Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής


Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση σε ακόμη ένα συμπλήρωμα διατροφής, γιατί περιέχει ένα μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, πρόκειται για το προϊόν Hiro Lab NMN NAD+BOOSTER 15g της εταιρείας Muscle Power Marcin Szczepanik. Η εταιρεία του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής, εδρεύει στην Πολωνία. Το μη – εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό που εντοπίστηκε σε αυτό λέγεται nicotinamide mononucleotide (NMN).

Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Πολωνία. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του ΕΟΦ.

Read More »
Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Διπλώματα οδήγησης: Ποιοι θα δώσουν εξετάσεις από την αρχή ξανά

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Διπλώματα οδήγησης: Ποιοι θα δώσουν εξετάσεις από την αρχή ξανάΑλλαγές στα διπλώματα οδήγησης ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο των 70χρονων οδηγών, οι οποίοι στην Ελλάδα είναι ουκ ολίγοι

Ουσιαστικά αφορά στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας αδειών οδήγησης, την οποία θα αποκτά κανείς μετά και τη συμπλήρωση του 70 έτους, δηλαδή δεν θα πρόκειται για μια τυπική ανανέωση αλλά για μια πλήρη επανεξέταση των ικανοτήτων ενός οδηγού, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Αν και εφόσον ο υποψήφιος καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις τότε θα πάρει δίπλωμα πενταετίας και μετά το πέρας αυτής ο οδηγός θα καλείται να επαναλαμβάνει τη διαδικασία ώστε να πιστοποιείται εκ νέου η ικανότητά του να κινεί με ασφάλεια ένα όχημα.

Απαραίτητες για την απόκτηση-ανανέωση της άδειας οδήγησης για οδηγούς άνω των 70 ετών θα είναι και οι ιατρικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα αν πρόκειται να αυστηροποιηθούν και προς ποια κατεύθυνση.

Άγνωστο παραμένει επίσης, εάν πρόκειται να οριστεί ένα ανώτατο ηλικιακό όριο για τους οδηγούς, πέρα του οποίου κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να αποκτά ή να ανανεώνει το δίπλωμα οδήγησης.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι αν και εφόσον περνά με επιτυχία τις προβλεπόμενες εξετάσεις, μπορεί ανεξαρτήτως ηλικίας να επιστρέψει στον δρόμο.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μετά τη συμπλήρωση των 65 ετών, η ανανέωση της άδειας οδήγησης γίνεται ανά τριετία για όλους, είτε μιλάμε για ερασιτεχνικές είτε για επαγγελματικές άδειες οδήγησης, ανεξαρτήτως του τύπου διπλώματος (πλαστικοποιημένη κάρτα/τρίπτυχο έγγραφο). Επίσης, μετά το 65o έτος της ηλικίας, οι οδηγοί πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις (από παθολόγο και οφθαλμίατρο).

Επιπροσθέτως, ο οδηγός που συμπληρώνει το 80ο έτος της ηλικίας του πρέπει να ανανεώνει την άδεια οδήγησης ανά δύο χρόνια, ενώ απαιτείται εξέταση παθολόγο, οφθαλμιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο ή ψυχίατρο.
Read More »
Διπλώματα οδήγησης: Ποιοι θα δώσουν εξετάσεις από την αρχή ξανά Διπλώματα οδήγησης: Ποιοι θα δώσουν εξετάσεις από την αρχή ξανά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και απαγόρευση στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και απαγόρευση στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην οδό Κύπρου η διέλευση των φορτηγών οχημάτων θα γίνεται μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στη δεξιά πλευρά της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Τα παραπάνω μέτρα λαμβάνονται για λόγους ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων και μείωσης της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης λόγω των εργασιών.

Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αναλαμβάνει το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας σε συνεννόηση με το Δήμο Ηγουμενίτσας μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.

Read More »
Εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και απαγόρευση στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της Εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και απαγόρευση στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Υπό κατάληψη από φοιτητές το Δημαρχείο Ιωαννίνων

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Υπό κατάληψη από φοιτητές το Δημαρχείο Ιωαννίνων


Υπό κατάληψη τελεί εδώ και λίγη ώρα, πρωί Πέμπτης, το κεντρικό δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων από φοιτητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο αναφορικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Η κατάληψη θα είναι διήμερη, όπως ανακοινώθηκε από πηγές του Δήμου Ιωαννιτών.

Δεν υπήρξαν εντάσεις, το προσωπικό αποχώρησε ή αποχωρεί μέσα στα επόμενα λεπτά από το χώρο.
Read More »
Υπό κατάληψη από φοιτητές το Δημαρχείο Ιωαννίνων Υπό κατάληψη από φοιτητές το Δημαρχείο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Σύλληψη φυγόποινου


Συνελήφθη χθες (6-3-2024) το μεσημέρι στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου, όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (1) έτους και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου Σύλληψη φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Αιτήσεις έως και 15 Μαρτίου 2024.
 Σας προσκαλούμε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων εργασίας στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος διαφόρων ειδικοτήτων (1 ΠΕ Ψυχολόγος, 2 ΤΕ/ΠΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί, 1 ΠΕ Αγγλικής Φιλολογίας και 1 ΠΕ Πληροφορικής) με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ). 
Σας ενημερώνουμε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής Αιτήσεων – Υπεύθυνων Δηλώσεων και η προθεσμία υποβολής άρχισε την 29η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 και λήγει την 15η Μαρτίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωση και υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής πατήστε εδώ.
Read More »
Θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Αποκριάτικο πάρτι από τον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024

 Αποκριάτικο πάρτι από τον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης


Read More »
Αποκριάτικο πάρτι από τον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης  Αποκριάτικο πάρτι από τον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Απριλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Συντάξεις Απριλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμήςΤις τελευταίες ημέρες του μήνα θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Απριλίου 2024 στους δικαιούχους συνταξιούχους, ενώ τόσο οι επικουρικές όσο και οι κυρίες συντάξεις θα καταβληθούν ταυτόχρονα.

Συντάξεις Απριλίου 2024 – Μη μισθωτοί
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Συντάξεις Απριλίου 2024 – Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:
Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.
Read More »
Συντάξεις Απριλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής Συντάξεις Απριλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία


Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις για τις 1.213 μόνιμες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία οι οποίες θα γίνουν για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ.

 Στην Ηπειρο εχουν προκυρηχθει 24 θεσεις, 14 στον δημο Ιωαννιτων,6 στην Αρτα,3 στην Πάργα και1 στην Πρέβεζα.

Στην προκήρυξη θα υπάρχει ηλικιακά όριο μεταξύ των 20 και 35 ετών, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες αφού επιτύχουν μετα υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση και η δομή της προσωπικότητας.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις 
Οι θέσεις στην Ήπειρο
Δήμος Αρταίων 6 θέσεις Δ.Ε. .
Δήμος Ιωαννιτών 3 θέσεις Δ.Ε. , 3 θέσεις Π.Ε και 1 θέση Τ.Ε., σύνολο 7
Δήμος Πάργας 3 θέσεις Δ.Ε.
Δήμος Πρέβεζας 1 θέση Δ.Ε.

Τέλος οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες αφού επιτύχουν μετά υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη και η δομή της προσωπικότητας.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητικές δοκιμασίες, στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν:
Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4′ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).
Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).
Read More »
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

8 Υπουργοί, 80 δήμαρχοι και συνολικά 120 διακεκριμένοι ομιλητές στο συνέδριο του δικτύου πόλεων

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
8 Υπουργοί, 80 δήμαρχοι και συνολικά 120 διακεκριμένοι ομιλητές στο συνέδριο του δικτύου πόλεων


Στο 3ο FORUM του ΣΠΑΥ θα μιλήσει ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος-
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία

Στην τελετή έναρξης του 3ου FORUM του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”΄θα συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναπτύσσοντας το θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη-Ανθεκτικές πόλεις: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης”.

Το συνέδριο είναι διήμερο, ενώ θα συμμετέχουν σε αυτό 8 Υπουργοί, 80 δήμαρχοι και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές.

Η καινοτομία του 3ου FORUM εστιάζει στην ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με 74 Δημάρχους –Μέλη να υπογράφουν την επίσημη διακήρυξη, στις 12 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί.
Read More »
8 Υπουργοί, 80 δήμαρχοι και συνολικά 120 διακεκριμένοι ομιλητές στο συνέδριο του δικτύου πόλεων 8 Υπουργοί, 80 δήμαρχοι και συνολικά 120 διακεκριμένοι ομιλητές στο συνέδριο του δικτύου πόλεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία FREZYDERM για την προσφορά της σε βρεφικά προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
 
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438

Read More »
Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

Η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λης Πα­ρα­μυ­θί­ας ε­νη­με­ρώ­νει το χρι­στε­πώ­νυ­μο πλή­ρω­μα ό­τι κα­τά τους Κα­τα­νυ­κτι­κούς Ε­σπε­ρι­νούς της ε­φε­τι­νής Με­γά­λης Τεσ­σα­ρα­κο­στής ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών, Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γας κ. Σε­ρα­πί­ων, θα χο­ρο­στα­τή­σει σε δι­α­φό­ρους Ι­ε­ρούς Να­ούς της Μη­τρο­πό­λε­ώς μας, με ώ­ρα ε­νάρ­ξε­ως τις 6 μ.μ. και σύμ­φω­να με το πα­ρα­κά­τω πρό­γραμ­μα:

Κυ­ρια­κή της Τυ­ρι­νής 17/3 στον Κα­θε­δρι­κό Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Δο­νά­του Πα­ρα­μυ­θί­ας.

Κυ­ρια­κή Β΄ των Νη­στει­ών 31/3 στον Ι­ε­ρό Να­ό Κοι­μή­σε­ως της Θε­ο­τό­κου Κα­ναλ­λα­κί­ου.

Κυ­ρια­κή Γ΄ των Νη­στει­ών 7/4 στον Ι­ε­ρό Να­ό Ευ­αγ­γε­λι­σμού της Θε­ο­τό­κου Η­γου­με­νί­τσης.

Κυ­ρια­κή Δ΄ των Νη­στει­ών 14/4 στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Νι­κο­λά­ου Πάρ­γας.

Κυ­ρια­κή Ε΄ των Νη­στει­ών 21/4 στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Δη­μη­τρί­ου Φι­λια­τών.

Κα­τά τους Χαι­ρε­τι­σμούς θα χο­ρο­στα­τή­σει ως ε­ξής:

Α΄ Χαι­ρε­τι­σμοί 22/3 στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ας Μαύ­ρας Προ­δρο­μίου, 7 μ.μ.

Β΄ Χαι­ρε­τι­σμοί 29/3 στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου Πέρ­δι­κας, 7 μ.μ.

Γ΄ Χαι­ρε­τι­σμοί 5/4 στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Βα­σι­λεί­ου και Α­γί­ου Κο­σμά Μαρ­γα­ρι­τί­ου, 7 μ.μ.

Δ΄ Χαι­ρε­τι­σμοί 12/4 στον Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Σπυ­ρί­δω­νος Η­γου­με­νί­τσης, 7 μ.μ.

Α­κά­θι­στος Ύ­μνος 19/4 στον Κα­θε­δρι­κό Ι­ε­ρό Να­ό Α­γί­ου Δο­νά­του Πα­ρα­μυ­θί­ας, 6.30 μ.μ.

Εκ της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ως
Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Με επιτυχία η «Ημέρα Γυναικείου Προσυμπτωματικού Ελέγχου» από το ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας και το Κ. Υ. Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Με επιτυχία η «Ημέρα Γυναικείου Προσυμπτωματικού Ελέγχου» από το ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας και το Κ. Υ. Ηγουμενίτσας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Γυναικείου Προσυμπτωματικού Ελέγχου» που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024.

Συνολικά, 20 γυναίκες επισκέφτηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο, γι’ αυτό το σκοπό, χώρο στο Πάνθεον, στην Ηγουμενίτσα, για δωρεάν λήψη Τεστ Παπανικολάου, συνταγογράφηση εξετάσεων και ενημέρωση για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων στη διατήρηση μιας καλής υγείας. Σε όλες τις συμμετέχουσες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό αυτοεξέτασης μαστού και οδηγίες για τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλεται ετησίως μία γυναίκα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) αλλά και στο πλαίσιο έναρξης και καθιέρωσης, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, μιας σειράς δράσεων πρόληψης υγείας που θα αφορούν αποκλειστικά τον γυναικείο πληθυσμό.
Read More »
Με επιτυχία η «Ημέρα Γυναικείου Προσυμπτωματικού Ελέγχου» από το ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας και το Κ. Υ. Ηγουμενίτσας Με επιτυχία η «Ημέρα Γυναικείου Προσυμπτωματικού Ελέγχου» από το ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας και το Κ. Υ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Σύλληψη φυγόποινου


Συνελήφθη χθες (5-3-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με ποινή φυλάκισης (7) μηνών για «κλοπή».

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου Σύλληψη φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες


Οι σοβαροί προβληματισμοί των Δήμων για τις αλλαγές που φέρει ο νέος νόμος για την διαχείριση παραλιών και αιγιαλού μεταφέρθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου.

Στο εξής οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση και την εκμετάλλευση των παραλιών θα γίνεται αποκλειστικά από τις Κτηματικές Υπηρεσίες και χωρίς καμία συμμετοχή των Δήμων.

Τα έσοδα από τις μισθώσεις κατανέμονται κατά 40% στο δημόσιο και κατά 60% στους δήμους.

Με την διαφορά ότι το δημόσιο δεν έχει καμία υποχρέωση ενώ οι δήμοι θα πρέπει να μεριμνούν για την ύδρευση, την καθαριότητα και κυρίως την ναυαγοσωστική κάλυψη που έχει και το υψηλότερο κόστος.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Δήμος Πρέβεζας για την τρέχουσα θερινή περίοδο θα διαθέσει περίπου μισό εκατομμύριο για ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες.

Οι δήμαρχοι των παραθαλάσσιων περιοχών της Ηπείρου τόνισαν με έμφαση ότι το βάρος για τους δήμους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι τεράστιο κάτι που προκαλεί προβληματισμό.

Αυτός θα μεταφερθεί τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στα αρμόδια υπουργεία.


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Η νέα επιτροπή του Δ. Σουλίου για την εξέταση αιτημάτων οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Η νέα επιτροπή του Δ. Σουλίου για την εξέταση αιτημάτων οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές


Με απόφαση του Δημάρχου Σουλίου Θανάση Ντάνη, συγκροτήθηκε τριμελή Επιτροπή για την εξέταση των αιτημάτων για την ένταξη ή μη των υποψήφιων δικαιούχων στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης τόσο όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών, όσο και στη χορήγηση του επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή / και την αντικατάσταση οικοσκευής τους κατόπιν ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές στην περιοχή του Δήμου Σουλίου για το 2024, ως ακολούθως:

1. Παππά Γρηγόριο, ΠΕ Περιβαλλοντολόγο, Προϊστάμενο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Δήμου Σουλίου.

2. Μποσταντζή Αντιγόνη, ΤΕ Τοπογράφο Μηχανικό , Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σουλίου.

3. Κετσιλή Αθανασία, ΤΕ Πολιτικός Μηχανικός έργων υποδομής, Υπάλληλο Τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Σουλίου.

Η επιτροπή:

Διενεργεί αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση δικαιούχων ως πληγείσες κύριες κατοικίες, προκειμένου να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών καθώς και να ορίσει το βαθμό ζημίας της κατοικίας , στην περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή / και οικοσκευής.

Προσδιορίζει το ύψος του επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή / και την αντικατάσταση οικοσκευής του άρθρου 2 της ΚΥΑ 33862/19/ΦΕΚ 1699/Β’/16.5.2019, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Παράρτημα αυτής.

Εισηγείται στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την τελική αναγνώριση των δικαιούχων των επιδομάτων.
Read More »
Η νέα επιτροπή του Δ. Σουλίου για την εξέταση αιτημάτων οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές Η νέα επιτροπή του Δ. Σουλίου για την εξέταση αιτημάτων οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα Ανδρέου στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024

 Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα Ανδρέου στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας


Read More »
Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα Ανδρέου στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα Ανδρέου στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Έρχονται επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας έως το τέλος του 2024 – Το ένα στα Ιωάννινα

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Έρχονται επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας έως το τέλος του 2024 – Το ένα στα Ιωάννινα


Επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τις Ιατρικές Σχολές, αναμένεται να ιδρυθούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των νέων γιατρών στην προληπτική ιατρική.

Παράλληλα, με τη στρατηγική αυτή, αναμένεται να ενισχυθεί και ο αριθμός των Παθολόγων και Γενικών Ιατρών στη χώρα, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου  Τετάρτη (06/03/2024), τα πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας θα είναι επτά: στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο και στην Αθήνα. Ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθεί σε οκτώ, καθώς είναι πιθανό να λειτουργήσουν δύο πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας στην Αττική.

Σε κάθε πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας θα προβλέπονται 4 θέσεις ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού), εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι πέντε οι θέσεις. Έμφαση δίνεται στην προληπτική ιατρική με τη διάρθρωση να έχει ως εξής:

1 Παθολόγος/Γενικός ιατρός με εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική (υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής)

1-2 Παθολόγοι/Γενικοί Ιατροί με μετεκπαίδευση στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων με έμφαση στη δυσλιπιδαιμία

1 Παιδίατρος με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη και την παιδική παχυσαρκία

1 Ψυχολόγος στο αντικείμενο της ψυχολογίας της υγείας ή ελλείψει αυτού στην προαγωγή της υγείας.

1.375 νέες θέσεις
Στο πλαίσιο αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναμένονται το επόμενο διάστημα προσλήψεις προσωπικού.

 Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν:

∙ 360 θέσεις ιατρικού προσωπικού

∙ 600 θέσεις νοσηλευτών

∙ 385 θέσεις λοιπού προσωπικού

∙ 30 θέσεις ΔΕΠ για τη στελέχωση των 7 Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας.

Το σύνολο των νέων θέσεων που αναμένεται να προκηρυχθούν για τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας ανέρχεται στις 1.375 θέσεις.

Για τη στελέχωση των παραπάνω θέσεων ΔΕΠ, το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να επαναπατριστούν επιστήμονες από το εξωτερικό –κυρίως από την Κύπρο και τη Μ. Βρετανία- παρέχοντας οικονομικό κίνητρο με την ονομασία «golden hello». Και σε αυτήν την περίπτωση, έμφαση δίνεται στις ειδικότητες προληπτικής ιατρικής. Οι επιστήμονες αυτών των ειδικοτήτων θα λάβουν έως 100.000 ευρώ εφάπαξ, για ένα ή δύο χρόνια.

Παρών στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ήταν και ο επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα Dr. João Breda, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η δημιουργία των πανεπιστημιακών κέντρων τα οποία θα συμμετέχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της τηλεϊατρικής είναι πολύ σημαντικά, ενώ η Ελλάδα κάνει πολύ σημαντικά βήματα προς τα εμπρός σε ό,τι αφορά την βελτίωση της υγείας του πληθυσμού της, το οποίο είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα.

Το σύστημα υγείας δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία

Το σύστημα υγείας δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία είναι το τελευταίο στάδιο. Τα νοσοκομεία είναι πιο δύσκολα στη διαχείρισή τους, πιο ακριβά, είναι το μέρος που δεν θέλουμε να είμαστε.

Εάν το 75% των Ελλήνων πεθαίνει πρόωρα λόγω π.χ. μη καλά ελεγχόμενου διαβήτη ή λόγω οφθαλμικής πίεσης την οποία δεν γνωρίζουν ότι έχουν, αυτά δεν χρειάζεται να αντιμετωπίστούν σε ένα νοσοκομείο. Αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους προσωπικούς γιατρούς, από ένα καλό πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, το οποίο δεν θα είναι ποτέ τέλειο. Θα είναι πάντα ατελές αλλά πάντα θα βελτιώνεται. Αυτή είναι η σύσταση του ΠΟΥ». Και συνέχισε:

Τα χρόνια νοσήματα

«Η εστίαση στα χρόνια νοσήματα είναι πολύ σημαντική. Διαβήτης, καρδιαγγειακές ασθένειες, πρόληψη καρκίνου, συνεργασία με ανθρώπους για τη μείωση του αλκοόλ, του καπνίσματος, την αύξηση άσκησης, όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά.

Επίσης, η εκπαίδευση νέων ανθρώπων που θα εργαστούν πιο κοντά στον πληθυσμό, είναι πολύ σημαντική. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί σας και με την εμπειρία μας να σχεδιάσουμε μαζί κάποια από τα προγράμματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση των επαγγελματιών σας στον τομέα αυτό. Και τέλος, θέλουμε να αυξήσουμε την επαγγελματική εμπειρία. Αύξηση εμπειρίας στο σύστημα υγείας σημαίνει ότι χρειαζόμαστε επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι κρίνονται στα αποτελέσματα. Εάν έχω λοιπόν περισσότερους ελεγχόμενους διαβητικούς ασθενείς και περισσότερους ελεγχόμενους ασθενείς που χρειάζονται υπερτασικά φάρμακα, αυτό σημαίνει ότι είμαι καλύτερος γιατρός και καλύτερος νοσοκόμος. Και αυτό θα πρέπει να αμείβεται καλύτερα και υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό».
Read More »
Έρχονται επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας έως το τέλος του 2024 – Το ένα στα Ιωάννινα Έρχονται επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας έως το τέλος του 2024 – Το ένα στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και τι συμβολίζει;

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και τι συμβολίζει;


 Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Η Τσικνοπέμπτη δίνει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να καταναλώσουν με εορταστικό και χαρούμενο τρόπο ότι κόκκινο κρέας τους έχει απομείνει πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής.

Η λέξη “τσικνοπέμπτη” προέρχεται από την λέξη “τσίκνα” (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη “Πέμπτη”. Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Είναι μια μέρα προετοιμασίας για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα, μια προετοιμασία που έγκειται στην προσπάθεια να βιώσουμε τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στη 2η εβδομάδα της περιόδου που εκκλησιαστικά ονομάζεται Τριώδιο, η οποία αποτελείται από τρεις εβδομάδες πριν εισέλθουμε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, δηλαδή την νηστεία πριν από το Πάσχα.

Ο λόγος που έχει καθιερωθεί αυτή η γιορτή να γίνεται ημέρα Πέμπτη, είναι πως η ορθόδοξη εκκλησία θεωρεί σημαντικές τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής, οπότε και έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας από την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Έχει καθιερωθεί να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα την Τσικνοπέμπτη, είτε το κρέας είναι αυτό, είτε το κρασί, για να μας θυμίσει το Πάσχα και την χαρά της Αναστάσεως.

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Επίσης, η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.
Read More »
Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και τι συμβολίζει; Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και τι συμβολίζει; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Διορθώθηκε η προκήρυξη.. 28 θέσεις γιατρών για την Ήπειρο, έγιναν πέντε στην Άρτα!

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Διορθώθηκε η προκήρυξη.. 28 θέσεις γιατρών για την Ήπειρο, έγιναν πέντε στην Άρτα!


Από 23 έγιναν 28 τελικά οι θέσεις γιατρών που προκηρύσσονται για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην ανάρτηση διορθωμένης απόφασης για την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ αποκαθιστώντας ως ένα βαθμό την αδικία σε βάρος του Νοσοκομείου Άρτας.

Η απόφαση εδώ

Για το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε εγκριθεί μία μόλις θέση στην αρχική προκήρυξη κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Έτσι ήρθε η διορθωμένη μαζί με διάφορα «κατόπιν ενεργειών» για να επιβεβαιώσουν τελικά ότι οι θέσεις δεν κατανέμονται με βάση την μελέτη των πραγματικών αναγκών των νοσοκομείων αλλά με βάση τις πολιτικές πιέσεις που ασκούνται ή δεν ασκούνται…

Η προκήρυξη 28 θέσεων για τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι ήδη στον αέρα και απομένει να φανεί αν και πόσες θα καλυφθούν.

Νοσοκομείο Άρτας Πέντε θέσεις

-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1

-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α 1

-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

Νοσοκομείο Φιλιατών Τέσσερις θέσεις

-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (με εμπειρία στον Μαγνήτη) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1

-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ (για τη ΜΑΦ) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α 1

-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α 1

Νοσοκομείο Πρέβεζας Πέντε θέσεις

-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

Νοσοκομείο Χατζηκώστα Έξι θέσεις

-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ή ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’ 1

-ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1

-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Οκτώ θέσεις

-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ (με εμπειρία στην εντεροσκόπηση) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β 1

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Διορθώθηκε η προκήρυξη.. 28 θέσεις γιατρών για την Ήπειρο, έγιναν πέντε στην Άρτα! Διορθώθηκε η προκήρυξη.. 28 θέσεις γιατρών για την Ήπειρο, έγιναν πέντε στην Άρτα! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

1η Γιορτή Προβατίνας Σάββατο 9 Μαρτίου

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024

 1η Γιορτή Προβατίνας Σάββατο 9 Μαρτίου


Read More »
1η Γιορτή Προβατίνας Σάββατο 9 Μαρτίου  1η Γιορτή Προβατίνας Σάββατο 9 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Αεροδιακομιδή 52χρονου από την Κέρκυρα στα Γιάννινα

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Αεροδιακομιδή 52χρονου από την Κέρκυρα στα Γιάννινα


Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα διακομίσθηκε ένας 52χρονος από την Κέρκυρα με καρδιολογικά προβλήματα.

Για την διακομιδή και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης το ΕΚΑΒ διέθεσε αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Εκεί ασθενοφόρο παρέλαβε τον 52χρονο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο εφημερεύει προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και να εκτιμηθεί η κατάστασή του.


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Αεροδιακομιδή 52χρονου από την Κέρκυρα στα Γιάννινα Αεροδιακομιδή 52χρονου από την Κέρκυρα στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου


H ΕΙΝΗ στα πλαίσια του αγωνιστικού εορτασμού της μέρας της γυναίκας στις 8 Μάρτη, συμμετέχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας και καλεί σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα.

Πλάι στις διεκδικήσεις μας για ισότητα των γυναικών στους χώρους δουλειάς και στη κοινωνία, παλεύουμε την ίδια ημέρα μαζί με τους φοιτητές και όλη την εκπαίδευση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

Το γυναικείο ζήτημα είναι ταξικό, και για αυτό από κοινού γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης,
παλεύουμε:

– Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών δομών

– Για Ίση αμοιβή για ίση εργασία

– Όχι στους εργολάβους, μόνιμη και σταθερή δουλειά

– Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών της εργατικής τάξης και των οικογενειών τους

Όλες και όλη στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου
Read More »
Συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Δεύτερη ευκαιρία για τον προσωπικό γιατρό - Πότε ξεκινάει, τι θα γίνει με τις "ποινές"

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Δεύτερη ευκαιρία για τον προσωπικό γιατρό - Πότε ξεκινάει, τι θα γίνει με τις "ποινές"
\

Ήταν άνοιξη του 2022 όταν ξεκινούσε ο προσωπικός γιατρός (η "εξέλιξη" του οικογενειακού γιατρού, η μεταρρύθμιση επί ΣΥΡΙΖΑ που δεν προχώρησε, ο οποίος θα ήταν υποχρεωτικός για τους πολίτες, με επιβολή προστίμων μάλιστα για όποιον δεν εγγραφόταν στο σύστημα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, επί υπουργίας Θάνου Πλεύρη, η μεταρρύθμιση του προσωπικού γιατρού που θα άλλαζε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2023. Εντούτοις το σχέδιο δεν προχώρησε, κυρίως λόγω των μεγάλων κενών σε γιατρούς και ειδικά στην Αττική, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των εγγεγραμμένων πολιτών (περίπου πέντε εκατομμύρια σήμερα που έχουν κάνει εγγραφή) να έχουν βρει προσωπικό γιατρό πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και πρακτικά να μην τον επισκέπτονται ποτέ.


Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας εντούτοις επιχειρεί να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, με το μεγάλο αγκάθι να εξακολουθεί να είναι η απουσία γιατρών.

Στόχος πάντως, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είναι όλοι οι πολίτες να έχουν προσωπικό γιατρό μέχρι το τέλος του έτους και η μεταρρύθμιση να προχωρήσει. Για να λειτουργήσει ο θεσμός χρειάζεται πάντως να μπουν στο σύστημα ακόμη 1.379 γιατροί.

Ποιες αλλαγές δρομολογούνται

Προσωπικοί γιατροί θα μπορούν να είναι μόνο οι παθολόγοι και οι γενικοί γιατροί και όχι καρδιολόγοι και άλλες ειδικότητες όπως είχε επιτραπεί, ενώ ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους παιδίατρους.

Ποιοι θα είναι προσωπικοί γιατροί:

- Δημόσιοι γενικοί γιατροί και παθολόγοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον θεσμό:

 Σήμερα συμμετέχουν στον θεσμό 2.224 δημόσιοι με ετήσια αποζημίωση ανά πολίτη και ανά ηλικία: 20€ (16-49), 23€ (50-69), 25€ (70+). Το όριο εγγραφών είναι οι 2.000 πολίτες.

- Ιδιώτες γενικοί γιατροί και παθολόγοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον θεσμό: Σήμερα συμμετέχουν στον θεσμό 1.241 ιδιώτες με ετήσια αποζημίωση ανά πολίτη και ανά ηλικία: 20€ (16-49), 30€ (50-69), και 45€ (70+). Το όριο εγγραφών κυμαίνεται από 857 μέχρι 2.000 πολίτες.

- Υφιστάμενοι αγροτικοί γιατροί που μετά την αναμόρφωση του θεσμού της υπηρεσίας υπαίθρου θα παρέχουν πλέον υπηρεσίες για ένα έτος ως προσωπικοί γιατροί: Δεν καταργούνται τα τοπικά ιατρεία που υπάρχουν ήδη στη χώρα, αλλά ανοίγουν επιπλέον θέσεις, ειδικά στις περιοχές που υπάρχει αυξημένη έλλειψη προσωπικών γιατρών, όπως είναι π.χ. η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία.

Μετά τον 1ο χρόνο της παροχής υπηρεσιών ως προσωπικοί, οι νέοι γιατροί που θα επιλέξουν να εκπαιδευτούν στην Παθολογία ή την Γενική Ιατρική, θα λαμβάνουν επιπλέον περί τα 30.000 € ετησίως, για τα 5 έτη που διαρκεί η εκπαίδευση τους, με την υποχρέωση να μείνουν ισάριθμα έτη στο ΕΣΥ μετά την ειδικότητα.

- Ιδιώτες γενικοί γιατροί και παθολόγοι που θα εγγραφούν στον θεσμό με ιδιωτική αποζημίωση: Παρέχεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα στους πολίτες να εγγράφονται σε όποιον ιδιώτη Γενικό Γιατρό η Παθολόγο γιατρό επιθυμούν. Στην περίπτωση αυτή η αποζημίωση του γιατρού δεν θα είναι προκαθορισμένη και δεν θα καλύπτεται μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλά θα καθορίζεται ιδιωτικά απευθείας μεταξύ του πολίτη και του γιατρού. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο γιατρός θα έχει πρόσβαση στον ατομικό φάκελο υγείας και θα χρειάζεται να καταχωρίζει τα δεδομένα του ασθενούς.
Θα ελέγχεται η απόδοσή τους

Παράλληλα, ορίζονται δείκτες απόδοσης για τους προσωπικούς γιατρούς. Για παράδειγμα, στο πεδίο πρόληψης και προαγωγής της υγείας, θα πρέπει μεταξύ άλλων να προχωρά σε:

-Καταγραφή του ετήσιου ελέγχου μέσω τεστ Pap και HPV-DNA test σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΕΔΥ

-Καταγραφή και παραπομπή γυναικών 50 ετών και άνω για μαστογραφία

-Καταγραφή ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας 65+

-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης σε ασυμπτωματικούς πολίτες σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για έγκαιρο εντοπισμό αδιάγνωστων υπερτασικών ασθενών

-Υπενθύμιση τήρησης του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών

Υποχρεωτικός ο προσωπικός γιατρός

Η ένταξη στον προσωπικό γιατρό είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όμως δεν θα υπάρξουν ποινές για τους πολίτες. Αν δεν επιλέξει μόνος του, θα αντιστοιχηθεί με κάποιο προσωπικό γιατρό από το υπουργείο Υγείας. Όσον αφορά τους γιατρούς και τους δείκτες αξιολόγησης, θα υπάρξουν επιβραβεύσεις αλλά και "ποινές".

Εντούτοις πολλά μένουν ακόμη να διευθετηθούν, όπως για παράδειγμα, εάν ένας γιατρός έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εγγεγραμμένων πολιτών για να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, θα μπορεί να είναι προσωπικός γιατρός και σε έναν πολίτη που θα τον πληρώσει ιδιωτικά; Επίσης ποια θα είναι τα κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς κι αν θα καλυφθούν οι κενές θέσεις ανά Δήμο. Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Υγείας, αναμένουμε τις σχετικές ΚΥΑ στις αρχές του Μαΐου.


Read More »
Δεύτερη ευκαιρία για τον προσωπικό γιατρό - Πότε ξεκινάει, τι θα γίνει με τις "ποινές" Δεύτερη ευκαιρία για τον προσωπικό γιατρό - Πότε ξεκινάει, τι θα γίνει με τις "ποινές" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Ηλεκτροκίνηση: Πληρωμή 2,7 εκατ. ευρώ σε 695 δικαιούχους, υπαγωγή 823 νέων ωφελούμενων

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Ηλεκτροκίνηση: Πληρωμή 2,7 εκατ. ευρώ σε 695 δικαιούχους, υπαγωγή 823 νέων ωφελούμενων

Πιστώθηκε σήμερα, με την 13η απόφαση πληρωμής στους λογαριασμούς 695 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το ποσό των 2.757.829,73 ευρώ.

Από τον Νοέμβριο έως σήμερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει επιδοτήσει 3.933 δικαιούχους με το ποσό των 11.319.060 εκατ. ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Την ίδια στιγμή, υπεγράφη η 16η απόφαση υπαγωγής πολιτών στο πρόγραμμα.

Μέσω αυτής εντάχθηκαν στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» και δικαιούνται επιδότηση, 823 νέοι ωφελούμενοι. Από αυτές τις αιτήσεις, οι 605 αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και οι 218 σε νομικά πρόσωπα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.947.009,34 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.822.212,6 ευρώ, αφορούν στα φυσικά πρόσωπα και τα 2.124.796,74 ευρώ σε νομικά πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει για τους πολίτες δυνατότητα υποβολής επιπλέον αιτήσεων μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, λόγω της 45ημερης προθεσμίας, που ορίστηκε μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023.

Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μέσω της εν λόγω ΚΥΑ, η οποία ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή, δίνουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη δυνατότητα να αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων είναι η 11/3/2024 και αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.
Read More »
Ηλεκτροκίνηση: Πληρωμή 2,7 εκατ. ευρώ σε 695 δικαιούχους, υπαγωγή 823 νέων ωφελούμενων Ηλεκτροκίνηση: Πληρωμή 2,7 εκατ. ευρώ σε 695 δικαιούχους, υπαγωγή 823 νέων ωφελούμενων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Τσικνοπέμπτη με το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στην πλατεία “Βούλγαρη” + Αποκριάτικο party στο Δημοτικό σχολείο "Θεμιστοκλής Ρίγγας"

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
Τσικνοπέμπτη με το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στην πλατεία “Βούλγαρη”
+ Αποκριάτικο party στο Δημοτικό σχολείο "Θεμιστοκλής Ρίγγας"


Read More »
Τσικνοπέμπτη με το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στην πλατεία “Βούλγαρη” + Αποκριάτικο party στο Δημοτικό σχολείο "Θεμιστοκλής Ρίγγας" Τσικνοπέμπτη με το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στην πλατεία “Βούλγαρη” + Αποκριάτικο party στο Δημοτικό σχολείο "Θεμιστοκλής Ρίγγας" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

«Σπάω τη σιωπή, σπάω ένα μπαλόνι»

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024
«Σπάω τη σιωπή, σπάω ένα μπαλόνι» Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού, μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας συμμετείχαν, σήμερα, 06-03-2024, σε μία δράση ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας και του εκφοβισμού «Σπάω τη σιωπή, σπάω ένα μπαλόνι», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου με τη συμμετοχή όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

 Σκοπός της δράσης ήταν να περάσει το μήνυμα σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές μας. Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Read More »
«Σπάω τη σιωπή, σπάω ένα μπαλόνι» «Σπάω τη σιωπή, σπάω ένα μπαλόνι» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Σελίδες