Βραβείο για τον μαθητή της Ε ΄τάξης του Δ.Σ. Γραικοχωρίου, Νικόλαου Γιαννακού (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Βραβείο για τον μαθητή της Ε ΄τάξης του Δ.Σ. Γραικοχωρίου, Νικόλαου Γιαννακού (+ΒΙΝΤΕΟ)Το έργο "Μιλώντας με τον πάγο" του μαθητή της Ε ΄τάξης του Δ.Σ. Γραικοχωρίου Νικόλαου Γιαννακού, βραβεύτηκε στον Μαθητικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή».. 
Τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η συνειδητοποίηση εκ μέρους των μαθητών του δικαιώματος να προσλαμβάνουν και να απολαμβάνουν απρόσκοπτα και προστατευμένη από την κλιματική αλλαγή την αξία που έχει η πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά κάθε λαού μέσα από την προσωπική δημιουργία.


Read More »
Βραβείο για τον μαθητή της Ε ΄τάξης του Δ.Σ. Γραικοχωρίου, Νικόλαου Γιαννακού (+ΒΙΝΤΕΟ) Βραβείο για τον μαθητή της Ε ΄τάξης του Δ.Σ. Γραικοχωρίου, Νικόλαου Γιαννακού (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Η κατανομή των 4 νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Η κατανομή των 4 νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων:
15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 184 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
– 163 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 3 κρούσματα στην Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
– 24 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
10 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
Η κατανομή των 4 νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο Η κατανομή των 4 νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

639 νέα κρούσματα - 62 νέοι θάνατοι και 558 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
639 νέα κρούσματα - 62 νέοι θάνατοι και 558 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
639 νέα κρούσματα - 62 νέοι θάνατοι και 558 διασωληνωμένοι 639 νέα κρούσματα - 62 νέοι θάνατοι και 558 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

«Άγριες Μέλισσες»: Αλήθεια πόσο μας αγριεύουν; | Του Βαγγέλη Τσιρώνη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
«Άγριες Μέλισσες»: Αλήθεια πόσο μας αγριεύουν; | Του Βαγγέλη ΤσιρώνηΗ θεαματικότητα της παραπάνω τηλεοπτικής -και ατέλειωτης…- σειράς σε πανελλαδική προβολή, είναι χωρίς αμφιβολία μεγάλη. Μάλιστα στις μέρες -μάλλον στους πολλούς μήνες!- της καραντίνας, γίνεται τεράστια. Φαντάζομαι πως δύσκολα, πολύ δύσκολα μπορεί να ανακαλύψει κανείς κάποιον συμπολίτη μας, κάθε ηλικίας – ακόμη και παιδί του δημοτικού!- που να την αγνοεί. Αν είναι δυνατόν! Κάποιοι ίσως να το θεωρούσαν και προσβολή…
-Καλά, σοβαρά μιλάς, δεν ξέρω τις «Άγριες μέλισσες;» Τι με πέρασες; Πανάσχετο;

Τόσο διάσημη είναι η σειρά αυτή -καθώς και η τιτλοφορούμενη «Ήλιος»- που, αν έλεγε κανείς πως έχει καταστεί κάτι σαν εθνική υπόθεση, δεν θα ήταν και υπερβολή!

Αν και δεν είμαι αρμόδιος, δεν έχω λόγω να αμφισβητήσω την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών. Κάθε άλλο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εξαιρετικοί σχεδόν όλοι τους.

Όμως αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά και βέβαια από τις περιορισμένες, ομολογώ, και διάσπαρτες παρακολουθήσεις μου, είναι τα κοινωνικά μηνύματα που προβάλλονται, ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά. Και εξηγούμαι: Είναι δυνατόν μια θεατρική δημιουργία να πλημμυρίζει και να στηρίζεται αποκλειστικά στο ολοκληρωτικό ψέμα -σπάνια υπάρχει κάποια αλήθεια- ανάμεσα στα πρόσωπα και μάλιστα στα άκρως συγγενικά; (Ακόμη και ο μπόμπιρας της «Ασημίνας» έμαθε καλά τα ψεματάκια του!) Πόσο σωστό, ακόμη και καλλιτεχνικά, είναι οι σχέσεις των προσώπων να στηρίζονται στην υποκρισία και μόνο; Κανείς μα κανείς δεν έχει και δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν! Πόσο ωραίο –και καλλιτεχνικά το εννοώ- είναι ο Έρωτας -η έννοια που στολίστηκε με τις πιο όμορφες λέξεις και εκφράστηκε με τα πιο βαθιά αισθήματα και συναισθήματα- να είναι τόσο πρόσκαιρος, εύκολος, τυχαίος και αποκομμένος από την πραγματική Αγάπη; Τέλος (χωρίς αυτό να είναι το τελευταίο), και για να μη γίνομαι κουραστικός, πόσο ανεκτή μπορεί να είναι η ακατάσχετη και σκληρή βία που συντελείται διαρκώς στη σκηνική παρουσία, χωρίς κανέναν οίκτο για τους αδύναμους, σωματικά και κοινωνικά, εναντίον της γυναίκας, των φτωχών και των αδικημένων;

Δεν διαφωνώ πως όλα αυτά επιτελούν ένα σκοπό, κυρίαρχο, δυστυχώς, στα τηλεοπτικά κανάλια μας. Τον σκοπό της εμπορευματοποίησης των πάντων. Εδώ «Θεός» είναι μόνον η θεαματικότητα σφιχταγγαλιασμένη με την οικονομική διάσταση.

Όμως αυτός είναι ο σκοπός της Τέχνης; Καθώς ένα έργο Τέχνης έχει αρχή μέση και τέλος («μέγεθος» κατά το αριστοτελικό ορισμό της Τραγωδίας, που μία θεατρική παράσταση είναι και αυτή), πού χάθηκε άραγε κάθε έννοια μέτρου στις «Άγριες Μέλισσες»; Πότε θα πέσει επιτέλους η αυλαία για να επέλθει και η περίφημη «Κάθαρση»; Πού είναι η πραγματική δια-σκέδαση; Πού η αληθινή ψυχαγωγία (η αγωγή της ψυχής με άλλα λόγια); Πότε ο θεατής θα νιώσει πως δικαιώνονται οι μεγάλες και ανθρώπινες αξίες που περικλείει και υπηρετεί κάθε Τέχνη και δη η Θεατρική -έστω και τηλεοπτική- αν θέλει να λέγεται Τέχνη και οι υπηρέτες της Θεατράνθρωποι και Ηθο-ποιοί;

Νομίζω πως τα «τέτοια» τηλεοπτικά κατασκευάσματα, είτε οι δημιουργοί τους το αγνοούν, είτε το γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν -το πιθανότερο- αυτό που πετυχαίνουν είναι να μας κάνουν πιο άγριους και πιο απάνθρωπους μεταξύ μας. Ιδιαίτερα τους ευάλωτους και ευκολόπιστους νέους μας. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα. Μάλιστα σε μιαν ώρα που, λόγω της φοβερής επιδημίας, η οποία μας καθηλώνει στα σπίτια μας, έχουμε μεγάλη και άμεση ανάγκη από περισσότερη καταλλαγή, αλληλεγγύη, καθαρό νου και ανθρωπιά.

* O Βαγγέλης Τσιρώνης, είναι φιλόλογος και συγγραφέας 
Read More »
«Άγριες Μέλισσες»: Αλήθεια πόσο μας αγριεύουν; | Του Βαγγέλη Τσιρώνη «Άγριες Μέλισσες»: Αλήθεια πόσο μας αγριεύουν; | Του Βαγγέλη Τσιρώνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό για την λειτουργία του click away

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό για την λειτουργία του click awayΑξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, 

Σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης για την λειτουργία της αγοράς με την μέθοδο του click away, θέλουμε να εκφράσουμε τις ενστάσεις του εμπορικού κόσμου της Θεσπρωτίας, καθώς η υλοποίηση της έχει πολλαπλές αδυναμίες εφαρμογής. 

Λαμβάνοντας υπόψη την λειτουργία του λιανεμπορίου την περίοδο προ της επιβολής του 2ου lockdown, σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις η τήρηση των μέτρων προστασίας ήταν υποδειγματική και σύμφωνα με την επιτροπή λοιμοξιολόγων δεν παρατηρήθηκε διασπορά του κορονοϊού στις επιχειρήσεις αυτές, επομένως αναμέναμε πιο εφαρμόσιμη πολιτική σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Από την απόφαση προκύπτουν τα εξής προβλήματα υλοποίησης της: 

- Τα περισσότερα μικρά καταστήματα ειδικά της επαρχίας δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να δει τα διαθέσιμα προϊόντα 

- Οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις διαθέτουν μόνο ενσύρματα pos και η πληρωμή στην είσοδο του καταστήματος θα καταστήσει επιτακτική την απόκτηση ασύρματου pos. 

- Απαγορεύεται η πληρωμή με μετρητά ενώ στα super market τα μετρητά γίνονται κανονικά αποδεκτά. 

- Ο καταναλωτής που θα δει κάποιο προϊόν στην βιτρίνα θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι του να κλείσει ραντεβού και να μεταβεί ξανά στην επιχείρηση για την παραλαβή του. Αυτό δεν αποτελεί περιορισμό μετακινήσεων. 

- Θεσπίστηκε όριο εννέα ατόμων στην αναμονή και προθεσμία 10 λεπτών, ενώ στις τράπεζες καθημερινά, και ειδικά σε περιόδους πληρωμών συντάξεων, οι ουρές καλύπτουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα με την αναμονή να ξεπερνά την μία ώρα. 

- Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καταναλωτές και κάτοικοι μικρών χωριών, οι οποίοι εκ του Νόμου δεν είναι υπόχρεοι σε πληρωμή δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα, δεν διαθέτουν κάρτες και ως εκ τούτου αποκλείονται από την αγορά. 

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά προβλήματα που ανακύπτουν με την πρώτη ανάγνωση της απόφασης. 

Πιστεύουμε ότι η μέθοδος του click away θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς όλη η Χώρα δεν μπορεί να συγκρίνεται με ένα εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας που αναμένεται συνωστισμός. 

Ακόμα δεν μπορούν οι περιοχές που, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, έχουν μειωμένο επιδημιολογικό φορτίο να συγκρίνονται με άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά και να ισχύουν τα ίδια μέτρα σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, και αναμένεται να χειροτερέψει περαιτέρω με τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φαίνονται καθαρά στον ορίζοντα και την ανεργία να χτυπά την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας. 

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση λύσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές λειτουργίας των καταστημάτων που να μην εξυπηρετούν μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν της ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος 
Read More »
Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό για την λειτουργία του click away Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό για την λειτουργία του click away Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ¨ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ¨ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Γιώργος Λύχνος

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ¨ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ¨ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Γιώργος ΛύχνοςΟ τουρισμός συνδέεται στενά με τη χρήση και ανάπτυξη των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών πόρων, καθώς και με την ελκυστικότητα των πόλεων και περιφερειών ως τόποι διαβίωσης, εργασίας και επίσκεψης. 

φυσικά συνδέεται επίσης με την ανάπτυξη, την καινοτομία και τη διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών που θα αποκτήσουν και θα απολαύσουν οι επισκέπτες όλα αυτά θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας για την επερχόμενη καμπάνια . 

Οι άνθρωποι είναι ταξιδευτές , πάντα ήταν , διατηρούν την επιθυμία να αναζητήσουν, να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους προορισμούς (βλ. ασιάτες επισκέπτες )αλλά και να επισκεφτούν και τους λεγόμενους κλασσικούς προορισμούς (βλ. ευρωπαίοι και αμερικανοί ) όπως είναι η χώρα μας για όλους αυτούς . Αυτή η επιθυμία δεν έχει σβήσει ούτε με την κρίση της πανδημίας. 

Η χώρας μας είναι σημαντικό να εργαστεί άμεσα για την επόμενη μέρα της «τουριστικής επιστροφής» . Με το τέλος της υγειονομικής κρίσης να πλησιάζει , θα ξεκινήσουν όλες οι χώρες από την αρχή και όποια κινηθεί πιο γρήγορα και στοχευμένα θα κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο στην διεθνή αγορά. 

Ο τουρισµός δεν έχει χρώµα. Σε αυτό το σημείο επανεκκίνησης, η χώρα μας, χάρη στην έγκαιρη και σωστή διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή μας, θα έχει προβάδισμα και πλεονεκτήματα απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές μας που βρίσκονται στη λεκάνη της μεσογείου και όχι μόνον , αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε ! 

Η ανεπιτυχής αντιμετώπιση τους ιού από πολλές χώρες ανταγωνίστριες προς εμάς και τα συγκλονιστικά υψηλά νούμερά τους έχουν εκτυπωθεί στα μυαλά των ταξιδιωτών, που θα αναζητούν αυτό το πρώτο διάστημα ασφαλείς προορισμούς , όπως είναι η χώρα μας . 

Χρειάζεται, λοιπόν, να ετοιμαστεί μια νέα καμπάνια, να διοχετευθούν χρήματα από το κράτος, τις περιφέρειες και τους δήμους για μια συντονισμένη αλλά δυναμική και επιθετική πολιτική προβολής στο εξωτερικό. Η εσωτερική ελληνική αγορά δεν επαρκεί για μια ουσιαστική επανάκαμψη της τοπικής τουριστικής μας βιομηχανίας. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Το κράτος σε αυτή τη φάση θα παίξει κυρίαρχο ρόλο. 

Η επιθετική πολιτική προβολή και η διαµόρφωση ενός σταθερού brandname, το οποίο θα θωρακίζει τη χώρα , την περιφέρεια , τον δήμο , σε διεθνές επίπεδο και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάκαμψη . 

Χρειαζόμαστε συντονισμένες ενέργειες λοιπόν από πλευράς περιφέρειας και δήμων φυσικά πρωτίστως εθνική πολιτική που θα συντονίζει τους πάντες , με συμμετοχή τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων και οι όποιες ενέργειες χρειάζονταν ….χτες ! 

Σε επίπεδο κράτους χρειάζεται μια ομάδα στο Υπουργείο από τεχνοκράτες του τουρισμού και μελετητές του τουρισμού , σε επίπεδο περιφέρειας ή νομού χρειάζεται να ακολουθηθεί φυσικά η εθνική πολιτική προσαρμοσμένη στον νομό με μια ομάδα επίσης κρούσης τεχνοκρατών που θα εκμεταλλευτούν τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας . 

θα πρέπει να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες, προκειµένου να προσελκύσουµε τουρίστες και από λοιπές διεθνείς αγορές, µε έµφαση και στις αγορές της Ασίας. 

θα ήθελα να υπογραµµίσω ότι ο τουρισµός της Ελλάδας έχει ανάγκη από στοχευµένη προβολή, προσαρµοσµένη σε αγορές-οµάδες στόχους, n οποία δεν είναι απαραίτητα πολυδάπανη μέσω του διαδικτύου , σήμερα όσο πότε ο μελλοντικός επισκέπτης κάθεται μπροστά σε να υπολογιστή και σε ένα τηλέφωνο 

Πέρα από τα παραπάνω, άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τα τελικά νούµερα του τουρισµού νοµίζω είναι n ηρεµία στο εσωτερικό της χώρας µας που επηρεάζει την εικόνα της στο εξωτερικό και n πολιτική των παραδοσιακών ανταγωνιστικών µας αγορών, όπως είναι n Τουρκία, n Ιταλία, n Κροατία κ.λπ. 

Σηµαντικό ρόλο επίσης θα έχουν οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων , όµως, τον πλέον καταλυτικό ρόλο θα παίξουν δύο πολιτικές, η πολιτική θεωρήσεων αδειών εισόδου στη χώρα µας ένα διαχρονικό ζήτημα καθώς και οι τιµές των πακέτων και η ποιότητα των υπηρεσιών . Αναφέροµαι, βεβαίως, στην έκδοση visa Schengen από τα ελληνικά προξενεία και στη µείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών, προκειµένου να βελτιωθεί n ανταγωνιστικότητα της χώρας µας 

Οι προκρατήσεις γενικά µπορούµε να πούµε ότι είχαν παγώσει, εξαιτίας τις κρίσης της πανδημίας αλλά τις επόμενες εβδοµάδες, όµως, φαίνεται ότι θα υπάρξει µια αξιοσηµείωτη κινητικότητα, παρά τα όσα συµβαίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο . 

Πρέπει να σηµειώσω ότι στο παρελθόν, όποτε έγιναν συντονισμένες ενέργειες ήταν αποτελεσματικές, είχαν θετικά αποτελέσματα, αυτό που ξενίζει είναι ότι η χώρα μας μοιάζει να κατέβασε ρολά σε θέματα ψηφιακής τουριστικής προβολής. 

Θα ήταν πιο χρήσιμο αυτές τις μέρες να τρέξουμε ψηφιακές καμπάνιες και να ανεβάσουμε όποιες φωτογραφίες και βίντεο διαθέτουμε και μπορούμε από τους όμορφους, ελληνικούς προορισμούς. Να κρατήσουμε την επαφή με τους “πελάτες” μας και να τους ¨παρασύρουμε ¨ στην αγκαλιά της χώρα μας. 

* Ο Γιώργος Λύχνος είναι Οικονομολόγος Τουρισμού με ΜΒΑ στην οργάνωση οργανισμών και διοίκησης τουριστικής ανάπτυξης & πρ.Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Τουρισμού του δήμου Παξών ,
Read More »
Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ¨ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ¨ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Γιώργος Λύχνος Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ¨ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ¨ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Γιώργος Λύχνος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου ΣουλίουΣυνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη , στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Έγκριση Ισολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ» οικ. έτους 2019
Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Σουλίου.
Χορήγηση παράτασης του έργου : «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ».
Χορήγηση 5ης παράτασης του έργου : «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΝΤΟΡΡΟΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».
Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΤΟΥΣΙΟΥ».
Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής Προέδρων Κοινοτήτων.
Αποδοχή προσωρινής παραχώρησης οικίσκων για τη στέγαση πληγέντων κατοίκων από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Με λιγότερα ένσημα το επίδομα ανεργίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Με λιγότερα ένσημα το επίδομα ανεργίαςΤι ισχύει για επίδομα των 800 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων εξήγησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, ενώ ανακοίνωσε τη μείωση των ενσήμων για το επίδομα ανεργίας από 100 σε 50, μέτρο που θα αφορά και τις εποχιακές επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε, ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος 800 ευρώ για τις αναστολές του Νοεμβρίου προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει μια κατηγορία 24.000 εργαζομένων σε αναστολή που δεν έχουν υποβάλει στην ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία τους.

«Μόνο για το μήνα Νοέμβριο, μες στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε πει και δεσμευτεί και ακόμα πιο μπροστά, έχουμε ήδη καταβάλει από την Παρασκευή συνολικά σε 675.000 εργαζόμενους το ποσό των 440 εκατ. ευρώ. Από την αρχή της κρίσης το σύνολο των εργαζομένων που έχουν πληρωθεί από την ΕΡΓΑΝΗ είναι πάνω από 3,4 εκατ. δικαιούχοι με ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 δισεκ. ευρώ» εξήγησε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, για το μήνα Νοέμβριο μαζί με τις υποβολές που έχουν συντελεστεί από τους λογιστές, επιχειρήσεις κλπ υπήρξαν και εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ, περίπου 24.000 δικαιούχοι. Γι’ αυτούς η ΕΡΓΑΝΗ παραμένει ανοιχτή για να τους πληρώσουμε το συντομότερο δυνατό. Επίσης 14.736 δικαιούχοι είχαν κάνει λάθος τα έντυπα υποβολής στην Εργάνη θα πληρωθούν τώρα. Δευτέρα ή Τρίτη εκτιμώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή. Τα ποσά έχουν καταβληθεί ήδη στο τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

Για τον κόσμο του τουρισμού/ επισιτισμού δήλωσε ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, περισσότερο από τον καθένα, και η οικονομία συνδέεται με τον τουρισμό. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση εργοδοτικών εισφορών, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για να μη χαθούν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, επέκταση επιδομάτων ανεργίας για 2 μήνες και για αυτό τον κόσμο και για τους άλλους ανέργους. «Κανείς δε θα μείνει ακάλυπτος από την κυβέρνηση όσο κρατάει η κρίση» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Για το δώρο Χριστουγέννων ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι οι υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν και δημοσιεύτηκαν έτσι 21 Δεκεμβρίου και για τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κανονική παραγωγική διαδικασία όλο αυτό το διάστημα, από το μήνα Μάιο μέχρι και Δεκέμβριο, θα πληρωθούν κανονικά για το χρόνο που εργάστηκαν από τις επιχειρήσεις, ενώ το κομμάτι που αντιστοιχεί στο κράτος «είμαστε έτοιμοι να το καταβάλουμε από τις 21 Δεκεμβρίου και μετά το δώρο». «21 Δεκεμβρίου το βράδυ θα καταβάλουμε τα χρήματα για το δώρο Χριστουγέννων, στους λογαριασμούς φθάνουν με μια καθυστέρηση» είπε. «Η καταβολή δώρου θα είναι για τους 7 μήνες, διότι δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της αγοράς εργασίας για το μήνα Δεκέμβριο. Ο Δεκέμβριος θα καταβληθεί τον Ιανουάριο» διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Για τα 50 ένσημα κάλυψη ανέφερε ότι νομοθετήθηκε ήδη εδώ και δύο μήνες και ανακοίνωσε πως προωθείται και νέα διάταξη με την οποία επεκτείνεται η μείωση των απαραιτήτων ενσήμων για το επίδομα ανεργίας από 100 σε 50 που θα άφορα πλέον και τις εποχιακές επιχειρήσεις. Αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούσε να καλυφθεί με το επίδομα ανεργίας.
Read More »
Με λιγότερα ένσημα το επίδομα ανεργίας Με λιγότερα ένσημα το επίδομα ανεργίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για την απώλεια του Λευτερη Κατσικαρέλη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για την απώλεια του Λευτερη ΚατσικαρέληΤο ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και αμέτρητοι σύντροφοι και φίλοι, αποχαιρετούμε σήμερα, με βαθιά θλίψη, έναν απ’ τους πιο ικανούς, τους πιο συνεπείς, αλλά και τους πιο σεμνούς ανθρώπους μας, τον Λευτέρη Κατσικαρέλη.

Όσοι τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, χάνουμε έναν αγωνιστή της ζωής και της Παράταξης, έναν άνθρωπο αφοσιωμένο στις αρχές και τις ιδέες του, που τις πάλευε, ακούραστα και αταλάντευτα μέχρι τέλους, μέσα απ’ το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Ποτέ δε θα τον ξεχάσουμε.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Read More »
Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για την απώλεια του Λευτερη Κατσικαρέλη Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για την απώλεια του Λευτερη Κατσικαρέλη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για ενίσχυση των υποδομών Νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων Υγείας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για ενίσχυση των υποδομών Νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων Υγείας Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να στηρίζει τις δομές δημόσιας Υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό έχει εκδώσει πρόσκληση ύψους 12 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «΄Ήπειρος 2014-2020», ενώ πληρωμές για δαπάνες Υγείας θα γίνουν και μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg. Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την πραγματοποίηση Rapid test μέσα από αυτοκίνητο στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Προϊσταμένη και τα μέλη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ για το έργο τους, ως επίσης και την Τροχαία για την διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης των δειγμάτων. Συνολικά διενεργήθηκαν 232 τεστ εκ των οποίων προέκυψε ένα θετικό. 

Πρόσθεσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναλογικά, τα περισσότερα τεστ στη χώρα, ενώ και σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις είπε ότι «ξέρουμε τι γίνεται στη περιοχή. Με τη δουλειά όλων αυτών φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία {…} Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι έχουμε προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στους εισερχόμενους από την Κακαβιά, είπε ότι σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, παρά μόνο εφόσον θα πρέπει να νοσηλευτούν και μετά από εισήγηση του Προξενείου Αργυροκάστρου προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τους επτά αστυνομικούς και τους τρεις τελωνειακούς, που βρέθηκαν θετικοί σε rapid test, αλλά αρνητικοί στον μοριακό έλεγχο που ακολούθησε, ανέφερε ότι θα πρέπει αυτά να επαναληφθούν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του να μη γίνει ο μοριακός έλεγχος από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «γνωρίζουμε τη δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα.
Read More »
Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για ενίσχυση των υποδομών Νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων Υγείας Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για ενίσχυση των υποδομών Νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων Υγείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Διανομή τροφίμων για τα Χριστούγεννα και σχολικών ειδών από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Διανομή τροφίμων για τα Χριστούγεννα και σχολικών ειδών από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου ΣουλίουΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων (θα σταλούν και τα sms σε όλους τους ωφελούμενους όπως κάθε μήνα ) .

Οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους προστατευτική μάσκα τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η διανομή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες :

Δευτέρα 14/12/2020 από 8:00 π.μ. έως 14:00 .
Τρίτη 15/12/2020 από 8:00 π.μ. έως 14:00 .
Τετάρτη 16/12/2020 από 8:00 π.μ. έως 14:00 .
Πέμπτη 17/12/2020 από 8:00 π.μ. έως 14:00 .
Παρασκευή 18/12/2020 από 8:00 π.μ. έως 14:00 .
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2666360305

Το Χριστουγεννιάτικο πακέτο περιέχει :
4 lt ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο
1 πακέτο μπατζοτύρι
2 πακέτα αλεύρι (2x500gr)
1 πακέτο ζάχαρη (1kg)
2 πακέτα ρύζι (2x500gr)
1 πακέτο αυγά ( 5 ζευγάρια)
Pp4 πακέτα φρυγανιές
Αναψυκτικά (cola-cool tea)
Μελομακάρονα-κουραμπιέδες
Πρωτεϊνούχο ρόφημα σοκολάτας
Μείγμα έτοιμης ομελέτας
Μανταρίνια

Τέλος τετράδια , μαρκαδόρους , οδοντόβουρτσες , αφρόλουτρα και οδοντόκρεμες για όσες οικογένειες έχουν μικρά παιδιά .

Διαθέτουμε επίσης πάνες παιδικές και ενηλίκων.

*Τα γλυκίσματα των Χριστουγέννων και τα αναψυκτικά θα δίνονται βάση της οικογενειακής κατάστασης των ωφελουμένων (άτομα ανά οικογένεια).
Read More »
Διανομή τροφίμων για τα Χριστούγεννα και σχολικών ειδών από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σουλίου Διανομή τροφίμων για τα Χριστούγεννα και σχολικών ειδών από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Ένα μήνα νωρίτερα το επίδομα παιδιού

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
Ένα μήνα νωρίτερα το επίδομα παιδιούΕνα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα καταβληθεί στους δικαιούχους το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, το Επίδομα Παιδιού θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου και όχι του Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στην καταβολή του επιδόματος Παιδιού, Α21, γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες με τα αυξημένα έξοδα των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Παράλληλα, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε, ότι έχει πάρει παράταση και η υποβολή των δηλώσεων για το επίδομα γέννας. «Θεσπίσαμε τον Ιανουάριο του 2020 το επίδομα γέννησης, δίναμε, δηλαδή, σε όλες τις οικογένειες 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που γινόταν στη χώρα μας. Είναι ένα επίδομα, το οποίο έχει πάει πολύ καλά. Μέχρι τον Νοέμβριο έχουμε δώσει 61.000 επιδόματα γεννήσεων. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πληρωθεί όλα τα επιδόματα από Ιανουάριο μέχρι και Οκτώβριο», επεσήμανε η κα Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας πως για τις αιτήσεις του εν λόγω επιδόματος δόθηκε και τρίμηνη παράταση προκειμένου να το λάβουν όλοι οι δικαιούχοι.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Επίδομα Παιδιού κλείνει προσωρινά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (δηλαδή στις 11/12 και ώρα 00:01).
Read More »
Ένα μήνα νωρίτερα το επίδομα παιδιού Ένα μήνα νωρίτερα το επίδομα παιδιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αξιότιμοι κ. Βουλευτές, 
Ενώ ήδη από το 2019 ο περιφερειακός και τοπικός τύπος έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για το προφανές αίτημα της διατήρησης των δημοσιεύσεων, τόσο από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη όσο και από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Πέτσα, βρισκόμαστε στο παρά πέντε την λήξης της προθεσμίας (31.12.2020) και ουδεμία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από τους ως άνω αρμόδιους Υπουργούς. 
Αντ’ αυτού μόνο σχέδια επί διαβουλεύσεων με προτεινόμενη ρύθμιση – κοροϊδία για παράταση μόλις ενός έτους και αυτό δήθεν λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Μόνη λύση στο ζήτημα των δημόσιων διακηρύξεων και δημοσιεύσεων είναι η καθολική διατήρηση τους χωρίς αστερίσκους και ημερομηνίες λήξης, αφού και ευρωπαϊκή πρακτική διαφάνειας αποτελεί, και η κατάργηση τους δεν είναι μνημονιακή υποχρεώση, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα η διατήρηση τους επιβάλλεται από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και με την επικείμενη κατάργηση των πρόχειρων διαγωνισμών καταρρέει και το τελευταίο κίβδηλο επιχείρημα των πολέμιων του περιφερειακού τύπου για δήθεν υπερχρέωση των εργολάβων των μικρών έργων. 
Με την παρούσα σας καθιστούμε απολύτως υπεύθυνους άπαντες για την τυχόν άπρακτη παρέλευση της ως άνω προθεσμίας και το επακόλουθο πλήγμα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. 

Ως εκ τούτου σας καλούμε όπως: 
α) αναλάβετε εσείς οι ίδιοι νομοθετική πρωτοβουλία με κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην Βουλή και 
β) επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους Υπουργούς για να πράξουν επιτέλους το αυτονόητο. 

Για την διευκόλυνση όλων επισυνάπτεται σχέδιο διάταξης: 

Άρθρο 
Τροποποίηση Ν. 4412/2016 – Διατήρηση δημοσιεύσεων στο τοπικό και περιφερειακό τύπο 
Η περίπτωση 35 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 και η παράγραφος 12 του άρθρου 379 του Ν. 4412/2016 καταργούνται. 
Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης 68 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 του Ν. 4412/2016 αντικαθίσταται η φράση «καταργείται με την επιφύλαξη της παραγράφου 12 του άρθρου 379 του παρόντος νόμου» με την φράση «διατηρείται σε ισχύ». 
Στο τρίτο εδάφιο των περιπτώσεων 31 και 59 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 του Ν. 4412/2016 αντικαθίσταται η φράση «καταργείται με την επιφύλαξη της παρ. 12 του άρθρου 379» με την φράση «διατηρείται εν ισχύ» 
Στο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης 40 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 του Ν. 4412/2016 αντικαθίσταται η φράση «καταργείται με την επιφύλαξη της παραγράφου 12 του άρθρου 379» με την φράση «διατηρείται εν ισχύ» 
Στο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης 82 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 του Ν. 4412/2016 αντικαθίσταται η φράση «καταργείται με την επιφύλαξη της παραγράφου 12 του άρθρου 379 του παρόντος νόμου» με την φράση «διατηρείται εν ισχύ» 
Η ισχύς των ως άνω διατάξεων άρχεται από την δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Με εκτίμηση 
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 
1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Αντώνης Μουντάκης www.neoiorizontes.gr
2) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Αικατερίνη Τσουβαλάκη www.kosmoschania.gr 
3) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕΘΕΜΝΟΣ Γεωργία Καραγιαννάκη www.rethemnosnews.gr
4) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ Στυλιανός Ζαχαριουδάκης www.antilalospress.gr 
5) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Μαθιουδάκης MEDIA ΑΕ www.apopsilive.gr
6) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ Στέλιος Κατεργιαννάκης 
7) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ Σταύρος Στρατάκης www.fonimaleviziou.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
8) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Σταύρος Μάτσης www.12vima.gr
9) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ Φαίδων Ιωαννίδης www.vimatisko.gr
10) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Άννα Αυγουλη www.statmosnet.gr
11) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Λίτσα Χαραλάμπους www.logotypos.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
12) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ Δημήτρης Κασμιρλής 
13) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ Παντελής Φυκαρης www.politischios.gr 
14) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Παντελής Κυδώνης www.diafaneia.com
15) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Εμμανουήλ Μανώλας www.emprosnet.gr 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
16) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΗΡ.ΓΚΑΤΖΙΟΣ www.anagnostis.org
17) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Γιώργος Αργυρίου www.argolikianaptiksi.gr
18) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ Σπυρίδων Μασούρης www.korinthiaki.gr
19) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Σοφία Αθανασοπούλου 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
20) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ Σωκράτης Στέλιος www.aixmi-news.gr 
21) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Kωνσταντίνος Φλωρόπουλος www.agriniovoice.gr
22) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Κωνσταντίνος Κακουρας www.emprosnews.gr
23) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ Νίκος Κανής 
24) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Κωνσταντίνος Στεφανάτος 
25) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΛΜΟΣ Θεόδωρος Σβέρκας www.palmospress.gr
26) ΑΧΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Χρήστος Κολλιόπουλος 
27) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Παναγ. Γιαλένιος www.symboulos.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
28) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΗΜΑ Έμμα Μπαρδώσα www.diavima.gr
29) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ Γιάννης Θεοφανίδης www.egnomi.gr
30) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ Ηλίας Τσώνης www.evrytanika.gr
31) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Ελένη Αρωνιάδα www.evrytanikospalmos.gr
32) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ευάγγελος Μυταράς www.endelfoisonline.gr
33) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΚΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Παναγιώτης Αθανασίου 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
34) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Άγγελος Βασίλαινας www.enimerosi-news.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 
35) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Γεώργιος Αμβροσίου www.alithianews.gr
36) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ευάγγελος Λέμας www.epikairotita.info
37) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΡΟΕΚΦΡΑΣΗ Κωσταντίνος Μάκας www.agroekfrasi.gr
38) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Αχιλλέας Κίτσας 
39) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Βασίλης Δανός www.e-thessalia.gr
40) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ Παρασκευή Τσιντσίνη www.almyros.gr 
41) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Νικόλαος Μπακόλας www.tameteora.gr 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
42) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ Αναστασία Παπαδοπούλου 
43) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΡΟΙΑ Γεώργιος Γαλανομάτης www.24oresimathia.gr
44) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΡΚΙΔΑ Ελένη Εσπερίδου www.kerkidasport.gr 
45) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ Ηρώ Δάδη www.maknea.gr
46) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Ηρακλής Τέσσας 
47) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γρηγόρης Κυριακίδης 
48) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ Νικόλαος Σουρλόπουλος www.opolitis.gr
49) ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ Ευφημία www.foninaousis.gr
50) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κώστας Τερζενίδης www.eidisis.gr
51) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ Δημήτρης Ορφανίδης www.maxitis.gr
52) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ Στέφανος Βαγουρδής www.edessaiki.gr 
53) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΛΑ NEWS Σάββας Παπαδόπουλος www.pellanews.gr
54) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ Σμαρώ Γιαννούλη www.odelalis.gr
55) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Πασχάλης Δαρίβας 
56) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Χρήστος Τριανταφύλλου 
57) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΙΓΡΙΤΑ Χρήστος Υφαντής 
58) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ Διονύσης Τριανταφύλλου www.foni-visaltias.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
59) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεολογία Τσουκαλά 
60) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ιωάννης Παπαδόπουλος www.grevenamedia.gr
61) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ Δημήτρης Ιατρίδης www.kastorianiestia.gr
62) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Τρύφων Πολυγιάννης www.neakastoria.gr
63) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ Δημήτρης Κουτσής www.sentranews.gr
64) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Στέργιος Ιατρού www.fonikastorias.gr
65) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Αντώνης Πουγαρίδης www.e-ptolemeos.gr
66) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ Λάζαρος Γεωργούλας www.echoflorina.gr
67) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Σωτήρης Βόσδου 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 
68) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Ιωάννης Κουτσιούμπας www.taxydromosartas.gr
69) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Bledar Humo www.diavouleusi.gr 
70) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ Ευάγγελος Αναστασίου www.thespro.gr
71) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Ζώης Πανταζής www.pressonline.gr
72) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σπ. Πλέουρας www.tomistinenimerosi.gr 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 
73) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Στάμω Παγουλάτου – Μαζαρακιώτη 
74) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Χριστίνα Κουβέλη www.nealefkadas.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 
75) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝ Σπυρίδων Λάτσας www.ergasia-press.gr
76) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΘΟΡΙΟΣ Χρυσή Εμμανουηλίδου www.methorios.gr
77) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΘΑΣΙΑΚΗ Κληρ. Σταμ. Χατζησταματίου www.thasiaki.gr
78) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Ζωή Τσολακίδου www.thraki.com.gr
79) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ SPORT Γαλήνη Γκαντιντζικίδου www.xanthi-sport.gr
80) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος www.elapopsi.gr
81) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κωνσταντίνος Μαυρομάτης www.thrakikiagora.gr
82) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Ταμέρ Ρετζέπογλου www.periskopio.com.gr
Read More »
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

41 νέα οχήματα και εξοπλισμός για την Αστυνομία της Ηπείρου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020
41 νέα οχήματα και εξοπλισμός για την Αστυνομία της ΗπείρουΜε την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ξεπερνά συνολικά το ποσό των 31.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λ.π).

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός κατανέμεται σε όλη τη χώρα, με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Πως θα δοθούν τα 675 οχήματα
Σχετικά με τα 675 αυτοκίνητα, κατανέμονται σε μάχιμες Υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης σε όλη τη χώρα, όπως Άμεση Δράση, Αστυνομικά Τμήματα, υπηρεσίες Τροχαίας κ.λπ. ως εξής: 114 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 80 στην Αττική, 68 στη Θεσσαλία, 63 στο Νότιο Αιγαίο, 60 στη Θεσσαλονίκη, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στο Βόρειο Αιγαίο, 41 στην Ήπειρο, 41 στην Κρήτη, 39 στη Δυτική Ελλάδα, 33 στη Δυτική Μακεδονία, 20 στη Στερεά Ελλάδα, 20 στην Πελοπόννησο και 6 στα Ιόνια Νησιά.

Τα (15.690) αλεξίσφαιρα γιλέκα κατανέμονται σε μάχιμες Υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης, σε όλη τη χώρα, ως εξής:
(7.520) σε Αττική,
(1.905) σε Θεσσαλονίκη,
(700) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(700) σε Δυτική Ελλάδα,
(700) σε Κρήτη,
(550) σε Κεντρική Μακεδονία,
(550) σε Δυτική Μακεδονία.
(550) σε Ήπειρο,
(550) σε Θεσσαλία,
(550) σε Στερεά Ελλάδα,
(500) σε Πελοπόννησο,
(200) σε Βόρειο Αιγαίο,
(200) σε Νότιο Αιγαίο και
(150) στα Ιόνια Νησιά, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν ως απόθεμα.

Επιπλέον το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (κράνη, μποτάκια και στολές μοτοσικλετιστών, επαναφορτιζόμενοι φακοί, χειροπέδες με θήκη, άρβυλα με υψηλή θωράκιση, κράνη μεγάλης ανθεκτικότητας κ.λπ.), καθώς και λοιπό τεχνικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές μετά των παρελκομένων τους, αλκοολόμετρα, κ.λπ.), όπως ενδεικτικά:
(8.000) πλήρεις στολές αστυνομικών επιχειρήσεων και μέτρων τάξης,
(8.000) άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης,
(5.000) χειροπέδες με θήκη,
(3.000) στολές δικυκλιστών,
(3.000) ζεύγη μποτάκια δικυκλιστών,
(3.000) κράνη μοτοσυκλετιστών,
(3.000) κράνη μεγάλης ανθεκτικότητας,
(1.010) ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λειτουργικό πρόγραμμα,
(1.000) επαναφορτιζόμενους φακούς,
(1.000) αντιβαλλιστικά κράνη,
(1.000) προστατευτικούς θώρακες και
(422) θερμικές κάμερες, πολυμηχανήματα, αλκοολόμετρα & πομποδέκτες
Read More »
41 νέα οχήματα και εξοπλισμός για την Αστυνομία της Ηπείρου 41 νέα οχήματα και εξοπλισμός για την Αστυνομία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Σελίδες