Ηγουμενίτσα: Δρόμος σπαρμένος με πέτρες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018

Ο δρόμος που βλέπετε κάποιον ενοχλούσε και αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία. 
Πρόκειται για το δρόμο που ξεκινάει από το γήπεδο, περνάει έξω απο το νεκροταφείο και συνεχίζει προς Εργατικές κατοικίες. 
Κάπου στη μέση υπάρχει μια διασταύρωση που οδηγεί στο Ναυταθλητικό Όμιλο. 
Αυτός ο δρόμος είναι διάσπαρτος από πέτρες. 
Ποιος τις έβαλε ; 
Τι εξυπηρετούν; 
Ας ελπίσουμε ότι η Τροχαία θα επιληφθεί!!!!!
 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δρόμος σπαρμένος με πέτρες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Δρόμος σπαρμένος με πέτρες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να εγκριθούν άμεσα όλα τα τμήματα του ΕΠΑΛ Φιλιατών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018


Κλείσιμο τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα, «εξορθολογισμός προσωπικού»…
Αρκετά πια με την κανονικότητα τους!!
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας δεν είμαστε αριθμοί!
Αγώνας τώρα για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών!
Να εγκριθούν άμεσα όλα τα τμήματα του ΕΠΑΛ Φιλιατών

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται κανονικά! Στη «μεταμνημονιακή εποχή» και στην επιστροφή στην «κανονικότητα», που συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο για την Παιδεία, με όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, επανέρχεται ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ το ζήτημα για το κλείσιμο των λεγόμενων εκατοντάδων “ολιγομελών” τμημάτων, το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα 27-29 μαθητών, την εξοικονόμηση προσωπικού με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικά στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισαν 65 “ολιγομελή” τμήματα, αναγκάζοντας πάνω από 300 παιδιά λαϊκών οικογενειών είτε να χρειαστεί να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν την ειδικότητα που επιθυμούν, προφανώς με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, είτε στη χειρότερη περίπτωση να εγκαταλείψουν το σχολείο. Αντίστοιχες καταγγελίες για κλείσιμο τμημάτων ακόμα και σχολείων έγιναν από εκπαιδευτικούς και ΕΛΜΕ όλης της Ελλάδας (ΕΛΜΕ Χίου, ΕΛΜΕ Β’ Αν. Αττικής, Αιτωλοακαρνανία, Ελευσίνα, Αρκαδία, Μαγνησία κ.α.).

Συγχρόνως το υπουργείο στα πλαίσια της αναμοριοδότησης σχολείων, οδήγησε τον υποβιβασμό σχολικών μανάδων σε απομακρυσμένες και δύσκολες περιοχές, στο κλείσιμο και την συγχώνευση τμημάτων με συνέπεια το στοίβαγμα των μαθητών (ακόμα και στις κατευθύνσεις) σε μεγάλα τμήματα και την απογύμνωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς.…(Κυκλάδες, Ημαθία, Ρέθυμνο, Κεφαλονιά, Έβρος, Ξάνθη Δωδεκάνησα κα). Στην ίδια γραμμή το Υπουργείο και οι διοικήσεις στην Αττική προωθούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων με 28-29 μαθητές (ακόμα και με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) προκαλώντας τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών (Αν. Αττική, Αιγάλεω, Χαιδάρι).

Η κατάσταση αυτή έχει χτυπήσει την πόρτα και του νομού μας. Στη Θεσπρωτία απειλείται άμεσα με σημαντική συρρίκνωση το ΕΠΑΛ Φιλιατών και από του χρόνου και το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς. Για ακόμη μια φορά τα ΕΠΑΛ αποτελούν το μόνιμο θύμα των κυβερνητικών πολιτικών στην εκπαίδευση και τον «δοκιμαστικό σωλήνα» για ευρύτερες αλλαγές, προς το χειρότερο, τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η έννοια των ολιγομελών τμημάτων δεν έχει καμία βάση, ειδικά όταν μιλάμε για σχολεία σε δύσβατες, μειονεκτικές και παραμεθόριες περιοχές, όπως το ΕΠΑΛ Φιλιατών. Αυτό βέβαια δεν αγγίζει ούτε την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ούτε τις προηγούμενες που βλέπουν την χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευση σαν «βαρίδι» την ώρα που ενισχύουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας προϊστάμενους ότι:
· Το ΕΠΑΛ Φιλιατών εξυπηρετεί έναν γεωγραφικά εκτενή δήμο με δεκάδες ορεινά χωριά και μηδαμινές υποδομές.
· Μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού του σχολείου αποτελείται από παιδιά με μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία διαμένουν και σιτίζονται στην εστία και στο οικοτροφείο.

