ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείωνΕδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και απρόσκοπτης διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με αφορμή κρούσμα σε μαθητή της Γ’ ΓΕΛ Παραμυθιάς και αναλογιζόμενοι την έκδηλη ανησυχία μαθητών και γονέων, απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να παίζουν με το παρόν και το μέλλον των μαθητών μας.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει ούτε ένα ουσιαστικό προληπτικό μέτρο ασφαλούς λειτουργία των σχολείων, ούτε πέρυσι ούτε φέτος (αραίωση μαθητών στις τάξεις, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ουσιαστική ιχνηλάτηση, τακτικό μαζικό έλεγχο κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικός και έγκαιρος εμβολιασμός εκπαιδευτικών κ.α) και συνεχίζει τις παλινωδίες και την μετάθεση των μέτρων στην ατομική ευθύνη ενώ επέλεξε την μετατροπή του ζωντανού μαθήματος σε ένα παρατεταμένο τηλε- πείραμα με ανυπολόγιστες συνέπειες στο μαθησιακό επίπεδο.

Ακόμη και το ανεπαρκέστατο μέτρο των 2 self tests την εβδομάδα (με τα χιλιάδες ψευδώς θετικά αποτελέσματα της τρέχουσας βδομάδας που ταλαιπώρησαν τους μαθητές και τις οικογένειές τους) περικόπτεται κατά 50% αφού την επόμενη βδομάδα θα είναι ένα, τη στιγμή μάλιστα που συνεχώς χαλαρώνουν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 14 Μαίου ήδη περί τα 160 σχολεία έχουν σε πανελλαδικό επίπεδο κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων. Μαζί με τους μαθητές που εντοπίστηκαν θετικοί εκατοντάδες είναι οι μαθητές που έχουν “ιχνηλατηθεί” ως πρώτες επαφές των συμμαθητών τους κρουσμάτων και βρίσκονται ήδη εκτός σχολείου και μάλιστα σε 14ήμερη καραντίνα. Φυσικά δε μιλάμε για πραγματική ιχνηλάτηση, αφού δεν προβλέπεται ούτε ένα τεστ στις επαφές, αλλά απλά για 14ημερο περιορισμό των συμμαθητών κρούσματος.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στις οικογένειες τους και έρχεται να προστεθεί στο άγχος που έχει επιφέρει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μέτρο που θα αφήσει εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών.

Σκεφτείτε τι θα γίνει αν εντοπιστούν κρούσματα λίγο πριν το κλείσιμο των λυκείων στις 11 Ιουνίου! Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι υποψήφιοι αυτοί θα τεθούν σε 14ημερη καραντίνα και δεν θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία των υποψήφιων και τα οικονομικά της οικογένειας.

Την ύστατη λοιπόν αυτή στιγμή ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πράξουν το αυτονόητο και να λύσουν το πρόβλημα αυτό με τρόπο οργανωμένο. Να προχωρήσουν σε άμεσο έλεγχο, υπό την αιγίδα του ΕΟΔΥ, όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων που έχουν προκύψει κρούσματα ώστε να εκτιμηθεί το πιθανό εύρος της διασποράς και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα.Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΟ Πρόεδρος Ο Γεν. ΓραμματέαςΒασιλειάδης Γεώργιος Κιτσάτης Κωνσταντίνος
Read More »
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Κύρια σημεία της ομιλίας Κάτση, στη συνεδρίαση της Βουλής στην οποία παρέστη η κ. Margrethe Vestager

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Κύρια σημεία της ομιλίας Κάτση, στη συνεδρίαση της Βουλής στην οποία παρέστη η κ. Margrethe VestagerΟ τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, τοποθετήθηκε στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και Παραγωγής και Εμπορίου, τα μέλη των οποίων ενημέρωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή», κυρία Margrethe Vestager.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού καλωσόρισε την κ. Vestager, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι, «η πανδημία επιτάχυνε τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στις ζωές όλων μας. Η Ευρώπη καλείται να ανταποκριθεί άμεσα στις προκλήσεις ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να μεταβούμε στη νέα Ψηφιακή εποχή χωρίς κανείς να μείνει πίσω, αλλά και να μην μείνει και η Ευρώπη πίσω στην ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με τις ΗΠΑ ή την Κίνα».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις διαχρονικές παθογένειες της χώρας, τις αρνητικές τους συνέπειες αλλά και στις σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα για να τις υπερβεί, καθώς όπως τόνισε, «η χώρα μας, ως προς τον δείκτη ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI, βρίσκεται κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου σε όλους τους επιμέρους δείκτες, της συνδεσιμότητας στο Internet, στις ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού, στην χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις αλλά και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Έχουμε μπει όμως στο σωστό δρόμο, η χώρα μας για πρώτη φορά σύστησε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το 2016 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατάρτισε ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική εγκεκριμένη από την Commission. Αυτό ήταν που επέτρεψε να αποδεσμευτούν κονδύλια ύψους 1.2δις € που είχαν παγώσει ως ποινή (conditionality) από την ΕΕ, λόγω προγενέστερων κακών επιδόσεων».

Αναφερόμενος στο έργα που προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο βουλευτής τόνισε ότι, «δημοπρατήθηκαν οριζόντια ψηφιακά έργα όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το ΣΗΔΕ και το Ultra Fast Broadband, ψηφιοποιήθηκε πλήθος υπηρεσιών του κράτους, ιδρύθηκε ο ΕΚΟΜΕ που μοχλεύει επενδύσεις στις οπτικοακουστικές παραγωγές, βγήκε ο διαγωνισμός για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες e-ID, ιδρύθηκε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, ιδρύθηκε το ψηφιακό Γενικό Εμπορικό Μητρώο των επιχειρήσεων, νομοθετήθηκε η ίδρυση εταιρείας με την υπηρεσία μιας στάσης».

Στη συνέχεια ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνε ερωτήματα προς την κ. Vestager για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, «Η Ελλάδα έχει το πιο αργό και το πιο ακριβό Internet στην ΕΕ και αυτό αφορά και τις σταθερές και τις κινητές συνδέσεις, θα ήθελα να ρωτήσω την κ. Vestager μιας και είναι αρμόδια και για θέματα ανταγωνισμού, κατά την άποψη της Επιτροπής ο ανταγωνισμός στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα λειτουργεί καλά ή υπάρχει ζήτημα ολιγοπωλίου; Έχετε εντοπίσει το πρόβλημα και σκοπεύετε να αναλάβετε κάποια δράση δεδομένου ότι στην Ελλάδα οι regulators της Αγοράς, η επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών βρίσκονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους για το ζήτημα αυτό; Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας κ. Επίτροπε για το έργο του Ultra Fast Broadband, που αν και έχει εγκριθεί από το 2019 δεν έχει ξεκινήσει, και αν θεωρείτε ότι η ανάπτυξη των δικτύων 5G λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με την αναβάθμιση της ταχύτητας των σταθερών συνδέσεων στην Ελλάδα ή πρέπει να αναπτυχθούν και τα δύο παράλληλα.

Όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες και την άρση των ανισοτήτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρώτησε την κ. Vestager, «ποιες είναι οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τις digital skills και reskill του πληθυσμού; Ποιοι φορείς πρέπει να εμπλακούν στην διαμόρφωση των προγραμμάτων εκμάθησης; Θεωρείτε τα Ινστιτούτα Δια Βίου Μάθησης που χρηματοδότησε η ΕΕ την περασμένη δεκαετία για επαγγελματικές δεξιότητες ικανά να φέρουν εις πέρας με επιτυχία ένα τέτοιο πρόγραμμα;»

Ως προς την αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης, ο Τομεάρχης Ψηφακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρώτησε την κ. Vestager, «ποιες είναι οι εξασφαλίσεις που παρέχει η Επιτροπή στην έγκαιρη εκταμίευση των κονδυλίων και στην διαφανή αξιοποίηση, ώστε να μην γίνει διασπάθιση των πόρων;»

Ο βουλευτής σχετικά με την ψηφιοποίηση του Δημοσίου ανέφερε ότι, «απαιτείται η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του Δημοσίου με ταυτόχρονη όμως απλούστευση των διαδικασιών ώστε να μην ψηφιοποιούμε απλά τη γραφειοκρατία, για να καταστεί το δημόσιο ακόμα πιο προσβάσιμο και ικανό να στηρίξει πολίτες και επιχειρηματίες».

Σχετικά με τα πολιτικά και κοινωνικά επίδικα που φέρνει η ψηφιακή εποχή αναρωτήθηκε, «οι τεχνολογικές εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον με Δημοκρατικό και συμπεριληπτικό πλαίσιο, ή αντίθετα θα αποτελέσουν μια νέα πηγή ανισοτήτων, εξαρτήσεων και αποκλεισμών; Αυτό το ζήτημα είναι πολιτικό και οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Εμείς ως ευρωπαϊκή Αριστερά παίρνουμε διαρκώς θέση με προτάσεις πάνω στα ζητήματα αυτά. Στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ υποστηρίζουμε την επιβολή ελάχιστου φόρου στις μεγάλες εταιρίες και τους ψηφιακούς κολοσσούς, μια πολιτική που προωθεί η νέα κυβέρνηση Biden στις ΗΠΑ και πρέπει να στηριχθεί και από την ΕΕ.». Τέλος σχετικά με τη «βιομηχανία» των big data και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι, «Όταν εξελίσσονται φαινόμενα όπως το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, όταν βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο την ελληνική κυβέρνηση να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες μιας χώρας-μέλους της ευρωζώνης σε αμφιλεγόμενες εταιρείες όπως η Palantir και να κάνει μυστικές συμβάσεις όπως με τη Cisco, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Το ψηφιακό μέλλον, πρέπει να εξελιχθεί μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας για τους πολίτες, το οποίο θα παρέχουν τα Κράτη και οι Θεσμοί, αλλιώς είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει σε έναν νέο ψηφιακό ολοκληρωτισμό»
Read More »
Κύρια σημεία της ομιλίας Κάτση, στη συνεδρίαση της Βουλής στην οποία παρέστη η κ. Margrethe Vestager Κύρια σημεία της ομιλίας Κάτση, στη συνεδρίαση της Βουλής στην οποία παρέστη η κ. Margrethe Vestager Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Δωρεάν rapid tests και αυτή την εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Δωρεάν rapid tests και αυτή την εβδομάδα στην ΗγουμενίτσαΟ Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου, 10:00 έως 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Δωρεάν rapid tests και αυτή την εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα Δωρεάν rapid tests και αυτή την εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

O Γ. Λώλος στο ITV για το άνοιγμα του τουρισμού, τον κορωνοϊό και τη χερσαία ζώνη λιμένα

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
O Γ. Λώλος στο ITV για το άνοιγμα του τουρισμού, τον κορωνοϊό και τη χερσαία ζώνη λιμένα
Read More »
O Γ. Λώλος στο ITV για το άνοιγμα του τουρισμού, τον κορωνοϊό και τη χερσαία ζώνη λιμένα O Γ. Λώλος στο ITV για το άνοιγμα του τουρισμού, τον κορωνοϊό και τη χερσαία ζώνη λιμένα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα «Ατυχήματα» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα «Ατυχήματα» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΤο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ» διοργάνωσαν την Τρίτη 11 Μαΐου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», που τέθηκε υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» και πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ιστορική αναφορά στους Δήμους της Ηπείρου από τον κ. Χατζή λόγω της καταγωγής του. Επιπλέον, στο τέλος της παρουσίασης αναπτύχθηκε συζήτηση ανάμεσα στον ομιλητή κ. Χατζή και στους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή, συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους, σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις, τα εγκαύματα αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, στην οποία συμμετέχει ενεργά για ακόμη μία φορά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και που αφορά στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για παιδιά». Με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, δίνουμε την πρέπουσα σημασία και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά μας, που αποτελούν και το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Θερμές ευχαριστίες στον εξαιρετικό ομιλητή και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Χατζή για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφερε».

Επιπλέον στη διαδικτυακή δράση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων, όπως τα ατυχήματα».

Το επόμενο θέμα του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για παιδιά» θα είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης ZOOM.
Read More »
Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα «Ατυχήματα» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα «Ατυχήματα» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 37 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία -  37 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 27
ΠΕ Πρέβεζας 4Read More »
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 37 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία -  37 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου η Σταυρούλα Μπραΐμη

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου η Σταυρούλα ΜπραΐμηΜε ενστάσεις, αποχές και διαφωνίες ως προς την διαδικασία έγινε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν από την διαδικασία της εκλογής αφού είχαν προηγηθεί ενστάσεις επί της διαδικασίας και της νομιμότητας αυτής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις ψήφους της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης και του ανεξάρτητου συμβούλου Σάκη Βλέτσα επικύρωσε την εκλογή και νέα πρόεδρος είναι η Σταυρούλα Μπραΐμη.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του σώματος που έχει πίσω της μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση.

Η Σταυρούλα Μπραΐμη όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από την θέση της αντιπεριφερειάρχη.

Αμέσως μετά την εκλογή της δήλωσε ότι η εκλογή της αποτελεί τιμή και ευθύνη και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για ένα περιφερειακό συμβούλιο ενωμένο, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις και λαικισμούς.

«Θα επιδιώξω πολιτικό πολιτισμό και σύνθεση για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπραΐμη.

Δεσμεύτηκε δε ότι θα επιδιώξει το συντομότερο δυνατό το Περιφερειακό Συμβούλιο να επιστρέψει στην κανονικότητα και στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα ο κ. Δημήτρης Τρομπούκης.
Read More »
Νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου η Σταυρούλα Μπραΐμη Νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου η Σταυρούλα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Μελέτη Υγείας Ηπείρου: Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες απαντήσεις!

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Μελέτη Υγείας Ηπείρου: Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες απαντήσεις!Συνεχίζεται η προσπάθεια για το «χτίσιμο» της πρώτης επιδημιολογικής μελέτης μεγάλης κλίμακας στην Ήπειρο που θα αποτελέσει πηγή σημαντικής βιο-ιατρικής έρευνας στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Η συμβολή όλων στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι σημαντική και απέχει μόνο ένα… ραντεβού.

Για να γίνει κατανοητή η σημασία της συμμετοχής όλων, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τσιλίδης και ο Παθολόγος της «Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων» κ. Βασίλης Τζοβάρας, ως Επιστημονικοί Υπεύθυνοι της Μελέτης, απαντούν σε 9 βασικές ερωτήσεις:

1. Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου;
Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Προς το παρόν η μελέτη διεκπεραιώνεται στα Ιωάννινα, αλλά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επισκεφτούμε όλη την Περιφέρεια.

2. Είμαι Ηπειρώτης. Γιατί να συμμετέχω στη Μελέτη;
Πρώτα και κύρια θα συμβάλετε σημαντικά στη δημιουργία νέας γνώσης στο χώρο της Υγείας, γνώσης που θα ταξιδέψει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και θα διαφημίσει την Ήπειρο. Συνάμα, θα λάβετε μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας σας που θα περιλαμβάνει και μέτρηση ειδικών αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού.

3. Η συμμετοχή είναι δωρεάν;
Ναι, η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

4. Η συμμετοχή εν μέσω πανδημίας είναι ασφαλής;
Το ιατρικό προσωπικό τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ διασφαλίζεται η απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και όχι εάν εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης.

5. Ποιες είναι οι εξετάσεις που διενεργούνται;
Οι συμμετέχοντες απαντούν σε ορισμένα ερωτηματολόγια, δίνουν δείγματα αίματος, ούρων και σάλιου και υποβάλλονται σε κλινικές μετρήσεις για την εκτίμηση ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών (ύψος, βάρος, λιπομέτρηση), αρτηριακής πίεσης και ελαστικότητας αρτηριών.

6. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα;
Η συμμετοχή στη Μελέτη διαρκεί περίπου μία ώρα.

7. Πως μπορώ να κλείσω ραντεβού;
Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά με ένα κλικ στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://ehs.med.uoi.gr/booking/ ή να καλέστε (πρωινές ώρες) στο τηλέφωνο: 26512 00462.

8. Που πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;
Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Ιωάννινα.

9. Πως μπορώ να μάθω περισσότερα για την Μελέτη;
Μέσω της ιστοσελίδας https://ehs.med.uoi.gr/ και της σελίδας της Μελέτης στο facebook (Epirus Health Study).

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.
Read More »
Μελέτη Υγείας Ηπείρου: Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες απαντήσεις! Μελέτη Υγείας Ηπείρου: Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες απαντήσεις! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Τέλος η καραντίνα για τους εισερχόμενους από την Αλβανία

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Τέλος η καραντίνα για τους εισερχόμενους από την ΑλβανίαΗ άρση των μέτρων στη χώρα επιφέρει αλλαγές στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς οι οποίες ήδη έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για επαναλειτουργία των συνοριακών διαβάσεων στο Μαυρομάτι και τη Μέρτζιανη.
Στην Κακαβιά ως τις 24 Μαίου παραμένουν σε ισχύ το ωράριο και ο μέγιστος αριθμός διελεύσεων.
Ωστόσο επέρχονται αλλαγές με σημαντικότερη την κατάργηση της καραντίνας για όσους έρχονται στην χώρα.

Οι αλλαγές που τίθενται σε ισχύ είναι οι ακόλουθες:
1. Η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται με την συμπλήρωση και προσκόμιση έγκυρης φόρμας PLF. Επιπλέον, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού PCR τεστ ή πιστοποιητικού νόσησης/θετικής διάγνωσης, μέσω PCR ή ράπιντ τεστ, ισχύος από 2 έως 9 μήνες (προβλέπεται η επιλογή κατά τη συμπλήρωση του PLF).
2. Επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε αλλοδαπούς συζύγους Ελλήνων πολιτών, μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κακαβιάς.
3. Καταργείται η υποχρέωση καραντίνας για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν για όλους τους εισερχομένους στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των ανηλίκων άνω των πέντε ετών.
Read More »
Τέλος η καραντίνα για τους εισερχόμενους από την Αλβανία Τέλος η καραντίνα για τους εισερχόμενους από την Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μεζεδοπωλείο

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μεζεδοπωλείοΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (15-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (10) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(4) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(1) παράβαση για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μεζεδοπωλείο) για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.Read More »
Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μεζεδοπωλείο Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μεζεδοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Προτάσεις για βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Προτάσεις για βελτίωση της τουριστικής εικόνας της ΗγουμενίτσαςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ 
 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ 
« Η παραλία του Ιονίου» 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 
& ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.    
« Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »

ΠΡΟΣ : 
1. ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
2. ΟΛΗΓ Α.Ε

Θέμα: Βελτίωση της τουριστικής εικόνας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν που αρχίζει στις 15/05/21 , παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε :
α) για τον άμεσο καθαρισμό των παραλιών του Δήμου Ηγουμενίτσας και των προσβάσεων σε αυτές ,
β) τον καθαρισμό των εισόδων της πόλης στην Εγνατία, στο λιμάνι και των παραλιακών τοπικών κοινοτήτων. Είναι σε άθλια κατάσταση , η εικόνα που παρουσιάζουν δεν είναι αντιπροσωπευτική ενός τουριστικού προορισμού ,
γ) επίσης το δασύλλιο της Ηγουμενίτσας και του Λαδοχωρίου παρουσιάζουν εικόνα σκουπιδότοπου ειδικά στο δασάκι του Λαδοχωριου τα σκουπίδια φαίνονται από την είσοδο του λιμανιού , της πόλης και από την Εγνατία , είναι δυσφήμιση για μια τουριστική περιοχή .

Πρέπει να συμβάλουμε όλοι καθένας από τη θέση ευθύνης του για να κάνουμε μια νέα δυναμική αρχή στον τουρισμό .Read More »
Προτάσεις για βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ηγουμενίτσας Προτάσεις για βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 21χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021
Σύλληψη 21χρονης το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μίας 21χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.Read More »
Σύλληψη 21χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 21χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 16, 2021 Rating: 5

Σελίδες