Προσλήψεις σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με 6, 074 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Προσλήψεις σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με 6, 074 εκ. ευρώ η Περιφέρεια ΗπείρουΥπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης της πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 6.074.240 ευρώ. 

Η πράξη αφορά την ενίσχυση και στήριξη των Μονάδων Υγείας του δημοσίου και φορέων του Υπουργείου Υγείας με πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης της COVID-19. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πράξης χρηματοδοτούνται: 
Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπ. Υγείας - 5.000 ευρώ 
Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ Χατζηκώστα» - 436.080 ευρώ 
Γ.Ν. Φιλιατών - 353.280 ευρώ 
Π.Γ.Ν.Ι. - 4.529.160 ευρώ 
ΕΚΑΒ - 375.360 ευρώ 
6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δ. Ελλάδας- 375.360 ευρώ 
Η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19 μέσω αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών: 
- άμεσης λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού 
- εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού (Covid-19), καταρχήν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας (Δερβιζιάνων, Μετσόβου, Θεσπρωτικού, Κόνιτσας, Φιλιππιάδας, Πραμάντων) (αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
- παροχής υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού. 
- ενίσχυσης της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.
Read More »
Προσλήψεις σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με 6, 074 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου Προσλήψεις σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με 6, 074 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Γράφει ο Σωτήρης Λέλες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Γράφει ο Σωτήρης Λέλες Τι είναι η ολική αρθροπλαστική του γόνατος; 
Είναι μια επέμβαση αντικατάστασης των αρθριτικών επιφανειών του γόνατος με ειδικές προθέσεις, η οποία έχει ως στόχο να απαλλάξει τον ασθενή από τον πόνο και την αναπηρία της αρθρίτιδας, έτσι ώστε να ανακτήσει τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Η σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων της ολικής αρθροπλαστικής επηρεάζει την επιβίωσή της στο χρόνο, καθώς και τη λειτουργία της. Επιπλέον, μελέτες έχουν αναδείξει το σημαντικό ρόλο της σωστής εξατομικευμένης τοποθέτησης των προθέσεων του γόνατος με την μετεγχειρητική ικανοποίηση του ασθενούς.

Με την παραδοσιακή μέθοδο, η σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενδομυελικών ή και εξωμυελικών ράβδων, καθώς και με υπολογισμό βάσει στατιστικών μελετών, γωνιών από ανατομικές δομές, οι οποίες αρκετές φορές είναι δυσδιάκριτες. Λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει η μέθοδος της εξατομικευμένης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος.

Ο ασθενής που πρόκειται να υποβληθεί σε εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική, υποβάλλεται σε ειδική αξονική τομογραφία τριών σημείων: ισχίου, γόνατος και ποδοκνημικής. Στη συνέχεια, βάσει ειδικού λογισμικού, ακολουθεί η τρισδιάστατη ανακατασκευή της πάσχουσας άρθρωσης, καθώς και των προπλασμάτων μελέτης με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Με βάση αυτή την ανακατασκευή, ο χειρουργός ορθοπεδικός έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει εικονικά το χειρουργείο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, επιλέγοντας το μέγεθος των προθέσεων καθώς και τον βέλτιστο προσανατολισμό τους, στους τρεις άξονες κίνησης του γόνατος (μετωπιαίο, εγκάρσιο και οβελιαίο ), έχοντας ως γνώμονα την επιθυμητή διόρθωση του μηχανικού άξονα εξατομικεύοντας το χειρουργείο στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή ακολουθεί η κατασκευή των ειδικών εργαλείων κοπής, μοναδικά για κάθε αρθριτικό γόνατο, τα οποία εφάπτονται τέλεια στην επιφάνεια των προπλασμάτων του ασθενούς.

Ο χειρουργός τοποθετεί τους εξατομικευμένους οδηγούς κοπής στο μηρό και στην κνήμη του ασθενούς, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, πραγματοποιώντας τις προσχεδιασμένες ιστοτομίες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιστή ευθυγράμμιση των προθέσεων βάση του εξατομικευμένου προεγχειρητικού πλάνου μελέτης.

Έτσι η ολική αρθροπλαστική εφαρμόζεται με εξατομικευμένο και προβλέψιμο για κάθε ασθενή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές ανατομικές ιδιαιτερότητές του.

Λέλες Σωτήριος
Ορθοπεδικός Χειρουργός
Ιατρικό Ψυχικού: Άντερσεν 1, Νέο Ψυχικό Τ: 2106974000 Κ: 6944395879
Ιατρικό κέντρο MediOne Day Clinic: Σοφίας Βέμπο 35 & Ανδρέα Παπανδρέου 115, Γλυφάδα, Τ: 210 9632396 – 210 9611043
Read More »
Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Γράφει ο Σωτήρης Λέλες Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Γράφει ο Σωτήρης Λέλες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

24 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 4 στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
24 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 4 στη ΘεσπρωτίαH γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

- 27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
- 423 εγχώρια κρούσματα,

Συγκεκριμένα:

• 207 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 40 συνδέονται με γνωστές συρροές.
• 56 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Άρτας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Γρεβενών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Δράμας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηλείας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 6 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Θάσου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 18 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
• 22 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Κω
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης
• 8 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 11 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδική
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου
20 κρούσματα υπό διερεύνηση.
Read More »
24 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 4 στη Θεσπρωτία 24 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Τα 4 στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Θλιβερό ρεκόρ με 13 νεκρούς σε 24 ώρες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Θλιβερό ρεκόρ με 13 νεκρούς σε 24 ώρες


Μακραίνει η θλιβερή λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς το τελευταίο 24ωρο 13 ασθενείς κατέληξαν αυξάνοντας τον συνολικό των θανάτων στους 482.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». 

Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι. Μία γυναίκα 91 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», ενώ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» απεβίωσε ένας ηλικιωμένος 87 χρόνων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Επίσης, ένας 54χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ένας 80χρονος με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ιωαννίνων»

Παράλληλα, ακόμα ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα έχασε την μάχη στο Θριάσιο, ενώ στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμα δύο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Read More »
Θλιβερό ρεκόρ με 13 νεκρούς σε 24 ώρες Θλιβερό ρεκόρ με 13 νεκρούς σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Νέο άλμα με 453 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Νέο άλμα με 453 νέα κρούσματα σε 24 ώρεςΣυνολικά 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 82 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 11 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23947, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 482 θανάτους συνολικά στη χώρα. 181 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Νέο άλμα με 453 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Νέο άλμα με 453 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Νεκρός 80χρονος με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Νεκρός 80χρονος με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό ΝοσοκομείοΈχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, ένας 80χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο από κορωνοϊό στην περιοχή μας, μιας και τις προηγούμενες ημέρες, είχε επίσης χάσει την ζωή της μια 87χρονη.
Στην Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, νοσηλεύονται 26 ασθενείς, ενώ στην ΜΕΘ άλλοι τρείς.
Αύριο την περιοχή μας θα επισκεφθεί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανή η δημιουργία Μονάδας Λοιμωδών και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Read More »
Νεκρός 80χρονος με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νεκρός 80χρονος με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται άτι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού. Συγκεκριμένα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα στα Βορειοδυτικά η οποία θα διαρκέσει και έως αύριο με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. 

Έχοντας υπόψη τις ανωτέρω προβλέψεις εφιστάται η προσοχή όλων εμπλεκομένων φορέων και πολιτών.
Read More »
Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης μονοκατοικίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη μονοκατοικίας που έγινε τον περασμένο Μάιο, από όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Ανοίγει το τελωνείο Μαυροματίου για 2 εβδομάδες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020

 Ανοίγει το τελωνείο Μαυροματίου για 2 εβδομάδες

Στο άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου για 15 ημέρες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για εργάτες γης, κυρίως για τη συγκομιδή τον εσπεριδοειδών στο νομό Θεσπρωτίας.

Τα σύνορα θα μπορούν να διασχίσουν μόνο όσοι εργάτες έχουν έγγραφη πρόσκληση από αγρότες της περιοχής, ενώ το τελωνείο θα λειτουργεί με περιορισμένο ωράριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τελωνείο Μαυροματίου, θα διενεργούνται γρήγορα τεστ (rapid test) για την ανίχνευση του κορωνοϊού, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα μεταφερθεί στην περιοχή, σε όλα τα άτομα που θα περνάνε τα σύνορα.

Οι δύο εβδομάδες που θα ανοίξει το τελωνείο, θα αποφασιστούν ανάλογα με τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής.

Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη για το νομό μας, κυρίως για τους αγρότες, όμως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι πιέσεις, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και οι ομογενείς μας από τη Βόρειο Ήπειρο.

Read More »
Ανοίγει το τελωνείο Μαυροματίου για 2 εβδομάδες  Ανοίγει το τελωνείο Μαυροματίου για 2 εβδομάδες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για το χθεσινό τρακάρισμα στην παραλιακή

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για το χθεσινό τρακάρισμα στην παραλιακήΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 30χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού δικύκλου.
Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για το χθεσινό τρακάρισμα στην παραλιακή Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για το χθεσινό τρακάρισμα στην παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 3 ατόμων τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Σύλληψη 3 ατόμων τα ξημερώματα στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 59, 20 και 18 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους δύο (02) έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ για τον 20χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Σύλληψη 3 ατόμων τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 3 ατόμων τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

26 συνολικά δείγματα σήμερα από τη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020

26 συνολικά δείγματα σήμερα από τη Θεσπρωτία

26 συνολικά δείγματα ελήφθησαν σήμερα από τη Θεσπρωτία και στάλθηκαν για εργαστηριακές εξετάσεις στην Πάτρα.

Από αυτά, 17 δείγματα ανήκουν σε εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς (+1 που έδωσε δείγμα στα Γιάννενα) και τα υπόλοιπα 9 ανήκουν σε στενές επαφές των δύο διαφορετικών επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κρουσμάτων στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων αναμένονται το πρωί της Παρασκευής.

Read More »
26 συνολικά δείγματα σήμερα από τη Θεσπρωτία 26 συνολικά δείγματα σήμερα από τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Την αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου της Ελληνικής Αυγής, ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Την αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου της Ελληνικής Αυγής, ζητάει η Λαϊκή ΣυσπείρωσηΚύριε Περιφερειάρχη,

Κύριε πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου,
μετά και την δικαστική καταδίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, του περιφερειακού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής, του συνδυασμού που στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές κατήλθε με την στήριξη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, σας καλούμε να παύσετε κάθε είδους διευκόλυνση που παρείχατε στην παράταξη της Ελληνικής Αυγής μέχρι σήμερα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι 
της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου 
Ζέκα-Πάσχου Κωνσταντίνα 
Κωτσαντής Κωσταντίνος 
Πρέντζας Γιώργος
Read More »
Την αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου της Ελληνικής Αυγής, ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Την αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου της Ελληνικής Αυγής, ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Την Παρασκευή 16-10-2020 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-06-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου με α/α 5 «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ», προϋπολογισμού 2.129.032,26 € (χωρίς ΦΠΑ) της Πράξης «Οδός Σταύρου Νιάρχου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5022575 και με Κ.Α. 2018ΕΠ01810012. 

2. Έγκριση του από 07-10-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό περιμετρικά της λίμνης Αώου» προϋπολογισμού € 88.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης. 

3. Έγκριση του από 13-10-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες από Άγιο Αθανάσιο προς Γκαντέλο», προϋπολογισμού € 52.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης. 

4. Έγκριση του από 06-10-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 18-09-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Δίκορφο – Άγιος Ιωάννης – σημείο πυρασφάλειας περιοχής», προϋπολογισμού € 360.000,00 με ΦΠΑ. 

5. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου», προϋπολογισμού € 76.000,00 με ΦΠΑ. 

6. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου», προϋπολογισμού € 130.000,00 με ΦΠΑ. 

7. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου (Γ΄ φάση)», προϋπολογισμού € 300.000,00 με ΦΠΑ. 

8. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας από καταπτώσεις διαβρώσεις κατολισθήσεις στην περιοχή Μαυρολάγκαδο Παλαιοχωρίου Συρράκου», προϋπολογισμού € 140.000,00 με ΦΠΑ. 

9. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσες σωστικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου της Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου», προϋπολογισμού € 110.800,00 με ΦΠΑ. 

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι - Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή», αναδόχου Λάμπρου Γεωργούλα, μέχρι την 30-12-2020. 

11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δολιανών», αναδόχου Νάστου Παναγιώτας, Πολιτικού Μηχανικού MSc ΕΔΕ, μέχρι την 28-01-2021. 

12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση και στεγάνωση κτιρίου Κέντρου Υγείας Βουλγαρελίου», αναδόχου Κων/νου Καρβούνη του Αποστόλου, μέχρι την 15-12-2020. 

13. Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια παραθύρων Κέντρου Υγείας Μετσόβου», αναδόχου «ΥΙΟΙ Κ. ΖΩΜΠΡΑ Ο.Ε.» μέχρι 31-12-2020. 

14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια διαφόρων υλικών για την προστασία από την πανδημία (covid-19) αποκλειστικά για τα κτίρια της Π.Η.», μέχρι την 24-12-2020. 

15. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (με τροποποίηση της σύμβασης σε ποσοστό 14,99%) και του 3ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Πλαταριάς – Συβότων με τη δημιουργία δύο (2) κυκλικών κόμβων, δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οδοφωτισμού αυτής, στην περιοχή της Πλαταριάς», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.». 

16. Απόφαση για την κατάπτωση ή μη της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στον διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», βάσει της σχετικής γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Ηπείρου. 

17. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή της δαπάνης ΔΕΔΔΗΕ για την μετατόπιση υφιστάμενης παροχής στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κόμβου Λουτρότοπου Π.Ε. Άρτας». 

18. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών αποκατάστασης ομβροδεξαμενών στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Επισκοπικού». 

19. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και διευθέτηση παραποτάμιων ρεμάτων του Καλαμά στην ευρύτερη περιοχή του Παραποτάμου (παροχή υπηρεσιών)». 

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση πεζογέφυρας στον Άραχθο ποταμό (παροχή υπηρεσιών)». 

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους εντός του ποταμού Γορμού της κτηματικής περιφέρειας Ντριάμικα Παρακαλάμου (παροχή υπηρεσιών)». 

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020). 

23. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού συνοικισμού Κορνόραχης Τ.Κ. Φωτεινού Δήμου Ζίτσας», αναδόχου Δημητρίου Τσομπίκου ΕΔΕ, μέχρι την 30-07-2021. 

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020). 

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού στη θέση Αλμύρες Τ.Κ Αετόπετρας Δήμου Ζίτσας (προμήθεια υλικών)». 

26. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Πάπιγκο». 

27. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση της Πράξης «Έργα συμπλήρωσης δικτύου συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Κεφαλόβρυσου», προϋπολογισμού 1.180.000,00 € χωρίς ΦΠΑ και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης. 

28. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και του Π.Γ.Ν.Ι. για την υλοποίηση της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση και εργασίες διαμόρφωσης κτιρίου Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών – Εφήβων», προϋπολογισμού € 660.310,46 και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης. 

29. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση κουφωμάτων και εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης. 

30. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπολέως, Πωγωνιανής και Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου «Μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαιοσελίου Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 45.000,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης. 

31. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση παλαιού σχολείου Διλόφου (Α΄ φάση)», προϋπολογισμού € 570.000,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης. 

32. Έγκριση τροποποίησης, ως προς τον προϋπολογισμό, της από 16-05-2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση της Πράξης «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας ΠΕ Ιωαννίνων». 

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου έτους 2020. 

34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός πλατάνων στις πηγές Αράχθου (παροχή υπηρεσιών)». 

35. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση μονοπατιού Μηλιάς Μετσόβου θέση Μπουλοβάρο». 

36. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τάφρων διευθετημένης ροής, αντιστήριξη πρανών και βελτίωση βατότητας στο οδικό δίκτυο από Μπαλντούμα προς Γότιστα (παροχή υπηρεσιών)». 

37. Έγκριση των Πρακτικών 1ο/07-10-2020 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών) και 2ο/08-10-2020 (αποσφράγιση και αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής διενέργειας του ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (άνω των ορίων), για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Προμήθεια φασματόμετρου μάζας και λοιπού εργαστηριακού εξοπλισμού για το έργο «BEST - Addressing joint Agro- and Aqua – Biodiversity pressures Enhancing SuSTainable Rural Development»”, προϋπολογισμού € 410.000,00 με Φ.Π.Α., του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα - Ιταλία 2014‐2020. 

38. Έγκριση των αριθμ. 141102/9369/09-10-2020 και 142641/9471/12-10-2020 αποφάσεων του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί παράτασης του χρόνου υποβολής μέρους των δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινών μειοδοτών του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με Α/Α Συστήματος 85116, για την «Ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το Σχολικό Έτος 2020-2021 (έως 31-08-2021) με δικαίωμα τετράμηνης παράτασης». 

39. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την πληρωμή συνδρομής (2 αδειών χρήσης) για την χρήση της ιστοσελίδας www.oenet.gr. για τις ανάγκες της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ηπείρου. 

40. Έγκριση διενέργειας 6μηνης πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ (νυν φοιτητών ΑΕΙ), σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων. 

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014ΕΠ53000005 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού ηλεκτροφωτισμού 2014-2016 (π.κ.2013ΕΠ03000013)». 

42. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση εκδηλώσεων με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου. 

43. Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκδήλωσης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου και έγκριση σχετικών δαπανών. 

44. Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών και έγκριση σχετικών δαπανών. 

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση πρόσβασης και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο στην Αγία Κυριακή (παροχή υπηρεσιών)». 

46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια ασφαλτομίγματος και αδρανών υλικών για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Παλαιοχώρι Συρράκου». 

47. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-09-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα από την περιοχή Αγίων Αναργύρων μέχρι το Ζούτο ποταμό», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ. 

48. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση δρόμου Αμπέλια - Καμπή Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ. 

49. Έγκριση διόρθωσης των αριθμ. 23/1803/19-07-2019, 26/2081/21-08-2019, 28/2274/23-09-2019 και 34/2701/20-11-2019 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορούν στο έργο της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας» (ως προς την αναφερόμενη απόφαση ανάληψης υποχρέωσης). 

50. Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, στην Αθήνα, στις 12-10-2020, για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. 

51. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός τάφρων στην πεδινή περιοχή του Δήμου Νικολάου Σκουφά (παροχή υπηρεσιών)». 

52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου στάθμευσης και συντήρηση οδικού δικτύου στα όρια του νομού Άρτας (προμήθεια υλικών)». 

53. Έγκριση 2ης τροποποίησης ως προς το χρονοδιάγραμμα και το παράρτημα της σύμβασης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για το έργο “TRUST - cooperaTion foR sUStainable Transport” στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». 

54. Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Θεσσαλονίκης και έγκριση των σχετικών δαπανών. 

55. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για καθαρισμό τάφρων υδροσυλλογής εθνικού – επαρχιακού δικτύου καθώς και ρέματος στην περιοχή Παραποτάμου – Ρίζιανης – Νεράιδας Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. 

56. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συνδιοργάνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με την Καλαθοσφαιρική Αθλητική Ένωση Παραμυθιάς ΚΑΕ, του τουρνουά καλαθοσφαίρισης «49 Προκρίτων», στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. 

57. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και διευθέτηση ρέματος στα όρια των Γιτάνων και αποκατάσταση προσβάσεων κτηνοτρόφων στην περιοχή Κεστρίνης (παροχή υπηρεσιών)». 

58. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000,00 € με ΦΠΑ. 

59. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 72.000,00 με ΦΠΑ και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης. 

60. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων Καναλακίου Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 59.500,00 με ΦΠΑ και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης. 

61. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών αποκατάστασης τοίχων αντιστήριξης κατά μήκος του οδικού δικτύου στην περιοχή Γαλατά Πρέβεζας». 

62. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ερεισμάτων επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Γέφυρας Καλογήρου στην περιοχή του πρώην Δήμου Λούρου (παροχή υπηρεσιών)». 

63. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση κοπής ξερών πλατάνων στον ποταμό Λούρο προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους (παροχή υπηρεσιών)». 

64. Έγκριση των Πρακτικών Ι/29-09-2020 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής), ΙΙ/05-10-2020 (αποσφράγιση και αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) και ΙΙΙ/06-10-2020 (αποσφράγιση και αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, οθονών, εκτυπωτών, μηχανημάτων φωτοαντιγραφής, πολυµηχανηµάτων και λοιπού ηλεκτρονικού και μηχανικού εξοπλισμού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πρέβεζας», συνολικού προϋπολογισμού 74.331,80 € με ΦΠΑ. 

65. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. 

66. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης της Π.Ε. Πρέβεζας για την εκτέλεση της αρ. 138/2020 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας. 

67. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εκδηλώσεις Εθνικών Επετείων στην Π.Ε. Πρέβεζας. 

68. Έγκριση 3ης τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2020-2021 – Χορήγηση ΕΜΔ και επιδομάτων.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

18 δείγματα συνολικά σήμερα για το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
18 δείγματα συνολικά σήμερα για το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς


18 δείγματα ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο σχετιζόμενα με το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς.
Τα 17 δείγματα ελήφθησαν στο Κ.Υ Παραμυθιάς και ένα στο Π.Ν Ιωαννίνων.
Όλα τα δείγματα στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο στην Πάτρα, καθώς το εργαστήριο των Ιωαννίνων δεν τα δέχεται λόγω αυξημένου φόρτου
Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα αργά το βράδυ ή το πρωί της Παρασκευής.
Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται ενώ οι εγκαταστάσεις του σχολείου που παραμένει σήμερα κλειστό, έχουν απολυμανθεί.
Read More »
18 δείγματα συνολικά σήμερα για το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς 18 δείγματα συνολικά σήμερα για το ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίαςΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι ξεκίνησε από 01.10.2020 το Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 

Το Πρόγραμμα αφορά την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών - εργαζομένων) για έξι μήνες για έξι (6) μήνες, σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Οι νέες θέσεις εργασίας που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετες του αριθμού των υφιστάμενων θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων - εργοδοτών κατά την 18/9/2020. 

Για κάθε νέα θέση που δημιουργείται και εντάσσεται στο παρόν πρόγραμμα, επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα 6 μηνών. 

Σε περίπτωση που η νέα θέση εργασίας αφορά μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υποβολή της αίτησης των επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, η νέα πρόσληψη επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό πέραν της επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. 

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβούν σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις, μία ή περισσότερες φορές, υποβάλλουν για κάθε έναν δυνητικά ωφελούμενο που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση σε ειδικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Η αναλυτική Πρόσκληση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr
Read More »
Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του Σε τιμή χαμηλότερη, από 20% έως και 23%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2019 ξεκινά από σήμερα Πέμπτη (15/10) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Λόγω της διεθνούς ύφεσης, φέτος η χειμερινή περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει σε τιμές από 0,785 – 0,90 πανελλαδικά, όταν πέρυσι τέτοια μέρα η μέση τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ήταν στα 1,037 ευρώ το λίτρο.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ισχνές αναμένονται οι πωλήσεις το τρέχον δίμηνο

Πάντως, παρά την αναμενόμενη χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα είναι ιδιαίτερα ισχνές στο τρέχον δίμηνο, μέχρι και τον Νοέμβριο, και η αγορά θα αρχίσει να κινείται κοντά στα Χριστούγεννα.

Αυτό αφενός διότι οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και αφετέρου λόγω της παράταση που είχε δοθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο από το ΥΠΟΙΚ στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης, με τους καταναλωτές να εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές και να γεμίζουν τις δεξαμενές τους.

Read More »
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά σήμερα η διάθεσή του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το "πάρτυ" αναθέσεων για τα αδέσποτα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020

Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το "πάρτυ" αναθέσεων για τα αδέσποτα

Σε νέα απευθείας ανάθεση, με απόφαση του δημάρχου κ. Καραγιάννη την 12η Οκτωβρίου, προχώρησε ο Δήμος Σουλίου, για την προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, ύψους 4.017,60€.

Την πρακτική που ακολουθεί ο δήμος Σουλίου στο συγκεκριμένο θέμα, την είχαμε πρωτοαναδείξει με δημοσίευμά μας, στις 14 Ιουλίου 2020.

Από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Σουλίου από την σημερινή δημοτική αρχή, μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2020, είχαν δαπανηθεί συνολικά 19.345,86€, μέσω 5 απευθείας αναθέσεων, σε δύο μόνο προμηθευτές, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια πρόσκληση για κατάθεση προσφορών.

Εάν προσθέσουμε και τα 4.017,60€, τα οποία και πάλι δόθηκαν στον ίδιο προμηθευτή, το συνολικό ποσό που έχει δαπανηθεί για μικροαντικείμενα για τα αδέσποτα του Δήμου Σουλίου, ανέρχεται στα 23,363,46€.

Αξίζει να τονίσουμε πως το ποσό των 23,363,46€ αφορά καθαρά και μόνο την προμήθεια ειδών περίθαλψης και όχι το πρόγραμμα στείρωσης ή την αγορά τροφών, αφού ο δήμος Σουλίου δεν διαθέτει καταφύγιο, ούτε προχωράει σε στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τα πρωτόκολλα παραλαβής των αντικειμένων και τον αριθμό των αδέσποτων που περιθάλπει ο δήμος, καθώς και τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια, χωρίς ποτέ να λάβουμε τα στοιχεία, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου, αλλά και ο δήμαρχος κ. Καραγιάννης και όπως έχουν υποχρέωση.

Γιατί τέτοια σιωπή κύριοι;

Τι σας κρατάει και δεν προχωράτε σε επίσημη ενημέρωση, όχι μόνο των μέσων μας, αλλά κυρίως των φορολογούμενων κατοίκων του Δήμου Σουλίου, των οποίων χρήματα διαχειρίζεστε; 

Read More »
Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το "πάρτυ" αναθέσεων για τα αδέσποτα Δήμος Σουλίου: Συνεχίζεται το "πάρτυ" αναθέσεων για τα αδέσποτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Τετάρτης, στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, στα Πλατάνια.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκε μηχανάκι με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε στο πόδι ο οδηγός της μηχανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για τις πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Σελίδες