Η ΠΟΕ ΟΤΑ "τραβάει το αυτί" στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017


Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: 733

Προς:
Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Σουλίου 3


Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, κοινοποιήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ,Α. αίτηση της εργαζόμενης του Δήμου Ηγουμενίτσας κας Καπνίση Σουζάνα, καθώς και συνοδευτικά έγγραφα που αφορούν στο θέμα της εγγραφής της στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας.

Επίσης λάβαμε προσφυγή του Συλλόγου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στην τοποθέτηση με αναπλήρωση της συγκεκριμένης εργαζόμενης στην θέση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας η οποία «καταγγέλλει την απόφαση Δημάρχου με αριθμό 865/2017 ΑΔΑ:6ΑΜ8ΩΡ1-ΞΜΠ περί της τοποθέτησης αναπληρωτών Προϊσταμένων σε οργανικές μονάδες του Δήμου, ως μη σύννομη. 
Ειδικότερα όσον αφορά την παραπάνω απόφαση, στη Διεύθυνση Κ.Ε.Π. για τη θέση τον Προϊσταμένου Διεύθυνσης, ορίστηκε υπάλληλος Π.Ε. Μεταφραστών Διερμηνέων, ενώ υπήρχαν υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. (Δ.Υ.Π.) Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, Προφανώς λοιπόν δεν λήφθηκε υπόψιν το άρθρο 84 του Ν. 4484/2017(Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α '-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 110/1-8-2017).

Σε σχέση με τα ανωτέρω θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ,Α, στην συνεδρίαση της την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ζητήσει την ανάκληση του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 σύμφωνα με το οποίο δίδεται προβάδισμα των εργαζομένων Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) στις θέσεις ευθύνης των Κ.Ε.Π., αφού δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε βάρος εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται για χρόνια στα Κ.Ε.Π. της χώρας και αδυνατούν πλέον να εξελίσσονται υπηρεσιακά στην ιεραρχία των υπηρεσιών τους. 
Σχετικό είναι το με αριθμό 753/13-9-2017 έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.ΟΕ.-Ο.Τ.Α. προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο και σας επισυνάπτουμε.Ως εκ τούτου, σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα την προσφυγή που έχετε καταθέσει, μιας και είναι συνδικαλιστικά αντίθετη στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας αλλά και στην πάγια αρχή της για ισότιμη αντιμετώπιση εκπαιδευτικών κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων, στην ιεραρχική εξέλιξη των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επισημαίνουμε πως η προσωπική ή ακόμη και η συνδικαλιστική αντιπαράθεση δεν είναι δυνατόν να αποτελούν βάσιμους λόγους να βρίσκονται εκτός Σωματείων μόνιμοι εργαζόμενοι των Δήμων. 

Μόνο σε περίπτωση αυταπόδεικτης αντεργατικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς που αντίκειται στο συμφέρον των εργαζομένων δικαιολογείται μία τέτοια απόφαση. 
Σε κάθε περίπτωση δικαιούται αιτιολογημένης απάντησης εντός των προβλεπόμενων καταστατικών διατάξεων του Συλλόγου σας με διάθεση συνδικαλιστικής κάλυψης, χωρίς γραφειοκρατικές προφάσεις και δικαιολογίες.

Σε δύσκολες εποχές για τους εργαζόμενους η λογική του διχασμού και της συνδικαλιστικής απομόνωσης δεν είναι η λύση στις όποιες αντιπαραθέσεις. 
Οφείλουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά, με σεβασμό και ανοχή στην διαφορετική άποψη.

Συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά τόσο για την «προσφυγή» του Συλλόγου που βασίζεται στην απαράδεκτη διχαστική λογική της κυβέρνησης για «κατά προτεραιότητα» Προϊσταμένους όσο και για την αποδοχή ή μη της αίτησης της εργαζόμενης που επιθυμεί να ενταχθεί στους κόλπους του Συλλόγου σας. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ
Ο Πρόεδρος
Νίκος Τράκας
Ο Ανπλ. Γεν. Γραμματέας


 
Read More »
Η ΠΟΕ ΟΤΑ "τραβάει το αυτί" στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Η ΠΟΕ ΟΤΑ "τραβάει το αυτί" στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Τo βράδυ της Πέμπτης η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Την ανακομιδή των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού εορτάζει η Παραμυθιά, την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.00μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ.ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 8:45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου, επι της οδού Κ. Καραμανλή.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00π.μ., θα τελεσθεί όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της Θυσίας των 49 Προκρίτων.

Η ιστορία του Ιερού Λειψάνου:


Μετά το θάνατο του Αγίου Δονάτου, το ιερό λείψανο πέρασε πολλές περιπέτειες, μέχρι την επιστροφή τμήματος αυτού στην Παραμυθιά. Ο Αγιος Δονάτος εκοιμήθει το 387 και τάφηκε κοντά στο ναό που ίδρυσε εκείνος και σε τάφο που τον ετοίμασε μόνος του στην περιοχή της σημερινής Γλυκής.

2017 χρόνια μετά και για λόγους ασφαλείας (από την κάθοδο διαφόρων φυλών), το ιερό λείψανο του Αγίου Δονάτου μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα όπου και παρέμεινε υπό φύλαξη στην Κασσιώπη. Την μεταφορά έκανε το 604 ο επίσκοπος Ευροίας Ιωάννης μαζί με τμήμα του ιερού κλήρου της περιοχής. Έτσι και αλλιώς την Παραμυθιά και την Κέρκυρα, συνδέουν και τα ιερά λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Θεοδώρας, τα όποιο μετά την Κωνσταντινούπολη και πριν την μεταφορά τους στην Κέρκυρα, φιλοξενήθηκαν στην Παραμυθιά.

Το 1125 ο Ενετός Δόγης Domenico Michelli μετέφερε (έκλεψε) το λείψανο του Αγίου Δονάτου στην Ιταλία, οποίο και παρέμεινε στην Βενετία στο νησί Μουράνο στο ναό της Παναγίας, όπου και τοποθετήθηκε σε περίλαμπρο βάθρο. Το ιερό λείψανο του Αγίου Δονάτου τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Ιταλούς πιστούς.

Με τον εντοπισμό του Λειψάνου στην Ιταλία δημιουργήθηκε μια επιτροπή επιστροφής του λειψάνου στην Παραμυθιά υπο τον αείμνηστο εκπαιδευτικο Αποστολάκη, και μετά από μεγάλο αγώνα και με την καταλυτική συνεισφορά του Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ Τίτου, τμήμα του ιερού λειψάνου επέστρεψε στην Παραμυθιά. Εναποτέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά.

Το ιερό λείψανο επέστρεψε στην Παραμυθιά τον Σεπτέμβριο του 2000 με όλη την Θεσπρωτία να υποδέχεται τον Άγιο της στην είσοδο της πόλης, σε μια μέρα που έμεινε χαραγμένη στις μνήμες όλου του κόσμου.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τον Αγιο Δονάτο τον Θαυματουργό.


 
Read More »
Παραμυθιά: Τo βράδυ της Πέμπτης η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού Παραμυθιά: Τo βράδυ της Πέμπτης η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Τα είπε και με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017


Την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο είχε το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στην συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στην συνάντηση έδωσε το παρών και ο Θεσπρωτός βουλευτής Μάριος Κάτσης ο οποίος προώθησε στον Γενικό Γραμματέα τα αιτήματα του Προεδρείου.Στο τραπέζι τέθηκε μεταξύ άλλων η άμεση ανάγκη που έχει η Υπηρεσία σε εξοπλισμό (ελαστιχά, κράνη), το αίτημα για μεταφορά σε νέο κτίριο και η ανάγκη επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου.

Το τελευταίο συζητήθηκε εκτενώς και από την συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον με τον Τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Τάξης Νέας Δημοκρατίας Μάχιμο Χαρακόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή που απέδωσε το Προεδρείο στον κ.Αναγνωστάκη.


«Κύριε Γενικέ Γραμματέα, στα πλαίσια της συνάντησής σας μαζί μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία σειρά προβλημάτων που απασχολεί το σύνολο των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα:

1) Εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων οι οποίες αφορούν διεκδικήσεις του Αστυνομικού Προσωπικού που έχουν τελεσιδικήσει και εκκρεμή η εκτέλεσή τους από τα αρμόδια Υπουργεία. Με τις αποφάσεις 159/2013 και 1571/2013 του ΣΤΕ μερίδα συναδέλφων μας έχει δικαιωθεί οριστικά και εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια περιμένει την εκτέλεση των αποφάσεων. Ως πότε θα περιμένουμε;

2) Δυστυχώς οι πιστώσεις για την προμήθεια ελαστικών για τα υπηρεσιακά οχήματα δεν έχουν εγκριθεί. Υπάρχουν οχήματα τα οποία κινούνται με λάστιχα που έχουν διανύσει 100.000 χλμ και πάνω. Η παρέμβασή σας κρίνεται πλέον απαραίτητη για να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να ακινητοποιηθούν οχήματα και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

3) Οπωσδήποτε επειγόντως έγκριση δαπάνης για την αγορά νέων κρανών για τη Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Θεσπρωτίας αφού τα υπάρχοντα είναι 15ετίας, φθαρμένα, ραγισμένα και δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των συναδέλφων αστυνομικών.

