Ν. Κάτσιος: Πολιτικές «παρατυπίες» στη σύνταξη του Προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Ν. Κάτσιος: Πολιτικές «παρατυπίες» στη σύνταξη του Προϋπολογισμού του Δήμου ΣουλίουΜε ακυβέρνητο καράβι μοιάζει το 2021 ο Δήμος Σουλίου καθώς οι πολιτικές «παρατυπίες» που διαπίστωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά τον έλεγχο νομιμότητας που διενήργησε στη σύνταξη του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, στο υπ’ αρίθμ.: 13850/5-2-2021 Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που φέρει την υπογραφή της Αν. Προϊσταμένης του Τμήματος, κ. Ειρήνης Βίλλιου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι, διαπιστώθηκε η εγγραφή πιστώσεων σε συγκεκριμένους κωδικούς δαπανών, οι οποίοι αφορούν την εκτέλεση έργων τα οποία όμως δεν είναι εγγεγραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σουλίου. Το εν λόγω Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε μεν, με την υπ’ αρίθμ.: 124/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην όμως δε, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου, σήμερα τα συγκεκριμένα έργα δεν μπορούν να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 208 του Ν. 3463/2006, δεν επιτρέπεται η εκτέλεση έργου που δεν περιλαμβάνεται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα.

Δυστυχώς για τον σημερινό δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, ο τίτλος της πολιτικής προχειρότητας, του πολιτικού ερασιτεχνισμού και της πολιτικής τσαπατσουλιάς είναι ό,τι πιο ανώδυνο πολιτικά μπορεί να χαρακτηρίσει τη νέα αυτή πολιτική γκάφα στην οποία υπέπεσαν.

Ελπίζουμε το αφήγημα της νέας πολιτικής γκάφας της δημοτικής αρχής Καραγιάννη να είναι απλά και μόνο μία γκάφα και να μην υποκρύπτει τυχόν «κατατμήσεις» έργων, τυχόν «απευθείας αναθέσεις» ή τυχόν «κενούς» κωδικούς.

Σήμερα ο δήμαρχος Σουλίου γράφει -δυστυχώς αρνητική- ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος δήμαρχος που διοικεί το Δήμο μας χωρίς να έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
- Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από το Δήμο μας; Με ό,τι αυτό συνεπάγετε για την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας;
- Γιατί ο Δήμος Σουλίου δεν έχει μέσα Φεβρουαρίου εγκεκριμένο προϋπολογισμό;
- Τί τελικά συμβαίνει και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Όπως και να ’χει, ο «προϋπολογισμός» της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου Σουλίου, καθώς όπως έγκαιρα έχουμε δηλώσει είναι πολιτικά πλασματικός, πολιτικά εικονικός και πολιτικά ανειλικρινής.

Γι’ αυτό και οι συνδημότες μας δυστυχώς θα είναι για ακόμη μία χρονιά οι μεγάλοι χαμένοι!
Read More »
Ν. Κάτσιος: Πολιτικές «παρατυπίες» στη σύνταξη του Προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου Ν. Κάτσιος: Πολιτικές «παρατυπίες» στη σύνταξη του Προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Δομή μεταναστών στο δημοτικό ξενώνα Φιλιατών;

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021

Δομή μεταναστών στο δημοτικό ξενώνα Φιλιατών;

Εδώ και μερικές εβδομάδες, έφτασε στα γραφεία μας η πληροφορία, πως ο δήμος Φιλιατών σκοπεύει να εγκαταστήσει δομή μεταναστών και συγκεκριμένα στο δημοτικό ξενώνα που εδώ και αρκετά χρόνια παραμένει κλειστός.

Δεν χρειάστηκε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες, από τη πλευρά της δημοτικής αρχής. 

Ούτως ή άλλως είναι εντελώς αναξιόπιστη σε λόγω και πράξη.

Η κουτοπονηριά όμως του δημάρχου κ. Παππά και η προσπάθειά του να αποκρύψει από τους δημότες των Φιλιατών, την συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Βούλτεψη, εκθέτουν την αλήθεια στα μάτια των πιο υποψιασμένων.

Ανάμεσά τους και στα δικά μας.

Φρόντισε ο κ. Παππάς, με δελτίο τύπου, να ενημερώσει μόνο για την επίσκεψή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Στέλιο Πέτσα και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κύριο Θεόδωρο Λιβάνιο και να αποκρύψει τη συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως μαρτυρά η φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Δεν θα ρωτήσουμε τον δήμαρχο για το περιεχόμενο της συζήτησης με την κα Βούλτεψη.

Ούτε νομίζουμε πως χρειάζεται να του ζητήσουμε να εξηγήσει, το λόγω που τον έκανε να αποκρύψει αυτή του τη συνάντηση.

Άλλωστε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια σύντομα θα φανερωθεί.

Read More »
Δομή μεταναστών στο δημοτικό ξενώνα Φιλιατών; Δομή μεταναστών στο δημοτικό ξενώνα Φιλιατών; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

1327 νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 281 διασωληνωμένοι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
1327 νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 281 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
1327 νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 281 διασωληνωμένοι 1327 νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 281 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 17 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 17 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 1
Π.Ε. Ιωαννίνων 15
Π.Ε. Πρέβεζας 1
Read More »
Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 17 σε όλη την Ήπειρο Και σήμερα με κρούσμα η Θεσπρωτία - 17 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: 7 θέσεις γιατρών προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: 7 θέσεις γιατρών προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Φιλιατών


Επτά επί θητεία θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών θα προκηρυχθούν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας, 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Ακτινολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Ειδικότητας Αναισθησιολογίας, 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Καρδιολογίας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Χειρουργικής. 

Οι 3 τελευταίες θέσεις - Ιατρών Αναισθησιολογίας, Καρδιολογίας και Χειρουργικής - προορίζονται για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν ένα περίπου μήνα και είναι άρτια εξοπλισμένη στα πρότυπα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Χαιρόμαστε που αποδίδει καρπούς η προσπάθεια να καλυφθούν σημαντικά κενά για τη λειτουργία κλινικών του νοσοκομείου αλλά και για να στελεχωθεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που γνωρίζουμε, να προχωρήσει η διαδικασία το ταχύτερο δυνατό. Ενισχύουμε το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής μας, και σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει χώρο ούτε η μικροψυχία, ούτε η μικροπολιτική», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: 7 θέσεις γιατρών προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Φιλιατών Βασίλης Γιόγιακας: 7 θέσεις γιατρών προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι σε χωριό της ΘεσπρωτίαςΕξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής από σπίτι στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, για την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 15/01/2021, ο αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος την απουσία του ενοίκου, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε μονοκατοικία και αφαίρεσε χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Από Δευτέρα τα εμβόλια στο Κ.Υ. Παραμυθιάς για ηλικίες 60-64 για όλη την Θεσπρωτία

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Από Δευτέρα τα εμβόλια στο Κ.Υ. Παραμυθιάς για ηλικίες 60-64 για όλη την ΘεσπρωτίαΣύμφωνα με πληροφορείς της paramythia-online.gr, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς για ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το εμβολιαστικό κέντρο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς, θα είναι και το μοναδικό στην Θεσπρωτία για το εμβόλιο της AstraZeneca για τις παραπάνω ηλικίες

Ο προγραμματισμός των ραντεβού εμβολιασμού μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

– Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι
εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
– Απευθείας από τους Πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
– Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε
περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα
emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς
και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
– Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο. Οι αναλυτικές
οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα Φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.
Read More »
Από Δευτέρα τα εμβόλια στο Κ.Υ. Παραμυθιάς για ηλικίες 60-64 για όλη την Θεσπρωτία Από Δευτέρα τα εμβόλια στο Κ.Υ. Παραμυθιάς για ηλικίες 60-64 για όλη την Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στις τέσσερις Π.Ε. δρομολογούνται με αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στις τέσσερις Π.Ε. δρομολογούνται με αποφάσεις της Οικ. ΕπιτροπήςΣημαντικά έργα για τη βελτίωση των οδικών υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, ως επίσης και έργα Πολιτισμού προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των οδικών έργων ξεπερνά τα 3,4 εκ. ευρώ, ενώ άνω του 1,174 εκ. ευρώ αφορούν άλλες δράσεις και έργα τα οποία επίσης εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εκτός αυτών η Ο.Ε. ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση σημαντικών μνημείων της Ηπείρου, όπως το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, η Ιστορική Μονή Διχουνίου και το παλαιό σχολείο Διλόφου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις κατά Περιφερειακή Ενότητα

ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Α. Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί:
· «Άμεση αποκατάσταση Ε.Ο Ιωαννίνων – Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι» προϋπολογισμού € 120.000. Οριστικός ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
· «Απομάκρυνση φερτών από ρέματα στην Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 42.152,21 €. Οριστικός ανάδοχος Ευαγγ. Καλόγηρος.

Β. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο:
· «Συντήρηση - σήμανση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 689.003,41. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης

Γ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου:
· «Ασφαλτοστρώσεις - αντιστηρίξεις - καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 235.000.

Δ. Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή φθορών από οξείδωση του οπλισμού στα στηθαία εξωστών του Γ.Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 54.000.

Στην Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Α. Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο:
· Αποκατάσταση οδού Βασιλικό- Καρτέρι, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Οριστικός Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε

Β. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο:
· «Κατασκευή κόμβου οδού Παραμυθιά – Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 355.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Γ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου:
· «Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», προϋπολογισμού € 535.000

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
Α. Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο:
· «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου (Γ΄ φάση)», προϋπολογισμού € 300.000. Οριστικός ανάδοχος ΤΕΚΑΤ Α.Ε.

Β. Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Συμπληρωματικές εργασίες του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη)», προϋπολογισμού € 71.554,30. Ανάδοχος Ευαγγ. Κάλλια.
· «Καθαρισμός υδατορεμάτων περιοχής Αμφιθέας και τάφρου Αγ. Αναργύρων - Λιμίνης», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος Σπυρ. Ζιώβας.

Γ. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:
· «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού € 258.000.
· «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού € 300.000
· «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων στην περιοχή Αστραποκαμένου Άρτας μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα» προϋπολογισμού € 90.000.
· «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων στην επαρχιακή οδό Άγναντα – Καταρράκτης μετά από έντονες καταιγίδες» προϋπολογισμού € 90.000.

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ
Α .Κατακυρώθηκε το έργο:
· Άμεση αντιμετώπιση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό Λάζαινα-Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού € 35.172. Οριστικός νάδοχος Κων. Κούγκουλης.

Β. Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων:
· «Παρεμβάσεις στην περιοχή του αναδασμού στην θέση «Πολιτσές» Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος Ιωάννης Δολιώτης.
· «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Κωστητσίου», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος Παναγιώτα Νάστου.

Γ. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:
· «Άμεση τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων για την προστασία οδού περιοχής Πραμάντων» προϋπολογισμού € 100.000.
· «Αποκατάσταση καθιζήσεων στην περιοχή Παπαρουνέικα του Δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 52.000.
· «Αποκατάσταση παλαιού σχολείου Διλόφου (Α΄ φάση)», προϋπολογισμού € 570.000.
· «Αποκατάσταση - συντήρηση επαρχιακού δικτύου από Κατσικά προς Καστρίτσα», προϋπολογισμού € 350.000.

Δ. Εγκρίθηκε η σύναψη των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων:
· Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Ιεράς Μονής Διχουνίου», προϋπολογισμού € 400.000.
· Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση στέγης κοινόχρηστης εγκατάστασης συνάθροισης κοινού ΤΚ Χουλιαράδων», προϋπολογισμού € 39.500.
· Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καλεντζίου», προϋπολογισμού € 10.000.
Read More »
Έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στις τέσσερις Π.Ε. δρομολογούνται με αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής Έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στις τέσσερις Π.Ε. δρομολογούνται με αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου | Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου | Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωσηΗ Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχοντας υπόψη τις τελευταίες προβλέψεις της Eθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας- στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ»- που αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, καλεί όλους τους κατοίκους της Ηπείρου να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Η κακοκαιρία προβλέπεται να εκδηλωθεί τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση (που σε περιοχές το ύψος του χιονιού μπορεί να ξεπεράσει και το ένα μέτρο) η οποία θα επηρεάσει το μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων, τα ορεινά της Θεσπρωτίας και τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, ενώ χιόνια αναμένονται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ( ακόμη και δέκα βαθμούς υπό το μηδέν), με ολικό παγετό, φαινόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, θα πρέπει όλοι οι πολίτες από σήμερα να προετοιμαστούν για τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

Ειδικότερα:

· Τα νοικοκυριά
Θα πρέπει να προμηθευτούν καύσιμη ύλη για θέρμανση
Θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν επαρκή ποσότητα τροφίμων, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, οι οποίες θα είναι δύσκολες όπου θα υπάρχει μεγάλο ύψος χιονιού ή πάγος στους δρόμους
Όσοι κατοικούν σε περιοχές ή σε οικισμούς που υπάρχουν δυσκολίες πρόσβασης σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων να διαθέτουν εξοπλισμό για προσωρινό καθαρισμό του χιονιού ή του πάγου (φτυάρια, τσάπες) από τις πόρτες τους

· Οι κτηνοτρόφοι/πτηνοτρόφοι
Θα πρέπει να φροντίσουν για επάρκεια ζωοτροφών για τουλάχιστον μία εβδομάδα και να έχουν υπόψη ότι ο αποχιονισμός των εγκαταστάσεών τους, σε περιοχές με εκτεταμένη χιονόπτωση και ολικό παγετό απαιτεί υπομονή και χρόνο.
Επίσης κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση συσσώρευσης μεγάλου όγκου χιονιού στις στέγες των σταβλικών εγκαταστάσεων να προβούν σε καθαρισμό τους, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταρρεύσεις.

· Δίκτυα ύδρευσης
Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας των δικτύων (βρύσες κλπ) που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να γίνεται συχνός έλεγχος της ροής του νερού.
Να γίνει έλεγχος στους ηλιακούς θερμοσίφωνες αν διαθέτουν αντιψυκτικό.

· Μετακινήσεις
Οι μετακινήσεις τις ημέρες της χιονόπτωσης και του παγετού που θα ακολουθήσει θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. Αν παρά ταύτα απαιτείται η μετακίνηση εκτός κατοικίας πεζή, τότε θα πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Η χρήση αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν με τον ισχυρό παγετό.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τον μηχανισμό της, ενώ ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος έχει ξεκινήσει κύκλο ενημέρωσης με τους εμπλεκόμενους φορείς στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να οργανωθεί κατά το καλύτερο δυνατό η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας. Επίσης συνεργασία θα υπάρξει και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και χωρίς καθυστερήσεις πρόσβαση των ασθενοφόρων στους χώρους τους.

«Υπάρχει επαρκής χρόνος για να προετοιμαστούν υπηρεσίες, κάτοικοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αρκεί όλοι να κινηθούμε με μεθοδικότητα» επισημαίνει ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.
Read More »
Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου | Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου | Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Αγόρασαν δύο, στην τιμή των τριών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
Αγόρασαν δύο, στην τιμή των τριώνΜε απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Θανάση Πορφύρη, πραγματοποιήθηκε η αγορά, με απευθείας ανάθεση, δύο έγχρωμων ψηφιακών εκτυπωτών KONICA-MINOLTA Bizhud C227.


Η αγορά πραγματοποιήθηκε, με απευθείας ανάθεση, από κατάστημα των Ιωαννίνων, έναντι του ποσού των έξι χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (6.500,00€), χωρίς το Φ.Π.Α., σύνολο δηλαδή 8.060€.

Επειδή πλέον έχουμε πάρει χαμπάρι πως λειτουργεί η διοίκηση του λιμανιού, πραγματοποιήσαμε μία μικρή έρευνα αγοράς για το συγκεκριμένο μοντέλο που αγοράστηκε.

Το φθηνότερο που βρήκαμε έχει τιμή 1.950€, ενώ το ακριβότερο στη τιμή των 2.600€, με το ΦΠΑ και στις δύο περιπτώσεις και με δωρεάν service για 5 χρόνια.
Με μία απλή έρευνα αγοράς και χωρίς να παζαρέψουμε την αγορά δύο μηχανημάτων, με τα 8.060€ που πλήρωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, αγοράζαμε 3 ίδια φωτοτυπικά μηχανήματα, στη τιμή των 7.800€.

Αναρωτιόμαστε, εάν τα χρήματα που πληρώσανε, τα βγάζανε από τη δική τους τσέπη και όχι από τη δική μας, θα έκαναν την ίδια αγορά;

Ή θα έκαναν πρώτα και αυτοί, έρευνα αγοράς για τη συμφερότερη τιμή;

Θα πλήρωναν 2 φωτοτυπικά, σε τιμή που θα αγόραζαν 3;

Λεφτά τελικά υπάρχουν...

Read More »
Αγόρασαν δύο, στην τιμή των τριών Αγόρασαν δύο, στην τιμή των τριών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

12 πρόστιμα στη Θεσπρωτία για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
12 πρόστιμα στη Θεσπρωτία για μάσκες και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (10-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (78) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(53) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (24) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (7) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (12) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (10) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(25) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων των (300) ευρώ, ως ακολούθως:
· (6) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (13) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (1) παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
12 πρόστιμα στη Θεσπρωτία για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση 12 πρόστιμα στη Θεσπρωτία για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Του Άλκη Φάτσιου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Του Άλκη Φατσιου Σε γενομένη συζήτηση ή ακόμα καλύτερα, σε γενικευμένη Δημοσκόπηση, με μοναδικό ερώτημα, " ΑΓΑΠΆΤΕ ΤΗ ΖΩΉ ", είναι βέβαιο ότι το ΣΎΝΟΛΟ των ερωτηθέντων, θα απαντούσε, χωρίς ιδιαίτερη ή δεύτερη σκέψη, ΝΑΙ... 
Υποθετικά, έθεσα και εγώ στον εαυτό μου, το σχετικό ερώτημα, και φυσικά, απάντησα με την σειρά μου , ΝΑΙ ... 
Αμέσως όμως, μου γεννήθηκε ένα δεύτερο ερώτημα, ίσως πιο σημαντικό : ΓΙΑΤΊ , για ποιο λόγο ΑΓΑΠΆΩ τη ζωή ;; Εδώ λοιπόν αρχίζουν - μάλλον - τα δύσκολα ... Ας κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να απαντήσω - σε ο,τι τουλάχιστον με αφορά - με λίγες σκέψεις ... και με λίγες ( ή αρκετές ...) χρονικές αναδρομές... 
Ύστερα λοιπόν από τόσους χειμώνες και τόσες άνοιξες ( λόγω χαρακτήρα, συμπαθώ περισσότερο αυτές τις δύο εποχές.. ), συνειδητοποίησα πλήρως, ΓΙΑΤΊ λατρεύω τη ζωή, γιατί, όπως λέγει ο ποιητής, την έχω πολύ, μα πάρα πολύ αγαπήσει ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ λοιπόν τη ζωή, γιατί πρώτα - πρώτα , μου έδωσε την δυνατότητα να ΣΚΈΠΤΟΜΑΙ .... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τον ΛΌΓΟ... με ό,τι αυτό συνεπάγεται ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μέσα από αυτή την έμβια πραγματικότητα, έγινε δυνατό, να ΝΟΙΏΣΩ, να ΣΚΙΡΤΗΣΩ ... να νοιώσω ΑΙΣΘΉΜΑΤΑ, και να σκιρτησω από ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί ακριβώς, για τον παραπάνω λόγο, ένοιωσα την ΧΑΡΆ , την ΛΎΠΗ, τον ΠΌΝΟ , την ΑΓΆΠΗ, τον ΈΡΩΤΑ, την ΟΜΟΡΦΙΆ, την ΑΙΣΘΗΤΙΚΉ... , συναισθήματα τα οποία μόνο η ΖΩΉ μπορεί να δημιουργήσει, μόνο η ΖΩΉ μπορεί να γεννήσει ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μόνο ΑΥΤΉ μπορεί να σου εμφυσήσει την αδηριτη υποχρέωση σεβασμού προς την ΑΛΉΘΕΙΑ ( ατομική και κοινωνική ) προς το ΔΊΚΙΟ ( ατομικό και κοινωνικό ) και προς το ΣΥΜΦΈΡΟΝ των ΠΟΛΛΏΝ ... ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μέσα από αυτή, συνειδητοποιείς την αξία του ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΎ και ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ του ατόμου, με βάση κάθε φορά, τις εμπειρίες και τα βιώματά του, στοιχεία που αποτελούν την πεμπτουσία για την ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ενός εκάστου, απαλλαγμένου από κάθε μορφής εξαρτήσεων ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μόνο αυτή μου δίνει ολοκληρωμένη συνειδητοποίηση αλλά και δυνατότητα, ( και χωρίς αστερίσκους ) , να απεχθάνομαι τον πολιτικό και κοινωνικό ΦΑΣΙΣΜΌ και ΡΑΤΣΙΣΜΌ, και μόνο αυτή ( η ζωή ) μου φανερώνει την ανάγκη αλλά ταυτόχρονα και την χαρά , να αντιστρατευομαι τους εκφραστές τους, σε όλες τις κοινωνικές εκφράσεις, χωρίς να σταματώ, χωρίς να σωπαίνω... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μέσω αυτής, έμαθα ότι μπορεί - και επιβάλλεται ίσως ... - να συνυπάρχει, το ΠΆΘΟΣ και η ΟΥΤΟΠΊΑ, με τον ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΌ ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μέσα από αυτή, μπορώ να απογειωνομαι συναισθηματικά, να γεμίζει η ψυχή μου , από τις δημιουργίες της ΜΟΥΣΙΚΉΣ , της ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ, της ΠΟΊΗΣΗΣ, της ΤΈΧΝΗΣ γενικότερα ... από το άκουσμα της ΒΡΟΧΉΣ ή της θέασης των ΒΟΥΝΏΝ, αλλά και των μικρών ΟΡΕΙΝΏΝ ΧΩΡΊΩΝ ... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί η ΓΝΏΣΗ, η ΓΕΎΣΗ, αλλά κυρίως η ΕΠΙΓΕΥΣΗ όλων των παραπάνω , εμπεδωσαν στερεα μέσα μου την πεποίθηση , ότι όλα αυτά είναι απολύτως ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΆ , ( με οποιαδήποτε έννοια της λέξεως ) ίσως τα μόνα ... στην σύντομη , μα τόσο γεμάτη ζωή μας... 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μέσω αυτής, συνειδητοποίησα πλήρως, το πόσο όμορφο είναι , το ΗΛΙΚΙΑΚΌ ΜΕΓΆΛΩΜΑ , όταν αυτό γίνεται , χωρίς ΗΘΙΚΈΣ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ από τον ( παραπάνω ) κώδικα αξιών σου ... ΕΝ ΤΈΛΕΙ : 
ΛΑΤΡΕΎΩ τη ζωή, γιατί μέσα από αυτήν και μέσω αυτής, ΑΠΈΚΤΗΣΑ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ, εμπειρίες ατομικές, εμπειρίες κοινωνικές. Είναι χαρακτηριστική η έξοχη ανάλυση, του Ιταλού καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, MAURO BONAZZI (την οποία και ασπαζομαι πλήρως ) , αναφορικά με τις θέσεις και απόψεις του μεγαλύτερου ίσως διανοητή της Ελληνικής Αρχαιότητας , ΗΡΆΚΛΕΙΤΟΥ : << ΌΠΩΣ Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΕΝΌΣ ΠΟΤΑΜΟΎ , ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΊΖΕΤΑΙ , ΑΠΌ ΤΗΝ ΡΟΉ ΤΩΝ ΝΕΡΏΝ ΤΟΥ , ΈΤΣΙ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΕΝΌΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥ , ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΊΖΕΤΑΙ , ΑΠΌ ΤΗΝ ΡΟΉ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΏΝ ΤΟΥ . ΑΥΤΌ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ : ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ ΜΑΣ .... >> 

ΗΓ/ΤΣΑ 10/2/21 ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ
Read More »
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Του Άλκη Φάτσιου ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Του Άλκη Φάτσιου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Σελίδες