Εκτός λειτουργίας τα Facebook, Messenger και Instagram

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Εκτός λειτουργίας τα Facebook, Messenger και Instagram


Οι υπηρεσίες του ομίλου Facebook φαίνεται να είναι μη προσβάσιμες περίπου από τις 18:50, το απόγευμα της Δευτέρας, με τους χρήστες να μην μπορούν να επισκεφθούν τις αντίστοιχες ιστοσελίδες, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν "πέσει" το Facebook, το Instagram, το Messenger, αλλά και το Whatsapp για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο, όπως φαίνεται από την "έκρηξη" των αναφορών στο site downdetector.
Read More »
Εκτός λειτουργίας τα Facebook, Messenger και Instagram Εκτός λειτουργίας τα Facebook, Messenger και Instagram Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ελέγχονται για πλαστά εμβολιαστικά σημεία στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Ελέγχονται για πλαστά εμβολιαστικά σημεία στην Ήπειρο


Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει και εμβολιαστικά κέντρα στην Ήπειρο που ελέγχονται για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.

Το γεγονός αυτό έκανε γνωστό ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Άγγελος Μπίνης, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης στο STAR ανέφερε ότι «τα 25 εμβολιαστικά σημεία που ελέγχονται προληπτικά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κρήτη, την Ήπειρο, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας».

Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μελετούν προσεκτικά τα μοτίβα για να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες. Δηλ. βλέπουν ότι σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα πηγαίνει κόσμος από μακρινές περιοχές, κάτι που φαίνεται από τον ταχυδρομικό τους κώδικα.

Σε άλλη περίπτωση διαπιστώνουν προσέλευση σε συγκεκριμένες απογευματινές ώρες άρα μπορεί κάποιος συγκεκριμένος υπάλληλος να έχει βάρδια εκείνη την ώρα και να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά.

Σε μια τρίτη περίπτωση βλέπουν απότομη αύξηση των εμβολιασμών μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από εκεί που οι αριθμοί ήταν χαμηλοί.

«Τα ψηφιακά ίχνη, ο πλούτος των βάσεων δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη συνεχή επιτήρηση του συστήματος και την ανίχνευση ανώμαλων μοτίβων» τονίζει ο κ. Μπίνης.
Read More »
Ελέγχονται για πλαστά εμβολιαστικά σημεία στην Ήπειρο Ελέγχονται για πλαστά εμβολιαστικά σημεία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

“Συρρικνώνεται” η Θεσπρωτία. 265 γεννήσεις και 596 θάνατοι σε ένα χρόνο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
“Συρρικνώνεται” η Θεσπρωτία. 265 γεννήσεις και 596 θάνατοι σε ένα χρόνο


Πληθυσμό που αντιστοιχεί σε μία κωμόπολη έχασε μέσα σε ένα χρόνο η Ήπειρος. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής για την φυσική κίνηση του πληθυσμού το 2020 δεν αφήνουν κανένα περιθώρια αισιοδοξίας.

Δυσοίωνα είναι για ολόκληρη τη χώρα, πολύ περισσότερο όμως για την Ήπειρο καθώς κατατάσσεται στις πιο γερασμένες περιοχές.

Οι απώλειες πληθυσμού κατά την προηγούμενη χρονιά φτάνουν στις δύο χιλιάδες. Δύο χιλιάδες περισσότεροι από τις γεννήσεις είναι οι θάνατοι που καταγράφηκαν.

Οι γεννήσεις στην Ήπειρο κατά την διάρκεια του 2020 ανήλθαν στις 2.202 και οι θάνατοι στις 4.209.

Η Άρτα και τα Γιάννινα είναι οι νομοί με τις μεγαλύτερες απώλειες πληθυσμού.

Στην Άρτα οι γεννήσεις ήταν μόλις 395 και οι θάνατοι ανήλθαν σε 1.019.

Στη Θεσπρωτία οι γεννήσεις ήταν 265 και οι θάνατοι 596, στην Πρέβεζα οι γεννήσεις ανήλθαν σε 372 και οι θάνατοι σε 765 και τέλος στα Γιάννινα οι γεννήσεις έφτασαν στις 1.170 και οι θάνατοι στους 1.829.

Το 2020 δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας καθώς μείωση του πληθυσμού καταγράφεται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας σε μείζον το δημογραφικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι από την Ελληνική Στατιστική ξεκινά η απογραφή πληθυσμού η οποία γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Τα στοιχεία της απογραφής καθορίζουν τόσο τις έδρες στα Δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και τις βουλευτικές έδρες ανά νομό.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να επέλθουν αλλαγές που μεταφράζεται σε μείωση των βουλευτικών εδρών καθώς ο πληθυσμός φαίνεται ότι έχει κινηθεί καθοδικά την τελευταία δεκαετία.
Read More »
“Συρρικνώνεται” η Θεσπρωτία. 265 γεννήσεις και 596 θάνατοι σε ένα χρόνο “Συρρικνώνεται” η Θεσπρωτία. 265 γεννήσεις και 596 θάνατοι σε ένα χρόνο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

35 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
35 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο



Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 28
ΠΕ Πρέβεζας 5






Read More »
35 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 35 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικών Μεταφορών και στην απονομή βραβείων μεταφορών Δημήτριος Τσαμπούλας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικών Μεταφορών και στην απονομή βραβείων μεταφορών Δημήτριος Τσαμπούλας


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, συμμετείχε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στο Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές, που διοργανώθηκε από τον ΕΕΣΥΜ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, στο περιθώριο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Logistic Εφοδιαστική Αλυσίδα 2021.

Στόχος του συνεδρίου αποτέλεσε η διερεύνηση των ωφελειών και των προκλήσεων , αλλά και η διαδικασία βελτιστοποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού στα αστικά κέντρα, με την βοήθεια προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων, με στόχο την βιώσιμη οικονομία, εναρμονισμένη σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Η Πρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμμετείχε στην τελετή απονομής των βραβείων μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» των ετών 2020 και 2021, όπου βραβεύθηκαν οι εργασίες φοιτητών που ξεχώρισαν για την καινοτομία και την ευρηματικότητά τους. Το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» θεσπίστηκε στη μνήμη του εκλιπόντα Καθηγητή του Ε.Μ.Π., Δημητρίου Τσαμπούλα, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές, στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το ΕΜΠ και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς και Ελληνικά Επιμελητήρια και φορείς Μέλη και συνεργάτες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, ο δε διαγωνισμός γίνεται σε Πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών και νέων αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν Τομέα – Κατεύθυνση Μεταφορών ή Ναυτιλίας.
Read More »
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικών Μεταφορών και στην απονομή βραβείων μεταφορών Δημήτριος Τσαμπούλας Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικών Μεταφορών και στην απονομή βραβείων μεταφορών Δημήτριος Τσαμπούλας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής



Κατά τη σημερινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την εκλογή νέων Κοσμητόρων και Γραμματέων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής συγκεντρώνοντας 256 θετικές ψήφους.

Η μεγάλη αποδοχή και η ανανέωση της εμπιστοσύνης όπως εκφράστηκε διακομματικά, με την ευρεία πλειοψηφία που συγκέντρωσε για μία ακόμη φορά στο πρόσωπο του ο βουλευτής Θεσπρωτίας, αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του έργου του. Η θέση του Κοσμήτορα αφορά οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Βουλής, και είναι επικουρική στα καθήκοντα του Προέδρου.
Read More »
Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Την Κυριακή η γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Την Κυριακή η γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 04-10-2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΘ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σας καλεί στην εκλογοαπολογιστική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την Κυριακή 10 Οκτώβρη και ώρα 7.00 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου με θέματα:
1. Διοικητικός Απολογισμός
2. Οικονομικός Απολογισμός
3 Προκήρυξη εκλογών
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους των Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, να δώσουν μαζικά το παρόν στην Γενική Συνέλευση, να πάρουν μέρος στην συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Καλούμε επίσης όλα τα Σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Θ. να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την συμμετοχή των Αντιπροσώπων τους στην Γ.Σ., να καλέσουν τα Διοικητικά Συμβούλια, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου του Ε.Κ.Θ., ενός Συνεδρίου με ανοιχτές Δημοκρατικές διαδικασίες που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα Σωματεία. Δυναμώνουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, μαχητικά απαντάμε σε Κυβέρνηση και εργοδοσία. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στον γύψο οι αγώνες μας και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Για τη Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
Την Κυριακή η γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Την Κυριακή η γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 



Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (03-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (22) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

(18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-12- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(4) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
Πρόστιμο (300) ευρώ σε κατάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο.
Πρόστιμο (1.500) ευρώ σε υπεύθυνο επιχείρησης και αναστολή λειτουργίας της για -15- ημέρες για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
Πρόστιμο (300) ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Πρόστιμο (300) ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ο Λάμποβος 37 χρόνια πριν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021

Ένα ταξίδι στο παρελθόν μας προσφέρει το βίντεο του Δημήτριου Μπρέστα που παρουσιάζει τον Λάμποβο της Παραμυθιάς του 1984.

Τότε που η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς διάνυε τα τελευταία χρόνια και ως ζωοπανήγυρη, εξ ου και το ατ-μπαζαρ, με τον Γαλατά να φιλοξένει τα άλογα και τα γαϊδουράκια που όλοι θυμόμαστε να πωλούνται στον Λάμποβο.

Τότε που η εμποροπανήγυρη πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Παραμυθιάς, ίσως όχι με την σημερινή οργάνωση αλλά σίγουρα με περισσότερο κέφι.

Τότε που εκτός από τα γνωστά εμπορεύματα, πουλιόνταν και τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα, που άλλα είναι μαζί μας ακόμα και άλλα τα θυμόμαστε μονό από παλιές φωτογραφίες και βίντεο.

Ένα βιντεο με τον Λαμποβο με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον που μας γεννά μνήμες και που σε οσους τον ζούσαμε μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα.


 
 
Read More »
Ο Λάμποβος 37 χρόνια πριν… (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Λάμποβος 37 χρόνια πριν… (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Σεπτέμβριος με 1.655 κρούσματα για την Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Σεπτέμβριος με 1.655 κρούσματα για την Ήπειρο



1.655 κρούσματα αφήνει ο Σεπτέμβριος στην Ήπειρο και καθίσταται ο μήνας με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό καθώς το ρεκόρ μέχρι στιγμής κρατά ο Αύγουστος κατά την διάρκεια του οποίου είχαν επιβεβαιωθεί 2.285.

Από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα στην Ήπειρο έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 12.385 κρούσματα.

Όπως αναφέρθηκε ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό ήταν ο περασμένος Αύγουστος, ωστόσο η έκρηξη αυτή δεν είχε οδηγήσει σε πίεση το δημόσιο σύστημα υγείας. Κι αυτό αποδόθηκε κυρίως στο γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός όσων νόσησαν ήταν έφηβοι και νέοι.

Ο Σεπτέμβριος μέτρησε 1.655 κρούσματα για την Ήπειρο, είχε μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών ενώ υπήρξαν τουλάχιστον και πέντε περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους.

Στο Νομό Ιωαννίνων τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώθηκαν 977 κρούσματα, στο Νομό Θεσπρωτίας 329, στο Νομό Άρτας 133 και στο Νομό Πρέβεζας 216.

Η Ήπειρος εισήλθε στον κύκλο της πανδημίας πριν από έναν ουσιαστικά χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς μέχρι τότε και για διάστημα έξι μηνών μετρούσε λιγότερα από εκατό κρούσματα.

Από τον Σεπτέμβριο ωστόσο της προηγούμενης χρονιάς υπήρξε αύξηση, κατά διαστήματα και έκρηξη.

Από τους δυσκολότερους μήνες ήταν ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος καθώς πέρα από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σημειώθηκε τεράστια πίεση στα νοσοκομεία και για πρώτη φορά έγιναν διακομιδές εκτός Ηπείρου.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι τώρα ο μήνας με τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων -312- ήταν ο Ιούνιος.

Η εξέλιξη τον τελευταίο ένα χρόνο:
Σεπτέμβριος 2020 130 κρούσματα
Οκτώβριος 743
Νοέμβριος 829
Δεκέμβριος 267

Ιανουάριος 2021 158 κρούσματα
Φεβρουάριος 636
Μάρτιος 1.437
Απρίλιος 1.101
Μάιος 1.290
Ιούνιος 312
Ιούλιος 1.486
Αύγουστος 2.285
Σεπτέμβριος 1.655
Read More »
Σεπτέμβριος με 1.655 κρούσματα για την Ήπειρο Σεπτέμβριος με 1.655 κρούσματα για την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συνάντηση με την δημοτική αρχή ζητά η επιτροπή του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Συνάντηση με την δημοτική αρχή ζητά η επιτροπή του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΡΟΣ
1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
2. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στο Ιστορικό Κέντρο Παραμυθιάς, σας παρακαλούμε να μας ορίσετε ημερομηνία και ώρα συνάντησης με θέμα τις μέχρι τώρα διαδικασίες και προτεραιότητες που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και μελλοντικές ενέργειες.

Παραμυθιά 28-9-2021
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Read More »
Συνάντηση με την δημοτική αρχή ζητά η επιτροπή του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς Συνάντηση με την δημοτική αρχή ζητά η επιτροπή του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ & ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ & ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη


Οι πολίτες, του Δήμου Φιλιατών, περιμένουν – ματαίως κατά την γνώμη μου – από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να θέσει ένα τέλος στον κατήφορο που έχει πάρει ο τόπος την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία. Υποσχέθηκαν πριν οχτώ χρόνια να ενισχύσουν την πρωτογενή παραγωγή, να εκσυγχρονίσουν και να εμπλουτίσουν το δημοτικό μας σφαγείο με μονάδα σφαγής βοοειδών. Έρχονται σήμερα, μετά από οχτώ χρόνια να ανακοινώσουν ότι το σφαγείο υπολειτουργεί και οδηγείται σε κλείσιμο,

Ο δημοτικός Ξενώνας που βρίσκεται στην πόλη των Φιλιατών επί πέντε χρόνια είναι ανενεργός και τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, παράτυπα, Γιατρούς, Νοσηλευτές κ.α. Ερωτάται η Δημοτική αρχή, με βάση πιά απόφαση τους φιλοξενεί και ποιος πληρώνει τα έξοδα?. Είχανε υποσχεθεί από τις αρχές της προηγούμενης δημοτικής τους θητείας, ότι. Θα εντάξουν το ξενώνα στον αναπτυξιακό νόμο προσθέτοντάς του δύο ακόμα ορόφους. Αντ’ αυτού στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε δια ζώσης, μετά από είκοσι μήνες, στις 01/ Οκτώβρη / 2021 ημέρα Παρασκευή, αποφασίστηκε, με πλειοψηφία και με την συναίνεση της Τοπικής Κοινότητας Φιλιατών, να ενοικιαστεί ο εν λόγω Ξενώνας σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στα Ιωάννινα για να το μετατρέψει σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας { Τύπου ΨΥΧΑΡΓΩ }. Το εν λόγω Κέντρο προβλέπεται να απασχολήσει είκοσι τέσσερεις υπαλλήλους και να φιλοξενεί δεκαπέντε πάσχοντες, από το Νομό Ιωαννίνων που χρειάζονται ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη και καθημερινή φροντίδα. Η παραχώρηση του ξενώνα μας για πέντε συν τέσσερα έτη χωρίς ενοίκιο δίνεται με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβουν τα έξοδα επισκευής και συντήρησης του ξενώνα, για όσο χρόνο λειτουργήσει το εν λόγω κέντρο και θα απασχολήσουν προσωπικό αποκλειστικά από το Δήμο Φιλιατών, Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί που λέγανε, ότι, θα αναδείξουν τα αξιοθέατα του τόπου μας προσελκύοντας επισκέπτες και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας, βάλανε ταφόπλακα στις όποιες προοπτικές ανάπτυξης υπήρχαν στους προαναφερόμενους τομείς. Η απόφαση αυτή πάρθηκε βεβιασμένα χωρίς να εξεταστούν οι εναλλακτικές δυνατότητες το εν λόγω Κέντρο να συλλειτουργήσει σε συνεργασία με το ΨΥΧΑΡΓΩ ή να στεγαστεί σε πλεονάζουσες αίθουσες που υπάρχουν εντός του Νοσοκομείου Φιλιατών. Δεν εξετάστηκαν επίσης η δυνατότητα να εγκατασταθεί στις αίθουσες του πρώην Δημαρχείου Φιλιατών που πρόσφατα ανακαινίσθηκε καθώς και η πιθανότητα να ανακατασκευαστεί το πρώην κτίριο του Ζούλα, που τώρα ανήκει στο Δήμο μας. Το ζητούμενο για την Δημοτική Αρχή ήτανε και είναι να τοποθετεί, κυριολεκτικά και ουσιαστικά, ταφόπλακες στις όποιες προοπτικές υπάρχουν για την ανάπτυξη του τόπου μας επιδιώκοντας να μετατρέψει όλη την επικράτεια του Δήμου σε ένα μεγάλο χωριό για να έρθουν στη συνέχεια οι επιτήδειοι να αγοράσουν τις περιουσίες των συμπολιτών μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο και κατανοητό γιατί το Υποθηκοφυλάκειο που εδρεύει στην πόλη των Φιλιατών, δεν λειτουργεί εδώ και ένα εξάμηνο, με αποτέλεσμα να χάνονται προθεσμίες και να εμποδίζεται η τακτοποίηση των περιουσιακών υποθέσεων των συμπολιτών μας στον προβλεπόμενο χρόνο. Λόγω της μη αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής έκλεισε και το Υποκατάστημα Φιλιατών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Όσοι, περιμένουν ακόμα ελπίζοντας στις δήθεν αγαθές προθέσεις της νυν Δημοτικής Αρχής, καλά θα κάνουν να ανασκουμπωθούν και να πλαισιώσουν το πολιτικό τσουνάμι που θα απαλλάξει τον τόπο από τους καταστροφείς του και τους έξωθεν υποστηρικτές τους, που αντιπαλεύουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του δήμου μας και των συμπολιτών μας.



Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΦΕΚΗΣ
Read More »
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ & ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ & ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα



Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής των συμπληρωματικών εγγραφών βρεφών-νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του Οργανισμού για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων, εντός τριών ημερών και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους ΒΝΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ΒΝΣ ΟΑΕΔ βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.oaed.gr

Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 06:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2021) έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που εξασφαλίζει την αρμονική εκπαιδευτική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού.
Read More »
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Σωστές απαντήσεις, στα σωστά όμως ερωτήματα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Σωστές απαντήσεις, στα σωστά όμως ερωτήματα


Όταν μιλάμε για τα κόμματα ή πολύ περισσότερο για τις παρατάξεις που καθόρισαν τον μεταπολεμικό και μεταπολιτευτικό βίο της χώρας αναμφίβολα η συζήτηση έχει μια ιστορικότητα.

«Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν, κι αυτό το κόμμα είναι ένα ζωντανό κίνημα, όχι ένα ιστορικό μνημείο» όπως είχε πει ο Τόνι Μπλερ το μακρινό 1994 – φράση που θα μπορούσε να έχει πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ακόμα και ο Κώστας Σημίτης αλλά και ο Όλαφ Σόλτς του προσφάτως ανακάμψαντος SPD – όλοι σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους και στιγμές. Το σίγουρο είναι ότι οι κοινωνίες ψηφίζουν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Βρισκόμαστε κοντά στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, στην αυγή μιας εποχής με τεράστιες προκλήσεις, κινδύνους αλλά και δυνατότητες, έχοντας διανύσει περισσότερα από δέκα ταραχώδη χρόνια (οικονομική κρίση και πανδημία). Η δική μας παράταξη, η ελληνική εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας είναι παρούσα και διεκδικεί όχι απλά να διατυπώσει την δική της προγραμματική πρόταση, αλλά να καθορίσει την διακυβέρνηση του τόπου.

Μέσα από την εσωκομματική διαδικασία των επόμενων μηνών έχουμε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να θέσουμε τα θεμέλια για να μεγαλώσουμε την παράταξη. Με άξονα ένα θεσμικό κόμμα, με προγραμματική πρόταση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και πρόσωπα που κομίζουν νέο πολιτικό ήθος. Στόχος στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών, όχι γιατί αποζητούμε κάποια δικαίωση, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι η παράταξη είναι χρήσιμη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα είναι πολλά.

Πρώτα από όλα είναι το δημογραφικό προφίλ της που φωνάζει ότι η Ελλάδα γερνάει. Πρόκληση που απλώνεται σε όλα τα πεδία της κοινωνικής αλλά και οικονομικής ζωής και καθιστά όλες τις εξισώσεις δύσκολες. Ασφαλιστικό, κράτος πρόνοιας, ανάπτυξη, παιδεία – όλα επηρεάζουν και επηρεάζονται.

Δεύτερον, νέο παραγωγικό μοντέλο – με ποιους, πώς και για ποιους; Ποιος θα είναι ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και ποιες θα είναι οι δυνατότητες κάλυψης του παραγωγικού της χάσματος; Ανάπτυξη για όλους ή για λίγους; Ανάπτυξη με θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης – καλοπληρωμένες και για τη νέα γενιά ή ανάπτυξη για ολιγοπώλια και κατεστημένα συμφέροντα; Ανάπτυξη ασθενική, επιχείρημα του κυβερνητικού αφηγήματος ή ανάπτυξη που θα μας δώσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε να ασκήσουμε προνοιακές πολιτικές υπέρ των αδυνάμων;

Τρίτον, κράτος πρόνοιας – εμείς είμαστε η παράταξη που ιστορικά το δημιούργησε, ιδεολογικά το υπερασπίζεται, τεχνοκρατικά μπορεί να το ανανεώσει και προγραμματικά να το φέρει στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής. Κράτος πρόνοιας σύγχρονο, στοχευμένο, αποδοτικό, χωρίς σπατάλη πόρων, χωρίς αστοχίες, που θα αξιοποιεί τους πόρους φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα βοηθά τους outsiders και όχι μόνο όσους ήταν προνομιακά ενταγμένοι στο μεταπολιτευτικό πλέγμα του.

Νέοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι πριν το πέρας της εργασιακής τους ζωής είναι ομάδες του πληθυσμού που οι πολιτικές προτάσεις των σημερινών κυρίαρχων κομματικών σχηματισμών δεν τους αγγίζουν. Εμείς ιστορικά αποτελέσαμε την έκφραση των μη προνομιούχων και αυτό σκοπεύουμε να ξανακάνουμε.

Τέταρτον, για εμάς η ανάταξη του κράτους αποτελεί κεντρικό στόχο. Μια νέα, λειτουργικά εκσυγχρονισμένη, λιτή, αποδοτική δημόσια διοίκηση είναι βασική προϋπόθεση στη δική μας πρόταση. Το κράτος δεν είναι λάφυρο και αυτό, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έχουν κατανοήσει παρά τα τρία μνημόνια και την υπερδεκαετή προσπάθεια. Παρακαταθήκη και οδηγός μας θα είναι οι μεταρρυθμίσεις, που η δική μας παράταξη σχεδίασε και υλοποίησε.

Τέλος, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στη μεσαία τάξη, η ύπαρξη της οποίας είναι ζωτικής σημασίας καθώς αποτελεί προϋπόθεση αλλά και αποτέλεσμα ταυτόχρονα μίας εύρωστης οικονομίας και μίας καλής διακυβέρνησης. Είναι η μεσαία τάξη αυτή που ορίζει εν πολλοίς το καταναλωτικό πρότυπο, τον τρόπο ζωής. Είναι η μεσαία τάξη αυτή που διαμορφώνει και διαχέει σε όλη την κοινωνία βασικές ιδέες και αντιλήψεις.

Για αυτά θα συζητήσουμε τους επόμενους μήνες, σε αυτά θα τοποθετηθούμε και θα καλέσουμε εκ νέου την ελληνική κοινωνία σε ένα νέο ραντεβού με την Ιστορία. Ο παρών δικομματισμός λειτουργεί μόνο ως τροχοπέδη για τη χώρα, χαμηλών οριζόντων και προσδοκιών. Τώρα είναι η στιγμή.

*Ο Σπυρόπουλος Ανδρέας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Msc, Μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Read More »
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Σωστές απαντήσεις, στα σωστά όμως ερωτήματα Ανδρέας Σπυρόπουλος: Σωστές απαντήσεις, στα σωστά όμως ερωτήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συλλαλητήριο του ΕΚΘ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021
Συλλαλητήριο του ΕΚΘ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα



ΕΡΓΑΤΟΎΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 19.00 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες

Περάσαμε ένα καυτό Καλοκαίρι όχι τόσο από την άποψη της ζέστης και του καύσωνα αλλά κυρίως από την εμπρηστική εγκληματική κυβερνητική πολιτική που κυριολεκτικά τσουρουφλίζει την ζωή τους Εργατικής Λαϊκής οικογένειας σε όλα τα επίπεδα και τις πτυχές της. Για ακόμη μια φορά ζήσαμε με μεγαλύτερη ένταση την απαξίωση της δασοπροστασίας, της δασοπυρόσβεσης, του δασικού πλούτου της χώρας μας. Αναδείχτηκαν σε όλο τους το μεγαλείο οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων και ως απόρροια της συνειδητής αυτής απαξίωσης για ακόμη μια χρονιά είδαμε να γίνονται παρανάλωμα του πυρός 1,5 εκατομμύρια στρέμματα δασικού πλούτου και λαϊκών περιουσιών. Αποκαλύφθηκε σε όλο το μέγεθος του ότι το κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο να πάρει μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Μέσα από αυτές τις συνθήκες, μέσα από τις φλόγες, τις στάχτες και τα αποκαΐδια αναδείχτηκε όμως και η δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας και αυτενέργειας, η τεράστια σημασία και δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης. Το πιο σημαντικό, το πιο επιβλητικό, το πιο μεγάλο όμως, είναι το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από αυτή την τιτάνια μάχη με τις φλόγες και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και αποτελεί την αναντίρρητη μεγάλη αλήθεια, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Συναδέφισες – οι, έχουμε απέναντι μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια οργάνωση της κοινωνίας που λειτουργούν με κριτήριο την όλο και αυξανόμενη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ως αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικοοικονομικής οργάνωσης, έχουμε την ακύρωση των δυνατοτήτων που δημιουργούμε εμείς οι εργαζόμενοι με την δουλειά μας και που διευρύνονται συνεχώς με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος που έχουμε απέναντι μας. Αυτά εμποδίζουν την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών μας. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για νέες αυταπάτες. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε εμείς, αν οργανωμένα και συλλογικά δεν βγούμε στους δρόμους να βροντοφωνάξουμε: δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν δεχόμαστε στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας: να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά μέρες την εβδομάδα, χωρίς ξεκούραση. Να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς πείνας, με απλήρωτες υπερωρίες. Να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού το κράτος αποδεικνύεται και εδώ επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τον λαό από την πανδημία και αντί έστω και τώρα να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά αναγάγοντας τα πάντα στην ατομική ευθύνη. Το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο 10ήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, το πετρέλαιο, η βενζίνη ακόμη και το ψωμί και το γάλα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που βουλιάζουμε στα χρέη. Τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που χρόνο με τον χρόνο μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για την τσέπη μας. Πόσες φορές δεν πληρώσαμε ακριβά και θα πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά αν υποταχτούμε στην άποψη ότι «με τους αγώνες δεν βγαίνει τίποτα» και ότι η σύγκρουση έχει κόστος; Πόσες φορές δεν ακούσαμε από τους κυβερνώντες ότι: Ρεαλιστικό είναι να υποταχτούμε στην μοίρα μας, να παραιτηθούμε από τις απαιτήσεις για μια καλύτερη ζωή, να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα γιατί τόσο αντέχει η οικονομία; Την ίδια στιγμή που δαπανούν δις κάθε χρόνο για την ενίσχυση της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών και νέων φρεγατών που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Την ίδια στιγμή που χρηματοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους με δισεκατομμύρια από το νέο υπερμνημόνιο του ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατακαλόκαιρα με την ανοχή όλων των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε.

Συναδέλφισες – οι, από όλα τα παραπάνω γίνεται ολοφάνερο και βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα που είναι και δίδαγμα διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο: μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής. Αυτό διδάσκει η ιστορία των αγώνων του λαού μας και όλων των λαών.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΕΚΘ την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε:
· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αξιοπρεπές εισόδημα για κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια
· Μέτρα κατά της ακρίβειας που ροκανίζει το πενιχρό εισόδημα μας.
· Μέτρα κατά της ανεργίας, επιδότηση όλων των ανέργων.
· Προστασία της ζωής και της υγείας μας, αποκλειστικά δημόσιες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.
· Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες για τα παιδιά μας.

Ε.Κ.Θ. 02-10-2021
Read More »
Συλλαλητήριο του ΕΚΘ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Συλλαλητήριο του ΕΚΘ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Σελίδες