4) Αρχικά με την Εγνατία Οδό και τώρα με την περάτωση των έργων επί της Ιόνιας Οδού πλέον η κίνηση προς και από την Ηγουμενίτσα πολλαπλασιάζεται. Κρίνεται πλέον επιβεβλημένη για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών επί των ανωτέρω οδών η ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Εγνατίας Οδού καθόσον το Τ.Τ. Ηγουμενίτσας ήδη είναι επιφορτισμένο με την πολύ δύσκολη δουλειά της εποπτείας των οδών της πόλης όπου η κίνηση πλέον καθημερινά είναι μεγάλη.

5) Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Α. Θεσπρωτίας είναι παμπάλαιο και εξαιρετικά μη λειτουργικό. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για την εύρεση νέου χώρου στέγασης των υπηρεσιών της Δ/νσης τόσο από την Φυσική Ηγεσία (Διευθυντή, Υποδιευθυντές) όσο και από τους υπόλοιπους φορείς του τόπου (Βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες κ.α.), έχει εντοπιστεί κάποιος χώρος, ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτού είναι περίπλοκο και χρειάζεται πολύ και καλή διάθεση από πολλούς για να βρεθεί μια λύση. Θεωρούμε ότι η παρέμβασή σας θα μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να είναι καταλυτική.

6) Επέκταση επιδόματος παραμεθορίου με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στη μεθόριο.Τα παραπάνω ζητήματα απασχολούν σήμερα το προσωπικό της Δ.Α. Θεσπρωτίας και θεωρούμε ότι με δεδομένη τη καλή διάθεσή σας είναι η ώρα να επιλυθούν.»


 
Read More »
Τα είπε και με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας Τα είπε και με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ο οχυρωμένος οικισμός στη χερσόνησο της Λυγιάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Ο οχυρωμένος οικισμός της Λυγιάς εκτείνεται στο ανατολικό ήμισυ της ομώνυμης χερσονήσου, στην περιοχή των παλαιών εκβολών του ποταμού Καλαμά. Ο οικισμός ταυτίζεται, πιθανότατα, με την αρχαία πόλη Τορώνη, τμήμα της «Κερκυραϊκής Περαίας», της εκτεταμένης αποικίας που -σύμφωνα με το Θουκιδίδη- ίδρυσαν οι Κερκυραίοι κατά την κλασική περίοδο στις θεσπρωτικές ακτές. Αποτελείται από τρία διαδοχικά οχυρωμένα τμήματα, που ονομάζονται συμβατικά Κάστρα Α, Β και Γ και φέρουν ισχυρές ισοδομικές -ως επί το πλείστον- οχυρώσεις του 5ου και πρώιμου 4ου αι. π.Χ. Τμήματά τους πιθανότατα επισκευάστηκαν ή ανακατασκευάστηκαν κατά την ύστερη κλασική και ελληνιστική εποχή, ενώ υπάρχουν και κάποιες επεμβάσεις των ρωμαϊκών, πιθανόν, χρόνων. Εκτός από τις οχυρώσεις, ελάχιστες πληροφορίες έχουμε για την πολεοδομική οργάνωση του οικισμού, καθώς δεν έχει γίνει έρευνα στα λιγοστά κτιριακά κατάλοιπα που είναι σήμερα ορατά στο χώρο.

http://igoumenitsamuseum.gr/images/text_images/15842617665388656a795f35.82849291.jpg
Τμήμα του τείχους στο Κάστρο Α
Το Κάστρο Α είναι το ανατολικότερο και μικρότερο σε έκταση από τα τρία κάστρα του οικισμού. Περιβάλλεται από ισχυρό τείχος κατασκευασμένο με δύο διαφορετικά συστήματα τειχοποιίας. Στην περισσότερο επιμελημένη ανατολική και νότια πλευρά ακολουθήθηκε το ισοδομικό σύστημα, ενώ η δυτική και βόρεια πλευρά έχει αμελέστερη κατασκευή με μικρούς αδρά κατεργασμένους ορθογώνιους λίθους. Η δυτική βατή πλευρά της οχύρωσης ενισχύεται με προτείχισμα, ενώ στον χώρο μεταξύ προτειχίσματος και οχύρωσης σώζεται ορθογώνιο κτίριο, ίσως προμαχώνας, και διακρίνονται τα κατάλοιπα αρκετών άλλων κτισμάτων. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν αναλημματικοί τοίχοι, παράλληλοι προς την ανατολική οχύρωση, κατασκευασμένοι από μεγάλους γωνιόλιθους. Η αμυντική ικανότητα των τειχών ενισχύεται από ημικυκλικούς ή ορθογώνιους πύργους. Η πρόσβαση στον τειχισμένο οικισμό εξασφαλιζόταν με τέσσερις πύλες. Η κύρια πύλη της οχύρωσης βρίσκεται στα ανατολικά μεταξύ ενός ορθογώνιου και ενός ημικυκλικού πύργου και ήταν, πιθανότα, τοξωτή.
http://igoumenitsamuseum.gr/images/text_images/103006431353886579ad0fb7.74559659.jpg
Ημικυκλικός πύργος στο Κάστρο Α


Ο οικισμός εκτείνεται σε επίπεδη, στο μεγαλύτερο τμήμα της, έκταση στην κορυφή του λόφου. Μια κεντρική οδική αρτηρία, πλάτους 5 μ., ξεκινούσε από την ανατολική πύλη, διέσχιζε όλον τον οικισμό και κατέληγε στο υψηλότερο σημείο του στα δυτικά, όπου είχε οικοδομηθεί μεγάλων διαστάσεων κτιριακό συγκρότημα,πιθανόν δημόσιου χαρακτήρα. Σε όλη την έκταση του οικισμού διακρίνονται θεμέλια οικημάτων.

Δυτικά του Κάστρου Α βρίσκεται το Κάστρο Β. Η ανατολική και η νοτιοανατολική πλευρά της οχύρωσης έχουν κατασκευαστεί κατά το ισοδομικό σύστημα, όπως και η ανατολική και νότια πλευρά του Κάστρου Α. Οι υπόλοιπες πλευρές χαρακτηρίζονται από αμελέστερη κατασκευή με αδρούς λίθους, ενώ στη βόρεια πλευρά ξεχωρίζει ένα τμήμα, πιθανόν μεταγενέστερη επισκευή, κατασκευασμένο κατά το πολυγωνικό σύστημα. Η αμυντική ικανότητα του τείχους ενισχύεται από θλάσεις και από ορθογώνιους και ημικυκλικούς πύργους. Στα νότια ενδέχεται να ανοιγόταν μια πύλη, που οδηγούσε στην ακτή. Στην ανατολική πλευρά του κάστρου Β παρατηρείται ανακατασκευή, με τη χρήση μικρού μεγέθους ορθογώνιων λίθων και κονιάματος ως συνδετικού υλικού, που χρονολογείται, πιθανόν, στους ρωμαϊκούς χρόνους

http://igoumenitsamuseum.gr/images/text_images/864947772538865844c5515.93098523.jpg
Κάστρο Γ. Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, πιθανόν από αρχαία λιμενική εγκατάσταση

Στα δυτικά του Κάστρου Β διασώζονται, εξαιρετικά αποσπασματικά, κατάλοιπα από την οχύρωση του Κάστρου Γ. Το τείχος είναι πρόχειρης κατασκευής από αδρούς λίθους, με εξαίρεση τη δυτική πλευρά όπου ακολουθείται ένα επιμελέστερο οικοδομικό σύστημα, ανάλογο με εκείνο της δυτικής πλευράς του Κάστρου Α. Στο εσωτερικό του Κάστρου Γ απουσιάζουν τα κτιριακά κατάλοιπα. Βόρεια της οχύρωσης του Κάστρου Γ, σε έναν από τους όρμους της χερσονήσου, σώζεται τμήμα ισοδομικού τοίχου κατά μήκος της ακτής, που αποτελεί, πιθανότατα, κατάλοιπο λιμενικών εγκαταστάσεων.

Πρόσβαση: Η Λυγιά βρίσκεται, περίπου, 8 χλμ. βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας. Ο επισκέπτης ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς την παραλία Δρέπανο - Μακρυγιάλι. Φτάνοντας στον υποσταθμό της ΔΕΗ ακολουθεί το δρόμο προς τα αριστερά του, ο οποίος οδηγεί στο βορειοδυτικό άκρο της παραλίας, στους πρόποδες του υψώματος του Κάστρου Α της Λυγιάς.
 


Read More »
Θεσπρωτία: Ο οχυρωμένος οικισμός στη χερσόνησο της Λυγιάς Θεσπρωτία: Ο οχυρωμένος οικισμός στη χερσόνησο της Λυγιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ»

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας ξεκινά τις εγγραφές για το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" από την 20-09-2017 , εως την έναρξη των μαθημάτων. Θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα. Η ημέρα έναρξης θα ανακοινωθεί με την πρόσληψη του/της Κ.Φ.Α. με νέο δελτίο τύπου.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ» το ωράριο θα οριστεί με νέο δελτίο τύπου (συνήθως από τις 08:30-10:00 ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων)


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Α' ΤΜΗΜΑ: 16:30-17:30 Β' ΤΜΗΜΑ: 17:30-18:30 Γ' ΤΜΗΜΑ: 18:30-19:30

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από τον/την Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.

Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα).
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πληροφορίες: Τηλ. 2665360019 FAX : 2665360019
Email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Καμερούν στην Ηγουμενίτσα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017Συνελήφθη, χθες (21-09-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Καμερούν, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως. 


 
Read More »
Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Καμερούν στην Ηγουμενίτσα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Καμερούν στην Ηγουμενίτσα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με πάνω από 51 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017Συνελήφθησαν, χθες (21-09-2017) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό (στα διόδια Τερόβου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 41 χρονών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό (στα διόδια Τερόβου), οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος δράστης με συνοδηγό τον 41χρονο και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, τρεις σάκοι που περιείχαν (14) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -51- κιλών και -150- γραμμαρίων.


Συνολικά κατασχέθηκαν:
 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (51.150) γραμμαρίων
 • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου συλληφθέντα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
 • τρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με πάνω από 51 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με πάνω από 51 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο άτομα με 52 κιλά κάνναβη (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δυο άτομα, ένας 47χρονος ημεδαπός και μία 31χρονη υπήκοος Γεωργίας, οι οποίοι εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσότητας κάνναβης, βάρους πάνω από (52) κιλών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω προχθές (20-09-2017) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 47χρονο και συνοδηγό την 31χρονη.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά τους, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης και πραγματοποιώντας επικίνδυνο ελιγμό διαφυγής προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Το όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, όπου και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πριν τη σύλληψή τους, είχαν αποκρύψει σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (52.300) γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Κατασχέθηκαν:
 • ποσότητα κάνναβης, βάρους (52.300) γραμμαρίων
 • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη
 • το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και
 • τρία κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο άτομα με 52 κιλά κάνναβη (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο άτομα με 52 κιλά κάνναβη (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017


Συνελήφθη, χθες (21-09-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017


Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας - Κυριακή 1/10/2017

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 1/10/2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας


 
 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Απέργης live σήμερα στο Social

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Απέργης live σήμερα στο Social Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Απέργης live σήμερα στο Social Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Φιλιάτες: Επιτυχημένη η ημερίδα για τους νέους αγρότες και τα ορεινά βοσκοτόπια παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017
Συνέχεια των Ενημερωτικών Ημερίδων για τους νέους αγρότες με τίτλο "Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια" πραγματοποιήθηκε και εχτές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας κ.Βασίλη Γιόγιακα, του Δημάρχου κ. Σπύρου Παππά, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ.Θωμά Πιτούλη, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ.Γιούλας Μητροκώστα, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Κώστα Ντέτσικα & Άλκη Λάμπρου, της κ.Ηλιάνας Σπανοπούλου, του προέδρου της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου κ.Γιάννη Δεκόλη, του αν.Προϊστάμενου Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου κ Θωμά Αλεξίου, της προϊσταμένης του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Χαριτίνης Παπαθανασίου!Read More »
Φιλιάτες: Επιτυχημένη η ημερίδα για τους νέους αγρότες και τα ορεινά βοσκοτόπια παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Φιλιάτες: Επιτυχημένη η ημερίδα για τους νέους αγρότες και τα ορεινά βοσκοτόπια παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση σκαφών στο λιμάνι της Πλαταριάς

