Αύριο Παρασκευή η προσυνεδριακή εκδήλωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Σε συνέχεια της ανοικτής πρόσκλησης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ όλων των μελών , των φίλων των κομμάτων και των φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσπρωτία και όλων των πολιτών , σε ανοικτή προσυνεδριακή εκδήλωση ,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 8:00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Αngelika Pallas στην Ηγουμενίτσα , στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου ενόψει του Συνεδρίου της ΔΗ.ΣΥ ( 30/6 έως 2/7 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Πειραιά ) , σας ανακοινώνουμε τους ομιλητές της εκδήλωσης : 


 1. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
 2. ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Π.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 3. ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.
 4. ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΔΗ.ΣΥ) 


 
Read More »
Αύριο Παρασκευή η προσυνεδριακή εκδήλωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Θεσπρωτίας Αύριο Παρασκευή η προσυνεδριακή εκδήλωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Πολιτική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα του ελληνικού κόμματος της Αλβανίας "ΜΕGA" (+BINTEO)

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

 
Πολιτική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα έκανε το ελληνικό κόμμα της Αλβανίας "ΜΕGA", το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου, με ομιλητή τον πρόεδρό του Χρήστο Κίτσο, εν όψει των αλβανικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπου κατέρχεται αυτόνομο. 
Μεταξύ άλλων ο κ. Κίτσος, απευθυνόμενος στους Βορειοηπειρώτες, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, σημείωσε ότι "συνειδητά και χωρίς κανένα επηρεασμό επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της ανεξάρτητης καθόδου, γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η δική μας επιλογή συμβαδίζει με τη μοίρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού να αγωνίζεται ασταμάτητα και να μην αφήνει τις δικές του τύχες στα χέρια άλλων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η επιβίωσή του και η προκοπή του". 


Και πρόσθεσε: 
"Προσπαθούμε να αγγίξουμε τις καρδιές και το φιλότιμο κάθε Βορειοηπειρώτη να συνταχτεί μαζί μας και να είναι σίγουρος ότι κάθε ψήφος του θα είναι πάντα στην υπηρεσία των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Θα δίνουμε πάντα αγώνα για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, για τους ανθρώπους μας, για το βιο και τις περιουσίες μας, για την παιδεία και τον πολιτισμό μας, για την ταυτότητά μας". Υπογράμμισε ακόμη ότι "ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά ωραίος, γιατί αυτή τη φορά έχουμε βάλει ένα στόχο: να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια του Βορειοηπειρώτη και να επιβεβαιώσουμε το σθένος της ψυχής του στις δύσκολες στιγμές, για να δείξουμε ανάστημα και να αποτρέψουμε όσους μας θέλουν διαλυμένους και ανίσχυρους". 


 
Read More »
Πολιτική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα του ελληνικού κόμματος της Αλβανίας "ΜΕGA" (+BINTEO) Πολιτική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα του ελληνικού κόμματος της Αλβανίας "ΜΕGA" (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Προχωράει η διαδικασία για την πρόσληψη νέου οφθαλμίατρου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017


Σε συνέχεια της από 13/6/2016 παραίτησης του επικουρικού οφθαλμιάτρου από το Νοσοκομείο Φιλιατών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπεβλήθη εκ νέου αίτημα (14/6/2016 ) από το Νοσοκομείο στην 6η ΥΠΕ για κάλυψη της θέσης από τον πίνακα τον επικουρικών ιατρών που τηρείται στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για την κάλυψη της θέσης ώστε σύντομα να υπηρετεί εκ νέου ιατρός στο οφθαλμολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα ενημερώσει με επόμενο Δελτίο Τύπου το κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης του επικουρικού ιατρού. 
Σημειώνεται επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες για την ενίσχυση του τμήματος με ιατροτεχνολο-γικό εξοπλισμό ( έγκριση τεχνικών προδιαγραφών , δέσμευση πιστώσεων κλπ ) ώστε σε συνεργασία με τον ιατρό να γίνει η οριστική αξιολόγηση και ιεράρχηση των απαιτήσεων για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος.

Σπύρος Δερδεμέζης
Διοικητής Γ.Ν Φιλιατών 


 
Read More »
Προχωράει η διαδικασία για την πρόσληψη νέου οφθαλμίατρου στο Νοσοκομείο Φιλιατών Προχωράει η διαδικασία για την πρόσληψη νέου οφθαλμίατρου στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Εγκαταλελειμμένο το πανέμορφο Πάρκο της Αγρότισσας δίπλα στον Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

 
Πανέμορφο τοπίο. 
Δίπλα στον ποταμό Καλαμά. 
Το Πάρκο της Αγρότισσας επί της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων. 
Ένας χώρος, όπου η ωραιότητα της φύσης αποκαλύπτεται. 
Ένα "κομμάτι ουρανού" στη γη, τώρα είναι αφημένο στην εγκατάλειψη. 


Παλαιότερα κάτω από τα πλατάνια του αρκετοί άνθρωποι, απολάμβαναν τους καλοκαιρινούς μήνες τη δροσιά του ποταμού και ανανεώνονταν από την αύρα του τοπίου. 
Τώρα νεκρική σιγή. 
Η δυναμική της κίνησης, της ενέργειας εξαφανισμένη από το Πάρκο της Αγρότισσας. 
Καταστράφηκε πριν χρόνια από μια θεομηνία, κατά την οποία τα υπερχειλισμένα νερά του Καλαμά προκάλεσαν πολλές ζημιές. 
Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση. 
Τελευταία υπήρξε μια προσπάθεια αναγέννησης του χώρου, αλλά δεν προχώρησε ολοκληρωμένα... 
Το Πάρκο της Αγρότισσας είναι χρήσιμο.
Το χρειάζονται οι ταξιδιώτες, το χρειάζονται οι περαστικοί, το χρειαζόμαστε οι εκδρομείς, το χρειάζονται οι κάτοικοι των γύρω χωριών... 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Εγκαταλελειμμένο το πανέμορφο Πάρκο της Αγρότισσας δίπλα στον Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Εγκαταλελειμμένο το πανέμορφο Πάρκο της Αγρότισσας δίπλα στον Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Τιμητικό δίπλωμα στον π. Ηλία Μάκο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017


Σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του δραστήριου και οραματιστή προέδρου της Λευτέρη Τζόκα, βραβεύτηκαν μέλη της κληρικοί και ιεροψάλτες με ενδιαφέρον λογοτεχνικό έργο, αλλά και ταυτόχρονα με προσφορά στην Εκκλησία. 
Μεταξύ των άλλων απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και στο Θεσπρωτό πρεσβύτερο-θεολόγο π. Ηλία Μάκο. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Απόστολος Φορλίδας, ενώ μίλησε και το ο θεολόγος-εκπαιδευτικός και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος. 


Σκοπός της απονομής των τιμητικών διπλωμάτων σε κληρικούς και ιεροψάλτες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ήταν να καταδειχθεί πως το ανθρώπινο δυναμικό της Εκκλησίας δεν είναι αποκομμένο από τις πνευματικές ζυμώσεις της εποχής και συμβάλλει, ο καθένας με τις δυνάμεις του, να εμφανιστεί νέο ήθος στην κοινωνία με τη δράση της Εκκλησίας. 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Τιμητικό δίπλωμα στον π. Ηλία Μάκο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Θεσπρωτία: Τιμητικό δίπλωμα στον π. Ηλία Μάκο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Ένα εκατομμύριο για εξοπλισμό της τροχαίας

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών τροχαίας της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, χρηματοδοτεί με το ποσό των 998.700 ευρώ η Περιφέρεια μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.

Η απόφαση ένταξης της πράξης υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αυτή περιλαμβάνει:


1. Αστυνομικά αυτοκίνητα τύπου SUV, (τεμ.12)

2. Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού), (τεμ. 4)

3.Αστυνομικά αυτοκίνητα (τεμ. 20). Πρόκειται για επιβατικά αυτοκίνητα, διασκευασμένα σε αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.

4.Ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων (τεμ. 36)

5. Φορητά ραντάρ (τεμ. 5). Πρόκειται για συσκευή φορητή χειρός η οποία μετά από την σκόπευση θα πρέπει να απεικονίζει σε κατάλληλη οθόνη (Display) την ταχύτητα του οχήματος σε Km/h και την απόσταση από αυτή.


 
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Ένα εκατομμύριο για εξοπλισμό της τροχαίας Περιφέρεια Ηπείρου: Ένα εκατομμύριο για εξοπλισμό της τροχαίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πέντε μέρες μετά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, το Δ.Σ. ξανασυνεδρίασε έκτακτα την Δευτέρα 12/6 με μοναδικό θέμα την πρόταση των παρατάξεων «ΣΥΝΕΚ» και «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» για καταγγελία – αποδοκιμασία του εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση για ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. στην αξιολόγηση διευθυντών. Τελικώς το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία 5 («ΣΥΝΕΚ» και «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ») έναντι 2 (Αγωνιστική Συσπείρωση και Παρεμβάσεις).

Είναι πραγματική κατάντια οι εν λόγω παρατάξεις αντί να απολογηθούν για την ολόψυχη στήριξή τους στην αξιολόγηση, στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική να επιλέγουν τον δρόμο της αποδοκιμασίας της διαφορετικής άποψης, μιας άποψης αλλά και πρακτικής που θέλει να υπηρετήσει τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών θα είναι εδώ με στόχο την οργάνωση της πάλης για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, αλλά και την οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης στη λαίλαπα του 4ου μνημονίου και των συνεπειών του στην εκπαίδευση.


Προφανώς τα όσα αναφέρονται στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας και ισχύουν και δεν αλλάζουμε κανένα σημείο της, ούτε και δεχόμαστε μαθήματα συνδικαλιστικής ηθικής από αυτούς που «βάζουν πλάτη» στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για αυτά που συμβαίνουν στο Δ.Σ. και καμία καταγγελία της πλειοψηφίας δεν θα μας φοβίσει. Στην ανακοίνωσή μας περιγράψαμε τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι και οι σύλλογοι κατά της αξιολόγησης και πολιτικά επικρίναμε (προφανώς έχουμε το δικαίωμα…) τη στάση των 2 παρατάξεων που και τοπικά και πανελλαδικά έγιναν κυβερνητικό στήριγμα. Αν οι 2 παρατάξεις ντρέπονται να εκφράσουν δημόσια αυτά που επισήμως καταθέτουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και καταγράφονται στο πρακτικό είναι δικό τους θέμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απαιτείται μέγιστη επαγρύπνηση από την πλευρά μας για όλο το προσεχές διάστημα διότι το 4ο μνημόνιο για την εκπαίδευση είναι εδώ και δεν κάνει καλοκαιρινές διακοπές…

Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών εκφυλιστικών πρακτικών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας που όλοι οι συνάδελφοι τα ξέρουν καλά (παντελής απουσία συγκεκριμένων μελών προηγούμενων Δ.Σ από τη συνδικαλιστική δράση ακόμη και ολόκληρης παράταξης!!!, απεργοσπασία μελών του Δ.Σ., πλήρης απαξίωση του θεσμού, ενημερώσεις για Γενικές Συνελεύσεις μία μέρα πριν κ.α. Είναι τιμή μας που αυτή η πλειοψηφία του Δ.Σ. μας «χάρισε» την πρώτη αποδοκιμασία!!! 


 
Read More »
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα 19 Ιουνίου η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Την Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου», η 2η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από την σχολή «Vivi’s Personal Training».Σας προσκαλούμε να παρακαλουθήσετε την επίδειξη των αθλητριών μας στο Ολυμπιακό Άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής και να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την προσπάθειά τους.

Βιβή Τσικνιά – Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα 19 Ιουνίου η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα 19 Ιουνίου η Παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Subtitula» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Άλλη μια πρωτοπορία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το εν λόγω Τμήμα ξεκίνησε το εαρινό εξάμηνο 2017 επιμορφωτικό σεμινάριο υποτιτλισμού για τους φοιτητές της κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι φοιτητές να διδαχτούν και να εξοικειωθούν με τη θεωρία και την πράξη του υποτιτλισμού. Επίσης δίνεται στους φοιτητές μια επιπλέον προοπτική για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση, έχοντας ως σημείο αναφοράς το δίκτυο ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών συνεργασιών, το οποίο πλαισιώνει την όλη προσπάθεια.Ως γνωστόν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ως το μοναδικό που προσφέρει την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στην Οικονομία, στοχεύει στην εξωστρέφεια, δημιουργώντας συνεργασίες με ξένα Τριτοβάθμια Ιδρύματα έχοντας τη διαπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία ως βασικά πλαίσια έρευνας και διδασκαλίας.

Η αυλαία για την παρουσίαση της δουλειάς των φοιτητών στο σεμινάριο υποτιτλισμού θα ανοίξει στις 16 & 17 Ιουνίου 2017, 7 μμ.. To 1ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Subtitula» θα λάβει χώρα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ατόμων του χώρου, αποσκοπώντας στην εκτενή παρουσίαση και προβολή εμπειριών και γνώσεων από την πολυδιάστατη αυτή δράση. 


 
Read More »
1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Subtitula» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Subtitula» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στα Τζουμέρκα (Στρογγούλα 2107μ)

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 18 Ιουνίου θα εξορμήσει στα Τζουμέρκα.

Πορείες:
*Πράμαντα - Κερασιά - καταφύγιο Πραμάντων 1300μ. - Μονή Αγ. Παρασκευής - Πράμαντα
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4
Αρχηγός: Καρακώστας Χρήστος

* Πράμαντα - Κερασιά - Στρούγκα 1700μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 6
Αρχηγός: Παπανδρέου Κώστας

*Πράμαντα - Κερασιά - Στρούγκα - Στρογκούλα 2107μ.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 9
Αρχηγός: Ξυθάλης Χρήστος

Αναχώρηση 6.15π.μ. από το Πάνθεον.Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 13/6 - 15/6 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στα Τζουμέρκα (Στρογγούλα 2107μ) Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στα Τζουμέρκα (Στρογγούλα 2107μ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 536,6 γρ. κάνναβης και 124 ναρκωτικά χάπια

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Συνελήφθησαν, χθες (14-06-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 39χρονος άνδρας και μία 29χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου και της 29χρονης, στα Ιωάννινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
 • μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (500) γραμμαρίων
 • ένα δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (36,6) γραμμαρίων
 • (124) ναρκωτικά χάπια διαφόρων σκευασμάτων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και
 • δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 536,6 γρ. κάνναβης και 124 ναρκωτικά χάπια Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 536,6 γρ. κάνναβης και 124 ναρκωτικά χάπια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνδημότισσες- Συνδημότες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβαν χώρα γεγονότα και εξελίξεις που μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας. Γεγονότα και εξελίξεις που προέκυψαν από αποφάσεις είτε τοπικής διοίκησης, είτε κεντρικής διοίκησης που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας οριστικά στο περιθώριο και τους δημότες δηλ. εμάς στην ανέχεια την οικονομική ασφυξία και την εξαθλίωση.

Σας παραθέτουμε λοιπόν προς ενημέρωση σας αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας τα γεγονότα αυτά:
 1. Αύξηση στα τέλη ύδρευσης 60% με απόφαση του Δημοτ. συμβουλίου, κατά πλειοψηφία και όχι και με την δική μας συναίνεση, της παρούσας Δημοτικής αρχής.
 2. Αύξηση 200% στα δημοτικά τέλη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η παράταξη μας καταψήφισε, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στις πραγματικά δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι δυνατό να επιβαρύνουμε και άλλο τους δημότες μας με επιπλέον δυσβάστακτα βάρη στα οποία είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν. Όσο για την «δικαιολογία» που επικαλέσθηκε η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής ότι πρέπει να εξοφλήσουμε παλιές οφειλές προς την ΔΕΗ (510.000,00 ευρώ) σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το παραπάνω ποσό καλύφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της επιχορήγησης για εξόφληση πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών, προς τους Δήμους. Επισημαίνουμε δε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι και η παράταξη μας όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου το 2011, «κληρονόμησε» χρέη από την τότε απερχόμενη διοίκηση, μέλη της οποίας ήταν και ο τωρινός Δήμαρχος αλλά και ορισμένοι τωρινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ύψους (950.000,00 ευρώ) αλλά και ένα έλλειμμα ύψους περίπου 4.600.000,00 ευρώ για το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Ποτέ όμως, η παράταξη μας «δεν τα φόρτωσε» στους δημότες επιβάλλοντας τους αυξήσεις είτε στα τέλη ύδρευσης είτε στα δημοτικά τέλη.
 3. Χαιρετίζουμε την λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας , δηλώνουμε όμως κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε η λειτουργία του να αποβεί σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.Ζητάμε το ΤΕΠ να λειτουργήσει με πρόσληψη νέου προσωπικού και όχι με τυχόν αποσπάσεις,μεταθέσεις, μετακινήσεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Για το θέμα αυτό καλούμε τους αρμόδιους φορείς ,τα αρμόδια όργανα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 4. Μας ανησυχεί επίσης η απόφαση που ελήφθηκε πρόσφατα για αναστολή της λειτουργίας του Αστ. Τμήματος Σαγιάδας και του κλιμακίου συνοριακής φύλαξης Σαγιάδας, μια απόφαση που δεν έλαβε υπ όψιν ούτε την ιδιαιτερότητα της περιοχής (πολύ κοντά στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα) με ότι αυτό συνεπάγεται –εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους ντόπιους κατοίκους- παράνομες διακινήσεις- πιθανή αύξηση εγκληματικότητας κ.λ.π.
 5. Καταδικάζουμε με τον ποιό απερίφραστο τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου των Τιράνων περί τσαμουριάς και μεγάλης Αλβανίας και του δηλώνουμε ότι όσες πέτρες και αν κλέψει από την πόλη των Φιλιατών η πόλη αυτή ήταν είναι και θα είναι Ελληνική. Ταυτόχρονα καλούμε την κεντρική διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει μια για πάντα το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλλουν στην διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.
Συνδημότισσες-Συνδημότες:


Με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας δηλώνουμε ότι η παράταξη μας θα αγωνιστεί για να ακυρωθεί άμεσα η απαράδεκτη και βάναυση πράξη επιβολής επιπλέον δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης στους δημότες , άλλωστε είναι πάγια θέση της παράταξης μας η μή επιβολή επιπλέον τελών. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σας και η συμμετοχή μας στα συλλογικά και αποφασιστικά όργανα θα είναι πάντα προς όφελος των δημοτών αλλά και γενικότερα του τόπου μας με διαφάνεια και ειλικρίνεια.

Με τιμή

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Παππάς Μηνάς
Μπότος Σπυρίδων
Βλάχος Πρασκευάς
Μπεράτης Γεώργιος
Στεργίου Παναγιώτης
Λένης Φίλιππος
Φερεντίνος Σπυρίδων
Κολιομίχος Σπυρίδων 


 
Read More »
Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατών Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Ο κορυφαίος Θεσπρωτός επιστήμονας κ. Γιάννης Μαρτίνης στο 1ο Συνέδριο Λογοθεραπείας

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Σας παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και το thespro.gr είναι χορηγός επικοινωνίας. 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.) και η οργανωτική επιτροπή, καλωσορίζει τον κ. Μαρτίνη Γιάννη, Λογοθεραπευτή και μέλος του συλλόγου μας, στο 1ο Συνέδριο Λογοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 10-12 Νοεμβρίου 2017.  

Ο κ. Μαρτίνης είναι Λογοθεραπευτής, με βασικές σπουδές στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών και εν συνεχεία στο University of Sheffield (MSc.).  

Έχει καταγωγή από το Πολύδροσο Θεσπρωτίας και είναι υιός του Τάσου Μαρτίνη πρόεδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Πολυδρόσου. 

Είναι ο πιο γνωστός λογοθεραπευτής για τις διαταραχές ροής της ομιλίας (τραυλισμός) και κατατάσσεται στους κορυφαίους πανευρωπαϊκά.  

Άρωμα από πολύ Θεσπρωτία στο συνέδριο, τόσο σε ομιλίες όσο και στην οργάνωση και τις επιτροπές. 

Παρακάτω κάποια στοιχεία από το βιογραφικό του.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση παιδικών διαταραχών λόγου & Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Sheffield. Επίσης έχει ολοκληρώσει την Ευρωπαϊκή εξειδικευμένη μετεκπαίδευση επί της θεραπευτικής αντιμετώπισης διαταραχών Ροής ομιλίας European Clinical Specialization in Fluency Disorders (ECSF) και είναι επίσημος Ειδικός Θεραπευτής διαταραχών Ροής ομιλίας. 
Επιπρόσθετα είναι official Greek mentor στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξειδίκευσης ecsf. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Palin PCI (Λονδίνο, 2008) και στο πρόγραμμα Lidcombe (Λονδίνο, 2007) καθώς και σε Stuttering Modification (Αθήνα, 2009). 
Μεταξύ των θεραπευτικών πλαισίων στα οποία έχει εξασκηθεί πρακτικά βρίσκεται το Michael Palin centre for Stammering Children (Λονδίνο- σε ομαδική θεραπεία εφήβων που τραυλίζουν) και το City Lit (Λονδίνο- σε θεραπεία ενηλίκων που τραυλίζουν). 
Είναι μέλος του International Fluency Association (IFA), του International Cluttering Association (ICA) και του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). 

Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί επιστημονικά συγγράμματα όπως τα ακόλουθα: «Practical intervention forearly childhood stammering: Palin PCI approach» (Kelman E., Nicholas A., 2008 & «Comic StripConversation«(Grey C., 1994).

Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Hanen: it takes two to talk (Λονδίνο, 2006) και σε εξειδικευμένη παρέμβαση για παιδιά με σύνδρομο Down (Sheffield, 2007). επιπρόσθετα έχει λάβει τη βασική εκπαίδευση σε Makaton, Pecs, Teacch, Social Stories, Story Telling.


 
Read More »
Ο κορυφαίος Θεσπρωτός επιστήμονας κ. Γιάννης Μαρτίνης στο 1ο Συνέδριο Λογοθεραπείας Ο κορυφαίος Θεσπρωτός επιστήμονας κ. Γιάννης Μαρτίνης στο 1ο Συνέδριο Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών του Edi Rama την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017
Read More »
Πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών του Edi Rama την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών του Edi Rama την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Ενημερωτική δράση της Τροχαίας Ηγουμενίτσας σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Καστρί Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Ενημερωτική δράση πάνω σε ζητήματα σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε χθες (14-06-2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, σε μαθητές του δημοτικού σχολείου Καστρίου Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του παραπάνω δημοτικού σχολείου, ενημέρωσαν του μαθητές για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου καθώς και για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ποδήλατα σε διαδρομή κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν έντυπα σχετικά με την οδική ασφάλεια. 


 
Read More »
Ενημερωτική δράση της Τροχαίας Ηγουμενίτσας σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Καστρί Θεσπρωτίας Ενημερωτική δράση της Τροχαίας Ηγουμενίτσας σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Καστρί Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Νέα έργα 25,2 εκατ. ευρώ στην Ήπειρο με απόφαση του Αλέξη Χαρίτση

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, 6 νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με συνολική χρηματοδότηση 25,2 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση των νέων έργων έχει ως πρωταρχικούς στόχους τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, την άρση της απομόνωσης δυσπρόσιτων περιοχών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:


«Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την τοπική οικονομία αλλά και τον πολιτισμό, των έργων αυτών, προχωράμε στην υλοποίησή τους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη».

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν έργα υποδομών (οδικό δίκτυο), άμεσες παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών( περιβάλλον, επισκευή κτιρίων) καθώς και αποκατάσταση σημαντικών πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων.

Ανάμεσα στα νέα έργα είναι η αναστήλωση της οικίας Μπούση στο Σούλι καθώς και η ανάδειξη των ιστορικών πηγαδιών της περιοχής.

Επιπλέον, πολύ σημαντικά έργα για την τοπική οικονομία, αποτελούν η αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής του Σουλίου συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και οι βελτιώσεις στην επαρχιακή οδό προς Συρράκο - Καλαρρύτες προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.


 
Read More »
Νέα έργα 25,2 εκατ. ευρώ στην Ήπειρο με απόφαση του Αλέξη Χαρίτση Νέα έργα 25,2 εκατ. ευρώ στην Ήπειρο με απόφαση του Αλέξη Χαρίτση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Αθώος ο κατηγορούμενος;;; - Του Σταύρου Κωστάρα

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017Διαβάζοντας δημοσιεύματα, βλέποντας τις ενέργειες των υπευθύνων και γνωρίζοντας την προϊστορία και την αγαστή συνεργασία πολλών από αυτούς, παρότι οι «κακές γλώσσες» λένε ότι δεν έχουν καλές σχέσεις, αναρωτιέμαι μήπως τελικά κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος!!
Βλέποντας ακόμη τον τρόπο που ενεργεί ο δήμος στο θέμα ορισμού δικηγόρων που θα αναλάβουν την προάσπιση των συμφερόντων του, ως παράσταση πολιτικής αγωγής, θεωρώ ότι η παράσταση αυτή, αν υπάρξει, θα είναι ουδέτερη.
Παρότι η δημοτική αρχή λέει ότι έχει κάνει ενέργειες, απόφαση ανάθεσης σε δικηγόρο για παράσταση πολιτικής αγωγής του δήμου δεν βρήκα αναρτημένη στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αν και οι δίκες είχαν οριστεί αρχικά τον Νοέμβριο του 2015 και στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 2016!!
Επιπλέον η δημοτική αρχή δεν έλαβε καν υπόψη της την 40/2012 παλαιότερη απόφαση της οικονομικής επιτροπής, με την οποία ορίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών Αλίκη Ιωάννου και Παναγιώτης Γιαννόπουλος, για να παραστούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την έφεση που άσκησε ο πρώην δήμαρχος και οι συνεργάτες του κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιθεώρησης Ηπείρου, για τα ελλείμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ του δήμου! Φυσικό είναι ο ορισμός κάθε φορά άλλων δικηγόρων, αν φυσικά αυτό γίνει έγκαιρα, να δημιουργεί προβλήματα στην εκπροσώπηση, αφού δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση αλλά για κακουργηματική πράξη, η οποία συνοδεύεται από μια μεγάλη δικογραφία.


Ο νυν δήμαρχος άλλωστε, σε παλιότερη συνέντευξή του, δήλωσε ευθαρσώς ότι: «Δεν είναι σε αυτό το βαθμό τα ελλείμματα» αμφισβητώντας έτσι ευθέως τα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών. Στην συνέχεια δε ανέφερε ότι: «Ο πρώην δήμαρχος θα μπορέσει να αντικρούσει πολλά από όσα του καταλογίζουν»! Υποθέτω ότι σαν άμεσος συνεργάτης του επί μακρόν κάτι θα ξέρει παραπάνω! Απλά δεν μας τα λέει.
Έχοντας διαπιστώσει προσωπικά τον τρόπο που λειτουργούσε η τότε δημοτική αρχή, με το τεφτέρι δηλαδή, θα συμφωνήσω ότι τα ελλείμματα δεν είναι αυτού του ύψους, όπως διαπιστώθηκε από τα υπάρχοντα στοιχεία στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου. Και αυτό διότι σε περίπτωση που γίνει διαχειριστικός έλεγχος μάλλον θα προκύψει ότι είναι πολύ περισσότερα!
Ο έλεγχος που έγινε από τους ορκωτούς λογιστές ήταν επισκοπικός και όχι διαχειριστικός. Στους επισκοπικούς ελέγχους δεν εξετάζεται η νομιμότητα των δαπανών αλλά η ύπαρξη δικαιολογητικών (τιμολογίων, αποφάσεων κλπ) τα οποία τις στηρίζουν, ενώ στους διαχειριστικούς ελέγχους εξετάζεται αν η σχετική πίστωση είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου, αν τηρήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία του λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και αν τα δικαιολογητικά της δαπάνης είναι πλήρη.
Πολλά κινούνταν «με το χέρι», γινόταν αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, και χάθηκαν και μπλοκ επιταγών τα οποία είναι άγνωστο που πήγαν!! Στην αναμπουμπούλα βέβαια ο λύκος χαίρεται! Έχοντας διαπιστώσει, ακόμη και υπάλληλοι του Δήμου, την ανομία και την αναρχία, σίγουρα πολλά φορτώθηκαν στους νυν κατηγορούμενους κι ας μην τα έπραξαν οι ίδιοι!
Παρ’ όλα αυτά το νομικό καθεστώς της απιστίας προς την υπηρεσία υφίσταται και υπάρχει. Αλλά έστω ότι τα ελλείμματα δεν ήταν 4.700.000 ευρώ και ήταν 3.700.000, έχει καμία διαφορά; Πολλά τα λεφτά που «χάθηκαν»! Κακούργημα το ένα κακούργημα και το άλλο! Άλλωστε ποιος θα ξεχάσει τους καμένους δίσκους των υπολογιστών και τις «κλοπές» χρημάτων από το ταμείο της ύδρευσης;
Αν δε δείτε τα υπομνήματα των υπευθύνων προς την οικονομική επιθεώρηση με τα οποία προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα θα σας πιάσουν τα γέλια. Ούτε παιδιά του δημοτικού δεν γράφουν τέτοιες ανοησίες!!!
Πρέπει να αναφέρω ότι για ένα τμήμα των ελλειμμάτων αυτών η ποινική δίωξη έχει ήδη ασκηθεί από την 5-5-2010. Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για τα βαρύτατα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας στην υπηρεσία. Η δικάσιμος είχε οριστεί, για δεύτερη μάλιστα φορά τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά, κατά «παράξενο» τρόπο η συγκατηγορούμενη του δημάρχου βρέθηκε να νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική στην οποία ο ίδιος ήταν διευθυντής, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί εκ νέου! Μέχρι τότε ο βασικός κατηγορούμενος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και του έχει επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ το υπουργείο υγείας, σχετικά πρόσφατα, τον έχει θέσει σε δυνητική αργία από τα καθήκοντά του!!
Εύχομαι μόνο να έχουν ήδη καλυφθεί τα «κενά» στην δικογραφία τα οποία διαπίστωσαν οι δικαστικοί και να αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως πρέπει.
Θα τονίσω ότι δεν αρκεί να ψηφίζουμε κάθε 4-5 χρόνια και στη συνέχεια να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα στην χώρα και για την κατάσταση στην οποία περιήλθε.
Θα πρέπει, και είναι υποχρέωσή μας, να συμμετέχουμε συνεχώς και με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε στην πολιτική ζωή, αλλά και να απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.
Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι αν η καταπολέμηση των φαινομένων αυτών δεν ξεκινήσει από την γειτονιά μας και την κοινωνία όπου ζούμε, δεν θα φτάσει ποτέ στην κορυφή. 


 
Read More »
Αθώος ο κατηγορούμενος;;; - Του Σταύρου Κωστάρα Αθώος ο κατηγορούμενος;;; - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται κοπέλα για εργασία

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017


Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά) αναζητεί κοπέλα με προϋπηρεσία σε αντίστοιχο πόστο (τύλιγμα), για άμεση πρόσληψη.

Πληροφορίες στο τηλ. 6945182097Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται κοπέλα για εργασία Ηγουμενίτσα: Ζητείται κοπέλα για εργασία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας, 750 τ.μ., εντός σχεδίου, στην οδό Αγίου Γεωργίου Λαδοχωρίου. 

Πληροφορίες στο τηλ. 6974474829

Read More »
Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Σελίδες