Κάψιμο καρνάβαλου στο Μαργαρίτι

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Κάψιμο καρνάβαλου στο Μαργαρίτι

Read More »
Κάψιμο καρνάβαλου στο Μαργαρίτι Κάψιμο καρνάβαλου στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 16.000 παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 16.000 παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»


Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα προχώρησαν οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των Πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές έκαναν φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας σε αποθήκη του αερολιμένα.

Όπως διαπίστωσαν:

71 χαρτοκιβώτια περιείχαν 6.880 τεμάχια παραποιημένες μπλούζες.
19 χαρτοκιβώτια περιείχαν 9.500 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ.

Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 20.000€.
Read More »
ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 16.000 παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα στο «Ελ. Βενιζέλος» ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 16.000 παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα στο «Ελ. Βενιζέλος» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Συνέχιση Δράσης: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Συνέχιση Δράσης: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε ισχύ και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού η Δράση «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» που αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και τη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας (και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα).

Η Δράση ενισχύει την προμήθεια και εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού σε:

- Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας

- Συστήματα ηλιακής θέρμανσης.

- Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου).

- Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας,.

Ύψος ενίσχυσης

Με την επιφύλαξη μη υπέρβασης του ανώτατου ορίου σώρευσης του ΕΚ 2831/2023 de minimis, το ύψος της επιδότησης ανά μέγεθος επιχείρησης έχει ως ακολούθως:

Για Μικρές Επιχειρήσεις:

  1. Μέγιστη ενίσχυση (άνευ ΦΠΑ) 10.000,00 €.

  2. Μέγιστος προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών (άνευ ΦΠΑ): 20.000,00 €.

  3. Ένταση ενίσχυσης 50,00 %.

Για Μεσαίες ή Μεγάλες Επιχειρήσεις:

  1. Μέγιστη ενίσχυση (άνευ ΦΠΑ) 10.000,00 €.

  2. Μέγιστος προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών (άνευ ΦΠΑ): 25.000,00 €.

  3. Ένταση ενίσχυσης 40,00 %.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους έχει ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και μετά την εξάντληση του διαθέσιμου π/υ, οι υπόλοιπες οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις θα παραμένουν στο σύστημα ως επιλαχούσες με βάση την χρονοσήμανση που έλαβαν κατά την υποβολή τους.

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Συνέχιση Δράσης: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» Συνέχιση Δράσης: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Προκήρυξη Δράσης «Εξοικονομώ Επιχειρώ»

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Προκήρυξη Δράσης «Εξοικονομώ Επιχειρώ»Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η Δράση «Εξοικονομώ Επιχειρώ». Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και μη κτιριακών εγκαταστάσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων-πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων, μεγάλων και πολύ μεγάλων- της Ελληνικής Επικράτειας, που δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού. Σημειώνεται, ακόμη, πως οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και να είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας ή την υποβληθείσα γνωστοποίηση, έχουν δυναμικότητα που δεν υπερβαίνει τις 200 κλίνες.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός -δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή, άνευ Φ.Π.Α.- κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και αντιστοίχως δεν μπορεί να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για τον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, που αφορούν σε: ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους (π.χ. θερμομόνωση, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης), εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων (αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας) αλλά και ψύξης χώρων (αντικατάσταση ψυκτών), αερισμού χώρων, ζεστού νερού χρήσης, αντικατάσταση ενεργοβόρου εξοπλισμού που σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. φούρνοι, ψυγεία), κ.ά.

Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών μπορεί να φτάσει έως και το 65%. Εξαρτάται από το είδος αυτών, καθώς και από το μέγεθος της επιχείρησης.

Αιτήσεις με σκοπό τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα» υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/ έως τις 31-3-2024. Στο πρόγραμμα εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Προκήρυξη Δράσης «Εξοικονομώ Επιχειρώ» Προκήρυξη Δράσης «Εξοικονομώ Επιχειρώ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND expo

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Πρόσκληση για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση
Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND expo

H Περιφέρεια Ηπείρου προσκαλεί τις καινοτόμες επιχειρήσεις, τους ερευνητικούς φορείς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ηπείρου να συμμετέχουν δωρεάν, στο περίπτερό της, στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND expo, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 27 Απριλίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Έκθεση “BEYOND” αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών που διερευνούν τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργούνται στον εξελισσόμενο τομέα των τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της BEYOND expo 2024, θα φιλοξενηθούν εκθέτες από περισσότερες από 10 χώρες ( κυρίως από Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο και Βαλκάνια), ενώ αναμένεται να την επισκεφτούν 15.000 και πλέον επισκέπτες με στόχο να πραγματοποιήσουν σημαντικές B2B & B2G συναντήσεις, να ενημερωθούν για την ταχεία εξελισσόμενη εποχή του AI (Artificial Intelligence) και τα πεδία εφαρμογής του στην κοινωνία του σήμερα.

Η έκθεση και το συνέδριο για το 2024 έχει διαρθρωθεί στους εξής θεματικούς πυλώνες:

• Automation • Ethics

• Sustainability • Healthcare

• Education • Cybersecurity

• Future of Work • Governance & Policy

• Creativity • Social impact

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και στις Β2Β και Β2G συναντήσεις, που θα προγραμματιστούν από τους υπεύθυνους της έκθεσης Beyond, είναι η αποστολή συμπληρωμένης φόρμας συμμετοχής μαζί με την πράξη εκπροσώπησης επιχείρησης ή φορέα (σκαναρισμένα) στη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Ιουλία Μαρκούλα, στο email: imarkoula2@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 (Πληροφορίες: Ιουλία Μαρκούλα, τηλ: 2651364142, Ιστοσελίδα Έκθεσης: https://www.beyond-expo.gr/el/ )
Read More »
Πρόσκληση για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND expo Πρόσκληση για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND expo Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Διαγνωστικές εξετάσεις: Έρχονται από 1η Απριλίου νέες χρεώσεις 1-3 ευρώ ανά παραπεμπτικό υπέρ ΕΟΠΥΥ – Τι προβλέπει διάταξη

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Διαγνωστικές εξετάσεις: Έρχονται από 1η Απριλίου νέες χρεώσεις 1-3 ευρώ ανά παραπεμπτικό υπέρ ΕΟΠΥΥ – Τι προβλέπει διάταξη

Οι Διαγνωστικές εξετάσεις θα κοστίζουν περισσότερο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Έρχονται από 1η Απριλίου νέες χρεώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά παραπεμπτικό υπέρ ΕΟΠΥΥ καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για «δράσεις δημόσιας υγείας- ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ», επιβάλει νέο χαράτσι.

Συγκεκριμένα από την 1η Απριλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς να καταβάλουν από 1 έως 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό.

Η νέα ρύθμιση επιβάλλεται την ώρα που δεν αυξάνεται η συνολική δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ, παρότι προστέθηκαν νέες διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν δωρεάν οι ασφαλισμένοι.

Έτσι ενώ το κονδύλι παραμένει ίδιο, οι δυνατότητες για εξετάσεις αυξήθηκαν χωρίς όμως να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Οργανισμού. Αντί αυτού ο υπουργός Υγείας βάζει τους ασθενείς να πληρώνουν όσα η πολιτεία θα έπρεπε να καταβάλει.

Διαγνωστικές εξετάσεις: Τι προβλέπει η διάταξη

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη διάταξη του σχεδίου νόμου για τη δημόσια υγεία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 19 Μαρτίου οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ καταβάλλουν από την 1η.4.2024 στα «συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ένα (1) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και τρία (3) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων».

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τα έσοδα που εισπράττονται από τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς «αποζημειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ».

Read More »
Διαγνωστικές εξετάσεις: Έρχονται από 1η Απριλίου νέες χρεώσεις 1-3 ευρώ ανά παραπεμπτικό υπέρ ΕΟΠΥΥ – Τι προβλέπει διάταξη Διαγνωστικές εξετάσεις: Έρχονται από 1η Απριλίου νέες χρεώσεις 1-3 ευρώ ανά παραπεμπτικό υπέρ ΕΟΠΥΥ – Τι προβλέπει διάταξη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Βράβευση της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Βράβευση της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς


H «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», παρουσιάστηκε στο 5Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα.

Στο Συνέδριο- κατόπιν επιλογής από Κριτές- παρουσιάστηκαν περί τις 150 επιστημονικές εργασίες με 450 εισηγητές, ενώ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 400 Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι το παρακολούθησαν είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω διαδικτύου.

Την επιστημονική εισήγηση για την Πολιτιστική Διαδρομή με τίτλο: «Ανάδειξη 5 Αρχαίων Θεάτρων τα Ηπείρου και η Πολιτιστική Διαδρομή που τα ενώνει- ένα εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου», ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, για την οποία μάλιστα έλαβε το βραβείο «Καλύτερων πρακτικών στην ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, στην εισήγησή του τόνισε την ανάγκη ολιστικής διαχείρισης και προβολής αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων ως «επώνυμων» προορισμών στην περιοχή, που μπορούν να οδηγήσουν στο «ποιοτικό άλμα από τα τεχνικά έργα, σε έργα ζωής» και να αποτελέσει οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τα μνημεία στην Ήπειρο.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» με πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι ο Φορέας Στρατηγικής, είναι ένα πρόγραμμα καινοτόμο, όχι μόνο σε Ευρωπαϊκή, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς αποτελεί ένα εξειδικευμένο και επώνυμο, ολιστικό προϊόν πολιτιστικού τουρισμού, το οποίο διαμορφώνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου, συνεκτικού στοιχείου, που είναι τα πέντε αρχαία θέατρα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου (Δωδώνη, Νικόπολη, Κασσώπη, Γίτανα, Αμβρακία) και οι αρχαιολογικοί τους χώροι.

Η εισήγηση συνοδεύτηκε με παράλληλη παράλληλη προβολή βίντεο με τρία θέματα: την αναστήλωση και των 5 θεάτρων, τη βιωματική πολιτιστική διαδρομή ενός σύγχρονου επισκέπτη σε αυτά αλλά και σε κοντινά αξιοθέατα και τέλος, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για ξεναγήσεις κλπ που πρόκειται σε λίγο καιρό να εφαρμοστούν.


***
Σημειώνεται ότι το Συνέδριο, το οποίο ήταν τετραήμερης διάρκειας, έχει καθιερωθεί ως ένα επιστημονικό βήμα κατάθεσης γνώσεων, προτάσεων, καλών πρακτικών, ερευνών, διαδικασιών, προτύπων και απόψεων για ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελλαδικού χώρου. Επίσης βοηθά στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής, αναδεικνύοντας τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο και προκαλώντας αυξημένο ενδιαφέρον για τον Πολιτιστικό Τουρισμό και όχι μόνο.

Φορείς διοργάνωσής ήταν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ». Τελούσε δε υπό την «Αιγίδα» πολλών Πολιτειακών και Εκκλησιαστικών θεσμών και παγκόσμιων επιστημονικών Οργανισμών, ήτοι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείου Τουρισμού, το Υπουργείου Εξωτερικών/Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τον Ελληνικό Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, UNESCO, ICOMOS, ICOM, της Κυπριακής Βιβλιοθήκης κ.ά.
Read More »
Βράβευση της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Βράβευση της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Σεμινάριο εκπαίδευσης Μεταφορέων Ζώντων Ζώων

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Σεμινάριο εκπαίδευσης Μεταφορέων Ζώντων Ζώων

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το σεμινάριο για την εκπαίδευση προσωπικού ζώντων ζώων (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίροι, πτηνά, κόνικλοι) θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 27 – 3 - 2024 έως στις 29 - 3 – 24, και από τις 9 π.μ. έως τις 15:00.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και για τις τρεις μέρες και δεν επιτρέπεται η χρήση κάμερας από τους εκπαιδευόμενους κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και από Ιδιωτικό χώρο εφόσον διατίθεται αξιόπιστο δίκτυο ίντερνετ και γρήγορες ταχύτητες. Ωστόσο συστήνεται η παρακολούθηση του σεμιναρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός του κτηρίου της Περιφέρειας στον 3ο όροφο, όπου και θα διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις στις 1/4 ή στις 2/4 κατόπιν συνεννοήσεως.
Read More »
Σεμινάριο εκπαίδευσης Μεταφορέων Ζώντων Ζώων Σεμινάριο εκπαίδευσης Μεταφορέων Ζώντων Ζώων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Άμεση ήταν η εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση κλοπής, που έλαβε χώρα χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, καθώς και η σύλληψη δύο ατόμων (ημεδαπού και ημεδαπής), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν άμεσα κατά τη διερεύνηση καταγγελίας για κλοπή πορτοφολιού από σπίτι στην Ηγουμενίτσα, απουσία της ηλικιωμένης ενοίκου, το οποίο περιείχε 60 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το απόγευμα τους κατηγορούμενους σε περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ ανευρέθηκε το κλεμμένο πορτοφόλι σε σημείο, όπου το είχαν απορρίψει.

Στην κατοχή τους βρέθηκε ακόμη και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα μαζί με το πορτοφόλι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στην Ηγουμενίτσα Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός  για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (12-03-2024) στα Ιωάννινα έναν ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το βράδυ στα Ιωάννινα ο κατηγορούμενος, προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου εγκατέλειψε μοτοσικλέτα που οδηγούσε και τράπηκε σε φυγή πεζός. Στο σημείο εγκατέλειψε επιπλέον έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε 4 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 513 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες το βράδυ να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κατηγορούμενο, ενώ κατασχέθηκαν η μοτοσικλέτα και η ποσότητα των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Βλάχων ΘεσπρωτίαςRead More »
Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Καθαρά Δευτέρα στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Καθαρά  Δευτέρα στο Ελευθέρι  Ηγουμενίτσας


Read More »
Καθαρά Δευτέρα στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας Καθαρά Δευτέρα στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στην σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος εντοπίστηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχεται κρυφά στο λιμάνι εξωτερικού της σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία
Read More »
Σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Απόκριες στα Σύβοτα

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Απόκριες στα ΣύβοταRead More »
Απόκριες στα Σύβοτα Απόκριες στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα ενόψει της Καρναβαλικής Παρέλασης του Σαββάτου

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα ενόψει της Καρναβαλικής Παρέλασης του Σαββάτου


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενόψει της Καρναβαλικής Παρέλασης του Σαββάτου 16/03/2024 ανακοινώνει το κλείσιμο του ρεύματος ανόδου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από Eurobank έως Dali από ώρα 15:00 έως ώρα 00:00 καθώς και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων
.
Η τελική κατεύθυνση των αρμάτων θα είναι στο χώρο του πρώην Ξενία.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα ενόψει της Καρναβαλικής Παρέλασης του Σαββάτου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα ενόψει της Καρναβαλικής Παρέλασης του Σαββάτου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Έκλεισε για λίγη ώρα η Εγνατία Οδός στη σήραγγα της Δωδώνης

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Έκλεισε για λίγη ώρα η Εγνατία Οδός στη σήραγγα της Δωδώνης


Για περισσότερα από δέκα λεπτά έκλεισε η σήραγγα της Δωδώνης, προς Ηγουμενίτσα το πρωί της Τετάρτης (13/3).

Ο λόγος ήταν μηχανική βλάβη ενός φορτηγού και η ακινητοποίησή του εντός της σήραγγας, με την εταιρεία να κλείνει τον δρόμο και με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές από τα αυτοκίνητα. Έπειτα δόθηκε στη κυκλοφορία η μία λωρίδα ώστε για να υπάρχει μια κίνηση για την αποσυμφόρηση του δρόμου.
Read More »
Έκλεισε για λίγη ώρα η Εγνατία Οδός στη σήραγγα της Δωδώνης Έκλεισε για λίγη ώρα η Εγνατία Οδός στη σήραγγα της Δωδώνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Αποκριάτικο πάρτυ στο ΚΔΑΠ Μαργαριτίου

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

 Αποκριάτικο πάρτυ στο ΚΔΑΠ Μαργαριτίου


Read More »
Αποκριάτικο πάρτυ στο ΚΔΑΠ Μαργαριτίου Αποκριάτικο πάρτυ στο ΚΔΑΠ Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόταση να μείνουν ελεύθερες επτά παραλίες

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Ηγουμενίτσα: Πρόταση να μείνουν ελεύθερες επτά παραλίες


Ελεύθερες για τους πολίτες θα μείνουν επτά παραλίες στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την εισήγηση που κατατίθεται και αναμένεται να λάβε την οριστική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Η απόφαση θα σταλεί στην Κτηματική Υπηρεσία με αίτημα να μην μπουν στην πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες που αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Η αναλογική κατανομή των παραλιών ανά δημοτική ενότητα που διαθέτει ακτές, σκοπεύει στην ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων σε παραλίες και ταυτόχρονα δεν επηρεάζει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ταυτόχρονα γίνεται με βάση την επιμέρους τουριστική επιβάρυνση της κάθε Δημοτικής Ενότητας», αναφέρεται στην εισήγηση, στην οποία τονίζεται ότι «η αυξημένη ζήτηση για παραχώρηση της χρήσης των παραλιών του δήμου για επιχειρηματικές δραστηριότητες (ομπρελοκαθίσματα, καντίνες κ.α.) δημιούργησε το φαινόμενο να μην υπάρχουν καθόλου ελεύθερες παραλίες μικρού εμβαδού στη διάθεση του κοινού».

Σκοπός του Δήμου είναι να εξασφαλιστεί ελεύθερος χώρος για τους πολίτες αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Οι παραλίες που προτείνεται να μείνουν ελεύθερες είναι:

1. Παραλία Μακρυγιάλι (Από το ύψος του φοίνικα συντ. 39.51789/20.19953 και καθ’

όλο το διάστημα επαφής με τη λιμνοθάλασσα έως το λόφο συντ.39.5190/20.18869)

Ειδικά για το Μακρυγιάλι το τμήμα που εξαιρείται είναι εκείνο που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από την κλιματική κρίση, τα φαινόμενα διάβρωσης είναι έντονα, γειτνιάζει με περιοχή NATURA 2000 και χρήζει αυξημένης προστασίας.

2. Παραλία «Αι-Γιαννάκης» (συντ. 39.27960 / 20.46610)

3. Παραλία «Αγκάλη» (συντ. 39.38355 / 20.29289)

4. Παραλία «Πραπαμάλι» (συντ. 39.32487 / 20.29289)

5. Παραλία «Αγριαπιδιά» (συντ. 39.44454 / 20.26388)

6. Παραλία «ΔΕΗ (δίπλα)» (συντ. 39.41717 / 20.22956)

7. Παραλία «Ελιά» (39.46889 / 20.24715)

 Πηγή epiruspost.gr

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόταση να μείνουν ελεύθερες επτά παραλίες Ηγουμενίτσα: Πρόταση να μείνουν ελεύθερες επτά παραλίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Σε ισχύ από σήμερα (13/3) για «Το Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίοι θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαΐου. Στα προϊόντα, που ήδη περιλαμβάνει και τα οποία είναι νηστίσιμα, όπως όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά, προστίθεται ο χαλβάς, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και οι νηστίσιμες σαλάτες.

«Το Καλάθι της Σαρακοστής ξεκινάει και θα ισχύει μέχρι και τις 4 Μαΐου, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο, για όσους επιθυμούν να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα. 
Δηλαδή, πέρα από τα είδη που ήδη περιλαμβάνει το Καλάθι του Νοικοκυριού τα οποία είναι νηστίσιμα, όπως για παράδειγμα όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά, προστίθεται ο χαλβάς, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και οι νηστίσιμες σαλάτες». Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ενώ πρόσθεσε: «Για τα κατεψυγμένα θαλασσινά, υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα δίνονται δύο κατηγορίες από κάθε σουπερμάρκετ για τη Σαρακοστή, τουλάχιστον δύο είδη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι ήταν την ίδια εποχή. Ελπίζουμε ότι με το Καλάθι της Σαρακοστής θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση και αυτό μένει να το δούμε και στα στατιστικά στοιχεία τους επόμενους μήνες».

Γενικά για την εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας ο γενικός γραμματέας ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά στα καθαριστικά προϊόντα και στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθώς και στις βρεφικές πάνες έχουμε μείωση μεταξύ 15 και 20%. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, και επιβεβαιώνεται και απ’ την ηλεκτρονική παρακολούθηση ότι πράγματι τα στοιχεία τα οποία έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή. Έλεγχοι γίνονται διαρκώς, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν και έχουν συμμορφωθεί με το νόμο».

Ακόμη, πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που έχουμε απαγορεύσει τις προωθητικές ενέργειες όταν έχει προηγηθεί αύξηση τιμής, έχει παρατηρηθεί ότι όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούσαν τις προωθητικές ενέργειες ως μέσο επικοινωνίας με τον καταναλωτή, έχουν σταματήσει να αυξάνουν τις τιμές τους και μάλιστα ορισμένες, πολλές θα έλεγα, έχουν ανακαλέσει και νέους αυξημένους τιμοκαταλόγους τιμών από την αρχή του χρόνου ή και πριν από αυτή, δηλαδή περίπου τον Δεκέμβρη. Άρα αυτές οι τιμές δεν εμφανίστηκαν ποτέ».

Για τις κατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι υπόχρεες επιχειρήσεις αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον σχετικό κατάλογο των προϊόντων και ειδικότερα ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που εντάσσεται στο «καλάθι».

Όπου προβλέπεται, οι υπόχρεοι πρέπει να εντάσσουν στον κατάλογο που αποστέλλουν στο υπουργείο τουλάχιστον ένα προϊόν επώνυμης ετικέτας. Από την υποχρέωση εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα επώνυμης ετικέτας στην αντίστοιχη κατηγορία.

Οι κατηγορίες των προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι:
Ρύζι
Ψωμί για τοστ
Ψωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/ συσκευασμένο)
Φρυγανιές
Μακαρόνια Νο 6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Όσπρια (φακές)
Όσπρια (φασόλια)
Όσπρια (ρεβύθια)
Πάριζα
Γαλοπούλα (αλλαντικά)
Κατεψυγμένα ψάρια
Νωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)
Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)
Νωπό μοσχάρι (συσκευασμένο ή μη)
Γάλα φρέσκο πλήρες
Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) πλήρες
Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) με χαμηλά λιπαρά
Γάλα εβαπορέ
Γιαούρτι από γάλα αγελάδας χωρίς γεύσεις
Γιαούρτι από γάλα αγελάδας χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά
Τυρί φέτα
Λευκό τυρί
Τυρί γκούντα
Τυρί με χαμηλά λιπαρά
Χυμός τομάτας διατηρημένος
Αυγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα)
Μαργαρίνες
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Κατεψυγμένα λαχανικά (τουλάχιστον δύο από αρακάς, μπάμιες, φασολάκια)
Λευκή ζάχαρη
Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για διαβητικούς
Προϊόντα βρώμης (τουλάχιστον ένα)
Κρέμα βρεφικής ηλικίας
Γάλα βρεφικής ηλικίας
Ελληνικός καφές
Στιγμιαίος καφές
Γαλλικός καφές
Χυμός πορτοκάλι
Απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων (υγρά και σε σκόνη – όχι ταμπλέτες)
Απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμού επιφανειών – χλωρίνες
Απορρυπαντικά πιάτων για πλύσιμο στο χέρι
Χαρτί κουζίνας
Χαρτί υγείας
Οδοντόκρεμες
Σερβιέτες ή ταμπόν
Σαμπουάν
Σαπούνια σε στερεή κατάσταση
Πάνες ακράτειας
Πάνες για μωρά
Μωρομάντηλα
Σαμπουάν για μωρά
Τροφές για σκύλους
Τροφές για γάτες

Από 13 Μαρτίου έως και 4 Μαΐου Καλάθι της Σαρακοστής:
Χαλβάς
Νηστίσιμες Σαλάτες (αλοιφές – λ.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.ο.κ.)
Κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο τουλάχιστον είδη)

Οι υπόχρεοι πρέπει να στέλνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον κατάλογο με τα προϊόντα σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00. Η αποστολή του καταλόγου προϊόντων για τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες αποστολής στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, γίνεται μέσω της πλατφόρμας και για τις λοιπές επιχειρήσεις η αποστολή των καταλόγων γίνεται με λίστα που αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gen-sec@mindev.gov.gr

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα που συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού αυτή γίνεται υποχρεωτικά:

α) Μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στο φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή,

β) Μέσω ανάρτησης, στην είσοδο κάθε καταστήματος, ευκρινούς λίστας/καταλόγου των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι του νοικοκυριού καθώς και των τιμών στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα,

γ) Μέσω ξεχωριστού σημείου πώλησης, σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα

Το ειδικό σήμα τοποθετείται υποχρεωτικά δίπλα στην ένδειξη τιμής αγοράς κάθε προϊόντος που έχει ενταχθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο ράφι σε διακριτό καρτελάκι.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στο ειδικό σήμα αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση gen-sec@ mindev.gov.gr, πρέπει να διασφαλίζουν την επάρκεια των προϊόντων που συμμετέχουν στο καλάθι και πως για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τη νομοθεσία επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.
Read More »
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά των Ιωαννίνων..

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά των Ιωαννίνων..


Τελικά ο χειμώνας ήρθε τον Μάρτιο… Χιονίζει και πάλι από νωρίτερα στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και κυρίως σε περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου.

Προβλήματα δεν έχουν προκληθεί μέχρι στιγμής ενώ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινήσει δύο μηχανήματα για αποχιονισμό σε σημείο του επαρχιακού δικτύου και έχει θέσει σε ετοιμότητα κι άλλα για την περίπτωση που χρειαστούν.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου βρέχει ενώ σημειώνονται και τοπικές καταιγίδες.

Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά των Ιωαννίνων.. Χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά των Ιωαννίνων.. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

64 χρόνια με τον ΦΟΠ. 64 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
64 χρόνια με τον ΦΟΠ. 64 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης


Φέτος ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, συμπληρώνει 64 χρόνια συνεχούς προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης, ενώ από τις αίθουσες του έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά και ενήλικοι μαθητευόμενοι και σπουδαστές που συμμετείχαν στα τμήματα του από το 1960

Η πρώτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουαριο του 1959, ενώ το πρώτο ΔΣ συστάθηκε σε σώμα 3 μήνες πριν, στις 1 Οκτωβρίου του 1958. Την ίδια ημέρα συνεδρίασε και για πρώτη φορά το ΔΣ., (στην πρώτη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε το πρώτο πρακτικό).

Ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών λαμπρών μυαλών της εποχής που οραματιζόταν και υλοποιούσαν ένα τεράστιο σχέδιο για την πνευματική ανάπτυξη της πόλης. Ήταν τότε που στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς φοιτούσαν περισσότεροι από 1200 μαθητές από όλη την Θεσπρωτία και όχι μόνο όπως συχνά ανέφερε ο Βασίλης Κραψίτης.

Ετσι ιδρύεται ο ΦΟΠ που για τα επόμενα 62 χρόνια, προσέφερε και προσφέρει ανεκτίμητο έργο στον πολιτισμό και την παιδεία της περιοχής.

Χορευτικά τμήματα, μουσείο, ημερίδες, μουσικές σχολές, κατηχητικές σχολές, εικαστικές σχολές, ανέγερση μνημείων, εκδώσεις βιβλίων, εκδηλώσεις κ.α, ήταν μερικές μόνο από τις δραστηρίοτητες που τον κατέστησαν ως έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ηπείρου.

Οι πρώτες συνεδριάσεις, το κτήριο και η φιλαρμονική:

Στο πλαίσιο των δράσεων και μεταξύ πολλών άλλων, συγκαταλέγονται και η πνευματική εστία (όπως ονομάστηκε τότε το σημερινό κτήριο του ΦΟΠ), καθώς και η φιλαρμονική της πόλης .

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, είχε ήδη μια σειρά από δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης, που όμοιες συναντιόταν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τώρα ήταν η σειρά της πνευματικής εστίας και της Φιλαρμονικής.

Ο ΦΟΠ με την βοήθεια της «Ένωσης Παραμυθιωτών Ιωαννίνων» η οποία είχε σημαντικές παρεμβάσεις στο ρου της ιστορίας της Παραμυθιάς, ξεκίνησε τις προσπάθειες για την δημιουργία του πνευματικού κέντρου με βιβλιοθήκη, μουσείο Ελληνιστικών και Βυζαντινών χρόνων, μουσείο 49 Προκρίτων, εκπαιδευτήριο μουσικής, φιλαρμονικής κ.α. Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε την Φιλαρμονική του ΦΟΠ στις 25 Μαρτίου 1965

Έτσι, στις 1/2/1959, πραγματοποιείται γενική συνέλευση στον ΦΟΠ (δεύτερη φωτογραφία) με την συμμετοχή μεταξύ άλλων, μεγάλων ονομάτων της πόλης, όπως του τότε Δημάρχου Γάκη Ρίγγα, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάκη Γιαννάκη, του Βασίλη Κραψίτη, του Αντώνη Αρβανίτη, του Κωστάκη Μιτσιώνη και του Σιών Μπακόλα.

Σε έκδοση του Βασίλη Κραψίτη με τίτλο Εγκώμιων της Ενώσεως Παραμυθιωτών Ιωαννίνων, διαβάζουμε την εισήγηση του ίδιου του Κραψίτη στο ΔΣ του ΦΟΠ:

«… Με το μέγαρο τούτο η τέχνη πλησιάζει και ομορφαίνει την ζωή. Στον πρώτο όροφο τα γραφεία του ΦΟΠ, η βιβλιοθήκη που φωτίζονται οι νέες γενιές, τα μουσεία και η Φιλαρμονική. Στον πρώτο όροφο η αίθουσα διαλέξεων και προβολών. Στον δεύτερο όροφο συγχρονισμένοι ξενώνες που φιλοξενούν σε κάθε εποχή λογοτέχνες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που ορίζονται κάθε χρόνο από την Ακαδημία Αθηνών, την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, την Ανώτατη σχολή καλών τεχνών καθώς και το Γαλλικό και Ιταλικό Ινστιτούτο…»

Είχε υπάρξει προσυνεδρίαση στο σπίτι του οδοντίατρου Τάκη Σακκά και στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΠ ανακοινώθηκε η απόφαση του Δήμου Παραμυθιάς, σύμφωνα με την οποία, δώριζε στον ΦΟΠ το κεντρικότατο οικόπεδο για την ανέγερση του μεγάρου.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που ήταν δωρεά του Μηχανικού Μανώλη Χατζηαντωνίου, παρουσίασε στο ΔΣ του ΦΟΠ ο Βασίλης Κραψίτης, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Παραμυθιωτών Ιωαννίνων, Σωτήρη Παπαθανασίου.

Και καταλήγει ο αείμνηστος Βασίλειος Κραψίτης
«… Η ηρωική και μαρτυρική Παραμυθιά, υψώνει κατακόρυφα το αίτημά της, σαν καθήκον του κράτους και καθενός που σέβεται την ιστορία της, την παράδοση, την παιδεία και οραματίζεται το εθνικό μέλλον. Όποιος συνειδητοποιεί το χρέος του σαν Έλληνας και σαν άνθρωπος, ας βοηθήσει…»


Read More »
64 χρόνια με τον ΦΟΠ. 64 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης 64 χρόνια με τον ΦΟΠ. 64 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Τριετίες: Οι κερδισμένοι της αύξησης του κατώτατου μισθού – Πως διαμορφώνονται τα ποσά

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Τριετίες: Οι κερδισμένοι της αύξησης του κατώτατου μισθού – Πως διαμορφώνονται τα ποσάΟι τριετίες αυξάνονται με την επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού

Πλησιάζει η αύξηση του κατώτατου μισθού, με την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ να είναι από την 1η Απριλίου και με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό επιτελείο έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ. Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση του μισθού, καθώς ξεκίνησε από 650 ευρώ το 2019 και έχει φτάσει στα 780 ευρώ.

Η αύξηση που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Απριλίου 2024 αφορά 600.000 εργαζόμενους, ενώ τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 5,1% και 6,4%.

Τι ισχύει με τις τριετίες

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων αφορά την εφαρμογή των τριετιών, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «σημαίνει το επίδομα προϋπηρεσίας ή το επίδομα τριετίας που έχει ένας εργαζόμενος. Πότε πάγωσαν, 14 Φεβρουαρίου του 2012. Τι είπε η κυβέρνηση; Ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ξεπαγώνουν.

Άρα αν κάποιος εργαζόμενος είχε στις 14 Φεβρουαρίου για παράδειγμα 2,5 χρόνια και δεν είχε πάρει το επίδομα προϋπηρεσίας, το επίδομα τριετίας από την 1η Ιανουαρίου του 24 μετράει ένα εξάμηνο για να έρθει να καλύψει την τριετία και να πάρει την αύξηση της τριετίας. Η καταβολή των τριετιών είναι υποχρεωτική, δεν είναι προαιρετική και αν κάποιος εργοδότης δεν τηρήσει την καταβολή των τριετιών, υπάρχουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που ελέγχονται από την Επιθεώρηση Εργασίας».

Σε ό,τι αφορά τα ποσά της αύξησης αναφορικά με τις τριετίες των εργαζομένων, αυτά διαμορφώνονται ως εξής:
Χωρίς τριετίες: 820 ή 830 ευρώ
Μία τριετία: 902 ή 913 ευρώ
Δύο τριετίες: 984 ή 996 ευρώ
Τρεις τριετίες: 1.066 ή 1.079 ευρώ
Έγγαμοι: +83 ευρώ

Η εφαρμογή των τριετιών καλύπτει κατά τους εργατολόγους, τόσο τους πλήρως όσο και τους μερικώς απασχολούμενους κατά αναλογία. Αυτό σημαίνει ότι:
Ο εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση, αν έχει μία τριετία το 2024, θα έχει συν 10% στα 780 ευρώ, δηλαδή 78 ευρώ το μήνα. Σε ετήσια βάση, ο κατώτατος μισθός πάει στα 1.092 ευρώ για 14 μισθούς.
Ο εργαζόμενος με μερική απασχόληση με σύμβαση 500 ευρώ θα πάρει συν 10%, δηλαδή 50 ευρώ.
Όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά τις 14/2/2012 δημιουργούν δικαίωμα πρώτη φορά. Ο μισθός θα κινηθεί ως εξής: στα 780 ευρώ για 0-3 χρόνια, 858 ευρώ για 3-6 χρόνια, 936 ευρώ για 6-9 χρόνια και 1.014 ευρώ με πάνω από 9 έτη.

Όσοι προσλήφθηκαν πριν από τις 14/2/2012 και έχουν προϋπηρεσία δύο ετών, θα έχουν αύξηση λόγω τριετίας την 1/1/2025, με αύξηση 10% επί του τότε βασικού μισθού.
Μισθωτός προ του 2012 και με προϋπηρεσία 5 ετών θα έχει αύξηση της 2ης τριετίας από την 1/1/2024 και πληρώνεται με τη συμπλήρωση εξαετίας την 1/1/2025 με αύξηση 20% στον τότε μισθό.
Με προϋπηρεσία 8 ετών πριν από το 2012, η 3η τριετί
Read More »
Τριετίες: Οι κερδισμένοι της αύξησης του κατώτατου μισθού – Πως διαμορφώνονται τα ποσά Τριετίες: Οι κερδισμένοι της αύξησης του κατώτατου μισθού – Πως διαμορφώνονται τα ποσά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Το Πρόγραμμα της Σαββατιάτικης Αποκριάτικης Παρέλασης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Το Πρόγραμμα της Σαββατιάτικης Αποκριάτικης Παρέλασης στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Το Πρόγραμμα της Σαββατιάτικης Αποκριάτικης Παρέλασης στην Ηγουμενίτσα Το Πρόγραμμα της Σαββατιάτικης Αποκριάτικης Παρέλασης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

H εφορία σβήνει πρόστιμα για τρεις στους δέκα φορολογούμενους – Ποιοι είναι οι τυχεροί

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
H εφορία σβήνει πρόστιμα για τρεις στους δέκα φορολογούμενους – Ποιοι είναι οι τυχεροί


Πάνω από 100.000 υποθέσεις έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2023

Πρόστιμα και έξτρα φόρους χιλιάδων ευρώ γλίτωσαν τρεις στους δέκα φορολογούμενοι το 2023 οι οποίοι αναζητώντας το δίκιο τους προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ.
 Οι φορολογούμενοι δικαιώθηκαν καθώς η ΔΕΔ μετά την εξέταση των υποθέσεων έσβησε πρόστιμα,
 προσαυξήσεις και έξτρα φόρους που είχε επιβάλλει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός για φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 2023 παραπέμφθηκαν στη ΔΕΔ, 6.956 υποθέσεις. Από αυτές εξετάστηκαν 6.527 υποθέσεις φορολογουμένων από τις οποίες έγιναν δεκτές εν μέρει ή εν όλω οι 1.946 ή το 29,8%.

Δηλαδή τρεις στους δέκα δικαιώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με «άδεια χέρια». Πάντως όσοι έχασαν τις υποθέσεις τους στη ΔΕΔ έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα διοικητικά καθώς πριν οι φορολογικές υποθέσεις φτάσουν στα δικαστήρια είναι υποχρεωτικό να «περάσουν» πρώτα από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Από το 2013 που άρχισε να λειτουργεί η ΔΕΔ έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 101.491 υποθέσεις. Από τις υποθέσεις αυτές οι 88.638 είναι ενδικοφανείς προσφυγές, από τις οποίες περαιώθηκαν οι 84.419. Σε 20.553 περιπτώσεις , η ΔΕΔ ακύρωσε εν όλω ή εν μέρει τις αποφάσεις του φοροελεγκτικού μηχανισμού και δικαίωσε εν όλω ή εν μέρει τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τη διαδικασία ο φορολογούμενος που παραλαμβάνει το «ραβασάκι» με το φόρο (Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου), έχει τη δυνατότητα να προσφύγει εντός 30 ημερών για να το αμφισβητήσει και κατόπιν εάν δεν δικαιωθεί από τη ΔΕΔ, μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. Αν δεν προσφύγει στη ΔΕΔ, δεν μπορεί να προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια.

Η απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 120 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της υπόθεσης στην αρμόδια φορολογική αρχή. Αν δεν εκδοθεί απόφαση και δεν ενημερωθεί σχετικά ο υπόχρεος ή δεν επιδοθεί η απόφαση, τότε θεωρείται ότι η ενδικοφανής προσφυγή έχει απορριφθεί από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και ο υπόχρεος έχει λάβει γνώση αυτής της απόρριψης κατά την εκπνοή της ανωτέρω προθεσμίας.

Για να εξεταστεί η υπόθεση από τη ΔΕΔ, οι φορολογούμενοι, πρέπει πρώτα να καταβάλλουν το 50% των ποσών που τους βεβαίωσε ο φοροελεγκτικός μηχανισμός. Μοναδική περίπτωση να αποφύγει κανείς το 50% είναι να δώσει επαρκή στοιχεία στην ΔΕΔ, τα οποία να δικαιολογούν την αναστολή καταβολής για σοβαρούς λόγους οικονομικής αδυναμίας και η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών πρέπει να εγκρίνει το αίτημά τους.
Read More »
H εφορία σβήνει πρόστιμα για τρεις στους δέκα φορολογούμενους – Ποιοι είναι οι τυχεροί H εφορία σβήνει πρόστιμα για τρεις στους δέκα φορολογούμενους – Ποιοι είναι οι τυχεροί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Με 20 καρναβαλικά γκρούπ η παρέλαση της Κυριακής στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Με 20 καρναβαλικά γκρούπ η παρέλαση της Κυριακής στην Παραμυθιά


Με μεγάλη συμμετοχή απο εκατοντάδες καρναβαλιστές σε συνολικά 20 γκρουπ, μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την φετινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Παραμυθιάς την Κυριακή στις 16:00.

H θεματολογία των γκρουπ, προέρχεται από την τρέχουσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική επικαιρότητα καθώς και την τοπική λαογραφία.

Τα γκρουπ που θα συμμετέχουν ειναι:

Γυμνάσιο και Λύκειο Παραμυθιάς: Μαζορέτες
Δημοτικό Σχολείο “Θεμιστοκλής Ρίγγας”: Συννεφοπερπατήματα στην Ονειροχώρα
ΓΕΛ Παραμυθιάς: Για τα πανηγύρια
Σχολή χορού Step by step Ηγουμενίτσας: Σχολή χορού
Φιλοπρόοδος όμιλος Παραμυθιάς: Μάθημα Σολφέζ
ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου “Θεμιστοκλής Ρίγγας: Τα διαβολάκια
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ηγουμενίτσας “Disneyland”: Flinstones
M.E.Σ. Προδρομίου: Θέλω να γινω αγρότης
Τ.Κ. Γαρδικίου: Ο Μάκης και οι Παίδαροι
Σύλλογοι Παγκρατίου και Σεβαστού: Ανθόκηπος
Σύλλογος Παραποτάμου: Στάσου Μύγδαλα
La Creperie: Οι Βολεμένοι
Σύλλογος Ζερβοχωρίου: Τα πρόβατα
Οι τσούχτρες
Σύλλογος Καριωτίου: Spa ala Χούβιανη
Eμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς: Οι Μεξικάνοι
Τ.Κ. Γαρδικίου: Oι Κινέζες
T.K. Πετροβίτσας: Rock Rom Ερωτογυφτος
Αρχοντικό Ρίγγα: Γυναίκεια μηχανή αναπαραγωγής
Nuerra: Eurovision

Παράλληλα ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες και για τις βραδινές φωτιές των αποκριών που θα ανάψουν στις κοινότητες Καρυωτίου, Προδρομίου, Κρυσταλλοπηγής, Καρβουναρίου, Ψακας, Νεοχωρίου, Νεράιδας, Πλακωτής, Πολύδροσου, Αγοράς και Σκανδάλου
Read More »
Με 20 καρναβαλικά γκρούπ η παρέλαση της Κυριακής στην Παραμυθιά Με 20 καρναβαλικά γκρούπ η παρέλαση της Κυριακής στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Ανοίγει σήμερα (13/3) η πλατφόρμα καταγγελιών bullying στα σχολεία-Πώς θα λειτουργεί

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024
Ανοίγει σήμερα (13/3) η πλατφόρμα καταγγελιών bullying στα σχολεία-Πώς θα λειτουργεί

Την υποχρέωση για ορισμό υπευθύνων, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τις επώνυμες καταγγελίες των μαθητών και των γονέων τους για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία, έχουν από αύριο οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολείων, σύμφωνα με οδηγία που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου είναι το ακόλουθο:

Για την εφαρμογή του ν. 5029/2023 (Α΄ 55) καλούνται:

Α) οι Διευθυντές/ντριες-Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να ορίσουν μέχρι και τις 13/03/2024 υπεύθυνους για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού του άρθρου 7 του ως άνω νόμου, γνωστοποιώντας τα στοιχεία τους στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ακολούθως, οφείλουν να τα καταχωρίσουν στο ειδικό διαχειριστικό περιβάλλον https://stop–bullying.gov.gr/admin/, όταν τεθεί σε λειτουργία.

Β) Οι Περιφερειακοί/ες Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης να συγκροτήσουν μέχρι και τις 15/03/2024 τις τετραμελείς Ομάδες Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ως άνω νόμου, αποστέλλοντας τα στοιχεία τους ομαδοποιημένα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) (email: gengram.abe@minedu.gov.gr ). Ακολούθως, οφείλουν να τα καταχωρίσουν στο ειδικό διαχειριστικό περιβάλλον https://stop–bullying.gov.gr/admin/, όταν τεθεί σε λειτουργία.

Γ) Οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, στις οποίες προΐστανται, μέχρι και τις 13/03/2024 οφείλουν να αποστείλουν τον Αριθμό Μητρώου μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω της σχολικής υπηρεσίας του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) myschool, στους γονείς και όσους/ες έχουν την επιμέλειά τους.

Με ποιον τρόπο θα λειτουργεί

Σε αναμονή λειτουργίας της πλατφόρμας επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία από γονείς και μαθητές, όπως έχει προαναγγελθεί από το υπουργείο Παιδείας, έγινε η παρουσίασή της από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ – Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) στο υπουργείο.

Ειδικότερα, δικαίωμα καταγγελιών περιστατικών εκφοβισμού έχουν αποκλειστικά οι μαθητές και οι γονείς τους ή οι έχοντες την επιμέλεια των παιδιών. Οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες.

Η ειδική πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα και θα τελεί υπό την ευθύνη του Ινστιτούτου ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτούν πρόσβαση με προσωπικούς κωδικούς εισόδου στην πλατφόρμα και είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν τα πλήρη στοιχεία τους.

Οι ηλεκτρονικές καταγγελίες δεν αποκλείουν την παράλληλη υποβολή αναφορών, είτε προφορικών, είτε γραπτών, στον Διευθυντή ή στον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ή του Εργαστηριακού Κέντρου.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα δε θα υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας για τους εκπαιδευτικούς εκτός αν πρόκειται για περιστατικά εκφοβισμού, που τους αφορούν- είτε εάν είναι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι, είτε εάν υπάρχει καταγγελία σε βάρος τους ή ακόμη κι αν είναι μέλη των Επιτροπών στα σχολεία.

Εκτός της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγγελιών, δρομολογείται εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά το φαινόμενο της βίας στα σχολεία.
Read More »
Ανοίγει σήμερα (13/3) η πλατφόρμα καταγγελιών bullying στα σχολεία-Πώς θα λειτουργεί Ανοίγει σήμερα (13/3) η πλατφόρμα καταγγελιών bullying στα σχολεία-Πώς θα λειτουργεί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024 Rating: 5

Σελίδες