ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο Δ.Ν.Ο.Η. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΣΙΑΒΟΥ

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8-5-2016, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εφήβων/νεανίδων και ανδρών/γυναικών στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, με τη συμμετοχή 447 αθλητών από 27 σωματεία από όλη την Ελλάδα. 
 
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και καλό καιρό και σηματοδοτήθηκε από τη συγκινητική επιστροφή στον κωπηλατικό στίβο της Αλεξάνδρας Τσιάβου, η οποία, παραδίδοντας μαθήματα αγωνιστικού πνεύματος, αθλητικής φινέτσας και αειθαλούς αγάπης για το άθλημα και το Σύλλογό της, κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο. 
 
Πλαισιώθηκε από 22 νέους αθλητές του Ομίλου μας, 15 από τους οποίους κατέκτησαν μετάλλια, ενώ οι υπόλοιποι, στην πρώτη τους εμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Η μαχητικότητα των αθλητών μας, κατέταξε τον Όμιλό μας στην τέταρτη (4) θέση στη συνολική κατάταξη, επιτυχία τεράστια δεδομένης της σχετικά ολιγομελούς αποστολής μας. 
 
Οι αθλητές μας κατατάχθηκαν αναλυτικά ως εξής :

Χρυσό μετάλλιο :
Αλεξάνδρα Τσιάβου (σκιφ γυναικών).

Ασημένιο μετάλλιο :
- Σακαρέλη Παναγιώτα, Χριστοφίδη Ευγενία – Μαρία, Μπέζα Τριανταφυλλένια, Λούπα Μαργαρίτα (4κωπος νεανίδων).
- Σακαρέλη Παναγιώτα, Τσιάβου Αλεξάνδρα, Μπέζα Τριανταφυλλένια, Γκιώκα Σωτηρία (4κωπος γυναικών).

Χάλκινο Μετάλλιο :
- Μπέζα Τριανταφυλλένια, Βέρμπη Φλωρένια (2κωπος νεανίδων).
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος, Κλεφτάκης Ανδρέας, Γεωργάκης Δημήτρης, Ιωάννου Θεόδωρος, Κλεφτάκης Κωνσταντίνος, Κάτσενος Πέτρος, Πάτσης Δημήτρης, Γεωργάκης Σπυρίδων (8κωπος μετά πηδαλιούχου εφήβων).

Τέταρτη θέση :
- Καλαγάνη Βικτωρία, Κουλούρη Φωτεινή, Ματρακούκα Ελευθερία, Κάτσιου Σοφία (4κωπος νεανίδων).
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος, Στάθης Κωνσταντίνος, Γεωργάκης Δημήτρης (4κωπος εφήβων).
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος, Στάθης Κωνσταντίνος, Γεωργάκης Δημήτριος (4κωπος ελαφρών βαρών ανδρών).

Έκτη θέση :
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος (2κωπος εφήβων).

Ένατη θέση :
- Κώτσης Σωτήρης, Μπέζας Ιάσων (2πλό εφήβων).

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, το Μηνά Πανταζή, τον Σάββα Θωμάζο και τα SUPER MARKET «ΞΕΝΟΣ Α.Ε.», που με την ενεργή συμπαράσταση και συνδρομή τους, κατέστησαν εφικτή τη συμμετοχή των αθλητών μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Συγχαίρουμε τους αθλητές και τους προπονητές μας για την εξαιρετική αυτή εμφάνιση και τους ευχόμαστε πολλές μελλοντικές επιτυχίες.
Read More »
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο Δ.Ν.Ο.Η. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΣΙΑΒΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο Δ.Ν.Ο.Η. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΧΡΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΣΙΑΒΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

«Μακαρίτες» για το ΤΕΕ ο Τσίπρας Μάριος Κάτσης και άλλοι 15 μέλη του βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Έξω φρενών είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τα μέλη του που με την ιδιότητα του βουλευτή ψήφισαν τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του και μια φωτογραφία με τα μέλη του αυτά

«Για να τους θυμόμαστε», αναφέρει χαρακτηριστικά σε φωτογραφία το ΤΕΕ και κατονομάζει ποιοι διπλωματούχοι μηχανικοί ψήφισαν τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

«Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο:
 
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Μηχανικός Η/Υ

ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πολιτικός Μηχανικός

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μηχανικός Η/Υ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πολιτικός Μηχανικός

ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Χημικός Μηχανικός

ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

ΦΑΜΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Χημικός Μηχανικός

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Πολιτικός Μηχανικός

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ Αρχιτέκτων Μηχανικός»
 
Read More »
«Μακαρίτες» για το ΤΕΕ ο Τσίπρας Μάριος Κάτσης και άλλοι 15 μέλη του βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ) «Μακαρίτες» για το ΤΕΕ ο Τσίπρας Μάριος Κάτσης και άλλοι 15 μέλη του βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 71 χρόνια από τον τερματισμό του Β' Παγκόσμιο Πολέμου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Μια πανέμορφη εκδήλωση για τα 71 χρόνια από τον τερματισμό του Β' Παγκόσμιο Πολέμου συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου, ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ και το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου όπου μαθητές της ΣΤ 2 τάξης παρουσίασαν εργασία με θέμα : " Η λεηλασία των έργων Τέχνης εν καιρώ Πολέμου " στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ.Θωμάς Πιτούλης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος . 
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ελένη Βρύση . 
Στην συνέχεια τα παιδικα χορευτικά τμήματα του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και "ξεσήκωσαν " τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση! 
 
Τέτοιες εκδηλώσεις "ακονίζουν " τη μνήμη και μας θυμίζουν τον ηρωισμό με τον οποίο πολέμησαν οι πρόγονοί μας ( αναφέρθηκαν ονόματα πεσόντων του χωριού κατά τη διάρκεια του πολέμου ) για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Μπράβο σε όλους.
 
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΛΠΑΝΗΣ
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 71 χρόνια από τον τερματισμό του Β' Παγκόσμιο Πολέμου (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 71 χρόνια από τον τερματισμό του Β' Παγκόσμιο Πολέμου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Χτύπημα που παραπέμπει στην Αλβανική μαφία, ο αποκεφαλισμός του 25χρονου Που στρέφεται η έρευνα της Αστυνομίας - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Για ένα επαγγελματικό χτύπημα,που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί,κάνουν λόγο,όχι μόνο οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας,αλλά και οι έμπειροι αξιωματικοί του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Θεσσαλονίκη, που χτενίζουν το σημείο της πλαγιάς, στον συνοικισμό Ποταμίας στη Γλυκή, που βρέθηκε το ακέφαλο πτώμα του άτυχου,προκειμένου να συλλέξουν, γενετικό υλικό και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Ήδη στην περιοχή έφτασαν και άλλοι αστυνομικοί της Α.Δ. Θεσπρωτίας με λεωφορείο,προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να φτάσουν στην άκρη του νήματος,ανακρίνοντας και ένα συγγενικό πρόσωπο του θύματος, που επίσης ζει στην Θεσπρωτία, αλλά στάθηκε μέχρι στιγμής αδύνατον,μιας και ο συγκεκριμένος άνθρωπος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία...

Στο παρελθόν τα αίτια...
Η Αστυνομία πλέον στρέφει τις έρευνες της,στον χώρο της Αλβανικής μαφίας, μιας και όλα δείχνουν πως ο άγνωστος εκτελεστής, από τον τρόπο που έδρασε, δείχνει να γνώριζε πολύ καλά πως να αιφνιδιάσει το θύμα και είναι πολύ πιθανό, στο παρελθόν έχει διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου... 

Έχει ήδη ζητηθεί και η βοήθεια της Αλβανικής Αστυνομίας,μιας και στο πτώμα του άτυχου 25χρονου υπήρχαν κάποια τατουάζ, τα οποία παραπέμπουν σε συγκεκριμένη φυλακή, στην οποία είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο 25χρονος δούλευε και στο παρελθόν σε κτηνοτροφική επιχείρηση στην Ήπειρο και τους τελευταίους δυο μήνες στην Ποταμιά Γλυκής, πιθανότατα -όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- για να χρησιμοποιεί τις σταβλικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ερημικές τοποθεσίες,ως κρησφύγετα, προκειμένου να κρύβεται από κάποιους που τον κυνηγούσαν.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνουν στο epirusgate και οι κάτοικοι της Ποταμιάς και της Γλυκής, που δηλώνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός και λένε πως ο 25χρονος δεν πλησίασε ποτέ σε κάποια από τα καφενεία της περιοχής και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις 20 περίπου οικογένειες των Αλβανών που ζουν στα συγκεκριμένα χωριά.
Read More »
Χτύπημα που παραπέμπει στην Αλβανική μαφία, ο αποκεφαλισμός του 25χρονου Που στρέφεται η έρευνα της Αστυνομίας - Αναλυτικό ρεπορτάζ Χτύπημα που παραπέμπει στην Αλβανική μαφία, ο αποκεφαλισμός του 25χρονου Που στρέφεται η έρευνα της Αστυνομίας - Αναλυτικό ρεπορτάζ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Βίντεο από το σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος με τον αποκεφαλισμό 25χρονου. Όλες οι εξελίξεις

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016Επαγγελματικό συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αστυνομικοί πίσω από τη δολοφονία του 25χρονου ο οποιος εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας αποκεφαλισμένος σε σταβλική εγκατάσταση στην Ποταμιά Παραμυθιάς.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη περιοχή, ενώ αυξημένοι είναι και οι έλεγχοι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, αφού εικάζεται πως πιθανών οι δράστες θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στη γείτονα χώρα.

Όλα ξεκίνησαν στις 05:30 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο ιδιοκτήτης της σταβλική εγκατάστασης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον 25χρονο υπάλληλο του, Αλβανικής καταγωγής, χωρίς αυτό να κατέστη δυνατόν. Ο ιδιοκτήτης του στάβλου έφτασε στο σημείο 2 ώρες μετά και βρέθηκε μπροστά στο αποκεφαλισμένο σώμα του 25χρονου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Παραμυθιάς, άντρες του όποιου έφτασαν στο σημείο μαζί με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίσας. Στο σημείο κατέφθασε και κλιμάκιο του εγκληματολογικού από την Θεσσαλονίκη μαζί με τον Ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.

Μέχρι και αυτήν την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται και εστιάζονται στον εντοπισμό του κεφαλιού, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να υπάρχει αποτέλεσμα.

Ο 25χρονος βρισκόταν τους 2 τελευταίους μήνες στην Ποταμιά, ενώ είχε εργαστεί και παλaιότερα στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν με προσοχή την δράση του στην Αλβανία, καθώς φέρεται να έχει εμπλακεί σε παράνομες πράξεις ενώ εξετάζονται κι άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.


Δείτε στο βίντεο που ακλουθεί, πλάνα από το σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος.


Read More »
Βίντεο από το σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος με τον αποκεφαλισμό 25χρονου. Όλες οι εξελίξεις Βίντεο από το σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος με τον αποκεφαλισμό 25χρονου. Όλες οι εξελίξεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτης Μήτσης επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.

Στην συνάντηση που διεξήχθη, συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν τα έργα που γίνονται στο Δήμο καθώς και θέματα που έχουνε να κάνουνε με την ανάδειξη, την αξιοποίηση του πνευματικού δυναμικού και την αποτίμηση της προσφοράς του στον τόπο μας. 
 
Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τόνισε ότι η πόρτα του δημαρχείου είναι πάντα ανοιχτή για όλους ανεξαιρέτως τους εκπροσώπους του πνεύματος και του πολιτισμού που τιμούν τον τόπο μας με το έργο τους και την παρουσία τους σε όλα τα επιστημονικά και πνευματικά φόρα εντός & εκτός της Πατρίδας μας. 
 
Επίσης αναφέρθηκε και στις προθέσεις του, στο εγγύς μέλλον, να αναδείξει και να τιμήσει το έργο τους διοργανώνοντας ανάλογες εκδηλώσεις γι΄ αυτούς.

Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Επαγγελματικό συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αστυνομικοί πίσω από τη δολοφονία του 25χρονου Αλβανού (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, τόσο για τον εντοπισμό των δραστών, όσο και του μέλους που λείπει από το ακέφαλο πτώμα. 
Οι Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις από την αυτοψία του ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη δείχνουν «επαγγελματικό» χτύπημα. 
Το πτώμα του άτυχου 25χρονου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί μέσα σε στάβλο, από τον ιδιοκτήτη και αφεντικό του, όταν μετέβη στο σημείο για να αρμέξει τα ζώα του. 
Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη περιοχή, ενώ αυξημένοι είναι και οι έλεγχοι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, αφού εικάζεται πως οι δράστες θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στη γείτονα χώρα, εάν δεν το έχουν ήδη καταφέρει. 
Για το λόγο αυτό υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Αλβανική Αστυνομία.
Read More »
Θεσπρωτία: Επαγγελματικό συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αστυνομικοί πίσω από τη δολοφονία του 25χρονου Αλβανού (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Θεσπρωτία: Επαγγελματικό συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αστυνομικοί πίσω από τη δολοφονία του 25χρονου Αλβανού (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών πτηνών στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

Read More »
Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών πτηνών στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών πτηνών στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

"Μουσεία και πολιτιστικά τοπία" Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου έως και την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 τόσο στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας όσο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας επιλέγει να παρουσιάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα έναν από τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας, την αρχαία πόλη των Γιτάνων, τον μεγαλύτερο σε έκταση και τον σημαντικότερο -από άποψη πολεοδομικής οργάνωσης και σωζόμενων μνημείων- αρχαίο οικισμό της Θεσπρωτίας, ο οποίος ταυτόχρονα αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της αρχαίας Ηπείρου.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δευτέρα, 16 Μαΐου έως Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Μία μέρα στα αρχαία Γίτανα»

ΓΙΑ Ε΄~ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 26650.21417


Βασική επιδίωξη του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία των μαθητών με διάφορες πτυχές του δημόσιου και ιδιωτικού βίου στην αρχαία Θεσπρωτία των ελληνιστικών χρόνων, όπως η πολιτική και οικονομική οργάνωση, η θρησκεία και ο πόλεμος, μέσα από μια εκπαιδευτική περιήγηση στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, με ειδικότερο στόχο τον εντοπισμό αντίστοιχων εκθεμάτων από τα αρχαία Γίτανα, που φιλοξενούνται στην έκθεση. Παράλληλα, γίνονται αναφορές σε δημόσια κτίρια της αρχαίας πόλης, όπως το πρυτανείο, η στοά, το θέατρο και ο μικρός ναός. Ως επιμέρους στόχοι ορίζονται η εξοικείωση των μικρών επισκεπτών με το μουσειακό περιβάλλον, η γνωριμία τους με τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου τους, η επαφή τους με αυθεντικά αντικείμενα αλλά και η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, η ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και η ψυχαγωγία μέσα από ευχάριστες εκπαιδευτικές δράσεις.


Δευτέρα, 16 Μαΐου έως Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Στο θέατρο των Γιτάνων»

ΓΙΑ Γ΄~ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 26650.21417

Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, το οποίο λειτούργησε και ως χώρος δημόσιων πολιτικών συναθροίσεων των Θεσπρωτών και πιθανόν των Ηπειρωτών. Η θέση του θεάτρου σε μία θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε ελάχιστη απόσταση από την κοίτη του ποταμού Καλαμά, αποτελεί αφορμή για την επισήμανση της αμφίδρομης σχέσης φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας πόλης των Γιτάνων (τομέας ιδιωτικών οικιών, αγορά, ναοί, πρυτανείο) και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο του θεάτρου.

Στις 18 Μαΐου 2016 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος
Read More »
"Μουσεία και πολιτιστικά τοπία" Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας "Μουσεία και πολιτιστικά τοπία" Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Τη λειτουργία του συνοριακού Τελωνείου Αμπελώνα την περίοδο του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα ζητεί ο Β. Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών. 
 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί να εφαρμοστεί, ύστερα από τέσσερα χρόνια, η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία το Τελωνείο Αμπελώνα θα λειτουργούσε τις παραπάνω περιόδους με κλιμάκιο υπαλλήλων από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα»

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Δ6Β1168860/ΕΞ 2011/6-12-2011 Α.Υ.Ο. – ΦΕΚ 3034/Β/30-12-2011) ανεστάλη από 1/2/2012 η λειτουργία Περιφερειακών Τελωνειακών Αρχών και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν σε άλλες Τελωνειακές Αρχές. Σε μεταγενέστερη, διευκρινιστική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (Δ19Α5002909/ΕΞ2012/19-1-2012 Α.Υ.Ο.) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ειδικά για το συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, οι αρμοδιότητες του οποίου περιέρχονται στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, θα λειτουργεί κλιμάκιο «μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (Πάσχα, καλοκαίρι, Χριστούγεννα)» από υπαλλήλους που θα ορίζονται από τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας και μόνο μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Στην εν λόγω απόφαση καλούνταν οι Προϊστάμενοι των Τελωνείων στα οποία περιέρχονταν οι αρμοδιότητες των υπό αναστολή Τελωνείων να συνεργαστούν για τη μετάβαση στις νέες οργανωτικές δομές.

Παρ' όλα αυτά η λειτουργία κλιμακίων στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην παραπάνω απόφαση διαδικασία, ουδέποτε προχώρησε. Η μη επαναλειτουργία του Τελωνείου, ειδικά σε περιόδους κορύφωσης της διασυνοριακής κίνησης, όπως το καλοκαίρι και οι μεγάλες γιορτές, δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών σε τουλάχιστον τριάντα χωριά που βρίσκονται στις δύσβατες και ορεινές επαρχίες Λιβαδειάς και Δίβρης Αγ. Σαράντα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός: - Εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για τη λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, όπως αυτές ορίζονται στην Δ19Α5002909/ΕΞ2012/19-1-2012 Α.Υ.Ο..
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Με θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε στο Βασιλικό Θεσπρωτίας η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τελέστηκε στο χωριό Βασιλικό Θεσπρωτίας η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
 
 
 
Μετά τη θεία λειτουργία στο καφενείο του χωριού για το εθιμοτυπικό καφεδάκι!!!
Read More »
Με θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε στο Βασιλικό Θεσπρωτίας η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής Με θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε στο Βασιλικό Θεσπρωτίας η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Συνελήφθη χθες (08-05-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις  Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το άγριο έγκλημα στη Γλυκή Παραμυθιάς

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σήμερα (09.05.2016) το πρωί, σε στάβλο στην περιοχή της Γλυκής Παραμυθιάς. 
 
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το άγριο έγκλημα στη Γλυκή Παραμυθιάς Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το άγριο έγκλημα στη Γλυκή Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πίστας Motor Cross στο Ράγιο

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016
ΦΩΤΟ και ρεπορτάζ: Στέργιος Παλπάνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πίστας Motor Cross στο χωριό Ράγιο του Δήμου Φιλιατών. 
 
 
 
Αρκετοί αθλητές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν σε όλες τις κατηγορίες και σε αγώνες επίδειξης που ακολούθησαν μάγεψαν με τα άλματα τους θεατές μικρούς και μεγάλους! 
 
Στα εγκαίνια βρέθηκε και ο Δήμαρχος Φιλιατών . Σπύρος Παππάς. 

 
 
Την παράσταση έκλεψε ένας εξάχρονος αναβάτης που πήρε μέρος στην κατηγορία junior. 
 
 
 
Πολλά μπράβο στην ομάδα Motor cross και όλους όσους συνέβαλαν να δημιουργηθεί αυτή η πίστα. 
 
Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές αυτού του αγώνα.
Read More »
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πίστας Motor Cross στο Ράγιο Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πίστας Motor Cross στο Ράγιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016
 
 
Συγκέντρωση με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής προτωμαγιάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και στην Ηγουμενίτσα.
 
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κυρίαρχα συνθήματα "Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο", "Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή", "Κόκκινη Πρωτομαγιά Πρωτοπόρα εργατιά".

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σπύρος Υφαντής, πρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Θεσπρωτίας, που μεταξύ άλλων ανέφερε: "Σήμερα, τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, όπως ακριβώς της αξίζει. Δίνουμε την απάντηση που αρμόζει, όπως εμείς ξέρουμε, στην άθλια ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει σε πολυήμερη αργία τους εργαζόμενους προσπαθώντας να ακυρώσει την πρωτομαγιάτικη απεργία, με την απόφασή της για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 3 Μάη".

Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: "Αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε και η επίθεση που συνεχίζεται στη ζωή μας μπορεί να ανατραπεί. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων που είναι στο δρόμο από χθες. Με πείσμα, με σφιγμένη τη γροθιά και με το χαμόγελο αυτών που ξέρουν ότι παλεύουν για την τάξη τους ".

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Μπούργος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας. Παραθέτουμε ορισμένα σημεία της ομιλίας του:

"Ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Είναι πλέον ολοφάνερο το βάθος των αντιδραστικών ανατροπών που επιφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να κοροϊδέψει το λαό και να το παρουσιάσει ως ένα νομοσχέδιο όπου τάχα πληρώνουν οι πλούσιοι, ότι έρχεται να διορθώσει δήθεν αδικίες του παρελθόντος, αλλά μια απλή ματιά στο σχέδιο νόμου και χωρίς ακόμη να λάβουμε υπόψιν μας ότι σίγουρα, όπως πάντα, το τελικό κείμενο θα είναι χειρότερο, αρκεί για να καταλάβει και ο πιο δύσπιστος, ότι και ο ορισμός νόμος - λαιμητόμος δεν αρκεί για να καταδείξει τη βαρβαρότητα των μέτρων.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση που από την πρώτη στιγμή διατύπωσαν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ότι πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για την εργατική τάξη. Ήταν σημαντική η συμβολή των αγώνων που προηγήθηκαν, στους οποίους πρωτοστάτησαν και ηγήθηκαν οι ταξικές δυνάμεις, για να μπουν εμπόδια, για να μην τολμήσουν να φέρουν το νόμο έκτρωμα στη Βουλή."

Σε άλλο σημείο: "Αν κάτι επιβεβαίωσαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο. Να συντρίψει δηλαδή ό,τι απέμεινε όρθιο από τις επιθέσεις που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Η αποκάλυψη της μεθόδευσης να έρθει το αντιασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο, φανερώνει την ανησυχία που έχει η κυβέρνηση για τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική της.

Η 48ωρη γενική απεργία που αποφασίστηκε και αναγγέλθηκε από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, ως κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα μετά τις 4 Φλεβάρη, φαίνεται πως απασχόλησε σοβαρά τα επιτελεία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ενεργοποίησε τους πιο δόλιους σχεδιασμούς, για να ελιχθούν απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων."

Επίσης ανέφερε ότι: "Η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι το εχέγγυο ότι η κυβέρνηση μπορεί να προωθεί και να ψηφίζει μέτρα άκρως αντιλαϊκά, παρά τις αντιδράσεις που αυτά προκαλούν από τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι απόδειξη πίστης και αφοσίωσης στο κεφάλαιο και την εξουσία του."

Και οτι: "Η κυβέρνηση θέλησε να πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Από την πρώτη ώρα που αποκαλύφθηκε η άθλια μεθόδευση της, τα ταξικά σωματεία του νομού, το Εργατικό Κέντρο σήμαναν συναγερμό."

Η ομιλία έκλεισε με τα εξής: "Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους! Δεν περιμένουμε σωτήρες! Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη. Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Αυτό είναι και το μήνυμα της πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, δεν θα τους επιτρέψουμε να το αλλοιώσουν.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Η 1η του Μάη δεν είναι τυπικά μόνο η μέρα που η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράζει πορεία. Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι μέρα απεργίας. Η φετινή όμως Πρωτομαγιά, μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κλιμάκωση της πρωτοφανούς σε ένταση και διάρκεια επίθεση της αστικής τάξης, εν μέσω παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης. Η απεργία της Πρωτομαγιάς για τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν μπορεί παρά να είναι σταθμός κλιμάκωσης του δικού μας αγώνα για την υπεράσπιση κατακτήσεών μας αλλά και για τη διεκδίκηση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας! Το δρόμο της πάλης και των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το φλογερό αυτό σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες, εξακολουθεί να μας εμπνέει και να φωτίζει το δρόμο μας.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!

Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!"
Read More »
Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ηγουμενίτσα Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

ΣΟΚ σε χωριό της Θεσπρωτίας - Βρέθηκε νεαρός αποκεφαλισμένος

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016Για την ύπαρξη ενός ακέφαλου πτώματος στην Ποταμιά του Δήμου Σουλίου, ενημερώθηκε πριν από λίγη ώρα το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς .

Άντρες του ΑΤ Παραμυθιάς και της ασφάλειας Ηγουμενίτσας, βρίσκονται ήδη στο σημείο όπου και εξελίσσονται έρευνες για τον εντοπισμού του κεφαλιού που λείπει από το σημείο, καθώς και στοιχείων του διαφαινομένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για άντρα ηλικίας 25 περίπου ετών Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρέθηκε στη περιοχή προ 2 μηνών περίπου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Read More »
ΣΟΚ σε χωριό της Θεσπρωτίας - Βρέθηκε νεαρός αποκεφαλισμένος ΣΟΚ σε χωριό της Θεσπρωτίας - Βρέθηκε νεαρός αποκεφαλισμένος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Έκθεση φωτογραφίας στο Πλαίσιο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλαισίου – «Η κυρά Βασιλική» (Πλαίσιο Θεσπρωτίας) σας προσκαλεί σην έκθεση «Μνημεία Αστρόφωτα» του Γιώργου Μαλαμίδη και του Κων/νου Τσέκα, που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε από την Σάββατο 14/05/2016 έως και την 15/06/2016.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει πολλές νέες (2014-2016) φωτογραφίες αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Θεσπρωτίας, συμπεριλαμβανομένου του Πλαισίου, με φόντο αστερισμούς, πλανήτες και άλλα εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα, που συνέλαβαν με τον φακό τους οι δύο φωτογράφοι κατά το οδοιπορικό τους στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τις καλύτερες από τις φωτογραφίες των προηγηθείσων εκθέσεων .
 
Το υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες : «Οχυρωμένοι οικισμοί και κάστρα», «Εκκλησίες και Μονές» και «Ουράνια φαινόμενα και αστερισμοί» .
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Πλαισίου (πρώην Δημοτικό Σχολείο) το Σάββατο 14 Μαίου 2016, στις 7.00 μ.μ. και θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και συζήτηση με τους κ. Γιώργο Μαλαμίδη και κ. Κωνσταντίνο Τσέκα.
 
Χορηγός Επικοινωνίας: thespro.gr
Read More »
Έκθεση φωτογραφίας στο Πλαίσιο Φιλιατών Έκθεση φωτογραφίας στο Πλαίσιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 Rating: 5

Σελίδες