Το πασχαλινό bazzar από το Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ"

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019


Χαρούμενες φατσούλες, παιδικά ξεφωνητά και καλλιτεχνικές πασχαλινές δημιουργίες ομόρφυναν τους πάγκους εργασίας, που είχαν στηθεί στο "ΠΑΝΘΕΟΝ" για τους μικρούς μας φίλους!!!
Παιδιά και γονείς κατέκλυσαν το "ΠΑΝΘΕΟΝ" προκειμένου να στολίσουν λαμπάδες και να δημιουργήσουν πασχαλινές κατασκευές, στο εργαστήρι που διοργάνωσε και φέτος το Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ", σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, του Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Γραικοχωρίου και του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σελεύκειας.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την πολύτιμη βοήθειά τους:
- τους εκπαιδευτικούς Στέργιο Παλπάνη, Βάσω Σισμανίδου, Αγγελική Ζιάκκα, Όλγα Τσούτση, Αγάπη Τσαουτσίδου, Κλειώ Παπαδοπούλου
- τη Βαρβάρα Τζοβάρα
- το μουσικό Κωνσταντίνο Λένη
- τους εθελοντές γονείς

Να ευχαριστήσουμε, επίσης, το Δ/ντη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, κ. Γιώργο Κύλλα, για την παραχώρηση των πάγκων εργασίας, τον κ. Θωμά Γεωργίου, με τα έπιπλα ΓΕΕΩΡΓΙΟΥ, για τις ξύλινες κορνίζες και το Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση του "ΠΑΝΘΕΟΝ".

Από όλους εμάς στο Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΆΔΝΗ", ευχές για
"Καλό Πάσχα", με υγεία, αγάπη, χαμόγελα και κοινωνική ευαισθησία!!!
Read More »
Το πασχαλινό bazzar από το Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ" Το πασχαλινό bazzar από το Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας: «Καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες»

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019


«Η Νέα Δημοκρατία έχει δύο ξεκάθαρους στόχους στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, που θα αποτελέσει γέφυρα για τη δημιουργία πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας και μεγάλης πολιτικής επικράτησης στις εθνικές εκλογές, και όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες με Περιφερειάρχες που αυτή στηρίζει» τονισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για την Οικονομία – Εθνικά Θέματα και Πολιτικές Εξελίξεις .

«Και οι δύο στόχοι είναι πλέον απόλυτα εφικτοί, αρκεί ν’ αφήσουμε στην άκρη τα ασήμαντα που μας χωρίζουν και σταθούμε στα σημαντικά που μας ενώνουν» σημειωσε ο Αντ. Μπέζας, ο οποιος αναφερομενος στον προεδρο της Ν.Δ, τονισε πως «η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την κοινωνία και τα εθνικά θέματα, η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η λαϊκίστικη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».
Read More »
Αντώνης Μπέζας: «Καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες» Αντώνης Μπέζας: «Καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Γκάλοπ για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019

*Δεν γίνεται συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Read More »
Γκάλοπ για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Γκάλοπ για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019


Το ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Δήμου Φιλιατών» (ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ) ενεργώντας ως Δικαιούχος της Πράξης με Τίτλο «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών» με Κωδικό ΟΠΣ 5002023 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τους ωφελούμενους (άτομα που μπορούν και δικαιούνται να τους παρέχονται υπηρεσίες από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Φιλιατών) να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά εγγραφής στο ΚΗΦΗ Τ.Κ. Κεστρίνης και στο Κ.Η.Φ.Η. Δ.Κ. Φιλιατών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής από 09/04/2019 έως και 22/04/2019.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Δομές:
Κ.Η.Φ.Η. Τ.Κ. Κεστρίνης - Υπεύθυνη ΚΗΦΗ κα Μπέη Ζωή τηλ.: 2665028694
Κ.Η.Φ.Η. Δ.Κ. Φιλιατών - Υπεύθυνη ΚΗΦΗ κα Ουζούνογλου Κωνσταντίνα τηλ.: 6936772970

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης μπορείτε να το δείτε εδώ
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Βραβείο στη Θεσπρωτή Μαρία Λαμπρίδου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019

Μια ιδιαίτερη στιγμή για τη Θεσπρωτή εκπαιδευτικό Μαρία Λαμπρίδου, πρώην αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού, που υπηρετεί ως δακάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, ήταν η βράβευσή της, πριν λίγους μήνες, από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος για την ευαισθητοποίηση από μέρους της στο θέμα αυτό των μαθητών/τριων. 
 
Στη συναισθηματική ομιλία της, η κα Λαμπρίδου,αναφέρθηκε στη δύσκολη μετάβαση από τη γέφυρα του σκάφους στην τάξη διδασκαλίας και τα 17 χρόνια συμμετοχής της στο πρόγραμμα "Παιδική Ημέρα", γεγονός που την βοήθησε να συνδυάσει την αγάπη της για τη θάλασσα με τα σχολικά της καθήκοντα. 
 
Μίλησε θερμά για το πρόγραμμα, το οποίο προωθεί τις αξίες, τα ιδανικά και τις επιλογές ζωής, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως τον θετικό αντίκτυπό του στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 
 
Η Μαρία Λαμπρίδου πάντα ανήσυχη, πάντα δραστήρια, πάντα δημιουργική, πάντα συμμετοχική, πάντα δοτική. 
Read More »
Βραβείο στη Θεσπρωτή Μαρία Λαμπρίδου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Βραβείο στη Θεσπρωτή Μαρία Λαμπρίδου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας για την αποκατάσταση του μύλου Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019


Την έγκριση της σύναψης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Σουλίου, για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση παραδοσιακού νερόμυλου Αγίου Δονάτου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στηθ έση Μύλος Σαμονίδας Σουλίου», αποφάσησε το δημοτικο συμβούλιο στην τελευταια συνεδρίαση.

Το έργο ανήκει στη δράση «Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριώνσε αγροτικές περιοχές» του τοπικού προγράμματος LEADER 2014-2020 που αφορά τον ΕΓΤΑΑ και ειδικότερα στον κωδικό δράσης 19.2.4.5 «Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες, και επενδύσεις που συνδέονται με τον πολιτισμό, τη διατήρηση αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών καθώς και δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης» σύμφωνα με το «ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ».

Η αποφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζει εκπρόσωπο του Δήμου Σουλίου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της εν λόγω διαδημοτικής συνεργασία., τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Παππά Παναγιώτη με αναπληρωτή αυτού, τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Πέτσιο Πέτρο. Εξουσιοδοτεί τη ΔήμαρχοΣουλίου, κ.Σταυρούλα–Μπραϊμη-Μπότση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός:

Χωματουργικά, Καθαιρέσεις-Μεταφορές. 8.507,302.
Σκυροδέματα 3.976,143.
Τοιχοποιίες-Λιθοδομές 7.055,334.
Αρμολογήματα-επιχρίσματα 19.122,715.
Κατασκευές ξύλινες μεταλλικές 60.992,386.
Πλακοστρώσεις-Επιστρώσεις 8.050,597.
Μονώσεις-Στεγανώσεις 2.670,238.
Χρωματισμοί 8.014,509.
Η/Μ εγκαταστάσεις 32.747,01
Προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ 208.064,66 Φ.Π.Α.24% 49.935,52
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (με ΦΠΑ ) 258.000€
Read More »
Σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας για την αποκατάσταση του μύλου Σουλίου Σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας για την αποκατάσταση του μύλου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019


Αποφάσεις για υλοποίηση δεκάδων έργων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Πρόκειται για έργα που αφορούν νέες οδικές υποδομές, αποκαταστάσεις ζημιών, βελτιώσεις οδικής ασφάλειας και προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αποκατάσταση λειτουργικότητας αντλιοστασίων ΤΟΕΒ.

Μεταξύ άλλων:

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Με αποφάσεις της Ο.Ε. δημοπρατούνται τα παρακάτω έργα, με τον συνολικό προϋπολογισμό του να ανέρχεται περίπου στο 1.474.οοο ευρώ.
«Αποκατάσταση οδού πρόσβασης πτηνοτροφικών μονάδων περιοχής Κωστακιών Άρτας», προϋπολογισμού 180.000 €.
«Βελτίωση επαρχιακής οδού Κουτσελιό – Ελληνικό – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλατανούσα – Δαφνωτή», προϋπολογισμού 200.000 €.
«Κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση Μεσογέφυρα στον Αώο ποταμό, σύνδεση Μέρτζιανης με Μολυβδοσκέπαστη», προϋπολογισμού 608.000 €.
«Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου (διασταύρωση για Άγιο Χαράλαμπο) και Τ.Κ. Καψάλων», προϋπολογισμού 77.500 €
«Άμεση αποκατάσταση οικιών από κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στη ΔΕ Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 124.000€.
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από Ξηρόλοφο προς Σκάνδαλο Θεσπρωτίας» μετά από υπερχείλιση παρακείμενου ρέματος», προϋπολογισμού 100.000€ .
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Γκρίκα», προϋπολογισμού € 74.400
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αμπελιά», προϋπολογισμού € 74.400.
«Αποκατάσταση – βελτίωση οδού προς Λύχνο του Δήμου Πάργας και σύνδεσή της με επαρχιακή οδό προς αποφυγή ατυχημάτων», προϋπολογισμού 35.500..

Διαγραμμίσεις σε Εθνικό- Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Τη δημοπράτηση έργων για διαγραμμίσεις σε τμήματα του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 372.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Με τις συγκεκριμένες εργολαβίες, εργασίες θα γίνουν:
 • στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας
 • στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης από Αϊ Γιάννη έως Κόνιτσα
 • στην Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζας
 • στην Ε.Ο. Καλπακίου - Κακαβιάς
 • στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων
 • στην παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

Ανάδειξη προσωρινών αναδόχων

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
 • «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης Αγίου Σπυρίδωνα – Βίγλας – Ράχης με επαρχιακή οδό προς Κορωνησία» προϋπολογισμού 230.000. Ανάδοχος Ι. Καραμπιτιάνης.
 • «Διευθέτηση ομβρίων και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 3ης επαρχιακής οδού στην Τ.Κ. Χουλιαράδων», προϋπολογισμού € 17.000. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.

Ανάδειξη οριστικών αναδόχων

Τέλος η Ο.Ε. ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους και προχωρούν προς υπογραφή οι συμβάσεις των παρακάτω έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.033,900 ευρώ.
 • «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
 • «Βελτίωση βατότητας στην οδό Πέρδικα – Λαγομάνδρα» προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος Γεώργιος Παπαζώης.
 • «Αποκατάσταση ζημιών στο καμπαναριό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λάιστας Ζαγορίου» προϋπολογισμού 15.500. Ανάδοχος Λάμπρος Κοσμάς.
 • «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Πέρδικας και σύνδεσή της με αρχαιολογικό χώρο Δυμόκαστρου», προϋπολογισμού € 470.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
 • «Άμεση αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου Νεγάδων - Φραγκάδων», προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος Βασίλειος Κούγκουλης &ΣΙΑ Ο.Ε.
 • «Άμεσες εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για αποφυγή άμεσων κινδύνων ατυχημάτων», προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλας- Β. Κακαριάρης Ο.Ε.
 • «Καθαρισμός κοίτης ρέματος Κακκάβου και επισκευή υπαρχόντων αναβαθμών», προϋπολογισμού 70.000 €.Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.
 • «Καθαρισμός κοίτης ποταμού Αρέθουα και ενίσχυση πρανών», προϋπολογισμού 120.000 €.Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.

Read More »
Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019 Rating: 5

Σελίδες