Συνάδελφοι, μαθητές και γονείς, κανένα συμβιβασμός με τη μιζέρια! Είναι ίδια η πολιτική που πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και τις συντάξεις, που δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο μ’ αυτήν που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση την περικοπή δαπανών.
Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
Μέγιστο όριο 20 μαθητές στα τμήματα- 15 στις ομάδες προσανατολισμού- 10 στα εργαστήρια.
Kαλούμε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αποδεχτούν αυτά τα σχέδια, τους αιρετούς και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν αυτά τα σχέδια.
Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ με άμεση μονιμοποίηση 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια
Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία, όπως ίσχυε παλιότερα σε κάθε τμήμα.
Ουσιαστική μείωση μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους.
Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί η απόφαση αναμοριοδότησης των σχολείων.

Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, στο δικαίωμα μαθητών και εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα με σύγχρονους παιδαγωγικά όρους!

Μόνος δρόμος είναι μέσα από τα σωματεία να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 13:00 που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας


Read More »
Αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να εγκριθούν άμεσα όλα τα τμήματα του ΕΠΑΛ Φιλιατών Αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να εγκριθούν άμεσα όλα τα τμήματα του ΕΠΑΛ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Ο διακεκριμένος ιατρός ογκολόγος-ιερέας π. Ιωάννης Κοκάκης βρέθηκε στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018
Ο διακεκριμένος ιατρός ογκολόγος (στο νοσοκομείο "Ιασώ")-αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Κοκάκης, προϊστάμενος του ναού του αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς, κατά το ήμισυ Θεσπρωτός (από την Κοκκινιά Φιλιατών η καταγωγή της μητέρας του), βρέθηκε στη Θεσπρωτία για λίγες ημέρες. 
Πρόκειται για μια ξεχωριστή προσωπικότητα και στο χώρο της Εκκλησίας και στο χώρο της ιατρικής. 
Και είναι ξεχωριστή, γιατί μπορούμε να ακουμπήσουμε στην καρδιά του, για να συντονιστούν οι παλμοί της με τους παλμούς των δικών μας καρδιακών χώρων. 
Είτε ως πιστός είτε ως ασθενής κανείς στο πρόσωπο του π. Ιωάννη συναντά τον άνθρωπο της αγάπης και της προσφοράς και παίρνει κουράγιο και απαντοχή. 
Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου έγινε με πολύ φιλόξενη και αδελφική διάθεση δεκτός από τον προϊστάμενο της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα, πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωνσταντή, ο οποίος τον προσφώνησε, εξαίροντας τα χαρίσματά του. 
Ο π. Ιωάννης ιερούργησε και κήρυξε με τον πηγαίο, απλό, κατανοητό και προσεγγίσιμο τρόπο, που αυτός γνωρίζει, αποτελώντας ο λόγος του άγγιγμα ψυχής. 
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο π. Ιωάννης πλάι στη χαρά του να πιστεύει αληθινά και συνειδητά και να αισθάνεται το χαϊδευτικό βλέμμα του Θεού, έχει και τη χαρά, την οποία μεταδίδει, του να ελπίζει στα μέλλοντα αγαθά. 
Και αυτή η ελπίδα είναι εγκατεστημένη στην ψυχή του, ως μόνιμος σύνοικός της.
Γι' αυτό ζει απολαυστικά και συνειδητοποιημένα μέσα στο φως της παρουσίας του Θεού. 


