Την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα ο 6ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα ο 6ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τo Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, σε συνδιοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον εξ αναβολής (λόγω έντονων καιρικών φαινομένων) «6ο Αγώνα Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με συμβολική συμμετοχή 2€, που θα περιλαμβάνει 1 σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, τον αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με 1 νεράκι μετά τον αγώνα.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν 2 διαδρομές, μια μικρή και μία μεγάλη.
Μικρή: πλατεία Δημαρχείου-ΟΤΕ-πεζόδρομος-πλατεία Δημαρχείου
Μεγάλη: πλατεία Δημαρχείου-café Dali-Τράπεζα Eurobank - πλατεία Δημαρχείου

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τις συμμετοχές κάθε χρόνο να αυξάνονται. Όλοι έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, ειδικά οι μικροί μας φίλοι που περιμένουν με ανυπομονησία. Τα χρήματα, όπως κάθε χρόνο, θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης της Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με τη χορήγηση τροφίμων (πακέτα αγάπης).

Σύνθημά μας: «Τρέχω - Προσφέρω Ένα Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης»

Τα σκουφάκια του Αϊ Βασίλη μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής θα διανέμονται:
- για το κοινό σε σπιτάκια κατά τη διάρκεια δράσεων των εορτών
-τους οργανωμένους (ομάδες-σύλλογοι, σχολές χορού, κ.α)
στο Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από τον υπεύθυνο του κ. Αλέξανδρο Γιαννακό. Πληροφορίες: 2665360019, ώρες γραφείου.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλές Γιορτές
Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα ο 6ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης Την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα ο 6ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων για τα εως τώρα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων για τα εως τώρα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια


ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ οι Εκλογές για την ανάδειξη Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Υ.Σ.ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας.
Επειδή δεν θέλουμε να καταλογίσουμε ευθύνες σε Συναδέλφους Διοικητικούς Υπαλλήλους, αλλά ούτε και στους συναδέλφους των Εφορευτικών Επιτροπών που όλη την ημέρα πάσχισαν να κάνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αρκούμαστε να ανακοινώσουμε τα μέχρι στιγμής Αποτελέσματα από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καταθέσει ένσταση με καταγραφή της διαδικασίας στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των Εκλογών.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για την ενίσχυση της Δύναμης που μας απέδωσαν και θα αναμένουμε την τελική Απόφαση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, ως προς τα Αποτελέσματα των Εκλογών του Δήμου Σουλίου, για να υπάρξουν τα τελικά ποσοστά των δύο Παρατάξεων και να Αναδειχθούν οι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :


Συνάδελφοι, θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις έχουμε κάτι νεότερο.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
Read More »
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων για τα εως τώρα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων για τα εως τώρα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων


Συνάδελφοι,
Κατά τη διεξαγωγή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ,σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, διαδραματίστηκαν τα εξής:
Αφού έκλεισαν οι κάλπες στον Δήμο Ηγουμενίτσας και στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα Δήμου Φιλιατών και Δήμου Σουλίου , ξεκίνησε η διαδικασία της καταμέτρησης .
Ο Φάκελος των αποτελεσμάτων του Δήμου Σουλίου ,ενώ θα έπρεπε να κατατεθεί στην κεντρική επιτροπή από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής Δήμου Σουλίου, κατέφθασε από τον υποψήφιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Μαραζόπουλο Σάκη, ενώ η Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής παρουσιάστηκε μετά από μιάμιση ώρα με τον άλλον υποψήφιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Σταύρου Νικηφόρο.
Η κεντρική εφορευτική επιτροπή αφού συσκέφθηκε, αποφάσισε να μην παραλάβει τον φάκελο με τα αποτελέσματα του Δήμου Σουλίου, τηρώντας τη δέουσα διαδικασία βάσει του ΦΕΚ της Αποκεντρωμένης.
Εμείς ως ΔΑΣ καταθέσαμε ΕΝΣΤΑΣΗ για τη διασφάλιση ,το κύρος και την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας στην εφορευτική επιτροπή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:Read More »
Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων


Τους λίγους μεγάλους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν "μπίζνες" και να λειτουργήσουν ως "καπιταλιστές" εξυπηρετεί και το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία που αποτέλεσε το κριτήριο για την πρόσφατη βράβευσή του ως «Αγρότης της χρονιάς». Αυτοί οι λίγοι μεγάλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με άλλους επιχειρηματίες είναι οι ωφελούμενοι και από την πρόσφατη έγκριση του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην κοινότητα Μαργαριτίου του Ν. Θεσπρωτίας.

Αυτούς τους λίγους μεγάλους αγρότες και κτηνοτρόφους που επιδιώκουν να βγάλουν από τη μέση τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους που βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα λόγω της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στηρίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αλλά και τα κέρδη των μεταποιητικών βιομηχανιών κρέατος και γάλατος που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο ακριβώς όπως ορίζει η ΚΑΠ της ΕΕ. Εξ ου και η εχθρική του στάση απέναντι στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηντοντρόφων. Η στήριξη που έδωσε για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Οι αυταπάτες που καλλιέργησε ότι με τη συγκρότηση της διεπαγγελματικής φέτας, με την εξωστρέφεια, με τις βιολογικές καλλιέργειες και προϊόντα, με τους ελέγχους στο γάλα, με την πιστοποίηση των προϊόντων, με την ίδρυση του αγροτοκτηνοτροφικού πάρκου στον Κατσικά, με το να γίνουν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θάρθουν καλύτερες μέρες για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Κουβέντα δεν έχουμε ακούσει από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που πνίγονται στα χρέη και έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να μείνουν στις καλλιέργειές τους και τα ζώα τους. Κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην ταΐζουν σωστά τα ζώα τους ακόμα και να τα σφάζουν. Κουβέντα δεν ακούσαμε για το πρόσφατο κόψιμο αρκετών κτηνοτρόφων από την εξισωτική αποζημίωση με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα ακόμη πλήγμα το συρρικνωμένο εισόδημά τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της διαχρονικής στήριξης και από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου της ΚΑΠ της ΕΕ αποτυπώνονται και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι μόνο κατά το χρονικό διάστημα 2009-2020 τόσο ο αριθμός των προβάτων στην Ήπειρο μειώθηκε κατά 42,1% όσο και των αντίστοιχων εκμεταλλεύσεων κατά 48,4% ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των προβάτων ανά εκμετάλλευση. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στα αιγοειδή.

Υπάρχουν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιδρούν στο όραμά του, στην ΚΑΠ της ΕΕ και συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν πανελλαδικά και σε όλους τους νομούς της Ηπείρου. Με τους αγώνες κέρδισαν ανάσες όπως το αφορολόγητο, απέτρεψαν να γίνουν φωτοβολταϊκά, πάρκα στους Δήμους Σουλίου και Ζηρού γιατί χάνονταν βοσκοτόπια καταστρέφονταν αγροτικές δραστηριότητες. Στο δρόμο αυτό πρέπει να συνεχίσουν, σπάζοντας την μοιρολατρία, αφήνοντας «το τίποτα δεν γίνεται» και να δυναμώσουν τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, να φτιάξουν καινούργιους εκεί που δεν υπάρχουν. Μόνο με τους αγώνες και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΚΑΠ της ΕΕ, των χτεσινών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ μπορούν να εμποδίσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουν ανάσες ανακούφισης όπως: μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Καμία αναμονή, καμία προσδοκία από τους τωρινούς και τους μελλοντικούς «σωτήρες» που έχουν για πυξίδα τους, τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφων, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της νέας αναθεωρημένης ΚΑΠ της ΕΕ. Με τους αγώνες και δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού και στις εκλογές μπορεί να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος μιας διαφορετικής ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και όχι τα κέρδη των λίγων.
Read More »
ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας τιμά την μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων»

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας τιμά την μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων»


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει και τιμά την μνήμη των Προστατών του «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων».
Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα.

Ώρα Προσέλευσης 09:50-10:00:
- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
- Εκφώνηση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά την ημέρα του εορτασμού όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν όσοι το επιθυμούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα Covid-19.
Προσκαλούνται όσοι επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

Ο Διοικητής
των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών
Θεσπρωτίας
Απόστολος Κουρούσιας
Πύραρχος
Read More »
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας τιμά την μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων» Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας τιμά την μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε χθες διακομιδή βρέφους, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Read More »
Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή βρέφους από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Βαρύς τραυματισμός μετά από τροχαίο με αγελάδα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Βαρύς τραυματισμός μετά από τροχαίο με αγελάδα


Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται ένας ημεδαπός μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσα, κοντά στο ύψος του Καλοχωρίου.

