Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας


Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) κ. Μάριο Τσάκα και κλιμάκιο στελεχών της, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Γραφείο Δημάρχου, στο πλαίσιο της επίσκεψης της εταιρείας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η επίσκεψη στην πόλη της Ηγουμενίτσας είχε σκοπό την επίβλεψη της προετοιμασίας των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου της πόλης και την επιθεώρηση των χώρων εγκατάστασης των δεξαμενών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τους οποίους θα τροφοδοτείται η πόλη.

Η Ηγουμενίτσα και οι υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), όπου θα γίνουν έργα φυσικού αερίου από τη ΔΕΔΑ, θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με την καινοτόμο τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τον σταθμό φόρτωσης στη Ρεβυθούσα.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου θα εγκατασταθούν σε χώρους που θα βρίσκονται έξω από τις πόλεις, διασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας του έργου και ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, εκτός από ασφαλής και καινοτόμος, είναι επίσης και περιβαλλοντικά πιο ήπια. Έτσι, αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Ηγουμενίτσας και, μάλιστα, με τη χρήση του καθαρότερου ορυκτού καυσίμου που διανέμεται στην Ελλάδα.

Το έργο της ΔΕΔΑ για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, παρέχοντας σε μεγάλο μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια αποδοτική και καθαρή μορφή ενέργειας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Read More »
Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τα κουτάβια στο Φιλιάτι

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τα κουτάβια στο Φιλιάτι


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο φερόμενος υπάλληλος που κατηγορούνται για την εγκατάλειψη έξι νεογέννητων κουταβιών.

Η πράξη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία ενώ το θέμα πήρε πανελλαδικές διαστάσεις.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μετά την πολύωρη απολογία τους εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι –θα οριστεί τακτική δικάσιμος- με την υποχρέωση της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα ο αντιδήμαρχος και μία ο φερόμενος ως υπάλληλος του δήμου.

Επίσης από τον αντιδήμαρχο πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι αρμοδιότητες που είχε μέχρι τώρα και αφορούν στην διαχείριση των ζώων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από τον Δήμο Φιλιατών ο οποίος υποχρεώνεται ουσιαστικά από τις δικαστικές αρχές να απαλλάξει τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο από τις αρμοδιότητες για τα αδέσποτα.
Read More »
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τα κουτάβια στο Φιλιάτι Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τα κουτάβια στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία το κουκλοθέατρο στο Λαδοχώρι

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Με επιτυχία το κουκλοθέατρο στο Λαδοχώρι 


Με πολλά παιδάκια και τους γονείς τους πραγματοποιήθηκε χθες στο Λαδοχώρι παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου. 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Λαδοχωρίου το τελευταίο διάστημα μας εκπλήσσει ευχάριστα, ειδικά στις δράσεις για παιδιά που πραγματοποιεί συχνά. 
Συγχαρητήρια και ελπίζουμε φυσικά να συνεχίσουν έτσι.
Read More »
Με επιτυχία το κουκλοθέατρο στο Λαδοχώρι Με επιτυχία το κουκλοθέατρο στο Λαδοχώρι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα με 1.428 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα με 1.428 πακέτα λαθραία τσιγάρα


Στη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 59 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 155 του Ν. 2960/01.


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον 28χρονο και συνοδηγό τον 59χρονο, εντοπίστηκαν κρυμμένα εντός του οχήματος, συνολική ποσότητα χιλίων τετρακοσίων είκοσι οκτώ (1.428) πακέτων με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών (ήτοι 28.560 τεμάχια τσιγάρων), χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης στο σύνολο τους. Τα καπνικά προϊόντα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο της ρεζέρβας, με σκοπό οι ανωτέρω δυο αλλοδαποί να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, όπως επίσης και η εν λόγω ποσότητα καπνικών.

Read More »
Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα με 1.428 πακέτα λαθραία τσιγάρα Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα με 1.428 πακέτα λαθραία τσιγάρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Νέα σύλληψη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Νέα σύλληψη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας


Συνελήφθη χθες (20-11-2022) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος λίγη ώρα νωρίτερα προσέγγισε ημεδαπή σε χώρο καταστήματος διασκέδασης, όπου προέβη εναντίον της σε πράξη, με την οποία πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Νέα σύλληψη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Νέα σύλληψη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κ. Θωμάζου Δημήτρη , στις 21 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα στο σχολείο.
Τα νομίσματα προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.
Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης. Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή.
Για την καλύτερη κατανόηση, δε, της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα.
Επίσης ο κ. Θωμάζος, έδωσε πολλές ιστορικές πληροφορίες σχετικά με τα νομίσματα και χαρτονομίσματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.
Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκαν από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, τον Αρχιμανδρίτην π. Μεθόδιον Ντελήν, Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου, κληρικών και διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις υποδιάκονον τον κύριον Ματθαίον Ζήσην του Φιλίππου, νέον ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ του χωρίου Παλαιοκκλησίου και εν συνεχεία εις την Θείαν Λειτουργίαν τελέσθηκε η χειροτονία του εις διάκονον.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στον νεοχειροτονονηθέντα ιεροδιάκονο καλή διακονία, να είναι άξιος και η χάρις του Πολιούχου Αγίου Δονάτου να τον στηρίζει στο θεάρεστο έργο του και να του δίνει δύναμη και υγεία.

Ο νέος ιεροδιάκονος δέχθηκε ευχές των κληρικών, των συγγενών του και όλων όσων συμπροσευχήθηκαν στην ακολουθία της χειροτονίας του.

Read More »
Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ευχαριστήριο ΠΑΕ Θεσπρωτού προς τον Μακεδονικό

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Ευχαριστήριο ΠΑΕ Θεσπρωτού προς τον Μακεδονικό


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την ομάδα του Μακεδονικού για την άψογη φιλοξενία στο χθεσινό παιχνίδι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League -2.

Αυτονόητη η υποχρέωσή μας ν' ανταποδώσουμε την εξαίρετη φιλοξενία στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ευχαριστήριο ΠΑΕ Θεσπρωτού προς τον Μακεδονικό Ευχαριστήριο ΠΑΕ Θεσπρωτού προς τον Μακεδονικό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Επιστολή του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραμυθιάς για τους αδέσποτους σκύλους

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Επιστολή του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραμυθιάς για τους αδέσποτους σκύλους


Προς την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Θέμα: Περισυλλογή- περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην κοινότητα Παραμυθιάς/ Κατάσταση Δημοτικού Κυνοτροφείου.
Ύστερα από σειρά παραπόνων μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, καθώς και από προσωπικές μας εμπειρίες απαιτούμε την άμεση περίθαλψη των αδέσποτων σκύλων που κατακλύζουν την περιοχή.
Η αδιαφορία των αρμοδίων σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα έχει οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, όσον αφορά την ποιότητα ζωής των αδέσποτων, αλλά και την σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας.
Καθημερινά καταγράφονται περιστατικά που αφορούν την εξαθλίωση και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα, αναφέρονται επίσης περιστατικά που αφορούν τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων της περιοχής.
Ενδεικτικά, στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου γονείς αναφέρουν επανηλειμμένα πως τα παιδιά τους αδυνατούν να βγουν για παιχνίδι έξω από τις αυλές των σπιτιών τους καθώς υπάρχει κίνδυνος να τους επιτεθούν σκυλιά.
Στην κεντρική αγορά της Παραμυθιάς αδέσποτα σκυλιά ψάχνοντας τροφή και φροντίδα, ζουν χωρίς καταφύγιο φυσικά αλλά και με τον διαρκή κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους από κάποιο διερχόμενο όχημα.
Σε άλλες περιπτώσεις κοιμούνται στον δρόμο, αποτελώντας κίνδυνο για τα ίδια αλλά και για τους οδηγούς και γενικότερα παρατηρείται μια αναρχία και πλήρης αδιαφορία.
Αυτά είναι μερικά από τα κυριολεκτικά άπειρα περιστατικά που λαμβάνουν χώρο στην κοινότητα μας και αναμφίβολα σε όλον τον Δήμο Σουλίου, την ώρα που ‘’λειτουργεί’’ Δημοτικό Κυνοτροφείο περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων στον Δήμο μας.
Όπως αναφέραμε και πριν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι αρμόδιοι να δράσουν ΑΜΕΣΑ για την επίλυση ενός θέματος που υποβαθμίζει την κοινότητα μας συνολικά σε πολλά επίπεδα.
Επίσης απαιτούμε απαντήσεις για την κατάσταση του Δημοτικού Κυνοτροφείου, τον αριθμό των αδέσποτων που φροντίζει, την κατάσταση των υποδομών και κυρίως γιατί επί σειρά ετών δεν γίνεται σχεδόν καμία ενέργεια ώστε να βρουν στέγη τα αδέσποτα και να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Ως Συμβούλιο της Κοινότητας Παραμυθιάς βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής και κυρίως των συμπολιτών μας ώστε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιηθούν ενέργειες και να δοθούν απαντήσεις.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας Παραμυθιάς.
Read More »
Επιστολή του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραμυθιάς για τους αδέσποτους σκύλους Επιστολή του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραμυθιάς για τους αδέσποτους σκύλους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Άφαντη η δημοτική αρχή Φιλιατών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Άφαντη η δημοτική αρχή Φιλιατών


Τρία ολόκληρα 24ωρα έχουν περάσει από τη σύλληψη του αντιδημάρχου Φιλιατών, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.
Μάλιστα ο εισαγγελέας του απάγγειλε τη κατηγορία της εγκατάλειψης ζώων, σε βαθμό κακουργήματος.
Η είδηση της σύλληψης του αντιδημάρχου καθώς και ενός πολίτη που δήλωσε προσωρινός υπάλληλος του δήμου Φιλιατών αλλά και η επιβολή του υπέρογκου ποσού των 360.000€ στους δύο κατηγορούμενους, έκανε το γύρο της Ελλάδας.
Μετά από την υπόθεση με το πέταγμα εκατοντάδων βιβλίων σε χωματερή, για ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή Φιλιατών είναι η αρνητική πρωταγωνίστρια.

Παρόλη την έκταση που έχει λάβει η υπόθεση, η δημοτική αρχή Φιλιατών και ο δήμαρχος κ. Παππάς, ο οποίος και ορίζει τους αντιδημάρχους, παραμένουν άφαντοι.
Ούτε μία επίσημη ανακοίνωση, πέρα από την τοποθέτηση του δημάρχου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, λίγη ώρα μετά από τη σύλληψη των δύο αντρών.


Στην οποία τοποθέτηση του, ουσιαστικά ομολογεί πως έγινε η απομάκρυνση των κουταβιών από τη μητέρα τους, χωρίς όμως να διευκρινίζει με ποιανού εντολή και από ποιόν πραγματοποιήθηκε αυτή, προσθέτοντας πως ο αντιδήμαρχός του δίνει απλά μια κατάθεση, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Όμως η δημοτική αρχή Φιλιατών, δεν μπορεί να συνεχίσει να πολιτεύεται κρυπτόμενη.
Θα πρέπει να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων.
  • Με ποιανού την εντολή απομακρύνθηκαν τα 6 νεογέννητα κουτάβια από τη μητέρα τους.
  • Ποιος υπέδειξε το που θα μεταφερθούν και ποιος θα τα φροντίζει.
  • Ποια είναι η εργασιακή σχέση (εάν αυτή υπάρχει) του πολίτη που συνελήφθη, με το δήμο Φιλιατών και εάν ισχύει η πληροφορία πως η μεταφορά των κουταβιών έγινε με όχημα του δημαρχείου, ποιος παρέδωσε τα κλειδιά του.
  • Αφού ο δήμος Φιλιατών ξοδεύει κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες ευρώ σε προγράμματα στείρωσης αδέσποτων ζώων, πως είναι δυνατόν να υπάρχει γέννα, λίγα μέτρα από το δημαρχείο;
  • Για τα αδέσποτα που δίνονται σε κτηνοτρόφους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία; (τσιπάρισμα και βιβλίο υιοθεσίας) 
Read More »
Άφαντη η δημοτική αρχή Φιλιατών Άφαντη η δημοτική αρχή Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ο αμίαντος αύξησε τους θανάτους από καρκίνο και στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Ο αμίαντος αύξησε τους θανάτους από καρκίνο και στην Ήπειρο


Η πρώτη εμπεριστατωμένη – και μοναδική μέχρι στιγμής – έρευνα σε βάθος 32 ετών (1983- 2015) για τις επιπτώσεις του αμιάντου στην υγεία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αναλυτικά στοιχεία της έρευνας φιλοξένησαν τα «Νέα». Όπως προκύπτει λοιπόν οι επιστήμονες κατέγραψαν αύξηση των θανάτων από κακόηθες μεσοθηλίωμα, τον καρκίνο που οφείλεται στον αμίαντο.

Συγκεκριμένα, την εικοσαετία 1983 – 2003 έχασαν τη ζωή τους 223 άνθρωποι, ενώ την περίοδο 2004 – 2015 καταγράφηκαν 455 θάνατοι. Μία άλλη άκρως σημαντική παράμετρος από την μελέτη ήταν και το ποσοστό θνησιμότητας για κάθε γεωγραφική περιοχή στην Ελλάδα για την περίοδο 2004 – 2015.

Το υψηλότερο ποσοστό βρέθηκε στη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, ενώ ακολούθησαν Ήπειρος, Πελοπόννησος, Μακεδονία και Θράκη, Κρήτη και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι θάνατοι από μεσοθηλίωμα αφορούσαν κυρίως άντρες με ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 77,5%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων έλαβαν χώρα κατά τα τελευταία 15 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, επισημαίνει πως «αυτή η αύξηση οφείλεται εν μέρει στη βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων που είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη κρουσμάτων, τα οποία στο παρελθόν δεν μπορούσαν να διαγνωστούν.

Επιπλέον, ο αυξημένος αριθμός ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι τώρα φαίνονται οι συνέπειες από τη χρήση του αμιάντου. Κι αυτό γιατί η νόσος εκδηλώνεται αρκετά χρόνια από την αρχική έκθεση». Και προσθέτει: «Μόνο στο νοσοκομείο μας έχουμε δύο – τρία περιστατικά μεσοθηλιώματος τον χρόνο, τα οποία φέρουν την «υπογραφή» του αμιάντου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα, οι επιβεβαιωμένοι ασθενείς έχουν σαφή σύνδεση με έκθεση στον αμίαντο».
Read More »
Ο αμίαντος αύξησε τους θανάτους από καρκίνο και στην Ήπειρο Ο αμίαντος αύξησε τους θανάτους από καρκίνο και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

To ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για παρακολουθήσεις και ακρίβεια

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
To ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για παρακολουθήσεις και ακρίβεια


Η Δημοκρατία είναι πλουραλισμός και ελευθερία, είναι ο σεβασμός της διαφορετικής γνώμης, η αμφιβολία για τη δική σου άποψη. Είναι όλα αυτά, αλλά είναι και κάτι άλλο. Εκτός από μια θεσμική μορφή εξουσίας είναι και ένα κοινωνικό σύστημα, το οποίο υποχρεούται να βρίσκει τρόπους ώστε η κοινωνία να προοδεύει εκσυγχρονιζόμενη και ταυτοχρόνως να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και μείωσης των ανισοτήτων.

Το να μην έχει κανείς τη βεβαιότητα πως ο προσωπικός του βίος είναι απαραβίαστος, πλήττει σοβαρά την εμπιστοσύνη του προς τη Δημοκρατία, το ζήτημα αφορά την Πολιτική, και όχι την μικροπολιτική. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η υπόθεση της παρακολούθησης (η μόνη μέχρι σήμερα στοιχειοθετημένη) του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία ο ίδιος αποκάλυψε αφού δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, ρίχνει σκιά στο ίδιο το Πολίτευμα με τις αυταπόδεικτές ευθύνες του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να είναι βαρύτατες.

Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να ξεφύγει από τις αποκαλύψεις αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών προσπαθεί να περιορίσει την πολιτική μάχη σε μια αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα και να βγάλει απέξω τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και ιδίως το ΠΑΣΟΚ. Διότι ο κ. Τσίπρας, του οποίου το δεξί του χέρι κ. Παππάς έχει καθίσει στο σκαμνί μαζί με τον κ. Καλογρίτσα, έχει κάνει προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής του τακτικής την μικροπολιτική, τις φήμες, τις ακοστολόγητες προτάσεις, δηλαδή δρα ως ο πολιτικός αρχηγός της Ήττας.

Εξάλλου όπως ομολόγησε και η κ. Θεανώ Φωτίου όλη η πολιτική αντιπαράθεση Ν.Δ -συριζα. γίνεται για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα νέμονται τα 72 δις. € του Ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης που εξασφάλισε η χώρα μας. Μια αντιπαράθεση επιχειρηματικών ομίλων που ζήσαμε και στον τόπο μας με την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας να ξεκινά το 2017 από τον βουλευτή του σύριζα κ. Μάριο Κάτση, που τάχα κόπτεται για το λαό, και να ολοκληρώνεται σήμερα από το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Βασίλειο Γιόγιακα.

Τα χρήματα του Ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης με βάση τις κοστολογημένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης αλλά και αντιμετώπισης του υπ’ αριθμόν 1 προβλήματος των πολιτών, της Ακρίβειας. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης των νοικοκυριών, ούτε δείχνει διάθεση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, από τον Απρίλιο του 2022 έως σήμερα ο συνδυασμός αύξησης των τιμών κυρίως σε βασικά αγαθά, όπως είναι η ενέργεια και τα τρόφιμα, η κορύφωση του πληθωρισμού στο 12%, η υψηλή ανεργία και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα εκτινάσσουν την απώλεια αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών έως και 40%.

Εμείς λοιπόν, μαζί με τους πολίτες, είμαστε αυτοί που θα θέσουμε τα αιτήματα της κοινωνικής συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, της μείωσης των ανισοτήτων και της θεσμικής θωράκισης του Πολιτεύματος μας, γιατί πολλοί προσπάθησαν να μας ρίξουν λάσπη, αλλά δεν κατάλαβαν ποτέ ότι είμαστε σπόροι.
Read More »
To ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για παρακολουθήσεις και ακρίβεια To ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για παρακολουθήσεις και ακρίβεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Έλα σήμερα στην nrg !

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Έλα σήμερα στην nrg !


Εξασφάλισε σταθερότητα και την φθηνότερη τιμή της αγοράς χωρίς προϋποθέσεις και απέκτησε:
✔️ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Υγείας κάλυψης 2 ετών για έως 4 άτομα
✔️ΔΩΡΟΚΑΡΤΑ Shell 50€ για καύσιμα και προϊόντα πρατηρίου

Μη το χάσεις !

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

➡️Επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο πρώτο κατάστημα ενέργειας στην Ηγουμενίτσα.

Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου.
Βερμπης Γεωργίος Επίσημος Συνεργάτης - Σύμβουλος Ενέργειας
📱 6974613977
📱 6993236888
☎️ 2665 100324
💻gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
Έλα σήμερα στην nrg ! Έλα σήμερα στην nrg ! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Ζητείται βοηθός κομμωτηρίου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022
Ζητείται βοηθός κομμωτηρίου στην Ηγουμενίτσα


Από το κομμωτήριο Mata.d στην Ηγουμενίτσα, ζητείται βοηθός με εμπειρία στη βαφή και το χτένισμα μαλλιών.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936191971
Read More »
Ζητείται βοηθός κομμωτηρίου στην Ηγουμενίτσα Ζητείται βοηθός κομμωτηρίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Σελίδες