Προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. θα υλοποιηθούν στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017


Το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας (ως πιστοποιημένο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης – ΚΣΕ), θα υλοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε, για Καθηγητές, Δασκάλους και Νηπιαγωγούς .

Συγκεκριμένα:

· Ένα πρόγραμμα (1) στη συστάδα Β1.2 ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογικών κλάδων, Φυσικής Αγωγής, Κλάδοι Υγείας, κλπ.

· Δύο (2) προγράμματα στη συστάδα Β1.4 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από Τετάρτη 15/11/2017 και μέχρι την Πέμπτη 23/11/2017 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα προγράμματα αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου.

Όλα τα προγράμματα που διατίθενται είναι μικτού μοντέλου (εξ αποστάσεως) ελαχιστοποιώντας της φυσική παρουσία στο εργαστήριο πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα μπορείτε να επισκέπτεσθε τον ιστότοπο: http://e-pimorfosi.cti.gr

Για διευκρινήσεις σχετικά με τα προγράμματα του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2665022670 fax:2665021325 και στο email: mail@3gym-igoum.thesp.sch.gr


Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
και Συντονιστής της Επιμόρφωσης
Μητσιώνης Βασίλειος


Read More »
Προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. θα υλοποιηθούν στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τ.Π.Ε.  θα υλοποιηθούν στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Ας κλείσει κάποιος το αυτόματο πότισμα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

Τι και εάν σε όλη τη Θεσπρωτία εδώ και μία εβδομάδα βρέχει ακατάπαυστα, το αυτόματο πότισμα στην κεντρική πλατεία Φιλιατών, παραμένει ανοιχτό.

Αποτέλεσμα είναι να ποτίζεται το γκαζόν την ίδια ώρα που πέφτει βροχή, με αποτέλεσμα και να σπαταλάμε πόσιμο νερό και να χρεώνονται χωρίς αιτία οι δημότες.

Ας μεριμνήσει κάποιος ώστε να ρυθμιστεί το αυτόματο πότισμα. 

Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί του και η λειψυδρία.Read More »
Δήμος Φιλιατών: Ας κλείσει κάποιος το αυτόματο πότισμα Δήμος Φιλιατών: Ας κλείσει κάποιος το αυτόματο πότισμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Άγγελος Διονυσίου Live στο NV Stage αυτό το Σάββατο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Άγγελος Διονυσίου Live στο NV Stage αυτό το Σάββατο Ηγουμενίτσα: Ο Άγγελος Διονυσίου Live στο NV Stage αυτό το Σάββατο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές εν όψει Χριστουγέννων από το κατάστημα MAESTRO

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

Μεγάλες προσφορές εν όψει Χριστουγέννων σε μουσικά όργανα -δώρα-αξεσουάρ !!!

Θα βρείτε τιμές σε πολλά προϊόντα κάτω από το Ίντερνετ

Κατάστημα με μουσικά όργανα, ηχητικά και φώτα.

Επισκεφθείτε το κατάστημά μας σήμερα.

23ης Φεβρουαρίου 4 - Πεζόδρομος ΗγουμενίτσαςRead More »
Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές εν όψει Χριστουγέννων από το κατάστημα MAESTRO Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές εν όψει Χριστουγέννων από το κατάστημα MAESTRO Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου του '73 αποτελεί μια διαχρονική αναφορά και μια ευθύνη, που επιβάλλει την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών απέναντι σε απόπειρες αποσταθεροποίησης και δημιουργίας συνθηκών ανασφάλειας για τον πολίτη.

Το νόημα του Πολυτεχνείου στη συνείδηση του καθενός από εμάς, είναι ο διαρκής αγώνας για ελευθερία, για ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και θα πρέπει να το υιοθετούμε για τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής κάθε πολίτη. Να το υιοθετούμε για όλα εκείνα, που επηρεάζουν το παρόν και καθορίζουν το μέλλον του Τόπου μας.»


Read More »
Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων την Τρίτη στο Φιλιάτι

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 θα τελεσθεί η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της πόλης των Φιλιατών.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, από τους εκπροσώπους των φορέων του Νομού Θεσπρωτίας, στον Μνημείο Πεσόντων της πόλης των Φιλιατών.

Η Δημοτική Αρχή καλεί του Πολίτες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων στην έδρα του Δήμου.


