Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου Θ. Ντάνης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου Θ. Ντάνης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη


Μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Αρχιμανδρίτη Σεραπίων Μιχαλάκη ως νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με αισθήματα βαθύτατου σεβασμού συγχαίρω από καρδιάς τον νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την εκλογή του. Διαδέχεται έναν άξιο Μητροπολίτη, τον κ.κ. Τίτο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή ποιμαντορία, και ευελπιστώ σε μία καλή συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει επάξια την Μητρόπολη μας»
Read More »
Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου Θ. Ντάνης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου Θ. Ντάνης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης | Ανακοίνωση από τη Μητρόπολη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης | Ανακοίνωση από τη Μητρόπολη


Η Ιερά Μητρόπολις ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκλογή εις την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος δια την ανάδειξιν Μητροπολίτου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου έλαβαν 1) Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης 57 ψήφους, 2) Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος 41 ψήφους και 3) Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος 6 ψήφους, ευρέθησαν 1 λευκή ψήφος και 1 άκυρη ψήφος. Επί της δευτέρας ψηφοφορίας ανεδείχθη Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης με 59 ψήφους, ενώ ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος έλαβε 17 ψήφους και ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι. Το μικρό και μεγάλο μήνυμα του νεοεκλεγέντος Mητροπολίτου θα δοθούν την Τρίτη 10/10/2023 το πρωί πριν από την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και η χειροτονία του θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 21 Οκτωβρίου 2023.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ
κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

Ὁ ἐψηφισμένος Μητροπολίτης Παραμυθίας, ΦιλιατῶνκαίΓηρομερίου κ. Σεραπίων (κατά κόσμονἸωάννης) Μιχαλάκης γεννήθηκε τό 1967 στά Μέγαρα. Σπούδασε στήνἈνωτέρα Ἐκκλησιαστική Σχολή τῶν Ἀθηνῶν καί στό Τμῆμα Θεολογίας τοῦ Ἐθνικοῦ καί Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.
Τό 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος καί τό 1994 Πρεσβύτερος, ὑπό τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου Μεγάρων καί Σαλαμῖνος κυροῦ Βαρθολομαίου, λαβών τό ὀφφίκιο τοῦ Ἀρχιμανδρίτου. Ἔκτοτε καί μέχρι τῆς εἰς Ἐπίσκοπον ἐκλογῆς του ὑπηρέτησε στήν Ἱερά Μητρόπολη Μεγάρων καί Σαλαμῖνος ὡς Ἐφημέριος καί Προϊστάμενος τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων.
Ἀπό τον Ὀκτώβριοτοῦ 2003 ὑπηρέτησε στην Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὡς Γραμματεύς τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Ἐκκλησιαστικῆς Τέχνης και Μουσικῆς, ὡς Γραμματεύς παρά τῷ Ἀρχιγραμματεῖ και ἐν συνεχείᾳ ὡς Β΄ και ὡς Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος.
Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν και Γηρομερίου ἐξελέγητήν 9η Ὀκτωβρίου 2023.

Α Ξ Ι Ο Σ !

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Read More »
Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης | Ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης | Ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση Νταή για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Ανακοίνωση Νταή για το αποτέλεσμα των εκλογών


