Η επίσκεψη Κάτση-Πολάκη στον εισαγγελέα έφερε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής MARC

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Η επίσκεψη Κάτση-Πολάκη στον εισαγγελέα έφερε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής MARC


Τα συνεχή δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια Krikel, ΚΥΡΑ ΑΕ, Ιονία Τεχνική, Ιονία Τεχνολογική, Marc και «όλο το σύστημα πέριξ του Μαξίμου» τους τελευταίους μήνες του 2022 δεν είχαν προκαλέσει αντίδραση της Δικαιοσύνης και χρειάστηκε να πάνε στον οικονομικό εισαγγελέα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης, όπως σχολίασε σε μια καυστική ανάρτησή του στα social media o δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Τερζής.

«Αργά χθες το απόγευμα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα. Ήταν από την οικονομική εισαγγελία. Μου ζήτησαν να πάω να καταθέσω για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια των εταιρειών Krikel, KYΡΑ Α.Ε., Ιονία Τεχνική, Ιονία Τεχνολογική και της δημοσκοπικής Marc που είχε αποκαλύψει η ΕΦ.ΣΥΝ. Όλο το σύστημα πέριξ του Μαξίμου δηλαδή καθώς η υπόθεση συνδέεται με εταιρείες του Λαβράνου (υποκλοπές), του Γεράκη (δημοσκοπήσεις) κλπ.

Τα δημοσιεύματα κατά κύριο λόγο έγιναν τους τελευταίους μήνες του 2022. Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες μια επίσκεψη στον οικονομικό εισαγγελέα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Μάριου Κάτση όπου κατατέθηκε αναφορά για το θέμα. Κάπως έτσι θεωρώ ότι κινήθηκε η έρευνα. Από μόνη της φαίνεται δεν μπορούσε, μάλλον δεν διαβάζουν εφημερίδες στις εισαγγελίες.

Σε κάθε περίπτωση εννοείται πως θα πάω και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα. Και είναι πολλά. Και χρειάζονται απαντήσεις. Και θα δούμε...», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Πηγή: www.avgi.gr
Read More »
Η επίσκεψη Κάτση-Πολάκη στον εισαγγελέα έφερε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής MARC Η επίσκεψη Κάτση-Πολάκη στον εισαγγελέα έφερε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής MARC Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγγελία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγγελία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα


Σε καλό δρόμο φαίνεται πως είναι οι διαδικασίες για το μεγαλύτερο έργο υποδομής της επόμενης εικοσαετίας για τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και δεν είναι άλλο από την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα.
Σε χθεσινο-βραδινή παρουσία του στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης μίλησε για την προετοιμασία της εξαγγελίας το επόμενο χρονικό διάστημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενεργοποίησης της επικαιροποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που αποτελεί τη γραμμή εκκίνησης για το μεγάλο αυτό έργο υποδομής.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το θέμα, ο κ.Καραγιάννης είπε πως “Εχουμε ωριμάσει τις συνθήκες και είμαστε πολύ πιο κοντά ώστε με την έλευση του πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα, να ανακοινώσουμε την πρόθεση της κυβέρνησης και για αυτό (σ.σ. μιλώντας για την επικαιροποίηση της μελέτης για τη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα).
Επαναλαμβάνω όμως ότι εμείς ανακοινώνουμε κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι ότι έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχουμε βρει τους πόρους και ξέρουμε πως θα προχωρήσουν αυτές οι μελέτες. Λίγο υπομονή ακόμα και θα λυθεί και αυτό το τεράστιο ζήτημα για την Ήπειρο”.
Ο κ.Καραγιάννης στην συζήτηση που διεξήχθη στο τοπικό κανάλι, είπε πως είναι θέμα λίγων ημερών να δημοπρατηθεί ο δρόμος Ιωάννινα-Κακαβιά με κόστος 310 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο θα ξεκινήσει με το τμήμα Ιωάννινα-Καλπάκι και θα συνεχίσει ως προαίρεση με το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά, ολοκληρώνοντας τον βασικό άξονα της Ιόνιας Οδού. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η έλευση του σιδηρόδρομου στην Ήπειρο
Η έλευση του σιδηρόδρομου στην Ήπειρο αποτελεί ένα όνειρο δεκαετιών για τους Ηπειρώτες. Το φυσικό εμπόδιο της Πίνδου, έχει κρατήσει μακριά από το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο όλη την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.
Η επικαιροποίηση της μελέτης για της νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα είναι κόστους 15 εκατ. ευρώ και θα αλλάξει τον σιδηροδρομικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μέρος της χρηματοδότησης έχει καλυφθεί από το CEF στα τέλη του 2021.
Θα είναι η πρώτη πραγματικά μεγάλη επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, αποτελώντας τμήμα της λεγόμενης Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Με την μελλοντική του υλοποίηση τα Ιωάννινα και η Ηγουμενίτσα θα μεταβληθούν σε συγκοινωνιακούς κόμβους εθνικής εμβέλειας. Θα μπορεί να συνδεθεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Πειραιά, που σήμερα αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου/εξόδου μεταξύ Ελλάδας και Δυτικής Ευρώπης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μονής γραμμής η οποία θα ξεκινά από την Καλαμπάκα, θα φτάνει στα Ιωάννινα και θα τερματίζει στο νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η νέα γραμμή μήκους περίπου 154 χιλιομέτρων, θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Ηπείρου. Η ταχύτητα μελέτης είναι 160χλμ/ώρα.
Σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, το Αθήνα-Ιωάννινα με τρένο θα μπορεί να εκτελείται σε 4 ώρες και το Αθήνα-Ηγουμενίτσα σε περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά. Η γραμμή προβλέπεται να είναι ηλεκτροκινούμενη και θα διαθέτει σηματοδότηση, ETCS, RTMS και τηλεδιοίκηση. Οι νέοι σταθμοί που προβλέπονται να κατασκευαστούν θα είναι ένας νέος σταθμός στην Καλαμπάκα και μετά Μαλακάσι, Μέτσοβο, Ιωάννινα (κλάδος της γραμμή προς την πόλη) , Καστρίτσα (επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός), Ανθοχώρι, Νεοχώρι, Ηγ

Η σύνδεση με την Αλβανία
Παράλληλα η ευρύτερη περιοχή θα μπορεί να συνδεθεί με την Αλβανία με τη σχεδιαζόμενη σύνδεση Καστοριά-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς. Να θυμίσουμε πέρυσι τέτοια εποχή υπεγράφη από την ΕΡΓΟΣΕ σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών.
Από αυτές θα ληφθεί η βέλτιστη επενδυτική επιλογή για την ορθότερη υλοποίηση του έργου διασυνοριακής συνεργασίας που αφορά την κατασκευή του τελευταίου τμήματος της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας και Αλβανίας στην περιοχή Κρυσταλλοπηγής / Ιεροπηγής.
Η σύμβαση εντάσσεται στο έργο ‘CB RAILWAY’ που στοχεύει στην ανάπτυξη κοινού στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου για τη σύνδεση της Ελλάδας και της Αλβανίας, μέσω νέας σιδηροδρομικής γραμμής δυτικά από την Κρυσταλλοπηγή/Ιεροπηγή προς το Pogradec και νοτιοανατολικά προς το Αεροδρόμιο Καστοριάς, συνολικού μήκους περίπου 130 χλμ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχει η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας και ο ΟΣΕ Α.Ε.

Πηγή: ypodomes.com/Νίκος Καραγιάννης
Read More »
Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγγελία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγγελία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Σάββατο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Σάββατο

Read More »
Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Σάββατο Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Σάββατο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΜΠΕ έργων και Εκθέσεις προϊόντων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΜΠΕ έργων και Εκθέσεις προϊόντων


Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε για το περιεχόμενο των Μ.Π.Ε. των εξής έργων:
«Έγκριση περιβαλλοντικών όρων, υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, με αύξηση δυναμικότητας από 19.560 σε 28.360 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μούσιας» της Τ.Κ. Βίγλας, Δ.Ε. Αμβρακικού του Δ. Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα θετική γνωμοδότηση υπό προϋποθέσεις)
«Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 63.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Ρωμιάς, Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα θετική γνωμοδότηση)
«Εγκατάσταση χοιροτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 3.000 χοιριδίων κρεατοπαραγωγής άνω των 30 κιλών, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Ντούσκος», Τ.Κ. Γυμνοτόπου, Δ.Ε. Φιλιππιάδας, Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα θετική γνωμοδότηση υπό προϋποθέσεις)
«Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 63.000 πτηνών πάχυνσης, με υδρογεώτρηση, στη θέση «ΜΠΑΝΑΣΙ» της Τ.Κ. Γυμνότοπου, Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα θετική γνωμοδότηση)
«Ε.Π.Ο., εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 27.720 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Φτέρη», της Τ.Κ. Μαρμάρων, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση)
«Έργα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου, Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου, Δ. Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα θετική γνωμοδότηση)

Η Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του περιεχομένου της Μ.Π.Ε. για το έργο (εξ αναβολής) «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ρέματος «Λευκοπόταμος», ισχύος 1,38 MW, στη Τ.Κ. Ανθοχωρίου, Δ.Ε. Μετσόβου, Δήμου Μετσόβου, Π. Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (εξ αναβολής).
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης διευκρίνισε πως από την πλευρά του φορέα υλοποίησης του έργου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις στα θέματα που είχε θέσει η Επιτροπή σε προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με τον κίνδυνο κατολισθητικών φαινομένων, τη διαδικασία ύδρευσης/ άρδευσης, καθώς και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Για αυτό και η εισήγησή μας ως Επιτροπή είναι αρνητική», σημείωσε.

Αρνητική γνωμοδότηση, μετά από σχετική εισήγηση και της αρμόδιας υπηρεσίας, έλαβε η Επιτροπή για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή και λειτουργία έξι (06) Αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 18 MW , στις θέσεις «ΤΡΙΚΟΡΦΟΝ», «ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ» και «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΑΛΑ» της Δ.Ε. Ασπροποτάμου και στις θέσεις «ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ» και «ΧΙΟΛΙ» της Δ.Ε. Καστανιάς, του Δήμου Μετεώρων, της Π.Ε. Τρικάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας και στη θέση «ΟΞΥΑ ΔΕΣΠΑΤΗ» της Δ.Ε. Μετσόβου, του Δήμου Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε – κατά πλειοψηφία - τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκδήλωση Ηπειρωτικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στα τέλη Μαρτίου 2023, καθώς και σε εκδήλωση Ηπειρωτικών προϊόντων & τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στα τέλη Μαΐου 2023. Όπως, τόνισαν στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, η Περιφέρεια συμμετέχει στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις μετά από σχετικές προσκλήσεις.

Ακόμη, διευκρινίστηκε πως η προηγούμενη απόφαση για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού αδειών παραγωγών πωλητών για την άσκηση πλανόδιου εμπορίου, που είχε οριστεί στις 350 θέσεις, αφορά και τους επαγγελματίες πωλητές.
Read More »
Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΜΠΕ έργων και Εκθέσεις προϊόντων Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΜΠΕ έργων και Εκθέσεις προϊόντων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε συναντήσεις Β2Β, στην τουριστική έκθεση ITB 2023 στο Βερολίνο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε συναντήσεις Β2Β, στην τουριστική έκθεση ITB 2023 στο Βερολίνο


Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πρόκειται να συμμετάσχει με φυσική παρουσία ως αυτόνομος εκθέτης, στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, σκοπεύει να διαθέσει ένα εισιτήριο εισόδου και δωρεάν συμμετοχή στην πλατφόρμα οργάνωσης B2B συναντήσεων.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις οδηγίες που θα ανακοινώσει η ΙΤΒ, μέσω της εγγραφής στην πλατφόρμα.
Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: e.chanoglou@encore.com.gr, τη φόρμα συμμετοχής ως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023. Τα εισιτήρια εισόδου θα είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.
Για περαιτέρω πληροφορίες κα Ελένη Χανόγλου, τηλέφωνο 2310 407071.
Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε συναντήσεις Β2Β, στην τουριστική έκθεση ITB 2023 στο Βερολίνο Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε συναντήσεις Β2Β, στην τουριστική έκθεση ITB 2023 στο Βερολίνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών

Θέμα: Για τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ

Μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα βρίσκονται οι 3500 παραγωγοί που καλλιεργούν στην πεδιάδα της Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου και κινδυνεύουν να μην ποτίσουν τα χωράφια τους, περίπου 28.000 στρέμματα, καθώς η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος λόγω χρεών του αντίστοιχου ΤΟΕΒ και τα αντλιοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν εδώ και ενάμιση μήνα.

Το πρόβλημα των χρεών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς δεν είναι σημερινό και έχει επισημανθεί πολλές φορές στους αρμόδιους των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά οι αγρότες της περιοχής εισέπρατταν μόνο υποσχέσεις.

Η απαράδεκτη αύξηση του ετήσιου παγίου από τα 4 στα 10 ευρώ ανά στρέμμα, που προχώρησε η διορισμένη διοίκηση από την περιφέρεια Ηπείρου, δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα.

Σε συνθήκες αύξησης της τιμής της ΚWh (κιλοβατόρας) κατά 68%, υπολογιζόμενης της κρατικής επιδότησης, τα χρέη του ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ αυξήθηκαν φτάνοντας το 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου, καθώς είναι φανερό ότι έχουν αυξηθεί τα χρέη των αγροτών στον ΤΟΕΒ λόγω της αδυναμίας τους να καταβάλλουν τα τέλη τους εξαιτίας και της συνολικότερης εκτόξευσης του κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών στα προϊόντα τους.

Οι δυσκολίες επιβίωσης των αγροτών είναι αντικειμενικές και γι αυτό πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

- Να κουρευτούν τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς στο ύψος εκείνο που να εξασφαλίζει διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικών, υπερημερίας κλπ.) των παραγωγών – μελών του ΤΟΕΒ και διαγραφή χρεών των αγροτών προς τον ΤΟΕΒ σε ποσοστό τουλάχιστον 30% με βάση εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. για εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ,

- Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος με πλαφόν 0,07 ευρώ ανα κιλοβατώρα,

- Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ο Φ.Π.Α.,

- Να προβλεφθεί επιδότηση του αγροτικού ρεύματος έως 3.000 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο ώστε να καλύπτεται κατά 50% το κόστος του ρεύματος των βιοπαλαιστών αγροτών,

- Να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης των αντλιοστασίων,

- Να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και όλων της χώρας με ευθύνη του κράτους κεντρικά.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Μανωλάκου Διαμάντω
Read More »
Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Από κατρακύλα σε κατρακύλα το ΑΕΠ της Ηπείρου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Από κατρακύλα σε κατρακύλα το ΑΕΠ της Ηπείρου


Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στην Ήπειρο όπως και για την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία τα οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική και αφορούν στο 2020.

Το ΑΕΠ στην Ήπειρο μέσα σε ένα χρόνο –από το 2019 μέχρι το 2020- μειώθηκε κατά 9,7% και φτάνει μόλις στις 11.051 ευρώ. Φέρνει δε την περιοχή στην τρίτη από το τέλος θέση καθώς χαμηλότερο ΑΕΠ έχουν μόνο οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου.

Η Ήπειρος συμμετέχει με ποσοστό μόλις 2,2% στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία της χώρας. Η ΑΠΑ για το ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκε κατά 7,5%.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία στην Ήπειρο το 2020 ήταν χαμηλότερη από το 2013, το 2014, το 2015, το 2016, το 2017, το 2018 αλλά και το 2019.

Το 2013 για παράδειγμα η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία ήταν 3.585 και το 2020 είχε πέσει στο 3.233.

Read More »
Από κατρακύλα σε κατρακύλα το ΑΕΠ της Ηπείρου Από κατρακύλα σε κατρακύλα το ΑΕΠ της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Ανανεώθηκε η θητεία του Σταύρου Κωσταρά ως αντιδήμαρχος του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Ανανεώθηκε η θητεία του Σταύρου Κωσταρά ως αντιδήμαρχος του Δήμου Σουλίου


Με απόφαση του, ο δήμαρχος Σουλίου ανανέωσε η θητεία του Σταύρου Κωσταρά, ως Αντιδήμαρχου Συντήρησης Υποδομών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού μέχρι 31.12.23 με αρμοδιότητες την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των παρακάτω υπηρεσιακών μονάδων:

Του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων

Υπενθυμίζουμε πως στις 1.1.23, είχε προηγηθεί η ανανέωση της θητείας και των υπόλοιπων 4 Αντιδημάρχων.
Read More »
Ανανεώθηκε η θητεία του Σταύρου Κωσταρά ως αντιδήμαρχος του Δήμου Σουλίου Ανανεώθηκε η θητεία του Σταύρου Κωσταρά ως αντιδήμαρχος του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί


Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στις Βιομηχανίες και τα Πολυκαταστήματα Τροφίμων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και τα οποία, στα πλαίσια λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, προσέφεραν μεγάλες ποσότητες νωπών τροφίμων και ειδών διατροφής προκειμένου να ενισχυθεί το τεράστιο έργο αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που επιτελείται από τα Ιδρύματα Κοινωνικής Φροντίδας καθώς και τις Μητροπόλεις και τα Ενοριακά Συσσίτια. Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν σε όλες τις κοινωνικές δομές με φροντίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο διάστημα των Εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους αφού στις εορταστικές περιόδους οι ανάγκες είναι αυξημένες και οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας χρειάζονται την βοήθεια και την αλληλεγγύη μας.

Οι Εταιρείες που συμπαραστέκονται στο έργο μας και με την πολύτιμη συνεισφορά τους επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπισμού είναι οι:
· ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
· ΠΙΝΔΟΣ -ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
· ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ
· ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Ιωαννίνων Α.Ε (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ)
· ΜΥΛΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ζωγράφου Τσομπανίδη Υιοί Ο.Ε.
· ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΓΙΑΝΝΙΩΤ΄ΚΟ»
· ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Α.Ε.-ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ
· Super Market «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»
· Super Market «ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ»
· Super Market «LIDL ΗELLAS @ ΣΙΑ Ο.Ε»

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε για την Εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. , η οποία διανέμει ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες των προϊόντων της με δικά της οχήματα σε όλους τους υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής φροντίδας , καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες είναι διαρκείς.
Η ευγενική προσφορά όλων των Εταιρειών αποτελεί πράξη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και έμπρακτη υποστήριξη στο αξιέπαινο εθελοντικό έργο των Ενοριακών Συσσιτίων και των Ιδρυμάτων Κοινωνικής Φροντίδας για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Read More »
Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Βράβευσαν τους αθλητές με καταγωγή τη Πέστανη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Βράβευσαν τους αθλητές με καταγωγή τη Πέστανη


Με αφορμή την κοπή πίτας του συλλόγου μας είχαμε την ευκαιρία, η κοινότητα Κρυόβρυσης και ο σύλλογος Πέστανης να βραβεύσουμε τους εν ενεργεία αθλητές του Α.Ο. ΠΕΣΤΑΝΗΣ, Νικολάου Αλέξανδρο (τρίαθλο) Νικολάου Αντώνη (δρομεας) Ιωάννου Ιωάννη (δρομεας) για τις διακρίσεις τους στον αθλητισμό και τους ευχόμαστε ολόψυχα να έχουν υγεία και πολλές επιτυχίες.
Τους ευχαριστούμε που αντιπροσωπεύουν το όνομα του χωριού μας και την ιστορία του επάξια. 
Τους δωρίσαμε πανό με το έμβλημα της παλιάς ιστορικής ομάδας του χωριού μας!!!
Read More »
Βράβευσαν τους αθλητές με καταγωγή τη Πέστανη Βράβευσαν τους αθλητές με καταγωγή τη Πέστανη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Στην Εθνική Νέων οι Νίκος Λώλης και Θωμάς Βρακάς

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Στην Εθνική Νέων οι Νίκος Λώλης και Θωμάς Βρακάς


Tην προετοιμασία της για τους αγώνες στον γύρο Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023 αρχίζει η Εθνική Ομάδα Νέων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και ο κ. Τάσος Θέος απηύθυνε πρόσκληση σε 24 παίκτες, οι οποίοι θα προπονηθούν στις 6, στις 7 και στις 8 Φεβρουαρίου.
Στις προπονήσεις αυτές κλήθηκαν και δύο νεαροί επαγγελματίες παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ο μέσος Νίκος Λώλης ο τερματοφύλακας Θωμάς Βρακάς
Read More »
Στην Εθνική Νέων οι Νίκος Λώλης και Θωμάς Βρακάς Στην Εθνική Νέων οι Νίκος Λώλης και Θωμάς Βρακάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 6 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Υποβολή αιτήματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγηση δανείου με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου» στα διοικητικά όρια της Δ.Κ.Νέας Σελεύκειας συνολικού προϋπολογισμού 765.000 € με ΦΠΑ.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. “ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΠΑΚΠΠΟ) ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ”.
-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Πρόεδρος Δ.Σ “ΠΑΚΠΠΟ”.

ΘΕΜΑ 3ο
Μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας ενός (1) καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού διαξονικού μικτού φορτίου 19tn με γερανό και αρπαγή της αριθ. πρωτ. 17418/17.12.2021 σύμβασης (AΔAM:21SYMV009792069) της πράξης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΠΣ 5052624 (Υποέργο 5).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας ενός (1) καινούργιου απορριμματοφόρου διαξονικού οχήματος με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων της αριθ. πρωτ. 17416/17.12.2021 σύμβασης (AΔAM:21SYMV009791869) της πράξης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΠΣ 5052624 (Υποέργο 3).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 488/2022 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο πλαίσιο της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ' αριθμ. 1/2023 απόφασή της για τροποποίηση της αριθ. 48/2022 εισήγησης-απόφασής της και νέα εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση δουλείας διόδου πρόσβασης σε δημοτική οδό διανομής στην Κοινότητα Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ' αριθμ. 2/2023 απόφασή της για τροποποίηση σχεδίου πόλεως οικισμού Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Μειωτικός) του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας και χορήγηση παράτασης για κλείσιμο του φακέλου.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Σχετικά με τα ευρήματα της 2ης Τεχνικής Αναφοράς Ελέγχου Ποιότητας του Ε.Σ.Π.ΕΛ. στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ 1η Π.Ε. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ”.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Κατανομή Α’ δόσης 2023 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 15ο
1η τροποποίηση της με αριθ. πρωτ. 20019/04.11.2022 Σύμβασης (22SYMV011576021) με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου για την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στην υλοποίηση του έργου “Support stakeholders tackle strategic innovation in tourism in peripheral, remote and sparsely populated areas with resilient heritage offers and place based investments in the Cultural and Creative Industries”, με ακρωνύμιο “SMARTiMONY”».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων – ακινήτων του Δήμου για το έτος 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΠΔ 270/1981.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Συγκρότηση της Επιτροπής Εκτίμησης Καταλληλότητας Ακινήτων (άρθρο 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981) για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Συγκρότηση της Επιτροπής Διαχείρισης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής συμβάσεων έτους 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ.11δ και άρθρο 189 παρ.7).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Δωρεά από τη βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Δωρεά από τη βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa για την προσφορά της σε κατεψυγμένα προϊόντα καθώς και για τη συνεχή στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από τη βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από τη βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Παραμυθιά: Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Παραμυθιά: Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες


Σε απόγνωση βρίσκονται 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς εδώ και ενάμιση μήνα τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ δεν ηλεκτροδοτούνται καθώς η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών.
Περίπου 28.000 στρέμματα κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα αν δεν βρεθεί άμεσα λύση και δεν είναι ρυθμιστεί η οφειλή που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί με τη συμμετοχή του δημάρχου Σουλίου, Ιωάννη Καραγιάννη, και του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, αποφασίστηκε να γίνει άμεση παρέμβαση από την περιφέρεια προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και το υπουργείο οικονομικών ώστε να βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ.
Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Σουλίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από το δίκτυο του ΤΟΕΒ αρδεύονται και αγροικίες στα χωριά του κάμπου οι οποίες αν χρησιμοποιήσουν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πότισμα θα προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας σε ολόκληρο το δήμο.
Read More »
Παραμυθιά: Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες Παραμυθιά: Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Νέο ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Νέο ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας


Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου, οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού από το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, διαμορφώνεται ως εξής:
· Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:00 π.μ. - 7:30 μ.μ.
· Σάββατο από 8:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ.
Read More »
Νέο ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας Νέο ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το γλέντι του ΚΚΕ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το γλέντι του ΚΚΕ Θεσπρωτίας

Read More »
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το γλέντι του ΚΚΕ Θεσπρωτίας Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το γλέντι του ΚΚΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

3.650.000€ για τους δρόμους της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
3.650.000€ για τους δρόμους της Ηγουμενίτσας


Με την υπ’ αριθμ. 89519/23-12-2022 (ΑΔΑ: 6ΣΩΣ46ΜΤΛ6-ΦΘΡ) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη της Πράξης του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», ποσού χρηματοδότησης 2.800.000,00€ η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι υποέργα:
· Υποέργο 1: «Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 3.250.000,00€. Το εν λόγω έργο αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδοστρώματος οδών του Δήμου.
· Υποέργο 2: «Έργα Βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 400.000,00€, που αφορά στην κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δρόμου προς το Δρέπανο.

Έχει ήδη εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την δημοπράτηση των δύο υποέργων, ενώ εντός των προσεχών μηνών αναμένουμε την έναρξη των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρίθηκε άμεσα στη σχετική Πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και πέτυχε την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση ενός ουσιαστικού έργου που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα σημαντικού μέρους του οδικού δικτύου του Δήμου μας, βελτιώνοντας παράλληλα την οδική ασφάλεια και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η ένταξη της Πράξης αποτελεί μέρος μόνο, του ευρύτερου αναπτυξιακού μας σχεδιασμού για τον Δήμο Ηγουμενίτσας και αποδεικνύει την στόχευση, το όραμα και την ετοιμότητά μας για την πλήρη αξιοποίηση όλων των εργαλείων που μας προσφέρονται για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας».

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Read More »
3.650.000€ για τους δρόμους της Ηγουμενίτσας 3.650.000€ για τους δρόμους της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023
Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών, στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου νοσηλευόταν από τις 28 Δεκεμβρίου, ο επιχειρηματίας με καταγωγή από το Καστρί Ηγουμενίτσας Ηλίας Δήμας.
Γιος του Κωνσταντίνου και της Άννας Δήμα δημιούργησε με τη σύζυγό του Συλβάνα τη δική του οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και το Νικόλαο αλλά και τη μονάκριβη εγγονή του Ειρήνη.
Ήταν τελειόφοιτος της Σιβιτανιδειος Δημοσιάς Σχολής στον τομέα Δομικών έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και ακολούθησε για ένα χρονικό διάστημα με τον αδερφό του Αναστάσιο το επάγγελμα αυτό.
Είχε όμως μεγαλύτερο ζήλο και πόθο για το εμπόριο και έτσι ξεκίνησε προς το τέλος της δεκαετίας του '70 το εμπόριο χοντρικής και λιανικής πώλησης, ένας από τους πρώτους στον χώρο αυτό μέχρι και το 2008.
Στην πορεία της εξελίξεις του έγινε πολύ γνωστός στην Ήπειρο και αγαπητός στον κόσμο. 
Η επιχειρηματική του δράση δεν έμεινε μόνο στην Ελλάδα,
Συνέχισε και στην γειτονική χωρά της Αλβανίας συγκεκριμένα είχε έδρα στην πρωτεύουσα της στα Τίρανα, οπού ξεκίνησε να εισάγει και να εξάγει προϊόντα στις δυο χώρες.
Σαν προσωπικότητα, ήταν ένας ταπεινός, σοφός και ήσυχος άνθρωπος.
Ο κόσμος τον γνώρισε, τον έζησε και τον αγάπησε για την προσφορά και την βοήθεια που έδινε σε όλον τον κόσμο.
Ήταν πάντα χαμογελαστός.
Σαν πατέρας και οικογενειάρχης ήταν ένας εξαιρετικός σύζυγος και ένας υπερπροστατευτικός πατέρας για τα παιδιά του.
Η μεγαλύτερη του αγάπη στην ζωή του ήταν τα δυο του παιδιά και η αγαπημένη του εγγονή.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Καστρί, στις 2 το μεσημέρι.Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Σελίδες