https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

ΜΕ «ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
ΜΕ «ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


Όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο πολιτικός βίος αυτής της κυβέρνησης μάλλον τελειώνει και πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το πολιτικό κατεστημένο το αντιλαμβάνεται και διακατέχεται από έναν εκνευρισμό που η Δημοκρατία δεν τη δικαιολογεί.

Η πιθανότητα να έχουμε εκλογές στην Ελλάδα είναι μεγάλη και ίσως- αν και το άγνωστο φοβίζει αρκετούς Θεσπρωτούς- αυτό αποτελέσει λύτρωση για τους Έλληνες. Προϋπόθεση είναι όμως οι εκλογές να δώσουν πολιτικές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια σωστή κατεύθυνση.

Ισχυρίζομαι, πως η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από πολλές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις

κι όχι απορρυθμίσεις που γνωρίσαμε. Μεταρρυθμίσεις αναγκαίες, συνετές και συνάμα ριζοσπαστικές, που θα μπορέσουν να χαρίσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία στην κοινωνία μας. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγάζουν από την ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας κι όχι να στοχεύουν να ικανοποιήσουν τους δανειστές μας. Μα πάνω απ’όλα, πρέπει τις αναγκαίες αλλαγές να ακολουθήσουν όχι μόνο ικανοποιητικές απαντήσεις, αλλά αποτελεσματικές λύσεις στα πολλά ζητήματα των ανθρώπων της Πατρίδας μας.

Αν όμως δε θα έρθουν εκλογές, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα από τη ΝΔ του κ.Σαμαρά «μετά την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας τι θα έρθει;». Αν πάλι γίνουν εκλογές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει απαντήσεις ή να ΄ναι καλά προετοιμασμένος στο ερώτημα «τώρα εκλογές, μετά τι θα έρθει;».

Επειδή η ΝΔ του κ.Σαμαρά έχει χάσει την αξιοπιστία της και η σημερινή πολιτική της μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα, αν όχι σε μια κοινωνική καταστροφή, δε θα αναφερθώ σ’ αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, που φαίνεται πως βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας, οφείλει να μην ξεχάσει, πως οι αναγκαίες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του δημόσιου συμφέροντος και της Πατρίδας μας. Οι αναγκαίες ριζοσπαστικές αλλαγές πρέπει να μας οδηγήσουν στο κλείσιμο «της μεταπολιτευτικής εποχής». Μιας εποχής που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην πολύμορφη κρίση της Ελλάδας. Μιας εποχής που έκλεισε τον κύκλο της και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας.

Στις αλλαγές που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν μια «άλλη» Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν υπάρξει ταύτιση απόψεων. Πρέπει να μπουν βάσεις στην Ελλάδα, αλλά και στη Θεσπρωτία, που θα μας απαλλάξουν από τις νοσηρές νοοτροπίες «βαλκανικού τύπου» και θα αποβλέπουν στην προκοπή της Πατρίδας, του Λαού και του Τόπου μας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πάνω απ΄ όλα να δημιουργηθεί και να εμπεδωθεί μια κουλτούρα συνεννόησης . Συνεννόηση που θα χρειαστεί στα δύσκολα που θα μας έρθουν…

Είμαι όμως αισιόδοξος, πως οι εκλογές που φαίνονται να έρχονται, ίσως αποτελέσουν μια μεγάλη ευκαιρία και για τη Θεσπρωτία. Τόσο οι συντοπίτες οπαδοί της ΝΔ, όσο και οι φίλοι συντοπίτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να υιοθετούν τις στείρες αντιπαραθέσεις, τους διχαστικούς λόγους ή τα σενάρια τρόμου. Ούτε πρέπει να περιορίζουν τον δημόσιο διάλογο σε διαπιστώσεις ή σε υπεραισιόδοξα σενάρια για την Ελλάδα. Στη Θεσπρωτία ας δώσει η κοινωνία ένα τέλος σ΄αυτή την μορφή «αδράνειας». Νομίζω έχουμε διαπιστώσει όλοι, πως δεν αρκεί να περιγράφουμε την πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε όλοι μας ή να πιστεύουμε μύθους που ελάχιστα έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι βέβαιος στη Θεσπρωτία, οι άνθρωποι, οι συντοπίτες μας, περιμένουν να ακούσουν πειστικά επιχειρήματα, σχέδιο, αλλά και πράξεις για λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του Νομού μας.

Για τη Θεσπρωτία που αγαπάμε και θέλουμε όλοι μας, πρέπει να μπουν θεμέλια πολλών και μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος μας. Χρειάζεται να γίνουν δημοκρατικές παρεμβάσεις που ίσως οδηγήσουν σε αλλαγή νοοτροπιών κι απαλλαγής από το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη Θεσπρωτία.

Οι πολιτικές παρεμβάσεις πρέπει να στοχεύουν πρωταρχικά στην ποιοτική αναβάθμιση της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου, αλλά και να περιέχουν πειστικές προτάσεις και λύσεις, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Θεσπρωτών και κυρίως των φτωχών και ξεχασμένων Θεσπρωτών. Πρέπει να ασκηθούν πολιτικές παρεμβάσεις, μακριά από τις νοοτροπίες του χθες, που θα αγκαλιάσουν όλους τους Θεσπρωτούς. Ιδιαίτερα «τους Ακρίτες» του δήμου Φιλιατών που ζουν την αδιαφορία κι εγκατάλειψη του Κράτους, τους δημότες του Σουλίου και της Ηγουμενίτσας που βιώνουν την έλλειψη μιας σχεδιασμένης πολιτικής που θα αναστρέψει το ζοφερό κλίμα που βιώνουν ή τους Απόδημους Θεσπρωτούς που ζουν με τις πικρίες τους για την Ελλάδα τον παραμελισμό και την αδιαφορία που νιώθουν από πάρα πολλούς που στη Θεσπρωτία τους θεωρούν «παράξενους».

Xωρίς τις νοοτροπίες του χθες, είναι ανάγκη να έρθουν καινούργιες αντιλήψεις. Αντιλήψεις που θα αφουγκραστούν τις ανάγκες, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς όλων των Θεσπρωτών με μια ποιοτική πολιτική σκέψη.

Ελπίζω οι Θεσπρωτοί να έχουν κατανοήσει αυτή τη φορά, πως με φθαρμένα υλικά δεν μπορεί να χτιστεί το καινούργιο που έρχεται, ούτε μπορούν να οικοδομηθούν σωστά όλα αυτά που είναι αναγκαία να γίνουν για την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία. Αν θεμελιωθούν οι προαναφερόμενες αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με «σαθρά υλικά», απ΄ όπου και να προέρχονται, τα πισωγυρίσματα και οι νοοτροπίες του χθες είναι βέβαιο πως θα επιστρέψουν. Και τότε… αλίμονό μας κι αλίμονο στην Ελλάδα. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
Read More »
ΜΕ «ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕ «ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ


Η συγκυβέρνηση, με πρόσφατη υπουργική απόφαση, ανέτρεψε νόμο του προηγούμενου έτους και απελευθέρωσε τις προσφορές!
Πλέον, προσφορές κι εκπτώσεις γίνονται ένα και το αυτό!
Συγκεκριμένα:
Κάθε επιχείρηση μπορεί να έχει σε ένα προϊόν, 9 μήνες προσφορά και 3 μήνες έκπτωση. Καταργήθηκε το 10ήμερο προσφορών κι η υποχρέωση να μην προσφέρεται το ίδιο είδος ξανά πριν παρέλθουν 60 μέρες.
Η επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση να δηλώνει σε καμία υπηρεσία ή φορέα τις προσφορές – Εμπορικό Σύλλογο, Τμήμα Εμπορίου, Παρατηρητήριο Τιμών – όπως συμβαίνει και με τις εκπτώσεις.
Η αναγγελία των προσφορών ταυτίζεται, πλέον με την αναγγελία εκπτώσεων, δηλαδή επιτρέπονται οι διπλές τιμές στη βιτρίνα και η αναγραφή ποσοστού %.
Η μόνη «υποχρέωση» είναι, στο 9μηνο των προσφορών, τα είδη με χαμηλότερη τιμή να μην υπερβαίνουν το 50% των συνολικών κωδικών. Αυτό, φυσικά, είναι αδύνατο να ελεγχθεί, άρα, ο καθένας μπορεί, παράνομα, να χαμηλώνει την τιμή σε όλα του τα προϊόντα.
Άρα:
Ουσιαστικά, έχουμε απελευθέρωση των εκπτώσεων.
Άρα:
Έχουμε ακόμη μια θλιβερή δικαίωση των προβλέψεων του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας.
Εκτός, αν πιστεύει κανείς, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι διαθέτουν τα τμήματα marketing, τον τρόπο να επικοινωνούν τις προσφορές προς τους καταναλωτές, όπως τα πολυκαταστήματα ή τα χρήματα για κάτι τέτοιο.
Πρέπει, όμως, να πούμε ότι «έβαλαν το χεράκι τους» και πολλοί συνάδελφοι, πανελλαδικά, με τις συχνές προσφορές, νόμιμες ή παράνομες, τις δήθεν εκποιήσεις, αλλά και κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι που τις προωθούσαν για τη δήθεν τόνωση των τοπικών αγορών.
Πλέον, το «όπλο» που είχαμε για να ξεστοκάρουμε εμπορεύματα, χρησιμοποιώντας το με μέτρο, γίνεται «μπούμερανγκ» εναντίον μας.
Με την απελευθέρωση των προσφορών, τα μεγάλα πολυκαταστήματα των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης κάλυψαν τη μισή χιλιομετρική απόσταση.
Την υπόλοιπη θα την καλύψουν με την ολοκληρωτική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Η απόφαση για την απελευθέρωση των προσφορών είναι πολιτική. Άρα είναι στο χέρι μας να ξεθεμελιώσουμε, πολιτικά, αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους της καταστροφής μας.
Read More »
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας του Προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2015.
• Δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του Δήμου κατά εντολή και υπό την εποπτεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Άρα υπάρχει εμπειρία που οδηγεί αυτός ο δρόμος. Αποτυπώνεται με σαφήνεια στα νούμερα της εισήγησης.
• Μέσα από αυτήν την διαδικασία καταμερίζεται και εξειδικεύεται, στους Δήμους, η πολιτική του κεντρικού αστικού κράτους. Ο προϋπολογισμός εντάσσεται στο Νέο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 , βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο όπως αυτές προωθούνται με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Το Παρατηρητήριο είναι το μέσο με το οποίο επιβάλλεται και ελέγχεται αυτή η διαδικασία.
• Η περικοπή κονδυλίων οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων(237 στον Δήμο το 2011, 174 σήμερα) και αντικατάσταση τους με συμβασιούχους μερικών μηνών, με 5μηνίτες του προγράμματος «ανακύκλωσης της ανεργίας» , με ΜΚΟ, με ΚΟΙΝΣΕΠ.., άρα και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Η περικοπή των κονδυλίων για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών ,οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση τους (π.χ. σκουπίδια). Άρα η περικοπή πόρων οδηγεί στην λειτουργία των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ,δηλαδή στην μετατροπή τους σε Α.Ε..
• Αυτή κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα του δημόσιου χρέους, αλλά είναι Στρατηγική επεξεργασμένη ,δρομολογημένες εξελίξεις και αποφάσεις στην Ε.Ε. και στην χώρα μας, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις από την δεκαετία του 1990 (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ κλπ).
• Η σημερινή κρίση επιταχύνει αυτές τις εξελίξεις μιας και υπάρχουν λιμνάζοντα κεφάλαια που απαιτούν να επενδυθούν για να έχουν κέρδη.
• Έτσι περικόπτονται ακόμα περισσότερο οι κρατικοί πόροι. Η ΣΑΤΑ το 2011 ήταν για τον Δήμο μας 1.450.000 ευρώ, σήμερα με άλλο όνομα 585.600 ευρώ, ενώ το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι του ύψους των 19 εκ. ευρώ. Το Π.Δ.Ε. ανύπαρκτο. Για αυτό έργα αναγκαία για τον λαό και τον τόπο απουσιάζουν όπως έργα αντισεισμικής προστασίας, αντιπλημμυρικά, νέα σχολεία……
