Θετικό Rapid Test στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Κλειστά αύριο τα γραφεία

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Θετικό Rapid Test στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Κλειστά αύριο τα γραφείαΗ Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι έπειτα από θετικό rapid test υπαλλήλου της και εν αναμονή του αποτελέσματος του μοριακού ελέγχου, αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου, δε θα λειτουργήσουν τα γραφεία της ενώ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων.

Ενημερώνουμε επίσης ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και με τη συνδρομή του ιατρού εργασίας.Read More »
Θετικό Rapid Test στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Κλειστά αύριο τα γραφεία Θετικό Rapid Test στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Κλειστά αύριο τα γραφεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Τι απαντάνε οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας στις καταγγελίες για απρόκλητη αστυνομική βία

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Τι απαντάνε οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας στις καταγγελίες για απρόκλητη αστυνομική βία


Οι ανακοινώσεις περί «απρόκλητης αστυνομικής βίας» από συναδέλφους μας, κατά την πραγματοποίηση ελέγχου την Κυριακή 09/05/2021 και ώρα 00:20’ έναντι της παιδικής χαράς Ηγουμενίτσα, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα αλλά και δυσφημούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες το ήθος και το έργο των συναδέλφων μας.

Είναι γνωστό ότι από την έναρξη της πανδημίας και για περίπου δεκαπέντε (15) μήνες, οι αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί πέρα από τα άλλα τους καθήκοντα, με την πρωτόγνωρη όσο και απαιτητική αποστολή του ελέγχου τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με επαγγελματική συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε η κοινωνία μας να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ειδικά στις πιο δύσκολες περιόδους για την περιοχή μας, εκείνες της έξαρσης των κρουσμάτων.

Όλο αυτό το διάστημα διενεργήθηκαν στη Θεσπρωτία διακόσιες χιλιάδες (200.000) αστυνομικοί έλεγχοι για το περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, δίχως να σημειωθεί το παραμικρό και ενεργώντας πάντα με αίσθηση του καθήκοντος αλλά, ταυτόχρονα με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες των συνθηκών. Αυτή η προσπάθεια, αυτό το δύσκολο έργο αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και μάς αποδίδουν τα εύσημα για το έργο μας.
Αυτή την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη που με καθημερινό αγώνα κερδίζουμε από τους συμπολίτες μας, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν! Σε κανένα συμφέρον που για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη διαδίδοντας ανακρίβειες και υπερβολές!

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, γνωρίζουν τι έχουμε πράξει όλο αυτό το καιρό και μας επιβραβεύουν με τον καλό τους λόγο δίνοντάς μας το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.

Δείχνουν με τη στάση τους ότι είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντί τους, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!!

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα σταθούμε δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα αστυνομικό, προβαίνοντας σε όλα τα νόμιμα μέσα, για να μην είναι μονίμως ο «δακτυλοδεικτούμενος», ο «αποδιοπομπαίος τράγος» και έρμαιο των fake news.

Υ.Γ: Αυτοί που καταγγέλλουν «όξυνση και διχασμό», μήπως τα προκαλούν οι ίδιοι με τις δηλώσεις τους;
Πώς θα αντικρίσουν αύριο τον Θεσπρωτό αστυνομικό, μετά τα όσα ψευδή καταγγέλλουν;

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Τι απαντάνε οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας στις καταγγελίες για απρόκλητη αστυνομική βία Τι απαντάνε οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας στις καταγγελίες για απρόκλητη αστυνομική βία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝΕπίσκεψη στο Δημαρχείο Φιλιατών πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ Θεσπρωτίας Ηπείρου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για διάφορα θέματα που αφορούν το κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων στην περιοχή μας, καθώς και η ίδρυση παραρτήματος ΚΕΘΕΑ στην πόλη των Φιλιατών. 
Ο Δήμαρχος κύριος Σπύρος Παππάς απάντησε θετικά και σύντομα θα δρομολογηθεί η παραχώρηση χώρου καθώς και η πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων.
Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Tην Κυριακή η εκλογή νέων Προέδρου - Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Tην Κυριακή η εκλογή νέων Προέδρου - Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΗπείρουΜε πρόσκληση της πλειοψηφούσας Συμβούλου Αγνής Νάκου- Δασούλα την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. συνέρχεται- μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
· Υποβολή παραίτησης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, αποδοχή αυτής και εκλογή νέου Προέδρου.
· Υποβολή παραίτησης του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, αποδοχή αυτής και εκλογή νέου Αντιπροέδρου.
Read More »
Tην Κυριακή η εκλογή νέων Προέδρου - Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Tην Κυριακή η εκλογή νέων Προέδρου - Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έναρξη εγγράφων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Ηγουμενίτσα: Έναρξη εγγράφων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Οι εγγραφές, επανεγγραφές και μεταγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2021-2022 ξεκίνησαν στις 10-05-2021 ημέρα Δευτέρα και λήγουν στις 31-05-2021 ημέρα Δευτέρα.

Δικαίωμα εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έχουν:
1. Βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών.
2. Νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και αυτά που έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018

Ενημέρωση σχετικά με την εγγραφή
Για εγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου ή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς) στους κατά τόπους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της 1ης επιλογής τους καθημερινά από 10:00πμ. – 13:00μμ.

Ενημέρωση σχετικά με τις επανεγγραφές
Για τα νήπια που παραμένουν στον παιδικό σταθμό για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, οφείλουν οι γονείς να υποβάλουν αίτηση επανεγγραφής των τέκνων τους στον Παιδικό ή Βρεφονηπιακό σταθμό μέχρι την Δευτέρα 31-05-2021. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα επανεγγραφής έχουν τα νήπια που έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Η Αίτηση και τα σχετικά έντυπα διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου ή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ενώ συνημμένα θα πρέπει να συνυποβάλλουν και:
- Πιστοποιητικό υγείας νηπίου ή βρέφους και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας εμβολίων.
- Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού Έτους 2020 ή σε περίπτωση που δεν έχει ακόμη υποβληθεί φορολογική δήλωση, υπεύθυνη δήλωση η οποία διατίθεται.

Ενημέρωση ένταξη στο ΕΣΠΑ
Οι μητέρες που είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ καθώς και οι άνεργες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (όταν ανακοινωθεί) και απαλλάσσονται από την οικονομική συμμετοχή στις υποχρεώσεις των Παιδικών Σταθμών. Υπενθυμίζεται ότι οι άνεργες μητέρες θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έκδοση ή την ανανέωση του δελτίου ανεργίας τους.
Παρακαλούνται επίσης οι γονείς των οποίων τα νήπια ή τα βρέφη έχουν εγγραφεί στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, να υποβάλλουν νέα αίτηση εγγραφής με την διαδικασία της μοριοδότησης για το σχολικό έτος 2021-2022, με πλήρη δικαιολογητικά στο Παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό στο οποίο φοιτούν τα τέκνα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθημερινά και ώρες 10:00-13:00.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έναρξη εγγράφων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Ηγουμενίτσα: Έναρξη εγγράφων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Άμεση απομάκρυνση μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου – Σμέρτου - Ραγίου - Κεστρίνης

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Άμεση απομάκρυνση μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου – Σμέρτου - Ραγίου - ΚεστρίνηςΛόγω της φετινής παρατεταμένης περιόδου ανθοφορίας των εσπεριδοειδών, παρουσιάζονται έντονα προβλήματα προσβολών από κόκκινο τετράνυχο. 
Για το λόγο αυτό, συνιστάται άμεσα ψεκασμός για την καταπολέμησή του, που πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια της ημέρας όταν το άκαρι παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν άμεσα τα μελισσοσμήνη τους από τον κάμπο Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Σμέρτου, Ραγίου και Κεστρίνης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Θ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Άμεση απομάκρυνση μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου – Σμέρτου - Ραγίου - Κεστρίνης Άμεση απομάκρυνση μελισσοσμηνών από τον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου – Σμέρτου - Ραγίου - Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής περιπτέρου

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής περιπτέρουΕξιχνιάσθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης – κλοπής περιπτέρου που έγινε στην περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών και ενός ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι την 29-03-2021 μετά τα μεσάνυκτα διέρρηξαν περίπτερο στην περιοχή της Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσαν -70- κούτες που περιείχαν πακέτα τσιγάρων, αξίας -3.200- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής περιπτέρου Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής περιπτέρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό ΤομέαΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνέχεια της απόφασης για την εφαρμογή του μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία, ενημερώνει ότι υπόχρεοι είναι οι εργαζόμενοι στους κλάδους:

α) λιανεμπορίου, β) μεταφορών, γ) εστίασης, δ) χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, ε) δραστηριοτήτων καθαρισμού, στ) υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, ζ) άλλων δραστηριοτήτων παροχής προσωπικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής), η) δραστηριοτήτων σχολών οδηγών, θ) φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών και ι) δραστηριοτήτων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι στους ανωτέρω κλάδους α) έως και η), από σήμερα Δευτέρα Μαΐου και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self-test γίνεται ως εξής:

- το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη,

- ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self–test που θα παρέχονται από τον εργοδότη είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Παράλληλα τονίζουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου, στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα διενεργούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Read More »
Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Δήλωση του Περιφερειάρχη για την πρόταση του ΥΠΠΟ για Κάστρο Κιάφας

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Δήλωση του Περιφερειάρχη για την πρόταση του ΥΠΠΟ για Κάστρο ΚιάφαςΟ Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού της πρότασης που κατατέθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για υλοποίηση μιας πρώτης σειράς στην Ήπειρο μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Δύο από τα έργα αυτά έχουν ωριμάσει χάρη στις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για δύο εμβληματικά μνημεία πολιτισμού, όπως είναι η αποκατάσταση και συντήρηση του τζαμιού Καλούτσανης και του κάστρου Κιάφας στο Σούλι. Για να ολοκληρωθούν οι δύσκολες μελέτες και να συνταχθούν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία, χρειάστηκαν ευρύτερες συνεργασίες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου και με Τεχνικούς Συμβούλους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη να διαβιβάσει μελέτες και για άλλα έργα και δράσεις, στο πλαίσιο προτάσεων που ετοιμάζουν άλλα Υπουργεία για υποβολή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, ακολουθώντας πιστά την πολιτική της να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας».
Read More »
Δήλωση του Περιφερειάρχη για την πρόταση του ΥΠΠΟ για Κάστρο Κιάφας Δήλωση του Περιφερειάρχη για την πρόταση του ΥΠΠΟ για Κάστρο Κιάφας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Έρευνα αγοράς παραδοσιακών ηπειρωτικών τροφίμων με τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Έρευνα αγοράς παραδοσιακών ηπειρωτικών τροφίμων με τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Περιφέρειας ΗπείρουΟλοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε η πρώτη έρευνα αγοράς των παραδοσιακών Ηπειρωτικών τροφίμων που έγινε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Χημείας- Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην έρευνα αναφέρει: «Η Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό την δημιουργία branding, και την αποτελεσματική προώθηση των Ηπειρωτικών παραδοσιακών τροφίμων σε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων διεθνώς, και τους «νέους» σε επιλογές καταναλωτές, σε συνεργασία με το εργαστήριο τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ξεκίνησε μία συνεργασία με σκοπό την κατανόηση των προτιμήσεων και επιλογών των καταναλωτών εντός και εκτός Ελλάδος ως προς τα παραδοσιακά τρόφιμα, και την δημιουργία με βάση τα αποτελέσματα ενός αξιόπιστου, διαχρονικού και αποτελεσματικού branding.

Όλα αυτά με έναν και μοναδικό σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω προϊόντων και προώθηση τους στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκε η πρώτη έρευνα αγοράς της αντίληψης και της συμπεριφοράς των καταναλωτών (Ηπειρωτών και μη) ως προς τα Ηπειρωτικά τρόφιμα. Η μελέτη, ως επιστημονικό έργο, δημοσιεύτηκε στον διεθνές επιστημονικό περιοδικό Applied Sciences, 2021, 11, 4080 και κατέδειξε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα όπως αυτά παρουσιάζονται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, που μας δείχνουν τον δρόμο για το πώς να προχωρήσουμε τόσο ως προς στην αναγνώριση των καταναλωτών των παραδοσιακών προϊόντων μετά την πανδημία όσο και ως προς την διαμόρφωση του κατάλληλου branding για αυτούς τους καταναλωτές.

Στην επόμενη φάση σκοπεύουμε να διερευνήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών ως προς τα παραδοσιακά Ελληνικά τρόφιμα συνολικά για να σταθμίσουμε την θέση των Ηπειρωτικών μέσα σε αυτά, και να επιλέξουμε την στρατηγική προσέγγιση στην Ελληνική αγορά, πριν προχωρήσουμε με περαιτέρω έρευνες ακόμη και σε αγορές του εξωτερικού».

***

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αpplied Sciences, όπου μπορεί κανείς να βρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας:

“Consumers’ attitude and perception toward traditional foods of northwest Greece during the COVID-19 pandemic” D. Skalkos, I.S. Kosma, E. Chasioti, M. Papageorgiou, R.P.F. Guine, Appl. Sci., 2021, 11, 4080, 1-20. https://doi.org/10.3390/app11094080.
Read More »
Έρευνα αγοράς παραδοσιακών ηπειρωτικών τροφίμων με τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Ηπείρου Έρευνα αγοράς παραδοσιακών ηπειρωτικών τροφίμων με τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 60 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 60 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 13
ΠΕ Ιωαννίνων 41
ΠΕ Πρέβεζας 4
Read More »
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 60 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 60 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 26χρονης στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Σύλληψη 26χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μίας 26χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο , με σκοπό την παράνομη έξοδό της στο εξωτερικό. 
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.Read More »
Σύλληψη 26χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 26χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 2.000€ σε καφέ - μπαρ που έπαιζε μουσική

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Πρόστιμο 2.000€ σε καφέ - μπαρ που έπαιζε μουσικήΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (10-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (40) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(28) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(1) παράβαση για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (2.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) για χρήση μουσικής στο χώρο του καταστήματος. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.Read More »
Πρόστιμο 2.000€ σε καφέ - μπαρ που έπαιζε μουσική Πρόστιμο 2.000€ σε καφέ - μπαρ που έπαιζε μουσική Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Μ.Κάτσης «Καταδικαστέα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα - Η κυβέρνηση μισεί και φοβάται τη νέα γενιά»

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Μ.Κάτσης «Καταδικαστέα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα - Η κυβέρνηση μισεί και φοβάται τη νέα γενιά»Πρωτοφανείς εικόνες για την Ηγουμενίτσα, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το προφίλ μιας ήσυχης πόλης που όλοι γνωριζόνται μεταξύ τους, είδαν το φως της δημοσιότητας. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε έναν νεαρό δεμένο πισθάγκωνα, πεσμένο κάτω και περικυκλωμένο από δεκάδες άνδρες των ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, σε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο στην παραλία της πόλης όπου καθόταν νέοι της περιοχής, εμφανίστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, δυσανάλογη της κατάστασης, η οποία ακινητοποίησε βίαια έναν από αυτούς, ο οποίος δεν προέβαλε καμία αντίσταση, και βεβαίωσε πρόστιμα παραβίασης των μέτρων της πανδημίας σε 2 άτομα.

Αλήθεια, από πότε η πανδημία ελέγχεται με την αστυνομία, και ανακόπτεται με νέους δεμένους πισθάγκωνα λες και πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου; Από πότε ένας διοικητικός έλεγχος γίνεται κατασταλτικό σόου και μάλιστα όταν οι ειδικοί και η κυβέρνηση προέτρεπαν τους πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα να βγουν έξω γιατί ο ιός διαδίδεται στους κλειστούς χώρους; Από τότε φυσικά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επικεφαλής στη διαχείριση της πανδημίας τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στήνοντας ένα «αστυνομικό κράτος» με επιλεκτική αντιμετώπιση και ουκ ολίγα περιστατικά αυθαιρεσίας που έχουν καταγγελθεί ομόθυμα.

Η κυβέρνηση επέλεξε τις απαγορεύσεις, την καταστολή, τα σκληρά και σε πολλές περιπτώσεις βλακώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και όταν αυτά απέτυχαν παταγωδώς με τραγικά αποτελέσματα, άρχισε να στοχοποιεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, αρνούμενη να αναγνωρίσει τα λάθη της, να απολογηθεί, και να τα διορθώσει. Οι «ανεύθυνοι» νέοι λοιπόν ευθύνονται για τη διασπορά του ιού (οι ίδιοι που έσπευσαν να εμβολιαστούν μαζικά), οι οποίοι δε λένε να συνετιστούν από τους «υπεύθυνους» της Πάρνηθας, της Ικαρίας και των «έξυπνων» μέτρων.

Είναι οι ίδιοι νέοι οι οποίοι δε βρίσκουν δουλειά γιατί δε συντάσσουν καλά το βιογραφικό τους κατά τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κυρανάκη, οι τεμπέληδες με διδακτορικό σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Πατέλη. Είναι αυτοί που θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων επειδή η Υπουργός Παιδείας, κ Κεραμέως, έκοψε 25.000 θέσεις από τα δημόσια πανεπιστήμια ενώ έκλεισε δεκάδες άλλα.

Για αυτούς τους νέους έρχεται ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρας, ώστε να δουλεύουν δεκάωρα απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εντελώς αδύναμοι μπροστά σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

H νέα γενιά όμως είναι αυτή που έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα τόσο από τη πολυετή οικονομική κρίση όσο και στην πανδημία όπου τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά για μήνες, ενώ οι ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού είναι ανυπολόγιστες. Πριν κουνήσουμε το δάχτυλο με ευκολία στους νέους και τις νέες ας αναλογιστούμε τη θέση τους.

Η νεολαία χρειάζεται κατανόηση και πειθώ δεν χρειάζεται καταστολή και τιμωρία που δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που συμβαίνει δυστυχώς είναι ότι, δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της. Οι νέοι άνθρωποι είναι μια δύναμη αμφισβήτησης, ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τους στοχοποιεί με κάθε ευκαιρία από τα διαγγέλματα του ο Κ. Μητσοτάκης και η κυρίαρχη προπαγάνδα των MME.

Η περιοχή μας, δεν αξίζει εικόνες όξυνσης και διχασμού που καμία σχέση μάλιστα δεν έχουν με την αντιμετώπιση του ιού. Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα και πρέπει να σταματήσουν εγκαίρως πριν εκτραχυνθεί κι’ άλλο η κατάσταση. Η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη και πρέπει να σταματήσει την στρατηγική της έντασης που απορρίφθηκε από τους πολίτες στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

ΥΓ 1 Αν στα ίδια παγκάκια, την ίδια μέρα και ώρα, αντί για νέους της περιοχής είχαμε τουρίστες, θα εισέπρατταν άραγε την ίδια αντιμετώπιση; Με βάση τα τωρινά μέτρα, οι ντόπιοι θα κυκλοφορούν με SMS έως τις 11μμ με κίνδυνο προστίμου 300€ ενώ οι τουρίστες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σε κλειστά μαγαζιά. Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου! Εάν ενόψει τουρισμού αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για ότι συνέβη;
Read More »
Μ.Κάτσης «Καταδικαστέα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα - Η κυβέρνηση μισεί και φοβάται τη νέα γενιά» Μ.Κάτσης «Καταδικαστέα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα - Η κυβέρνηση μισεί και φοβάται τη νέα γενιά» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Πιστοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την ΑΑΔΕ

Τρίτη, Μαΐου 11, 2021
Πιστοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την ΑΑΔΕΗ Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου πιστοποιήθηκε πρόσφατα για τη Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την Α.Α.Δ.Ε..

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο είναι το πληροφοριακό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) εξασφαλίζει ένα ενιαίο περιβάλλον (υποδομή) εγκατάστασης και χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, μέσω του οποίου ανταλλάσσονται επιχειρησιακά δεδομένα μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των Φορέων του Δημοσίου.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, θα μπορεί πλέον να εκδίδει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, όπου αυτό απαιτείται, για τους συναλλασσομένους της συμβάλλοντας έτσι στην απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών εξόφλησης των δικαιούχων.

Υπενθυμίζουμε δε ότι, με την πιστοποίηση που ήδη έχει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), το όφελος για τους συναλλασσόμενους δικαιούχους είναι μεγαλύτερο.
Read More »
Πιστοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την ΑΑΔΕ Πιστοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την ΑΑΔΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Σελίδες