262 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
262 νέα κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135114, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5316 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39906 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

473 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 153 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 852 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 46 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4553 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1843 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
262 νέα κρούσματα σε 24 ώρες 262 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο

Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 1
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Ενεργοποίηση της πλατφόρμας μίσθωσης καταλυμάτων για την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Ενεργοποίηση της πλατφόρμας μίσθωσης καταλυμάτων για την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Harley Davidson στην ΗγουμενίτσαΠαρακάτω παραθέτουμε ενημέρωση από την Ελληνική Λέσχη Harley Davidson σχετικά με την ενεργοποίηση πλατφόρμας μίσθωσης καταλυμάτων για την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση SUPER RALLY 2021 φίλων της Harley Davidson: 

«Η πλατφόρμα μίσθωσης καταλυμάτων για την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση SUPER RALLY 2021 φίλων της Harley Davidson, είναι από χθες ενεργή και προσβάσιμη από τους φίλους της Λέσχης σε όλο τον κόσμο και κοινοποιήθηκε με e-mail στα πάνω από 20.000 μέλη του Federation στην Ευρώπη. 

Μπορείτε να την δείτε στο: https://www.hdch.gr/super-rally/accomodation/houses/

Υπάρχουν ήδη πάρα πολλά μηνύματα ενδιαφέροντος και εγγραφές και ευελπιστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Σύντομα θα υπάρξει επικοινωνία της Ελληνικής Λέσχης Harley Davidson με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην δράση, σχετικά με την συνεισφορά τους στα έξοδα προώθησης. 

Η Ελληνική Λέσχη Harley Davidson εύχεται Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος να φέρει την πολυπόθητη "ελευθερία" και επιστροφή σε χαρές και ανάπτυξη.»
Read More »
Ενεργοποίηση της πλατφόρμας μίσθωσης καταλυμάτων για την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα Ενεργοποίηση της πλατφόρμας μίσθωσης καταλυμάτων για την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Με σαφή όμως προσανατολισμό και κατεύθυνση. 

Πολλά από τα έργα που προτείνονται είναι αναγκαία και θα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό. Πολλά από αυτά τα έχουμε ήδη ψηφίσει στο Δ.Σ.. Ωστόσο η καταγραφή σειράς έργων δεν συνιστά Τεχνικό Πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα πρέπει να έχει αρχή-μέση-τέλος, από πού ξεκινάμε, που θέλουμε να φθάσουμε και χρόνο με τον χρόνο πρέπει να ελέγχουμε και να βάζουμε νέους στόχους με κριτήριο την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό δεν γίνεται ούτε με την πρόταση της Δ.Α. ούτε και με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατάθεσε ξεχωριστό Τ.Π.. 

Βλέπουμε και στις δύο εισηγήσεις να ιεραρχούνται “αναπτυξιακά” προτεραιότητες που συμβαδίζουν με την Ευρωενωσιακή πολιτική επιλεξιμότητας των χρηματοδοτήσεων τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και του νέου ΕΣΠΑ όπως είναι: 
Οι Αστικές Αναπλάσεις, ως πόλου τουριστικής προσέλκυσης επενδύσεων και τουριστικού ρεύματος και της κρουαζιέρας (π.χ. ΣΒΑΚ στην πόλη, πλατείες, γήπεδα τένις, ποδηλατοδρόμοι κλπ στα παραλιακά χωριά.) 
Η ενεργειακή «ανεξαρτητοποίηση» των υποδομών του δήμου, στα πλαίσια της στρατηγική απελευθέρωσης της ενεργείας , προώθησης των ΑΠΕ.(ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, δημοτικού φωτισμού κλπ) 

Λαϊκά προβλήματα και ανάγκες που έρχονται και επανέρχονται με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, όπως τα πλημμυρικά φαινόμενα, η αντιπυρική προστασία και οι μεγάλες και τραγικές ελλείψεις που επαναλαμβάνονται ως δράμα κάθε καλοκαίρι, η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού για την χώρα μας και οι επιπτώσεις του, κοινωνικές δομές και υποδομές υγείας – πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού , πολιτισμού συνεχίζουν να υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών. 

Απουσιάζουν από το πεδίο παρέμβασης του δήμου οι σχεδιασμένες και πόσο μάλλον οι εκτεταμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα: αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας. Ακόμα και εκεί που οι ανάγκες ( π.χ. οι πλημμύρες των τελευταίων ετών) οδήγησαν σε κάποια έργα, αυτά γίνονται αποσπασματικά. Έτσι ενώ τα έργα στα ρέματα της Γκούρας και της Λάκκας είναι σε σωστή κατεύθυνση, δεν εξετάζεται ενιαία η λεκάνη απορροής, ούτε υπάρχει γενικότερο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας. Όσο δεν αντιμετωπίζεται έτσι το πρόβλημα η πόλη θα πνίγεται με κάθε βροχή, γιατί τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο στην θάλασσα. Όσον αφορά την αντισεισμική προστασία παρατηρούμε έργα προς την αντίθετη κατεύθυνση π.χ. προτείνεται η επέκταση του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου. Δηλαδή μείωση των ελεύθερων χώρων από αυτά. Πέρα του αντιπαιδαγωγικού ζητήματος, σε ποιους ελευθέρους χώρους θα προστατευθούν τα παιδιά στην απευκταία περίπτωση σεισμού; Όσον αφορά την αντιπυρική προστασία δεν προβλέπεται τίποτα. 

Στην εισήγηση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023» αναφέρεται ότι το 80% των ΠΔΕ γίνονται με προγράμματα της Ε.Ε.. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την κατεύθυνση των έργων που υπακούσει στην πολιτική «κόστους –οφέλους», ποτέ δεν ξέρουμε ποιο έργο, πότε και από ποιο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλειοψηφία των έργων που προτείνονται να είναι καταγεγραμμένα και στο πρόγραμμα του 2020 ( αλλά και σε προηγούμενα) το οποίο είχε κοστολογηθεί σε 36.748.590,09 ευρώ. Θα άξιζε τον κόπο να υπάρχει μια εκτίμηση τι από αυτά τα έργα έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. 

Αυτός είναι και ο λόγος που οι προτεινόμενες εισηγήσεις μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Συμφωνούν απόλυτα τόσο στον αναπτυξιακό προσανατολισμό του δήμου όσο και στις πηγές χρηματοδότησης του. Διαφορές ελάχιστες υπάρχουν σε επιμέρους έργα και στην κατανομή. Προκύπτει το ερώτημα γιατί το ένα Τ.Π. είναι υλοποιήσιμο και το άλλο όχι; Το πρόγραμμα της Δ.Α. κοστολογείται στα 47.544.379,85 ευρώ, ενώ της παράταξης με επικεφαλής τον κ. Γόγολο στα 49.505,651,25 ευρώ. Η εμπειρία από το μικρότερης αξίας πρόγραμμα του 2020 δείχνει ότι ούτε το ένα, ούτε το άλλο θα υλοποιηθούν. Να επισημάνουμε ότι η πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ) ανέρχεται στα 480.000 ευρώ. Επίσης να επισημάνουμε ότι και οι δύο παρατάξεις υιοθετούν τις κατευθύνσεις του κεντρικού κράτους, του οικονομικού παρατηρητηρίου, της Ε.Ε.. Μπούσουλας τους είναι αυτές οι κατευθύνσεις και όχι η οξύτητα των λαϊκών προβλημάτων και όχι η διεκδίκηση της επίλυσης των . 

Ο δήμος μας διεκδικεί την «χερσαία ζώνη» από την ΟΛΗΓ Α.Ε.. Θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να υπήρχαν στο Τ.Π. συγκεκριμένα έργα για το παραλιακό μέτωπο (π.χ. άθλησης, αναψυχής, πολιτιστικών εκδηλώσεων). Θα βοηθούσαν και στην διεκδίκηση. 

Από την εισήγηση, την συζήτηση και την επιτροπή διαβούλευσης προέκυψε το ερώτημα γιατί δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις παραλιακές κοινότητες. Προφανώς λόγω του προσανατολισμού στον τουρισμό. Να επισημάνουμε όμως ότι τα έργα που προτείνονται δεν αφορούν τα λαϊκά προβλήματα. Π.χ. στην τουριστική Πέρδικα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την ύδρευση, σε κάθε βροχή πλημμυρίζει ο τόπος, ενώ οι κάτοικοι σε ένα χωριό με μεγάλη παραγωγή λαδιού για να φτάσουν στα χωράφια τους περνάνε από ξεροπόταμους λόγω απουσίας αγροτικών δρόμων. Αυτά είναι γνωστά στην Δ.Α. γιατί επανειλημμένα έχουν απασχολήσει το Δ.Σ. 

Δεν έχουμε πρόβλημα με την ανάπτυξη του τουρισμού. Το πρόβλημα είναι ΠΟΙΟΣ την κάνει, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ , ΠΩΣ αλλά και ο μονομερής ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ σε αυτόν. Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για την εξυπηρέτηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και οι διακοπές σήμερα είναι μία από αυτές. 

Πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να υπάρχει μια ιεράρχηση σε αυτές τις ανάγκες. Η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του δήμου μας π.χ. (κυκλοφοριακό, στάθμευση, περιβάλλον…), τα ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του δήμου. Τέτοια ιεράρχηση δεν υπάρχει στα υπό συζήτηση προγράμματα. 

Με αυτές τις σκέψεις καταψηφίζουμε και τα δύο προγράμματα. Ηγουμενίτσα 23/12/2012 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση 

Δώρης Δήμας 

Read More »
Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Βαρύ πλήγμα υπέστη η Θεσπρωτία στα καταλύματα και στον κλάδο της εστίασης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Βαρύ πλήγμα υπέστη η Θεσπρωτία στα καταλύματα και στον κλάδο της εστίασηςΤο βαρύ πλήγμα που υπέστη η Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος στα καταλύματα και στον κλάδο της εστίασης το φετινό καλοκαίρι αποτυπώνει η Εθνική Στατιστική στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2020.
Η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία οι δύο “πόλοι έλξης” του θερινού τουρισμού είδαν τα έσοδά τους να καταρρέουν δραματικά σε σχέση με το 2019. 
Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας η μείωση στην εστίαση ανήλθε στο 27,1% για το Γ΄τρίμηνο και στο 73,5% για όλο το έτος, ενώ στον κλάδο των καταλυμάτων οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 67,2% (τρίμηνο) και 83,3 % όλο το έτος.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας η μείωση στον τζίρο της εστίασης ανήλθε για το Γ΄τρίμηνο του 2020 σε 30,1% και σε επίπεδο έτους 73,5% ενώ στον κλάδο των καταλυμάτων η μείωση ήταν 47,7% για το Γ΄ τρίμηνο και 88,3% για όλη τη διάρκεια του έτους.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ο κύκλος εργασιών στην εστίαση σε επίπεδο Γ΄τριμήνου ήταν μειωμένος κατά 11,2% και έτους 54,3% ενώ για τα καταλύματα οι αριθμοί αντιστοιχούν στο 52,9 (τρίμηνο) και 89,3 % σε διάρκεια έτους.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας τέλος η μείωση για την εστίαση σε επίπεδο τριμήνου ανήλθε στο 3,9% και σε επίπεδο έτους 47,3%, ενώ για τα καταλύματα 34% στο Γ΄τρίμηνο του 2020 και 68,2% σε επίπεδο έτους.
Read More »
Βαρύ πλήγμα υπέστη η Θεσπρωτία στα καταλύματα και στον κλάδο της εστίασης Βαρύ πλήγμα υπέστη η Θεσπρωτία στα καταλύματα και στον κλάδο της εστίασης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Πιθανό άνοιγμα όλων των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Πιθανό άνοιγμα όλων των σχολείων στις 8 ΙανουαρίουΣτο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά το νέο έτος, με πιθανότερη ημερομηνία στις 8 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως αν τελικά οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open, ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε». Πάντα όταν βγαίναμε από καθεστώς περιοριστικών μέτρων πηγαίναμε σταδιακά.
Read More »
Πιθανό άνοιγμα όλων των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου Πιθανό άνοιγμα όλων των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Χαλάει απότομα ο καιρός με έντονες βροχοπτώσεις στα Δυτικά

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Χαλάει απότομα ο καιρός με έντονες βροχοπτώσεις στα ΔυτικάΈνα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου. Πάντως, οι νότιοι άνεμοι θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου προς Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Κυριακής η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα οχτώ μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα εννέα μποφόρ.
Read More »
Χαλάει απότομα ο καιρός με έντονες βροχοπτώσεις στα Δυτικά Χαλάει απότομα ο καιρός με έντονες βροχοπτώσεις στα Δυτικά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες: Μαζεύουν υπογραφές εναντίον του κλεισίματος της Εθνικής τράπεζας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020
Φιλιάτες: Μαζεύουν υπογραφές εναντίον του κλεισίματος της Εθνικής τράπεζαςΤη συγκέντρωση υπογραφών εναντίον του κλεισίματος της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες ξεκίνησαν οι δημότες του ακριτικού μας Δήμου.

Η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών γίνεται μέσω της γνωστής πλατφόρμας avaaz.org. Η λίστα με τις υπογραφές όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα αποσταλεί στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ως μέσο πίεσης για την αναστολή κλεισίματος του υποκαταστήματος Φιλιατών.

Η προγραμματισμένη ημερομηνία για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος των Φιλιατών, ήταν η 18η Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το λουκέτο πήρε αναβολή για την 16η Φεβρουαρίου. Δυο μήνες παράταση δηλαδή...

Γι' αυτό και οι Φιλιαταίοι, διεκδικούν την αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο και της Εθνικής τράπεζας, που εξυπηρετεί 47 Τοπικές Κοινότητες και 25 οικισμούς...
Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Δεκεμβρίου έβαλε λουκέτο και η τράπεζα Πειραιώς στους Φιλιάτες.

Όσοι συμπολίτες επιθυμούν να υπογράψουν για τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας, μπορούν να μπουν ΕΔΩ.
Read More »
Φιλιάτες: Μαζεύουν υπογραφές εναντίον του κλεισίματος της Εθνικής τράπεζας Φιλιάτες: Μαζεύουν υπογραφές εναντίον του κλεισίματος της Εθνικής τράπεζας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Σελίδες