Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα»

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018

 Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020 η ένταξη για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 4.900.000,00€, στον Άξονα 1 του Προγράμματος και στον Ειδικό Στόχο 1.1.
Ολόκληρη η δήλωση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου έχει ως εξής :
Εγκρίναμε σήμερα 5 Οκτωβρίου 2018 ως Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020 την ένταξη για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 4.900.000,00€, στον Άξονα 1 του Προγράμματος και στον Ειδικό Στόχο 1.1.
Το τμήμα «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα», μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.
Στο εν λόγω έργο συμπεριλαμβάνεται και η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, η οποία αποτελείται από 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την πόλη της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Το συγκεκριμένο έργο εκτός του ότι θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της σύνδεσης του λιμένα της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία και με τους Πανευρωπαϊκούς Διαδρόμους, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θεσπρωτίας το οποίο θα υποστηρίξει τον όγκο της κυκλοφορίας στη διασυνοριακή περιοχή, η οποία αυξάνεται σταθερά λόγω της έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αυξημένης εισροής τουριστών.


 
Read More »
Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα»  Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Η μεγάλη πρεμιέρα - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι, μια πολιτιστική διαδρομή!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018Το πρώτο και μεγάλο βήμα γίνεται… Ένα εναρκτήριο γεγονός, ένα εναρκτήριο λάκτισμα στην Πολιτιστική Διαδρομή που δημιουργούν πέντε αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου! Πρόκειται για το πιο καινοτόμο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια και το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει μόνο επαίνους στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας συνολικός χωρικός σχεδιασμός που διασυνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και την τοπική οικονομία! Η κεντρική εκδήλωση που αποτελεί και την πρεμιέρα θα γίνει στα Γιάννινα, στις 3 Νοεμβρίου, παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νωρίτερα και για ένα πενθήμερο θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις και άλλες θεματικές σε ολόκληρη την Ήπειρο!

«Διαπιστώνουμε μία τεράστια αποδοχή και μία μεγάλη ζήτηση της συγκεκριμένης διαδρομής», δήλωσε στο Epiruspost ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωάννου, συμπληρώνοντας πως καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους για επισκέψεις στα μνημεία ακόμη και στην φάση της αναστήλωσης.

Η αναστήλωση από μόνη της είναι μία εξαιρετική διαδικασία που μπορεί να προβληθεί και να προσελκύσει επισκέπτες.

Οι Ευρωπαίοι καλεσμένοι θα φτάσουν στην Ήπειρο μερικές μέρες νωρίτερα προκειμένου να ξεναγηθούν. Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα φτάσουν οι Έλληνες προσκεκλημένοι και το Σάββατο 3 του μήνα, σε μεγάλη εκδήλωση στα Γιάννινα, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση κατά την οποία θα ξεδιπλωθεί η πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου.

Μια ξεχωριστή διαδρομή που την συνθέτουν πέντε αρχαιολογικοί χώροι, με τα θέατρα και τα μνημεία τους.

Η Νικόπολη, η πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός, μετέπειτα αυτοκράτορας Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του το 31 π.Χ. στην ναυμαχία του Ακτίου, ενάντια στο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.

Η Δωδώνη, το πανάρχαιο μαντείο του θεού Δία, εκεί όπου οι άνθρωποι συνέρρεαν επί αιώνες για να απαντηθούν τα μικρά ή μεγάλα ερωτήματά τους.

Η Αμβρακία, η ακμαία Κορινθιακή αποικία των μέσων του 7ου αιώνα π.Χ., πρωτεύουσα της Ηπείρου αργότερα, στα χρόνια του βασιλιά Πύρρου.

Η Κασσώπη, η ορεινή πόλη του 4ου αιώνα π.Χ., που εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα με τον πολεοδομικό της σχεδιασμό και το πρότυπο αποχετευτικό της σύστημα.

Τα Γίτανα, η ισχυρή πρωτεύουσα των αρχαίων Θεσπρωτών, χτισμένη τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αγκαλιά του ποταμού Καλαμά.

Πέρα από τα μνημεία και την ιστορία, η Πολιτιστική Διαδρομή «Θέατρα της Ηπείρου» έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον επισκέπτη: μια συναρπαστική ακτογραμμή, με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, θεαματικά δημιουργήματα της φύσης, ανάμεσά τους το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, αλλά και εξαίσια δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μουσικής, τέχνης, και παραδοσιακής κουζίνας.

Η Πολιτιστική Διαδρομή «Θέατρα της Ηπείρου» εγκαινιάζεται στις αρχές Νοεμβρίου (1-3 Νοεμβρίου, 2018), με ένα τριήμερο θέασης και ακρόασης με κέντρο τα Ιωάννινα, ένα ταξίδι γνωριμίας με το αστείρευτο πολιτιστικό απόθεμα της Ηπείρου.


 
Read More »
Η μεγάλη πρεμιέρα - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι, μια πολιτιστική διαδρομή! Η μεγάλη πρεμιέρα - Πέντε αρχαιολογικοί χώροι, μια πολιτιστική διαδρομή! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018Read More »
Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 2,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018


Την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ρεμάτων σε Ηγουμενίτσα– Άρτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης
Δύο έργα για διευθέτηση ρεμάτων σε Ηγουμενίτσα και Άρτα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 3,4 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Δικαιούχοι είναι αντίστοιχα οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Άρτας.

Πρόκειται για τις πράξεις:
«Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας» Δήμου Ηγουμενίτσας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.819.268,39 €
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, για συνολικό μήκος 318m με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας συνολικού μήκους 208 m. Επιπλέον στο εν λόγω υποέργο προβλέπεται και η κατασκευή μίας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18Χ18 m2 καθώς και η κατασκευή οδού πρόσβασης προς το ρέμα πλάτους 5m και μήκους 32 m, η οποία θα χρησιμοποιείται από τα μηχανήματα-οχήματα καθαρισμού.

«Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 595.014 ευρώ
Η πράξη αφορά τη διευθέτηση σε οριοθετημένο τμήμα υδατορέματος, συνολικού μήκους 344 μ. (θέση Μαλαμή έως θέση Καλόγηρος) εντός του οικισμού Αμμοτόπου, της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων. Καθώς το υδατόρεμα παραμένει αδιαμόρφωτο, σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης υπερχειλίζει με αποτέλεσμα τα ύδατα να διαχέονται και να πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή βρίσκοντας διόδους ακόμα και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού. Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα και δυσχεραίνουν σημαντικά την προσπέλαση στον παράπλευρο δρόμο ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων. Το έργο αποτελείται από δυο τμήματα : 1ο τμήμα από θέση Μαλαμή ως θέση Γκαρτζώνη, μήκους 155 μ. και 2ο τμήμα από θέση Γκαρτζώνη ως θέση Καλόγηρος, μήκους 189 μ. Τα δυο τμήματα επικοινωνούν με υφιστάμενο επαρκές τεχνικό διαστάσεων 2,00 Χ 2,00.


Read More »
Ηγουμενίτσα: 2,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας Ηγουμενίτσα: 2,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Ένα Μουσείο Τέχνης, μέσα στην ερημιά της Μουργκάνας, κλειστό εκ των πραγμάτων...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018


Το Μουσείο Τέχνης στον Λιά, που ήταν ένα όνειρο του Νίκου Γκατζογιάννη, εγκαινιάστηκε με μεγάλη προβολή και πραγματικά το άξιζε, αφού είναι πρωτότυπο, καθώς, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τρεις εικόνες του σημαντικού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. 
Αλλά εκ των πραγμάτων παραμένει κλειστό, αφού χρειάζεται υπάλληλος για να λειτουργεί κανονικά, ένα θέμα, για το οποίο γίνονται ενέργειες, προκειμένου να διευθετηθεί. 
Επιπλέον, με εξαίρεση το καλοκαίρι, στην περιοχή διαμένουν ελάχιστοι κάτοικοι και λίγοι είναι και οι επισκέπτες. 
Ωστόσο η δωρεά της καταγόμενης από τον Λιά γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Υφαντή με αποτέλεσμα την ίδρυση του "Μουσείου Υφαντής", αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική εξέλιξη για τη Θεσπρωτία. 
Άξιο αναφοράς είναι και το πως έφτασαν τα έργα του Θεόφιλου στον Λιά, ενός ζωγράφου που «έδρασε» κυρίως στη Λέσβο και στην περιοχή του Βόλου. 
Ο αείμνηστος Δημήτριος Κωνστάντιος, ο οποίος τη δεκαετία του ’80 ήταν προϊστάμενος στην τότε 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε ένα άρθρο του στον «Ταχυδρόμο» έγραφε ότι την παραγγελία των εικόνων έκανε στον Βόλο ο καταγόμενος από τον Λια, Βασίλειος Τσιλιβίδης, ο οποίος περιέθαλψε τον Θεόφιλο γύρω στα 1910. 
Η πρώτη εικόνα απεικονίζει τον Άγιο Βασίλειο, η δεύτερη (δίπτυχη) τον Απόστολο Νέο και τον φουστανελά Νεομάρτυρα Γεώργιο των Ιωαννίνων και η τρίτη εικόνα τον Άγιο Παντελεήμονα. 
Ακόμη το Μουσείο φιλοξενεί τέσσερα έργα του Μουργκανιώτη εικαστικού Σωτήρη Σόρογκα. 


 
Read More »
Ένα Μουσείο Τέχνης, μέσα στην ερημιά της Μουργκάνας, κλειστό εκ των πραγμάτων... Ένα Μουσείο Τέχνης, μέσα στην ερημιά της Μουργκάνας, κλειστό εκ των πραγμάτων... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2018 στο Έλος Καλοδικίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018Read More »
Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2018 στο Έλος Καλοδικίου Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2018 στο Έλος Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Την απόσυρση Θεσπρωτών αστυνομικών από τα ΧΥΤY Λευκίμης ζητάει η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018


ΘΕΜΑ : Απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα ΧΥΤY Λευκίμης
Αριθμ. Πρωτ: 100/6/6
ΠΡΟΣ: Π. Ο .ΑΣ .Υ
Μεσογείων 96 , Αμπελόκηποι - Αττικής.
Τ.Κ.115 27


Το τελευταίο διάστημα ως Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από τα μέλη μας οι οποίοι επανδρώνουν την ΟΠΚΕ και τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσής μας καθώς και από άλλους συναδέλφους εξαιτίας των ξαφνικών και συχνών μετακινήσεων για εκτέλεση υπηρεσίας ανά την Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού της Δ.Α. Θεσπρωτίας προς τη Λευκίμη Κέρκυρας σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο προγραμματισμό έχουν φέρει τους συναδέλφους σε δυσχερή θέση. Δυστυχώς οι συνάδελφοί μας υποχρεώνονται εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένα προγραμματισμό από την Υπηρεσία να εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους και να μεταβαίνουν στη Λευκίμη για να εκτελέσουν εντεκάωρες υπηρεσίες, μαζί με τις μετακινήσεις, μέσα κυριολεκτικά στα σκουπίδια και στα ποντίκια, σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ εργασιακές συνθήκες. Και όλα αυτά με καταστρατήγηση όλων των διατάξεων των Π.Δ. 45/2008, Π.Δ 394/2001 και Π.Δ. 100/2003 που αφορούν το χρόνο εργασία του αστυνομικού προσωπικού, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού.
Οι συνάδελφοι μας διατάσσονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους εντελώς ξαφνικά για πάνω από δεκαπέντε μέρες το μήνα διαλύοντας έτσι οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό και δημιουργώντας έντονο πρόβλημα στις οικογένειές τους.
Είναι απαράδεκτο ένα θέμα καθαρά πολιτικό-αυτοδιοικητικό, να έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Αστυνομίας και να δημιουργείται συνεχώς μία αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που αντιδρούν στη λειτουργία του ΧΥΤY και των αστυνομικών δυνάμεων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ZΗΣΗΣ Δημήτριος


 
Read More »
Την απόσυρση Θεσπρωτών αστυνομικών από τα ΧΥΤY Λευκίμης ζητάει η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας Την απόσυρση Θεσπρωτών αστυνομικών από τα ΧΥΤY Λευκίμης ζητάει η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

6.869 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Σεπτέμβριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2017). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2017)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2017)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2017)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 19 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3 νεκροί (όσοι και το 2017)
1 σοβαρά τραυματίας (κανένας το 2017)
11 ελαφρά τραυματίες (έναντι 16 το 2017)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας
αντικανονικό προσπέρασμα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.869) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 991 για υπερβολική ταχύτητα.
· 102 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 35 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 183 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 264 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 51 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 62 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 36 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 5 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 21 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (70) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (510) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Read More »
6.869 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο 6.869 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

3 Μάη 2012 - Τελετή υπογραφής του Μνημονίου Αδελφοποίησης του δήμου Ηγουμενίτσας με τον γερμανικό δήμο Φέλμπερτ - Του Δημήτρη Ζώη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018


Πέρασαν πάνω από 6 χρόνια που ο τότε δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο δήμαρχος του Φέλπερτ Στέφαν Φράιταγκ, και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου « Φιλία Φέλμπερτ» κ. Ρίχτερ, υπέγραψαν παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτών και φίλων αυτής της «Αδελφοποίησης», το Μνημόνιο Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων.

Η υπογραφή των δημάρχων Κάτσινου και Φράιταγκ, λογίστηκε ως επιστέγασμα των φιλικών σχέσεων που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στους 2 δήμους, στον δήμο Ηγουμενίτσας με το δήμο του Velbert της Γερμανίας, όπου ζουν κι εργάζονται περίπου 700 Έλληνες που κατάγονται από την ακριτική Θεσπρωτία.

Μάλιστα, μετά την τελετή υπογραφής του «Μνημονίου Αδελφοποίησης» ακολούθησε συζήτηση με τα εξής θέματα:
1. Ανταλλαγή εμπειριών για την αποκομιδή, τη μεταφορά, ανακύκλωση και τις δυνατότητες αξιοποίησης απορριμμάτων.
2. Εργαλεία διοίκησης των Δήμων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ποιες εμπειρίες του γερμανικού μοντέλου διοίκησης μπορούν να αξιοποιηθούν.
3. Προοπτικές συνεργασίας στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας
4. Προγράμματα ανταλλαγής νέων
5. Συνεργασία σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού

Στόχος της αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Ηγουμενίτσας και Velbert ήταν πέρα από « … την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις», να σηματοδοτηθεί μια «ενισχυμένη πορεία συνεργασίας» σε τομείς όπως η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη, καθώς και η ανάπτυξη στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.

Γενικότερα συμφωνήθηκε μια «…από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις .»

Σήμερα, με λύπη διαπιστώνω, πως η συμφωνία για μια «από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις» όχι μόνο δεν έφερε καρπούς γιατί αγνοήθηκε , αλλά ό,τι με σχεδιασμό και με μεγάλη προσπάθεια διαμορφώθηκε στο παρελθόν, σήμερα εγκαταλείπεται από αδιαφορία. Κι όχι μόνο αυτό, περιφρονείται, να μην πω χλευάζεται !...

Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι δύσκολο στο δήμο Ηγουμενίτσας να γίνει κατανοητό πως στη Δημοκρατία το Κράτος και ο Δήμος πρέπει να έχουν «συνέχεια»!...

Επειδή είμαι βέβαιος πως οι σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ελάχιστα γνωρίζουν για αυτό το περιβόητο «Μνημόνιο Αδελφοποίησης», θα ήταν ίσως καλό να τους γνωστοποιηθεί η συμφωνία.

Στις επόμενες μέρες θα επανέλθω παρουσιάζοντας, επιγραμματικά, τους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στους 2 δήμους καθώς και το άρθρο μου «η Ευρώπη των Πολιτών».


Read More »
3 Μάη 2012 - Τελετή υπογραφής του Μνημονίου Αδελφοποίησης του δήμου Ηγουμενίτσας με τον γερμανικό δήμο Φέλμπερτ - Του Δημήτρη Ζώη 3 Μάη 2012 - Τελετή υπογραφής του Μνημονίου Αδελφοποίησης του δήμου Ηγουμενίτσας με τον γερμανικό δήμο Φέλμπερτ - Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5

Σελίδες