QUIZ: ΛΕΥΘΕΡΙ(Α) Ή ΘΑΝΑΤΟΣ;

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016


Ποιος αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας που νομίζει πως το χωριό του είναι ακόμα τσιφλίκι των αλβανοτσάμηδων, κυνηγάει νεαρό συμπολίτη μας, νέο αγρότη, γιατί δεν τον ψήφισε;
Read More »
QUIZ: ΛΕΥΘΕΡΙ(Α) Ή ΘΑΝΑΤΟΣ;  QUIZ: ΛΕΥΘΕΡΙ(Α) Ή ΘΑΝΑΤΟΣ; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Παραλία Δρεπάνου: Ανύπαρκτοι και Αδιάφοροι φορείς, για ακόμα μια φορά

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016Δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του e-igoumenitsa.gr, τι κατάσταση επικρατεί στην παραλία δρεπάνου Ηγουμενίτσας.

Ντουζ παρατημένα (με το νερό να τρέχει συνεχεία), σκουπίδια, και μια στάση λεωφορείου κατεστραμμένη και μάλιστα επικίνδυνη για τα διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και τους πεζούς.

Είναι γνωστό πλέον ότι το συγκεκριμένο μέρος λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή μόνο τους θερινούς μήνες και όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι απλά παρατημένο/ξεχασμένο.
Read More »
Παραλία Δρεπάνου: Ανύπαρκτοι και Αδιάφοροι φορείς, για ακόμα μια φορά Παραλία Δρεπάνου: Ανύπαρκτοι και Αδιάφοροι φορείς, για ακόμα μια φορά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Κακοποίηση σκύλου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

 
Δεμένο και κομμένο βρέθηκε το πόδι του άμοιρου ζώου, στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας .
 
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία από φιλόζωο και κατέγραψε το γεγονός .
 
Δύσκολο να βρεθεί ο δράστης, άλλα καμιά φορά δεν ξέρεις .
 
Πολλοί έχουν την κουτή συνήθεια να δένουν τα σκυλιά τους απο το πόδι .
 
Ιδιαίτερα τα τσοπανόσκυλα .
 
Το πόδι σαπίζει και κόβετε μόνο του . 
 
Φυσικά το ζώο πεθαίνει απο την σήψη .
 
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι ακόμα υιοθετούν τακτικές σε σχέση με τα ζώα που θυμίζουν άλλους λαούς βάρβαρους .
 
Σίγουρα οι ίδιοι άνθρωποι αν δεν υπήρχαν οι νόμοι ,θα πετροβολούσαν γυναίκες και βίαζαν ανήλικα .
 
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα δεν απέχουν σχεδόν καθόλου απο το να κακοποιούν ανθρώπους .
Σίγουρα το έχουν κάνει .
 
Πρέπει να καταγγέλλουμε αμέσως τα περιστατικά και να καλούμε την αστυνομία.
Πρέπει το κράτος να έχει εικόνα
 
Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτιας
Τηλ: 694 157 7680
Read More »
Κακοποίηση σκύλου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Κακοποίηση σκύλου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Συλλήψεις δύο ατόμων, στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (25-03-2016) το μεσημέρι, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

· Χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

· Χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συλλήψεις δύο ατόμων, στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα Συλλήψεις δύο ατόμων, στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

«Μαύρο» στις επαρχιακές εφημερίδες βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Άφαντος ο τοπικός βουλευτής

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016


Λουκέτο στις επαρχιακές εφημερίδες προσπαθεί να βάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πριν λίγες μέρες δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών με τις υπογραφές των κ.κ. Σταθάκη - Σπίρτζη, σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Παρά τις περί αντιθέτου κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, στους εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, εξαφάνισαν ως δια μαγείας τη δημοσίευση των διακηρύξεων στις εφημερίδες (άρθρο 61).

Με βάση το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, οι δημοσιεύσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά σε ιστότοπο του υπουργείου με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσο και για την βιωσιμότητα των 200 και πλέον περιφερειακών εφημερίδων που εντάσσονται σήμερα στον Ν.3548/2007.

Κι αυτό, παρ' ότι η κατάργηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων στις εφημερίδες δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ούτε θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, αφού συνήθως το κόστος δημοσίευσης επιβαρύνει τους εργολάβους και τους προμηθευτές!

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Σταθάκης, σε συνάντησή του με τις Ενώσεις Ιδιοκτητών των επαρχιακών εφημερίδων τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δεσμευθεί ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των κρατικών δημοσιεύσεων.