Αγαπητές συνδημότισσες – αγαπητοί συνδημότες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι μας υποστήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους, στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής οφείλεται σε εσάς. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους συμπατριώτες που εκτελώντας το δημοκρατικό τους καθήκον, ψήφισαν στις εκλογές, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους.
Κάναμε έναν μεγάλο, έντιμο, ακομμάτιστο και αξιοπρεπή αγώνα, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμα και από τους αντιπάλους μας.
Το πρώτο σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ηγουμενίτσας έγινε.
Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές: η πλειοψηφία των συμπολιτών εξέφρασε την καθαρή επιθυμία για ανατροπή της υφιστάμενης τελματώδους κατάστασης στο Δήμο.
Την επόμενη Κυριακή θα γίνει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα, με την τελική επικράτηση του Συνδυασμού μας, ως κύριου εκφραστή του αιτήματος για αλλαγή στην Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά, το Μαργαρίτι, την Πέρδικα, τον Παραπόταμο, αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου.
Ήδη τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία είναι άκρως ενθαρρυντικά και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Υποψήφιοι του Συνδυασμού μας ήδη έχουν εκλεγεί ως Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων. Τους συγχαίρουμε θερμά, όπως επίσης συγχαίρουμε όλους όσοι εξελέγησαν σε αντίστοιχες θέσεις και από τους άλλους Συνδυασμούς. Ως επόμενη Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε για ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία με όλα τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ανεξάρτητα από το Συνδυασμό στον οποίο ανήκουν.
Συγχαρητήρια στους Συνδυασμούς «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» και «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προεκλογικό τους αγώνα, ο οποίος συνέβαλλε στο να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στον προγραμματικό λόγο, για το μέλλον του τόπου. Ο Συνδυασμός μας έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη συναινέσεων και συνεργειών μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων, σε όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά ζητήματα του Δήμου. Δεσμευόμαστε ότι ως Δημοτική Αρχή θα τα υλοποιήσουμε, όπως επίσης δεσμευόμαστε ότι θα υποστηρίξουμε τους Συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους με ουσιαστικό, εποικοδομητικό και παραγωγικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες, που επίσης αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε και τις επόμενες ημέρες σε έναν προεκλογικό αγώνα με ήπιους τόνους, με κέντρο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Ελπίζουμε ότι και ο ανθυποψήφιος Συνδυασμός «Δύναμη Προοπτικής» θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Φίλες και φίλοι,
οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών και των Προέδρων Συμβουλίων στην πλειονότητα των Κοινοτήτων του Δήμου, ολοκληρώθηκαν στον πρώτο γύρο. Την επόμενη Κυριακή καλείστε πλέον να εκλέξετε τον Δήμαρχο και την ομάδα που θα αποτελέσει τη Δημοτική Αρχή.
Σας καλούμε απαλλαγμένοι από τις όποιες οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές και φιλικές σας υποχρεώσεις, με το «χέρι στην καρδιά», να επιλέξετε αυτούς που θεωρείτε πραγματικά πιο ικανούς και αποτελεσματικούς να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου.
Σας καλούμε να αποφασίσετε αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πολιτικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σας καλούμε να στηρίξετε τον ανεξάρτητο Συνδυασμό μας και τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή, η εμπειρία, οι γνώσεις, οι ικανότητες και το ήθος του οποίου αποτελούν εγγύηση για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
Σας καλούμε να επιλέξετε το Συνδυασμό μας, γιατί τα άξια στελέχη του, θα αποτελέσουν τους ανθρώπους που θα διοικήσουν το Δήμο τα επόμενα πέντε χρόνια είτε με τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, είτε με την παρουσία τους στα λοιπά σημαντικά όργανα διοίκησης των νομικών προσώπων, των επιτροπών και των ομάδων εργασίας του Δήμου.
Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και τον ίδιο πολιτικό πολιτισμό τον αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.
Read More »
Ανακοίνωση Νταή για το αποτέλεσμα των εκλογών Ανακοίνωση Νταή για το αποτέλεσμα των εκλογών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δήλωση του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Θανάση Ντάνη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Δήλωση του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Θανάση Ντάνη


Η ετυμηγορία των δημοτών αποφάσισε νέος δήμαρχος στον δήμο Σουλίου να είναι ο Θανάσης Ντάνης με τον συνδυασμό «ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες του δήμου Σουλίου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποψήφιους μας για τον αγώνα που έδωσαν σε κάθε γωνιά του δήμου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους άλλους συνδυασμούς για τον δικό τους αγώνα.
Ο όμορφος προεκλογικός αγώνας τελείωσε. Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε την προετοιμασία ώστε τον Ιανουάριο να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να δουλέψουμε με στόχο πραγματικά ο δήμος μας να γυρίσει σελίδα.
Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Δεν περισσεύει κανένας. Όπως λέγαμε και προεκλογικά δεν μηδενίζουμε το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Κάθε θετικό έργο θα το αναδείξουμε και θα το προχωρήσουμε. Και περιμένουμε από την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα να είναι εποικοδομητική απέναντι μας και να βοηθήσει και με τις δικές της προτάσεις.
Η ισχυρή εντολή των συνδημοτών είναι υψηλής ευθύνης για το αύριο του δήμου μας και εμείς θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Έχοντας όλη την δύναμη και την θέληση να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε αυτήν την εντολή.
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μας.
Η νέα εποχή για τον δήμο Σουλίου άρχισε!
Read More »
Δήλωση του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Θανάση Ντάνη Δήλωση του νέου Δημάρχου Σουλίου κ. Θανάση Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Η κατανομή των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι εκλέγονται στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Η κατανομή των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι εκλέγονται στη Θεσπρωτία


Το τοπίο στη συγκρότηση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ήπειρο ξεκαθαρίζει. Οι έδρες των παρατάξεων ήταν γνωστές με την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο δίνει την δυνατότητα για την πρώτη μεν αλλά ασφαλή κατανομή τους στους νομούς.
Στο Νομό Ιωαννίνων οι έδρες συνολικά είναι 22 και από αυτές τις 14 κερδίζει η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη.
Ο Γιάννης Στέφος παίρνει δύο έδρες, ο Στέφανος Ζούμπας δύο, ο Γιώργος Πρέντζας δύο, οι Ορίζοντες Ηπείρου του Σπύρου Ριζόπουλου, ο οποίος έκανε γνωστή την αποχώρησή του, μία έδρα και μία η παράταξη του Λάμπρου Γεωργόπουλου.
Στο Νομό Άρτας, ο οποίος έχει εννέα έδρες, ο Αλέκος Καχριμάνης κερδίζει τέσσερις και από μία κερδίζουν οι υπόλοιπες πέντε παρατάξεις.
Στο Νομό Θεσπρωτίας ο οποίος διαθέτει έξι έδρες, ο Αλέκος Καχριμάνης παίρνει τις τέσσερις και από μία έδρα παίρνουν οι παρατάξεις του Γιάννη Στέφου και του Σπύρου Ριζόπουλου.
Στο Νομό Πρέβεζας ο οποίος διαθέτει οκτώ έδρες ο Αλέκος Καχριμάνης παίρνει τις πέντε και από μία παίρνουν ο Γιάννης Στέφος, ο Στέφανος Ζούμπας και ο Γιώργος Πρέντζας.

Στο Νομό Θεσπρωτίας
Στο Νομό Θεσπρωτίας η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη χάνει δύο πρωτοκλασάτα της στελέχη. Πρόκειται για τον Άλκη Λάμπρου και τη Ρεγγίνα Δηλαβέρη καθώς παίρνοντας την πέμπτη και την έκτη θέση μένουν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την πρωτιά στο Νομό πήρε με μεγάλη διαφορά ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης.

Η πρώτη τετράδα αποτελείται από τους:
Πιτούλης Θωμάς του Γεράσιμου 4.883
Παπαγρηγορίου Νικόλαος του Αχιλλέα 3.468
Γκαμπρέλας Δημήτριος του Ευαγγέλου 3.231
Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα του Δημητρίου 2.896

Από την παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου την πρωτιά έχει η Μάγδα Τάτση και από την παράταξη του Γιάννη Στέφου η Παναγιώτα Αγγέλη.

Στο Νομό Ιωαννίνων
Με την ενσωμάτωση στη σταυροδοσία να ξεπερνά το 90% στο Νομό Ιωαννίνων οι 14 από την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη που προηγούνται και φαίνεται να εξασφαλίζουν την εκλογή τους είναι:
Νάκου-Δασούλα Αγνή του Σωτηρίου 8.250
Σιαράβας Κωνσταντίνος του Γεωργίου 6.327
Γοργόλης Βασίλειος του Μιχαήλ 5.785
Περιστέρη Ελένη του Γεωργίου 5.090
Τσιάρα Σταυρούλα του Ναπολέοντα 5.069
Γαϊτανίδης Πρόδρομος (Μάκης) του Ιωάννη 3.776
Κίτσιος Κωνσταντίνος του Νικολάου 3.776
Λαζάνης Χαρίλαος (Χάρης) του Αλκιβιάδη 3.523
Γκαρτζονίκας Ηλίας του Χρήστου 3.418
Μητροκώστα Παναγίωτα (Γιούλα) του Χριστοφόρου 2.811
Αρλέτου Αικατερίνη του Σταύρου 2.776
Γκογκάκη Μαργαρίτα του Δημητρίου 2.461
Παπαρούσης Χριστόδουλος (’κης) του Διονυσίου 2.190
Γιουγλής Θεόφιλος του Παναγιώτη 2.077

Στο Νομό Ιωαννίνων μία από τις δύο έδρες της παράταξης του Γιάννη Στέφου θα κρατήσει ο ίδιος και η δεύτερη θα κριθεί μεταξύ του Χρήστου Μαντά και του Σάββα Δημητριάδη καθώς τους χωρίζει μικρός αριθμός ψήφων.
Ο Στέφανος Ζούμπας θα έχει την μία από τις δύο έδρες της παράταξής του και την δεύτερη κερδίζει ο Χάρης Λιούρης.
Ο Γιώργος Πρέντζας και η Τίνα Ζέκα θα βρεθούν και πάλι στα έδρανα του Περιφερειακού με την Λαική Συσπείρωση ενώ η έδρα του Σπύρου Ριζόπουλου φαίνεται ότι θα πάει στον Σπύρο Υφαντή ενώ θέση θα έχει από το ΦΩΣ ο Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Στο Νομό Άρτας
Στο Νομό Άρτας για την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη καθαρή πρωτιά έχει πάρει ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.

Η τετράδα που εκλέγεται είναι:
-Ψαθάς Βασίλειος του Γεωργίου 6.384
-Σίμου-Τάσιου Αναστασία του Χρήστου 3.912
-Σπύρου Νικόλαος του Αντωνίου 3.839
-Κατέρης Ιωάννης του Παντελή 3.214

Από την παράταξη του Γιάννη Στέφου προηγείται ο Μάριος Τσίρκας, από την παράταξη του Γιώργου Πρέντζα ο Γιώργος Αλιφτήρας, από την παράταξη Ριζόπουλου με οριακή διαφορά ο Δημήτρης Βασιλάκης, από την παράταξη του Στέφανου Ζούμπα ο Γιώργος Μέγας και από την παράταξη Γεωργόπουλου ο Μάξιμος Γεωργόπουλος.

Στο Νομό Πρέβεζας
Ο Στράτος Ιωάννου πήρε άνετη πρωτιά στο Νομό Πρέβεζας και μία από τις πέντε έδρες για την παράταξη Καχριμάνη.

Η πρώτη πεντάδα απαρτίζεται από τους:
Ιωάννου Ευστράτιος (Στράτος) του Χρήστου 5.963
Δράκος Αναστάσιος (Τάσος) του Κωνσταντίνου 4.653
Τσοβίλης Ευάγγελος του Αθανασίου 2.841
Σπυρέλης Μιχαήλ του Αλεξάνδρου 2.763
Γούσης Χρήστος του Ευαγγέλου 2.599

Στην παράταξη του Γιάννη Στέφου την πρώτη θέση έχει ο Θοδωρής Κορωναίος, στην παράταξη του Στέφανου Ζούμπα ο Ιωάννης Γιώτης και στην παράταξη του Γιώργου Πρέντζα ο Κώστας Κωτσαντής.
Read More »
Η κατανομή των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι εκλέγονται στη Θεσπρωτία Η κατανομή των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι εκλέγονται στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη


Θεσπρωτές και Θεσπρωτοί , 
Φίλες και φίλοι ,
Σας ευχαριστώ Θερμά για την αγάπη σας και την υποστήριξη σας για μια ακόμη φορά .
Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και οι δεσμοί φιλίας που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι η μεγαλύτερη δύναμη που με κάνει να προσπαθώ πάντα , για το καλύτερο για τη Θεσπρωτία.
Μου δίνετε τη δύναμη για μια ακόμη φορά να σας υπηρετήσω με αίσθηση καθήκοντος για τον τόπο και χρέους απέναντι σας , για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που δεν θα πάψουν να υπάρχουν ποτέ.
Σας δηλώνω ότι σε συνεργασία με τους νέους Δήμαρχους Φιλιατών και Σουλίου και τον νέο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας που θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή , θα συνεχίσω να προασπίζομαι τα συμφέροντά του τόπου και θα προωθώ όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τη Θεσπρωτία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο μήνυμα Ιωάννη Λώλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Ευχαριστήριο μήνυμα Ιωάννη Λώλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών


Αγαπητοί μου συνδημότες,
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου.
Μας δώσατε τεράστια δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Είστε όλοι πολύτιμοι και είμαστε εδώ μαζί σας, έτοιμοι για να υλοποιήσουμε με εντιμότητα και αδιάλειπτη δράση όσα δικαιούται ο τόπος μας.
Σεβόμενος τις επιλογές όλων, την προσεχή Κυριακή σας καλώ με νηφαλιότητα, καθαρή σκέψη και με την εντιμότητα που σας διακρίνει, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς.

Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα Ιωάννη Λώλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών Ευχαριστήριο μήνυμα Ιωάννη Λώλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δήλωση Καραγιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Δήλωση Καραγιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Οι πολίτες του Δήμου Σουλίου αποφάσισαν. Με απόλυτο σεβασμό σε αυτή την απόφαση, όπως κάναμε όλα τα χρόνια της θητείας μας, θα πορευτούμε στο μέλλον.
Δώσαμε τον αγώνα μας, με αξιοπρέπεια, ήθος και χωρίς να ενοχλήσουμε τους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού μας που συμπορεύτηκαν μαζί μου. Ευχαριστώ που το τελευταίο διάστημα δείξαμε ως ομάδα τον πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει στον τόπο μας. Ευχαριστώ και όλους τους συνεργάτες μου που ο καθένας από το πόστο του έδωσε το δικό του αγώνα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή. Αφήνουμε σπουδαία παρακαταθήκη την οποία εύχομαι να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.
Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά, γιατί δεν θα αφήσουμε να χαθούν όσα με κόπο εξασφαλίσαμε τόσα χρόνια.
Είμαστε υπερήφανοι για όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα. Σε πέντε χρόνια από σήμερα, εύχομαι να είναι το ίδιο υπερήφανη και η νέα δημοτική αρχή.
Read More »
Δήλωση Καραγιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών Δήλωση Καραγιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης


Ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας λαμβάνοντας 59 ψήφους.
Στο τριπρόσωπο συμμετείχαν έλαβαν μέρος επίσης ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ο οποίος έλαβε 17 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος.

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας Σεραπίων.
Πρώην εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης
Ο Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, κληρικός που εργάζεται με αφοσίωση και αυταπάρνηση στη Σύνοδο.
Υπηρέτησε ως Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.
Read More »
Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Το Τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας | Σε λίγη ώρα ο νέος Μητροπολίτης

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Το Τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας | Σε λίγη ώρα ο νέος ΜητροπολίτηςΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά το Τριπρόσωπο των υποψηφίων για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 
1. Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης 57 
2. Επίσκοπος Βρεσθένης Θεόκλητος 41 
3. Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος 6

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος Μητροπολίτης, οπότε θα χτυπήσουν χαρμόσυνα η καμπάνες σε όλους τους ναούς της μητρόπολης. 

Read More »
Το Τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας | Σε λίγη ώρα ο νέος Μητροπολίτης Το Τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας | Σε λίγη ώρα ο νέος Μητροπολίτης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δείτε τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δείτε τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα
Read More »
Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δείτε τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δείτε τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δείτε τη σταυροδοσία των υποψηφίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας σε 165 από τα 172 τμήματα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023
Δείτε τη σταυροδοσία των υποψηφίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας σε 165 από τα 172 τμήματα


Δημοτικη Ενοτητα
Ηγουμενίτσης

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 05:11
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
97,30 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι
Νταής Παναγιώτης
35,23 
968
835
784
768
664
639
590
587
527
503
486
403
401
398
371
346
338
308
273
260
255
230
226
197
189
184
93
67
Λώλος Ιωάννης
30,74 
768
742
676
669
584
566
560
547
523
502
502
463
377
313
299
299
283
280
235
225
219
217
211
206
204
125
121
119
108
105
70
59
56
Μπέζας Αντώνιος
29,91 
916
884
658
510
486
460
452
420
373
356
351
350
342
332
315
287
281
255
248
237
227
206
203
201
193
139
112
111
88
87
78
57
Δήμας Θεόδωρος (Δώρης)
4,11 
112
102
78
66
65
55
49
49
45
41
37
36
27
22
21
20
19
18
11
7


Δημοτικη Ενοτητα
Μαργαριτίου

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 02:11
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
83,33 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι
Λώλος Ιωάννης
47,28 
606
501
82
35
21
Νταής Παναγιώτης
29,63 
511
437
255
142
Μπέζας Αντώνιος
21,31 
327
192
Δήμας Θεόδωρος (Δώρης)
1,78 
23
13

Δημοτικη Ενοτητα
Παραποτάμου

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 05:54
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
85,71 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι
Λώλος Ιωάννης
37,75 
733
33
Νταής Παναγιώτης
35,50 
667
Μπέζας Αντώνιος
24,23 
224
205
Δήμας Θεόδωρος (Δώρης)
2,52 
42


Δημοτικη Ενοτητα
Πέρδικας

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 02:10
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
100,00 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι
Λώλος Ιωάννης
36,92 
372
205
192
Νταής Παναγιώτης
33,95 
457
451
Μπέζας Αντώνιος
26,77 
481
Δήμας Θεόδωρος (Δώρης)
2,36 
25
13Δημοτικη Ενοτητα
Συβότων

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 05:53
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
72,73 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι
Λώλος Ιωάννης
43,96 
1.758
628
60
Μπέζας Αντώνιος
31,52 
295
288
185
152
64
Νταής Παναγιώτης
22,54 
377
185
147
Δήμας Θεόδωρος (Δώρης)
1,98 
47
16
14Read More »
Δείτε τη σταυροδοσία των υποψηφίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας σε 165 από τα 172 τμήματα Δείτε τη σταυροδοσία των υποψηφίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας σε 165 από τα 172 τμήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2023 Rating: 5

Σελίδες