Ο οδηγός βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με μία αγελάδα που κυκλοφορούσε στο δρόμο. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν άνθρωποι από το περιβάλλον του αμέσως μετά το συμβάν το ενώτιο αφαιρέθηκε από το ζώο που ήταν ανεπιτήρητο ώστε να μην γνωρίζει κανένας τον ιδιοκτήτη.

«Θέλουμε να ακουστεί η αγανάκτηση μας για τα ανεπιτήρητα ζώα που κόντεψαν να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή. Αν δεν μπορούν να προσέχουν τα ζώα τους τότε να μην τα έχουν. Η ανευθυνότητα μπορεί να κοστίσει ζωές» τονίζουν.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα τείνει να γίνει μόνιμο και σε ορισμένες περιοχές είναι πολύ σοβαρό.
Read More »
Βαρύς τραυματισμός μετά από τροχαίο με αγελάδα Βαρύς τραυματισμός μετά από τροχαίο με αγελάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 6,6 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 6,6 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο το Λαϊκό Λαχείο. Σε πέντε κληρώσεις διένειμε συνολικά 6.620.220 ευρώ.
Στην 48η κλήρωση του παιχνιδιού, o Α’ Λαχνός Τριδύμου, που πωλήθηκε στη Ραφήνα, μοίρασε συνολικά κέρδη 1.040.800 ευρώ, ενώ ο Γ’ λαχνός Τριδύμου που πωλήθηκε επίσης στη Ραφήνα μοίρασε συνολικά κέρδη 104.000 ευρώ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες κερδών:
· 6 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 15.000 ευρώ
· 20 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 5.000 ευρώ
· 157 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ
· 139 παίκτες κέρδισαν από 200 ευρώ
· 1.236 παίκτες κέρδισαν από 100 ευρώ
· 304 παίκτες κέρδισαν από 50 ευρώ
· 496.182 παίκτες κέρδισαν από 10 ευρώ ο καθένας

Το Λαϊκό Λαχείο διατίθεται από τους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, στις 19:00, και μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 6,6 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 6,6 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΚΗ ΧΗΤΟΥ - ΚΙΑΜΟΥ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΚΗ ΧΗΤΟΥ - ΚΙΑΜΟΥ


Επιθυμώ να εκφράσω με την επιστολή μου αυτή τις θερμές μου ευχαριστίες και τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους Καθηγητάς κ.κ. Λάμπρο Μιχάλη και Χρήστο Κατσούρα της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στον Επιμελητή κ. Αηδόνη Ράμμο, στον Επικουρικό Επιμελητή Καρδιολογίας κ. Χρήστο Φλώρο και στην ειδικευόμενη Καρδιολόγο κ. Ευτυχία Παπαϊωάννου καθώς επίσης και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό της Κλινικής.
Οφείλω να επισημάνω την υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτισή τους και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας μου.
Θέλω, ιδιαίτερα να ευχαριστήσω από καρδιάς (καθ’ ότι ανανεωμένη) τον αγαπητό φίλο και συντοπίτη Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χρήστο Κατσούρα, που αντιμετώπισε και έδωσε λύση στο πρόβλημά μου με περισσή αγάπη και μέγιστο ενδιαφέρον.
Ο Χρήστος στέκεται στο πλευρό των ασθενών του διαχρονικά με ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον. Έσωσε, στην κυριολεξία, αμέτρητες ζωές συνανθρώπων μας.
Όλοι εμείς που τον εμπιστευθήκαμε και τύχαμε της ιατρικής του φροντίδας του χρωστάμε ένα «μεγάλο ευχαριστώ και μια ζεστή αγκαλιά».
Η αναγνώριση της προσφοράς, αγαπητοί μου φίλοι, είναι σπουδαίο πράγμα. Ο Χρήστος όμως με την ταπεινότητά του ούτε αυτό επιζητεί. Η ευγένειά του και κυρίως η ανθρωπιά του ξεπερνούν τις φιλοφρονήσεις και τις ευχαριστίες.

Αγαπητοί φίλοι,
Θα μπορούσα να γράψω ατέλειωτες σελίδες για τον Χρήστο και την τεράστια προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Δεν το επιχειρώ όμως διότι γνωρίζω ότι δεν αρέσκεται στις φιλοφρονήσεις. Το σέβομαι και κλείνω εδώ. Όμως, πρέπει να πω ότι αρκετοί φίλοι με ρωτάνε: «Γιατί επέλεξες τα Γιάννενα και δεν πραγματοποίησες την επέμβασή σου στην Αθήνα σε τόσα ειδικευμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα με γνωστούς και φίλους έγκριτους επιστήμονες, Καθηγητάς και όχι μόνο;» Η απάντησή μου ήταν και είναι: «Εμπιστοσύνη απόλυτη στη Δημόσια Υγεία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στον φίλο, Καθηγητή και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟ, Χρήστο Κατσούρα».
Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω εδώ και μία λαϊκή ρήση που μου θύμιζε διαρκώς ο αείμνηστος πατέρας μου Λάμπρος Χήτος - Κιάμος: «Το λιθάρι στον τόπο του είναι βαρύ».
Εύχομαι στους απανταχού Ηπειρώτες, στους απανταχού Έλληνες και ιδιαίτερα στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καθώς και στην Β΄ Καρδιολογική Κλινική,

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΚΗ ΧΗΤΟΥ - ΚΙΑΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΚΗ ΧΗΤΟΥ - ΚΙΑΜΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Στην εποχή του streaming

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Στην εποχή του streaming


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία όχι απλώς έχει εισβάλλει στις ζωές μας, αλλά έχει διαμορφώσει και σε τεράστιο βαθμό τις συνήθειες μας. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αξιοποιεί το διαδίκτυο για να ξεκινήσει κάποια επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ μέσα στην τελευταία διετία το streaming έγινε ένας από τους κυρίαρχους και πιο δημοφιλείς τρόπους διασκέδασης.

Με τον όρο «live streaming», εννοούμε τη «διαδικασία κατά την οποία μεταδίδεται ένα βίντεο ή ένας ήχος την ίδια στιγμή που συμβαίνει». Με άλλα λόγια, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός ή την αγαπημένη του σειρά μέσω του διαδικτύου την ίδια ώρα που αυτό το γεγονός διεξάγεται. Πρόκειται για μια αναδυόμενη τάση, που ειδικά τα τελευταία χρόνια χαίρει τεράστιας αποδοχής από τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μεγάλο ποσοστό έχει γυρίσει την πλάτη του στον παραδοσιακό τρόπο θέασης και απολαμβάνει την επιλογή του streaming. Προς επίρρωση της παραπάνω άποψης, το streaming αυξήθηκε διεθνώς κατά 21% από τα τέλη του 2020 ως τα τέλη του 2021, ενώ σχεδόν το 50% δηλώνει ότι παρακολουθεί λιγότερες ώρες τηλεόραση.

Στο παιχνίδι του live streaming έχουν μπει δυναμικά και οι εταιρείες, καθώς αξιοποιούν τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Youtube και το Instagram για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Αναλυτικότερα, οι εταιρείες αρχίζουν και δημιουργούν έντονο οπτικοακουστικό περιεχόμενο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τη σχέση διάδρασης με το κοινό όσο και την αποδοχή του προϊόντος τους. Ο χρήστης έχει την άμεση δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσω βίντεο τι μπορεί να αγοράσει. Σε αυτή την προσπάθεια, έρχονται ικανοί «influencers», άτομα δηλαδή με πολλούς ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να συμβάλλουν στη διαφήμιση των εκάστοτε προϊόντων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως και τα ζωντανά streams σε συνέδρια και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Αυτή η τάση των επιχειρήσεων στα τεχνολογικά μέσα έφερε και την άνθιση του «zoom». Το πολύ διαδεδομένο λογισμικό τηλεδιασκέψεων επιτρέπει τη σύνδεση ως και 100 ατόμων, μέσω του οποίου μπορούν να ανταλλάσσουν ελεύθερα και εντελώς δωρεάν πλούσιο ηχητικό και οπτικό περιεχόμενο.

Πετυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα εν έτει 2022 ισοδυναμεί με το άκουσμα του ονόματος «Tik Tok». Μέσω του Tik Tok, ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει βίντεο συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, αλληλοεπιδρώντας έντονα με το κοινό. Σήμερα, μετράει δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Στο ίδιο μήκος των πετυχημένων διαδικτυακών πλατφορμών κινείται και η πλατφόρμα Reddit. Πρόκειται για μια αμερικανική ιστοσελίδα, η οποία παρέχει την ευκαιρία στα μέλη της να υποβάλλουν περιεχόμενο, όπως εικόνες ή βίντεο, ενώ παράλληλα μπορούν να έχουν ενεργή συμμετοχή και σε δημοσκοπήσεις.


Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε πως η πλατφόρμα «Twitch» κάνει πραγματικά πάταγο στο διαδικτυακό κόσμο. Μέσω του Twitch, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση διαγωνισμούς ηλεκτρονικών αθλημάτων, όπως επίσης και μουσικό και δημιουργικό περιεχόμενο. Βασικός της άξονας είναι η ζωντανή μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών, ενώ όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσφέρονται είτε ζωντανά είτε μέσω video on demand. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αξιοποίησαν τις πλατφόρμες για να εξελίξουν την επαγγελματική τους πορεία και τελικά κατάφεραν να διαπρέψουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Sebastian Huber, ο οποίος μέσω των stream στο Twitch, απογείωσε την καριέρα του, ενώ ο ίδιος τονίζει συνεχώς τη σημασία των διαδικτυακών πλατφορμών στην επικοινωνία με τον κόσμο.

Από αυτή τη λίστα δεν μπορεί να λείπει το Netflix. Αποτελεί, ίσως, τη πιο δημοφιλή πλατφόρμα παγκοσμίως, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές σειρών και ταινιών. Διαθέτει πρωτότυπο και διαδραστικό περιεχόμενο, ενώ ίσως το σημαντικότερο από όλα είναι πως ο θεατής έχει την ευκαιρία να απολαύσει το περιεχόμενο που θέλει τη στιγμή που θέλει.

Για τους λάτρεις του σινεμά, η διαδικτυακή πλατφόρμα «cinobo» αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια καθημερινή και αγαπημένη τους συνήθεια. Μια πλατφόρμα που εξειδικεύεται στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, ενώ την ίδια στιγμή μεταδίδει μέσω streaming πάρα πολλές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το streaming, επομένως, ήρθε να ταράξει συθέμελα όλα όσα γνωρίζαμε πριν από μερικές δεκαετίες. Ήρθε να προκαλέσει ραγδαίες αλλαγές τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και σε επίπεδο διασκέδασης, αλλά και συνολικά στο επαγγελματικό γίγνεσθαι.
Read More »
Στην εποχή του streaming Στην εποχή του streaming Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Παρουσίαση βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022

Παρουσίαση βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Read More »
Παρουσίαση βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Παρουσίαση βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022

Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών ΘεσπρωτίαςRead More »
Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσπρωτίας Χριστουγεννιάτικη κλήρωση από το Σύλλογο Κρεοπωλών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσοχή λόγω έργων ασφαλτόστρωσης οδών

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
Ηγουμενίτσα: Προσοχή λόγω έργων ασφαλτόστρωσης οδών


Ενημερώνουμε το κοινό πως έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα στις οδούς Γράμμου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε τμήμα της οδού Διονυσίου Σκυλοσόφου, στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Κατά τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των εργασιών, παρακαλούνται οι οδηγοί για την προσοχή τους στις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή ατυχημάτων και κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσοχή λόγω έργων ασφαλτόστρωσης οδών Ηγουμενίτσα: Προσοχή λόγω έργων ασφαλτόστρωσης οδών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022
13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου


Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. 
Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. 
Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι. 
Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. 
Πριν την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του: «Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;«. 
Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...». 
Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν. 
Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό. 
Η αυτοθυσία πέρασε στην ιστορία. 
Άλλωστε, οι Σουλιώτες, ήταν γνωστοί για τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους. 
Η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μάη στα Βουνά του Σουλίου 
Read More »
13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου 13 Δεκεμβρίου 1803 - Η ανατίναξη του Κουγκίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Σελίδες