https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

  Εκ μέρους της Δ/σης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Κέντρου Υγείας  ευχαριστούμε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ομάδα των Γερμανών συναδέλφων από την πόλη Μenden, με επικεφαλή τον φιλέλληνα Ιατρό Τhomas Tillmann και τον Έλληνα συνεργάτη τους στην Ηγουμενίτσα κ. Στέφανο Μπακιρτζίδης, για την κάλυψη των εξόδων (με το ποσό των 1356,00 ευρώ)  μεταφοράς και εγκατάστασης της οδοντιατρικής μονάδας από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, καθώς και με την προμήθεια οδοντιατρικών μικροεργαλείων και αναλώσιμων υλικών.
Επίσης το προσωπικό του Κ. Υ.Η. θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως                     τον Dr. Tillmann  για το συνεχές ενδιαφέρον που έχει επιδείξει εδώ και 1 χρόνο, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας μας  υλικά κυρίως πρώτης ανάγκης αλλά και ότι σε επικοινωνία μαζί μας θα μπορούσε να  είναι χρήσιμο στο Κέντρο Υγείας.  

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ Κ.Υ.Η
                                                                                    Δ/ΝΤΗΣ Γ.ΙΑΤΡΟΣ                 
                                                                                   ΜΕΜΜΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

50 μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν το λιμάνι

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη επίσκεψη πενήντα (50) περίπου μαθητών  του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας στους χώρους του λιμένα, στα πλαίσια της δράσης «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» που ξεκινά ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, τόσο τους χερσαίους χώρους του Νέου Λιμένα Α΄ και Β΄ Φάσης , όσο και τις στεγασμένες εγκαταστάσεις.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του εφαρμόζει τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.  Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν το λιμάνι της πόλης τους, καθώς και τις λειτουργίες του στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο φάσεις και συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Γνωρίζοντας το Λιμάνι», το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Στην πρώτη φάση, τα παιδιά επισκέπτονται τους χώρους του λιμένα και εντοπίζουν τα βασικά μέρη του, όπως είναι ο επιβατικός σταθμός, οι χώροι πρόσδεσης και οι εν γένει εγκαταστάσεις.
Στην δεύτερη φάση, τα παιδιά οδηγούνται στην αίθουσα του Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού, όπου γίνεται σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του λιμανιού, καθώς και των χρήσεων του λιμένα, κατά την περίοδο λειτουργίας του.
Επίσης, τα παιδιά ενημερώνονται για κάθε δραστηριότητα που εκτελείται εντός του λιμένα αλλά και τους φορείς και τις οντότητες που απαρτίζουν την λιμενική κοινότητα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις από λοιπά σχολεία της Θεσπρωτίας οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά και με το ξεκίνημα της νέας. Για αύριο 20/04/2016 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη μαθητών  του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

50 μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν το λιμάνι 50 μαθητές  του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς, Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού στην Παραμυθιά.

Στην Ιερά Σύναξη που πραγματοποιείται με αφορμή τις Αγιες μέρες του Πάσχα, κύριος εισηγητής ήτα ειναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Τίτος ενώ μίλησε και ο αιδεσιμότατος Κωνσταντής Ελευθέριος, εφ. του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ηγουμενιτσας.

Την ιερά σύναξη εκτός από την εορταστική περίοδο, απασχόλησαν και διάφορα θέμα τόσο του κληρικού κλάδου όσο και τις εκκλησίας γενικότερα, ενω ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητρροπόλεως Παραμυθιάς.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Control στα capital controls...

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016


Κι εκεί που πάμε να συνηθίσουμε (λέμε τώρα...) τα capita controls και το όριο ανάληψης μετρητών που μας έχουν επιβάλλει, έρχεται η κάθε τράπεζα και μας στερεί ακόμη και αυτό το δικαίωμα.

Στην πόλη μας, εχτές 18/4/2016, οι πελάτες της τράπεζας Alpha Bank στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να κάνουν ανάληψη ούτε ενός ελάχιστου ποσού. Κι αυτό γιατί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΜ που διαθέτει η συγκεκριμένη τράπεζα στην πόλη μας (με χιλιάδες πελάτες της) ήταν ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Η συγκεκριμένη τράπεζα, περιορίζοντας τα έξοδα λειτουργίας της και αυξάνοντας αντίστοιχα τα έσοδά της (και καλά έκανε!),προχώρησε στη συνένωση των δυο μέχρι πρότινος καταστημάτων της σε ένα. Το ίδιο έπραξε και με τα μηχανήματα ΑΤΜ. Το μόνο που δεν υπολόγισε όμως είναι αν θα μπορεί το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ μηχάνημα ΑΤΜ να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες της, ιδίως σε τέτοιες περιόδους όπου η χρήση των ΑΤΜ είναι αυξημένη. Ή τι θα γίνεται σε περιπτώσεις, όπως τη χθεσινή, όπου το μηχάνημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Προφανώς, δεν τους ενδιαφέρει!!!

'Η ίσως προτείνουν στους πελάτες τους να εξυπηρετούνται από άλλες τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ (με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, βέβαια!).

Ως πελάτης της ΑLPHA BANK αισθάνομαι την ανάγκη ευχαριστήσω δημόσια το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα για τις εναλλακτικές που προσφέρει στην εξυπηρέτησή μας.

Υ.Γ. Απ΄όσο έχω αντιληφθεί, το παράδειγμα της ΑLPHA BANK ακολουθεί και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην πόλη μας με τη λειτουργία ενός ΑΤΜ. Το καλό παράδειγμα...

P.M.
Ηγουμενίτσα: Control στα capital controls... Ηγουμενίτσα: Control στα capital controls... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Το Σάββατο το πρωί η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016
http://1.bp.blogspot.com/-v8eCpvPY7I8/T7A5FuRsCwI/AAAAAAAARYQ/e4rNlHj0m28/s1600/892FM_DSC00143.JPG

Η λαμπαδηδρομία συμβολίζει το πέρασμα του Ολυμπιακού ιδεώδους από τη μια γενιά στην επόμενη. Σεβόμενοι την παράδοση αιώνων, ας είμαστε όλοι πιστοί στο ραντεβού με την ιστορία, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων «Ριο 2016» που θα διεξαχθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στην οδό Πάργης και ώρα 08:30 το πρωί, με κατεύθυνση προς την Πλατεία Δημαρχείου (τελετή ανάμματος του βωμού), ενώ ο τερματισμός της θα γίνει στην οδό Εθν. Αντιστάσεως, διαμέσου των οδών Κύπρου και Φ. Μιχαλά.

Ας είμαστε όλοι εκεί!

Το Σάββατο το πρωί η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα Το Σάββατο το πρωί η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 1960 - Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016
Αφήγημα του Τάσου Βασιάδη από την έκδοση "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΜΑΣ" των Α.Βασιάδη και Κ.Λώμη

Με συγκίνηση θυμόμαστε την ωραιότητα των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, έτσι όπως την ζούσαμε στην ανοιξιάτικη Ηγουμενίτσα των παιδικών μας χρόνων.

Είναι χαρακτηριστικές οι μνήμες της περιόδου της μαθητείας μας στο Δημοτικό Σχολείο.

Ο παροιμιώδης δάσκαλος μας Κώστας Παπαγγέλης δίδασκε τον Ακάθιστο Ύμνο στους μαθητές κατά κάποιο ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας δεύτερη φωνή στην λέξη «ελευθέρωσον».

Τα απογεύματα συχνάζαμε στην εκκλησία όπου έκανε μαθήματα κατηχητικού ο πατήρ Τίτος, τον οποίον οι μαθητές με σκωπτική διάθεση αποκαλούσαν στις μεταξύ τους συζητήσεις «Τιτάκο».

Ο πατήρ Τίτος λοιπόν σαν άκουγε να εκτελούμε τον Ακάθιστο Ύμνο κατά την παπαγγελική διδασκαλία ξεφώνιζε ένα «απαράδεκτο» και πάσχιζε να μας μάθει τον Ύμνο κατά τον κλασσικό τρόπο, ψάλοντας το «ελευθέρωσον» σε πρώτη φωνή.

Παράγγελνε δε μέσω ημών στον δάσκαλο να μη κακοποιεί την Βυζαντινή μουσική.

Ο Παπαγγέλης σαν άκουγε από τους μαθητές την πλήρη αφελή μετάδοση των διαδραματιζομένων στο κατηχητικό, μας απαγόρευε να ψάλουμε το «ελευθέρωσον» κατά τρόπο διαφορετικό από ότι το δίδασκε ο ίδιος τονίζοντας ότι δεν δέχεται παρατηρήσεις από κάποιον που κακοποιεί την έννοια της... ηθικής.

Ο παπά Τίτος με τη σειρά του απειλούσε με αφορισμό όσους θα τολμούσαν να κακοποιήσουν τον Ύμνο Της Παναγιάς και πρόσθετε ότι δεν μπορεί να μιλάει για ηθική όποιος αφαίρεσε ζωές ανθρώπων.

Ως γνωστόν ο Παπαγγέλης είχε διατελέσει αντάρτης στον ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και συχνά πυκνά διηγόνταν ηρωικές μάχες με πολλά θύματα που κανένας δεν έπαιρνε στα σοβαρά αλλά και κανείς δεν μπορούσε να διαψεύσει.

Η μάχη του «ελευθέρωσον» διαρκούσε αρκετές ημέρες μέχρι που οι μαθητές προσαρμοζόμασταν να ψάλλουμε τον Ύμνο, στο σχολείο σύμφωνα με τον τρόπο του Παπαγγέλη και στην εκκλησία κατά την διδασκαλία του Τιτάκου.

Μερικές φορές ορισμένοι ξεχνιόντουσαν και άλλαζαν φωνή κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Δημιουργούνταν τότε ένα θαυμάσιο χορωδιακό αποτέλεσμα που δεν μπορούσαν δυστυχώς να αξιοποιήσουν οι δύο στενοκέφαλοι διαφωνούντες, που μόλις άκουγαν «δεύτερη φωνή» αγρίευε το μάτι τους.

Έτσι η μάχη του Ακάθιστου Ύμνου συνεχιζόταν αμείλικτη μέχρις ότου τελείωνε η περίοδος των Χαιρετισμών Της Θεοτόκου.

Η εκκλησία του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου ή «Ευαγγελίστρια», λιθόκτιστη και κεραμοσκεπής αποτελεί μέχρι σήμερα χαρακτηριστικό στοιχείο αναφοράς της Ηγουμενίτσας και συνδέεται με πολλές παραδόσεις και επεισόδια.
Αποτέλεσε μάλιστα χαρακτηριστικό αφιέρωμα των ΕΛΤΑ τα οποία αποθανάτισαν την απεικόνιση της σε ειδικό γραμματόσημο που εκδόθηκε το 1994.
Ο ΠΑΤΗΡ ΤΙΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ
Στη θρησκευτική πομπή στην Ηγουμενίτσα του 1959 ο πατήρ Τίτος αναγνωρίζεται ως ο νεώτερος τότε προπομπός μαζί με τον παπά Περικλή Χόβολο, ενώ ακολουθεί ο Μητροπολίτης Τίτος Ματθαιάκης και οι Αρχές της πόλης.
Ο πατήρ Τίτος Καράντζαλης μετά την αποχώρηση του από την Ηγουμενίτσα διέπρεψε ως πανεπιστημιακός διδάσκαλος με αξιόλογη εκκλησιαστική δράση.
Αργότερα ως Επίσκοπος υπήρξε στηλοβάτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Η ανάληψη από τον Τίτο των καθηκόντων του Μητροπολίτη Χαρτούμ στο Σουδάν συνοδεύτηκε με σημαντική ιεραποστολική δράση, η οποία έληξε δυστυχώς άδοξα με την αποτρόπαια δολοφονία του.
 
ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμπίπτει συνήθως με την περίοδο των Χαιρετισμών Της Θεοτόκου.
Ηταν αναμενόμενο επομένως να κυριαρχεί η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της μάχης του Ακάθιστου Ύμνου.
Στην φωτογραφία ο Ιωάννης Βασιάδης ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου Ηγουμενίτσας, που αργότερα μετονομάστηκε σε ΟΛΗΓ, καταθέτει στεφάνι στο παλιό Ηρώο της πόλης, παρουσία τόσο του δάσκαλου Κ.Παπαγγέλη όσο και του ιερέα π. Τίτου Καράντζαλη, που φρόντισαν να σταθούν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, αποφεύγοντας ακόμα και να διασταυρώσουν τα βλέμματά τους.


Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ
Στην φωτογραφία ο δάσκαλος απεικονίζεται στο κέντρο και αριστερά της ομαδικής πόζας.
Για πολλές σειρές Ηγουμενιτσιωτών μαθητών ο αείμνηστος δάσκαλος Κωνσταντίνος Παπαγγέλης έμεινε ανεξίτηλα στην μνήμη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον για τις εκτός διδασκαλίας δραστηριότητες που ανέπτυσσε με τους μαθητές, αλλά και για τα ξεκαρδιστικά επεισόδια που προκαλούσε.
Διαμόρφωνε επίσης τις μαθητικές δραστηριότητες και στα γυμνασιακά χρόνια ως τοπικός έφορος προσκόπων.
Χαρακτηριστικές όμως ήταν οι εκδρομές που διοργάνωνε για ψυχαγωγία και πολιτιστική ενημέρωση των μικρών μαθητών του
Η πρώτη εκδρομή που κάναμε μαζί του ήταν τον Φλεβάρη του 1963 στην ηπειρωτική πρωτεύουσα τα Γιάννενα.
Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε από πλανόδιο φωτογράφο έξω από το τζαμί κατά την διάρκεια ημερήσιας εκδρομής στα Γιάννενα ο κ. Παπαγγέλης περιστοιχίζεται από τους τότε μαθητές του.

Συγκεκριμένα αναγνωρίζονται:
Κάτω σειρά: Χριστόδουλος Τόσκας, Αντώνης Στέλιος, Πέτρος Κοντοζήσης, Τάσος Βασιάδης, Πέτρος Γεωργίου, Άννα Μιχαλά, Βασιλική Χριστιανού, Αλέκα Νάση, Σταυρούλα Μάτση, Ρούλα Τσιάτση, Ασπασία Μεταλλινού, Μαριάννα Κεφάλα, Μαρία Καίσαρη και Ζωή Κωστάρα
Δεύτερη σειρά: Ερμιόνη Σάρρα, Ανδρονίκη Γιάκη, Σοφία Νοτίδου, Μιράντα Κόκκα, Παρασκευή Πλαστήρα, Νίκος Δημητριάδης, Μάκης Κωστάρας, Θωμάς Τζάφος, Γιώργος Πιτούλης, Φωτεινή Μπίτη , Μαρία Σολή.
Πίσω από τον δάσκαλο: Σπύρος Μπαλάσκας, Τάκης Μπύρος, Κατερίνα Μίχου, Ηλίας Ράγκος, Σωτήρης Δελαβίας, Κώστας Ευγενής.
Στην κορυφή συνωστίζονται οι: Χρήστος Δημητρίου, Κώστας Στέρτσος, Σωτήρης Γεωργούλης, Χρήστος Αθανασίου, Βαγγέλης Γκόντοβος, Θωμάς Τσούτσουρας, Φώτης Μηλιώνης, Γιώργος Ρούμπης, Παύλος Αναστασίου, Βασίλης Αναστασίου και Κώστας Λάσκαρης.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 1960 - Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 1960 - Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Το νέο τραγούδι της Ελένης Δήμου σε στίχους Δημήτρη Θωμάζου

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016


Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το τραγούδι «Το σκιάχτρο» σε ερμηνεία της μοναδικής Ελένης Δήμου , μουσική του Χρήστου Γιαννόπουλου και στίχο του δικού μας Δημήτρη Θωμάζου , το οποίο είναι ένα από τα 22 πολύ όμορφα τραγούδια που υπάρχουν στην γεμάτη ευαισθησία και με ιδιαίτερο σκοπό δημιουργία (πολυσυλλεκτικό Cd ) του Χρήστου Γιαννόπουλου «Μια αγκαλιά για τα παιδιά του κόσμου».

Στην νέα αυτή δημιουργία συμμετέχουν εξαιρετικοί ερμηνευτές και ερμηνεύτριες όπως και αξιόλογοι στιχουργοί δίνοντας την δική τους ευχή ελπίδας μέσα από τους στίχους και τις ερμηνείες τους και την έμπρακτη βοήθεια … (μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην UNESCO και στην ΦΛΟΓΑ).
 
Το νέο τραγούδι της Ελένης Δήμου σε στίχους Δημήτρη Θωμάζου Το νέο τραγούδι της Ελένης Δήμου σε στίχους Δημήτρη Θωμάζου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Σταθερή επιλογή η Ήπειρος για τους Κύπριους τουρίστες

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016


Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο, επαναβεβαιώθηκε και αναζωπυρώθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας (για 13η συνεχή) φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση "Ταξίδι" που οργανώθηκε στη Λευκωσία και η οποία έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Κυριακής.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, δηλώνοντας ότι στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί στο μέλλον την περιοχή μας.

Ιδιαίτερα σημαντικές και αποδοτικές ήταν οι συναντήσεις που είχε το διήμερο Σάββατο- Κυριακή, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Κύπρου και ιδιαίτερα με ορισμένα που μετακινούν μεγάλο αριθμό τουριστών προς την Ήπειρο, όπως TOP KINISIS, XENOS TRAVEL κ.ά., με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Tus Airways, ως επίσης και με τον Ιωάννη Μουζενίδη.

Από τους Κύπριους επιχειρηματίες τονίστηκε ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ήπειρο είναι πάντα έντονο, επεσήμαναν ωστόσο ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η μεγαλύτερη διάχυση τουριστών και στις τέσσερις εποχές του χρόνου προϋποθέτει την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να είναι δυνατή η εκτέλεση πτήσεων από τη Λάρνακα τόσο μέσω αυτού, όσο και μέσω Ακτίου, που σήμερα εξυπηρετεί κατά κόρον τα αεροπορικά δρομολόγια από την Κύπρο.

Η επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας, για μια ακόμη φορά οφείλεται στην άψογη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια που υπήρξε από το Γραφείο Κύπρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Να σημειωθεί ακόμη ότι εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας την έκθεση επισκέφθηκε ο Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Μιχάλης Χαροκόπος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη Έκθεση "Ταξίδι" δήλωσε τα εξής:

"Η Κύπρος είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα στοχευμένης προβολής της Ηπείρου, το οποίο παράλληλα αποδεικνύει ότι για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα απαιτείται βάθος χρόνου. Η Ήπειρος είναι μια από τις πρώτες επιλογές στις προτιμήσεις των Κυπρίων και φέτος με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Μεγαλόνησο, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αύξηση αφίξεων. Αυτό ωστόσο μας ικανοποιεί εν μέρει, γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα ακόμη περιθώρια αύξησης των επισκεπτών, που προσκρούουν όμως στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Εκείνο που πρέπει να αντιληφθεί η Πολιτεία και επί του προκειμένου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι ότι δεν χωράει καμία άλλη καθυστέρηση για την εξασφάλιση της απόλυτης πτητικής λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Πρέπει επιτέλους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσει η διαχρονική κοροϊδία που επιφυλάσσεται στους Ηπειρώτες".

Σταθερή επιλογή η Ήπειρος για τους Κύπριους τουρίστες Σταθερή επιλογή η Ήπειρος για τους Κύπριους τουρίστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Διαγωνισμός 58.100€ για τη καθαριότητα των χώρων του ΟΛΗΓ

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη αναδόχου για την υπηρεσία: «Καθαριότητα των Τερματικών Σταθμών Τ1 και Τ2, του Πυροσβεστικού Σταθμού και των λοιπών στεγασμένων χώρων του Λιμένα - Καθαριότητα των χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και αποκομιδή των απορριμμάτων από τη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών».

Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των πενήντα οχτώ χιλιάδων εκατό ευρώ (€58.100,00) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 27 Απριλίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., οπότε πρέπει έως την 27η Απριλίου 2016, να κατατεθούν οι προσφορές στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. (Δ/νση: Τερματικός Σταθμός Τ2 - Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - 46100 Ηγουμενίτσα).

Πληροφορίες για τους όρους καθώς και το τεύχος της διακήρυξης θα δίνονται στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:00 - 14:00 ) και στο τηλέφωνο : 26650 99335.
Διαγωνισμός 58.100€ για τη καθαριότητα των χώρων του ΟΛΗΓ Διαγωνισμός 58.100€ για τη καθαριότητα των χώρων του ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5
Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

 
 
Η Greenpeace και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας απευθύνουν σε παραγωγούς ανοιχτή πρόσκληση στην ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που συνδιοργανώνουν το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στις 11 πμ. στο Θέατρο Καρκαμίσι, στην Παραμυθια.

Πρόκειται για την πέμπτη ημερίδα παραγωγών που διοργανώνει η Greenpeace σε διάστημα ενάμιση έτους, στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη βιώσιμη γεωργία. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον παραγωγών και φορέων που εξαπλώνεται γεωγραφικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η ημερίδα για τα κτηνοτροφικά φυτά απευθύνεται σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά και τις καλλιεργητικές απαιτήσεις του λούπινου, του ρεβιθιού, του κουκιού και του μπιζελιού, που αποτελούν εύκολες καλλιέργειες χαμηλού κόστους με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη γεωργία, την κοινωνία και την οικονομία. Επιπλέον, τα κτηνοτροφικά φυτά μπορούν να φέρουν αυτάρκεια στον κτηνοτροφικό τομέα της χώρας, καθώς ο καρπός τους είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και μπορεί επάξια να αντικαταστήσει την πανάκριβη (και στο μεγαλύτερο μέρος της μεταλλαγμένη) εισαγόμενη σόγια στο σιτηρέσιο των ζώων.

«Η καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και η χρήση τους στις ζωοτροφές μπορεί και πρέπει να δώσει λύση σε πολλά από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για στροφή στη βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία χωρίς εξαρτήσεις από χημικά ή μεταλλαγμένα. Η κοινή μας ημερίδα με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας μεταφέρει αυτό ακριβώς το μήνυμα: οι βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και η αυτάρκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αλλά και το μέλλον παραγωγών και καταναλωτών», τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

«Θέλοντας να επενδύσουμε όλο και περισσότερο στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε καθημερινά επιλέγουμε την καλλιέργεια φυτών τα οποία προορίζονται για ζωοτροφή απαλλαγμένη απ’ οτιδήποτε γενετικά μεταλλαγμένο», τόνισε η Μυρτώ Λύκα, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας είναι ειδικευμένοι γεωπόνοι) που προτείνουν ήπιες και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Στο τέλος της ημερίδας θα διανεμηθούν εγχειρίδια καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα “Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά”, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει Ανοικτό πλειοδοτικό Διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης συλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων (Ο.Τ.Κ.Ζ.) εντός των ορίων του Δήμου, μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και εταιρίας επεξεργασίας και ανακύκλωσης οχημάτων-επίσημο μέλος του δικτύου Ε.Δ.Ο.Ε.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί 05 Μαΐου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 πμ έως 12:00 μμ, θα είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική και θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, οδός Σουλίου 3, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφόσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για κάθε Ο.Τ.Κ.Ζ. ορίζεται το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 €) ανά όχημα και αφορά οχήματα τύπου Μ1,Ν1 βάση του Π.Δ 116/2004.

Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα που δεν περιλαμβάνονται στο Π.Δ 116/2004, δηλαδή τα μηχανάκια και τα οχήματα πάνω από 3,5 τόνους ,η συλλογή θα γίνεται με εφαρμογή της υπ’ αρ. Κ.Υ.Α 1002901/67/Τ. & Ε.Φ. Σε αυτή την περίπτωση η τιμή είναι καθορισμένη στα εκατό ευρώ (100,00 €) για κάθε τόνο βάρους που θα έχουν συλλέξει. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο εγκαταλελειμμένων 0χημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας , οδός Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο τηλέφωνο 2665361148 & 101. 
 
Η δαπάνη δημοσίευσης της διακήρυξης, αρχικής και τυχόν επαναληπτικής, βαρύνει τον ανάδοχο. Οι αποδείξεις καταβολής των δαπανών αυτών προσκομίζονται απαραιτήτως από τον ανάδοχο κατά την υπογραφή της οικείας σύμβασης (άρθρο 26, Ν.28/80).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Έρχεται το 2ο 3on3 basketball tourna του Πλοτιστικού Συλλόγου Αγοράς.

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Το 2ο 3on3 basketball tourna του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγοράς δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του αθλήματος να περάσουν τρεις μέρες γεμάτες μπάσκετ σε ένα μπάσκετ event του καλοκαιριού.
Οι προετοιμασίες για ένα ακόμα καλύτερο τουρνουά έχουν ξεκινήσει.
Στο φετινό 3on3 θα υπάρξει μία νέα κατηγορία συμμετοχόντων αυτή των μικρών παιδιών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγοράς υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ με πολλές εκπλήξεις. Μην χάνετε χρόνο, λοιπόν, οργανωθείτε και ετοιμάστε τις ομάδες σας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο 6946447477.
Έρχεται το 2ο 3on3 basketball tourna του Πλοτιστικού Συλλόγου Αγοράς. Έρχεται το 2ο 3on3 basketball tourna του Πλοτιστικού Συλλόγου Αγοράς. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Σωτήρης Λ. Δημητρίου: Μείναμε εμείς...!

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016


Το βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά, η μυθοπλασία με την ιστορική παράδοση και την βιβλιογραφία που αναφέρεται μέσα στο έργο. Χρησιμοποιούνται πολλοί γλωσσικοί ιδιωματισμοί του τόπου και της εποχής.

Αφετηρία του μυθιστορήματος, είναι το 1780 και περιγράφει γλαφυρά τη ζωή σε κάποιο ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας. Γενετικά "αδέλφια" με τους Σουλιώτες, οι χριστιανοί κάτοικοι των χωριών της Θυαμουριάς, ανήκαν στους παρασουλιώτες. Οι κάτοικοι είναι δίγλωσσοι Έλληνες-ορθόδοξοι (ομιλούντες την αρβανίτικη). Αρνούνται να πληρώσουν φόρο στον τουρκαλβανό αγά της περιοχής.

Ο προεστώς του χωριού και ο αγάς της περιοχής είναι βλάμηδες μεταξύ τους. Αυτό δεν εμποδίζει τον αγά (εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη της φιλίας) να προσπαθήσει με τεχνάσματα, να εισπράξει φόρο. Ξεκινάει ένας κλεφτοπόλεμος και μάχες...

Το βιβλίο καταλήγει, αφ΄ ενός με ιστορικά γεγονότα και αφ΄ ετέρου με αναφορές στο, κατά πόσο επηρέασαν τα τελευταία 150 χρόνια... "εμπόλεμη συμβίωση", μεταξύ των δικών μας Ελλήνων αρβανιτόφωνων και Τουρκαλβανών. Η εξιστόρηση τελειώνει το 1944 που έφυγαν οι τελευταίοι τουρκαλβανοτσάμηδες, μαζί με τους Ναζί από τον τόπο.
Σωτήρης Λ. Δημητρίου: Μείναμε εμείς...! Σωτήρης Λ. Δημητρίου: Μείναμε εμείς...! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Χρόνια Πολλα και καλή Ανάσταση

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Δήμος Σουλίου: Χρόνια Πολλα και καλή Ανάσταση Δήμος Σουλίου: Χρόνια Πολλα και καλή Ανάσταση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5