Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021
Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην ΗγουμενίτσαΟλοκληρώθηκε μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” το έργο κατασκευής, μεταφοράς και τοποθέτησης των στεγάστρων των στάσεων αστικών λεωφορείων, σε κομβικά σημεία του Δήμου, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, που αναβαθμίζουν τις συνθήκες αναμονής του επιβατικού κοινού.

Η τοποθέτηση των στεγάστρων των στάσεων έγινε σύμφωνα με τις καταγραφόμενες ανάγκες, με στόχο να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τους χρήστες των αστικών λεωφορείων και ταυτόχρονα να τους προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους. Παράλληλα στις στάσεις τοποθετήθηκαν και αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά, κάδοι μικροαπορριμμάτων και πληροφοριακή πινακίδα.

Με απώτερο στόχο την τοποθέτηση στεγάστρων στάσεων σε κάθε σημείο του, ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μέριμνα και σχεδιασμό θα συνεχίσει να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους, τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Read More »
Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην Ηγουμενίτσα Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα το πρωί στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Τροχαίο ατύχημα το πρωί στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης, στην έξοδο της Εγνατίας Οδού, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του ΙΧΦ που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός οδοστρώματος και να ντεραπάρει.Στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα, ο οδηγός και η συνοδηγός του, η οποία χρειάστηκε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της και η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, ελαφρά τραυματισμένη, στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Φιλιατών.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα απομακρύνθηκε από την οδική βοήθεια Μπότσαρης. 

Read More »
Τροχαίο ατύχημα το πρωί στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα το πρωί στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021
40 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 5
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 31
ΠΕ Πρέβεζας 2
Read More »
40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας την κα Γκόγκου για τα πεύκα στα Σύβοτα

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας την κα Γκόγκου για τα πεύκα στα Σύβοτα 

Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Δημήτρης Λώλος, τα όσα ανέφερε στην δημόσια τοποθέτηση της η κα Γκόγκου, αναφορικά με τα 3 κομμένα πεύκα στα Σύβοτα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε κατηγορηματικά, πως ουδέποτε έδωσε εντολή να κοπούν από τη ρίζα τα 3 δέντρα.

Αντιθέτως, πριν ένα μήνα και με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά από εισήγηση του γεωπόνου, αποφασίστηκε το κλάδεμα των δέντρων, αφού έφταναν σε ύψος τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη τον λόγο πρέπει να το έχει η Εισαγγελία Θεσπρωτίας, η οποία θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να αναζητήσει τους ανθρώπους που προέβησαν σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.
Read More »
Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας την κα Γκόγκου για τα πεύκα στα Σύβοτα Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας την κα Γκόγκου για τα πεύκα στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

Ρωξάνη Γκόγκου "Με εντολή του γεωπόνου του Δήμου Ηγουμενίτσας ξηλώθηκαν τα πεύκα στα Σύβοτα"

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021
Ρωξάνη Γκόγκου "Με εντολή του γεωπόνου του Δήμου Ηγουμενίτσας ξηλώθηκαν τα πεύκα στα Σύβοτα"Είμαι η «γειτόνισσα της εκκλησίας του Αγίου Νικολαου στα Σύβοτα.
Έτσι με αποκαλούν κάποιοι φίλοι.
Θέλω να ενημερώσω όλους τους φίλους μου πως πριν 1 χρόνο έκανα ένα αίτημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας να επιληφθεί της κατάστασης των τεράστιων και επικίνδυνων δέντρων εξω από την εκκλησία του Αγ. Νικολαου που τυγχάνει να έχω το σπίτι μου ακριβώς απέναντι.
Έπειτα από 2 επισκέψεις του γεωπόνου του Δήμου, αφού τα έκρινε ακατάλληλα λόγω των σχισμένων κορμών με κακή κλήση, των σάπιων κλαδιών που περιπλέκονται στα καλώδια της ΔΕΗ και την πτώση πολλών κλαδιών ιδιαίτερα το χειμώνα, έδωσε εντολή σε συνεργάτη τους να φροντίσει για την κοπή τους.
Προφανως μετά την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, οι πτώσεις των δέντρων που προκάλεσαν τόσες ζημιές, ανάγκασαν το Δήμο να προβεί σ αυτές τις ενέργειες.
Συνυπολογίστηκε ίσως και η πτώση του συνομήλικου πευκου (εξ ολοκλήρου από τη ρίζα) πριν αρκετά χρονια στο πεζοδρόμιο εξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού.
Ο Δήμος αποφάσισε για την κοπή τους, αλλά και για την αποκατάσταση τους και κανεις άλλος.
Σαν εθελόντρια, γι αυτούς που ξέρουν τη δράση μου στο μέρος μου ουδέποτε θα ηθελα να κόψω τη ζωή από κάτι χρήσιμο και ομορφο οπουδήποτε, ποσο μάλλον στη γειτονιά μου.
Κρίνω σκόπιμο να τα αναφέρω αυτά Σ αυτούς που ξέρουν, αλλά και Σ αυτούς που δεν ξέρουν.
Είμαι σίγουρη πως κανεις δε θα ήθελε να κινδυνεύει η ζωή του, η οικογένεια του, η περιουσία του και ο διερχόμενος κόσμος.
Οι άνθρωποι αυτοί που σήμερα βάλλονται εναντίων μου, καλό θα ήταν να σκεφτούν λίγο περισσότερο και πιο λογικά.Read More »
Ρωξάνη Γκόγκου "Με εντολή του γεωπόνου του Δήμου Ηγουμενίτσας ξηλώθηκαν τα πεύκα στα Σύβοτα" Ρωξάνη Γκόγκου "Με εντολή του γεωπόνου του Δήμου Ηγουμενίτσας ξηλώθηκαν τα πεύκα στα Σύβοτα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021
Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην ΗγουμενίτσαΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 Πεζόδρομος
Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ!

Την ώρα που η ανθρωπότητα θρηνεί εκατομμύρια και η χώρα μας χιλιάδες νεκρούς από την εγκληματική από το σύστημα διαχείριση της πανδημίας…

Τη στιγμή που κλιμακώνεται η αστική-ιμπεριαλιστική επίθεση στους όρους ζωής και δουλειάς σ’ ολόκληρο το κόσμο και η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι έτοιμη να εξαπολύσει με το νέο αντεργατικό της τερατούργημα επίθεση σε 8ωρο, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και ταξικό συνδικαλισμό…

Την ώρα που χτυπιέται το δικαίωμα στα παιδιά του λαού να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν και το σύστημα τα προορίζει για φτηνή καύσιμη ύλη σε περίοδο ειρήνης και πολέμου…

Τη στιγμή που εντείνεται η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες οδηγούνται στο απόσπασμα…

… Σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς ολόκληρη η χώρα μας, ορμητήριο πολέμου και “πεδίο βολής φτηνό”, των φονιάδων των λαών. Μακροχρόνιας διάρκειας νέα συμφωνία για τις βάσεις ετοιμάζεται. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα κι από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, ένας ιδιότυπος στρατός κατοχής αυξάνεται και διευρύνεται, πραγματοποιώντας καθημερινές ασκήσεις σε στεριά, αέρα και θάλασσα, μόνος του ή σε συνεργασία με τα ελληνικά στρατεύματα και τα στρατεύματα άλλων χωρών. Πρόκειται για πρόβες πολέμου που θα εμπλέξουν το λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής. Ήδη, μια σειρά λαοί γεύονται τι θα πει “ασφάλεια κι ελευθερία” για τα ιμπεριαλιστικά και αστικά αφεντικά. Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Βαλκάνια, Ουκρανία γνώρισαν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον “αέρα της αλλαγής” που κλιμακώνεται 30 χρόνια τώρα και που δεν πρόκειται να κοπάσει, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των ισχυρών.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις-αντιθέσεις έχουν σαν μόνιμη και κύρια πλευρά τον αντιδραστικό ανταγωνισμό ανάμεσα στις δύο εξαρτημένες άρχουσες τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας που, όσο κι αν διαβουλεύονται, προετοιμάζονται για νέους τυχοδιωκτισμούς, η μια σε βάρος της άλλης, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και τα δικά τους κέρδη. Οι δυο λαοί μας καλούνται να αποδεχτούν τους μεγαλύτερους παγκόσμιους φονιάδες ως δήθεν περιστέρια της ειρήνης, να στοιχηθούν στο άρμα τους και να “ξαναχύσουν το αίμα τους” (όπως δήλωσε κυνικά ο υπουργός άμυνας) για αλλότρια συμφέροντα. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, γιατί ο αμερικάνικος στόχος περικύκλωσης της Ρωσίας και απώθησης της Κίνας μόνο με αίμα μπορεί να επιτευχθεί. Μεγάλη η πρόκληση για τους δύο λαούς που συνεχίζουν, άλλοτε με εξάρσεις και άλλοτε με υφέσεις, την πάλη τους για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, έχοντας σαν βασικό γνώμονα τη μεταξύ τους φιλία και αλληλεγγύη.

Παράλληλα με όλα αυτά, μια συνεχής προσπάθεια σκλήρυνσης των συνθηκών στράτευσης καθώς και άλλες αντιδραστικές επιβολές βρίσκονται σε εξέλιξη. Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον ένα χρόνο και σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση των ανδρών στα 18, ενώ έχουν ακουστεί και φωνές για τις γυναίκες. Μετατροπή των σχολείων-σχολών και των χώρων δουλειάς σε χώρους

που κυριαρχούν οι εντολές, οι διαταγές και οι απαγορεύσεις όλων των ειδών. Ιδεολογική επίθεση στις συνειδήσεις για την αποδοχή ως δήθεν αντικειμενικής της μαύρης πραγματικότητας. Στρατιωτικοί εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων ευρώ από αμερικανικά κι ευρωπαϊκά μονοπώλια, τη στιγμή που για κάθε ζήτημα που καλύπτει λαϊκές ανάγκες “δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα”.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,
Δεν είναι η «μοίρα» μας να ζούμε και να δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Δεν είναι το «ριζικό» μας να μη μπορούμε ν’ ανασάνουμε και να χαρούμε τη ζωή και τη χώρα μας. Δεν είναι νομοτέλεια να οδηγηθούμε στη σφαγή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Έχουμε τη δύναμη να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης, να σφυρηλατήσουμε τη φιλία και την συμπαράσταση ανάμεσα στους λαούς μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας και να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που το σύστημα και οι διαχειριστές του προσπαθούν να επιβάλουν.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ
ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ!
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!
ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!
ΚΚΕ-ΜΛ
Read More »
Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

3.000€ πρόστιμο σε ψησταριά - 86 συνολικά οι παραβάσεις

Τρίτη, Απριλίου 13, 2021
3.000€ πρόστιμο σε ψησταριά - 86 συνολικά οι παραβάσειςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (86) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(59) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-ψησταριά) και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για εξυπηρέτηση 7 πελατών στον εσωτερικό χώρο, στον καθένα από τους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο (300) ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
3.000€ πρόστιμο σε ψησταριά - 86 συνολικά οι παραβάσεις 3.000€ πρόστιμο σε ψησταριά - 86 συνολικά οι παραβάσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 13, 2021 Rating: 5

Σελίδες