Η δημοσίευση προκηρύξεων και διακηρύξεων αποτελεί και ένα ελάχιστο μέσο στήριξης του περιφερειακού τύπου.

Αν αποστερηθεί ο περιφερειακός τύπος το μοναδικό σταθερό έσοδο που έχει, αυτό θα οδηγήσει πολλές εφημερίδες σε κλείσιμο, θα χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν συνθήκες και προϋποθέσεις ελέγχου της ενημέρωσης στο χώρο των περιφερειακών ΜΜΕ.

Σαν εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ, στείλαμε ερώτημα στον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή κ. Μάριο Κάτση, ο οποίος δεν μπήκε καν στο κόπο να μας απαντήσει, κάτι που εκλαμβάνουμε ως συνταύτιση του κ. Κάτση με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε «εμπάργκο» δημοσιεύσων που προέρχονται τόσο από τον τοπικό βουλευτή, όσο και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για τον κίνδυνο κλεισίματος των επαρχιακών εφημερίδων κατέθεσαν ερώτηση βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την οποία και δημοσιεύουμε στη συνέχεια.

Ελπίζουμε τελικά η λογική να πρυτανεύσει, και τα αρμόδια υπουργεία να αλλάξουν ρότα, μέχρι τις 28 Μαρτίου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης.

Η Ερώτηση

Προς κύριο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Η επαπειλούμενη συρρίκνωση και κατάργηση των κρατικών δημοσιεύσεων στραγγαλίζει, οικονομικά, τον περιφερειακό τύπο και πλήττει τη διαφάνεια»

Κύριε Υπουργέ,

Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη δημοσίευση στον περιφερειακό τύπο των κρατικών προκηρύξεων διαγωνισμών, διακηρύξεων και διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, έχει προκαλέσει κλίμα αναστάτωσης.

Επισημαίνω ότι με το άρθρο 152 του Ν.4281/2014, διασφαλίστηκε η διατήρηση των κρατικών δημοσιεύσεων στον περιφερειακό τύπο, όπως προβλεπόταν από το Ν.3548/2007.

Οφείλω, επίσης, να επισημάνω ότι οι σχετικές δημοσιεύσεις πέραν του ότι ενισχύουν τις εφημερίδες της περιφέρειας, συντείνουν στην εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας και του δημόσιου ελέγχου.

Είναι, επίσης, σαφές ότι αν οι περιφερειακές εφημερίδες απολέσουν αυτό το έσοδο, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας και θα υπάρξει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ενώ η συρρίκνωση του περιφερειακού τύπου θα δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις ελέγχου της ενημέρωσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι κρατικές δημοσιεύσεις στις εφημερίδες της περιφέρειας είναι μια συνήθης πρακτική στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις

ΗΠΑ, στοχεύει στην ενίσχυση και στην ανεξαρτησία του περιφερειακού τύπου αλλά και στη διαφάνεια.

Στη Γαλλία, το δημόσιο διέθεσε 400 εκατομμύρια ευρώ στον περιφερειακό τύπο μέσω κρατικών δημοσιεύσεων.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιδιώκει τη συρρίκνωση από το 2017 και την ουσιαστική κατάργηση, από το 2019, των κρατικών δημοσιεύσεων στον επαρχιακό τύπο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη διατήρηση των κρατικών δημοσιεύσεων στον περιφερειακό τύπο;

2. Για ποιο λόγο ο κύριος Υπουργός επιδιώκει την αλλαγή του νόμου, όταν ο ίδιος είχε δώσει διαβεβαιώσεις τον περασμένο Οκτώβριο στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι δημοσιεύσεις;

3. Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι η επαπειλούμενη συρρίκνωση ή κατάργηση των κρατικών δημοσιεύσεων στον περιφερειακό τύπο, θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές εφημερίδες και στην απώλεια θέσεων εργασίας;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

1. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου

2. Στύλιος Γιώργος Βουλευτής Άρτας

3. Βεσυρόπουλος Απόστολος Βουλευτής Ημαθίας

4. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

5. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς

6. Χαρακόπουλος Μάξιμος Βουλευτής Λάρισας

7. Ράπτη Ελένη Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

8. Μπούρας Θανάσης Βουλευτής Αττικής

9. Τσιάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Καρδίτσας

10. Καράογλου Θεόδωρος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Read More »
«Μαύρο» στις επαρχιακές εφημερίδες βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Άφαντος ο τοπικός βουλευτής «Μαύρο» στις επαρχιακές εφημερίδες βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ  Άφαντος ο τοπικός βουλευτής Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Σμπαράλια έγινε Ι.Χ. στην εθνική Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

 
Ένα ακόμα τροχαίο χωρίς ευτυχώς κάποιο τραυματισμό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας μετά τον Μεσοπόταμο. 
 
Ι.Χ. με οδηγό αλλοδαπό και κατεύθυνση προς Πρέβεζα, για άγνωστους λόγους εξετράπη της πορείας του, βγήκε εκτός δρόμου, χτύπησε στα βράχια και ανατράπηκε. 
 
Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός του ο οποίος βγήκε από το όχημα μόνος τους.

Το όχημα όμως υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. 
 
Επικρατέστερη αιτία του ατυχήματος, που σημειώθηκε γύρω στις 06:45 η ολισθηρότητα το οδοστρώματος. 
Read More »
Σμπαράλια έγινε Ι.Χ. στην εθνική Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας  Σμπαράλια έγινε Ι.Χ. στην εθνική Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

 
Στις 22/03/2016 επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας 16 μαθητές από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην έκθεση του κέντρου, προβολή ενημερωτικής ταινίας σχετική με τις προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά και παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τα κιάλια και τηλεσκόπια που διαθέτει ο Φορέας.
Read More »
Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας  Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Ενημέρωση για τα χρέη του Δήμου Φιλιατών στη ΔΕΗ - Του Σταύρου Κωστάρα

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016
Του Σταύρου Κωστάρα
"Εμείς στον Στρατό δεν μάθαμε με τεφτέρια"

Παρακολουθώντας δημοσιεύματα για συμβάν διακοπής ρεύματος, λόγω χρεών 550.000 ευρώ προς την ΔΕΗ, το οποίο έλαβε χώρα πρόσφατα στον Δήμο Φιλιατών, καθώς και αναφορές που έγιναν για «υπευθύνους», οι οποίοι συνέταξαν επιστολή προς την ΔΕΗ και «αφαίρεσαν» από τον πολλαπλό λογαριασμό της ΔΕΗ 58 παροχές οι οποίες αφορούσαν αντλιοστάσια, και το οποίο έκανε «γαργάρα» η ΔΕΗ, μου ήρθαν στο μυαλό παλιότερα δημοσιεύματα, πριν 1,5 χρόνο περίπου (Οκτώβριος 2014), όπου και πάλι γινόταν λόγος για χρέος του ίδιου Δήμου ύψους 520.000 ευρώ τότε προς την ΔΕΗ, και θα επανέλθω θέλοντας να πληροφορήσω αυτούς που τα είπαν και τα δημοσίευσαν, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι:
Τα χρέη των 520.000 ευρώ τότε προς την ΔΕΗ, τα οποία προφανώς έγιναν τώρα 550.000, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και όχι δημοτικό φωτισμό (δηλαδή φωτισμό δρόμων και πλατειών ή ΦΟΠ όπως τον ονομάζει η ΔΕΗ), και τα χρέη αυτά πρέπει να εξοφλούνται από τις εισπράξεις της ύδρευσης ως ανταποδοτικά τέλη, και όχι από τα Δημοτικά Τέλη τα οποία οι Δημότες πληρώνουν (μέσω της ΔΕΗ) για δημοτικό φωτισμό και για καθαριότητα!!! Το να βάζει και να τα βγάζει η ΔΕΗ τα αντλιοστάσια όπου την βολεύει, μήπως και εισπράξει κάποια παραπάνω οφειλόμενα (άσχετο που δεν περισσεύουν παρά ελάχιστα στην ουσία), γίνεται παρανόμως!! Αλλά και να περισσεύουν κάποια χρήματα (που θα έπρεπε αν γινόταν σωστά η διαχείριση και αν τα Δημοτικά Τέλη ήταν ορθά κατανεμημένα), οφείλουν οι δημοτικές αρχές να τα διαθέσουναποκλειστικά και ανταποδοτικά όπως είναι ο σκοπός τους, για πληρωμή εξόδων στους ΧΥΤΑ, για συντήρηση οχημάτων καθαριότητας, για αγορά κάδων σκουπιδιών, για καύσιμα κίνησης των οχημάτων καθαριότητας, για αντικατάσταση λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού και συντήρηση του δικτύου φωτισμού κ.ο.κ!!!Για αυτό τον σκοπό εισπράττονται από τους δημότες και εκεί πρέπει να καταλήγουν!!! Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι από τον νόμο τα έσοδα που αφορούν δημοτικά τέλη να διατίθενται για άλλους σκοπούς.
Όλα ταΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗέχουν συγκεκριμένους διακριτούς κωδικούς (κωδικός 20-7 για τα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού και 25-6 για τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης) στους οποίους πρέπει να πιστώνονται τα έσοδα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διατίθενται για άλλους σκοπούς. Τα περί «από πού θα πληρωνόταν τα χρήματα αυτά» που άκουσα να λέγεται έχει την απάντηση ότι: Οι παροχές που αφορούν αντλιοστάσια πρέπει να εξοφλούνται από τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και μόνο από αυτά.!!

Δεν υπάρχει κανένας «ειδικός μαγικός λογαριασμός σε τράπεζα» ο οποίος, κατά τον συντάκτη παλαιότερου άρθρου σε εφημερίδα της περιοχής, πιστώνεται δια μαγείας με επαρκή χρηματικά ποσά, τα και οποία πληρώνουν τους λογαριασμούς. Αυτά είναι μυθεύματα που είτε προέρχονται από αδαείς, είτε αυτός που τα έγραψε επιχειρεί να μας θεωρήσει όλους αδαείς. Τέτοιοι μαγικοί λογαριασμοί που γεμίζουν από μόνοι τους με χρήματα και εξοφλούν τους λογαριασμούς, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του κάθε πρώην διατελέσαντα αυτοδιοικητικού – κακοδιαχειριστή χρημάτων, που νόμιζε ότι επειδή του τα έδινε παλιά ο υπουργός, αυτός μπορούσε να τα ξοδεύει κατά το δοκούν.

Προκειμένου όλοι οι δημότες, όλων των δήμων, να είναι ενήμεροι για το που πάνε τα χρήματά τους, περιγράφω και πάλι την διαδικασία που ακολουθείται και η οποία είναι η εξής:

Η ΔΕΗ εισπράττει από όλους μας χρήματα για τα Δημοτικά Τέλη (Χρήματα για τον Δημοτικό Φωτισμό και την Καθαριότητα δηλαδή), μέσω της εξόφλησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Το ποσό αυτό είναι ανάλογο των τετραγωνικών μέτρων της οικίας μας και της χρήσης κάθε ακινήτου ειδικότερα. Από τα χρήματα αυτά η ΔΕΗ οφείλει να παρακρατεί όλα τα οφειλόμενα για τον Δημοτικό Φωτισμό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ χρήματα από Δημοτικά Τέλη αν δεν εξοφληθούν οι λογαριασμοί που της οφείλονται για Δημοτικό Φωτισμό. Αν υπάρχουν χρήματα για επιστροφή, μετά την εξόφληση των οφειλομένων, η ΔΕΗ τα αποδίδει στον Δήμο, ο οποίος οφείλει να τα πιστώσει στον κωδικό που αφορά έσοδα από Δημοτικά Τέλη, για να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που περιέγραψα παραπάνω.
Από τον Νοέμβριο του 2010, ήτοι από την συγχώνευση σχεδόν των δύο πρώην Δήμων (Φιλιατών και Σαγιάδας) υπήρχε χρεωστικό υπόλοιπο του ενιαίου Δήμου Φιλιατώνπρος την ΔΕΗ από δημοτικό φωτισμό ύψους 180.000 ευρώ και έως και τον Ιούλιο του 2012 το υπόλοιπο Δήμου Φιλιατών συνέχισε να παραμένει χρεωστικό, λόγω των οφειλών και των παρακρατήσεων για τα παλαιότερα χρέη, αλλά κυρίως λόγω του πολύ χαμηλού συντελεστή εισφοράς των δημοτών του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Φιλιατών, του οποίου τα εισπραττόμενα χρήματα δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τα έξοδα ούτε καν για τον Δημοτικό Φωτισμό!!!.
Η ΔΕΗ ουδέποτε μέχρι και το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013απέδωσε κάποιο χρηματικό ποσό στον Δήμο, διότι φρόντιζε να το παρακρατεί για τις παλαιότερες ανεξόφλητες οφειλές. Οι λογαριασμοί των αντλιοστασίων ύδρευσης δεν εξοφλούνταν, όπως θα έπρεπε, από τις εισπράξεις της ύδρευσης οι οποίες έχουν και αυτές ανταποδοτικό χαρακτήρα, (δηλαδή εισπράττω μόνο όσα απαιτούνται για τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των δικτύων αλλά και για το ηλεκτρικό ρεύμα των αντλιοστασίων!!!). Την 29 Μαίου 2013 με την 103/2013 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, πίστωσε για πρώτη φορά στα έσοδα του Δήμου και υπέρ λειτουργίας ΧΥΤΑ (ΚΑ 20-7336.001), όπως άλλωστε είναι και το ορθό για τα χρήματα αυτά, το ποσό των 13.999,87 ευρώ. Στην συνέχεια την 04 Δεκεμβρίου 2013 με την 200/2013 απόφασή του ο δήμος πιστώθηκε στον κωδικό 20-6211.001 με ακόμη 57.919,38 ευρώ, προερχόμενα από απόδοση δημοτικών τελών από τη ΔΕΗ. Την συνέχεια όπως αυτή διαμορφώθηκε το 2014 δεν είμαι σε θέση να την γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι η πίστωση των χρημάτων αυτών καλώς έγινε και αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία.

Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι αν από το 2013 και μετά ήρθαν από την κεντρική κυβέρνηση χρήματα για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, και αν αυτά αφορούσαν την εξόφληση των χρεών που υπήρχαν στο τέλος του 2010 προς την ΔΕΗ και άλλους παρόχους, καθώς και που αξιοποιήθηκαν αυτά? Τα έτη 2011 και 2012, εξ όσων γνωρίζω, δεν είχαν έρθει χρήματα για τέτοιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρότι είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και είχε ζητηθεί το οφειλόμενο προς την ΔΕΗ ποσό.

Εν κατακλείδι θα πρέπει να τονίσω ότι σύμφωνα με τον νόμοτα χρήματα των δημοτικών τελών, τα οποία είναι ανταποδοτικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος και την συντήρηση του δημοτικού φωτισμού και για την καθαριότητα, αλλά αυτό συνεπάγεται ότι και τα χρήματα που εισπράττονται από τους λογαριασμούς ύδρευσης θα πρέπει να καταβάλλονται για την εξόφληση των ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων όπως προβλέπεται, και όχι για να καλύπτουν άλλες ανάγκες των δημοτικών αρχών!!!!!!!!!! ή να διαπιστώνεται ότι λείπουν σε μετρητά από τα ταμεία, όπως έγινε παλιότερα (πριν το 2010) στο Δήμο Φιλιατών, όπου υπήρξε «εικονική» κλοπή για να δικαιολογηθούν χρήματα που έλειπαν!!!!
Παρατηρώ όμως ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική βελτίωση όσον αφορά τα χρέη που υπήρχαν τον Οκτώβριο του 2014 με τον Μάρτιο του 2016. Τότε τα χρέη προς την ΔΕΗ ήταν 520.000 και τώρα έγιναν 550.000, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η νυν δημοτική αρχή μπορούσε να εξοφλήσει τα χρέη αυτά και δεν το έκανε, αν δεν ήρθαν χρήματα για τον σκοπό αυτό από την κεντρική κυβέρνηση. Η διακοπή η οποία έγινε και αποδόθηκε για πολιτικούς λόγους σε συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας αδικεί και τον καταγγέλλοντα αλλά και τον δεχόμενο την καταγγελία αυτήν. Ουδέποτε θα υπήρχε τέτοια περίπτωση να γνωρίζει ο άριστος αυτός συμπολίτης μας, ο οποίος υπεραγαπάει τον τόπο του, ότι θα γινόταν διακοπή ρεύματος στο Δημαρχείο της πόλης του, και δεν θα το απέτρεπε αν είχε την δυνατότητα, που πιθανόν και να μην είχε. Για τις διακοπές ρεύματος που γίνονται, εξ όσων γνωρίζω από την ενασχόλησή μου με το θέμα, εντολές δίνονται απευθείας από την Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου στην Πάτρα και σε πολλές των περιπτώσεων, δεν ενημερώνουν καν την τοπική ΔΕΗ.
Κατά την άποψή μου για να διευθετηθεί το όλο ζήτημα και να εξοικονομηθούν τα απαιτούμενα χρήματα ο Δήμος Φιλιατών θα πρέπει να προχωρήσει:

– Στην διαμόρφωση του ύψους των καταβαλλομένων δημοτικών τελών από τους δημότες με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να είναι πραγματικά ανταποδοτικά. Σήμερα η Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας (πρώην δήμος Σαγιάδας ) καταβάλει συνολικά για Δημοτικά Τέλη και Φόρο 1,20 ευρώ ανά τετραγωνικό, η δε δημοτική ενότητα Φιλιατών (πρώην Δήμος Φιλιατών) συνολικά 0,90 ευρώ.

– Τον περιορισμό και κατάργηση των λαμπτήρων και στύλων οι οποίοι φωτίζουν αποθήκες και στάβλους σε κάμπους και σε βουνά, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους, και για τους οποίους οι δημότες καταβάλουν, μέσω των δημοτικών τελών, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, χωρίς αυτό να γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία!!

– Τα έσοδα της ύδρευσης θα πρέπει να αξιοποιούνται από την δημοτική αρχή για τον σκοπό τον οποίον εισπράττονται, αν και σύμφωνα με όσα γνωρίζω τα προϋπολογιζόμενα χρήματα για έξοδα ύδρευσης, και αυτά που τελικά εισπράττονται για την ύδρευση, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα που γίνονται και τα οποία αφορούν: ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων, επισκευές αντλιών, καύσιμα οχημάτων, συντήρηση οχημάτων, αντικατάσταση αντλιών κλπ.
Εκείνο που επιπλέον θα πρέπει να αναφέρω σχετικά με τα παραπάνω, είναι ότι για όσο χρονικό διάστημα είχα ενημέρωση για τοθέμα της εξόφλησης των λογαριασμών ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων,χωρίς να έχω κάποια αρμοδιότητα, αφού αυτό αποτελεί αντικείμενο του αρμόδιου τμήματος ύδρευσης του Δήμου, είναι ότι κατά τη διάρκεια του 2012, και μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους αυτού, εξοφλήθηκαν λογαριασμοί ύψους 127.000 ευρώ, σε τέσσερις συνολικά πληρωμές που έγιναν. Αν για τα έτη 2013 και 2014 δεν εξοφλήθηκαν άλλοι λογαριασμοί, που να αφορούν δαπάνες ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων για ύδρευση, και προέκυψε ως αποτέλεσμα το χρέος των 520.000 ευρώ τότε, το οποίο έγινε 550.000 ευρώ σήμερα, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, όπως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλα τα εισπραττόμενα χρήματα, τα οποία προφανώς δεν επαρκούσαν, χρησιμοποιούνταν για το σκοπό που εισπράττονταν και δεν κάλυπταν «άλλες ανάγκες».

Επιπλέον όσον αφορά χρηματικά ποσά τα οποία θα πρέπει η ΔΕΗ να διευθετήσει και πιθανώς να επιστρέψει στον δήμο Φιλιατών, λόγω παραλείψεων και λαθών τα οποία έγιναν στο παρελθόν, επαναλαμβάνω και πάλι ότι ευχαρίστως θα ενημερώσω τους αρμόδιους αιρετούς και υπαλλήλους για να επιληφθούν και να ενεργήσουν όπως θεωρούν ορθό και νόμιμο, αν το θεωρήσουν απαραίτητο. Εγώ εξάντλησα κάθε περιθώριο που είχα και κουράστηκα να παλεύω με τους ανεμόμυλους, αλλά είμαι πάντα στην διάθεσή τους.

Θεωρώ υποχρέωσή μου ακόμη να διευκρινίσω ότι:
Τα χρέη των πρώην Δήμων Φιλιατών και Σαγιάδας προς την ΔΕΗ τονΔεκέμβριο του 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 180.000 ευρώ.
Οπρώην Δήμος Σαγιάδας όφειλε τον Δεκέμβριο του 2010 στην ΔΕΥΑΗγουμενίτσας για την ύδρευση των κοινοτήτων Ραγίου και Κεστρίνης το ποσό των 90.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον είναι γεγονός ότι οι πριν το 2010 δημοτικές αρχές όντας απασχολημένες σε μια διαρκή κατανάλωση χρήματος και στην δημιουργία χρεών, ( 1.700.000 τα χρέη του πρώην Δήμου Σαγιάδας και 3.000.000 περίπου του πρώην Δήμου Φιλιατών), δημιούργησαν ένα άναρχο τοπίο και έδωσαν ανεξέλεγκτη εξάπλωση στον δημοτικό φωτισμό με αποτέλεσμα την φωταγώγηση κάμπων και σταύλων αντί για τις προβλεπόμενες πλατείες και δρόμους. Υπήρχαν ακόμα τηλέφωνα σε γραφεία, κοινότητες και κλειστά σχολεία, για τα οποία πληρωνόταν για χρόνια λογαριασμοί, χωρίς αυτά να λειτουργούν!!! Αντλιοστάσια τα οποία δεν λειτουργούσαν αλλά είχαν παροχές ηλεκτρικού ρεύματος. Κοινοτικά γραφεία, αποθήκες και πολλά σχολεία με παροχές ρεύματος τα οποία πλήρωνε ο Δήμος, χωρίς να λειτουργούν και αυτά. Στην ουσία δεν γνώριζαν τι πλήρωναν και σε ποιόν!! Απλά ζητούσαν από το κράτος χρήματα και τα ξόδευαν χωρίς μέτρο!!!

Έτσι, με τάξη και οργάνωση, μάθαμε να λειτουργούμε εμείς στον Στρατό και για αυτό η κοινωνία σε κάθε πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στρέφεται πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις!!! Αν μας αντέγραφαν και λίγο οι πολιτικοί δεν θα είχαμε φτάσει στα χάλια που βρισκόμαστε!!!!!!

Κωστάρας Σταύρος
Αξιωματικός Ε.Α
& πρώην Αντιδήμαρχος
Read More »
Ενημέρωση για τα χρέη του Δήμου Φιλιατών στη ΔΕΗ - Του Σταύρου Κωστάρα Ενημέρωση για τα χρέη του Δήμου Φιλιατών στη ΔΕΗ - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ηλικιωμένος χτυπούσε με μαδέρι αδέσποτο σκύλο

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016


Φρικτό γεγονός αντίκρισαν στα μάτια τους οι αθλητές και φίλοι του Τέννις Ηγουμενίτσας ,καθώς ένας ηλικιωμένος "κύριος" χτυπούσε μετά μανίας με ένα μαδέρι αδέσποτο σκύλο .
 
Ο λόγος ήταν ότι το δεκαπέντε κιλών σκυλάκι ,στειρωμένο θηλυκό και εμβολιασμένο από το σωματείο μας, με την συμβολή εθελοντή κτηνιάτρου ,γάβγισε με επιθετικές διαθέσεις στον διερχόμενο .
 
Το σωματείο μας ετοίμασε μηνυτήριο αναφορά την οποία θα καταθέσει στην κα Εισαγγελέα ,την Δευτέρα .
 
Την συγκεκριμένη σκύλα την χτυπούσε με την ζώνη του και ένας συνταξιούχος Πυροσβέστης .
 
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε -αν και πήραμε τα μέτρα μας νομικά και μη -το ζώο έχει στοχοποιηθεί και χρειάζεται άμεσα σπίτι .
 
Είναι φιλική ήρεμη ,προστατευτική και παιχνιδιάρα .
 
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου .
 
Φιλοζωικο Σωματείο θεσπρωτίας
Τηλ: 694 157 7680
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ηλικιωμένος χτυπούσε με μαδέρι αδέσποτο σκύλο Ηγουμενίτσα: Ηλικιωμένος χτυπούσε με μαδέρι αδέσποτο σκύλο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Καραβάνι» αλληλεγγύης από 200 Ιταλούς Μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016Ένα «καραβάνι» αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, έφτασε το πρωί από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνεται αυτή την ώρα, προς την Ειδομένη.

Περίπου 200 Ιταλοί, αλληλέγγυοι, ανάμεσα τους, πανεπιστημιακοί, μέλη εργατικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με πέντε φορτηγάκια τύπου βαν.

Στο λιμάνι, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τέσσερα λεωφορεία και με τη διακριτική συνοδεία της αστυνομίας κατευθύνονται προς την Ειδομένη.
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Καραβάνι» αλληλεγγύης από 200 Ιταλούς Μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες Ηγουμενίτσα: «Καραβάνι» αλληλεγγύης από 200 Ιταλούς  Μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016


 
Μία ώρα ύπνου θα χάσουμε τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου, οπότε θα τεθεί σε ισχύ η θερινή ώρα.

Ειδικότερα, στις 03.00 θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04.00).

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη-μέλη να τηρήσουν με νόμο, γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.

Επομένως, η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη-μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.
Read More »
Αλλάζει η ώρα την Κυριακή Αλλάζει η ώρα την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Τα άγρια άλογα στα βουνά Σουλίου και Φιλιατών θα πρέπει να διασωθούν

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

 
 
Μέχρι πριν 30 - 40 χρόνια, άλογα και μουλάρια ήταν απαραίτητα για τις γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες σ’ όλη τη χώρα και φυσικά στην ορεινή Ήπειρο.Άλλαξε όμως η ζωή, άλλαξε η κοινωνία (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;) και πολλά από αυτά τα χρήσιμα τετράποδα εγκαταλείφθηκαν απ' τους ιδιοκτήτες τους ελεύθερα στα υψώματα, τόσο στο Φαρμακοβούνι Φιλιατών, όσο και στην οροσειρά του Σουλίου.
Από αυτά, προέκυψαν τα άγρια άλογα που ζουν σήμερα στους ορεινούς αυτούς όγκους και είναι δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Γεννήθηκαν στο βουνό, κάτω από...
συνθήκες δύσκολης επιβίωσης και είναι «ξεπετάλωτα».

150 στο Σούλι
Στα βουνά του Σουλίου σήμερα ζουν αυτοσυντηρούμενα πάνω από 150 άλογα, των οποίων ο αριθμός τους κάθε χρόνο αυξάνεται. Ανήκουν στη ράτσα της Πίνδου και γι’ αυτά παλαιότερα από Φορέα της περιοχής είχε γίνει έρευνα και μάλιστα σε συνεργασία με το Δασαρχείο είχαν κατασκευαστεί δυο στέγαστρα στα οποία τοποθετήθηκαν ταϊστρες και ποτίστρες.Επειδή και για τις δυο αυτές ορεινές περιοχές της Ηπείρου τα άγρια άλογα είναι «σήμα – κατατεθέν», θα πρέπει πάση θυσία να διασωθούν, αφού από μόνα τους αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέρουσας περιβαλλοντικής μελέτης. Θα πρέπει οι Αυτοδιοικητικές Αρχές, σε συνεργασία με τις Δασικές, αλλά και φυσιολατρικούς φορείς να φροντίσουν για την επιβίωσή τους, αφού γράφουν ιστορία ελεύθερης ζωής ενός και πλέον αιώνα.

Η Ελευθερία ταυτόσημη…
Ο ερευνητής Βέγραψε για τα άλογα του Φαρμακοβουνίου Φιλιατών: «Όταν στάθηκα στη Λυκορράχη (1.240 μ.) και το Σελόκαστρο (1.150 μ.) κι όταν τα πλησίασα η καρδία μου σκίρτησε. Είχα ακουστά για τα Ελεύθερα Άλογα στο Φαρμοκοβούνι αλλά δεν περίμενα να τα συναντήσω. Ήταν εκεί στις δυτικές πλάγιες του βουνού. Είναι ίδια η Ελευθερία... την διέκρινες στις κινήσεις τους, στο βλέμμα, στο κούνημα του κεφαλιού. Καλπάζει μαζί τους, ήχος της είναι το χλιμίντρισμα των μικρών πουλαριών, το χτύπημα των οπλών στις πέτρινες απότομες πλαγιές. Ελευθερία είναι αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Ελευθερία που την κέρδισαν αντέχοντας στις κακουχίες του βουνού, στις επιθέσεις των λύκων. Ελευθερία που κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να τους την στερήσει…. ναι, πλησιάζοντας πέρασαν από το νου μου τρόποι για τα βοηθήσουμε, αλλά τελικά κατάλαβα το λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Όσο και καλοπροαίρετα μπορεί να επέμβει ο άνθρωπος για την «προστασία» τους, αυτομάτως θα τους στερήσει αυτό που απολαμβάνουν εκεί πάνω. Μπορεί να γίνουν βορά των αρπακτικών των αγριμιών, η πείνα να τα αποδεκατίσει…. μα ότι θα κάνουν θα πράξουν θα καταλήξουν… θα το έχουν ζήσει ελεύθερα».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Read More »
Τα άγρια άλογα στα βουνά Σουλίου και Φιλιατών θα πρέπει να διασωθούν  Τα άγρια άλογα στα βουνά Σουλίου και Φιλιατών θα πρέπει να διασωθούν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Φορτηγό συγκρούστηκε με μηχανή

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες της Πέμπτης, επί της οδού Αγ. Αποστόλου στην Ηγουμενίτσα, όταν φορτηγό όχημα που οδηγούσε 35χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 28χρονος αλλοδαπός. 

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών. 
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Φορτηγό συγκρούστηκε με μηχανή Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα  Φορτηγό συγκρούστηκε με μηχανή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

ΙΧ, ξέφυγε της πορείας του και βρέθηκε στην αυλή σπιτιού

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή της Ανθούσας Πάργας.

Πιθανή αιτία του τροχαίου, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Μάλιστα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, το όχημα σταμάτησε την πορεία του, έξω από την αυλή σπιτιού, δίχως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός από τους επιβαίνοντες.


Στο σημείο βρέθηκε η οδική βοήθεια Χρηστάκης Assistance για την μεταφορά του οχήματος σε ασφαλές σημείο.


Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πάργας.
Read More »
ΙΧ, ξέφυγε της πορείας του και βρέθηκε στην αυλή σπιτιού ΙΧ, ξέφυγε της πορείας του και βρέθηκε στην αυλή σπιτιού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες