Το Έπος του '40 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Το Έπος του '40 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου (ΒΙΝΤΕΟ)

http://3.bp.blogspot.com/-kXs3ruuVISM/UHzNj6o4xEI/AAAAAAAAAb0/WEjZpKblKLQ/s1600/GES-a08.jpg
Read More »
Το Έπος του '40 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου (ΒΙΝΤΕΟ) Το Έπος του '40 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για την παραμετροποίηση της επαύξησης των τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τους κατ' επάγγελμα αγρότες - ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών σταθμών

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για την παραμετροποίηση της επαύξησης των τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τους κατ' επάγγελμα αγρότες - ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών σταθμών


Με τον Ν. 4254/2014 οι τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν συμφωνήσει οι κατ’ επάγγελμα αγρότες / ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών σταθμών με συμβάσεις που συνήψαν με την ΛΑΓΗΕ Α.Ε. μειώθηκαν κατά 12%. Η εν λόγω μείωση επεβλήθη σε όλους τους αγρότες οριζόντια, ανεξάρτητα από κρίσιμες παραμέτρους, όπως ο χρόνος σύνδεσης των μονάδων και το κόστος κατασκευής τους. Συνέπεια της μη παραμετροποιημένης μείωσης των τιμών είναι το ποσοστό απόδοσης των κεφαλαίων που επενδύθηκαν από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες να διαφοροποιείται δραστικά, σε βάρος κυρίως αυτών που κατασκεύασαν με υψηλό κόστος τα έτη 2011 και 2012 και προς όφελος αυτών που κατασκεύασαν με ασυγκρίτως μικρότερο κόστος το 2013. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Συλλόγου Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών οι θιγόμενοι από την μη παραμετροποίηση αγρότες αποτελούν περίπου το 55% του συνόλου. Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Συλλόγου αναφέρεται ότι σε σχέση με τις παραμετροποιημένες τιμές των λοιπών παραγωγών έως 100KWp /XE, οι τιμές των αγροτών του 2013 είναι υψηλότερες έως και 39,66% ενώ οι αντίστοιχες του 2011 και 2012 υπολείπονται έως και 28,45%.

Η οριζόντια μείωση αντιτίθεται στο σκοπό του Ν. 4254/2014 που είναι η βιωσιμότητα του Ειδικού Λογαριασμού Α.Π.Ε. με μείωση των συμβασιοποιημένων τιμών, επί τη βάσει αντικειμενικών παραμέτρων, συνδεόμενων ιδίως με το κόστος κατασκευής. Επί του παρόντος η αναλογική μείωση εφαρμόζεται σε όλους τους παραγωγούς εκτός των κατ’ επάγγελμα αγροτών. Επιφέρει δε άνιση δυσμενή μεταχείριση σε βάρος των αγροτών που κατασκεύασαν τα πάρκα τους τα έτη 2011 και 2012 με πολύ υψηλό κόστος, που δεν δικαιολογείται από αποχρώντες λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Π.Σ.Α.Α.Φ. έχει κινηθεί νομικά εναντίον της εν λόγω διάταξης και προτίθεται να προσφύγει, εάν απαιτηθεί, στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ενώ σημαντικός αριθμός αγροτών συμμετέχει σε ομαδικές αγωγές που κατατέθηκαν στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν προτίθεται να εισάγει διάταξη με την οποία θα προβλέπεται παραμετροποίηση των τιμών πώλησης ανάλογων του κόστους με ενιαία προσαύξηση, που να διασφαλίζει σε όλους -κατά το δυνατόν- ίδιο συντελεστή,

- Εάν προτίθεται να εισάγει την εν λόγω διάταξη έως τις 31/12/2015, ήτοι πριν την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος του 2015,

- Εάν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο άρθρο 58 του Ν.4315/2014 οι αγρότες που συνδέθηκαν το β’ τρίμηνο του 2013 με το ίδιο κόστος και υπέστησαν οριζόντια μείωση, αντί της αύξησης που απέλαβαν άλλοι επενδυτές.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Χρήστος Μπουκώρος
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για την παραμετροποίηση της επαύξησης των τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τους κατ' επάγγελμα αγρότες - ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών σταθμών Ερώτηση Γιόγιακα για την παραμετροποίηση της επαύξησης των τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τους κατ' επάγγελμα αγρότες - ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών σταθμών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Σε Παραμυθιά, Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Σε Παραμυθιά, Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

http://www.antinews.gr/media/2015/10/tzitzikostas-allazoume-osa-mas-kratoun-sto-xtes.jpg

Περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, ο υποψήφιος για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί αρχικά το παζάρι της Παραμυθιάς ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη πόλη των Φιλιατών, όπου θα συναντηθεί με πολίτες και με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά.

Αμέσως μετά θα επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηγουμενίτσα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του με ανοιχτή ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον.
Read More »
Σε Παραμυθιά, Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας Σε Παραμυθιά, Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

"Καμπάνες" από το Λιμεναρχείο στον Δήμο Ηγουμενίτσας για ελλείψεις και παραβάσεις, αναφορικά με τους ναυαγοσώστες

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
"Καμπάνες" από το Λιμεναρχείο στον Δήμο Ηγουμενίτσας για ελλείψεις και παραβάσεις, αναφορικά με τους ναυαγοσώστες
 
 
Κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Ηγουμενίτσας στις 28.9.2015, στις 18.8.2015 και στις 18.7.2015, σχετικές αποφάσεις του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας που αφορούν την υποβολή προστίμων για παραβάσεις σχετικά με τον μη εφοδιασμό των Ναυαγοσωστών στις παραλίες Καραβοστάσι , Αγία Παρασκευή και Μέγα Αμμο με όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο εφόδια . 
 
Τα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των (30χ3=) 90,00 ευρώ. 
 
Επίσης αφορούν επιβολή προστίμων για μη εφοδιασμό των ναυαγοσωστών με το προβλεπόμενο εξοπλισμό, (δεν υπήρχε σκάφος με τη μηχανή του) στην παραλία Μακρυγιάλι Δρεπάνου Ηγουμενίτσας , στην παραλία Δρέπανο θέση ΟΣΤΡΙΑ επίσης καθώς και στις παραλίες Αγία Παρασκευή και Μέγα Αμμο.
 
Διαπιστώθηκε επίσης ότι στις παραλίες Μέγα Αμμο και Αγία Παρασκευή στις 18.7.2015 δεν είχε προσληφθεί ναυαγοσώστης. 
 
Τα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των ( 70 ευρώ χ 2 + 50 ευρώ χ 2 = ) στο ποσό των 240,00 ευρώ .
 
Συνολικά για τις παραπάνω παραβάσεις το συνολικό ποσό προστίμων ανέρχεται στο ποσό των ( 90,00 ευρώ + 240,00 ευρώ = ) 330,00 ευρώ.
Read More »
"Καμπάνες" από το Λιμεναρχείο στον Δήμο Ηγουμενίτσας για ελλείψεις και παραβάσεις, αναφορικά με τους ναυαγοσώστες "Καμπάνες" από το Λιμεναρχείο στον Δήμο Ηγουμενίτσας για ελλείψεις και παραβάσεις, αναφορικά με τους ναυαγοσώστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Αγνοείται ψαράς στη Λίμνη Πουρναρίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Αγνοείται ψαράς στη Λίμνη Πουρναρίου


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό ενός ψαρά, ο οποίος αγνοείται από χθες στη Λίμνη Πουρναρίου Άρτας.

Ο 65χρονος, είχε πάει στη λίμνη για ψάρεμα. Μετά από ώρες και καθώς το κινητό του δεν απαντούσε, οι οικείοι του ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρχές.

Στη λίμνη βρέθηκε η βάρκα του, μέσα στην οποία ήταν το κινητό του τηλέφωνο καθώς κι άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Αμέσως ξεκίνησε από την Πυροσβεστική επιχείρηση αναζήτησης, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στην παραλίμνια ζώνη, χωρίς όμως να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Από το πρωί, βρίσκεται στην περιοχή η βάρκα της 5ης ΕΜΑΚ με τέσσερις άνδρες ενώ έρχεται από την Θεσσαλονίκη, ομάδα δυτών της 2ης ΕΜΑΚ. προκειμένου να πάρει μέρος στην αναζήτηση.
 
Read More »
Αγνοείται ψαράς στη Λίμνη Πουρναρίου  Αγνοείται ψαράς στη Λίμνη Πουρναρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Οι πρώτες μέρες του πολέμου στην Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Οι πρώτες μέρες του πολέμου στην Παραμυθιά

 
Είχαν περάσει μόλις 10 ημέρες από την 28η Οκτωβρίου του 1940, όταν το απόγευμα της 7ης Νοεμβρίου, μια διμοιρία Ιταλών, ακολουθούμενη από ομάδες μουσουλμάνων της περιοχής, έφτασε στην Παραμυθιά, άλλοι με ζώα και άλλοι πεζοπορώντας, χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση.

Η διμοιρία των Ιταλών αυτών στρατιωτών πιθανόν να ήταν μια αναγνωριστική ομάδα, η οποία μαζί με τα ένοπλα μπουλούκια των μουσουλμάνων, που τους ακολουθούσαν, δεν υπέρβαινε, όπως από πολλούς έχει υπολογιστεί, τους 80 άνδρες. Μεταξύ των μουσουλμάνων που ακολουθούσαν τους Ιταλούς στην Παραμυθιά, αναγνωρίστηκαν ο Μελέκ Σιάνης και ο Μεϊντής Χότζας, που φέρονταν ως αρχηγοί ομάδας μουσουλμάνων από τη Δραγομή Παραμυθιάς.

Οι μουσουλμάνοι της Παραμυθιάς, αφού ειδοποιήθηκαν μεταξύ τους για τον ερχομό των Ιταλών, συγκεντρώθηκαν οι πιο πολλοί από αυτούς στο τζαμί του παζαριού και υποδέχθηκαν με τιμές τη μικρή αυτή ιταλική δύναμη, την οποία και ευλόγησε ο μουφτής τους, ο Χασάν Αβδουλά Μπολάτης. Η στρατιωτική εκείνη διμοιρία των Ιταλών, με την υπόδειξη του μουσουλμάνου Σιέφη Ντίνο, πυρπόλησε το μαγαζί του Σωτήρη Κουτούπη, στο υπόγειο του οποίου υπήρχε αποθηκευμένο πολεμικό υλικό του ελληνικού στρατού, με αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα στρατιωτικά είδη.

Την ίδια ώρα η μικρή αυτή ιταλική δύναμη έβαλε φωτιά και έκαψε τρία φορτηγά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην ανηφόρα του Γαλατά: του Κωτσιώνη, του Βένου και του Σπυρίδη. Μαζί με τις αποθήκες αυτές του Ελληνικού στρατού κάηκε τότε και ένα ολόκληρο συνεχόμενο οικοδομικό τετράγωνο από πολλά μαγαζιά. Και τότε, όταν οι φλόγες της φωτιάς κατάτρωγαν όλα εκείνα τα μαγαζιά, οι μουσουλμάνοι που συνεργάζονταν με τις ιταλικές αυτές δυνάμεις, μην έχοντας άλλο ψωμί στον τουρβά τους, άνοιξαν το φούρνο του Λάμπρου Μίχα, από όπου πήραν όλα τα ψωμιά, τις ελιές και τα τυριά που υπήρχαν μέσα στο μαγαζί.

Από τους κατοίκους της Παραμυθιάς, εκτός από τους μουσουλμάνους που υποδέχθηκαν τους Ιταλούς, πολύ λίγοι ήταν στα σπίτια τους εκείνο το βράδυ. Οι πιο πολλοί, πολλές μέρες πριν, είχαν φύγει για προφύλαξη στα γύρω ορεινά χωριά, στο Βοϊνίκο (Προδρόμι), στο Σούλι, στο απάνω Παγκράτι, στη Σέλλιανη και αλλού.

Η επίθεση του ελληνικού στρατού στο κεντρικό μέτωπο Καλπάκι – Βελλά – Νεγράδες – Γκραμπάλα ανάγκασε και τις ιταλικές μονάδες σε άτακτη υποχώρηση προς τα βουνά της Αλβανίας, πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Με την υποχώρηση των Ιταλών, οι ελληνικές δημόσιες αρχές επανήρθαν στις θέσεις τους (14-11-1940) και ανέλαβαν τις διοικητικές τους υπηρεσίες στα χωριά και στις πόλεις της Θεσπρωτίας. Τότε, ο Σιέφης (Εσρέφ Ντίνος), ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο υπέδειξε και οδήγησε τους Ιαλούς στις αποθήκες του ελληνικού στρατού, τις οποίες και έκαψαν, παραπέμφθηκε σε έκτακτο στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.

Όλες εκείνες τις μέρες της εισόδου των Ιταλών σε ελληνικό έδαφος της Θεσπρωτίας, από τις 28 Οκτωβρίου του 1940 μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οι κινήσεις και πράξεις των μουσουλμάνων ήταν εχθρικές προς τα ελληνικά στρατεύματα, ενώ παντού εκδηλώνονταν φανερά υπέρ των ιταλικών δυνάμεων.

Υποδέχονταν παντού τους Ιταλούς ως ελευθερωτές, του υποβοηθούσαν σε κάθε τους πράξη και κατέδιδαν σε αυτούς το καθετί που γνώριζαν για τη δύναμη, τις κινήσεις και τις θέσεις του ελληνικού στρατού.

Η κίνηση εκείνη της ιταλικής αυτής μονάδας προς το Μαργαρίτι και την Παραμυθιά δεν εξελίχθηκε σε παραπέρα ανάπτυξη των επιτιθέμενων δυνάμεών τους προς το εσωτερικό του ελληνικού χώρου. Δείχνει μάλλον σαν μια στρατιωτική κίνηση με σκοπό την κατάληψη του χώρου της Θεσπρωτίας. Και αποτελεί, φυσικά, ένα απλό στρατιωτικό επεισόδιο. Γι’ αυτό και οι Ιταλοί, όπως βιαστικά ήρθαν, έτσι –μαζί με τους μουσουλμάνους, που τους ακολουθούσαν και τους υποβοηθούσαν- βιαστικά έφυγαν, προς τη Μαζαρακιά και το Μαργαρίτι, όπου πιθανόν βρισκόταν και η κύρια δύναμή τους. Ήταν μάλλον μονάδες πεζικού, γιατί πουθενά δεν αναφέρεται ότι διέθεταν μηχανοκίνητη υποστήριξη.

Η φιλοφασιστική, κατασκοπευτική και προδοτική συμπεριφορά της θρησκευτικής μειονότητας των μουσουλμάνων και η συνεργασία τους με τις ιταλικές δυνάμεις, που μπήκαν τότε στο ελληνικό έδαφος της Θεσπρωτίας κι έφθασαν μέχρι το Μαργαρίτι και την Παραμυθιά, εξανάγκασαν τις ελληνικές αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια των μετόπισθεν του μαχόμενου ελληνικού στρατού. Συνελήφθησαν τότε προληπτικά αρκετοί μουσουλμάνοι, που θεωρήθηκαν επικίνδυνοι για την ασφάλεια και την τάξη, και εκτοπίστηκαν στην Κόρινθο και στη Χίο. Εκεί παρέμειναν μέχρι τις πρώτες μέρες της Κατοχής.

Όταν, μετά την εισβολή των Γερμανών και την κατάρρευση του Μετώπου, οι μουσουλμάνοι αυτοί, που για προληπτικούς λόγους είχαν εκτοπιστεί, γύρισαν τέλη Απριλίου με αρχές Μάη (1941) στα σπίτια τους, έφερναν μέσα τους την πίκρα και τη δυσαρέσκεια για τις κακουχίες που αντιμετώπισαν τόσο αυτοί οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, που αβοήθητες παντελώς αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες. Η διαίρεση, που από το 1913 και μετά είχε καλλιεργηθεί από την ιταλική και την αλβανική προπαγάνδα, βρήκε σε τούτο το γεγονός μία από τις πιο σοβαρές αιτίες, που σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες οδήγησαν τη θρησκευτική αυτή μειονότητα των μουσουλμάνων στις δαγκάνες των ιταλικών δολοπλοκιών και στα επεκτατικά, ιμπεριαλιστικά και ύπουλα σχέδιά τους.

Μέρες κάπνιζαν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα που έκαψαν εκείνο το βράδυ οι Ιταλοί στην Παραμυθιά. Στους δρόμους άκουγε κανείς πολλούς που λέγανε ότι οι Ιταλοί έφυγαν γιατί φοβήθηκαν ένα λόχο Ελλήνων φαντάρων, που βρισκόταν τότε στη Σκάλα της Παραμυθιάς, στο Ελευθεροχώρι. Ευρύτατα επίσης κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο λοχαγός Μαραγκός της ελληνικής αυτής στρατιωτικής μονάδας, που είχε την έδρα του στο Ελευθεροχώρι, κυνήγησε στα στενά της Παραμυθιάς, με το πιστόλι στο χέρι, το χότζα από τη Μενίνα, που εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με τους Ιταλούς στρατιώτες την Παραμυθιά.

Τα επόμενα χρόνια της κατοχής, η Παραμυθιά όπως και ολόκληρη η χώρα, έζησε τραγικές στιγμές που έμελλαν να μείνουν στην ιστορία και να θυμίζουν σε όλους μας πως το απόλυτο ιδανικό είναι η Ελευθερία...

Με πληροφορίες από το βιβλίο του Ιωάννη Παρόλα «Γη Θεσπρωτών» 
Read More »
Οι πρώτες μέρες του πολέμου στην Παραμυθιά  Οι πρώτες μέρες του πολέμου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 40χρονης ημεδαπής για κλοπή

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Σύλληψη 40χρονης ημεδαπής για κλοπήΣυνελήφθη, χθες (26-10-2015) το μεσημέρι, στο χώρο της εμποροπανήγυρης, στη Φιλιππιάδα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, μία 40χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία κατηγορείται για κλοπή.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και μία 47χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, η 40χρονη μαζί με την 47χρονη συνεργό της, χθες το μεσημέρι στο χώρο της εμποροπανήγυρης στη Φιλιππιάδα, αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 75χρονη ημεδαπή, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Read More »
Σύλληψη 40χρονης ημεδαπής για κλοπή Σύλληψη 40χρονης ημεδαπής για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Ξέχασαν τον ΟΛΗΓ σε σύσκεψη για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Ξέχασαν τον ΟΛΗΓ σε σύσκεψη για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε, μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας, για την πρόσφατη ανοικτή σύσκεψη και διαβούλευση σχετική με τη μελέτη Χωροταξικού Πλαισίου Ηπείρου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Μια σύσκεψη στην οποία θα μπορούσε η άποψή μας να έχει θέση και να δώσει απαντήσεις σε προβληματισμούς που προέκυψαν.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προχωρά με γνώμονα εγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια, λαμβάνοντας υπόψη την υπόστασή του ως άρρηκτο και αναπόσπαστο κομμάτι της Ηπείρου, αλλά και ως λιμάνι εθνικής σημασίας. Διατιθέμεθα να θέσουμε όλα τα στοιχεία για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης άποψης σε όποια δημόσια διαβούλευση πραγματοποιηθεί στο μέλλον και αφορά τη λειτουργία του Λιμένα Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της ευρύτερης ανάπτυξης της Ηπείρου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καλή πρόθεση και ο συντονισμός θα δώσουν λύση σε προβλήματα που τυχόν ανακύψουν και ότι μπορούμε να συμβάλουμε, ως φορέας διαχείρισης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους και ο Λιμένας Ηγουμενίτσας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην πραγματοποίηση των στόχων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.  
Ανδρέας Ε. Νταής
Read More »
Ξέχασαν τον ΟΛΗΓ σε σύσκεψη για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ξέχασαν τον ΟΛΗΓ σε σύσκεψη για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Σειρά από μπλόκα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας ετοιμάζουν οι αγρότες Η συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων στη Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Σειρά από μπλόκα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας ετοιμάζουν οι αγρότες
Η συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων στη Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Χωρίς την αναμενομένη συμμετοχή παραγωγών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο θέατρο Καρκαμίσι στη Παραμυθιά, η ανοιχτή συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων υπό την αιγίδα του κτηνοτροφικού συλλόγου Θεσπρωτίας.

Το παρόν στην συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι από πανελλήνια όργανα παραγωγών, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων.

Η ατζέντα αφορούσε το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον της συνάντησης μονοπώλησαν οι κινητοποιήσεις του παραγωγικού κόσμου. Από κοινού αποφασίστηκε η συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ημέρα που θα περάσουν από την βουλή τα νέα μέτρα καθώς και μια σειρά από μπλόκα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας σε σημεία και ημερομηνίες που θα κοινοποιηθούν σύντομα.

Σε δήλωση της η προεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θέλω ευχαριστώ τον κ. Γεράσιμο Λιωλη που εκπροσώπησε την ΠΕΚ τον κ. Γιώργο Διδαγγελο που εκπροσώπησε τον ΣΕΚ τον κ. Ταξιάρχη Μπρουβα από τον σύνδεσμο Αγελαδοτροφων πρεβεζας φιλιπιαδας, τον κ. Κωνσταντίνο Τοπα που εκπροσώπησε την ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλογων Θεσσαλίας, την ομοσπονδία για την στήριξη που έδωσαν σήμερα για την Θεσπρωτία κ ιδιαίτερα τον προεδρο κύριο Παλασκα. Το μήνυμα είναι κοινό όλοι μαζί προχωράμε ενωμένοι κ αντιστεκόμαστε σε ένα πράγμα. Θέλουμε να παράγουμε κ θέλουμε να ζήσουμε αντιστεκόμαστε στον θάνατο μας... Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε"

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων
 
Read More »
Σειρά από μπλόκα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας ετοιμάζουν οι αγρότες Η συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων στη Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Σειρά από μπλόκα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας ετοιμάζουν οι αγρότες Η συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων στη Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Μέλη του σωματείου ''Φίλων Μουσείου Γουλανδρή '' επισκέφτηκαν την Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Μέλη του σωματείου ''Φίλων Μουσείου Γουλανδρή '' επισκέφτηκαν την Παραμυθιά


Την Κυριακή το απόγευμα τριάντα περίπου μέλη του σωματείου ''Φίλων Μουσείου Γουλανδρή '' επισκέφτηκαν την Παραμυθιά και είχαν συνάντηση με τη Δήμαρχο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τους ανέφερε γενικά τη γεωγραφική θέση του Δήμου Σουλίου προβάλοντας τις φυσικές του ομορφιές καθώς επίσης την πολιτιστική και μεγάλη ιστορική του κληρονομιά .
Read More »
Μέλη του σωματείου ''Φίλων Μουσείου Γουλανδρή '' επισκέφτηκαν την Παραμυθιά Μέλη του σωματείου ''Φίλων Μουσείου Γουλανδρή '' επισκέφτηκαν την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Δείτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Δείτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας το 1997, όπως την είχε καταγράψει η κάμερα της Δημοτικής Τηλεόρασης Ηγουμενίτσας.

Στο σπικάζ της παρέλασης και πάλι ο Δημήτρης Πάκος, στην κάμερα ο Βαγγέλης Χαλμαντζής και στο ρεπορτάζ ο Παντελής Κίτσιος.

Στην εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας ο τότε διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου κ. Βασίλης Μασούρας.Δείτε ακόμα: Την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα το 1993 (ΒΙΝΤΕΟ)
Read More »
Δείτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Καταστράφηκε ολοσχερώς ΙΧ από φωτιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Σώοι βγήκαν από το εσωτερικό του οι 3 επιβαίνοντες

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015
Καταστράφηκε ολοσχερώς ΙΧ από φωτιά (+ΒΙΝΤΕΟ)
Σώοι βγήκαν από το εσωτερικό του οι 3 επιβαίνοντεςΑπό άγνωση μέχρι στιγμής αιτία, Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Ιωάννινα, τυλίχτηκε στις φλόγες και για λίγο διήνυσε μια φλεγόμενη κούρσα προτού ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου. 
Το όχημα οδηγούσε μια νεαρή γυναίκα και σε αυτό επέβαιναν συνολικά τρία (3) άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, αφού κατάφεραν και βγήκαν από το φλεγόμενο όχημα χωρίς να πάθουν το παραμικρό. 

Το όχημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, που έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά στο φλεγόμενο όχημα και προσπαθούν να διευκρινίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Read More »
Καταστράφηκε ολοσχερώς ΙΧ από φωτιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Σώοι βγήκαν από το εσωτερικό του οι 3 επιβαίνοντες Καταστράφηκε ολοσχερώς ΙΧ από φωτιά (+ΒΙΝΤΕΟ)  Σώοι βγήκαν από το εσωτερικό του οι 3 επιβαίνοντες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015 Rating: 5

Σελίδες