ΤΩΡΑ: Φωτιά σε στάβλο αλόγων στην Γλυκή Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
ΤΩΡΑ: Φωτιά σε στάβλο αλόγων στην Γλυκή Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε σταβλική εγκατάσταση αλόγων περιήγησης στην Γλυκή. Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με συνολικά 11 πυροσβεστικούς υπαλλήλους απο Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα. 
Από την φωτιά εχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η εγκατάσταση, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψουν άλογα. 
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται ενώ φως στα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα της πυροσβεστικής
 
Read More »
ΤΩΡΑ: Φωτιά σε στάβλο αλόγων στην Γλυκή Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) ΤΩΡΑ: Φωτιά σε στάβλο αλόγων στην Γλυκή Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο – οδός Κ. Καραμανλή 179 – Παραμυθιά) την 17η Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:
ΘΕΜΑ 1o: Αποδοχή επιχορηγήσεων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος , κ. Παππάς Παναγιώτης
ΘΕΜΑ 2o: Τροποποίηση προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος , κ. Παππάς Παναγιώτης
ΘΕΜΑ 3o: Έκθεση εσόδων – εξόδων Β΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2019.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος , κ. Παππάς Παναγιώτης
ΘΕΜΑ 4o: Εκμίσθωση ακινήτων του Δήμου.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντρίτσος Χρήστος
ΘΕΜΑ 5o: Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πέτσιος Πέτρος
ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση μελέτης με τίτλο: «Κτίριο Βούλγαρη – Πολυχώρος Τέχνης- Ιστορίας- Πολιτισμού & Εκπαίδευσης».

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντάγκας Ευάγγελος
ΘΕΜΑ 7o: Παραχώρηση χώρου σε Αθλητικούς – Εκπολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου για πραγματοποίηση εκδηλώσεων .

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος , κ. Παππάς Παναγιώτης
ΘΕΜΑ 8o: Κατανομή πιστώσεως 25.200,00 € για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος , κ. Παππάς Παναγιώτης
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Κρατούσαν «φυλακισμένους» 14 Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Κρατούσαν «φυλακισμένους» 14 Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα


 


Κλειδωμένους και κάτω από άθλιες συνθήκες κρατούσαν σε εγκαταστάσεις παλιάς επιχείρησης, σε περιοχή της Άρτας δεκατέσσερις Πακιστανούς. Εγκέφαλοι της παράνομης κατακράτησης ήταν ομοεθνείς τους, εκ των οποίων οι επτά συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί. Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δεχθεί εδώ και μερικές ημέρες καταγγελίες για όσα συνέβαιναν και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο για την εξάρθρωση της σπείρας. Το κύκλωμα είχε μεταφέρει και κρατούσε φυλακισμένους τους 14 αλλοδαπούς απαιτώντας λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα ώστε να τους αφήσουν ελεύθερους.

Τις προηγούμενες ημέρες δύο από τους αλλοδαπούς απελευθερώθηκαν.

Σήμερα νωρίς το πρωί η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη επτά Πακιστανών, μελών του κυκλώματος. Ανάμεσά τους είναι τα δύο αρχηγικά μέλη τα οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Ανέζα Άρτας.

Στις εγκαταστάσεις της παλιάς επιχείρησης –πτηνοτροφείο- εντοπίστηκαν 14 αλλοδαποί να κρατούνται κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της κακοποίησής τους.

«Οι παθόντες κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο χώρο της επιχείρησης εντοπίστηκε ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα.
Read More »
Κρατούσαν «φυλακισμένους» 14 Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα Κρατούσαν «φυλακισμένους» 14 Πακιστανούς και ζητούσαν λύτρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Δύο χρυσά μετάλλια για την Θεσπρωτή Βούλα Κατσούλη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Δύο χρυσά μετάλλια για την Θεσπρωτή Βούλα Κατσούλη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ


Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ ΟΠΑΠ 2019 έφτασε στο τέλος του, με την Θεσπρωτή αθλήτρια κα Βούλα Κατσούλη, να κατακτά δυο χρυσά μετάλλια σε ακόντιο και δίσκο στη κατηγορία f53.
Η ίδια με ανάρτησή της στο fb ανέφερε: "Νιώθω πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό μου!!!! Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος!!!!! Και του χρόνου με υγεία!!!!!"
Read More »
Δύο χρυσά μετάλλια για την Θεσπρωτή Βούλα Κατσούλη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ Δύο χρυσά μετάλλια για την Θεσπρωτή Βούλα Κατσούλη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Περιπέτεια εν πλω για 155 επιβάτες πλοίου από την Ηγουμενίτσα στην Πάτρα

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Περιπέτεια εν πλω για 155 επιβάτες πλοίου από την Ηγουμενίτσα στην Πάτρα 

Με ασφάλεια έφτασαν οι 155 επιβατές και τα 99 οχήματα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ‘FLORENCIA” σημαία Ιταλίας, στο λιμάνι της Πάτρας, που νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, έμεινε με μια εκ των δυο κύριων μηχανών του λόγω βλάβης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”FLORENCIA” σημαίας Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηγουμενίτσας για λιμένα Πάτρας με 155 επιβάτες και ενενήντα εννέα 99 οχήματα, για μηχανική βλάβη στην μία εκ των δύο κύριων μηχανών του χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ”FLORENCIA” κατέπλευσε αυτοδύναμα και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα Πάτρα και προσέδεσε με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΡΩΤΕΑΣ» Ν.Π. 11642, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Read More »
Περιπέτεια εν πλω για 155 επιβάτες πλοίου από την Ηγουμενίτσα στην Πάτρα  Περιπέτεια εν πλω για 155 επιβάτες πλοίου από την Ηγουμενίτσα στην Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Αναστηλώσεις σε εξέλιξη - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι παίρνουν και πάλι ζωή!

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Αναστηλώσεις σε εξέλιξη - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι παίρνουν και πάλι ζωή! 

Πέντε σημαντικά έργα προστασίας και ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, με προϋπολογισμό έντεκα περίπου εκατομμυρίων βρίσκονται σε εξέλιξη και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου. Τα έργα αυτά αναδεικνύουν και προβάλλουν την μακραίωνη ιστορία του τόπου και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην τόνωση των τοπικών οικονομιών, τόσο κατά τη φάση εκτέλεσής τους, όσο και με τη λειτουργία των χώρων ως προορισμών πολιτιστικού τουρισμού. Το Υπουργείο Πολιτισμού κάνει έναν σύντομο απολογισμό των εργασιών που εκτελούνται στην Αρχαία Δωδώνη, τη Νικόπολη, την Κασσώπη, την Αμβρακία και τα Γίτανα, τους χώρους που αποτελούν την «Πολιτιστική Διαδρομή» της Ηπείρου.

Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Iερού της Δωδώνης – Φάση Α΄Το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Iερού της Δωδώνης– Φάση Α΄» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 5.000.000€, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιείται η στερέωση – αποκατάσταση τμήματος του αρχαίου θεάτρου με σκοπό την απόδοση του πρώτου και τμημάτων του δευτέρου διαζώματος στο κοινό. Συντηρείται, επίσης, η τοιχοποιία της δυτικής στοάς του εξωτερικού περιβόλου του ιερού, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω φθορά του και η πιθανή κατάρρευσή του. Τέλος, πραγματοποιείται βελτίωση των υποδομών εξυπηρέτησης κοινού (επέκταση χώρου στάθμευσης, εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, αντικεραυνική προστασία).

Στα αναμενόμενα οφέλη του έργου συγκαταλέγονται τα εξής: προστασία και ανάδειξη των μνημείων, αύξηση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης, ενίσχυση της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μέσω της ενοποίησης επιμέρους αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο δημιουργίας ενιαίας πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Το έργο υλοποιείται με την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, συντηρητές, μηχανικοί, εργάτες κ.λπ.), το οποίο προέρχεται, κυρίως, από το ανθρώπινο δυναμικό του τοπικού πληθυσμού μιας αναπτυσσόμενης Περιφέρειας. Παράλληλα πολλοί τοπικοί προμηθευτές υλικών θα συντελέσουν στην αποτελεσματική υλοποίηση του έργου με την προμήθεια κατάλληλων υλικών και εργαλείων.

Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)Το έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 2.800.000€, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το Μεγάλο Θέατρο στην Νικόπολη της Πρέβεζας έχει αποκαλυφθεί σε σημαντικό τμήμα του και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου και από τα λίγα αμιγώς ρωμαϊκά. Στο πλαίσιο του παρόντος έργου πραγματοποιούνται έργα αντιστήριξης και αποκατάστασης ετοιμόρροπων τμημάτων του (σκηνή, αναλήμματα, περιμετρικός τοίχος και στοά, είσοδοι, κοίλο), καθώς και διαμορφώσεις (διάδρομοι του κοίλου), αλλά και εργασίες ανάδειξης, προκειμένου το μνημείο να καταστεί αναγνώσιμο και επισκέψιμο για το κοινό.

Το έργο αναμένεται να προβάλει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του εν λόγω μνημείου, να ενισχύσει την αναγνωσιμότητά του και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών επίσκεψης. Σε δεύτερο επίπεδο επιδιώκεται η σύνδεσή του μνημείου με ένα, υπό διαμόρφωση, δίκτυο επισκέψιμων αρχαιολογικών πυρήνων του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης (Master Plan), αλλά και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων – θεάτρων, στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου». Με την περαίωση του έργου, τέλος, θα αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές υποδομές του Νομού και θα επιτευχθεί αύξηση του αριθμού των τουριστών και των ειδικευμένων επιστημόνων που θα το επισκεφθούν, γεγονός που -σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων, εποχιακών και μονίμων, θέσεων εργασίας- θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας ΑμβρακίαςΤο έργο «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 749.400€, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Μικρό Θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας έχει αποκαλυφθεί σε σημαντικό τμήμα του, βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της σύγχρονης πόλης της Άρτας και αποτελεί το μικρότερο από τα γνωστά αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου. Στο πλαίσιο του παρόντος έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάδειξης του Μικρού Θεάτρου και του αρχαιολογικού χώρου, διαμορφώσεις και έργα αντιστήριξης των πρανών.

Το έργο αναμένεται να προβάλει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του εν λόγω μνημείου, να ενισχύσει την αναγνωσιμότητα του και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών επίσκεψης. Οι διαμορφώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου, στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου, θα βελτιώσουν αισθητά το περιβάλλον διαβίωσης των κατοίκων μέσα στο δομημένο αστικό ιστό. Σε δεύτερο επίπεδο επιδιώκεται η σύνδεσή του μνημείου με ένα, υπό διαμόρφωση, εκτεταμένο δίκτυο επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων – θεάτρων, στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου».

Με την περαίωση του έργου, θα αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές υποδομές του Νομού, καθώς αναμένεται αύξηση των τουριστών και των ειδικευμένων επιστημόνων που θα τον επισκεφθούν, γεγονός που -σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων, εποχιακών και μονίμων, θέσεων εργασίας- θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, στην τόνωση της οποίας θα συμβάλει και η προμήθεια υλικών από τοπικούς επαγγελματίες. Παράλληλα, από το έργο θα ωφεληθούν η εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής (μαθητές), αλλά και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, που θα μπορούν να γνωρίσουν ένα τόσο σημαντικό μνημείο.

Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)Το έργο «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 1.200.000€, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Με το εν λόγω έργο συμπληρώνονται οι υπάρχουσες υποδομές στην περιοχή του αρχαίου θεάτρου και γενικότερα στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, που δημιουργήθηκαν, στο πλαίσιο των έργων "Ανάδειξη - Ανάπλαση αρχαιολογικού χώρου Γιτάνης" και "Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων", με χρηματοδότηση από το Γ΄ Κ.Π.Σ. και το ΕΣΠΑ 2007-2013, αντίστοιχα. Στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται εργασίες επί του αρχαίου θεάτρου, οι οποίες επικεντρώνονται στις τρεις κεντρικές κερκίδες και θα αποτελέσουν την Α΄ φάση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου. Για την πληροφόρηση του κοινού θα τοποθετηθεί νέα ενημερωτική πινακίδα στην περιοχή του θεάτρου, θα εκδοθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και θα διεξαχθεί ημερίδα.

Με τη βελτίωση των υποδομών θα εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία του μνημείου και θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του, όπως και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου στον οποίο ανήκει. Παράλληλα η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συντελέσει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της Θεσπρωτίας και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων εποχικών και μόνιμων θέσεων εργασίας, ενώ στους ωφελούμενους περιλαμβάνονται επίσης, πέραν του τοπικού πληθυσμού, μέσω της σύνδεσής του με την πολιτιστική κληρονομιά, οι επισκέπτες του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής με τα αναμενόμενα οφέλη στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Αποκατάσταση – Ανάδειξη αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)Το έργο «Αποκατάσταση – Ανάδειξη αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 1.290.000€, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Με το εν λόγω έργο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες αρχικές εργασίες και επεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Οι εργασίες στο αρχαίο θέατρο επικεντρώνονται στα αναλήμματα, στο διάζωμα, στον περιμετρικό αναλημματικό τοίχο, τις τρεις πρώτες σειρές εδωλίων (κατ' ελάχιστον), καθώς και στο σκηνικό οικοδόμημα. Επιπλέον, θα ληφθούν μέτρα ανάσχεσης των κατολισθητικών φαινομένων του υπερκείμενου ορεινού όγκου στο εσωτερικό του θεάτρου.

Με τη βελτίωση των υποδομών θα εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία του μνημείου και θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου. Παράλληλα, η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συντελέσει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της περιοχής, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων εποχικών και μόνιμων θέσεων εργασίας, αλλά και την προμήθεια των απαραίτητων υλικών και εργαλείων από τοπικούς προμηθευτές. Επιπλέον θα ωφεληθεί η τοπική κοινωνία, η μαθητική κοινότητα και ομάδες ΑμεΑ μέσα από τις δράσεις προβολής και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διοργανωθούν στο μνημείο και ευρύτερα τον αρχαιολογικό χώρο. Πέραν του τοπικού πληθυσμού, στους ωφελούμενους περιλαμβάνονται και οι επισκέπτες του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής με τα αναμενόμενα οφέλη στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι η πράξη αποτελεί μία από τις δράσεις του πιλοτικού προγράμματος Ολοκληρωμένης Εδαφικής Επένδυσης της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο "Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου" για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής διαδρομής και ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού με συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Αμβρακίας, της Κασσώπης και των Γιτάνων.
Read More »
Αναστηλώσεις σε εξέλιξη - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι παίρνουν και πάλι ζωή! Αναστηλώσεις σε εξέλιξη - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι παίρνουν και πάλι ζωή! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό
Στα δικαστήρια οδηγούνται οι φαντάροι που κακοποίησαν σκύλο στην Κόνιτσα το 2018, πετώντας το από γκρεμό. 
Σύμφωνα με το zoosos.gr, η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Α’ Τμήμα του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου της Αθήνας στις 5 Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται πως οι δύο νεαροί άνδρες πέταξαν το σκυλάκι από το γκρεμό ενώ έκαναν τη θητεία τους στο Πληκάτι Ιωαννίνων. 
Ένας τρίτος βιντεοσκόπησε το περιστατικό και ανέβασε το βίντεο με το «κατόρθωμά» τους στο Facebook στις 24 Μαρτίου 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε σωρεία αντιδράσεων και οι δύο νεαροί που έριξαν τον σκύλο από τον γκρεμό οδηγήθηκαν στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων και καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. 
Ο δικηγόρος του σωματίου «Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Νομού Θεσπρωτίας», Πέτρος Παππάς, είχε δηλώσει στο zoosos.gr πως οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πως δεν κακοποίησαν το σκύλο και απλά ήταν μια κακιά στιγμή. Ανέφεραν επίσης πως ο σκύλος πέντε λεπτά μετά την πτώση επέστρεψε στους ίδιους. Ο ισχυρισμός τους δεν έχει αποδειχτεί διότι από τις έρευνες που έγιναν στην περιοχή ο σκύλος δεν εντοπίστηκε ποτέ. 
Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε οι δύο φαντάροι με δήλωσή τους σε τοπικά ΜΜΕ ζήτησαν συγγνώμη και χαρακτήρισαν το συμβάν ατυχές: «Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας. Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων. 
Νικόλαος Τζούνας, Γεώργιος Χαρίτος»

Πηγή: reader.gr
Read More »
Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι φαντάροι που είχαν πετάξει αδέσποτο σε γκρεμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Δωρεά από το Διεθνές Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας , FILIA VELBERT στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Δωρεά από το Διεθνές Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας , FILIA VELBERT στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γερμανό -Ελληνικής Φιλίας , FILIA VELBERT και τον Αντιπρόεδρο της Λάζαρο Παπαϊωάννου για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα εξειδικευμένο ορθοπεδικό υλικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

Η FILIA VELBERT είναι μια Μη Κερδοσκοπική οργάνωση Ανθρωπιστικού χαρακτήρα που οργανώνει και βοηθάει με φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό την Ελλάδα.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Δωρεά από το Διεθνές Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας , FILIA VELBERT στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας  Δωρεά από το Διεθνές Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας , FILIA VELBERT στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Πάει για Σεπτέμβρη το «Εξοικονομώ»

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Πάει για Σεπτέμβρη το «Εξοικονομώ» 


Αναβολή πήρε η έναρξη του Β’ Κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον» που επρόκειτο να ανοίξει στις 15 Ιουλίου.