Read More »
Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων την Τρίτη στο Φιλιάτι Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων την Τρίτη στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Αρνητικό ισοζύγιο τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα - Στην Θεσπρωτία χάθηκαν 581 θέσεις εργασίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017Με αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα έκλεισε ο Οκτώβριος αφού σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη οι απολύσεις υπερτερούν κατά 98.429 των προσλήψεων, φαινόμενο το οποίο συμπίπτει με την λήξη της τουριστικής περιόδου. Αντίθ

Με αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα έκλεισε ο Οκτώβριος αφού σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη οι απολύσεις υπερτερούν κατά 98.429 των προσλήψεων, φαινόμενο το οποίο συμπίπτει με την λήξη της τουριστικής περιόδου.

Αντίθετα σε επίπεδο δεκαμήνου το ισοζύγιο είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 167.451 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου δεκάμηνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Οκτώβριος έκλεισε με 5.713 προσλήψεις και κατά 570 περισσότερες αποχωρήσεις οι οποίες φτάνουν τις 6.238.

Στην Π.Ε Άρτας οι προσλήψεις ήταν 997 και οι αποχωρήσεις 649 (θετικό ισοζύγιο 348 θέσεων),στην Π.Ε Θεσπρωτίας οι προσλήψεις 586 και οι αποχωρήσεις 1.1167 (αρνητικό ισοζύγιο 581 θέσεων), στην Π.Ε Ιωαννίνων οι προσλήψεις ήταν 3.401 και οι αποχωρήσεις 2435 (θετικό ισοζύγιο 966 θέσεων), ενώ αρνητικό κατά 1.303 θέσεις είναι το ισοζύγιο και στην Πρέβεζα με 729 προσλήψεις και 2.032 απολύσεις.

Σε επίπεδο δεκαμήνου ωστόσο τα πράγματα είναι και στους τέσσερις νομούς πολύ καλύτερα αφού στην Άρτα καταγράφεται θετικό ισοζύγιο 198 θέσεων, στην Θεσπρωτία 277, στα Ιωάννινα 1.485 ενώ και στην Πρέβεζα οι προσλήψεις είναι κατά 606 από τις αποχωρήσεις.


 
Read More »
Αρνητικό ισοζύγιο τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα - Στην Θεσπρωτία χάθηκαν 581 θέσεις εργασίας  Αρνητικό ισοζύγιο τον Οκτώβριο στον ιδιωτικό τομέα - Στην Θεσπρωτία χάθηκαν 581 θέσεις εργασίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη του προσωπικού ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στελέχη του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποίησαν επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς όπου 73 περίπου μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν παρουσίαση που αφορούσε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα των προστατευόμενων περιοχών των ποταμών Αχέροντα, Καλαμά και Έλους Καλοδικίου καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή.
Το περιεχόμενο της παρουσίασης απευθύνονταν στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου οι οποίοι το παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των μικρών μαθητών. Read More »
Επίσκεψη του προσωπικού ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς  Επίσκεψη του προσωπικού ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Ερωτηματολόγιο προς τους δημότες για την αξιολογηση των υπηρεσιων του δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

Ο Δήμος Σουλίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» που στόχο έχει να βοηθήσει τους Δήμους να αξιολογήσουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους, καθώς και την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Επισημαίνεται ότι το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται (λήξη της ηλεκτρονικής υποβολής είναι στις 15 Νοεμβρίου στις 17:00 η ώρα.) ανώνυμα και υπεύθυνοι για την μελέτη τους έχουν ορισθεί εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συπληρώστε το Ερωτηματολόγιο απο ΕΔΩ.

Το Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» (ELoGE) για τους ελληνικούς δήμους είναι μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανευρωπαϊκά.Η δραστηριότητα αυτή υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμόνων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης από το Μάιο του 2017 έως το Μάρτιο του 2018 με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η αναγνώριση και η πιστοποίηση δήμων, οι οποίοι επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές καλής διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η συμπλήρωση ερωτηματολογίων τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη συμμετοχή σας στην έρευνά μας.

Το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί για τους πολίτες και καλύπτει και τις 12 αρχές του ELoGE. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική. Όλες οι πληροφορίες που παρέχετε είναι ανώνυμες και δεν θα είναι δυνατό να εντοπιστούν μεμονωμένα οι απαντήσεις σας.


 
Read More »
Ερωτηματολόγιο προς τους δημότες για την αξιολογηση των υπηρεσιων του δήμου Σουλίου Ερωτηματολόγιο προς τους δημότες για την αξιολογηση των υπηρεσιων του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Σε 17 εκθέσεις η Περιφέρεια Ηπείρου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017


Ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για συμμετοχή της σε εκθέσεις Τουρισμού και προβολής αγροτικών προϊόντων για το α΄ εξάμηνο του 2018 έχει ως εξής:

Α) Τουριστικές εκθέσεις:

1. Έκθεση GRECIA PANORAMA στο Βουκουρέστι το διάστημα 20-22/1/2018.

2. Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ το διάστημα 6-7/2/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

3. Έκθεση REISEN στο Αμβούργο το διάστημα 7-11/2/2018.

4. Έκθεση MEDITERRANEAN PANORAMA στη Στοκχόλμη το διάστημα 16-18/2/2018.

5. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 22-25/2/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

6. Έκθεση FERIE FUR ALLE στο Χέρινγκ της Δανίας το διάστημα 24-26/2/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

7. Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 7-11/3/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

8. Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 13-15/3/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

9. Έκθεση Ταξίδι στην Κύπρο τον ΑπρίλιοΒ) Εκθέσεις προβολής προϊόντων και εμπορικές:

1. Έκθεση FRUITLOGISTICA στο Βερολίνο το διάστημα 7-9/2/2018.

2. Έκθεση GUlFOOD στο Ντουμπάι το διάστημα 18-22/2/2018.

3. Έκθεση FOOD EXPO στην Αθήνα το διάστημα 10-12/3/2018.

4. Έκθεση PROWEIN στο Ντίσελντορφ το διάστημα 18-20/3/2018.

5. Έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ στην Αθήνα το διάστημα 30/3-1/4/2018.

6. Έκθεση ΦΥΣΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στο Λονδίνο το διάστημα 22-23/4/2018.

7. Έκθεση GREEK FESTIVAL στο Ντίσελντορφ το διάστημα 10-13/5/2018.

8. Έκθεση ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στα Ιωάννινα.


Read More »
Σε 17 εκθέσεις η Περιφέρεια Ηπείρου Σε 17 εκθέσεις η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Χρηματοδότηση δύο έργων μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΙNTERREG

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) ανακοινώνει:

Α. Την χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων για τη βελτιστοποίηση της διαχειριστικής λειτουργίας των μεγάλων καταναλώσεων και μείωση του μη ανταποδοτικού νερού, σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ως εταίρος/δικαιούχος στο έργο «Networking for Reciprocal Safe Cross Border Water Supply towards a Worth Living Environment – SaveSafeWater» (Χρηματοδότηση: Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας ΙNTERREG IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020, Π/Υ 930.000€).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης 200 αιτήσεων (2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων) από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος η πρόταση έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των 18 προτάσεων από τις δύο χώρες που εγκρίθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Προώθηση περιβάλλοντος, βιώσιμων μεταφορών και δημόσιων υποδομών.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι η προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας για την αύξηση της αποδοτικότητας των υδατικών πόρων και η προσαρμογή των δύο χωρών στις συνθήκες κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης και η ένταξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής στον προγραμματισμό των εθνικών και τοπικών πολιτικών στις περιοχές μελέτης.Β. Την χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων για την βελτιστοποίηση της διαχειριστικής λειτουργίας και αξιοποίησης των υδατικών πόρων σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης αρμοδιότητας ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» επικεφαλής εταίρος/ δικαιούχος στο έργο «Βιώσιμα Συστήματα Παροχής Πόσιμου Νερού σε τουριστικές περιοχές της Μεσογείου» (Χρηματοδότηση: Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V/A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020, Π/Υ 983.000€).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης 349 αιτήσεων (1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων) από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος η πρόταση λαμβάνοντας στην κατάταξη αξιολόγησης από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο των 192 προτάσεων από τις δύο χώρες που πέρασαν την πρώτη φάση αξιολόγησης και στο σύνολο των 19 οι οποίες τελικά εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2- Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση

Το έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υδατικών πόρων ως εδαφικό πλεονέκτημα της περιοχής του προγράμματος. Η ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών και εργαλείων για τη διαχείριση των υδατικών πόρων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου όσον αφορά την αξιολόγηση των ειδικότερων χαρακτηριστικών και την αύξηση της ικανότητας διαχείρισης τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των δύο χωρών Ελλάδα-Ιταλία. Επιπλέον, η υιοθέτηση κοινής πολιτικής διασυνοριακής διαχείρισης και η προώθηση τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού-βιώσιμη χρήση υδατικών πόρων αποτελεί προϋπόθεση για την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής.


Read More »
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Χρηματοδότηση δύο έργων μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΙNTERREG ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Χρηματοδότηση δύο έργων μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΙNTERREG Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση της ΛΑΕ Ηγουμενίτσας για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Σάββατο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017Τα αιτήματα για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, της λαϊκής και κοινωνικής απελευθέρωσης παραμένουν πιο επίκαιρα και πιο ζωντανά παρά ποτέ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ψήφισε και 3ο μνημόνιο, προετοιμάζεται για ένα νέο «τσουνάμι» αντιλαϊκών μέτρων:· μαζικές κατασχέσεις των σπιτιών και της αγροτικής γης μέσω -και- της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,

· νέες περικοπές συντάξεων για ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους,

· νέο περιορισμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ,

· ξεπούλημα της ενέργειας και του νερού,

· απελευθέρωση των απολύσεων,

· συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας, ιδιώνυμα για τους πολίτες που αντιστέκονται, ενώ μοιράζει ψίχουλα μετά την φοροεπιδρομή και την καταλήστευση μισθών και συντάξεων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το Σάββατο 18/11, στις 6 μ.μ. στην Ηγουμενίτσα (στο «ΠΑΝΘΕΟΝ») θα παρουσιαστεί η πολιτική πρόταση της ΛΑΕ και τα κοινά μέτωπα αντίστασης και πάλης που πρέπει και μπορούμε να χτίσουμε. 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ.


Read More »
Εκδήλωση της ΛΑΕ Ηγουμενίτσας για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Σάββατο Εκδήλωση της ΛΑΕ Ηγουμενίτσας για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Σάββατο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Ντόρκος Άγγελος: Υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με επικεφαλή τον Αλ. Πάσχο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017


Επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς & των Φιλιατών.

Με την παρούσα επιστολή, θέλω να γνωστοποιήσω την υποψηφιότητα μου για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και επικεφαλή τον κ. Πάσχο Αλέξανδρο, για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2017.

Ονομάζομαι Ντόρκος Άγγελος του Γεωργίου, ιδιοκτήτης της επιχείρησης με την επωνυμία “Ntorkos Plants”, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία φυτών με χονδρική διάθεση σε όλη την Ελλάδα και στις χώρες των Βαλκανίων.

Μέσω της υποψηφιότητας μου, θέλω να συμβάλλω στην πραγματοποίηση του οράματος μας, για την υπεράσπιση και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των επαγγελματιών του νομού μας, χωρίς κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Σκοπός μας είναι να υποστηριχθούν, ενισχυθούν και οργανωθούν άμεσα και αποτελεσματικά η επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια προς όφελος όλων των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας.

Σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας και δεινών καταστάσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, καθώς και για την ανάπτυξη και ανάδειξη της τοπικής αγοράς και των τοπικών προϊόντων.

Με εξαιρετική τιμή,
Ντόρκος Γ. Άγγελος
Υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης,
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 693 242 3770
Email: adorkos@yahoo.gr


Read More »
Ντόρκος Άγγελος: Υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με επικεφαλή τον Αλ. Πάσχο Ντόρκος Άγγελος: Υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με επικεφαλή τον Αλ. Πάσχο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου για έργα υποδομών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για παρεμβάσεις αποκατάστασης τμημάτων του οδικού δικτύου, για μνημεία, αντιπλημμυρικά έργα κ.α., ενέκρινε – μεταξύ άλλων- στη  συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Επίσης εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με αφορμή τη συζήτηση για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου με περίπτερο στην «Πανηπειρωτική Έκθεση 2018», υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μην συμμετέχει σε μια έκθεση που γίνεται και αφορά την Ήπειρο. Όμως, επειδή και εμείς προβληματιζόμαστε για τις συνθήκες που επικρατούν – ειδικά τα τελευταία χρόνια – οφείλω να επισημάνω πως πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής είναι η δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Ήπειρο». 

Προγραμματικές συμβάσεις

Η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση των έργων:

«Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας- Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα)-Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 96.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Ζηρού)

«Αποκατάσταση Ι.Ν Ταξιαρχών της Τ.Κ Πετουσίου Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/ΕΦΑ Θεσπρωτίας και της Ι.Μ. Παραμυθιάς, Γηρομερίου, Φιλιατών και Πάργας)

«Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ Βαρλαάμ της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης.

«Εργασίες αποκατάστασης ζημιών χειμάρρων στις θέσεις «Κουβέλι» της Τ.Κ. Βουργαρελίου και «Γιακοβάκη» της Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας)

«Αποκατάσταση ζημιών πρανών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ και του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Άρτας)

«Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.100 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας)

«Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης –Γ Φάση», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας )

«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας )

«Προμήθεια σωλήνων PVC Φ 140-Φ160/16atm για αντικατάσταση κάθετων δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας)

«Προμήθεια αυτονόμου Φ/Β συστήματος και γεννήτριας πετρελαίου για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Στομίου», προϋπολογισμού 18.104 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, και της Ι.Μ. Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης)

«Αποκατάσταση στέγης Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Πιστιανών» προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/ΕΦΑ Πρέβεζας και της Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης)

«Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης πολυαιθυλενίου για την ενίσχυση ύδρευσης της Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης»» προϋπολογισμού 11.160 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Κόνιτσας και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης)

«Προμήθεια αντλητικού και υλικών εξοπλισμού γεώτρησης για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων Ωρωπού του Δήμου Πρεβέζας», προϋπολογισμού 14.198 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πρέβεζας)

«Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης PE Φ40/16 και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου»)», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου)

«Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση στέγης στο καταφύγιο Πραμάντων», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων)

Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί των Μ.Π.Ε. που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.


Read More »
Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου για έργα υποδομών Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου για έργα υποδομών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

Η άδεια Πρόσβασης σε δημοτικές δασικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών, είναι το θέμα που δεσπόζει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Παραμυθιά την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. Συνολικά στην ημερήσια διάταξη, βρίσκονται 15 θέματα και πιο συγκεκριμένα:


ΘΕΜΑ 1o: Εκτέλεση Προγράμματος Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών στην περιοχή Ηπείρου και Άδεια Πρόσβασης σε Δημοτικές Δασικές Εκτάσεις.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση Τεχνικού προγράμματος του Δήμου, για το έτος 2018

ΘΕΜΑ 3o: Αποδοχή Επιχορηγήσεων - Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος & Προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2017.

ΘΕΜΑ 4o: Ενδοδικαστική συμβιβαστική ή μη επίλυση της διαφοράς από την με αριθμόΑΓ71/2-10- 2017 αγωγής της Ομόρρυθμης Εταιρίας με την επωνυμία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. κατά του Δήμου Σουλίου , πουεδρεύει στα Ιωάννινα ( Καβασίλων και Νικολίδι 1 ) και εκπροσωπείται νόμιμα.( 250/2017 απόφ. Ο.Ε)

ΘΕΜΑ 5o: Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου , ο οποίος ορίστηκε με την υπ΄αριθμ.249/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου
ΘΕΜΑ 6o: Έκτακτη Επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ».

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση Πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών

.ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση προμήθειας υγρών καυσίμων

ΘΕΜΑ 9o: Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών με τίτλο: Καθαρισμός γραφείωννέου Δημαρχείου.

ΘΕΜΑ 10o: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρεώσεων δημοτικών τελών.

ΘΕΜΑ 11o: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρεώσεων τέλουςπαρεπιδημούντων και διαγραφή βεβαιωμένων ποσών για τέλη επί τωνακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων.

ΘΕΜΑ 12o: Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.

ΘΕΜΑ 13o: Α) Διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους, κληρωθέντων πουκατέλαβαν λιγότερες θέσεις από αυτές που κληρώθηκαν στηνεμποροπανήγυρη (Λάμποβο) Δ.Κ.Παραμυθιάς 2017, Β) διαγραφή ποσώναπό χρηματικούς καταλόγους δικαιούχων που ενώ κληρωθήκαν δενπροσήλθαν στην εμποροπανήγυρη (Λάμποβο) Δ.Κ.Παραμυθιάς 2017 και Γ)Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρεώσεων από τέληΕμποροπανήγυρης (Λαμπόβο) Δ.Κ. Παραμυθιάς 2017.

ΘΕΜΑ 14o: Χορήγηση 1 ης παράτασης περαίωσης του έργου: «Επισκευή στέγης ΔημοτικούΣχολείου Τ.Κ. Πολυδρόσου»

ΘΕΜΑ 15o: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου:«Ενίσχυση ύδρευσης Τ.Κ Γαρδικίου- Τ.Κ Χόικας – Τ.κ Γλυκής ΔήμουΣουλίου».


 
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5

Σελίδες