Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο Σάββατο στα σούπερ μάρκετ

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο Σάββατο στα σούπερ μάρκετ


Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, Σάββατο 18 Ιουλίου η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους& καταναλωτές», γράφει στο twitter ο κ. Σταμπουλίδης.
Read More »
Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο Σάββατο στα σούπερ μάρκετ Υποχρεωτική η μάσκα από αύριο Σάββατο στα σούπερ μάρκετ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Τί ακριβώς πωλείται από το λιμάνι - Αναλυτικοί χάρτες - Δεν πωλείται το Δρέπανο

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
Τί ακριβώς πωλείται από το λιμάνι - Αναλυτικοί χάρτες - Δεν πωλείται το Δρέπανο


Δημοσιεύτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, η αναλυτική Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. 


Όπως μπορείτε να δείτε στους χάρτες που ακολουθούν, στην προκήρυξη περιλαμβάνονται μόνο οι λιμενικές εγκαταστάσεις σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα.

Δεν συμπεριλαμβάνεται όλη η γνωστή χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας (πλην του χώρου όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα), δηλαδή το παραλιακό μέτωπο, καθώς και οι παραλίες του Δρεπάνου και του Μακρυγυαλίου.

Με μια πρώτη ανάλυση, φαίνεται πως το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας "το λιμάνι στα κάγκελα" ικανοποιείται.

Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε κομμάτι - κομμάτι το σύνολο της προκήρυξης.

Δείτε τους χάρτες των 4 λιμενικών εγκαταστάσεων καθώς και αναλυτικά την προκήρυξη:
Read More »
Τί ακριβώς πωλείται από το λιμάνι - Αναλυτικοί χάρτες - Δεν πωλείται το Δρέπανο Τί ακριβώς πωλείται από το λιμάνι - Αναλυτικοί χάρτες - Δεν πωλείται το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκροί 34χρονος και 44χρονος

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκροί 34χρονος και 44χρονος


Σήμερα (17-07-2020) το πρωί, στο 175ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού (με κατεύθυνση προς Ιωάννινα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις (3) αλλοδαποί, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά στηθαία που βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού και τελικά ανατράπηκε και ακινητοποιήθηκε εντός του οδοστρώματος. 

Ως αποτέλεσμα, τραυματίσθηκαν θανάσιμα δύο από τους επιβαίνοντες, ηλικίας 44 και 34 ετών, ενώ ο τρίτος, ηλικίας 23 ετών, τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

Προανάκριση για τη διακρίβωση των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος ενεργείται από το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων. 
Read More »
Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκροί 34χρονος και 44χρονος Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκροί 34χρονος και 44χρονος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού 


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Επέκταση συστήματος αυτόματης διαχείρισης (τηλεέλεγχος-τηλεχειρισμός) εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 1.805.353,20€, με την ανάδοχο εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΟΣ Α.Ε. 

Tο έργο, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία είκοσι εννέα (29) Τοπικών Σταθμών Απομακρυσμένου Ελέγχου στις υποδομές εξωτερικού δικτύου και πέντε (5) Σταθμών Ελέγχου Διαρροών στις υποδομές εσωτερικού δικτύου, θα επιτρέψει την εποπτεία και τον έλεγχο κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιότητα ύδατος), μέσα από την αποτύπωση σε Η/Υ, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένων του δικτύου ύδρευσης, στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά: 

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο μας, με πολλαπλά οφέλη, αφού μέσω αυτού, για πρώτη φορά θα είναι εφικτή η απεικόνιση και η παρακολούθηση της συνολικής λειτουργίας του, με έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση βλαβών και διαρροών. Με μια ολιστική προσέγγιση επιτυγχάνουμε ορθολογική χρήση του ύδατος και εξ’ αποστάσεως παρέμβαση. Το έργο αυτό έρχεται να «κουμπώσει» με έργα που βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης, όπως η σύνδεση εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης της Ηγουμενίτσας, και το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δ.Ε. Μαργαριτίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος».
Read More »
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Σουλιωτών

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Σουλιωτών 


Στόχος βανδάλων έγινε το Μνημείο Σουλιωτών, που βρίσκεται στο πάρκο στο κέντρο της Ηγουμενίτσας και το οποίο είχε πρόσφατα ανακαινισθεί, μαζί με άλλα μνημεία της πόλης, από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία. άγνωστοι έσπασαν τη κολόνα που περιβάλλει το μνημείο πετώντας τη στο έδαφος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα μάρμαρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι προκαλούν ζημιές σε μνημεία της πόλης της Ηγουμενίτσας, με τη δημοτική αρχή να κάνει έκκληση σε όλους μας, ώστε να σεβαστούμε τα μνημεία, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Σουλιωτών Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μισοτελειωμένη παραδίδεται η νέα παραλιακή

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
Ηγουμενίτσα: Μισοτελειωμένη παραδίδεται η νέα παραλιακή


Μισοτελειωμένη θα παραδοθεί η νέα παραλιακή της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr την ερχόμενη Τρίτη, καθώς ο εργολάβος δεν αναγνωρίζει τις υπερβάσεις στις εργασίες που υπολείπονται και που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη του έργου από την ΟΛΗΓ Α.Ε.

Έτσι δεν θα κατασκευαστεί το κομμάτι από το περίπτερο Δάλλα μέχρι και τον Ερυθρό Σταυρό, το οποίο θα προσπαθήσει ο ΟΛΗΓ να το ολοκληρώσει με νέα εργολαβία.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, καθώς παραμένει στάσιμο εδώ και κάτι μήνες και εν μέσω της τουριστικής περιόδου, αναδεικνύοντας την αδυναμία της διοίκησης του ΟΛΗΓ, να επιβάλει την ολοκλήρωσή του και σύμφωνα με τη μελέτη.

Ίσως εδώ να ισχύει το ... "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", καθόσον ο διευθύνων της ΟΛΗΓ, τυγχάνει και αυτός εργολάβος δημοσίων έργων. 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μισοτελειωμένη παραδίδεται η νέα παραλιακή Ηγουμενίτσα: Μισοτελειωμένη παραδίδεται η νέα παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

O “Βασιλιάς των Λιονταριών” στο θερινό σινεμά των ενεργών πολιτών Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
O “Βασιλιάς των Λιονταριών” στο θερινό σινεμά των ενεργών πολιτών Παραμυθιάς


Την ταινία “Βασιλιάς των Λιονταριών” (2019), θα προβάλει στο υπαίθριο θέατρο του περιφερειακού Αγ. Δονάτου, ο σύλλογος ενεργών πολιτών Παραμυθιάς.

Η υπερπαραγωγή της Disney θα προβληθεί την Παρασκευή στις 9 το βράδυ ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
O “Βασιλιάς των Λιονταριών” στο θερινό σινεμά των ενεργών πολιτών Παραμυθιάς O “Βασιλιάς των Λιονταριών” στο θερινό σινεμά των ενεργών πολιτών Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

3 εκατ. ευρώ στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων της περιφέρειας

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
3 εκατ. ευρώ στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων της περιφέρειας


Δημοσιοποιήθηκε από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση για «Δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 2.906.578 ευρώ και δυνητικό δικαιούχο τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχ. Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι πράξεις της προτεινόμενης δράσης θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις δράσεις του ειδικού στόχου 26 του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αποσκοπούν κυρίως στην προώθηση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Ειδικότερα μέσω της ανωτέρω πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν:
– Η κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των Μονάδων),
– Η απόκτηση της απαιτούμενης εδαφικής έκτασης για την εγκατάσταση των Μονάδων
– Τα έργα σύνδεσης με δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΩΚΕ)
– Οι αρχαιολογικές εργασίες, με δικαιούχο-εταίρο την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων

Οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 03/08/2020 έως τις 03/12/2020 και ώρα 14:00.
Read More »
3 εκατ. ευρώ στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων της περιφέρειας 3 εκατ. ευρώ στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων της περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Γίνε εθελοντής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
Γίνε εθελοντής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας


Read More »
Γίνε εθελοντής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας Γίνε εθελοντής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

715.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020
715.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας


Tο υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020, σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους – Ζ΄ κατανομή έτους 2020,αλλά και προς καταβολή δαπανών μισθοδοσίας των μηνών Αυγούστου-Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020, του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των Περιφερειών .

Αναλυτικά η κατανομή στους 3 δήμους του Ν.Θεσπρωτίας
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 430.981,70
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: 135.485, 82
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 147.774, 65
Read More »
715.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας 715.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Σελίδες