Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα “Ανοικτό και Ελεύθερο Λογισμικό”

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Μάντζιο Παναγιώτη (Msc Πληροφορικής), σας καλούν την Δευτερα 06/02/2017 στις 18:00 στην Ημερίδα με θέμα “Ανοικτό και Ελεύθερο Λογισμικό” στο Αμφιθέατρο του Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας (28ης Οκτωβρίου 7).

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα του ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού και της Ανοικτής Πρόσβασης για τους πολίτες, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο του ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη και μετά το πέρας της θα χορηγηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 26650-26987 (ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας, κ. Μπούας Ηλίας), 26510-03702 (Click4Web, Ιωάννινα).


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα “Ανοικτό και Ελεύθερο Λογισμικό” Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα “Ανοικτό και Ελεύθερο Λογισμικό” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Κυνηγετικός Τουρισμός - Άρθρο του Ζήγου Χρήστου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Ο σωστός κυνηγός είναι φυσιολάτρης συνεργάζεται με τις υπηρεσίες για την πάταξη της λαθροθηρίας , κυνηγάει την εποχή που επιτρέπεται το κυνήγι , κυνηγάει όποια θηράματα επιτρέπονται και όσα επιτρέπεται . 

 Η ιστορία του κυνηγιού 

1) Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να περπατάει στη γη, η πρώτη του δραστηριότητα ήταν το κυνήγι για να εξασφαλίσει την τροφή του , παρότι τα μέσα που διέθετε ήταν πρωτόγονα όπως πέτρες , ξύλα και λοιπά αυτοσχέδια μέσα όπως παγίδες κτλ . Κατάφερνε να εξασφαλίσει την τροφή του χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της φύσης και να εξαφανίζει τα είδη που κυνηγούσε . 

2) Και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το κυνήγι σε υψηλή προτεραιότητα στη ζωή τους και για αυτό είχαν ως προστάτιδα του κυνηγιού και των κυνηγών την θεά Άρτεμις , σώζονται πολλά γραπτά των αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων σχετικά με το κυνήγι . 

3) Και στην νεώτερη σύγχρονη ιστορία όλοι οι αυτοκράτορες , οι βασιλείς και οι αξιωματούχοι το είχαν ως το υπ’αριθμ. ένα χόμπι –σπορ –συνήθεια .Δημιουργούσαν απαγορευμένες μεγάλες εκτάσεις ως κυνηγότοπους μόνο για αυτούς .Δεν επέτρεπαν το κυνήγι στον απλό λαό . 
Επίσης το κυνήγι το χρησιμοποιούσαν και ως τόπο συνάντησης και διαβούλευσης με τους υψηλούς προσκεκλημένους τους . 

Το κυνήγι σήμερα 

Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα το κυνήγι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο χόμπι-σπόρ , σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού. 

Είναι ελεγχόμενο και διέπετε από αυστηρούς κανόνες και νόμους .

Το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο της Ευρώπης το έχει η Ελλάδα , σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να βελτιωθεί προς το ηπιότερο σύμφωνα με τις προτάσεις της κυνηγετικής Συνομοσπονδίας . 

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Θεσπρωτία .

Έχουμε την τύχη η ευλογημένη φύση της Ηπείρου να διαθέτει την μορφολογία και το κλίμα ώστε να ζουν τα περισσότερα είδη κυνηγιού στο φυσικό τους περιβάλλον με την πιο πλούσια χλωριδα και πανίδα .

Εκτός από χόμπι ή σπορ το κυνήγι είναι και μια οικονομική δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνετε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού .

Επίσης οι κυνηγοί είναι ευαισθητοποιημένοι οικολογικά και προστατεύουν το περιβάλλον και την ισορροπία της φύσης . 

Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής : 
Τα περισσότερα βουνά της Ηπείρου πριν τρεις –τέσσερις δεκαετίες υπερβόσκουνταν από χιλιάδες γιδοπρόβατα , γελάδια και ιπποειδή , αυτοί οι βοσκότοποι συντηρούσαν τα κοπάδια ελευθέρας βοσκής και δεν προλάβαιναν να αναπτυχθούν δέντρα και θάμνοι . 

Σταδιακά με τον σταβλισμό των ζώων σε αυτά τα βουνά έχουν αναπτυχθεί αυτοφυή δασικά δέντρα και θάμνοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες δασωμένες εκτάσεις .

Σε αυτές τις εκτάσεις ευνοείτε η ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να έχουμε υπερπληθυσμό από πουλιά και από άγρια ζώα και από θηράματα . 

Πολλοί πχ αγρότες τα τελευταία χρόνια διαμαρτύρονται για τις ζημιές που τους προκαλούν τα αγριογούρουνα στα χωράφια και στους κήπους και τα κοτσύφια και τα άλλα πουλιά στον ελαιόκαρπο κτλ . Οι κυνηγοί ως τουρίστες 
Η Ήπειρος έχει πολύ πλούσιους κυνηγότοπους με πολλά θηράματα , αγριογούρουνα , λαγούς , μπεκάτσες , πέρδικα , ορτύκια , κοτσύφια κτλ. Για αυτό και την προτιμούν πολλοί κυνηγοί από όλη την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια και από το εξωτερικό , που έρχονται κατά ομάδες και πολλές φορές και με τις οικογένειες τους .

Παράλληλα με το κυνήγι κάνουν και τουρισμό με πολυήμερες διακοπές από μια εβδομάδα έως και μήνες και ξαναέρχονται δυο και τρεις φορές . 

Όλοι αυτοί οι κυνηγοί –τουρίστες ενισχύουν την τοπική οικονομία από Σεπτέμβριο έως Μάρτη που τους έχουμε ανάγκη να αφήσουν τα χρήματα τους . 

Διαμένουν σε ξενοδοχεία και επιπλωμένα διαμερίσματα, με το φαγοπότι , την ψυχαγωγία , τα καύσιμα , τα ψώνια τους και τα εισιτήρια τους .

Στα καταστήματα με είδη κυνηγιού , pet-shop , και κτηνιάτρους , κάθε κυνηγός ξοδεύει για μια εβδομάδα στην Ήπειρο πολλά χρήματα . 

Οι Έλληνες κυνηγοί από Αθήνα , Θεσσαλονίκη κτλ . από 500 ως 800 ευρώ , οι ξένοι από Ιταλία από 1.000 ως 1.500 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο την εβδομάδα . 

Εμείς οι επαγγελματίες του τουρισμού και της γαστρονομίας , προτείνουμε να γίνετε πιο οργανωμένα αυτή η δραστηριότητα σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και την κυνηγετική ομοσπονδία να τους παρέχουμε ενημέρωση –πληροφόρηση για τους κυνηγότοπους , τα θηράματα . 

Να τυπώσουμε ένα έντυπο με τις περιοχές που επιτρέπετε το κάθε θήραμα σε 3 γλώσσες , ελληνικά , ιταλικά , αγγλικά .

Πολλοί από τους ξένους κυνηγούς –τουρίστες χρειάζονται έναν συνοδό –οδηγό κατά προτίμηση να μιλά την γλώσσα τους και τον πληρώνουν πολύ καλά . 

Μέσα από το νέο ΕΣΠΑ να ενθαρρυνθούν κάποιοι ιδιοκτήτες που διαθέτουν κατάλληλες εκτάσεις να δημιουργήσουν οργανωμένα θηραματοτροφεία .

Και σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς Συλλόγους της Ιταλίας για κοινές εκδηλώσεις όπως η κουζίνα του κυνηγού και διάφορα εδέσματα με κυνήγι . 

 Καθώς επίσης και από κοινού υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ προς όφελος των κυνηγών του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας . 

Οι περισσότεροι από αυτούς επισκέπτονται και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής μας και φεύγουν ευχαριστημένοι και διαφημίζουν την Ήπειρο στην πατρίδα τους . 

Κλείνοντας εκπέμποντας SOS . 
Αγαπητοί κυνηγοί προστατέψτε τους εαυτούς σας και τους συναδέλφους σας από κυνηγετικά ατυχήματα .
Κάθε χρόνο έχουμε πολλούς τραυματισμούς και θανατηφόρα ατυχήματα κυνηγών κυρίως αυτών που κυνηγούν αγριογούρουνα . 

Ευχαριστώ 
Με τιμή 
ΖΗΓΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »
Read More »
Κυνηγετικός Τουρισμός - Άρθρο του Ζήγου Χρήστου Κυνηγετικός Τουρισμός - Άρθρο του Ζήγου Χρήστου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒόρειοΔυτικής Ελλάδος σας προσκαλεί, Λιμενικούς και Πολίτες, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την 27/01/2017 στο κέντρο" ΠΡΑΣΙΑ" στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.
Θα διασκεδάσουμε με την Ορχήστρα του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΑΛΛΟΥ, στο τραγούδι τον ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΜΑ και με το μαγικό σόου για μικρούς και μεγάλους του ΜΑΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Τιμή πρόσκλησης 15€
Παιδική 6€
Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και άφθονο πότο και αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους.
Θα διεξαχθεί και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.
Τιμή λαχνού 1€.
Προσκλήσεις θα διατίθονται στο γραφείο της Ένωσης.
Πληροφορίες στα τηλ.: 2665099435-6955861102-6937433105

Fill out my online form.
There are tons of Wufoo features to help make your forms awesome.


 
Read More »
Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών  Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στην Ηγουμενίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ, την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11 00 . 


Read More »
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας  Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητάς του ενώ εκτελούσε υπηρεσία ζητούν οι κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας και Χρήστος Μπουκώρος με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η τροπολογία που θα επιτρέψει την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων δεν έχει προωθηθεί προς ψήφιση αν και είχε εξαγγελθεί από τον κο Τόσκα τον περασμένο Απρίλιο. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή διατάξεων για την πρόσληψη μελών της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας αυτού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας»

Με την διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 1339/1983, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 2452/1996, προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης μελών της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας αυτού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας. Παρ’ όλα αυτά οι αιτήσεις των δικαιούχων μελών της οικογενείας των θυμάτων αστυνομικών υπαλλήλων δεν ικανοποιούνται με την επίκληση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 33 του ν.4305/2014 σύμφωνα με την οποία «δεν επιτρέπεται ο διορισμός/πρόσληψη προσωπικού, μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται αντίστοιχη κενή οργανική θέση…».

Σε έγγραφη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών (αριθ. πρωτ. 7017/4/19379/10-4-2016), κατόπιν Αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ι. Μανιάτης, σημειώνεται ότι «προς διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη προωθηθεί σχέδιο τροπολογίας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού». Έως σήμερα, ωστόσο, δεν έχει κατατεθεί τροπολογία της σχετικής διάταξης του ν. 4305/2014.

Η ενεργοποίηση των ευεργετικών διατάξεων των ν. 1339/1983 και 2452/1996 ανταποκρίνεται στην πρόθεση του νομοθέτη για την παροχή πληρέστερης προστασίας στα μέλη της οικογένειας των θυμάτων του καθήκοντος αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων, εκπληρώνοντας το ιδιαίτερο ηθικό χρέος της Πολιτείας προς αυτούς και διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός: Εάν και πότε προτίθεται να καταθέσει τροπολογία για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη, ως πολιτικού προσωπικού, μελών της οικογένειας θανόντων ή ανίκανων προς εργασία αστυνομικών ή πυροσβεστικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων των ν. 1339/1983 και 2452/1996. 


 
Read More »
Β. Γιόγιακας: Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου Β. Γιόγιακας: Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη δυνατότητα πρόσληψης μέλους της οικογένειας αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου σε περίπτωση θανάτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Συνελήφθησαν, χθες (25-01- 2017) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 45 ετών, ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος καταστήματος αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης ωραρίου λειτουργίας καταστήματος και της αντίστασης. 

 Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι δράστες, ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Συνελήφθη, χθες (25-01-2017) το απόγευμα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στην κατοχή του 32χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (46,2) γραμμαρίων 
  • δώδεκα ναρκωτικά χάπια 
  • (1,5) δισκία, άγνωστης χημικής σύστασης 
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας 
  • δύο μεταλλικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 32χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη 32χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής. 

 Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 35χρονη, χθες το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, εισήλθε σε καφετέρια ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρηματικό ποσό. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τη Δευτέρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017


Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας προσκαλεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τους προέδρους και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, τους φορείς και τους δημότες της πόλης, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:30’ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας - Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, οδός Σουλίου - αρ. 3 , με μοναδικό Θέμα : 
«Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» (σύμφωνα με την αριθμ. 375/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.Κ.Κ. όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008).


Read More »
Ηγουμενίτσα: Τη Δευτέρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσα: Τη Δευτέρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Πρόσκληση για την Πίτα του Ηπειρώτη 2017

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017
Read More »
Πρόσκληση για την Πίτα του Ηπειρώτη 2017 Πρόσκληση για την Πίτα του Ηπειρώτη 2017 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Ημερίδα με θέμα: "Διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες" στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017
Read More »
Ημερίδα με θέμα: "Διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες" στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Ημερίδα με θέμα: "Διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες" στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας Πρέβεζας – ‘Ενωση Αγροτών σας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε στις 24/01/2017 το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. 

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται για υποβολή φακέλων υποψηφιότητας για το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες του ΠΑΑ 2014 – 2020» που λήγει στις 22/02/2017 μπορούν να απευθύνονται στους παρακάτω αρμόδιους υπαλλήλους μας. 

Για το νομό Θεσπρωτίας: Θεοδώρου Νικόλαoς (2665024070 & 2665025483), 
Για το νομό Πρέβεζας: Γκουλιούμη Ελένη (2682051190)


Read More »
Θεσπρωτία: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Θεσπρωτία: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Την άμεση διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ζητά με έγγραφό του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας προβλήματα που θα προκύψουν από τον χαρακτηρισμό ιδιωτικών εκτάσεων ως δασών ή δασικών που κατά τεκμήριο θα περιέλθουν στη συνέχεια στο Δημόσιο. 

Ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζει, ότι σταθερή θέση της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι η κατάρτιση το συντομότερο δυνατόν δασικών χαρτών, με βάση όμως τις αεροφωτογραφίες του 1945 ή αν δεν υπάρχουν αυτές του 1960 και αφού προηγουμένως αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ιδιοκτησιακά ζητήματα, ειδικά στις περιοχές που ανήκουν στις λεγόμενες "Νέες Χώρες". 

Με τους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες προκαλείται τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της υπαίθρου, θα υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα και υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, τονίζει ο Περιφερειάρχης, ο οποίος υπογραμμίζει ακόμη ότι "αν προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάρτησης ως έχουν, σε λίγο θα επέλθει η πλήρης καταστροφή του πρωτογενούς τομέα". 

 Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος αρχικά χαρακτήρισε ως σημαντικότατο έργο την κατάρτιση των δασικών χαρτών. 

"Πρέπει όμως σε όλα αυτά να υπάρχουν εχέγγυα και ορθή αποτύπωση", σημείωσε για να προσθέσει ότι "δεν έχει το δικαίωμα κανένας να αναρτήσει αυτούς τους χάρτες, που με τους υπάρχοντες νόμους 998/79 και 4280/14 να ονομάσουμε τα πάντα δασικές εκτάσεις και δάση και κατά τεκμήριο να ανήκουν στο Δημόσιο και να περιμένουμε να ξαναρχίσουμε την ανάπτυξη από τον πρωτογενή τομέα". 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε προβλήματα που διαπιστώνονται σε περιφερειακές ενότητες στις οποίες έγιναν αναρτήσεις δασικών χαρτών. 

"Η εύκολη λύση είναι να κάνει ο κόσμος ενστάσεις. Πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για εκτάσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν δασικές, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει οι διαχειριστικοί χάρτες για τα βοσκοτόπια που να ξεκαθαρίζουν και οι ιδιώτες και οι Δήμοι, τι θέλουν ακριβώς και πως είναι τα πράγματα. Αν μείνουν ως έχουν οι δασικοί χάρτες δεν θα γίνει τίποτε σοβαρό και θα είναι μια ακόμη ενέργεια στον αέρα". 

Συνεχίζοντας ανέφερε ως παραδείγματα τα προβλήματα που υπάρχουν με τον χαρακτηρισμό ως δασικών, εκτάσεων του Αγροκτήματος Κουκλιών στον οποίο έγινε αναδασμός και της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας, που άλλοτε καλλιεργούνταν και σήμερα δεν επιτρέπεται η εκ νέου καλλιέργειά τους. 

"Δεν μπορεί σήμερα να διαλύσουμε τον κοινωνικό ιστό του πρωτογενούς τομέα. Έχει άλλα τεράστια προβλήματα να λύσει αυτός ο κλάδος και στην εποχή της κρίσης δεν θα βάλουμε ταφόπλακα σε ο, τι μπορεί να κινηθεί στην Ελλάδα", κατέληξε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.


Read More »
Διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης Διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Αναβολή του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο της Ειδικής Αγωγής οι οποίες πλήττουν άμεσα τον κλάδο μας και λόγω του κλίματος ανασφάλειας και ανησυχίας που έχει δημιουργήσει στους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας, υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση, μετά από εισήγηση της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής, η αναβολή του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας που πραγματοποιούνταν 19,20,21 Μαΐου 2017 στα Ιωάννινα. 
Όλα τα όργανα του ΣΕΛΛΕ οφείλουν να αφιερώσουν όλη την ενέργειά τους στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κλάδου. 
Έτσι λοιπόν, κρίνεται φρονιμότερο το συνέδριο να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Γραμματεία Επιστημονικής Επιτροπής
Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος


 
Read More »
Αναβολή του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας Αναβολή του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες