Βασίλης Γιόγιακας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας»

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας»


«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται μια κρίση σε εξέλιξη και συνεχίζει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για δύο σημαντικές δωρεές του Ιδρύματος Λάτση στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Θεαγένειο» και σειρά άλλων διατάξεων του Υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου με σκοπό την ενίσχυση των νοσοκομείων και των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς και στη διατήρηση της απαλλαγής από τη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων για τους δικαιούχους του πρώην ΕΚΑΣ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας της Θεσπρωτίας αλλά και στη λειτουργία της μονάδας 2 κλινών με προδιαγραφές ΜΕΘ στο νοσοκομείο Φιλιατών, ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας να διαθέσει προσωπικό και εξοπλισμό για το διπλασιασμό της δυναμικότητας των διαθέσιμων κλινών. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι, ή τουλάχιστον πρέπει, να είναι αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα επικροτούν τις δύο δωρεές του Ιδρύματος Λάτση προς το δημόσιο σύστημα υγείας, και ότι αναγνωρίζουν τη σημασία τους.

Αυτό που δεν φαίνεται να είναι αυτονόητο είναι το πλαίσιο και ο στόχος των περισσότερων από τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, που έχουν απασχολήσει άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης.

Το πλαίσιο όμως είναι ξεκάθαρο:

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Στην οποία προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

Προέχει αυτοί που έχουν νοσούν πιο σοβαρά να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη νοσοκομειακή φροντίδα!

Προέχει να προστατευθούν όσο περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται από τη νόσο!

Προέχει να μείνει το σύστημα υγείας όρθιο, να διατηρήσει τις αντοχές του!

Αυτή είναι η πραγματικότητα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι!

Και η ρητορική της αντιπολίτευσης, τα θέματα που βάζει στη συζήτηση, η θέση που παίρνει σε συγκεκριμένες διατάξεις, δεν μπορούν να αγνοούν την πραγματικότητα αυτή.

Μας ασκήθηκε κριτική γιατί πολλές διατάξεις έχουν, λένε, «διαχειριστική λογική».

Μα αυτό ακριβώς κάνει η Κυβέρνηση!

Διαχειρίζεται - συνεχίζει να διαχειρίζεται - μια κρίση σε εξέλιξη!

Και τι συνεχίζει να κάνει;

Να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας!

Και στο πεδίο της διαχείρισης των περιστατικών, και στο πεδίο της πρόληψης, με αιχμή το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Αυτό κάνει με την ένταξη των γενικών ιατρών που προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ για να ενισχύσουν τις εφημερίες.

Αυτό κάνει με την άμεση ανάληψη καθηκόντων ιατρών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που έχουν κάνει αίτηση για ειδικότητα, στο νοσοκομείο της προτίμησής τους.

Αυτό κάνει με την απαλλαγή των γιατρών αναισθησιολόγων από την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου.

Αυτό κάνει με την έκτακτη μετακίνηση νοσοκομειακών γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα, για να στηρίξουν το διευρυμένο ωράριο στο οποίο θα γίνονται εμβολιασμοί σε κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία.

Την ίδια στιγμή όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με αυτό το νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται και θέματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας.

Και με τη συνέχιση της απαλλαγής, από τη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων, χαμηλοσυνταξιούχων, πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Όπως είχε δεσμευθεί, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Του ΕΚΑΣ που - ας το θυμίζουμε - κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άλλωστε «στήριξε τη φτώχεια», με μειώσεις κάθε λογής συντάξεων και δεκάδες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων...

Λύνονται, λοιπόν θέματα, και με την επέκταση της πρόσβασης στην ηλεκτρονική προέγκριση συνταγογράφησης ειδικών θεραπειών και φαρμάκων υψηλούς κόστους.

Αλλά και με την μεγαλύτερη ευελιξία και με τη βελτίωση του συστήματος μεταμοσχεύσεων, ειδικά στην περίπτωση των δωρητών οργάνων που επιθυμούν να βοηθήσουν ένα συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Επομένως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πέρα από τις προτεραιότητες που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει και δίνει λύσεις με μακρύ χρονικό ορίζοντα.

Με παρεμβάσεις που μένουν.

Ακούσαμε με ικανοποίηση τον Αναπληρωτή Υπουργό να μας ενημερώνει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών που εργάζονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Για την προκήρυξη 941 θέσεων γιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Για τα 600 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που έχει προταθεί να αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση δομών και υποδομών υγείας.

Με ικανοποίηση είδα επίσης - χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας τις οποίες ευχαριστώ και από αυτό το βήμα - να καλύπτονται κρίσιμα κενά στο μοναδικό νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας της Θεσπρωτίας, με την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Όπως με ικανοποίηση είδαμε ύστερα από χρόνια να λειτουργεί στο νοσοκομείο Φιλιατών η μονάδα 2 κλινών που έχει προδιαγραφές ΜΕΘ.

Και η δυναμικότητα της οποίας μπορεί να διπλασιαστεί - να πάει στις 4 κλίνες - αν, κύριε Υπουργέ, διατεθεί ένας γιατρός και αναπνευστήρες, κάτι που σας ζητώ να δείτε με ενδιαφέρον.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, το υγειονομικό προσωπικό και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της δίνουν καθημερινά μάχες.

Σε συνθήκες που αλλάζουν συνεχώς.

Διαβάζουμε και ακούμε πώς νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού τον κάνουν πιο μεταδοτικό και πιο επικίνδυνο για τη ζωή μας.

Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες, λόγω κορύφωσης της εποχικής γρίπης.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και γεμάτος προκλήσεις.

Χωρίς να παραβλέπουμε τα γενικότερα θέματα του δημόσιου συστήματος υγείας, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι, σε μια τέτοια κρίση, οφείλουμε να διαχωρίζουμε αυτό που προέχει, από αυτό που μπορεί να περιμένει.

Και αυτό που μπορεί να γίνει, στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, από αυτό που θα θέλαμε να γίνει.

Με αυτά κατά νου, θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Λάτση για τις δωρεές του στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και στο «Θεαγένειο».

Που για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να ανταποκρίνεται σε τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες, με τρόπο που κάνει τη διαφορά για χιλιάδες συμπολίτες μας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας» Βασίλης Γιόγιακας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 7 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 7 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 1
Π.Ε. Ιωαννίνων 6
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 7 σε όλη την Ήπειρο 1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 7 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

716 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
716 νέα κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:


Σήμερα ανακοινώνουμε 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3374 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
716 νέα κρούσματα σε 24 ώρες 716 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Άτακτη φυγή ενός εκ των δύο ΟΛΗΓαρχών;

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021

 Άτακτη φυγή ενός εκ των δύο ΟΛΗΓαρχών;

Άτακτη φυγή, μαθαίνουμε πως ετοιμάζει, ο ένας από τους δύο ΟΛΗΓαρχες και μάλιστα άμεσα.

Ήδη, έχει καταθέσει τα χαρτιά για υπηρεσία του δημοσίου, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεσή του-της, για φυγή από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο λόγος είναι προφανέστατος.

Να μην συνοδευτεί το όνομα και η υπογραφή του-της, με την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Και λογικό.

Αφού πρώτα κάναμε όσα ρουσφέτια μπορούσαμε στο λιμάνι, πηδάμε πρώτοι από το καράβι που εμείς βουλιάξαμε, ποντάροντας στη μνήμη χρυσόψαρου, που υπολογίζουμε πως έχουν οι πολίτες-ψηφοφόροι μας.

Το παραπάνω γεγονός το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που τοποθέτησαν το άτομο αυτό στη διοίκηση του λιμανιού.

Δεν τολμάνε όμως να ζητήσουν την άμεση απομάκρυνσή του-της και ποιούν τη νήσσαν.

Μην δεν πάρει τελικά τη νέα θέση, το δικό μας το παιδί, και βρεθεί ...στον δρόμο.

Μπορεί να το ξαναχρειαστούμε...

Read More »
Άτακτη φυγή ενός εκ των δύο ΟΛΗΓαρχών;  Άτακτη φυγή ενός εκ των δύο ΟΛΗΓαρχών; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

ΕΣΠΑ: Ανοίγει το πρόγραμμα ενισχύσεων για δημιουργία και αναβάθμιση e-shop

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
ΕΣΠΑ: Ανοίγει το πρόγραμμα ενισχύσεων για δημιουργία και αναβάθμιση e-shopΘέμα ημερών είναι πλέον η προκήρυξη της δράσης του ΕΣΠΑ «e-λιανικό» που έχει στόχο την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 αλλά και να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Το πρόγραμμα θα προβλέπει την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται σε υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019 και νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020, η διάρκεια υποβολής αιτήσεων θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξει η διαδικασία κατάθεσης. 
Θα χρηματοδοτούνται: διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για τη δημιουργία / αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη κ.λπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.

Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS). 
Επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με τη δημιουργία / αναβάθμιση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές κ.λπ.), υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης / αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών φιλοξενίας (hosting, collocation κ.λπ.) και ανάπτυξη ή /και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την FuturePlan. 
Μια ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων web development, επικοινωνίας και Digital Marketing.
Ολοκληρωμένες λύσεις από τη κατασκευή του eshop σας, μέχρι την στοχευμένη διαφήμιση για άμεση αύξηση των πωλήσεών σας.

Τηλ: 6937053134 – 6937784937 
Read More »
ΕΣΠΑ: Ανοίγει το πρόγραμμα ενισχύσεων για δημιουργία και αναβάθμιση e-shop ΕΣΠΑ: Ανοίγει το πρόγραμμα ενισχύσεων για δημιουργία και αναβάθμιση e-shop Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Δημοτικό Ωδείο Δήμου Φιλιατών “Αγκάλιασα το όνειρο” (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Δημοτικό Ωδείο Δήμου Φιλιατών “Αγκάλιασα το όνειρο” (+ΒΙΝΤΕΟ)Μετά από τη πρόσκληση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου  Εστία Δερόπολης προς το Δήμο Φιλιατών και Δημοτικό Ωδείο του Δήμου, δημιουργήθηκε μια σύνθετη και πολύ-ταλαντούχα ομάδα της οποίας το αποτέλεσμα είναι εμφανές στην μελοποίηση, εκτέλεση και την επίσημη κυκλοφορία του τραγουδιού της Εστίας Δερόπολης με τίτλο «Αγκάλιασα το όνειρο».

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων από τη Δερόπολη, ευαίσθητοι στα κοινωνικά θέματα,ίδρυσαν τον πρώτο φιλανθρωπικό σύλλογο στην ευρύτερη περιοχή. Έναν σύλλογο που έγινε το σπίτι,το στήριγμα και η πιο ζεστή αγκαλιά για όλους όσους το έχουν ανάγκη. Ίδρυσαν την “Εστία Δερόπολης”

Η Εστία Δερόπολης είναι ένας ανεξάρτητος σύλλογος μη πολιτικός και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται κυρίως στη Δερόπολη και στην ευρύτερη περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Βασικός σκοπός είναι η στήριξη, ηθική και υλική, παιδιών απόρων οικογενειών, που δεν έχουν γονείς ή είναι παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και η οικογένεια τους δυσλειτουργεί ή είναι διαλυμένη, βρίσκονται σε προφανή αδυναμία να επιβιώσουν ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Επίσης είναι δίπλα σε ευάλωτες γυναίκες και ηλικιωμένους που είτε είναι μόνοι, είτε ζουν σε δύσκολες συνθήκες.

Η Δερόπολη, βρίσκεται στο νομό Αργυροκάστρου. Η περιοχή αυτή όπου κατοικεί σημαντικό κομμάτι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, είναι ξακουστή για τα όμορφα λιθόκτιστα σπίτια της, τον πολιτισμό, την παιδεία και την παράδοση.


Καλλιτεχνική διευθύντρια : Μπάντιου Αναστασία
Φωνή : Σκεύη Νάγια
Drums : Κυβρανογλου Βασίλης
Ηλεκτρική κιθαρα : ΛιανόςΔημητρης
Φλάουτο : Λιανού Νεφέλη
Μπασσο : Μακρής Στέφανος
Πιάνο : Πορίκη Ελευθερία
Βιολί : Σοφιέλα Μάκου Καραμάνου

Κυκλοφορεί από την Voca Records
Read More »
Δημοτικό Ωδείο Δήμου Φιλιατών “Αγκάλιασα το όνειρο” (+ΒΙΝΤΕΟ) Δημοτικό Ωδείο Δήμου Φιλιατών “Αγκάλιασα το όνειρο” (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την δημιουργία κόμβων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την δημιουργία κόμβων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ΗπείρουΣε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Ηπείρου οι διαδικασίες για την κατασκευή των κόμβων που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την παραλιακή εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. 
Πριν από λίγες μέρες έγινε δέσμευση ποσού 214.345 χιλιάδων ευρώ (για το έτος 2021) που αφορά την πληρωμή του έργου “Κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (συμβολή με την οδό Λασκαράτου και θέση Φραξύλα αντίστοιχα)”.
Επίσης έγινε μια ακόμη δέσμευση 189.965 ευρώ (επίσης για το έτος 2021) για το έργο κατασκευής κυκλικού κόμβου στην θέση Λυγιά, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Εθνική Οδό Πρέβεζας -Ιωαννίνων στην θέση “Ζέφυρος”. 
Όπως τονίζει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου η κατασκευή των κόμβων στις εθνικές οδούς της Πρέβεζας εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για δημιουργία κόμβων σε ολόκληρο το οδικό της δίκτυο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην δημιουργία ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας .
Read More »
Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την δημιουργία κόμβων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την δημιουργία κόμβων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Κάτσης: Η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ και αφήνει χιλιάδες πολίτες χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Κάτσης: Η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ και αφήνει χιλιάδες πολίτες χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίεςΔεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής της ψήφισης της «διάσωσης» των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επιβεβαιωθήκαμε, δυστυχώς, ότι στην ουσία αποτελούσε σχέδιο διάλυσης των ΕΛΤΑ με τεράστιο κοινωνικό κόστος. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους και αλλάζει τον τρόπο διανομής, με αποτέλεσμα να αποψιλώνει ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές, δίνοντάς τους τη χαριστική βολή. Με πλήρη αδιαφορία, λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν στο να αφήνονται οι συνταξιούχοι χωρίς έγκαιρη καταβολή της σύνταξης, στην επίδοση καθυστερημένων λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ, σε συνδυασμό με το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών, αφήνει στο έλεός τους, αποκομμένους χιλιάδες πολίτες, μην υπολογίζοντας τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ακόμα και των ακριτικών.
Η μείωση των θέσεων των διανομέων έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα και στα αστικά κέντρα στην διανομή των μικροδεμάτων και της αλληλογραφίας. 

Τις τελευταίες ημέρες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Ήπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου και την πρόσφατα σεισμόπληκτη Σάμο, από τα νησιά του Ιονίου μέχρι τα Δωδεκάνησα, στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως της Αττικής, έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από φορείς και Δημάρχους για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες από καθυστερήσεις ή και στέρηση βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΕΛΤΑ. Η κραυγή αγωνίας της ΚΕΔΕ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών είναι χαρακτηριστική, ενώ και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας διαμαρτύρονται προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με κατάθεση ερωτήσεων. 

Ως επιστέγασμα, η αντίληψη της κυβέρνησης για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ και των διανομέων του, έγινε γνωστή χθες σε απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση από τον νέο Υφυπουργό κ. Στύλιο, ο οποίος με το γνωστό κυνικό ύφος των κυβερνητικών στελεχών, είπε ουσιαστικά ότι σήμερα οι εργαζόμενοι πληρώνονται χρήματα χωρίς να τα δουλεύουν. Πρόκειται για απάντηση απαράδεκτη και εξωφρενική και μάλιστα για βουλευτή που εκλέγεται στην περιφέρεια, που οι κάτοικοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη σημασία της παρουσίας των διανομέων και στα πιο απομακρυσμένα σημεία και για ολόκληρο τον πληθυσμό και τιμούν την εργασία τους. 

Τα ΕΛΤΑ που συμπληρώνουν 200 χρόνια από την ίδρυσή τους, συνυφασμένα με την ιστορία του ελληνικού Κράτους, παρείχαν αδιάκοπα, έστω και με δυσκολίες, καθολικές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στους πιο χαλεπούς καιρούς. Έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη για να άρει επί της ουσίας την υποχρέωση καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας παντού και σε προσιτές τιμές, παρότι πρόσφατα υπερψήφισε την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ με 180εκατ. €. Όλα αυτά, ενώ ακολουθεί η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου που περιλαμβάνει τιμωρητική εθελούσια έξοδο υπαλλήλων και κλείσιμο καταστημάτων στην Επικράτεια. 

Οι υποσχέσεις περί «εκσυγχρονισμού» και «ενίσχυσης της εταιρικής διακυβέρνησης» των ΕΛΤΑ που συνόδευαν το κυβερνητικό αφήγημα, αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν κούφια λόγια που έκρυβαν τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και την προσπάθεια να εξελιχθούν τα ΕΛΤΑ σε ένα γαλάζιο ιδιωτικό μαγαζί που, αφού λεηλατηθεί, θα παραδοθεί στα ιδιωτικά ανταγωνιστικά συμφέροντα. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την διάλυση των ΕΛΤΑ, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να εγγυηθεί ως έχει χρέος την καθολική υπηρεσία σε προσιτές τιμές και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Επικράτειας, χωρίς να κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ. 

Μάριος Κάτσης 
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης 
Βουλευτής Θεσπρωτίας
Read More »
Κάτσης: Η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ και αφήνει χιλιάδες πολίτες χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες Κάτσης: Η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ και αφήνει χιλιάδες πολίτες χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Παύση Ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Παύση Ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 17912/19-1-2021 απόφαση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου, παύεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων των Ανταποκριτών ΟΓΑ – e-ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των ασφαλισμένων. Η εν λόγω παύση οφείλεται στην έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, με έδρα την Ηγουμενίτσα, στην οποία οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται από εδώ και στο εξής. 

Ευχαριστούμε όλους τους Ανταποκριτές του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι επί σειρά ετών συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων πρώην ΟΓΑ και συμπαραστάθηκαν ενεργά στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου.
Read More »
Παύση Ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Παύση Ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Ο Καλαμάς πλημύριζε και πριν την κατασκευή του φράγματος

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Ο Καλαμάς πλημύριζε και πριν την κατασκευή του φράγματοςΑπό την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Φλεβάρης του 1932


Read More »
Ο Καλαμάς πλημύριζε και πριν την κατασκευή του φράγματος Ο Καλαμάς πλημύριζε και πριν την κατασκευή του φράγματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 43χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Σύλληψη 43χρονου εχτές το απόγευμα στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 43χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 43χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα και στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα και στάση εργασίας από τον Σύλλογο ΕκπαιδευτικώνΜε βάση την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ (Αρ. πρωτ. : 1298 ,26-01-2021), το ΔΣ του Συλλόγου ΚΑΛΕΙ όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας , την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 , ώρα 13:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ , Ηγουμενίτσα . 

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας ( 11:00 -14:00 για τον πρωινό κύκλο και 12:00-15:00 για τον απογευματινό ) . 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Read More »
Συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα και στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα και στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Πως θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Πως θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούςΝέες οδηγίες για το πρόγραμμα διενέργειας τεστ για κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς σχολείων και μαθητές άνω των 16 ετών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι κρίσιμες αποφάσεις για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων θα ληφθούν σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Πέμπτη, με ειδικούς να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ανατραπεί το προγραμματισμένο για την 1η Φεβρουαρίου άνοιγμα.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σήμερα προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τις οδηγίες για τα τεστ. Οπως προκύπτει, εκπαιδευτικοί και μαθητές (άνω των 16 ετών) που επιθυμούν να κάνουν τεστ θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr.

Η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά, για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Συγκεκριμένα, το επείγον έγγραφο που υπογράφει η γενική γραμματέας πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Αναστασία Γκίκα αναφέρει:

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ομάδα Συντονισμού Task Force για σχολεία, η οποία συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λειτουργεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. στα τηλέφωνα 210- 3443958 και 210-3443867, καθώς και στο email gengram.2covid19@minedu.gov.gr. Στόχος της Ομάδας Συντονισμού Task Force για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει τους υπεύθυνους COVID-19 των σχολικών μονάδων, των Διευθυντών τους και των Διευθυντών Εκπαίδευσης και επίσης, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και λαμβανομένης υπόψη της κάθε φορά ισχύουσας νομοθεσίας.

Σας γνωρίζουμε, ότι στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές άνω των 16 ετών δίνεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 που εξασφάλισαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/ Η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον.

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες άνω των 16 ετών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην ανωτέρω πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Σημειώνεται ότι η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα. Ειδικά για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους εκπαιδευτικούς, τους ενήλικους μαθητές και τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών άνω των 16 ετών, των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας.
Read More »
Πως θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς Πως θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ| ΑΛΛΑΓΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021
Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ| ΑΛΛΑΓΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Για την πληρέστερη ολοκλήρωση της κατάρτισης του χειμερινού εξαμήνου 2020Β σαν ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.
Οι αναπληρώσεις των μαθημάτων που αφορούν την 28η Οκτωβρίου και 17η Νοέμβριου θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.
Η ανάθεση των εργασιών από τους εκπαιδευτές μπορεί να γίνει μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και η παράδοση των εργασιών από τους σπουδαστές μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου .
Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να αποστείλουν την βαθμολογία στο email της γραμματείας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας μέχρι την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. το αργότερο.Read More »
Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ| ΑΛΛΑΓΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ| ΑΛΛΑΓΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021 Rating: 5

Σελίδες