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώθηκε η μετάθεση για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Η παράταση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος και θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα Περιφερειών.
Read More »
Πάει για Σεπτέμβρη το «Εξοικονομώ» Πάει για Σεπτέμβρη το «Εξοικονομώ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019
Ηγουμενίτσα: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» την εβδομάδα που έρχεται και είναι:

-Δευτέρα 15-07-2019 2η Εβδομάδα μουσικής-Φιλαρμονικής Π.ΑΚ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκίνημα με Δημοτική βραδιά-Χορευτικό αντάμωμα προς τιμή του Ναπολέωντα Δάμου, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Τρίτη 16-07-2019 2η Εβδομάδα μουσικής-Φιλαρμονικής Π.ΑΚ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, με Λαϊκή βραδιά από τοπικά μουσικά σχήματα, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Τετάρτη 17-07-2019 2η Εβδομάδα μουσικής-Φιλαρμονικής Π.ΑΚ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, Βραδιά Ροκ από τοπικά μουσικά σχήματα, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Πέμπτη 18-07-2019 2η Εβδομάδα μουσικής-Φιλαρμονικής Π.ΑΚ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, συνάντηση Φιλαρμονικών στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Παρασκευή 19-07-2019 2η Εβδομάδα μουσικής-Φιλαρμονικής Π.ΑΚ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, συνάντηση Φιλαρμονικών στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Παρασκευή 19-07-2019 το θέατρο Πολυθέαμα παρουσιάζει την «Χαρούμενη Τρελοπαρέα» στο Μαργαρίτι στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Σάββατο 20-07-2019 2η Εβδομάδα μουσικής-Φιλαρμονικής Π.ΑΚ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Π.ΑΠ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Κέρκυρας στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Σάββατο 20-07-2019 το θέατρο Πολυθέαμα παρουσιάζει την «Χαρούμενη Τρελοπαρέα» στο αμφιθέατρο Πέρδικας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

-Κυριακή 21-07-2019 το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Το τάβλι» στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με είσοδο 12€ γενική και 10€ ειδική.

-Κυριακή 21-07-2019 το θέατρο Πολυθέαμα παρουσιάζει την «Χαρούμενη Τρελοπαρέα» στα Σύβοτα στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης

Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας Ηγουμενίτσα: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή η Θεσπρωτή Χρυσαυγή Μπάρμπα, αδελφή της Βάνας Μπάρμπα

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019

Έφυγε από τη ζωή η Θεσπρωτή Χρυσαυγή Μπάρμπα, αδελφή της Βάνας Μπάρμπα 


 
Έφυγε από τη ζωή η Θεσπρωτή (από το Ασπροκκλήσι Φιλιατών) Χρυσαυγή Μπάρμπα, η μοναδική αδελφή της γνωστής ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα, που είχαν μια σχέση φωτεινή. Πέρα από τον αδελφικό σύνδεσμο, είχαν μια σχέση λατρείας και θαυμασμού η μια για την άλλη. Η αείμνηστη Χρυσαυγή ήταν μια σεμνή, ώριμη χαριτωμένη και ευχάριστη γυναίκα, είχε στο επίκεντρό της την οικογένειά της, ασχολούνταν με τη δουλειά της και απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Ξεχώριζε για την ψυχική καλαισθησία και ευαισθησία της, η οποία εκφραζόταν στην καθημερινότητά της. Η ευγένειά της, που ήταν αληθινή, την έκανε σε όλους συμπαθή. Καλοσυνάτη, ήρεμη, με ματιά αγάπης στο φέρσιμό της. Τι και αν το σώμα της το ταλαιπώρησε η ασθένεια. Η λάμψη και η ομορφιά της καρδιά της δεν πρόκειται ούτε να σβήσουν...
***
Η Βάνα Μπάρμπα την αποχαιρέτησε με συγκίνηση και πόνο: "Πολύτιμη και αγαπημένη αδερφή.., με άφησες μόνη... πια πήγες κοντά στον Θεό... όμως σε παρακαλώ... μην μου στερήσεις την αγάπη σου... ας έρχεσαι έστω και στα όνειρα μου... λίγο πιο συχνά... άλλωστε κανένας θάνατος δεν μπορεί να χωρίσει την αγάπη... γιατί είναι παντοτινή και έτσι θα είμαστε πάντα μαζί το ξέρω. Επάνω είναι πολλοί φίλοι μας, άλλωστε και σε περιμένουν εκεί... στων αγγέλων τα μπουζούκια". 
Read More »
Έφυγε από τη ζωή η Θεσπρωτή Χρυσαυγή Μπάρμπα, αδελφή της Βάνας Μπάρμπα  Έφυγε από τη ζωή η Θεσπρωτή Χρυσαυγή Μπάρμπα, αδελφή της Βάνας Μπάρμπα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Σελίδες