ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ (ΝΔ) - Του Παναγιώτη Β. Νταή

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Όπως όλα δείχνουν – δυστυχώς για την προοπτική της χώρας – στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πιθανότητες επικράτησης της ΝΔ είναι αρκετά ισχυρές. Η εξέλιξη αυτή δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα, οι αρχές και η ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος εμπνέουν την σχετική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Οφείλεται κυρίως στο ότι η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον οδηγεί την πλειοψηφία αυτή στη συντηρητική παράταξη και ακριβώς για το συγκεκριμένο λόγο είναι βαριά η ευθύνη της, για την παλινόρθωση της Δεξιάς στη χώρα μας.

Μια πολιτική που στηρίχθηκε στα ψεύδη, την υποσχεσιολογία, την δαιμονοποίηση των αντιπάλων και τον λαϊκισμό, προκειμένου να κατακτηθεί η εξουσία. Και αφού ο στόχος επιτεύχθηκε, αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Ένα μείγμα ανικανότητας, ασχετοσύνης, αδράνειας και εφαρμογής των πιο ακραίων στοιχείων του λαϊκισμού, των πελατειακών σχέσεων και του παλαιοκομματισμού – τον οποίο τάχα καταγγέλλει ενώ τον υιοθετεί απόλυτα – οδήγησαν την χώρα και την οικονομία σε πρωτοφανές τέλμα, καθώς και την κοινωνία σε απόγνωση. Όλοι όσοι υπηρετούμε στη δημόσια διοίκηση και βλέπουμε τα πράγματα εκ των έσω, θεωρούσαμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη Κυβέρνηση, από αυτή της Ν.Δ. της περιόδου 2004 – 2009, που οδήγησε τη χώρα στην ουσιαστική χρεοκοπία και στην δεκαετή περιπέτεια, από την οποία αδυνατεί να εξέλθει ακόμη. Δυστυχώς διαψευσθήκαμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανικανότητα της οποίας παρέτεινε την παραμονή της χώρας σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Το ερώτημα είναι: μπορεί ένα τέτοιο κόμμα που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια της ανικανότητάς του, να αποτελέσει μια αξιόπιστη αντιπολιτευτική δύναμη, απέναντι στην επερχόμενη Ν.Δ. Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Το κόμμα του έξαλλου και ανέξοδου «αντιμνημονιακού» αγώνα, της ακατάσχετης παροχολογίας, των απατηλών ψευδαισθήσεων, του άκρατου λαϊκισμού, της ωμής περιφρόνησης του εκλογικού σώματος όταν ερμηνεύοντας αυθαίρετα το δημοψήφισμα του 2015, στην ουσία ανέτρεψε το αποτέλεσμά του, της χωρίς όρια ρουσφετολογίας, της ανύπαρκτης οργάνωσης και παρουσίας του στο συνδικαλιστικό κίνημα και την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή και δυναμική αντιπολίτευση.

Αν αναρωτηθεί κανείς γιατί είναι τόσο σημαντικό το αντιπολιτευτικό έργο, η απάντηση είναι απλή: Γιατί όπως όλα δείχνουν έρχεται να κυβερνήσει ένα κόμμα, το οποίο προβάλλει ένα απλοϊκό αλλά σαθρό μοντέλο. Θεωρεί ότι με την άκριτη ενίσχυση της ιδιωτικής επένδυσης μπορεί «αυτόματα» να έρθει η ανάπτυξη, αγνοώντας κρίσιμα πεδία πολιτικής, όπως το κοινωνικό κράτος, η προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση και λειτουργία του κράτους, η ενίσχυση της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η εκπαίδευση και η καινοτομία.

Ένα κόμμα με αρχηγό έναν πολιτικό με ελάχιστη και μάλλον αποτυχημένη κυβερνητική εμπειρία (έχει διατελέσει μόνο για 1, 5 χρόνο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς ουσιαστικό έργο αλλά με παροιμιώδεις «γκάφες» όπως αυτή της αξιολόγησης των υπαλλήλων και της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας) και με στελέχη βγαλμένα από τις χειρότερες στιγμές των περιόδων Καραμανλή και Σαμαρά.

Απέναντι σε αυτό το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που θυμίζει έντονα το μύθο της Σκύλλας και της Χάρυβδης, η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί και στους δύο χώρους και να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση είναι το ΚΙΝΑΛ. Ο χώρος που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ έχει αποδείξει έμπρακτα ότι γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο, τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, πολλά εκ των οποίων αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις περιόδους που είχε την εξουσία (εκδημοκρατισμός του κράτους, ΑΣΕΠ, ΚΕΠ, ενίσχυση τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνική πολιτική, ΕΣΥ, εκτέλεση μεγάλων έργων, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κ.α.). Έχει αποδείξει επίσης, ότι ξέρει να αντιπολιτεύεται με δυναμισμό αλλά συνάμα και με υπευθυνότητα. Και έχει αποδείξει τέλος, ότι στις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, αγνοώντας το πολιτικό κόστος (κάτι το οποίο πληρώνει ακόμα δυσανάλογα) «βάζει πλάτη» για να αποφευχθούν εθνικές τραγωδίες και καταστροφές.

Είναι ένα κίνημα με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου οι συνδυασμοί και τα στελέχη του, κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες και δυνάμεις πολύ ανώτερες από τα ποσοστά των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο συνδικαλιστικό χώρο.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αν θα εμπιστευτούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Πρόκειται για δύο κόμματα με περιορισμένες δυνατότητες και χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά, καθώς εφαρμόζουν τις ίδιες πελατειακές και ρουσφετολογικές τακτικές, απλώς με άλλο ακροατήριο το καθένα.

Το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών είναι η ισχυροποίηση του ΚΙΝΑΛ, του μόνου πολιτικού φορέα που εγγυάται τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου. Με ένα δυνατό ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία και στη Βουλή, μπορούν να αποφευχθούν περιπέτειες και πισωγυρίσματα, αλλά και θα υπάρξει μια εποικοδομητική και υπεύθυνη φωνή λογικής και σύνεσης, σε ένα περιβάλλον που και τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις οριστικής εξόδου από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ο Π. Νταής, είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ.

Read More »
ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ (ΝΔ) - Του Παναγιώτη Β. Νταή ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ (ΝΔ) - Του Παναγιώτη Β. Νταή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Στην Ηγουμενίτσα θα βρεθεί την Παρασκευή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά .
Η κα Γεννηματά θα περιοδεύσει στις 7 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας όπου θα συνομιλήσει με τους πολίτες και θα συναντηθεί με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στο νομό Θεσπρωτίας.Read More »
Στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά Στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο - απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην προσπάθειά του να διατηρήσει καθαρό και πολιτισμένο το περιβάλλον, θα προβεί σε πλύσιμο και απολύμανση των κάδων μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων της πόλης της Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των οσμών των κάδων, που εμφανίζεται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν τα σταθμευμένα, πλησίον των κάδων, οχήματα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες καθαριότητας αυτών.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο - απολύμανση των κάδων απορριμμάτων Ηγουμενίτσα: Πλύσιμο - απολύμανση των κάδων απορριμμάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας Παραμυθιάς & Φιλιππιάδας

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες», ενισχύει έμπρακτα και με συνέπεια τον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Την Πέμπτη 20/6/2019 προσέφερε ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς στον Ν. Θεσπρωτίας και στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας στον Ν. Πρέβεζας, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ζητούμενες προδιαγραφές και ποσότητες, με γνώμονα την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και της ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η οποία συμμετείχε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, επισκέφθηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς δύο (2) νοσοκομειακά ηλεκτρικά κρεβάτια νοσηλείας, έναν (1) καρδιογράφο, έναν (1) νεφελοποιητή, μία (1) τροχήλατη συσκευή αναρρόφησης, ένα (1) ρινοσκόπιο, πέντε (5) πιεσόμετρα μανομετρικά, δύο (2) πιεσόμετρα παιδιατρικά με περιχειρίδες, τέσσερα (4) παλμικά φορητά οξύμετρα, έναν (1) κλίβανο υγρής αποστείρωσης, τέσσερεις (4) συσκευές ανάνηψης και διασωλήνωσης με μάσκες παιδικές και ενηλίκων, ένα (1) σετ λαρυγγοσκοπίου, μία (1) συσκευή πλύσης αυτιών, και ένα (1) οφθαλμοσκόπιο. Το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς εξυπηρετεί περί τα 30.000 περιστατικά τον χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα πανελλαδικώς, καθώς εξυπηρετεί τόσο τους 3.200 κατοίκους της Παραμυθιάς, αλλά και όλο τον Δήμο Σουλίου και των γειτονικών χωριών των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Το Υγειονομικό Προσωπικό αποτελείται από δύο Παιδιάτρους, βοηθό Ακτινολόγο και Γενικούς Ιατρούς.

Στη σημασία κάλυψης των αναγκών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΚΥ, Γενικός Ιατρός κ. Γιώργιος Λύγκας, υποστηρίζοντας πως «η δωρεά αυτή μας προσφέρει απαραίτητα είδη για την ορθή λειτουργία μας και ευχαριστούμε θερμά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για αυτό. Στο χρονικό διάστημα που βιώνουμε, οι ελλείψεις στον χώρο της υγείας είναι μεγάλες και είναι σημαντικό που βρίσκονται άνθρωποι που στηρίζουν ιατρικούς φορείς που παρέχουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του, κατά την τελετή παράδοσης, ο Διευθυντής Γενικής Ιατρικής του ΚΥ Παραμυθιάς κ. Χρήστος Ρίζος, τόνισε την ποιότητα του έργου που επιτελείται στο Κέντρο, αναφέροντας ότι «παρά τις δυσχέρειες και τα προβλήματα σε θέματα προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού, αποτελούμε πρότυπο, όντας στα τρία κορυφαία Κέντρα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους επισκέπτες και αντιμετωπίζοντας όλα τα περιστατικά στο σύνολό τους εκτός από πολύ σοβαρές περιπτώσεις που τα στέλνουμε σε πρωτοβάθμια νοσοκομεία».

Αντιστοίχως, οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και της ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας δύο (2) καρδιογράφους, έναν (1) υγρό κλίβανο, ένα (1) οξύμετρο – τροχήλατο πιεσόμετρο, τέσσερα (4) πιεσόμετρα με ακουστικό, και τέσσερα (4) παλμικά οξύμετρα. Στην εκδήλωση, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, Γενική Ιατρός κα. Αικατερίνη Κωστούλα αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι «τα είδη αυτά είναι τρομερά χρήσιμα, ειδικότερα οι καρδιογράφοι ήταν εκ των ων ουκ άνευ και αναγκαζόμασταν λόγω ανεπάρκειας σε εξοπλισμό να στέλνουμε ασθενείς στο Νοσοκομείο της Άρτας. Σήμερα αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με τη γενναιόδωρή σας πράξη γιατί είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας απρόσκοπτα προς όφελος των κατοίκων της Φιλιππιάδας». Το Υγειονομικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας αποτελείται από τέσσερεις Γενικούς Ιατρούς και καλύπτει περίπου 1.500 περιστατικά τον μήνα, εξυπηρετώντας τους κατοίκους όλων των πέριξ περιοχών για δευτεροβάθμιας περίθαλψης ιατρική φροντίδα.

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου κα Ράνια Σουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις εν λόγω δωρεές ότι «στόχος του Ομίλου είναι η προώθηση και διασφάλιση της υγειούς ζωής και ευημερίας και η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών, δίνοντας έμφαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα». Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο σειράς ενεργειών υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες, μεταξύ άλλων, ενισχύουν τον τομέα της Υγείας. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δίνει βαρύτητα στην υλοποίηση πρωτοβουλιών που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε απομακρυσμένες περιοχές, εστιάζοντας στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.

Read More »
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας Παραμυθιάς & Φιλιππιάδας Ο Όμιλος ΕΛΠΕ εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας Παραμυθιάς & Φιλιππιάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Απαντάει με απειλές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Με απειλές επέλεξε να απαντήσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ κ. Κοτζαπαναγιώτου, σε κείμενο που αναρτήσαμε (Δείτε ΕΔΩ).
Από τη μια εκφράζει την απορία του για το κείμενό μας και από την άλλη λέει πως θα αποκαλύψει τα κίνητρα της ανάρτησης μας.
Αφού μας κατηγορεί για εκβιασμούς, χωρίς βέβαια να αναφέρεται συγκεκριμένα, μας απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Δεν διαψεύδει βέβαια τίποτα από τα όσα αναφέραμε στο κείμενό μας. Ίσα, ίσα που μας υπενθύμισε πως από 1998 το έπαιζε σε δύο ταμπλό.
Ομολογούμε πως είχαμε ξεχάσει ή πέρασε απαρατήρητο από τη μνήμη μας το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος το 1998 με το κοινό συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, υπό του κυρίου Νταή. 
Να τον ενημερώσουμε επίσης πως ο μικρόκοσμός μας, απαριθμεί πάνω από 16.000 followers στην σελίδα μας στο Facebook και πάνω από 30.000 αναγνώστες το μήνα στο site μας.
Φυσικά γιατρέ, ισχύει το «skripta manent”. 
Και εάν χρειαστεί θα το υπερασπιστούμε και εμείς.
Άλλωστε εσείς ζητήσατε την βοήθειά μας δημοσιογραφικά. 
Όπως και το ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε βέβαια θα γίνουμε, π.χ. πολιτικοί γυρολόγοι. 
Η δημοσιογραφική κληρονομιά που μου άφησε παρακαταθήκη ο αείμνηστος πατέρας μου Αλέξης Αναστασίου, δεν μου επιτρέπει να κωφεύω και να μην αποκαλύπτω τα πραγματικά γεγονότα, ούτε να υποκύπτω σε απειλές.
Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους.
Να σας κάνουμε επίσης γνωστό πως ο κόσμος έχει πλέον γνώση και γνωριζόμαστε όλοι καλά στην μικρή μας κοινωνία. 
Όσο για το δήθεν παρασκήνιο της συγγραφής του κειμένου μου, οι μόνοι που μπορούν να το επιβεβαιώσουν, είναι η σύζυγός μου και ο γιος που ήταν παρόντες.
Καλή επιτυχία στον αγώνα σας και όλοι θα κριθούμε στο τέλος, από το αποτέλεσμα και από την ίδια την κοινωνία.

Βαγγέλης Α. Αναστασίου 

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κοτζοπαναγιώτου:


Ευχαριστώ τον συντάκτη του κειμένου της ανάρτησης,για την αναφορά στο πρόσωπό μου, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στα πολλά χρόνια που ασχολούμε με την πολιτική, εκφράζοντας συνάμα την απορία γι αυτό.

Τον ευχαριστώ επίσης για την επιλεκτική έρευνα που έγινε στο πολιτικό μου παρελθόν από τον συντάκτη, η οποία χαρακτηρίζει την υποψηφιότητά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,ως παγκόσμιο πολιτικό φαινόμενο.
Δεν με απασχολεί βεβαίως ο χαρακτηρισμός γιατί γνωρίζουν όλοι καλά, πως το “παγκόσμιο” στο οποίο γίνεται αναφορά, περιορίζεται στον μικρόκοσμο του συντάκτη και μόνο σε αυτόν.

Για την αλήθεια των γεγονότων,η ενασχόλησή μου με την πολιτική αρχίζει το 1998 όταν εκλέχτηκα ως Δημοτικός Σύβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας στο κοινό ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστρεράς και του ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις για το Δήμο Ηγουμενίτσας, με τη στήριξη των συμπολιτών μου, κατέλαβα μία από τις πρώτες θέσεις σε αριθμό ψήφων κάθε δημοκρατικού ψηφοδελτίου που συμμετείχα.

Τα διαπιστευτήρια για τον έντιμο πολιτικό αγώνα που κάνω,τα αναζητώ στους συμπολίτες μου που με τιμούν με την ψήφο τους σε όλες τις εκλογές που ήμουν υποψήφιος. Από κανέναν άλλον. Δεν ενδίδω σε εκβιασμούς και μαγειρέματα από τους αυτοπροσδιοριζόμενους πολιτικούς Chef του τόπου. Δεν συμμετέχω σε αυτό το «τραπέζι».

Δεν είμαι από τους πολιτικούς που έχουν ανάγκη την πολιτική και δεν μπαίνω σε αυτού του είδους το παιχνίδι. Γνωρίζω καλά, πως δεν πρέπει να εκτίθεμαι σε ρεύματα από όπου «φυσάει ο άνεμος». Το τηρώ ανελλιπώς ως ιατρική και πολιτική συνταγή. Παρά ταύτα, θα υπερασπιστώ με κάθε μέσον την προσωπικότητά μου, αποκαλύπτοντας βεβαίως αν χρειαστεί το παρασκήνιο της συγγραφής του κειμένου που αναρτήθηκε. Ο σκοπός του είναι για μένα προφανής. Ας έχει υπόψη του ο συγγραφέας, ότι τα «skripta manent”, θα αποκαλύψουν τα κίνητρα της ανάρτησης και θα χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε θα γίνουμε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους !

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Κώστας Κοτζαπαναγιώτου
Ιατρός
Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Read More »
Απαντάει με απειλές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Απαντάει με απειλές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Πολιτιστική Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης & Περιχώρων

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Με μια πανέμορφη και άριστα οργανωμένη γιορτή ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Φρανφούρτης & Περιχώρων συμπληρώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του για την καλοκαιρινή σεζόν του 2019. Τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου με μπροστάρη τον έμπειρο Πρόεδρο τους κ. Σπύρο Βέλλιο, που για δεύτερη φορά ηγείται του Συλλόγου, είχαν φροντίσει για όλα τα απαραίτητα και οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα πανέμορφο ημερήσιο πανηγύρι, που μας θύμιζε έντονα την πατρίδα μας στην καρδιά της Φρανκφούρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο της Ορθόδοξης Ενορίας του Προφήτη Ηλιού της Φρανκφούρτης. Μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη πάρα πολλοί συμπατριώτες μας στη Φρανκφούρτη, στη συνέχεια προσήλθαν στην εκδήλωση όλοι οικογενειακός.
Αυτό ήταν ένα όμορφο θέαμα που παρόμοιο του αντικρίζουμε στα τοπικά πανιγύρια της Ηπείρου. Μικροί και μεγάλοι γεύστικαν τα νόστιμα σουβλάκια, τα ορεκτικά, τα γλυκά και τα δροσιστικά ποτά, για τα οποία είχαν φροντίσει τα μέλη της Διοίκησης και άλλα μέλη του Συλλόγου, καθώς και οι Ηπειρώτισσες μέλη του Συλλόγου Φρανφούρτης, οι οποίες είναι ο ακρογωνιαίος Λίθος σε όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους.

Ο καιρός ήταν σχετικά καλός, με εξαίρεση δυο δεκάλεπτα βροχούλας που δεν πτόησαν τους παριστάμενους, διότι ο Σπύρος και η δυναμική παρέα του σε ελάχιστο χρόνο στέγνωσαν τα τραπέζια και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Οι Ηπειρώτισσες έδωσαν δυναμικό παρόν εξυπηρετώντας το Κοινό με μεγάλη προθυμία και ευγένια. Για μια ακόμη φορά οι συμπατριώτες μας στη Φρανκφούρτη μας καλοδέχθηκαν στην ημερήσια εκδήλωση τους με μια υποδειγματική φιλοξενία.
Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδιστής κ. Φίλιππος Δήμας, (που απο το 1985) μας συνδράμει με την εμπειρία του και το ταλέντο του στα παραδοσιακά τραγούδια με τους μουσικούς συνεργάτες του όπως ο κλαρινίστας κ. Λαμπρούσης, ο τραγουδιστής κ. Πάντος και η υπόλοιπη παρέα τους, μας πρόσφεραν ποιοτική μουσική.

Ένα υποδειγματικό δείγμα αλληλεγγύης έδωσαν οι συμπατριώτες μας απο τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Ludwigshafen που τίμησαν και στήριξαν την εκδήλωση με την υπέροχη Χορευτική Ομάδα τους συνοδευόμενη απο την Χοροδιδάσκαλο κα. Αγαθή Τσουμάνη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Γκίνη και αρκετά μέλη του Συλλόγου τους, όπου απέσπασαν πολλά κολακευτικά σχόλεια για την σπουδαία εμφάνιση τους με τους παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθησαν επίσης:
Ο πρώην Πρόεδρος του Forum της Ενορίας κ. Στέφανος Χατζηνικολάου, η πρώην Πρόεδρος του Ηπείρ. Συλλόγου Φρανκφούρτης κα. Γαρυφαλλιά Γαλανού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανοικοδόμησης της Εκκλησίας κ. Ιωάννης Σταμάτης, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Όφενμπαχ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κ. Νικόλαος Αθανασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης κα. Ειρήνη Τσακαβέλη, ο πρώην Πρόεδρος του Ηπείρ. Συλλόγου Φρανκφούρτης κ. Αθανάσιος Νάσικας, ο γνωστός μπουζουξής κ. Νικόλαος Οικονομίδης, απο το Λούντβιγκσχαφεν, καθώς και ο συμπατριώτης μας Δημήτριος Μπάλος μετά της συζήγου του Χαρούλας, μέλη του Ηπειρώτικου Συλλόγου "Σούλι" της Ελβετίας. Την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου κ. Θωμάς Γκίνης, ο οποίος υπήρξε απο το έτος 1992 έως το έτος 2012 μέλος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης και νυν μέλος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, συγχαίρει τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Βέλλιο, τα μέλη του Δ.Σ. και όλες και όλα τα μέλη του Ηπ. Συλλόγου Φρανκφούρτης που εργάστικαν για την άρτια διοργάνωση, καθώς και το πανέμορφο Ηπειρώτικο (πανηγύρι) που διοργάνωσαν, και για την φιλοξενία με την οποία υποδέχθηκαν το πολυπληθές Κοινό.
(Εκτενέστερο ρεπορτάζ με φωτογραφίες, θα δείτε στην Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
εκ μέρους του Δ.Σ. και του Γραφείου Τύπου
της Παν. Ομοσπονδίας EυρώπηςRead More »
Πολιτιστική Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης & Περιχώρων Πολιτιστική Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης & Περιχώρων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019
PORTaRT 2019

Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

28 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Ηπείρου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 21.00, θα εγκαινιάσει στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση PORTaRT 2019, η οποία αποτελεί συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο τον Ιούνιο-Οκτώβριο 2017.

Ηπειρώτες καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου, συναντιούνται για δεύτερη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και μέσα από τα έργα τους επιχειρούν να διευρύνουν και να δώσουν συνέχεια στον εικαστικό διάλογο με το φιλότεχνο κοινό της πόλης που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο. Παράλληλα, δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο, αντλώντας από τα πολλαπλά νοήματα της έννοιας του λιμανιού, που μέσα από τα μονοπάτια της εικαστικής δημιουργίας σηματοδοτεί άλλοτε την αφετηρία και συνάμα ένα γεμάτο προσδοκίες ξεκίνημα, άλλοτε καταλήγει να αποτελεί έναν επίζηλο προορισμό, ενώ συχνά μετουσιώνεται σε μωσαϊκό ανθρώπινων κοινοτήτων, σε τόπο συνάντησης πολιτισμών, σε αφηγήσεις των ανθρώπινων σκέψεων, βιωμάτων και προσωπικών αναζητήσεων.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου 2019

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Read More »
Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Στο Δρέπανο των τραγουδιών

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Με αφορμή την ολοκλήρωση του σπουδαστικού έτους, το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας παρουσιάζει τη μουσική βραδιά "Στο Δρέπανο των τραγουδιών" την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο camping Drepano. 
Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και όχι μόνο. 
Ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο του τμήματος ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ με τη συνοδεία των Γιώργου Ντάλλα στην κιθάρα και Βασίλη Κονταξή στο πιάνο, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς. 
Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Νίκος Κολιούσης. 
Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


 
Read More »
Στο Δρέπανο των τραγουδιών Στο Δρέπανο των τραγουδιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Οι διπλωματικές εξετάσεις του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Την Τρίτη 25 Ιουνίου διεξήχθησαν οι διπλωματικές εξετάσεις του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας στο χώρο της Σχολής για την θερινή περίοδο 2019. 
Παρόντες ήταν εκπρόσωπος του ΥΠΠΟΑ και επιτροπή σύμφωνα με την νομοθεσία. 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον διπλοματουχο της βυζαντινής μουσικής Κολιομιχο Σπύρο όπου είναι ο τρίτος σε όλο το νομό Θεσπρωτίας Διπλωματουχος ψάλτης. Τέτοια άτομα είναι προς μίμηση ως δια βίου εκπαιδευόμενοι για την πόλη της Ηγουμενίτσας και για τα παιδιά της πόλης,να διδαχθούν ότι σε οποιαδήποτε ηλικία μπορείς να τα καταφέρεις και να πετύχεις αρκεί να το θέλεις!
Read More »
Οι διπλωματικές εξετάσεις του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας Οι διπλωματικές εξετάσεις του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020»

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Στo Berat της Αλβανίας στις 20 και 21 Ιουνίου 2019, συνεδρίασε η 5η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης αυτής ήταν η έγκριση χρηματοδότησης των προτάσεων, για επιλέξιμα έργα, που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης του Προγράμματος.

Στον άξονα προτεραιότητας: "Αύξηση της Ενεργειακής Απόδοσης με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση 6 έργα.

Σ’ αυτά περιλαμβάνεται το έργο με κωδική ονομασία "G.A.M.E.S - Greece Albania Mobilization towards sustainable Energy for Students", συνολικού προϋπολογισμού 1.624.750,00€.

Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και οι υπόλοιποι εταίροι είναι το Κέντρο Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο Εθνικός Οργανισμός Φυσικών Πόρων της Αλβανίας.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται σημαντικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όπως η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με κατασκευή αθλοπαιδιών με την χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Η πρόταση υποβλήθηκε μετά από σχετική συνεργασία (μέσω προγραμματικών συμβάσεων) της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Δήμο Ιωαννιτών και τα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα οι δράσεις του Έργου περιλαμβάνουν:
· Κατασκευή 3 νέων γηπέδων Basketball.
· Κατασκευή 2 νέων γηπέδων Volleyball.
· Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5.
· Ανακαίνιση δαπεδοστρώσεων του αύλειου χώρου με χυτά δάπεδα ειδικών προδιαγραφών.
· Μια παιδική χαρά νηπίων και ΑΜΕΑ.
· Διαμόρφωση σημείων ανάπαυλας/σκίασης με προσθήκη αστικού εξοπλισμού.
· Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
· Αντικατάσταση εσωτερικού φωτισμού στα κτήρια με αντίστοιχο τεχνολογίας LED για την Εξοικονόμηση Ενέργεια.
· Δημιουργία Βιωματικού Εργαστηρίου με στόχο την Εκπαίδευση και Εξοικείωση των Μαθητών σε Θέματα Ευαισθητοποίησης Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης.

Η ακριβής χωροθέτηση των γηπέδων και ο προσδιορισμός των ειδικών τεχνικών προδιαγραφών που αποτελούν συμβατική ρήτρα της εγκεκριμένης πρότασης, θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής τεχνικής μελέτης εφαρμογής που θα προηγηθεί της δημοπράτησης των έργων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Κα Τατιάνα Καλογιάννη, συμμετείχε στην Συνεδρίαση αυτή, ως εκπροσώπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Η Κα Καλογιάννη, ως υπεύθυνη για τη συγκρότηση του φακέλου της, υπό χρηματοδότηση, πρότασης και έργου δήλωσε: Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη σε όλους τους Δήμους του «Αθλητισμού Γειτονιάς». Δηλαδή των έργων που θα βελτιώνουν και θα αναβαθμίζουν τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, αλλά και θα δημιουργούν νέους ανοιχτούς χώρους άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλια.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, που συνετέλεσαν στη θετική κατάληξη και αυτής μας της πρωτοβουλίας.

Read More »
Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019 Rating: 5

Σελίδες