• Σας είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τον νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», η δε Λ.Σ. έχει εκφράσει ,επανειλημμένα, την αντίθεση της σε αυτόν. Ωστόσο με βάσει τον αυτόν και τους νόμους που ακολούθησαν οι Δήμοι θα έπρεπε να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 4.079,4 δις ευρώ ,αλλά σε αυτόν έχει εγγραφεί το ποσό των 2.571,6 δις ευρώ. Δηλαδή δίνονται στους Δήμους ,από αυτούς που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον νόμο, 1.507,8 δις ευρώ λιγότερα !! Αυτά έρχονται προστεθούν στα 11 δις ευρώ που το κεντρικό κράτος έχει εισπράξει για λογαριασμό των Δήμων αλλά δεν τα αποδίδει σε αυτούς. Αλλά και ο Δήμος δεν διεκδικεί.
• Άρα το οικονομικό πρόβλημα της Τοπικής Διοίκησης είναι πρωτίστως πολιτικό. Είναι θέμα στρατηγικών επιλογών, επιλογή δρόμου ανάπτυξης και των συμφερόντων που υπηρετεί. Για αυτό με την υπερψήφιση αλλά και την υλοποίηση του προϋπολογισμού αναλαμβάνετε σοβαρές ευθύνες. Βοηθάτε να περάσει η κυβερνητική πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην φτώχια και στην εξαθλίωση.
• Η Λ.Σ. έχει προτείνει την μείωση των ανταποδοτικών τελών, πράγμα που έχει ζητήσει και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Το ίδιο έκανε και εκπρόσωπος της Λ.Σ. και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ για τέλη ύδρευσης αποχέτευσης με συγκεκριμένες προτάσεις. Απορρίψατε τις προτάσεις μας παραπέμποντας τες στην Επιτροπή Αλληλεγγύης του Δήμου. Οι προτάσεις μας όμως δεν αφορούν μόνο αυτούς που δεν έχουν το πιάτο στο τραπέζι ,αλλά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας , αφού για όλους έχει μειωθεί τα εισόδημα τα τελευταία χρόνια.
• Ο Θωμάς Παππάς που καταψηφίζει τον προϋπολογισμό είπε ότι «πιστεύει στην Ευρώπη». Αυτά όμως που συζητάμε είναι κατευθύνσεις από τα όργανα της Ε.Ε. και δεν υλοποιούνται μόνο στην Ελλάδα.
• Ο δε Ανδρέας Νταής που επίσης καταψηφίζει τον προϋπολογισμό είπε, αναφερόμενος σε αυτόν είπε, ότι «όλα όσα ξέρουμε αλλάζουν» γιατί με τις εκλογές που έρχονται «το Μνημόνιο φεύγει και αλλάζει η πολιτική κατάσταση». Καλά θα κάνει να μη λέει μεγάλα λόγια. Γιατί στις εκλογές αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η κυβέρνηση. Αν όμως αναλάβουν πάλι δυνάμεις που ανάβουν κεράκι στο εικονοστάσι της Ε.Ε. ,τους ίδιους προϋπολογισμούς θα φέρνουν. Η κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την «Ευρώπη 2020» και το «euro+», που ακολουθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις πλην ΚΚΕ ,αυτά επιτάσσουν. Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι η αφορμή για να περάσουν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις ,που έχουν αποφασισθεί στα όργανα της Ε.Ε. και υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της.
• Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό όχι γιατί «έτσι είθιστε» όπως λέει ο Κ. Δήμαρχος αλλά γιατί αρνούμαστε την φιλοσοφία του ότι «αυτή είναι η κατάσταση, τι να κάνουμε;». Αν ,όπως εκτιμούμε όλοι, η κατάσταση είναι κακή τότε επιβάλλεται να την αλλάξουμε. Να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό , να απευθυνθούμε στους κατοίκους του Δήμου μας, να τους ενημερώσουμε για τις αιτίες των προβλημάτων τους και να τους καλέσουμε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή. Όλοι στους δρόμους. Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με την ψήφο και τον λαό στους καναπέδες.
• Το ΚΚΕ θα κάνει ότι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση , για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της λαϊκής πάλης και τις διεκδίκησης άμεσων μέτρων, που έχουν επείγοντα χαρακτήρα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Διεκδικούμε:
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, απαιτώντας αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, μείωσή του στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, διεύρυνσή τους..
Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.
Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες δήμων και περιφερειών.
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας.
Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας όπως τα έχουμε προτείνει στο Δ.Σ.
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Το ΕΠΑΛ Φιλιατών ευχαριστεί το Κ.Π.Ε. Φιλιατών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Το ΕΠΑΛ Φιλιατών ευχαριστεί το Κ.Π.Ε. Φιλιατών
 