 
Read More »
Ο διακεκριμένος ιατρός ογκολόγος-ιερέας π. Ιωάννης Κοκάκης βρέθηκε στη Θεσπρωτία  Ο διακεκριμένος ιατρός ογκολόγος-ιερέας π. Ιωάννης Κοκάκης βρέθηκε στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας - Ιταλοί ...γιατί;

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018Πριν από την τρομοκρατία του κράτους με τα τάγματα εκκαθάρισης γουρουνιών ,μια άλλη τρομοκρατία κάνει την εμφάνιση της κάθε χειμώνα στην χώρα μας .

Οι Ιταλοί κυνηγοί .

¨Άνθρωποι ανεξέλεγκτοι ,αδειάζουν τα κράτη από την πανίδα τους ,όπως το δικό τους και την γειτονική Αλβανία στην οποία απαγορεύτηκε το κυνήγι για πέντε χρόνια .

Η δική μας χώρα όμως αντί να δυσκολεύει, διευκολύνει τα πράγματα δίνοντας την ρητή εντολή σε ¨Έλληνες και ξένους κυνηγούς «ΣΚΟΤΩΣΤΕ ».

Σκοτώστε ανεξέλεγκτα και όσο μπορείτε γιατί τα ζώα μας ενοχλούν και πρέπει να πεθάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα .

Μπαίνουν στους κήπους μας ,τρώνε τα σπαρτά μας και πάντα μα πάντα υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να φάνε και τα παιδιά μας ή να μας γεμίσουν αρρώστιες .

Το ανώτερο είδος αποφασίζει για το κατώτερο , ρυθμίζοντας ένα μη ανθρώπινο σύστημα με ανθρώπινους όρους και όρια .

Προφασιζόμενοι οικονομικές λογικές ,ουσιαστικά προωθούμε την εκπόρνευση της χώρας μας σε όποιον έχει λίγα λεφτά να αγοράσει μια άδεια και να νοικιάσει ένα κατάλυμα για δέκα μέρες.

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας μας όμως αντιδρούν με την κοινή λογική του δολοφόνου ,επαναστατώντας επειδή σκοτώνουν οι ξένοι και όχι αυτοί .

Η επανάσταση τους λήγει πριν καν αρχίσει μην έχοντας τίποτα αφοπλιστικό σαν αντίλογο ,αφού η μόνη λογική αντίδραση των Ελλήνων κυνηγών θα ήταν να σταματήσουν αυτοί το κυνήγι μέχρι να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα για πάντα.

Να σταματήσει το κυνήγι για πάντα λοιπόν και όχι το κυνήγι των Ιταλών ή κάποιων άλλων «φυλών κυνηγών ».

Η διάκριση είναι απλά μια βολική προσέγγιση και όχι η λύση .

Κόρπας Βασίλειος
Φιλοζωικό Σωματείο ΘεσπρωτίαςRead More »
Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας - Ιταλοί ...γιατί; Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας - Ιταλοί ...γιατί; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018Συνηθίζεται σε κάθε «πρώτη» της σχολικής χρονιάς να ακούγονται από τα χείλη των υψηλά ιστάμενων ομιλητών λόγια εξωραϊσμού της σχολικής πραγματικότητας. Τώρα λοιπόν που καταλάγιασε ο «ενθουσιασμός» του αγιασμού θέλουμε να κάνουμε κάποια σχόλια με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-ΓΕΛ Παραμυθιάς.

Κατά πρώτον, θέλουμε να ενημερώσουμε τον βουλευτή της κυβέρνησης που παρευρισκόταν και τον υπουργό που μας «μίλησε» μέσω της γραπτής του επιστολής, ότι η εκπαιδευτική πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσίασαν.

Το ότι δεν υπάρχουν φέτος εκτεταμένα κενά, όπως μας ενημέρωσαν, οφείλεται στο ήδη αυξημένο ωράριο των εκπαιδευτικών και στο απαράδεκτο (για τον 21ο αιώνα) ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα (27)! Οφείλεται επίσης κυρίως στην δουλειά και προσφορά 25.000 συναδέλφων αναπληρωτών που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γυρνώντας κυριολεκτικά όλη τη χώρα και η κυβέρνηση (και αυτή) τους αρνείται τον μόνιμο διορισμό κρατώντας τους ως εργασιακούς ομήρους.

Επίσης τους ενημερώνουμε ότι το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου- ΓΕΛ Παραμυθιάς είναι ένα υπέργηρο κτήριο με απαρχαιωμένες υποδομές που όσα τεχνικά «μερεμέτια» και να γίνουν ανήκει σε περασμένες δεκαετίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις ρωγμές και αλλοιώσεις που έχουν επισημανθεί ουδέποτε έχει γίνει επίσημος έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι έχει χτιστεί με βάση παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς. Αυτό το λέμε διότι σε μια σεισμογενή χώρα σαν τη δική μας, πρώτιστη ευθύνη του κράτους πρέπει να είναι η πολιτική προστασία εργαζομένων και νεολαίας. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς ειδικά λόγω του χαρακτήρα του ως ειδικού σχολείου. Ενώ ακόμη και το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς που είναι νέο κτήριο αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα με το μισό προαύλιο του, χρόνο με το χρόνο, να απομακρύνεται από το άλλο μισό!

Όσο για την ατυχέστατη τοποθέτηση της Δημάρχου Σουλίου περί «εθιμοτυπικής κατάληψης του Λαμπόβου» και υποχρεωτικής συμμετοχής των σχολείων στις εκδηλώσεις της 29ης Σεπτέμβρη θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Κατά πρώτον, η κατάληψη είναι μια μορφή πάλης και αφορά τους μαθητές αν, πως, πότε και γιατί θα την αξιοποιήσουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες. Και επειδή όσες ταμπέλες εθιμοτυπίας και να βάλουμε, τα προβλήματα είναι εδώ, καλό θα ήταν η Δήμαρχος πρώτα τα σκύψει πάνω από τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες που τις αναλογούν (π.χ κτηριακές υποδομές) και μετά να λοιδορεί μορφές πάλης της νεολαίας.

Κατά δεύτερον, η 29η Σεπτέμβρη είναι μια μέρα τιμής για την Παραμυθιά και μνήμης για τα εγκλήματα του ναζισμού- φασισμού και των ντόπιων συνεργατών του. Η εκδήλωση που γίνεται εδώ και χρόνια υπό την αιγίδα του Δήμου πέρα από τις πρόδηλες ιστορικές ανακρίβειες που ακούγονται, δεν προσφέρει τίποτε το παιδαγωγικό στους μαθητές. Μια ερώτηση στα παιδιά μας για το τι άκουσαν και τι κατάλαβαν από τόσες φορές που συμμετείχαν θα μας πείσει. Και επιτέλους πρέπει να πάψει αυτή η αντιμετώπιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών ως άβουλο κοινό υπό τον καυτό ήλιο.

Επειδή όμως για μας η ιστορική μνήμη και μελέτη είναι στοιχείο κρίσιμο και απαραίτητο ειδικό στον νέο άνθρωπο θα προτείνουμε ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στους συλλόγους διδασκόντων να αφιερωθεί ένα 2ωρο κατά τμήμα όπου υπό την ευθύνη των εκπαιδευτικών θα αναλυθεί και θα συζητηθεί η σημασία της μέρας αυτής. Επίσης με το πέρας των μαθημάτων να γίνει κατάθεση στεφάνου από τα σχολεία ώστε επιτέλους η μέρα αυτή να αποκτήσει την αξία που της αναλογεί.

Όπως και να χει…
Ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά στους συναδέλφους μας,
στους γονείς και στους μαθητές μας,
Για ένα σχολείο που να μορφώνει πραγματικά!


Read More »
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, σήμερα στη Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καλεί τους συναδέλφους σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας στις 12-09-2018 και ώρα 13.00 με θέμα, την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 


 
Read More »
Παράσταση διαμαρτυρίας από ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, σήμερα στη Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας Παράσταση διαμαρτυρίας από ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, σήμερα στη Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Γαλάζια οδηγία: «Μην ομιλείτε για στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018


Οι γαλάζιοι πονοκέφαλοι εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται ότι δεν είναι προνόμιο μόνο της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Τα «αντάρτικα» διαφαίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, σε μία αναμέτρηση μάλιστα στην οποία η Νέα Δημοκρατία δίνει μεγάλη βαρύτητα. Ειδικά σε ότι αφορά τις Περιφέρειες, καθώς εκεί εκτιμά ότι μπορεί να δοθεί καθαρό και ουσιαστικό μήνυμα. Αρκετούς μήνες νωρίτερα όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να διαχειριστεί τα στελέχη του και ως ένα βαθμό να διαχειριστεί και τα πάμπολλα «ναι» που έγνεφε το κέντρο σε όποιον ήθελε να είναι υποψήφιος για οπουδήποτε!!!

