Χωρίς νερό και πάλι το Μαυρούδι | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων αύριο στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Χωρίς νερό και πάλι το Μαυρούδι | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων αύριο στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας


Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν οι κάτοικοι του Μαυρουδίου την Τετάρτη 24/4 στις 9΄00 πμ στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας μετά μιας ακόμα διακοπής στην υδροδότηση της κοινότητας.
Το θέμα τέθηκε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ καθώς και σε εκπροσώπους του Δήμου στην χθεσινοβραδινή συνέλευση χωρίς όμως να λάβουμε κάποια δέσμευση για λύση του προβλήματος, και, πριν ο" αλέκτωρ λαλήσει τρις" το νερό ξαναστέρεψε για έκτη φορά μέσα σε δύο μήνες.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, απαιτούμε την άμεση επίλυση του έντονου προβλήματος.

Σύσσωμοι οι κάτοικοι του Μαυρουδίου
Read More »
Χωρίς νερό και πάλι το Μαυρούδι | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων αύριο στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Χωρίς νερό και πάλι το Μαυρούδι | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων αύριο στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

2η θέση για τη Μαρία Στόλη στο Παγκόσμιο Τουρνουά K1 Premier League στο Κάιρο

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
2η θέση για τη Μαρία Στόλη στο Παγκόσμιο Τουρνουά K1 Premier League στο Κάιρο


Η Θεσπρωτή αθλήτρια του καράτε Μαρία Στόλη κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Τουρνουά K1 Premier League στο Κάιρο.

Η ίδια έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:
Δεύτερη θέση στο παραπάνω πρωτάθλημα ( παγκόσμιο τουρνουά όπου αγωνίζονται οι καλύτεροι 32 του κόσμου), ένα πρωτάθλημα παραπάνω από τις προσδοκίες μου την δεδομένη στιγμή… σίγουρα η δεύτερη θέση αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς τελειώνεις ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα με ήττα ,αλλά παρόλα αυτά είμαι ευγνώμων και χαρούμενη από την δουλειά που έκανα πάνω στο τατάμι αλλά περισσότερο είμαι περήφανη για την δουλειά που έχει γίνει πίσω από το τατάμι των αγώνων…
Πέρασαν 24 ώρες ,το πρωτάθλημα αυτό τελείωσε ανήκει στο παρελθόν και κοιταω μπροστά πιο συνειδητοποιημένη ,πιο έτοιμη και πιο διψασμένη από ποτέ για τον μεγάλο μου στόχο που είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε 15 μέρες….


Ευχαριστώ πολύ τον εθνικό μας προπόνητη Spyros Margaritopoulos
Που ήταν στην καρέκλα μου και μαζί πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!!
Ευχαριστω επίσης τους συναθλητές μου για την υποστήριξη που είχα καθόλη την διάρκεια των αγώνων μου κάνοντας αυτήν την επιτυχία μου ακόμα ομορφότερη..
Τέλος ευχαριστω τον χορηγό μου Vodafone Shop Ηγουμενίτσας για την υποστήριξη που έχω σε όλες τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις…
Είμαι ευγνώμων

Read More »
2η θέση για τη Μαρία Στόλη στο Παγκόσμιο Τουρνουά K1 Premier League στο Κάιρο 2η θέση για τη Μαρία Στόλη στο Παγκόσμιο Τουρνουά K1 Premier League στο Κάιρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Φιλιατών για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Φιλιατών για την απαγόρευση της συναυλίας από τον ΜητροπολίτηΜε μεγάλη μας λύπη, σας ανακοινώνουμε ότι η προγραμματισμένη, για τη Μ. Τρίτη, Πασχαλινή συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών, ακυρώνεται. 
Η ακύρωση αυτή γίνεται χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου Φιλιατών και της Φιλαρμονικής, οι οποίοι από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023, είχαν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες/συνεννοήσεις με τους αρμόδιους για τη διεξαγωγή της συναυλίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φιλιατών. 
Σημειωτέο, το Πάσχα του 2018 η Φιλαρμονική Φιλιατών είχε παρουσιάσει παρόμοια συναυλία, αποσπώντας τα θετικά σχόλια του κοινού! 
Δυστυχώς, τελευταία στιγμή και χωρίς καμία πρότερη ενημέρωσή μας, η Ιερά  Μητρόπολη Παραμυθιάς δεν επέτρεψε την διεξαγωγή της συναυλίας εντός του Ιερού Ναού. 
Η απογοήτευση που διακατέχει όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής και κυρίως τους μικρούς μουσικούς μας που ανυπομονούσαν να συμμετέχουν στην κατάνυξη των Άγιων αυτών Ημερών και να δοξάσουν τον Κύριο με τη κάθε τους πνοή, είναι μεγάλη. 
Η κατανυκτική μουσική είναι αναπόσπαστο τμήμα της λατρευτικής πράξης. 
Η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει και να εκφράζει συναισθήματα που δυσκολεύονται να εκφραστούν με λόγια μόνο. 
Ενώ οργιζόμαστε για την ακύρωση αυτή, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο μας και να επαναφέρουμε την εκδήλωση μελλοντικά, όταν οι συνθήκες μας επιτρέψουν να το κάνουμε. 
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. 
Read More »
Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Φιλιατών για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Φιλιατών για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δήμος Αρταίων: Προσωρινό κλείσιμο δύο παιδικών χαρών λόγω βανδαλισμών

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Δήμος Αρταίων: Προσωρινό κλείσιμο δύο παιδικών χαρών λόγω βανδαλισμώνΟ Δήμος Αρταίων ενημερώνει ότι από τις 17 Απριλίου 2024 έχει προβεί στο κλείσιμο της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη και από τις 18 Απριλίου 2024 στο κλείσιμο της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην πλατεία της Ράχης, λόγω βανδαλισμών, τόσο των παιχνιδιών, όσο και της καταστροφής των περιφράξεων αυτών.

Με αφορμή τους βανδαλισμούς, ο Δήμος συνιστά την προσοχή και την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Οι παιδικές χαρές ανήκουν σε όλους μας, ανήκουν στα παιδιά μας και έχουμε την υποχρέωση να τις προστατέψουμε.

Ο Δήμος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες για την υπομονή και την κατανόησή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης και πιστοποίησης των παραπάνω παιδικών χαρών.

Επιπροσθέτως να αναφερθεί ότι όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου μας, δεν θα λειτουργούν μετά τη δύση του ηλίου με στόχο την καλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών είναι προτεραιότητά μας, και για αυτό εργαζόμαστε με αφοσίωση, για να διασφαλίσουμε ότι οι δύο παραπάνω παιδικές χαρές θα είναι σύντομα διαθέσιμες για την απόλαυση των παιδιών.

Θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία της αποκατάστασης και το προσεχές άνοιγμα των δύο παιδικών χώρων.
Read More »
Δήμος Αρταίων: Προσωρινό κλείσιμο δύο παιδικών χαρών λόγω βανδαλισμών Δήμος Αρταίων: Προσωρινό κλείσιμο δύο παιδικών χαρών λόγω βανδαλισμών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Αντί το απόγευμα σε πρωινό χειρουργείο ασθενής με καρκίνο..

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Αντί το απόγευμα σε πρωινό χειρουργείο ασθενής με καρκίνο..


Ασθενής με καρκίνο παγκρέατος είχε προγραμματιστεί να οδηγεί σε απογευματινό χειρουργείο έναντι αμοιβής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σύμφωνα με πληροφορίες παρενέβη η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για να το αποτρέψει.

Έτσι ο ασθενής θα οδηγηθεί σε πρωινό έκτακτο χειρουργείο όπως θα έπρεπε να γίνει εξ αρχής.

Το συγκεκριμένο θέμα, τον προγραμματισμό δηλαδή απογευματινού χειρουργείου για ασθενή με καρκίνο είχε αναδείξει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών με ανακοίνωσή της ενώ και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου είχε ζητήσει το περιστατικό να αντιμετωπιστεί ως έκτακτο στο πρωινό ωράριο.


 Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Αντί το απόγευμα σε πρωινό χειρουργείο ασθενής με καρκίνο.. Αντί το απόγευμα σε πρωινό χειρουργείο ασθενής με καρκίνο.. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

«Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών»

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
«Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών»Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών, ζητά με ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η ασφάλεια της εργασίας στα πλοία πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των Ναυτεργατών, των πλοιοκτητών, αλλά και των λιμενικών αρχών που εποπτεύουν.

Στην προσπάθεια τους οι Ναυτιλιακές εταιρίες να αυξήσουν τα ποσοστά κέρδους τους και να μειώσουν το κόστος εργασίας, προκειμένου να συντηρήσουν τα πλοία τους, καταφεύγουν σε πρακτικές οι οποίες είναι παράνομες αλλά και επικίνδυνες.

Στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών –Λευκίμμης καθημερινά η Ένωση μας δέχεται συνεχώς καταγγελίες για εργασίες που εκτελούνται εν πλω. Στα σημεία των πλοίων που γίνονται εργασίες συχνά περιορίζεται η χρήση των κοινόχρηστων χώρων και σχεδόν πάντα για κάποιους περιορίζεται η πρόσβαση στα σωστικά μέσα.

Οι Ναυτεργάτες εκτελούν τις εργασίες αυτές (αποσκωρίασης και χρωματισμού) με την χρήση κρουστικών εργαλείων και ηλεκτρικών τροχών και σε αυτές τις συνθήκες η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι από υποτυπώδης έως ανύπαρκτη.

Το περίεργο είναι ότι ενώ αυτό το φαινόμενο ενόψει των εορτών του Πάσχα και προετοιμασίας για την θερινή περίοδο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ειδικά το λιμάνι των Παξών τείνει να θυμίζει Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δεν φαίνεται αυτές οι παραβάσεις να εντοπίζονται και να καταγράφονται από τις λιμενικές αρχές.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από τις λιμενικές αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και τα περιστατικά εφοπλιστικής αυθαιρεσίας και ειδικά σε θέματα ασφαλείας της εργασίας να εξαλειφθούν.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝRead More »
«Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών» «Να σταματήσουν οι εργασίες εν πλω στα πλοία Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας – Παξών» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Ανανεωμένο και αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τουρισμό στην Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Ανανεωμένο και αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τουρισμό στην Ήπειρο
Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TRAVEL EXPO CYPRUS 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, το διάστημα 19 με 21 Απριλίου 2024, συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η αποστολή της εστίασε στην προβολή, ενημέρωση του κοινού και τη φιλοξενία φορέων και επιχειρηματιών της Ηπείρου που ενδιαφέρονταν να προωθήσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία τους.

Η ανελλιπής συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ετήσια Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου αποδίδει ήδη σημαντικά αποτελέσματα και οι εντυπώσεις των Κυπρίων επισκεπτών είναι ιδιαίτερα θετικές, όπως τις εξέφρασαν εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής και επιχειρηματικής ζωής της Μεγαλονήσου που επισκέφθηκαν το περίπτερό της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ.Ηλίας Γκαρτζονίκας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς και η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστα Κουμή, με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Κύπρου, με το γραφείο ΕΟΤ στην Κύπρο, με τις αεροπορικές εταιρείες Cyprus Airways και Aegean, με το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου κ.α.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κύριος Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κύπρο κ. Πέτρος Σαγάνας, κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού εξήραν την στοχευμένη και συντονισμένη προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου τα τελευταία χρόνια αλλά και τις ομορφιές της σε θάλασσα και βουνό, τόνισαν ότι τα ιδιαίτερα στοιχεία που αναζητούν οι Κύπριοι ταξιδιώτες, όπως οι εναλλακτικές δραστηριότητες και ο θρησκευτικός τουρισμός, υπάρχουν στην Ήπειρο σε υπερθετικό βαθμό.

Σημαντική επίσης ήταν η θέση του Πρόεδρου του μεγάλου τουριστικού γραφείου της Κύπρου Top Kinisis το οποίο ήδη πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίος στο αεροδρόμιο του Ακτίου αναφέροντας πως είναι έντονο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την ορεινή και παραθαλάσσια Ήπειρο με αυξητικές τάσεις.

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ", προσκεκλημένη της περιφέρειας Ηπείρου, με πολυπληθή παρουσία των απόδημων Ηπειρωτών της Κύπρου, παρουσίασε στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού των Ηπειρωτών με ένα μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα μπροστά από το περίπτερο της Ηπείρου αποσπώντας το ενδιαφέρον αλλά και το χειροκρότημα των επισκεπτών της. Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Αδελφότητα Ηπειρωτών, τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Παππά, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της για την σημαντική υποστήριξή τους.

Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και επιχειρήσεις Τουρισμού της Ηπείρου. Η συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου με τα στελέχη του Δήμου Ιωαννιτών, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Χρήστο Τάτση, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μηνά Πασχόπουλο, τον Γ.Γ Κώστα Μπαμπασίκα, τον εκπρόσωπο, και γενικό γραμματέα, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Θοδωρή Βαντόλα, ήταν εξαιρετική.
Read More »
Ανανεωμένο και αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τουρισμό στην Ήπειρο Ανανεωμένο και αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τουρισμό στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

16,3 εκατομμύρια στην Ήπειρο για τα Σχέδια Βελτίωσης

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
16,3 εκατομμύρια στην Ήπειρο για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοίνωσαν την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Πρόσκλησης της δράσης 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης).

Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης του μέτρου, αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης κατά 125 εκατ. ευρώ. Μετά την αύξηση αυτή καλύπτεται κατά μέσο όρο το 75,6 % της αιτούμενης δημόσιας δαπάνης.

Μετά και την απόφαση αυτή ο προυπολογισμός για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται στα 16.340.000 ευρώ.

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων πληρωμής από τους δικαιούχους της δράσης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Μέσα από την αύξηση του Προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης, συνεχίζουμε την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, στήριξης των παραγωγών και κάλυψης των αναγκών που έχουν δημιουργήσει οι νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα στην παραγωγή αγροδιατροφικών προϊόντων.

Με πράξεις στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς και τους οπλίζουμε με όλα τα αναγκαία εφόδια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του σήμερα, αλλά και τις προκλήσεις του αύριο».

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της δράσης 4.1.5 δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα, γεωργούς, στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Ως επιλέξιμες επενδύσεις μπορεί να κριθούν όλα τα πάγια επενδυτικά αγαθά που είναι καινούρια και αμεταχείριστα, προσαρμόζονται λειτουργικά στις συνθήκες και στις δραστηριότητες της εκμετάλλευσης και έχουν δυναμικότητα, μέγεθος, ποσότητα ανάλογες της παραγωγικής ικανότητας της εκμετάλλευσης. Επίσης ενισχύονται οι αναγκαίες μελέτες και το απαραίτητο λογισμικό.

Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι τα κτίρια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η εγκατάσταση φυτειών, η κατασκευή θερμοκηπίων, η κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων, οι επενδύσεις που συμβάλουν στην αξιοποίηση ΑΠΕ κ.λπ.

Η ένταση ενίσχυσης, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κυμαίνεται από 40% έως 80%.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
16,3 εκατομμύρια στην Ήπειρο για τα Σχέδια Βελτίωσης 16,3 εκατομμύρια στην Ήπειρο για τα Σχέδια Βελτίωσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

KYDON PALACE: Το πλωτό παλάτι της MINOAN LINES δρομολογήθηκε στη Γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
KYDON PALACE: Το πλωτό παλάτι της MINOAN LINES δρομολογήθηκε στη Γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι


Το ΚYDON PALACE δρομολογήθηκε στη Γραμμή Ηγουμενίτσα – (Κέρκυρα*) – Μπρίντιζι, από τις 3 Απριλίου. Με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, τα καθημερινά δρομολόγια του ΚYDON PALACE, εκτελούνται, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια του M/V IGOUMENITSA, της Grimaldi Euromed S.p.A.

Το Cruise Ferry ΚYDON PALACE, κατασκευασμένο το 2001 στα ναυπηγεία FINCANTIERI στη Γένοβα της Ιταλίας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, οικολογικά και πολυτελή επιβατηγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, με συσκευές καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), συμμορφώνεται πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO-2020), επιδεικνύοντας τη δέσμευση των Μινωικών Γραμμών στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εκτελώντας το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι, το Cruise Ferry ΚYDON PALACE προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία με υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης και μία νέα μεταφορική δυναμική για τη διακίνηση αγαθών και φορτηγών οχημάτων. Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.718 επιβάτες, διαθέτει 758 κλίνες, 634 αεροπορικές θέσεις, 108 V.I.P. θέσεις, και μεταφέρει 665 αυτοκίνητα ή 115 φορτηγά και 100 αυτοκίνητα. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν άνετες καμπίνες, self-service και a la carte εστιατόρια, μπαρ, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο και ευρύχωρα γκαράζ.

Δρομολόγια

Το πλοίο αναχωρεί από την Ηγουμενίτσα στις 14:00 και έχει άφιξη στο Μπρίντιζι στις 20:00, από το Μπρίντιζι αναχωρεί στις 22:00 και έχει άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 06:00.

Κατά τη θερινή περίοδο από 12 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, το Cruise Ferry KYDON PALACE θα προσεγγίζει και την Κέρκυρα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία της MINOAN LINES, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-330327, Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210-3376910, Ηγουμενίτσα:26650-24404/23077/24911, Πάτρα: 2610-426000, Κέρκυρα: 26610-39112/38712/21300, Μπρίντιζι: +39 0831-219310, Aγκώνα: +39 071-201708 ή να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες, www.minoan.gr και www.grimaldi-lines.com .
Read More »
KYDON PALACE: Το πλωτό παλάτι της MINOAN LINES δρομολογήθηκε στη Γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι KYDON PALACE: Το πλωτό παλάτι της MINOAN LINES δρομολογήθηκε στη Γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 26χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Διακομιδή 26χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 26χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δείτε βίντεο από την, με δυσκολία, προσέγγιση του ασθενοφόρου, εξαιτίας της απόφασης του ΟΛΗΓ να κλείσει την είσοδο από τον κυκλικό κόμβο:

Read More »
Διακομιδή 26χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Διακομιδή 26χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Ο Ε65 και τα οφέλη για την Ήπειρο – Δήλωση Αλέκου Καχριμάνη (Φωτογραφίες)

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Ο Ε65 και τα οφέλη για την Ήπειρο – Δήλωση Αλέκου Καχριμάνη (Φωτογραφίες)“Παραβρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια του μεγαλύτερου τμήματος ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Ε65, απο Λαμία μέχρι Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στα μέσα του 2025,από Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία στο ύψος του Κηπουριού στα Γρεβενά, η Ήπειρος συνδέεται εύκολα και γρήγορα με όλο το ανατολικό τμήμα της Ελλάδος. Αυτό ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την Ήπειρο, η οποία θα εχει πλέον πρωταγωνιστικό ρολο. Με τον Ε65, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – η δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- θα συνδέεται με το λιμάνι του Βόλου, διευκολύνοντας τις διεθνείς επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές από την Ελλάδα προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη καθώς θα προσφέρεται μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι συντομότερη κι ασφαλέστερη. Πολλαπλά θα είναι επίσης τα ωφέλη για τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα και το εμπόριο”

Read More »
Ο Ε65 και τα οφέλη για την Ήπειρο – Δήλωση Αλέκου Καχριμάνη (Φωτογραφίες) Ο Ε65 και τα οφέλη για την Ήπειρο – Δήλωση Αλέκου Καχριμάνη (Φωτογραφίες) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου Τάσος Τόκας* θα επισκεφθεί την Θεσπρωτία την Πέμπτη 25/04/2024.

Κατά την περιοδεία στον νομό μας θα επισκεφθεί:

· Το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας.

· Το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

· Το 1ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατών

· Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

· Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Τέλος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 25/4 και ώρα 7.30μ.μ στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» με θέμα « Η κατάσταση των δημοσίων δομών Υγείας στην περιοχή μας εκπέμπει SOS » με ομιλήτρια την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας και υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας στην περιοχή.

· Ο Τάσος Τόκας είναι Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου, μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Read More »
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά την ερχόμενη Τρίτη

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά την ερχόμενη Τρίτη


Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι η Τοπική Διεύθυνση Θεσπρωτίας με έδρα την Ηγουμενίτσα και το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Παραμυθιάς, δε θα λειτουργούν την Τρίτη 30/04/2024 λόγω της επίσημης αργίας (Εορτή του Οσίου Δονάτου).
Read More »
Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά την ερχόμενη Τρίτη Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά την ερχόμενη Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/4 – 8.00 Μ.Μ – ΠΑΝΘΕΟΝ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ : « ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ »

138 χρόνια από τον αιματοβαμμένο, ηρωικό αγώνα των απεργών του Σικάγο το 1886, 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας το 1894, 88 χρόνια από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, 80 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε στο σύνολο της ζωής και των δικαιωμάτων της, αντιμέτωπη με τις οδηγίες της Ε.Ε και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και η 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών, που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων. Οι ίδιοι που έσπευσαν να μεταφέρουν την Πρωτομαγιάτικη απεργία απόλυτα εναρμονισμένοι με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, και να τη μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη ,και εδώ στο Νομό μας, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης, ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών, προτάσσει τη ζωή της! Σε αυτή την κατεύθυνση, το προηγούμενο διάστημα οι οικοδόμοι έδωσαν σημαντικές μάχες με χαρακτηριστικότερες τις δύο κλαδικές απεργίες στις 8/11/2023 και στις 31/1/2024 και έτσι δυναμικά, αποφασιστικά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, για μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρό συνάδελφο!

Οι οικοδόμοι, στην ιστορία του εργατικού κινήματος παγκοσμίως και στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην πρωτοπορία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης και διεκδίκησης. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σήμερα…

Στο πλαίσιο του εορτασμού και της οργάνωσης και προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας, καλεί τη Δευτέρα 29/4 και ώρα 8.00 μ.μ σε προβολή του ντοκιμαντέρ « Συνάδελφοι, ηρωικοί οικοδόμοι » στην αίθουσα «Πάνθεον » στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Έκθεση τοπικών προϊόντων στην Άρτα

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Έκθεση τοπικών προϊόντων στην ΆρταΗ Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει την έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων «ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΡΤΑΣ» στις 26-28 Απριλίου 2024 στην Άρτα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην παλιά Ψαραγορά (Ψαροπλιά) και τις ώρες από 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και θα είναι μια ευκαιρία γνωριμίας των κατοίκων της Άρτας αλλά και των επισκεπτών της πόλης με τυποποιημένα προϊόντα ντόπιων παραγωγών και επιχειρηματιών, που παράγονται από προϊόντα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Άρτας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σας προσκαλεί να επισκεφτείτε τα περίπτερα της έκθεσης όπου θα υπάρχει η δυνατότητα των επισκεπτών να γευτούν τα προϊόντα της Άρτας αλλά και να τα αγοράσουν.

Read More »
Έκθεση τοπικών προϊόντων στην Άρτα Έκθεση τοπικών προϊόντων στην Άρτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για υπόθεση ναρκωτικών

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί  για υπόθεση ναρκωτικώνΣυνελήφθησαν χθες (22-4-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 45 και 24 ετών, αφού όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα ο 24χρονος είχε προμηθεύσει τον 45χρονο με μικροποσότητα κοκαΐνης.

Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν τόσο στα σπίτια τους όσο και στο σπίτι της ημεδαπής, όπου φιλοξενείται ο 24χρονος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· 8,02 γραμμάρια κοκαΐνης,

· μικροποσότητα ηρωίνης,

· μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

· 3 ναρκωτικά χάπια,

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

· χρηματικό ποσό -90- ευρώ και

· κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για υπόθεση ναρκωτικών Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί  για υπόθεση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Από αύριο το 3ημερο εργαστήριο σωματικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας για παιδιά και εφήβους

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Από αύριο το 3ημερο εργαστήριο σωματικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας για παιδιά και εφήβους


Ο Δήμος Σουλίου διοργανώνει Εργαστήρια Σωματικού Θεάτρου και Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας για παιδιά και εφήβους.

Εργαστήρια που έχουν σκοπό να εισάγουν τα παιδιά στις αρχές του θεάτρου και του κινητικού αυτοσχεδιασμού.

Τα παιδιά επίσης θα καλλιεργήσουν μια σειρά δεξιοτήτων, θα αναπτύξουν την έκφρασή τους και το αίσθημα της ομαδικότητας.

Επίσης θα προωθήσει τη σωματική τους αυτοπεποίθηση και την επινοητικότητά τους.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Καρκαμίσι στις 24, 25 και 26/4

Δηλώσεις συμμετοχής στο email kontos_alex@hotmail.com και με sms στο6944761727 (σημειώστε ονοματεπώνυμο παιδιού, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλικία παιδιού και σχολείο)

Τα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Μπορούν να γίνουν και τμήματα ενηλίκων.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Αλέξανδρος Κοντός
Read More »
Από αύριο το 3ημερο εργαστήριο σωματικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας για παιδιά και εφήβους Από αύριο το 3ημερο εργαστήριο σωματικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέττας για παιδιά και εφήβους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας”

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας”


Οι μαθητές του τμήματος Β’ Δομικών του σχολείου μας, καθώς και το τμήμα Α2 συμμετείχαν στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κάστρου της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 10/04/2024.

Σκοπός της διοργάνωσης της επίσκεψης ήταν οι μαθητές μας να εξοικειωθούν με την ανάγνωση τοπογραφικών χαρτών και ρυμοτομικών σχεδίων της περιοχής του Κάστρου με βιωματικό τρόπο σε συνδυασμό με την επαφή και την πληροφόρηση για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Οι μαθητές αναγνώρισαν χαρακτηριστικά κτίρια και σημεία της περιοχής που στη συνέχεια θα επεξεργαστούν σε ψηφιακούς χάρτες με τη χρήση του QGIS. .

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας και την αρχαιολόγο κα. Νάντια Παππά που είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας πληροφορίες για την ιστορία και τη δομή του κάστρου.

Την επίσκεψη οργάνωσαν και υλοποίησαν η καθηγήτρια του τομέα Δομικών Έργων κ. Μπότσαρη Σταματία και η φιλόλογος κ. Μάνθου Αναστασία.


Read More »
Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας” Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Β’ Δομικών με σκοπό: τη “Χωρική Αναπαράσταση τις περιοχής του Κάστρου της Ηγουμενίτσας” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Ροζ πανσέληνος: Πότε θα έχουμε κορύφωση στην Ελλάδα - Τι άλλο όνομα έχει και γιατί

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Ροζ πανσέληνος: Πότε θα έχουμε κορύφωση στην Ελλάδα - Τι άλλο όνομα έχει και γιατί

Αύριο Τετάρτη στις 2:49 θα κορυφωθεί η «ροζ πανσέληνος», γνωστή και ως «Πασχαλινό Φεγγάρι».

Η ροζ Πανσέληνος ή αλλιώς η πανσέληνος του Απριλίου πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα phlox της Βόρειας Αμερικής που συχνά ανθίζουν αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με το Farmers’ Almanac, τα συγκεκριμένα αγριολούλουδα προσελκύουν πεταλούδες που προαναγγέλλουν την άφιξη της άνοιξης.

Ροζ πανσέληνος: 

Οι ονομασίες

Ποιες οι άλλες ονομασίες

Το Φεγγάρι που σπάει τον πάγο

Το Φεγγάρι των φυτών και των θάμνων

Το Φεγγάρι που τα ρεύματα είναι και πάλι πλωτά

Το Φεγγάρι που εμφανίζεται το κόκκινο γρασίδι

Το Φεγγάρι του βατράχου
Read More »
Ροζ πανσέληνος: Πότε θα έχουμε κορύφωση στην Ελλάδα - Τι άλλο όνομα έχει και γιατί Ροζ πανσέληνος: Πότε θα έχουμε κορύφωση στην Ελλάδα - Τι άλλο όνομα έχει και γιατί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δυο αεροδιακομιδές από την Κέρκυρα στα Γιάννενα

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Δυο αεροδιακομιδές από την Κέρκυρα στα Γιάννενα

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε δύο αεροδιακομιδές από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα. Οι ασθενείς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, με καρδιολογικά προβλήματα τα οποία έχριζαν εξειδικευμένη διαχείριση.

Read More »
Δυο αεροδιακομιδές από την Κέρκυρα στα Γιάννενα Δυο αεροδιακομιδές από την Κέρκυρα στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής  του έργου "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"  

Την Παρασκευή 12/4/2024 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"  μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και του νόμιμου εκπρόσωπου της αναδόχου εταιρείας "ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ".

Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 128.000,00 ευρώ, αφορά σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων σε δέκα Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών. Η δαπάνη του εν λόγω έργου, θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Φιλιατών και Τέλους ΑΠΕ σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 3468/2006.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, είναι η σταδιακή αποκατάσταση του οδικού δικτύου και η ασφαλτόστρωση των κεντρικών οδών, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

Read More »
Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ" Υπογραφή σύμβασης κατασκευής  του έργου "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Μελέτη για να ξαναλειτουργήσουν τα λασπόλουτρα της Σαγιάδας

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Μελέτη για να ξαναλειτουργήσουν τα λασπόλουτρα της Σαγιάδας 


Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου, συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, της Γενικής Γραμματέως και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με τον κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη, Καθηγητή Δερματολογίας, Νομικό και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της διαδικασίας ταχείας εκπόνησης της υγειονομικής μελέτης του ιαματικού φυσικού πόρου του πηλού Σαγιάδας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή πρότασης προσεχώς στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός της υγειονομικής μελέτης είναι η επιστημονική τεκμηρίωση της μηχανικής θερμικής, βιολογικής και ανοσολογικής δράσης του ιαματικού φυσικού πόρου στις εξής παθήσεις: ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, χρόνια οσφυαλγία, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ινομυαλγία, ψωρίαση, ακμή, ροδόχρους ακμή, ατοπική δερματίτιδα, νευροδερματίτιδα, ιχθυάσεις, κερατοδερματοπάθειες, κνησμούς, σε χρόνια πυελική νόσο, νευρίτιδες, ριζίτιδες, αποκατάσταση κακώσεων και παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, όπως επίσης για πρόληψη. Αφορά δε όλες τις ηλικίες .

Ο Δήμος Φιλιατών, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του µε βάση τις αρχές της βιώσιµης και αειφόρου ανάπτυξης, θα επιδιώξει την χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για τη νόμιμη λειτουργία των εγκαταστάσεων πηλοθεραπείας στη Σαγιάδα, η οποία αναμένεται να συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονοµικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Read More »
Μελέτη για να ξαναλειτουργήσουν τα λασπόλουτρα της Σαγιάδας Μελέτη για να ξαναλειτουργήσουν τα λασπόλουτρα της Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατών

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης ΦιλιατώνΤη Δευτέρα 15/4/2024 υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης της πράξης: ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και των νόμιμων εκπρόσωπων της αναδόχου εταιρείας «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ε.»

Η προμήθεια προϋπολογισμού 1.913.320,00 ευρώ, αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ψηφιακών υδρομετρητών στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φιλιατών. Φορέας χρηματοδότησης της σύμβασης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Next Generation EU.

Read More »
Έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατών Έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Στις 9 Ιουνίου, προχωράμε μαζί (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Στις 9 Ιουνίου, προχωράμε μαζί (+ΒΙΝΤΕΟ)Συμβολικά από την Στοά Αττάλου που εντάχθηκε η Κύπρος κι άλλες 9 χώρες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του:
«Είμαι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.
Ζητώ την δική σου συμμετοχή για να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Με την δική σου ψήφο θα αγωνιστούμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατία, όπου το κράτος δικαίου θα το σέβονται όλοι.
Μια Ευρώπη για τους νέους για όλους εμάς, με οικονομικά προσιτή και βιώσιμη στέγη με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για όλους.
Μια Ευρώπη, όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και η καταπολέμηση της έμφυλης βίας αποτελεί κοινή ευθύνη.
Μια Ευρώπη που δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους και δεν αφήνει κάνεναν πίσω.
Μια Ευρώπη ασφαλή με δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.
Για μια Ευρώπη πράσινη και ψηφιακή, έχουμε τα εργαλεία.
Μπορούμε. Προχωράμε μαζί!»

Read More »
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Στις 9 Ιουνίου, προχωράμε μαζί (+ΒΙΝΤΕΟ) Ανδρέας Σπυρόπουλος: Στις 9 Ιουνίου, προχωράμε μαζί (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Πασχαλινή προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από την ταβέρνα το «Μικρό Παλάτι» στα Ιωάννινα

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Πασχαλινή προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από την ταβέρνα το «Μικρό Παλάτι» στα Ιωάννινα


Ο Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3, ευχαριστούν το «Μικρό Παλάτι» – εστιατόριο , ψησταριά στα Ιωάννινα ) , για την Πασχαλινή προσφορά προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας!

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα , να υπάρχουν άνθρωποι, φορείς , σύλλογοι και επιχειρήσεις , με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα !

Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Φωτεινή Παππά
Read More »
Πασχαλινή προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από την ταβέρνα το «Μικρό Παλάτι» στα Ιωάννινα Πασχαλινή προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από την ταβέρνα το «Μικρό Παλάτι» στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Γιος Μπελέρη σε OPEN: Αθωώθηκε σε τρία δικαστήρια, στην Ελλάδα έχει καθαρό ποινικό μητρώο - Είχε προτάσεις από 3 κόμματα

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Γιος Μπελέρη σε OPEN: Αθωώθηκε σε τρία δικαστήρια, στην Ελλάδα έχει καθαρό ποινικό μητρώο -Είχε προτάσεις από 3 κόμματα


«Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί και στα τρία δικαστήρια που έγιναν» αναφέρει ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», λέγοντας πως οι αναφορές περί καταδικών του υποψήφιου στις ευρωεκλογές 2024, διασπείρονται από «εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία».

Όπως αναφέρει αρχικά ο Πέτρος Μπελέρης: «Συμμετέχει στην πολιτική και τα κοινά τα τελευταία 30 χρόνια και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για έναν υποψήφιο να μην είναι έξω στον κόσμο και να χάνει την προεκλογική περίοδο, να είναι έγκλειστος».

«Έχει αθωωθεί από τρία δικαστήρια - Στην Ελλάδα έχει καθαρό ποινικό μητρώο»

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τις αναφορές που γίνονται περί καταδικών του πατέρα του, απαντά: «Έχουν γίνει τρία δικαστήρια στην Αλβανία, στα οποία έχει αθωωθεί και στα τρία. Αν υπήρχε και μια αμφιβολία πως μπορεί να συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στο παρελθόν, πιστέψτε με, δεν μας την χαρίζανε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε την στήριξη αρκετών Αλβανών πολιτών ενώ και στην Ελλάδα έχει ένα καθαρό ποινικό μητρώο. Νομίζω πως αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία και οι οποίοι δεν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη Χειμάρρα και να αναλάβει τα καθήκοντα ως δήμαρχος».

«Η υποψηφιότητα του πατέρα μου και γενικά η υπόθεση Μπελέρη είναι υπερκομματική. Υπάρχει αμέριστη στήριξη και ανταπόκριση, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Αλλά έχω δει υποστήριξη από όλα τα ελληνικά κόμματα. Από το ΚΚΕ μέχρι και τα δεξιά κόμματα», επισήμανε
.
«Είχε πάνω από τρεις προτάσεις από την Ελλάδα»

Ακόμη, αποκάλυψε πως ο Φρέντι Μπελέρης είχε προτάσεις και από άλλα κόμματα για να είναι υποψήφιος στην Ελλάδα. «Πάνω από τρεις. Από όλο το φάσμα, από κόμματα του κοινοβουλίου μέχρι και κόμματα που δεν είναι ακόμα στο κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του.

«Ο μοναδικός μάρτυρας παραδέχτηκε πως χρηματίστηκε»

Τέλος, τόνισε πως: «Έχει συμβεί μια αδικία. Ένας άνθρωπος πριν τις δημοτικές εκλογές συνελήφθη επειδή τελείωνε ο χρόνος του καθεστώτος στη Χειμάρρα με ένα σαθρό κατηγορητήριο, με έναν μοναδικό μάρτυρα που παραδέχτηκε πως χρηματίστηκε για να στήσει μια σκευωρία από την αλβανική αστυνομία. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως ο αγώνας συνεχίζεται και στις 9 Ιουνίου να στείλουμε ένα μήνυμα υπερηφάνειας και ελευθερίας».
Read More »
Γιος Μπελέρη σε OPEN: Αθωώθηκε σε τρία δικαστήρια, στην Ελλάδα έχει καθαρό ποινικό μητρώο - Είχε προτάσεις από 3 κόμματα Γιος Μπελέρη σε OPEN: Αθωώθηκε σε τρία δικαστήρια, στην Ελλάδα έχει καθαρό ποινικό μητρώο - Είχε προτάσεις από 3 κόμματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

ΜΛ ΚΚΕ για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Κάγκελα παντού»

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
ΜΛ ΚΚΕ για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Κάγκελα παντού»


«Άρχισαν τα όργανα» από τα νέα αφεντικά
Θα έρθει και η σειρά των Συβότων, της Πλαταριάς και της Σαγιάδας

Κολονάκια λοιπόν σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο, μεταξύ του πορθμείου προς Κέρκυρα και του παλιού λιμανιού εξωτερικού, που χρόνια τώρα, μιας και δεν χρησιμοποιείται, εξυπηρετούσε τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης, αλλά και τον ποδηλατόδρομο - πεζόδρομο της πόλης.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της σύμβασης ξεπουλήματος του ΟΛΗΓ στον Γκριμάλντι και λίγο πριν από τις μέρες του Πάσχα, όταν η κίνηση αναμένεται αυξημένη και το κυκλοφοριακό έχει γίνει το «υπ΄ αριθμόν ένα» πρόβλημα της Ηγουμενίτσας, τα νέα αφεντικά του λιμανιού και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους, ως «κράτος εν κράτει», χωρίς καμιά ενημέρωση των Αυτοδιοικητικών Αρχών, που υποκλίνονταν όλο τον προηγούμενο καιρό μαζί με τον κυβερνητικό βουλευτή στους «σωτήρες επενδυτές», απέκλεισαν το χώρο και ετοιμάζονται και για άλλα.
Η πρόκληση ήταν τόσο μεγάλη, που πέρα από την οργή και αγανάχτηση των πολιτών, προξένησε την ισχυρή αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή προκάλεσε και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των οχημάτων της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, όμορης στην αποκλεισθείσα περιοχή.
Επειδή μάλιστα κάποιοι μιλάνε για την «ανάπτυξη» που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, για «Μαρίνες» και «Εμπορευματικά Πάρκα», η αποκλεισθείσα περιοχή θα μπορεί κάλλιστα, χωρίς κόστος, να μετατραπεί από τους νέους ιδιοκτήτες, σε χώρο ελλιμενισμού σκαφών και οι τεράστιοι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που τους «χαρίσαμε», να χρησιμοποιηθούν και για εμπορευματικούς σκοπούς.
Αντιλαμβάνεται κανείς πλέον τι θα επακολουθήσει και για τα υπόλοιπα κομμάτια του λιμανιού, αλλά και για τις επιχειρήσεις σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, αφού τα προς την θάλασσα μέτωπα των προβλητών, ανήκουν στον ιδιώτη, που μπορεί να τα αποκλείσει και αυτά. Μια πρώτη γεύση ήδη δόθηκε και από την αύξηση των ενοικίων στα εντός των κτιρίων του Λιμανιού καταστήματα και οι διαθεσιμότητες προσωπικού.
Επιβεβαιώνονται έτσι πολύ γρήγορα οι δυσοίωνες προβλέψεις μας από την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και απ΄ όταν προειδοποιούσαμε σε προκήρυξή μας (12/7/2001), με τίτλο «Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Πύλη της Ευρώπης», ή πηγή πλουτισμού για τους εφοπλιστές, και μόνιμος βραχνάς για την πόλη;»
Το Λιμάνι «Μεγάλη Ιδέα» για κάποιους -λίγους- έφερε και φέρνει ένα σωρό προβλήματα για τους πολλούς: Κυκλοφοριακό, μόνιμες εστίες θορύβου ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, αέρια και θαλάσσια ρύπανση, λειψυδρία από την προμήθεια νερού για τα πλοία, καταστροφή των πράσινων λόφων της «Γωνιάς» για αδρανή υλικά για την κατασκευή του, ακρίβεια της γης, των ενοικίων, των αγαθών, των υπηρεσιών, λόγω των προσδοκιών που γέννησε ο γρήγορος και εύκολος πλουτισμός που θα έρθει από το λιμάνι, ένα άλλο Χρηματιστήριο. Για να μη μιλήσουμε για τα άλλα πολιτιστικά υποπροϊόντα και «αγαθά».
Μήπως όμως και οι άλλες ιδιωτικοποιήσεις που κατ΄ εντολή της ΕΕ πραγματοποιεί η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουν ανάλογα αποτελέσματα; Έγκλημα στα Τέμπη, στους πουλημένους στο ιταλικό κεφάλαιο αντί 45 εκ. σιδηροδρόμους, ιδιωτική υγεία με πληρωμένα από τον κοσμάκη απογευματινά χειρουργεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια (δόθηκε ήδη η πρώτη άδεια, τα πράγματα ήταν έτοιμα από καιρό), πανάκριβα «χρωματιστά» τιμολόγια ρεύματος για τα αρπακτικά της ενέργειας, ξεπούλημα στο ξένο κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ και άλλων βιομηχανιών. Και οι τελευταίες επισκέψεις, του υφυπουργού υποδομών, στην περιοχή, μετά την άρση των «παρεξηγήσεων» με τον Περιφερειάρχη, φέρνουν ιδιώτες με ΣΔΙΤ και διόδια στο μέλλοντα να κατασκευαστεί (;;;) οδικό δίκτυο της περιοχής, που είναι παλιό, προβληματικό και επικίνδυνο.
Φαίνεται τελικά ποιους εξυπηρετούν, κύρια, τα λεγόμενα μεγάλα έργα (Λιμάνι, Εγνατία κλπ.). Την μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων, πρώτων υλών και προσώπων με την ταυτόχρονη αύξηση της κερδοφορίας του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού κεφαλαίου.
Τα «κολονάκια του Grimaldi» βάζουν επιτακτικά το ερώτημα του τι προτίθενται να κάνουν οι φορείς της πόλης, με πρώτο τον Δήμο, το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό και τους άλλους Συλλόγους.

Το πλέον όμως σπουδαίο είναι τι θα κάνουν οι πολίτες αυτής της πόλης.
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, με μαζικό δυναμικό τρόπο.
Να φύγουν άμεσα τα «κάγκελα» και να μην αφήσουμε να μπουν άλλα πουθενά αλλού.
Να διεκδικήσουμε άμεσα Περιφερειακή οδό για την πόλη.
Να απαιτήσουμε όχι άλλη υποβάθμιση της ζωής μας.
Λιμάνια και έργα, δημόσια, για τις ανάγκες και τις υπηρεσίες του λαού, χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους πολίτες,

Αυτό που λέγαμε και άλλες φορές ότι «σε λίγο θα καταλάβουμε ότι είμαστε κλεισμένοι από τείχη που οι ίδιοι αφήσαμε να γίνουν», γίνεται πραγματικότητα. Ας αντιδράσουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά και για να μη λέμε ύστερα, όπως λέει ο ποιητής, «Α, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω».
Read More »
ΜΛ ΚΚΕ για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Κάγκελα παντού» ΜΛ ΚΚΕ για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Κάγκελα παντού» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Σουλίου

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τρίτη , η Δημοτική Eπιτροπή του Δήμου Σουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 8 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2024

ΘΕΜΑ 2ο Σύνταξη Έκθεσης Α ́ Τριμήνου για την υλοποίηση του προϋπ/σμού οικ. έτους 2024

ΘΕΜΑ 3ο1. Έγκριση Πρωτοκόλλου ελέγχου ταμειακής διαχείρισης Δήμου Σουλίου, μηνός Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΜΑ 4ο2. Εξειδίκευση πιστώσεων προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2024

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση πρωτοκόλλου ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ (3) ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ»

ΘΕΜΑ 6ο Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής των παραδοτέων και της σύμβασης προμήθειας με τίτλο: ΥΠΟΕΡΓΟ 7: «Προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού» της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης»

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας

ΘΕΜΑ 8ο ́Ασκηση ή μη ενδίκων μέσων ( έφεση )
Read More »
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Σουλίου Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Φιλιάτες: Ευχαριστήριο της προέδρου του συλλόγου "Η ΓΑΛΗΝΗ"

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Φιλιάτες: Ευχαριστήριο της προέδρου του συλλόγου "Η ΓΑΛΗΝΗ" 


Προς το ΚΚΠΠΗ
Πρόεδρο κ. Τσολάκη Μαρία

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Ανεγέρσεως και Πρόνοιας του Γηροκομείου Φιλιατών "Η ΓΑΛΗΝΗ" σας ευχαριστούν θερμά για την τιμητική διάκριση και επιβράβευση του έργου του Συλλόγου μας .
Συγχαρητήρια για την τέλεια διοργάνωση της διημερίδας και τα ενδιαφέροντα θέματα που ακούστηκαν.
Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη θητεία σας και όλα όσα έχετε προσφέρει σε όλες τις Δομές της Ηπείρου.

Ο Σύλλογος μας θα είναι πάντα δίπλα στο Γηροκομείο μας και περιμένουμε την δική σας βοήθεια για την επέκταση του Γηροκομείου που είναι ο στόχος του Συλλόγου μας.

Η Πρόεδρος 
Αμαλία Δ. Λέντζαρη
Read More »
Φιλιάτες: Ευχαριστήριο της προέδρου του συλλόγου "Η ΓΑΛΗΝΗ" Φιλιάτες: Ευχαριστήριο της προέδρου του συλλόγου "Η ΓΑΛΗΝΗ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση (12η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
 Πρόσκληση (12η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 25 Απριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Γενικά Θέματα
Α) Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 1ο
Ενημέρωση για την πρόταση της ΚΕΔΕ για την αναδιοργάνωση των ΔΕΥΑ.

Β) Εισηγήτρια: κα Μαρία Σαμίου – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα 2ο
Έγκριση του πρακτικού συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για τη διάθεση δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επείγοντα θέματα μετά από αίτηση των Επικεφαλής Παρατάξεων
Εισηγητής: κ. Αντώνιος Μπέζας – Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“Μαζί για την Ηγουμενίτσα”.

Θέμα 3ο
Ο Παράκτιος Ιόνιος οδικός άξονας Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα - Περιφερειακός Ηγουμενίτσας - Σαγιάδα - Τελωνείο Μαυροματίου (ελληνοαλβανικά σύνορα) και η σπουδαιότητά του για την Ήπειρο.

Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας

Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Μητσέλος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 4ο
Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 163/2023 απόφασης Δ.Σ που αφορά τη λήψη κατ’ αρχήν απόφασης σχετικά με το αίτημα του φορέα “Διεθνές Κέντρο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη” για παραχώρηση δημοτικού ακινήτου της Κοινότητας Μαργαριτίου, με σκοπό τη λειτουργία μονάδας υποστήριξης και φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από άνοια.

Κανονιστικές Αποφάσεις

Εισηγητής κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.
 
Θέμα 5ο
Επικαιροποίηση - Κωδικοποίηση κανονιστικής χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 6ο
Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας μουσικής η/και μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Οικονομικού Προγραμματισμού, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού,
Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης

Α) Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 7ο
Αύξηση ωρών εργασίας καθαριστριών σχολικών μονάδων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης στα πλαίσια του άρθρου 8 του Ν. 4368/2016.

Θέμα 8ο
Έγκριση έκθεσης Εσόδων – Εξόδων Α’ τριμήνου 2024 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2024.

Θέμα 9ο
Έγκριση σχεδίου 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού και του Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ηγουμενίτσας, οικ. έτους 2024.

Θέμα 10ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2024.

Θέμα 11ο
Εξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου για παραχώρηση χρήσης χώρου στο παλαιό Κοινοτικό Γραφείο της πρώην Κοινότητας Αγίου Βλασίου.

Β) Εισηγητής: κ. Ηλίας Παππάς - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 12ο
Έγκριση του από 9-4-2024 πρακτικού καταστροφής άχρηστων και μη εμπορεύσιμων υλικών (ηλεκτρονικών ειδών) που ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού

Εισηγήτρια: κα Σοφία Κατσάρη - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 13ο
Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Σχ.Πόλεως

Εισηγητής: Χρήστος Κάτσιος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 14ο
Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στα ΟΤ 27 και ΟΤ 30.

Θέμα 15ο
Τροποποίηση του υπό έγκριση Πολεοδομικού Σχεδίου 4ης Π.Ε. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Κυκλικής Οικονομίας

Εισηγητής: Ζαφείρης Αναστάσιος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 16ο
Κατάρτιση ολοκληρωμένου επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 3 (Ν.4830/2021), το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση και (ε) την υιοθεσία τους.

Θέματα Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Εισηγήτρια: κα Μαρίνα Κοσιώρη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Θέμα 17ο
Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2023 (χρήση από 1/1/2023 έως 31/12/2023).

Θέμα 18ο
Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2023 (χρήση από 1/1/2023 έως 31/12/2023).

Θέμα 19ο
Έγκριση πρακτικών καταστροφής άχρηστων υλικών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 113/2023, 133/2023, 151/2023 και 163/2023 αποφάσεις του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας” και τις υπ’ αριθμ. 34/2023, 13/2024 και 14/2024 αποφάσεις του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας”.

Θέματα που αφορούν το πρώην ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ»
Εισηγήτρια: κα Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 20ο
Εγγραφή και διαγραφή νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Επιτροπές – Ορισμός Εκπροσώπων

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.
 
Θέμα 21ο
Συγκρότηση επιτροπής γνωμοδότησης για την καταστροφή άνευ αξίας αντικειμένων (Μηχανολογικού Εξοπλισμού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 199 του N.3463/06 (Δ.Κ.Κ.).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Read More »
Πρόσκληση (12η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας  Πρόσκληση (12η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

«Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα»

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
«Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα»


Το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής θέλοντας να προβάλλει και να αναδείξει τη γυναικεία συμβολή στο ηπειρώτικο παραδοσιακό τραγούδι οργανώνει συναυλία με τίτλο «Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2024 στο θέατρο ΕΗΜ/Φρόντζου στα Γιάννενα.

Θα τραγουδήσουν οι:

• Διαλεχτή

• Φαίδρα Διαμάντη

• Κωνσταντίνα Καράμπα

• Ηλέκτρα Ξέρρα

• Κωνσταντίνα Τούνη και

• Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια από πολλές περιοχές της Ηπείρου – Γιάννενα, Ζαγόρι, Πωγώνι, Άρτα, Πρέβεζα, Σαρακατσάνους, Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Θεσπρωτία – αλλά και πανηπειρωτικά.

Θα συνοδεύονται από εκλεκτούς οργανοπαίκτες όπως τον Νίκο Φιλιππίδη, τον Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Τρύφωνα Αναστασίου και τον Δημήτρη Λαμπάκη, ενώ θα πλαισιωθούν χορευτικά από το Λύκειο των Ελληνίδων Ιωαννίνων.

Ο σύνδεσμος προ-πώλησης εισιτηρίων στη διεύθυνση:

https://www.more.com/music/eksi-gynaikes-tragoudoun-ipeirotika

Οι γυναίκες τραγουδούσαν ανέκαθεν ηπειρώτικα τραγούδια, όμως όχι δημόσια. Οι μάνες κι οι γιαγιάδες τραγουδούσαν στα μωρά τους νανουρίσματα κι άλλα τραγούδια, στο σπίτι πολυφωνικά, στη βρύση, στα αρραβωνιάσματα και τον γάμο, καθώς και μοιρολόγια.

Στις μουσικές κομπανίες και τις ζυγιές στην Ήπειρο τραγουδούσαν οι ίδιοι οι οργανοπαίκτες και αργότερα τραγουδιστές άντρες.

Τον τελευταίο αιώνα – με πολύ προσπάθεια – άρχισαν γυναίκες να τραγουδούν ηπειρώτικα σε ηχογραφήσεις και ν’ ανεβαίνουν στα πατάρια/πάλκα κυρίως στα αστικά κέντρα. Μέλη μουσικών οικογενειών ή προικισμένες με υπέροχες φωνές και ερμηνευτικές ικανότητες μπήκαν στο προσκήνιο της μουσικής παράδοσης.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναικείες παρουσίες πλήθυναν και τώρα δεκάδες γυναίκες, Ηπειρώτισσες ή μη, ερμηνεύουν τα παραδοσιακά τραγούδια με σεβασμό.

Το ΔιΚΗΜ πραγματοποίησε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την συναυλία «Αλησμονώ και Χαίρομαι» με τη συμμετοχή 50 μουσικών από την Ήπειρο και 85 χορευτών. Τον Αύγουστο του 2022 έκανε την πρώτη συναυλία παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής στο Μονοδένδρι Ζαγορίου. Και οι δύο δράσεις είχαν μεγάλη αποδοχή από το κοινό και δέχτηκαν πολύ θετικά σχόλια για το επίπεδο της παραγωγής τους.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
«Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα» «Έξι γυναίκες τραγουδούν Ηπειρώτικα» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

10η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
10η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου  ΦιλιατώνΚαλείστε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 24 Απρίλη 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που παραχωρούνται από τα δημοτικά συμβούλια στα πολιτικά κόμματα , τους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων τους συνδυασμούς υποψηφίων και τις Επιτροπές υποστήριξης ενόψει εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου.

Εισηγήτρια : Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα Σταμάτη Πηνελόπη

2. Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποκλειστικά για τη διαχείριση και τις ανάγκες του Συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο Πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών» με κωδικό ΟΠΣ 6003156 ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

3. Έγκριση έκθεσης καταγραφής και απογραφής των περιουσιακών στοιχείων του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

4. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης του προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών έτους 2024 για το Α΄ τρίμηνο.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα
 
5. Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων

( ΜΠΕ) του έργου δραστηριότητα (κατηγορίας Α2 , ομόδα3η , α/α6) : << Επέκταση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων , που λειτουργεί σε θαλάσσια έκταση 20στρ. , σε 40 στρ. με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 190 σε 495 τόνους /έτος και παράλληλο εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων της και επέκταση συνοδών χερσαίων υποδομών, εντός της ζώνης Α της θεσμοθετημένης ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας, στη θέση Όρμος Ορλιάς , Λωρίδα Σαγιάδας , Δήμου Φιλιατών , Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου>>.

Εισηγητής:Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

6. Κατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπεύθυνου κίνησης λογαριασμού.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

7. Χορήγηση άδειας χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων για εκδήλωση προσωρινού χαρακτήρα.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
Read More »
10η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών 10η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου  Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δημοτική βραδιά την Παρασκευή στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024
Δημοτική βραδιά την Παρασκευή στο Sunset στην Πλαταριά ΗγουμενίτσαςRead More »
Δημοτική βραδιά την Παρασκευή στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Δημοτική βραδιά την Παρασκευή στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Σελίδες