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών επισκέφτηκε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιατών και θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Φιλιατών για την παραχώρηση του Δημοτικού λεωφορείου, το Κ.Π.Ε. Φιλιατών για την πολύ κατατοπιστική ενημέρωση και την κα. Μπαλαούρα για την ξενάγηση στο ομώνυμο συγκρότημα υδροκίνησης.
Read More »
Το ΕΠΑΛ Φιλιατών ευχαριστεί το Κ.Π.Ε. Φιλιατών Το ΕΠΑΛ Φιλιατών ευχαριστεί το Κ.Π.Ε. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές


Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές συνέβη χθες βράδυ στη διασταύρωση των οδών Μ.Μερκούρη και Πολυτεχνείου,στο κέντρο της Πρέβεζας.
 
Συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό,ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν επί της Πολυτεχνείου, παραβίασε το STOP, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με άλλο όχημα το οποίο κατευθυνόταν ανοδικά της οδού Μ.Μερκούρη.
 
 
 
Από το τροχαίο δεν τραυματίστηκαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων,αλλά για αρκετή ώρα προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή.
 
Προανάκριση, διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Εμπρησμός και πυροβολισμοί σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Εμπρησμός και πυροβολισμοί σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

 
 
Επίθεση αγνώστων δέχτηκε στις 8.30 το βράδυ κτηνοτροφική μονάδα που λειτουργεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στο ακριτικό χωριό Ορεινό Πωγωνίου.
 
Ειδικότερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην στάνη, στο χώρο όπου φυλάσσονταν σε ειδική καρότσα 150 δέματα από τριφύλλι, τροφή για τα αιγοπρόβατα.
 
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ όπως καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια της μονάδας Σοφία Δημητρίου, όταν μαζί με τον γιο της προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά, δέχτηκαν πυροβολισμούς προκειμένου να μην πλησιάσουν τον φλεγόμενο χώρο.
 
Είναι η τρίτη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, που η κτηνοτροφική μονάδα βρίσκεται στο στόχαστρο αγνώστων. 
 
Η δεύτερη φορά ήταν στις 19 Νοεμβρίου.
 
Η κ. Δημητρίου καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί απειλές από κτηνοτρόφους της περιοχής των συνόρων, ντόπιους και Αλβανούς, οι οποίοι επιδιώκουν με αυτές τις ενέργειες να σταματήσει η λειτουργία της μονάδας και να εκμεταλλεύονται τα βοσκοτόπια.
Read More »
Εμπρησμός και πυροβολισμοί σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα  Εμπρησμός και πυροβολισμοί σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Μήνυμα του Προέδρου του Δ. Σ. Ηγουμενίτσας, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Μήνυμα του Προέδρου του Δ. Σ. Ηγουμενίτσας, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά


Οι γιορτές των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς έρχονται φέτος μέσα σε κλίμα έντονης κοινωνικής, οικονομικής

και πολιτικής αβεβαιότητας.

Ελπίζω να βρούμε τη δύναμη να υπερβούμε τα εμπόδια και να αποδράσουμε από τη γκρίζα πραγματικότητα.

Εύχομαι η κοινωνική αλληλεγγύη, η αγάπη των φίλων και η οικογενειακή γαλήνη, να μας βοηθήσουν να περάσουμε τις γιορτές με χαρά, αισιοδοξία, χαμόγελο και κυρίως με σωματική

και ψυχική υγεία.

Καλά Χριστούγεννα και

ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος.

Δονάτος Μαρτίνης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Μήνυμα του Προέδρου του Δ. Σ. Ηγουμενίτσας, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά Μήνυμα του Προέδρου του Δ. Σ. Ηγουμενίτσας, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Θηρία, αειφορική θηρία, νόμοι και ηθική»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Θηρία, αειφορική θηρία, νόμοι και ηθική»

 
Εχτές την Πέμπτη 18/12/2014, κατά τις ώρες 19:00-21:00, σε συνεργασία του Κ.Π.Ε. Φιλιατών με την 5η Κυνηγητική Ομοσπονδία Ηπείρου και τους τοπικούς Κυνηγητικούς συλλόγους, διοργανώθηκε ημερίδα με τίτλο «Θηρία, αειφορική θηρία, νόμοι και ηθική», στην αίθουσα Πάνθεον του Δήμου Ηγ/τσας. 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Θηρία, αειφορική θηρία, νόμοι και ηθική» Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Θηρία, αειφορική θηρία, νόμοι και ηθική» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει πάνω από την καμπίνα του φορτηγού 7 μετανάστες

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει πάνω από την καμπίνα του φορτηγού 7 μετανάστες


Ένας 40χρονος αλλοδαπός διακινητής και επτά (07) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος αλλοδαπός οδηγός του μετέφερε κρυμμένους στο χώρο πάνω από την καμπίνα του τράκτορα, επτά (07) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει πάνω από την καμπίνα του φορτηγού 7 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει πάνω από την καμπίνα του φορτηγού 7 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Μαθητές της Παραμυθιάς ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα και ενδημικά είδη πανίδας στο Θεσπρωτικό χώρο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

Μαθητές της Παραμυθιάς ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα και ενδημικά είδη πανίδας στο Θεσπρωτικό χώρο


Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί για το Περιβάλλον και την Αειφορία,  πραγματοποίησε εκδήλωση στην Παραμυθιά.

Την Τρίτη 16/12/2014 και την Πέμπτη 18/12/2014 πραγματοποίησε ενημερώσεις-παρουσιάσεις με τίτλο «Προστατευόμενα και ενδημικά είδη πανίδας στο Θεσπρωτικό χώρο». 

Η εκδήλωση έγινε με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς (16/12/2014) καθώς και των μαθητών του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς (18/12/2014), κατά τις ώρες 09:00 -13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, «Καρκαμίσι», του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Μαθητές της Παραμυθιάς ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα και ενδημικά είδη πανίδας στο Θεσπρωτικό χώρο Μαθητές της Παραμυθιάς ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα και ενδημικά είδη πανίδας στο Θεσπρωτικό χώρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 


Ο Διοικητής και το προσωπικό της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου σας εύχονται για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και τον ερχομό του νέου έτους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα Ειρηνική και Δημιουργική Νέα Χρονιά 

Βασίλειος Ε. Κώνστας Αρχιπύραρχος
Read More »
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:27 σήμερα το πρωί και έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Θεσπρωτίας

Ο σεισμός είχε ένταση  3,6 βαθμούς στη κλίμακα Ρίχτερ και είχε επίκεντρο το χωριό Φοινίκι Φιλιατών, 10 χλμ Βόρεια Βορειοανατολικά της Ηγουμενιτσας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας Σεισμική δόνηση πριν λίγο στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014 Rating: 5