Τί συζητήθηκε στη συνάντηση Λώλου και Γιόγιακα με τον Πλακιωτάκη

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020
Τί συζητήθηκε στη συνάντηση Λώλου και Γιόγιακα με τον Πλακιωτάκη

Από τους νομικούς του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ, αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα οι τελικές απαντήσεις για το ποιες από τις διεκδικήσεις των Δήμων Ηγουμενιτσας και Φιλιατών επί των χερσαίων ζωνών του Λιμένα Ηγουμενίτσας, στην Ηγουμενίτσα, στα Σύβοτα, στην Πλαταριά και στη Σαγιάδα, είναι δυνατό να ικανοποιηθούν.
Τα θέματα αυτά τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και Φιλιατών Σπύρος Παππάς, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ ΑΕ Αθανάσιου Πορφύρη, με τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη και τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ.
Στη συνάντηση, οι αιρετοί μετέφεραν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών ώστε να περιέλθουν στους Δήμους οι ζωτικοί χώροι για τους πολίτες, που δε χρησιμεύουν για λιμενικές δραστηριότητες.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας, έδωσε εντολή στους νομικούς του Υπουργείου και του ΤΑΙΠΕΔ να εξετάσουν  τα αιτήματα των Δήμων, επεσήμανε όμως τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν για την απόδοση των χώρων αυτών στους Δήμους.
Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε στην προκήρυξη, χρησιμοποιώντας την απόφαση 1/2017 του ΔΣ της ΟΛΗΓ ΑΕ, με την οποία γίνονταν ο επανακαθορισμός, από την πλευρά της ΟΛΗΓ της χερσαίας ζώνης, μια απόφαση όμως που – τότε – ελήφθη με προσανατολισμό την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων από τον Οργανισμό σε ιδιώτες και όχι την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.
Την ίδια στιγμή, στον «αέρα» βρίσκονται και τα υπόλοιπα τμήματα, όπως το Δρέπανο, που σήμερα διαχειρίζεται η ΟΛΗΓ ΑΕ, καθώς παρ’ όλο που για αυτά δεν υπάρχει μνεία στο διαγωνισμό, δεν έχει γίνει ακόμα ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας, ούτως ώστε να περιέλθουν εκ νέου από την ΟΛΗΓ ΑΕ στο Ελληνικό Δημόσιο και εν συνεχεία στο Δήμο Ηγουμενίτσας, διαδικασία που είχε ξεκινήσει το 2006, ποτέ δεν τελεσφόρησε και τελικά ακυρώθηκε το 2016 για να ξεκινήσει από την αρχή.  
Όλα αυτά, θα εξετάσουν, οι νομικοί Υπουργείου και ΤΑΙΠΕΔ, με την υπόσχεση, επανάληψης της σύσκεψης, στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας…
Read More »
Τί συζητήθηκε στη συνάντηση Λώλου και Γιόγιακα με τον Πλακιωτάκη Τί συζητήθηκε στη συνάντηση Λώλου και Γιόγιακα με τον Πλακιωτάκη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020 Rating: 5

Διαμαρτυρία της Greenpeace για τις εξορύξεις στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020
Διαμαρτυρία της Greenpeace για τις εξορύξεις στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Από το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας όπου οι εργασίες αναστήλωσης ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ξεκίνησαν το Σάββατο τις διαμαρτυρίες τους στην Ήπειρο μέλη της Greenpeace. Την Κυριακή το πρωί η κινητοποίηση συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στην παραλία Δρέπανο – Μακρυγιάλι στην Ηγουμενίτσα.

Το μήνυμα σαφές όπως αποτυπώνεται στο πανό.
Λένε όχι στις εξορύξεις.

«Θυμίζουμε στον κ. Χατζηδάκη ότι οφείλει να διαλέξει την προστασία του φυσικού μας πλούτου, όχι τις καταστροφικές εξορύξεις που θα πλήξουν μοναδικές περιοχές της χώρας μας», σημειώνουν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Read More »
Διαμαρτυρία της Greenpeace για τις εξορύξεις στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Διαμαρτυρία της Greenpeace για τις εξορύξεις στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020 Rating: 5

Συνάντηση Γιόγιακα - Λώλου με τον Ι. Πλακιωτάκη για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020
Συνάντηση Γιόγιακα - Λώλου με τον Ι. Πλακιωτάκη για το λιμάνι Ηγουμενίτσας


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, αναμένεται να έχουν σήμερα Δευτέρα (20/07) ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί το ακανθώδες θέμα, της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του Λιμένα στο Δήμο, θέμα που γίνεται πλέον επιτακτικό, εν’ όψει και της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της μετοχής του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στις ζώνες που η αποκλειστική τους χρήση θα περάσουν στον ιδιώτη επενδυτή συμπεριλαμβάνονται:
-Το λιμάνι εσωτερικού και εξωτερικού της Ηγουμενίτσας με τμήματα του παραλιακού μετώπου της πόλης,
-Το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας
-Το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς
-Το καταφύγιο σκαφών αναψυχής των Συβότων

Ενώ αφήνεται ανοιχτή στη διαπραγμάτευση με τον επενδυτή η επέκταση ή ο περιορισμός των χερσαίων ζωνών που θα παραχωρηθούν.
Read More »
Συνάντηση Γιόγιακα - Λώλου με τον Ι. Πλακιωτάκη για το λιμάνι Ηγουμενίτσας Συνάντηση Γιόγιακα - Λώλου με τον Ι. Πλακιωτάκη για το λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 19:30 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2020.

ΘΕΜΑ 2o: Περί απαλλαγής δημοτικών τελών ( ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού ) λόγω των εκτάκτων μέτρων από τον κορωνοιό.

ΘΕΜΑ 3o: Περί αναστολής δημοτικών τελών, δικαιωμάτων και μείωσης μισθωμάτων λόγω των εκτάκτων μέτρων από τον κορωνοιό.

ΘΕΜΑ 4o: Περί απαλλαγής καταβολής τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

ΘΕΜΑ 5o: Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών – υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 6o: Μεταφορά έργων του Δήμου Σουλίου από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.

ΘΕΜΑ 7o: Κατανομή πιστώσεως 32.840,00 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 8o: Κατανομή πιστώσεως 25.700,00 ευρώ για την κάλυψη επισκευαστικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 9o: Τροποποίηση της αριθμ. 122/2018 απόφασης Δ.Σ., «Έγκριση Κανονιστικής απόφασης για τη χρήση και λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Τ.Κ Γλυκής», σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.( 11/2020 απόφαση Ε.Π.Ζ).
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2020 Rating: 5

Σελίδες