Εγνατία από… χρυσάφι - Πόσο θα κοστίζει από την 1η Ιανουαρίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018Στο τέλος του έτους αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της Εγνατίας, στην οποία προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ και η ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας θα πάρει μια γερή προίκα. Δεν είναι άλλη από τα διόδια, τα οποία από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα κάψουν στην κυριολεξία την τσέπη του κάθε διερχόμενου οδηγού! Η χρέωση θα φτάνει στα 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο, όπως προβλέπει η απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τα ετήσια έσοδα αναμένεται να φτάσουν στα 200 εκατομμύρια!

Ταυτόχρονα, οι δαπάνες διαχείρισης (συντήρηση, λειτουργία, ενέργεια κ.λπ.), συμπεριλαμβανομένων πλέον των εργασιών βαριάς (δομικής) συντήρησης, θα ανέρχονται σε 70-80.000.000 ευρώ το έτος.

Τουλάχιστον σ’ αυτό το ύψος έχουν εκτιμηθεί από τους εργαζόμενους της Εγνατίας ΑΕ, οι οποίοι γνωρίζουν όλα τα μεγέθη του οδικού άξονα.

Το πλεόνασμα από τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού θα είναι αρχικά πάνω από 100.000.000 ευρώ/έτος αυξανόμενο σε βάθος χρόνου αντίστοιχα με την αύξηση της κυκλοφορίας, ενώ σε ορίζοντα 35ετίας θα προσεγγίζει τα 300.000.000 ευρώ/έτος.

Στο σύνολο της 35ετίας και διατηρώντας σταθερή την τιμή διοδίων στα 0,05 ευρώ/χλμ., το αθροιστικό πλεόνασμα από τα έσοδα διοδίων υπερβαίνει τα 7 δισ. ευρώ. Εάν μάλιστα αυξηθούν περαιτέρω τα διόδια στο ύψος των παραχωρήσεων (0,07 ευρώ/χλμ.) το πλεόνασμα θα προσεγγίζει τα 10 δισ. ευρώ.


 
Read More »
Εγνατία από… χρυσάφι - Πόσο θα κοστίζει από την 1η Ιανουαρίου Εγνατία από… χρυσάφι - Πόσο θα κοστίζει από την 1η Ιανουαρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018 Rating: 5

Στο ΕΣΠΑ 46 επιχειρήσεις της Ηπείρου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018


Σε 46 ανέρχονται οι πράξεις που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για ερευνητικά έργα στους τομείς αγροδιατροφής, δημιουργικής βιομηχανίας ΤΠΕ, υγείας και Βιοτεχνολογίας.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 11.999.725, 58 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 2.374.982,67, ήτοι σύνολο 14.374.708,25.

Τις αποφάσεις ένταξης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και η σχετική λίστα εδώ


 
Read More »
Στο ΕΣΠΑ 46 επιχειρήσεις της Ηπείρου Στο ΕΣΠΑ 46 επιχειρήσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018 Rating: 5

Αναφορά από μέσα ενημέρωσης στην πορεία του π. Ηλία Μάκου στο χώρο της θεολογικής επιστήμης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018
Με αφορμή το άρθρο του π. Ηλία Μάκου για την αναγκαία και ορθή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να επιτρέψει το δεύτερο γάμο κληρικών, που προκάλεσε πανελλήνια συζήτηση, μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην πορεία του στο χώρο της θεολογικής επιστήμης. Να σημειωθεί ότι ο π. Ηλίας Μάκος έχει και νομικές σπουδές, αλλά τα δημοσιεύματα επικεντρώθηκαν  στις θεολογικές του σπουδές (δείτε παρακάτω, ενδεικτικά και μόνο, το αντίγραφο πτυχίου και την αναλυτική βαθμολογία του από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), τις οποίες ολοκλήρωσε ως αριστούχος (9,63). Ο π. Ηλίας Μάκος, μεταξύ άλλων, έτυχε και τιμητικής υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (δείτε παρακάτω τη σχετική βεβαίωση). Επίσης τέσσερις φορές έχει τιμηθεί για τις  επιδόσεις του στο Πανεπιστήμιο από τη Φοιτητική Εστία Τοσίτσα (δείτε παρακάτω τη βεβαίωση της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα). Έχει συγγράψει και θεολογικές μελέτες, που έχουν αποσπάσει επαίνους από επιστημονικούς φορείς, ενώ δύο βιβλία του από τις εκδόσεις "Αρμός" αναφέρονται σε θρησκευτικά θέματα.  Και δεν τα γράφουμε αυτά για να προβάλλουμε το πρόσωπο, αλλά για να δείξουμε ότι ο τόπος μας διαθέτει επιστήμονες, που εργάζονται με ζήλο σε διάφορους τομείς, προκειμένου να προσθέσουν το δικό τους μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Read More »
Αναφορά από μέσα ενημέρωσης στην πορεία του π. Ηλία Μάκου στο χώρο της θεολογικής επιστήμης  Αναφορά από μέσα ενημέρωσης στην πορεία του π. Ηλία Μάκου στο χώρο της θεολογικής επιστήμης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ο δε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018 Rating: 5

Σελίδες