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες εχτές, ότι ενώ το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Η. 241 βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός αλιευτικού καταφύγιου Πλαταριάς Ηγουμενίτσας προσέκρουσε σε αυτό το Ι/Φ σκάφος «DOLPHIN DANCE» σημαίας Γερμανίας, με την πρύμνη του κατά την προσπάθεια πρυμνοδέτησης του στο καταφύγιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στη λαγουδέρα του αλιευτικού σκάφους. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στην περιοχή διαπιστώθηκε σπάσιμο της λαγουδέρας του «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», ενώ δεν διαπιστώθηκε κάποια ζημιά στο «DOLPHIN DANCE» 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση σκαφών στο λιμάνι της Πλαταριάς Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση σκαφών στο λιμάνι της Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου και 28χρονου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 28 και 21 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου και 28χρονου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 21χρονου και 28χρονου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 39, 47 και 22 ετών αντίστοιχα, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε Ι.Χ.Ε. όχημα , με οδηγό τον 39χρονο και συνοδηγό τον 47χρονο, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού τον 22χρονο ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να τον μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα και το ανωτέρω έγγραφο.


Read More »
Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017Εισηγητής ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55-πλαϊνή είσοδος, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου)

Η εκδήλωση εστιάζει σε:
 • ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας τη νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
 • υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, παρουσιάζοντας τη νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού.Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, με σκοπό:
 • την παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ)),
 • να απαντηθούν ερωτήσεις / απορίες που θέτουν οι συμμετέχοντες και
 • να τεθούν από τους συμμετέχοντες ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν στην ανωτέρω εκδήλωση, και ειδικά τα κλαδικά συνδικαλιστικά όργανα όπως π.χ. ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Λογιστών – Οικονομολόγων, ο Σύλλογος Μηχανικών κ.λ.π., οι οποίοι μπορούν να εμπλακούν στις διαδικασίες αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις μας στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, προσκαλούν τους φίλους του ποδήλατου, μικρούς και μεγάλους σε ποδηλατοδρομία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού ¨έναντι (πάρκινγκ) του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας¨ Ηγουμενίτσας και ώρα 10:30πμ.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Διαδρομές
1η Διαδρομή junior έως 12 χρονών
Προεκκίνηση από το σημείο αφετηρίας, συνεχίζουμε επί της Εθνικής Αντιστάσεως έως το ύψος των γηπέδων τένις,
εκκίνηση από εκεί και
τερματισμός στο πρώτο Δημοτικό

2η Διαδρομή

Από το σημείο εκκίνησης πάρκινγκ
Συνεχίζουμε επί της Εθνικής Αντιστάσεως, στροφή αριστερά μετά το Κέντρο Υγείας
Επόμενη στροφή δεξιά προς Νέα Σελεύκεια
Συνεχίζουμε προς Σαγιάδα
Στροφή αριστερά 150m μετά το βενζινάδικο ΕΚΟ και έξοδος από την Εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.
Κατεύθυνση προς Πύργο Ραγίου
Μετά τον Πύργο αριστερά με κατεύθυνση το Δρέπανο
Στο πρώην Όστρια στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα
Ευθεία με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα
Στην διασταύρωση στο ΤΕΙ αλλάζουμε ρεύμα και κατευθυνόμαστε για τερματισμό από το ρεύμα που ξεκινήσαμε.
Τερματισμός στο πάρκινγκ απέναντι από την εκκλησίαΌροι συμμετοχής

• Ο αγώνας είναι “Ανοικτός - ΟΡΕN ” δηλαδή μπορούν να συμμετέχουν πολίτες, φίλαθλοι, αθλητές και αθλήτριες. Όλοι οι συμμετέχοντες βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι΄ αυτό το θέμα.
• Ηλικίες μικρότερες και μέχρι 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των Γονέων ή κηδεμόνων τους και με την συνοδεία ορισμένου προσώπου – Γονέα ή κηδεμόνα κατά την συμμετοχή του/της ανήλικου/ης.
• Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν κράνος ποδηλασίας.
• Οι κριτές θα έχουν δικαίωμα να αποβάλουν ποδηλάτη τόσο από την εκκίνηση όσο και από τη διαδρομή κατά τη διεξαγωγή του Αγώνα Ποδηλατοδρομίας, ο οποίος δεν θα φορά κράνος ποδηλασίας.
• Το ποδήλατο και τα φρένα του ποδηλάτου του κάθε συμμετέχοντα θα πρέπει να είναι σε αρίστη λειτουργική κατάσταση για την οποία, αποκλειστική ευθύνη έχει ο κάτοχος του ποδηλάτου.
• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
•Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. 


Xάρτης διαδρομής

Read More »
2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά 2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες