Στα 7,8 εκ. το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών την περίοδο 2005-2010

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Στα 7,8 εκ. το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών την περίοδο 2005-2010Σε δυσθεώρητα ύψη φτάνει το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών για την περίοδο της Δημοτικής Αρχής του Μηνά Ντουμάζιου, αφού σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών που έλεγχαν τα έτη 2005,2006 και 2009,2010 αναφέρει έλλειμα συνολικού ποσού της τάξης των 6,1 εκ. ευρώ!

Αν σε αυτά αθροιστεί και το 1,7 των ετών 2007 και 2008 για τα οποία έχει ήδη γίνει καταλογισμός και ο πρώην Δήμαρχος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 χρόνια κάθειρξη, τότε το συνολικό έλλειμμα αγγίζει το ποσό των 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, πολύ μεγαλύτερο από τα 4,6 εκατομμύρια που είχαν διαπιστώσει το 2011 οι ορκωτοί ελεγκτές!

Το πόρισμα, παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές το Δεκέμβριο του 2019, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον κ. Ντουμάζιο ή/και σε συνεργάτες του και αν έχει κληθεί σε απολογία.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για το έλλειμμα του 1,7 εκ. των ετών 2007 & 2008, τα οποία καταλογίστηκαν από τους επιθεωρητές το 2010, τα γρανάζια της δικαιοσύνης πήραν μπροστά στο τέλος του 2014, και τότε κλήθηκαν σε απολογία ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος και η τότε ταμίας του Δήμου Φιλιατών. Δύο πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φιλιατών που επίσης ήταν κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση δε ζούσαν πια… 
Η εκδίκαση της υπόθεσης, μετά από 7 αναβολές, έγινε τελικά τον Ιανουάριο του 2020, και οδήγησε στην καταδίκη σε 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην Δήμαρχο και 9 έτη κάθειρξης για την πρώην ταμία. Και οι δύο άσκησαν έφεση και κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών φάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, μια περίοδο που είχαν σημειωθεί αρκετές κλοπές σε Δημαρχεία της Ηπείρου. Οι δράστες αυτών των διαρρήξεων συνελήφθησαν, αλλά ενώ ομολόγησαν τις πράξεις τους, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη κλοπή στο Δήμο Φιλιατών.

Στη συνέχεια και ενώ οι φήμες φούντωναν, ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας μια μαύρη τρύπα που άγγιζε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Την περίοδο εκείνη ο τότε Δήμαρχος Μηνάς Ντουμάζιος, παραδέχονταν ότι γίνονταν πληρωμές εξωλογιστικά, με προφορική εντολή δική του, υποστηρίζει όμως ότι το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 106.000 ευρώ. «Αμφισβητώ το έλλειμμα του 1,6 εκατ. ευρώ και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου για να δικαιωθώ», ανέφερε τότε σε δηλώσεις του.

Στα 4.628.195,52 ευρώ προσδιόρισαν το συνολικό ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών, οι ορκωτοί ελεγκτές οι οποίες αφορούσαν στην πενταετία 2005-2010 και παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τότε ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, η οποία οδήγησε στον έλεγχο των Οικονομικών Επιθεωρητών. Ένας έλεγχος που αποκάλυψε πλέον μια μαύρη τρύπα της τάξεως των 6,1 εκ. για τα έτη 2005-2006 και 2009-2010!

Το έλλειμμα οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αναλήψεις που έγιναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και σε επιταγές που εκδόθηκαν και εισπράχθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα εντάλματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εκδοθεί επιταγή της τάξεως των 22.000 ευρώ σε… μέντιουμ!

Ένα ποσό της τάξης των 860 χιλιάδων ευρώ οφείλεται σε εισπράξεις που έγιναν στο ταμείο ύδρευσης αλλά ουδέποτε κατέληξαν στο ταμείο του Δήμου. Ο εισαγγελέας πάντως θα καλέσει και υπαλλήλους του Δήμου (ακόμα και συνταξιούχους) καθώς φαίνονται πολλές εγγραφές προκαταβολών μισθοδοσίας στο ταμείο, η οποίες όμως ουδέποτε συμψηφίστηκαν με την τακτική μισθοδοσία του προσωπικού!

Οι οικονομικοί απολογισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κάτω από το φως αυτών των αποκαλύψεων το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, καλείται τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου του 2020, να εγκρίνει, τους οικονομικούς απολογισμούς του Δήμου Φιλιατών για τα έτη 2005-2010!

Το θέμα τυπικό, καθώς εισέρχεται μετά από απαίτηση του ελεγκτικού συνεδρίου, αφού στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2012, περί έγκρισης ισολογισμών των προαναφερόμενων ετών, δεν είχε γραφεί η λέξη «απολογισμός».

Τότε η Δημοτική Αρχή του Μηνά Παππά, ψήφισε ως ισολογισμούς ότι ανέφεραν οι εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών. Έτσι ακριβώς εισήχθησαν και οι… απολογισμοί στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών την περασμένη εβδομάδα! Χωρίς να αλλάξει ούτε ένα οικονομικό στοιχείο.

Όμως επί της ουσίας, η νυν Δημοτική αρχή προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης του Μηνά Ντουμάζιου, και αρκετοί από τους νυν Δημοτικούς Συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) ασκούσαν τότε διοίκηση στο Δήμο Φιλιατών, μαζί ή υπό τον κ. Ντουμάζιο! Αρκετοί από τους νυν Δημοτικούς Συμβούλους το 2012 καταψήφισαν τους ισολογισμούς που την Τρίτη καλούνται να ψηφίσουν ως… απολογισμούς!

Και παραμένει βέβαια απορίας άξιο, πώς κανείς τους δεν… κατάλαβε την 6ετία 2005-2010, ότι ο τότε Δήμαρχος, δεν έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση ούτε ισολογισμούς, ούτε απολογισμούς!

Β.Γκ.
Read More »
Στα 7,8 εκ. το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών την περίοδο 2005-2010 Στα 7,8 εκ. το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών την περίοδο 2005-2010 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Ξεκινούν οι εγγραφές στην φιλαρμονική του ΦΟΠ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Ξεκινούν οι εγγραφές στην φιλαρμονική του ΦΟΠΑγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι εγγραφές στην Φιλαρμονική του Φ.Ο.Π, για τη σχολική χρονιά 2020-2021, θα πραγματοποιηθούν την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου και την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου . Οι εγγραφές θα γίνονται απογευματινές ώρες, από 18:00 έως 21:00, στο κτήριο του Φ.Ο.Π,από τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κο. Κωνσταντίνο Δελλή.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών (Δ’ Τάξη Δημοτικού) έως 11 ετών ( ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού).

Τα όργανα που θα διδάσκονται θα είναι: ΦΛΑΟΥΤΟ, ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ (όχι παραδοσιακό), ΣΑΞΟΦΩΝΑ, ΤΡΟΜΠΕΤΑ,ΑΛΤΙΚΟΡΝΑ, ΤΡΟΜΠΟΝΙ, ΕΦΩΝΙΟ, ΒΑΡΥΤΟΝΑ, ΤΟΥΜΠΑ, ΚΡΟΥΣΤΑ(Τύμπανο παρελάσεων- Γκράν κάσα), ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων μουσικής καθώς και την εκμάθηση των μουσικών οργάνών και των γενικών προβών-δοκιμών της μπάντας, θα τηρούνται όλες οι σχετικές οδηγιές(για τον covid 19) όπως αυτές αναφέρονται στα ΦΕΚ και τις ΚΥΑ.

Οδηγίες θα δίνονται σε γονείς , κηδεμόνες και μαθητές κατά την εγγραφή τους.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 6943720568 Χρυσα Σιώπη

Ο
Πρόεδρος του Φ.Ο.Π
Γώγος Νικόλαος
Read More »
Ξεκινούν οι εγγραφές στην φιλαρμονική του ΦΟΠ Ξεκινούν οι εγγραφές στην φιλαρμονική του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Τιμωρήθηκε κανείς για τη εκτέλεση των 49; Το αποτέλεσμα των ανακρίσεων και της δίκης

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Τιμωρήθηκε κανείς για τη εκτέλεση των 49; 
Το αποτέλεσμα των ανακρίσεων και της δίκηςH εκτέλεση των 49 της Παραμυθιάς, ήταν ένα γεγονός που επιχειρήθηκε να διερευνηθεί δικαστικά.

Μετά τον πόλεμο, η εισαγγελία του Κέμπτεν έκανε εξονυχιστικές έρευνες και ανακρίσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για τις εκτελέσεις. Αρχικά, θεωρήθηκε υπεύθυνος ο Λοχαγός Alfred Hindelang. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έδωσε εντολή για τον σχηματισμό του αποσπάσματος, αλλά δεν δέχτηκε ότι συμμετείχε στις εκτελέσεις.

Ορισμένοι από τους Γερμανούς αξιωματικούς, είχαν σκοτωθεί στη συνέχεια του πολέμου. Ο Στρατηγός Λαντς, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην εκτέλεση των 49. Φαίνεται ότι «εμπνευστής» της σφαγής, ήταν ο διοικητής της Παραμυθιάς Μπρέκερ, ο οποίος όμως δεν αναζητήθηκε ποτέ!

Στο μεταξύ, ο Ναπολέων Ζέρβας το 1947, κατέθεσε ότι δεν υπήρχε «ούτε μία περίπτωση κακοποίησης Γερμανών αιχμαλώτων πολέμου από τον ΕΔΕΣ».

Ο Λαντς, στη δίκη της Νυρεμβέργης σχολίασε ότι «η αναλογία νεκρών Γερμανών και εκτελεσθέντων) δεν έφτανε ακριβώς το 1 προς 10 (ήταν 1: 9,8…), άρα ήταν μέσα στο πλαίσιο του τότε ισχύοντος διεθνούς δικαίου».

Στις 10 Φεβρουαρίου 1948 ο Α, Τούσσης, ξεκίνησε έρευνα για μια σειρά Ιταλούς, Γερμανούς και Αλβανούς (αριθμ. 315/1946). Οι έρευνες έδειξαν ότι 201 κάτοικοι της Παραμυθιάς και των γύρω περιοχών είχαν δολοφονηθεί και 19 κοινότητες είχαν πυρποληθεί. Στις 10/4/1965, η υπόθεση έκλεισε χωρίς να τιμωρηθεί κανένας.

Λίγο αργότερα, στις 8/7/1965 και ο εισαγγελέας του Κέμπτεν Beck, διέκοψε την έρευνα με το εξής σκεπτικό:

«Κίνητρα, τρόπος διεξαγωγής και στόχος της ενέργειας δεν προσδίδουν στο αδίκημα το χαρακτήρα δολοφονίας (Mord) αλλά το πολύ ανθρωποκτονίας (Totschlag)».

Ως εκ τούτου το αδίκημα είχε παραγραφεί πριν ακόμη από την κατάθεση της καταγγελίας, οπότε η διαδικασία διακόπηκε χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς, αδελφοί Ντίνο, διατήρησαν μετά τον πόλεμο άριστες σχέσεις με πολλούς ναζί.
Read More »
Τιμωρήθηκε κανείς για τη εκτέλεση των 49; Το αποτέλεσμα των ανακρίσεων και της δίκης Τιμωρήθηκε κανείς για τη εκτέλεση των 49;  Το αποτέλεσμα των ανακρίσεων και της δίκης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Καταγράφηκαν 218 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην Ήπειρο

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Καταγράφηκαν 218 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην ΉπειροΣυνολικά 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 68 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 3 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

Σήμερα, 27/09/2020, δηλώθηκαν 218 επιπλέον κρούσματα. Από τα 175 εγχώρια κρούσματα, τα 39 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα:
- 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 118 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 28 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
• 5 κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 218 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταγράφηκαν 218 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην Ήπειρο Καταγράφηκαν 218 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ΦιλιατώνΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει δια ζώσης – κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελ. Βενιζέλου 8) με τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση Απολογισμού Οικ. έτους 2005.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2. Έγκριση Απολογισμού Οικ. έτους 2006.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

3. Έγκριση Απολογισμού Οικ. έτους 2007.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

4. Έγκριση Απολογισμού Οικ. έτους 2008.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5.Έγκριση Απολογισμού Οικ. έτους 2009.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

6. Έγκριση Απολογισμού Οικ. έτους 2010.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

7.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

8.Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση Επιτροπής χαρακτηρισμού χώρων ως πολυσύχναστων .
– Εισηγητής: – Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

9. Συμμετοχή του Δήμου Φιλιατών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. παππάς Σπυρίδων

10. Αίτημα του Δήμου Φιλιατών προς το ίδρυμα Νεολαίας & Δια βίου Μάθησης , για την παραχώρηση χρήσης του υπ΄αριθμ. ΚΗΥ 5727 σχολικού λεωφορείου.
– Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

11.Εκμίσθωση, μέσω δημοπρασίας , έκτασης 8,10 στρ. στη Δημοτική κοινότητα Φιλιατών για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων.
– Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ

12. Επιτροπή Εκτίμησης και ελέγχου καταλληλόλητας ακινήτων ( άρθρο7 του ΠΔ 270/81).
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

13.Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 για εκδίκαση υπόθεσης (εκ παραδρομής).
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα συρρικνώνεται - Του Σωτήρη Γιάκη

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Η Ηγουμενίτσα συρρικνώνεται - Του Σωτήρη ΓιάκηΣχεδόν 2,5 χρόνια πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, έχουμε μια δημοτική αρχή παραπαίουσα, άτολμη και αναποτελεσματική. Τα ελάχιστα μικρά έργα που ξεκινήσανε την προηγούμενη δεκαετία παραπαίουν κι αυτά. Το καταφύγιο ζώων ανολοκλήρωτο και σε άθλια κατάσταση, μένει διαρκώς με κομμένο το νερό. Πάνω από 100 ψυχούλες υπομένουν την δίψα και αν δεν ήταν οι λίγοι εθελοντές, να κουβαλούν στην κυριολεξία στην πλάτη τους το νερό, θα πέθαιναν από αφυδάτωση και μολύνσεις, από την βρώμα και την δυσωδία.
Η περίφημη υπογειοποίηση των κάδων, έχει μετατραπεί πλεον σε «τουριστική ατραξιόν» αρνητικής προβολής.
Το θέατρο στο Τσιπουρίκι ακολουθεί την πορεία, αυτού του αρχαίου των Γιτάνων, όπου κατά πώς φαίνεται η αναστήλωσή του θα ολοκληρωθεί αργότερα, αν και των Γιτάνων χτίστηκε 3000 χρόνια νωρίτερα.
Ο Πολιτισμός είναι υπο διωγμόν στην πόλη. Η βιβλιοθήκη της, είναι ένα στενόμακρο γραφείο στο Πάνθεον, μονίμως κλειδωμένο και σκονισμένο όπου « βιβλία τε καὶ μηχανηματα καὶ γραφεία καὶ καρέκλες ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν», παραφράζοντας τον Σωκράτη, στα απομνημονεύματα του Ξενοφώντος.
Παρόλα αυτά προσδοκούμε στις επόμενες δεκαετίες να την δούμε να υλοποιείται στο πρώην ΕΙΝ…
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση μας χαιρέτησε από καιρό, δεν στάθηκαν ικανοί ούτε ένα τμημα ΤΕΙ να διατηρήσουν.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης είναι στην αφάνεια, καθώς κανένα πλάνο συνεργασίας και προβολής τους δεν πραγματώθηκε ποτέ.
Οι αρχαιολογικές- πολιτιστικές διαδρομές φαντάζουν πλεον χολυγουντιανό σενάριο χωρίς σκηνοθέτη. Το δασύλλιο και το ενετικό κάστρο παραμένουν στο μεσαιωνικό σκοτάδι που τα δημιούργησε και η πόλη ωσάν από ντροπή, βυθίζεται κι αυτή μέρα με την μέρα στο ίδιο σκότος, με τους λαμπτήρες να μην αντικαθίστανται όταν καίγονται, εις αναμονήν των Led, ποιος ξέρει σε ποια δεκαετία…. Ϊσως τα μόνα φώτα που θα φέγγουν σε λίγο, θα είναι αυτά του Γκριμάλντη στον νέο ΟΛΗΓ.
Η Ηγουμενίτσα μικραίνει… συρρικνώνεται, μέρα με την μέρα. Συρρικνώνεται πνευματικά, πολιτιστικά, πολιτικά … 
Τα Γιάννενα δίπλα μας οδεύουν ακάθεκτα προς το 2050 και η Ηγουμενίτσα προς το 1990! 
Οι συγκρίσεις είναι πάντα καλές…. όταν τρέχεις μόνο σου, δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο αργός είσαι…. Και σίγουρα δεν φταίει το μέτρο σύγκρισης που μας δείχνει πολύ μικρούς…. αλλά η δική μας μικρότητα μέσω των ολίγιστων και ανάξιων εκπροσώπων και διαχειριστών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εκπροσώπησης. 
Δυστυχώς είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων και όσους παρουσιάζουν τις περιστάσεις ως υπεύθυνες της απραγίας τους και της τελμάτωσης, μην τους πιστεύετε. 
Τότε δεν θα υπήρχαν παραδείγματα τοπικών κοινωνιών που προοδεύουν, αλλά συλλήβδην κοινωνίες που οπισθοχωρούν. Απλά θέλουν, έτσι προσχηματικά, να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια.
Read More »
Η Ηγουμενίτσα συρρικνώνεται - Του Σωτήρη Γιάκη Η Ηγουμενίτσα συρρικνώνεται - Του Σωτήρη Γιάκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της ΗγουμενίτσαςRead More »
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Έξι ιερά δάση της Ηπείρου «αφηγούνται» τις ιστορίες τους

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Έξι ιερά δάση της Ηπείρου «αφηγούνται» τις ιστορίες τους


Η προσωπική ιστορία κάθε δάσους που ήταν ιερό για την κοινότητα και την επιβίωσή της, αναδεικνύεται μέσα από έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία στρέφεται στη μελέτη έξι δασών της περιοχής. 

Τα ιερά δάση του Ζαγορίου και της Κόνιτσας είναι τόποι που συνδέονται με απαγορεύσεις κοπής και κυρίως με τον φόβο ότι η κοπή των δέντρων τους μπορεί να επιφέρει τιμωρίες υπερφυσικού χαρακτήρα στους παραβάτες. Σήμερα, τέτοιες περιοχές κατατάσσονται στους Ιερούς Φυσικούς Τόπους του πλανήτη (Sacred Natural Sites), που ορίζονται ως τόποι με ιδιαίτερη πνευματική σημασία για παρακείμενες κοινότητες, αλλά και ως τόποι ιδιαίτερης βιοπολιτισμικής αξίας, σημαντικοί παγκοσμίως, τόσο για την πολιτισμική πολυμορφία όσο και τη βιοποικιλότητα, ιδιαίτερα λόγω των φυσικών οργανισμών που σχετίζονται με αιωνόβια δέντρα ή δάση.

Στη διδακτορική διατριβή του Βαλεντίνο Μαρίνι Γκοβίλι (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών) που αποτελεί μέρος της έρευνας που υλοποιεί διεθνής διεπιστημονική ομάδα, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τα ιερά δάση της Ηπείρου, μελετήθηκαν έξι ιερά δάση στο Ζαγόρι (Βίτσα, Καπέσοβο, Γρεβενίτι και Βωβούσα) και στην Κόνιτσα (Μάζι και Παλιοσέλι).

«Τα ιερά δάση αποτελούν τοπικά προσαρμοσμένα συστήματα διαχείρισης, κυρίως προστατεύοντας τους οικισμούς από φυσικούς κινδύνους, όπως π.χ. κατολισθήσεις. Μια σειρά άγραφων κανόνων περιόριζαν την απολαβή ξυλείας και την κλαδονομή, αλλά συνήθως επέτρεπαν κατά περίσταση την περιοδική ελεγχόμενη βόσκηση και χρησίμευαν ως δικλείδα ασφαλείας για τις κοινότητες σε περιόδους έκτακτης ανάγκης», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οικολογίας, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ Καλλιόπη Στάρα.

«Στην κατεύθυνση αυτή», συνεχίζει, «η νέα μελέτη επικεντρώθηκε στη δομή και τα είδη της βλάστησης στα δάση των χωριών Βίτσα, Καπέσοβο, Γρεβενίτι, Βωβούσα, Μάζι και Παλιοσέλι».

«Διαπιστώθηκε ότι η βλάστηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από παρελθούσες απαγορεύσεις που όριζαν τις επιτρεπτές δραστηριότητες μέσα στα δάση, καθώς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτό μας δείχνει τον καθοριστικό ρόλο που έχουν οι θρησκευτικές αντιλήψεις και οι τοπικές πρακτικές διαχείρισης στη διαμόρφωση της ποικιλομορφίας και της δομής της δασικής βλάστησης των ιερών δασών», αναφέρει η κ. Στάρα.

Συγκεκριμένα, στη Βίτσα μελετήθηκε το δρυοδάσος του Αγίου Νικολάου που συνδέεται με ένα παλιό χωριό που δεν υπάρχει πλέον, στη Βωβούσα το δάσος μαύρης πεύκης όπου υπάρχει και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Γρεβενίτι το προστατευτικό δάσος με τις γιγάντιες οξιές διακοσίων ετών και άνω, το δάσος Γραδίστα του Καπέσοβου που έδωσε μάλιστα την πρώτη ύλη για να χτιστεί η «Πασχάλειος Σχολή» στα μέσα του 19ου αιώνα, το προστατευτικό δάσος με μαυρόπευκα στη λάκκα του Αώου στο Παλιοσέλι και το δάσος της Παναγίας στο Μάζι.

«Μελετήθηκε δηλαδή η δομή αυτών των δασών με βάση τα διαφορετικά καθεστώτα προστασίας και ανθρώπινης διαχείρισης καθώς, ως ιερά δάση αποτελούν συστήματα κοινωνικό-οικολογικά και στην ουσία, το κάθε δάσος έχει την προσωπική του ιστορία που εξαρτάται από την κοινότητα που το αναγνωρίζει και το προστατεύει», διευκρίνισε η κ. Στάρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δάσος του Καπέσοβου που ήταν ιερό γιατί ήταν αφιερωμένο στην κεντρική εκκλησία του χωριού, τον Άγιο Νικόλαο. «Όταν όμως οι Καπεσοβίτες ξενιτεμένοι ευεργέτες αδερφοί Πασχάλη γύρισαν από τη Ρωσία και θέλησαν να φτιάξουν την "Πασχάλειο Σχολή", το χωριό αποφάσισε να συνεισφέρει στη δημιουργία της χρησιμοποιώντας μέρος της ξυλείας του ιερού δάσους», σημείωσε.

Γενικότερα, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι εθιμικά καθεστώτα διαχείρισης αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση των ιερών δασών. Ως νησίδες ώριμων, υπερώριμων και γηραιών δέντρων, τα ιερά δάση είναι εξαιρετικά σημαντικά στο τοπίο ως ζωντανά μνημεία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Καθώς απειλούνται όλο και περισσότερο από ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές, δεδομένου ότι η φυσική αναγέννηση γύρω αλλά και εντός τους πυκνώνει, χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα μια καινοτόμος και ολοκληρωμένη διαχείριση για τη διατήρησή τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της επαναφοράς προηγούμενων διαχειριστικών πρακτικών (π.χ. βόσκηση χαμηλής έντασης) καθώς και της διαχείρισης της περιφερειακής ζώνης τους για τη μείωση της εύφλεκτης βλάστησης εκεί, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πυρκαγιάς. Τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να έχουν οφέλη για τη βιοποικιλότητα και να λειτουργήσουν ως ευκαιρίες συμμετοχής της κάθε τοπικής κοινότητας στη διατήρησή τους. «Κάτι τέτοιο», καταλήγει η μελέτη, «θα έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς τα ιερά δάση του Ζαγορίου και της Κόνιτσας έχουν συμπεριληφθεί στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».
Read More »
Έξι ιερά δάση της Ηπείρου «αφηγούνται» τις ιστορίες τους Έξι ιερά δάση της Ηπείρου «αφηγούνται» τις ιστορίες τους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τη μονάδα κομποστοποίησης που θα κατασκευαστεί στην Άρτα, του οριστικού αναδόχου για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Πλάκα, καθώς και άλλα σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης υποδομών, με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 11,5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά Περιφερειακή Ενότητα είναι οι εξής: 


Π.Ε. ΑΡΤΑΣ: 
Αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα: 
· «Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 3.055.000€. Ανάδοχος ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε. 
· «Βελτίωση πρόσβασης – σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας», προϋπολογισμού 231.500 €. Ανάδοχος ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ. 

Αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα: 
«Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 200.000. Ανάδοχος Ευάγγελος Φελέκης. 
«Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ. 
«Συντήρηση - προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 (Άνω Καλεντίνη – Ξηρόκαμπος - όρια Ν. Καρδίτσας)», προϋπολογισμού € 140.000. Ανάδοχος Παν. Κατέρος. 
«Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας για το έτος 2020», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 
«Βελτίωση οδού Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά - Ράμια - Κυψέλη - Βουλγαρέλι», προϋπολογισμού 820.000 €. Ανάδοχος Ευαγγ. Φελέκης. 

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα: 
· «Προμήθεια υλικών αποκατάστασης εξωτερικών ανοιγμάτων και επιφανειών στο καταφύγιο Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού € 18.500. Η προγραμματική σύμβαση συνάπτεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. 
· Υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014 – 2020. Η Προγραμματική Σύμβαση συνάπτεται μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Αρταίων. 

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων: 
· «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού περιοχής Χαλκιάδων», προϋπολογισμού € 100.000. 
· «Συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας», προϋπολογισμού € 56.000 


Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο: 
· «Ηλεκτροφωτισμός τμημάτων της εθνικής οδού Αρχάγγελου – Νεράιδας στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησιές και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς – Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζα» προϋπολογισμού 120.000 €. Ανάδοχος Ηρακλής Ανδρ. Νικολακόπουλος. 

Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα: 
· «Άρση καταπτώσεων και προστασία πρανών στην 3η επαρχιακή οδό της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 73.160 €. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης. 
· «Αντιπλημμυρικό έργο σε χείμαρρο στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης», προϋπολογισμού € 45.000. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης. 

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: 
· «Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000 €. 

Π.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα: 
· «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)» προϋπολογισμού € 3.900.000. Ανάδοχος ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε.. 
· «Βελτίωση οδού Θεριακήσι - Δερβίζιανα - Όρια Νομού», προϋπολογισμού 500.000 €. Ανάδοχος ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.. 
· Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρανιτσοπούλα- Ριζό Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισσμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος Ευγένιος Παππάς. 
· «Άμεση αποκατάσταση βατότητας Επαρχιακής οδού από Αγία Παρασκευή προς Φούρκα μέχρι όρια νομού», προϋπολογισμού € 136.400. Ανάδοχος ΑΚΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Μ. ΙΚΕ. 
· Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση «Κεφαλόβρυσο» έως τον οικισμό Τ.Κ. Μανολιάσσας, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος ΝΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ. 

Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο 
· «Ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού», προϋπολογισμού € 79.200. Ανάδοχος ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ. 

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων: 
· «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου», προϋπολογισμού 130.000 €. 
· «Άμεση προστασία οδικού δικτύου και αντιστήριξη κοινόχρηστης εγκατάστασης στα όρια του πρώην Δήμου Πασσαρώνος», προϋπολογισμού € 136.400. 
· «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κοκκινόχωμα-Δελβινακόπουλο-Σπήλαιο», προϋπολογισμού 120.000€. 

Εγκρίθηκαν προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα: 
· «Συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 100.000 και «Κατασκευή υπογείου συστήματος περιμετρικής αποστράγγισης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεστών», προϋπολογισμού € 17.500. (Η προγραμματική σύμβαση συνάπτεται μεταξύ Περιφέρειας, Υπ. Πολιτισμού και Ι.Μ. Ιωαννίνων). 
· «Ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στη θέση Ράχη της Τ.Κ Δεματίου του Δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 19.840. (Η προγραμματική συνάπτεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ζαγορίου. 


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 
Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για έργα συντήρησης- βελτίωσης του Εθνικού Οδικού Δικτύου και συγκεκριμένα: 

Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο: 
· «Βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων», προϋπολογισμού 350.000 €. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.. 

Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα: 
· «Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000 €.Ανάδοχος Δ. Φούκας. 
· «Συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. 

Εγκρίθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου: 
· «Άμεση αποκατάσταση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης για αποφυγή ατυχημάτων», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.
Read More »
Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020
Τρεις συλλήψεις στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 27, 22 και 24 ετών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με την συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ως οδηγός και ιδιοκτήτης Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε με τον 22χρονο, την 24χρονη, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ΙΧΕ όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες