Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Άρτας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας) μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και υποστηριζόμενα από την Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε σε κοινή προβολή με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην Βιέννη (Αυστρία). 

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος και η Υπεύθυνη ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κα Τσώτου Βασιλική, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, διανέμοντας τουριστικό υλικό του Νομού μας. Ειδικότερα, είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς πράκτορες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και δημοσιογράφους, προβάλλοντας την Θεσπρωτία ως τουριστικό προορισμό, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν νέους πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου. 

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βιέννη κα Αικατερίνη Κόικα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Σοφία Λαζαρίδου, η Υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης κα Ελένη Μελιτά και ο Υπεύθυνος του Γραφείου ΟΕΥ Βιέννης κος Μιχαήλ Βρεττάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Θεσπρωτική συμμετοχή στην Έκθεση και τις δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου για τα μέλη του. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση»

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση» 


Η προαναγγελθείσα σημερινή εξέλιξη με την παύση των συμβάσεων 232 ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε καταστήματα ΕΛΤΑ συναλλαγής με το κοινό, αποδεικνύει την έλλειψη βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στους πολίτες. Πλήθος καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Αττική και περιφέρεια από σήμερα μένουν ακόμα και με έναν εργαζόμενο, με αποτέλεσμα την άμεση υποβάθμιση ή και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι πολίτες θα δουν άμεσα στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης. 

Η απόφαση αυτή της διοίκησης των ΕΛΤΑ έχει την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και τους αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, αποδεικνύοντας τον κυνισμό και την αναλγησία τους απέναντι στον κόσμο της εργασίας, καθώς αδιαφορούν για την τύχη των εργαζομένων που απολύονται. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν και την αδιαφορία τους απέναντι στους πολίτες, καθώς καμία προπαρασκευαστική ενέργεια δεν υπήρξε, ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των απολυμένων. Την ίδια στιγμή, διαρρέονται συνεχώς πληροφορίες για κλείσιμο καταστημάτων στο άμεσο μέλλον. 

Η ομαλή λειτουργία των ΕΛΤΑ είναι ζήτημα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, αλλά και κοινωνικής συνοχής, καθώς μεταξύ άλλων στηρίζουν με τις υπηρεσίες τους τις δυσπρόσιτες περιοχών της Επικράτειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, 6 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης έχει αφήσει τα ΕΛΤΑ στο έλεός τους, μην έχοντας κάνει καμία ενέργεια για να βελτιωθεί η ρευστότητα του Οργανισμού, παρά μόνο γενικόλογες εξαγγελίες για «εξυγίανση». 

Καθίσταται πλέον σαφές ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ ως δημόσιου οργανισμού, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν τμήματά του που έχουν ανοίξει την όρεξη σε ιδιωτικά συμφέροντα. Καμιά ενέργεια από αυτές που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση της ρευστότητας, βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ΕΛΤΑ δεν έχει προχωρήσει από τη ΝΔ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΛΤΑ έβαλαν στα ταμεία τους 90 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας των ετών 2013 έως και 2018 και 45 εκατ. ευρώ από οφειλές φορέων του Δημοσίου. Δρομολογήθηκαν διαδικασίες αναζήτησης λύσεων για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου της καθολικής υπηρεσίας και την απόδοση των επιπλέον ποσών που επαληθεύτηκαν από την ΕΕΤΤ, καθώς και για τον μετασχηματισμό του Οργανισμού, ώστε να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, με ταυτόχρονο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν την πλήρη πολιτική ευθύνη για το μπάχαλο που δημιουργείται στα ΕΛΤΑ. Τους καλούμε να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες αποκατάστασης της λειτουργίας των καταστημάτων που αποψιλώνονται από προσωπικό και εξεύρεσης λύσης για τους 232 συμβασιούχους που οδηγούνται σήμερα στην ανεργία. Τους καλούμε, ακόμα, να δεσμευθούν για την εγκατάλειψη των σεναρίων κλεισίματος καταστημάτων και να συνεχίσουν την πολιτική που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας μέτρα που θα δώσουν στα ΕΛΤΑ βιώσιμη και αναπτυξιακή προοπτική, με δημόσιο έλεγχο. 

Μάριος Κάτσης 

Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ 

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση» Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Τρίωρη στάση ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας την Τρίτη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Τρίωρη στάση ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας την Τρίτη


Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 21-01-2020 και σας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τον σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την ίδια μέρα και ώρα 12μ.μ. έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!

H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. 

Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση. 

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία. Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο. 

Η ΟΛΜΕ καλεί τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Για τους λόγους αυτούς η ΟΛΜΕ αποφάσισε:

Άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Πρόταση για κοινή συνέντευξη τύπου ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 21/1 στις 12.30 και πορεία στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο με 3ωρη στάση εργασίας 11πμ – 2μμ.

Την ίδια μέρα πανελλαδικά να γίνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις από τις τοπικές ΕΛΜΕ σε ΔΔΕ κ ΠΔΕ.
Read More »
Τρίωρη στάση ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας την Τρίτη Τρίωρη στάση ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Ο Κώστας Βιρβίλης στην Κεντρική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Ο Κώστας Βιρβίλης στην Κεντρική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων 


Τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) για τις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικού Έτους 2019 – 2020, προβλέπει απόφασηβτης υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, αποτελούμενη από τους κάτωθι :

1. Δημήτριο Κερερέ του Ιωάννη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως Πρόεδρο.
2. Σταυρούλα-Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα του Γεωργίου, Προϊσταμένη του Β’ Τμήματος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως Αντιπρόεδρο.
3. Γάκη Γεωργία του Σπυρίδωνος, Αν. Προϊσταμένη, του Α’ Τμήματος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως Μέλος.
4. Βαγενά Απόστολο του Θεοχάρη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας,ως Μέλος.
5. Κουγιουμτζή Κωνσταντίνο του Αχιλλέως, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής- 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, ως Μέλος.
6. Ζαμπετάκη Λήδα του Εμμανουήλ, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ΠΕΚΕΣ Κρήτης, ως Μέλος.
7. Μπατσίλα Δάφνη του Ευαγγέλου, Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής στη Δ.Δ.Ε. Λάρισας,ως Μέλος.
8.Κουμή Ιάκωβο του Ιακώβου, Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Χανίων, ως Μέλος.
9. Βιρβίλη Κωνσταντίνο του Λάμπρου, καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, ως Μέλος.
10. Ζηνέλη Θεόδωρο του Σπυρίδωνος, καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας, ως Μέλος.
11.Γκατζάλα Δημήτριο του Ιωάννη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ως Μέλος.
12. Κοτσάλου Βασιλική του Γεωργίου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ά Αθήνας, ως Μέλος.
13.Αγγελάκη Εμμανουήλ του Βαρθολομαίου, καθητηής Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ως Μέλος.
Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αυτή εκτός από τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης.

Η μετακίνηση των μελών για τις συνεδριάσεις της Επιτροπής πραγματοποιείται με απόφαση των οικείων υπηρεσιών των Διευθύνσεων στις οποίες ανήκουν. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης βαρύνουν τον Προϋπολογισμό των Διευθύνσεων που ανήκουν.

Η Επιτροπή, με απόφαση του Προέδρου δύναται να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης.
Read More »
Ο Κώστας Βιρβίλης στην Κεντρική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ο Κώστας Βιρβίλης στην Κεντρική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την συνεχή στήριξη και προσφορά του στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία). 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665021438 
Read More »
Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Από τις αφύλακτες διαβάσεις της μεθορίου το χασίς, από το λιμάνι η ηρωίνη…

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Από τις αφύλακτες διαβάσεις της μεθορίου το χασίς, από το λιμάνι η ηρωίνη…


Από την Αλβανία προέρχεται το 65% των ποσοτήτων του χασίς που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα ενώ οι αφύλακτες διαβάσεις της ελληνοαλβανικής μεθορίου αποτελούν τους βασικότερους τρόπους με τους οποίους διακινήθηκαν τα ναρκωτικά. Παράλληλα ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ηρωίνης ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών. Η κατάσταση ουσιαστικά είναι παγιωμένη τα τελευταία χρόνια καθώς, παρά τις δεσμεύσεις, η Αλβανία εξακολουθεί να στηρίζει στην οικονομία της στην καλλιέργεια και την εμπορία ναρκωτικών.

«Μέλη ομάδων που έχουν το ρόλο του μεταφορέα έκρυβαν επιμελώς ταξιδιωτικούς σάκους με κάνναβη σε δασώδεις, δύσβατες και ερημικές περιοχές των ελληνοαλβανικών συνόρων. Τις ποσότητες μετέφεραν πεζοί, με οχήματα ή με ζώα. Στη συνέχεια μέλη εγκληματικών ομάδων αναλάμβαναν την περαιτέρω προώθηση προς την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι δράστες συχνά είναι οπλισμένοι με πολεμικά τυφέκια, ενώ έχει πραγματοποιηθεί πλήθος συμπλοκών με τα στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών και σε μία εξ αυτών προκλήθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός ενός εκ των διακινητών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει η έκθεση και αφορούν στο 2018 κατασχέθηκαν περίπου πέντε τόνοι χασίς και όπως τονίζεται οι περισσότερες κατασχέσεις έγιναν σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αποτέλεσμα της εγγύτητας τους με την Αλβανία.

Επίσης σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε έναν από τους κυριότερους δρόμους διακίνησης ναρκωτικών, το λεγόμενο «Βαλκανικό Άξονα», ο οποίος ενώνει τις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραγωγή οπιούχων στον κόσμο (Κεντρική Ασία) και τη γειτονική Μέση Ανατολή με τις χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης, που αποτελούν σημαντικότατους καταναλωτές των παραγόμενων ναρκωτικών ουσιών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η χώρα μας διαθέτει πλήθος διεθνών λιμένων και αερολιμένων και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα εκτεταμένα ελληνικά σύνορα αποτελούν ταυτόχρονα και σύνορα της ΕΕ, διευκολύνεται η εισαγωγή φορτίων κοκαΐνης που προέρχονται από χώρες κυρίως της Λατινικής Αμερικής.

Επιπλέον η Ελλάδα γειτνιάζει με την Αλβανία η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο προμηθευτή ακατέργαστης κάνναβης των χωρών της γηραιάς ηπείρου, ενώ η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αποτελεί σημείο διέλευσης φορτίων κατεργασμένης κάνναβης μεγάλης κλίμακας.

Έτσι, όπως υπογραμμίζεται, στην Έκθεση τα προαναφερόμενα σε συνδυασμό, αφενός με τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και αφετέρου με τη γενικότερη αστάθεια στο γεωπολιτικό πεδίο, καθιστούν την Ελλάδα περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και δράσης για τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών.

Στην Ήπειρο συνολικά κατά την προηγούμενη χρονιά κατασχέθηκαν 24 κιλά ηρωίνης που αντιστοιχεί στο 11,6% της συνολικής ποσότητας της χώρας. Η περιοχή βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την Αττική όπου έχει κατασχεθεί το 56% των ποσοτήτων και τη Θεσσαλονίκη όπου κατασχέθηκε το 15%.

Στην Ήπειρο οι περισσότερες ποσότητες κατασχέθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας και κατά βάση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Συντονιστικού κάποιες ομάδες διακινούσαν παράλληλα με την ηρωίνη, κάνναβη και κοκαΐνη. Σε μεγάλο ποσοστό οι εγκληματικές ομάδες ήταν ανομοιογενείς ως προς την εθνικότητα των μελών τα οποία ήταν κυρίως ημεδαποί με τους Αλβανούς να ακολουθούν στην δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η «εμπορική» αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων ηρωίνης κατά το 2018 ξεπερνά τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εμπορική αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων κάνναβης εκτιμάται στα 335 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό υπολογίστηκε με την μέση τιμή της προερχόμενης από την Αλβανία και με την εκτίμηση ότι θα διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.
Read More »
Από τις αφύλακτες διαβάσεις της μεθορίου το χασίς, από το λιμάνι η ηρωίνη… Από τις αφύλακτες διαβάσεις της μεθορίου το χασίς, από το λιμάνι η ηρωίνη… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

ΗΠΕΙΡΟΣ: 1578 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Περιφέρεια

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
ΗΠΕΙΡΟΣ: 1578 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Περιφέρεια


Κλείδωσαν οι 35.424 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, από τις συνολικά 36.500 θέσεις που θα δημιουργηθούν μέσω του προγράμματος...
Η κατανομή των υπόλοιπων θέσεων μέχρι και τις 36.500 που έφτασαν τελικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μετά και από πρόσθετα αιτήματα δήμων και υπηρεσιών αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αφού η προκήρυξη του προγράμματος σύμφωνα με πληροφορίες θα βγει στον «αέρα» στα τέλη Ιανουαρίου με τις αιτήσεις να ξεκινούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δείτε αναλυτικά τις 1578 θέσεις σε Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου:
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΑΣ 125
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΡΤΑΣ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΑΡΤΑΣ 37
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΑΡΤΑΣ 42

ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 91
ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 37
ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 28

ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 60
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 422
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 312
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 46

ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 64
ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΓΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 73
Read More »
ΗΠΕΙΡΟΣ: 1578 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΣ: 1578 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Με την συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της τουριστικής κοινότητας της Θεσπρωτίας το σεμινάριο για το «Τουριστικό Μarketing»

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Με την συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της τουριστικής κοινότητας της Θεσπρωτίας το σεμινάριο για το «Τουριστικό Μarketing»
Με την συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της τουριστικής κοινότητας του νομού Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά, το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων για την εξωστρέφεια και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. 
Το θέμα του πρώτου σεμιναρίου ήταν το «Τουριστικό Μarketing»


Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: 
 O αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Σουλίου Φώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Ηλίας Τσακίρης, ο γραμματέας δημοσίων σχέσεων της ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου Χρήστος Ζύγος, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων του δήμου Σουλίου Αποστόλης Φούρκας, το μέλος της διοικητικής επιτροπής του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υπεύθυνος του τμήματος τουρισμού Γεώργιος Βέρμπης, δημοτικοί σύμβουλοι, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων καθώς και επιχειρήσεων του κλάδου του τουρισμού.


Στο διάρκειας 4 ωρών σεμινάριο αναλύθηκαν όλες τις σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση των κερδών από το τουριστικό προϊόν καθώς και τις νέες τάσεις στον τουρισμό και σύγχρονες στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης τουριστικών προορισμών. 


Πιο συγκεκριμένα:

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας νότιας Ευρώπης της TUI Group Ευάγγελος Γεωργίου, παρουσίασε τις νέες τάσεις στον τουρισμό και τις σύγχρονες στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης τουριστικών προορισμών, ενώ ο σύμβουλος επιχειρήσεων & marketing Βασίλης Παππάς παρουσίασε το σύγχρονο τουριστικό marketing.


Μεταξύ άλλων δόθηκαν παραδείγματα από προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας και αναλύθηκαν οι τρόποι που μπορούν να προσελκυστούν πελάτες σε διάφορες μορφές τουρισμού (κανάλια προώθησης και πώλησης)

Τον συντονισμό της εκδήλωσης, είχε το μέλος του συλλόγου μας, Γιώτα Μάρκου.


Ο σύλλογος τουριστικής ανάπτυξης Παραμυθιάς, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον υπεύθυνο επικοινωνίας νότιας Ευρώπης της ΤUI Ευάγγελο Γεωργίου και τον σύμβουλο επιχειρήσεων και μάρκετινγκ Βασίλη Παππά για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο σεμινάριο. Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον δήμο Σουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας και το επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την υποστήριξη στην προβολή του σεμιναρίου.


Το δεύτερο σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε ειδικές κατηγορίες τουριστών και για το οποίο θα ενημερωθείτε με δελτία τύπου.
Read More »
Με την συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της τουριστικής κοινότητας της Θεσπρωτίας το σεμινάριο για το «Τουριστικό Μarketing» Με την συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της τουριστικής κοινότητας της Θεσπρωτίας το σεμινάριο για το «Τουριστικό Μarketing» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Ο Θωμάς Ντούρος προσωρινός αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Ο Θωμάς Ντούρος προσωρινός αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών


Ο παιδίατρος κ. Θωμάς Ντούρος, αναλαμβάνει προσωρινός αναπληρωτής  διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, σαν διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας.

Ο κ. Ντούρος θα επικουρεί τον έως σήμερα διοικητή κ. Δερδεμέζη και μέχρι τον ορισμό νέου, μετά από προκήρυξη της θέσης, η οποία μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει προκηρυχθεί . 


Read More »
Ο Θωμάς Ντούρος προσωρινός αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Ο Θωμάς Ντούρος προσωρινός αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά στις 22 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Tετάρτη και ώρα 9.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης
Κατάρτιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Σουλίου (Ο.Π.Δ), οικ. έτους 2020.
Έγκριση του προϋπ/σμού και του σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ» για το έτος 2020 .
Σύνταξη έκθεσης Δ΄ Τριμήνου για την υλοποίηση του προϋπ/σμού οικ. έτους 2019.
Έγκριση της αριθ. πρωτ. 654/49/2020 απόφασης Δημάρχου (περί απευθείας ανάθεση έργου).
Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».
Παροχή εξουσιοδότησης στη Δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουλίου για παράσταση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.
Παροχή εξουσιοδότησης στη Δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουλίου για παράσταση στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας.
Παροχή εξουσιοδότησης στη Δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουλίου για παράσταση στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από σύγκρουση με ΙΧ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από σύγκρουση με ΙΧ


Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Το τροχαίο έγινε στην διασταύρωση της Λεωφόρου Νιάρχου με την Περιφερειακή (στα φανάρια πριν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων) όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με την μηχανή της Αστυνομίας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς ο δρόμος έκλεισε.

Ο αστυνομικός με αρκετά τραύματα, κυρίως στα πόδια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα διερευνά η Τροχαία.

Σημειώνεται ότι τόσο στο συγκεκριμένο σημείο, όσο και σε άλλα σημεία της Λεωφόρου Νιάρχου τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά, γεγονός που από μόνο του καταδεικνύει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου.

Read More »
Τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από σύγκρουση με ΙΧ Τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από σύγκρουση με ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας από την Ferien–Messe Wien

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας από την Ferien–Messe Wien Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας, έκλεισε η διεθνή έκθεση τουρισμού Ferien–Messe Wien 2020 στην Βιέννη.

Στην Ferien–Messe Wien και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον προεδρο Αλέξανδρου Πάσχου και την υπεύθυνη ΓΕΜΗ και υποστήριξης επιχειρήσεων Βασιλική Τσώτου, ενώ συνολικά συμμετέχουν 850 εκθέτες από 80 χώρες και αναμένονται πάνω από 160.000 επισκέπτες.

Στο περίπτερο του επιμελητήριο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε απο τους επισκέπτες τοσο για την παραθαλάσσια ζώνη του νομού, όσο και για την ορεινή Θεσπρωτία και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, με τους Αυστριακούς να έχουν διαχρονικά δείξει την προτίμηση τους για διακοπές στην φύση.

Στο περίπτερο του επιμελητηρίου βρέθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και η γενική διευθύντρια Σοφία Λαζαρίδου, που ενώ κατά την διάρκεια της έκθεσης αναμένεται να έχουν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς παράγοντες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και δημοσιογράφους.

Όπως τονίζει η προϊστάμενη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Η ίδια σημειώνει ότι στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των φετινών προγραμμάτων, όλες οι προβλέψεις των Αυστριακών τουριστικών πρακτόρων, ως προς τις προκρατήσεις του 2020 για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ευνοϊκές και ελπιδοφόρες, φέροντας την χώρας μας να κατέχει και πάλι την πρώτη θέση για τις καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται των ανταγωνιστριών της χωρών, της Ισπανίας (απέναντι στην οποία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα είναι περισσότερες κατά 30%), της Κροατίας και της Ιταλίας.
Read More »
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας από την Ferien–Messe Wien Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας από την Ferien–Messe Wien Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Οι Νερόμυλοι Σουλίου, ανάμεσα σε δυο εποχές (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020
Οι Νερόμυλοι Σουλίου, ανάμεσα σε δυο εποχές (+ΒΙΝΤΕΟ)Από τη γέφυρα Ντάλα η οποία βρίσκεται στα όρια των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στους Μύλους του Σουλίου.

Πίσω από τον παλιό νερόμυλο πηγάζουν τα νερά του ρέματος, τα οποία στη συνέχεια καταλήγουν στον Αχέροντα ποταμό.

Όταν οι επισκέπτες προσεγγίσουν το σημείο, συναντούν μια πανδαισία χρωμάτων.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο παλιός νερόμυλος που βρίσκεται εκεί, χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους, με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων.

Πρόκειται για ένα ιδανικό μέρος για εκείνους που επιθυμούν να αποδράσουν από την καθημερινότητα, απλά κάνοντας ένα περίπατο.

Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται οδικώς, βγαίνοντας από την εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και ακολουθώντας την διαδρομή αρχικά για Γλυκή Θεσπρωτίας και μετά για το Σούλι. Σε κάποιο σημείο υπάρχει πινακίδα που καθοδηγεί τους ταξιδιώτες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από epirustravel.eu
Πλάνα: Λάζαρος Τσάτσος

Read More »
Οι Νερόμυλοι Σουλίου, ανάμεσα σε δυο εποχές (+ΒΙΝΤΕΟ) Οι Νερόμυλοι Σουλίου, ανάμεσα σε δυο εποχές (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020 Rating: 5

Σελίδες