Πριν από μερικές ημέρες η Νέα Δημοκρατία υποχρεώθηκε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό δέκα στελέχη από την Ήπειρο που βρέθηκαν στην Οργανωτική γραμματεία του Σπύρου Ριζόπουλου. Μήνες πριν βέβαια κέντρα και παράκεντρα της Πειραιώς έσπρωχναν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, για δικούς τους λόγους.

Και βέβαια αυτό δεν είναι προνόμιο μόνο της Ηπείρου.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Έτσι υπάρχουν Περιφέρειες και Δήμοι όπου η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να παρουσιαστεί με δύο ψηφοδέλτια αλλά υπάρχουν και άλλοι όπου δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο.

Το γαλάζιο αλαλούμ που τείνει να δημιουργεί είχε ως αποτέλεσμα την εγκύκλιο οδηγιών από τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγένακη.

Αποδέκτες αυτής είναι οι βουλευτές του κόμματος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΝΟΔΕ, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ και οι τομεάρχες.

Θέμα της είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και σε αυτή ο Λευτέρης Αυγενάκης, δίνει συγκεκριμένη οδηγία.

«Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη υποψηφίου ή και συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του κόμματος».

Σαφής λοιπόν η οδηγία και προφανώς σκοπός της ήταν η… εσωτερική χρήση!

Ωστόσο υπήρξαν γαλάζια στελέχη που έσπευσαν να την αναρτήσουν στα κοινωνικά δίκτυα πιστεύοντας ότι έτσι δίνουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην εγκύκλιο!!!


 
Read More »
Γαλάζια οδηγία: «Μην ομιλείτε για στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές» Γαλάζια οδηγία: «Μην ομιλείτε για στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παραδοσιακοί χοροί από το "Σπίτι της Ρένας"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018
 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Παραδοσιακοί χοροί από το "Σπίτι της Ρένας" Ηγουμενίτσα: Παραδοσιακοί χοροί από το "Σπίτι της Ρένας" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Κατάφεραν να τα κάνουν ξανά ... μούσκεμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018
 


Πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς η Τρίτη, και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με υποκριτική διάθεση, αποφάσισε να ποτίσει το πάρκο, στον κυκλικό κόμβο, έξω από το 3ο Γυμνάσιο στο Λαδοχώρι.

Και τονίζουμε την υποκριτική διάθεση της δημοτικής αρχής, καθώς όλο το καλοκαίρι δεν πότισαν καμία φορά, ούτε το συγκεκριμένο πάρκο, ούτε και κάποιο άλλο.

Τόσοι γονείς, σκέφτηκαν, θα έρθουν το πρωί της Τρίτης στο σχολείο. Να μη τους δείξουμε πως ... δουλεύουμε;

Μέχρι εδώ, όλα καλά και θεμιτά.

Και σε αυτή τους όμως την "επικοινωνιακή" προσπάθεια, κατάφεραν και τα έκαναν κυριολεκτικά μούσκεμα.


Και αυτό διότι κανείς δεν είχε ρυθμίσει σωστά τα μπεκ, (άλλωστε πρώτη φορά λειτούργησαν) με αποτέλεσμα να ποτίζεται το οδόστρωμα και να δημιουργηθούν μικρές λίμνες, πάνω σε αυτό.

Αποτέλεσμα;
Όχι μόνο έγιναν μούσκεμα τα παπούτσια των μαθητών, αλλά και η επικοινωνιακή πολιτική της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Κατάφεραν να τα κάνουν ξανά ... μούσκεμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Δήμος Ηγουμενίτσας: Κατάφεραν να τα κάνουν ξανά ... μούσκεμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Σελίδες