Μόλις 82 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Μαΐου 15, 2022
Μόλις 82 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 15
ΠΕ Θεσπρωτίας 15
ΠΕ Ιωαννίνων 37
ΠΕ Πρέβεζας 15

Read More »
Μόλις 82 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Μόλις 82 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2022 Rating: 5

Θετική εξέλιξη για τη παραχώρηση της φοιτητικής εστίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαΐου 15, 2022
Θετική εξέλιξη για τη παραχώρηση της φοιτητικής εστίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας


Με υπογραφή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Ιωαννίνων κ. Γιώργου Αμυρά, αποφασίστηκε να επιτραπεί η παραχώρηση κατά χρήση από πλευράς του Δήμου Ηγουμενίτσας του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της φοιτητικής εστίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, για την εγκατάσταση της εν λόγω υπηρεσίας. 
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας το εν λόγω κτίριο δεν χρησιμοποιείται ούτε είναι αναγκαίο στην οικεία δασική υπηρεσία. 
Ως χρόνος παραχώρησης κατά χρήση ορίζεται το διάστημα εντός του οποίου υφίσταται η ανάγκη στέγασης της ανωτέρω υπηρεσίας της Αστυνομίας. 
Όρος της παραχώρησης κατά χρήση του κτιρίου αποτελεί η διατήρηση του σκοπού της εγκατάστασης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. 
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της ανάγκης, του σκοπού και του χρόνου παραχώρησης κατά χρήση, η έκταση διατηρούσα τον δασικό χαρακτήρα επανέρχεται στην προτέρα κατάσταση, αποκαθιστάμενης της δασικής έκτασης.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, θέλησε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, για την καθοριστική του συμβολή στην άμεση ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της σε ένα νέο και σύγχρονο χώρο, που να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας.Read More »
Θετική εξέλιξη για τη παραχώρηση της φοιτητικής εστίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Θετική εξέλιξη για τη παραχώρηση της φοιτητικής εστίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2022 Rating: 5

Αποφάσεις για αρδευτικά και οδικά έργα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Κυριακή, Μαΐου 15, 2022
Αποφάσεις για αρδευτικά και οδικά έργα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Αποφάσεις για αρδευτικά και οδικά έργα - κατά κύριο λόγο- έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των παρακάτω έργων:

Αποστραγγιστικά- αρδευτικά:
«Βελτίωση τμημάτων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου περιοχής Αγ. Δημητρίου Πέτα Άρτας», προϋπολογισμού € 75.000.
«Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα εντός του οικισμού Λιμίνης», προϋπολογισμού € 104.000 .
«Επένδυση τμήματος της αρδευτικής διώρυγας Δ5 παρά της επαρχιακής οδού 9 (θέση Ανέζα)», προϋπολογισμού € 100.000.
«Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 128.000.
«Ανακατασκευή – βελτίωση τεχνικών σε αρδευτικούς τάφρους (Ακροποταμιά, Γραμμενίτσα)», προϋπολογισμού € 60.000.
«Άμεση αντιστήριξη πρανών ποταμού Καλαμά μετά από πλημμύρες», προϋπολογισμού € 74.400 .

Οδικά έργα
«Αποκαταστάσεις στο επαρχιακό δίκτυο Λάκκας Σουλίου», προϋπολογισμού 165.000,00 €
«Εργασίες αποκατάστασης προσβασιμότητας στη διερχόμενη επαρχιακή οδό επί του οικισμού της Πλατανούσας», προϋπολογισμού € 153.000.
Αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Μπαλντούμα - Μικρή Γότιστα - Μεγάλη Γότιστα - Κράψη», προϋπολογισμού € 600.000.
«Άμεση αποκατάσταση ζημιών στον οικισμό Τ.Κ Συρράκου από έντονα καιρικά φαινόμενα», προϋπολογισμού 60.000 €.
«Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 200.000.
«Συντήρηση – προστασία πρανών στη θέση Ξηρόκαμπος της ε.ο.12», προϋπολογισμού € 100.000
Άμεση αποκατάσταση κατολισθήσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου από γέφυρα Γκόγκου έως Δ.Δ. Κτιστάδων, προϋπολογισμού 186.000 ευρώ.
«Άμεση αντιστήριξη πρανών στην επαρχιακή οδό Άρτας – Καρδίτσας μετά από πλημμύρες» προϋπολογισμού € 124.000.

Οριστικοί ανάδοχοι
Η Ο.Ε ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των παρακάτω έργων:
«Μελέτη ανάπλασης – αξιοποίησης – προστασίας λίμνης Παμβώτιδας – παραλίμνια οδός» προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Δημήτριος Τσεκούρας.
«Τοποθέτηση πλέγματος για την προστασία της Ε.Ο. Καλπακίου - Κλειδωνιάς (θέση Βίγλα)», προϋπολογισμού 139.500,00 €. Ανάδοχος «ΑΛΕΞΗ Ι. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».
«Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού Λάλιζα - Δομολεσσά», προϋπολογισμού € 250.000. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Δικτύωση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος για τις δράσεις μάρκετινγκ αναδείχτηκε η COMITECH A.E. και για τις Ψηφιακές εφαρμογές η NEXTCOM A.E..

Προσωρινοί ανάδοχοι
Αναδείχτηκαν επίσης προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία», προϋπολογισμού € 600.000. Ανάδοχος Σπυρίδων Νικ. Μπίμπος ΕΔΕ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού σύνδεσης Ε.Ο, Ιωαννίνων – Κοζάνης με Λαγκάδα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 190.000. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Αποκαταστάσεις στο επ. οδικό δίκτυο Λάκκας Σουλίου, προϋπολογισμού 165.000 ευρώ. Ανάδοχος TSAGOIL O.E.

Έργα εκσυγχρονισμού δικτύων ΤΟΕΒ
Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για δύο έργα εκσυγχρονισμού Τ.Ο.Ε.Β.:
Συγκεκριμένα το πρώτο αφορά την επαναδημοπράτηση του έργου « εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του Δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 2.197.000.
Το δεύτερο αφορά την έγκριση δημοπράτησης για «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης», με προϋπολογισμού 137.640 ευρώ.
Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει με τις οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ και τις διακοπές ρεύματος που γίνονται στα αντλιοστάσιά τους. « Μέχρι σήμερα έχω καταθέσει υπέρ των ΤΟΕΒ σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, ώστε να επανασυνδεθούν προσωρινά τα δίκτυα και να μπορέσουν οι αγρότες να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους. Όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πρέπει να δοθεί κεντρικά λύση για τις παλιές οφειλές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.
Read More »
Αποφάσεις για αρδευτικά και οδικά έργα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αποφάσεις για αρδευτικά και οδικά έργα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2022 Rating: 5

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Αχλαδιάς

Κυριακή, Μαΐου 15, 2022
Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. ΑχλαδιάςΟλοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου που ενώνει την Τ.Κ. Αχλαδιάς με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Φιλιατών-Βροσίνας, έργο προϋπολογισμού 85.000€.
Read More »
Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Αχλαδιάς Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Αχλαδιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 21χρονου, 24χρονου και 32χρονου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαΐου 15, 2022
Σύλληψη 21χρονου, 24χρονου και 32χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 21 και 24 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 21χρονου, 24χρονου και 32χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 21χρονου, 24χρονου και 32χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2022 Rating: 5

Εντοπισμός και κατάσχεση 7.099.200 λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαΐου 15, 2022
Εντοπισμός και κατάσχεση 7.099.200 λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες τις 13/05/2022, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001).

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από λιμενικούς της Ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή της κινητής μονάδας X-RAY, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε εντός του επικαθήμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, επτά εκατομμύρια ενενήντα εννέα χιλιάδες διακόσια (7.099.200) λαθραία τσιγάρα, ήτοι 354.960 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.


Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του οικείου Τελωνείου, στο ποσό του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων τριών χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα ευρώ και ενενήντα τριών λεπτών (1.503.450,93€), ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων η υπόψη κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές κρατών-μελών της ΕΕ καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους εγκληματικών δικτύων.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων, 240 φελιζόλ με αλιεύματα (τσιπούρες) συνολικού μεικτού βάρους 1.440 κιλών, το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου ψυγείου, το χρηματικό ποσό των 600,00€, τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και ένα tablet, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.


Read More »
Εντοπισμός και κατάσχεση 7.099.200 λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Εντοπισμός και κατάσχεση 7.099.200 λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2022 Rating: 5

Σελίδες