Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 


Προς Βουλευτή Θεσπρωτίας Κ. Γιογιακα Βασίλειο 
Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 

Αξιότιμε Κύριε Βουλευτή, 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και γραπτώς για την δυσαρέσκεια των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουρισμού του νομού μας . 

Επιγραμματικά τα μέτρα που έχουμε δει έως τώρα είναι μονό στήριξης των εργαζομένων του κλάδου και πληρωμή των τόκων σε επιχείρησης που έχουν δάνεια με την αποπληρωμή του κεφαλαίου να γίνετε με αποδοχή των 02 πλευρών (Τράπεζας και Δανειολήπτη) στο τέλος του Δανείου. 

Ζητάμε να προσαρμόσουμε τα μέτρα στήριξης ανάλογα με τις περιστάσεις που ζούμε αυτή τη περίοδο και θα ζήσουμε για πολύ καιρό ακόμα τουλάχιστον και για το έτος 2021 στον κλάδο του τουρισμού. 

Δεν θέλουμε χαριστικά δάνεια με υπέρογκο τόκο μετά τα πρώτα 02 χρόνια για να καλύψουμε τις ανάγκες ρευστοποίησης που προέκυψαν από το διάστημα που κλείσαμε τις επιχειρήσεις μας αλλά σοβαρή αλλαγή φορολογικής κλίμακας με ορίζοντα έως 31/12/2021 ώστε να ανακάμψει πλήρως ο κλάδος. 
Αλλαγή Συντελεστή ΦΠΑ πακέτου διαμονής από 13/24 (80/20) που ήταν και το κάνατε (90/10) να πάει ένας ενιαίος συντελεστής σε 6,50 % για το διάστημα 01/06/2020 έως 31/12/2021 (ενημερωτικά έχει ενημερώσει ο ΣΕΤΕ με επιστολή του τι φορολογικοί συντελεστές υπάρχουν στο πακέτο διαμονής στους αμέσους ανταγωνιστές μας πχ. Κύπρο, Κροατία, Ισπανία κτλ) 
Αλλαγή Συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 13/24 και το αλλάξατε στο 13% μονό για τα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ποτά να πάει στο 09 % για όλα τα είδη από 01/06/2020 έως 31/12/2021 (Γερμάνια χτες από 19% σε 07% και άλλες χώρες της ευρωζώνης κοντά στο 10%) 
Επιδότηση επιχειρήσεων για το διάστημα που έκλεισαν από 23/03/2020 έως 31/05/2020 με το 10% του τζίρου που είχαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα 
Δανεισμός επιχειρήσεων χωρίς χαριστική περίοδο αλλά με λογική χρέωση τόκων και όχι ληστρικών ώστε να βγάλουν τα σπασμένα οι τράπεζες μας. Δεν είναι δυνατόν να δανείζουν με 6-7% επιπλέον του δανεισμού που δεχόμαστε από την ευρωζώνη όταν αντίστοιχοι ανταγωνιστές μας δανείζονται με επιτόκια κατά το ήμισυ!! 
Αλλαγή Συντελεστή ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών από 24% στο 10% για έκδοση εισιτηρίων, μεταφορές, πακέτα διακοπών για εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό και για οποιαδήποτε άλλη χρήση τουριστικών δραστηριοτήτων 
Κατάργηση όλων των φόρων προς τις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ και ενιαίο συντελεστή φορολόγησης στο 15% με τήρηση στοιχείων εσόδων εξόδων και φορολόγησης από τα Καθαρά κέρδη. 
Εισφορές προς ταμεία υποχρέωση εργοδότη για το διάστημα που δουλεύει στην επιχείρηση μέχρι να βγούμε από αυτή την κρίση και επιδότηση από το κράτος το πόσο των 400,00 € ανά εργαζόμενο σε μορφή ειδικού επιδόματος που θα προκύπτει από τα επίσημα στοιχειά Εργάνη που θα στέλνει ηλεκτρονικά η κάθε επιχείρηση και το υπόλοιπο εισφορών του εργαζομένου να καλύπτεται από τα κρατικά ταμεία έως 31/03/2021. 

Αυτές είναι γενναίες αλλαγές για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην περιοχή μας και γενικά στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε τα επιδόματα απλά χρειαζόμαστε ένα νορμάλ φορολογικό πλαίσιο και αναδιάταξη των δυνάμεων μας ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες στα μέρη μας δίνοντας την δυνατότητα να έχουμε υγιείς επιχειρήσεις και προσωπικό να δουλεύει ώστε να συντηρεί την τοπική οικονομία μας . 

Τέλος για να εφαρμοστούν όλα αυτά και να μπορεί να λειτούργει το κράτος σωστά πρέπει να υπάρχει πληροφορική σε όλη τη δημόσια διοίκηση, για διαγραφή «με μία κίνηση» της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς συγχρόνως, καθώς ο πολίτης δεν θα έρχεται σε προσωπική επαφή με τον υπάλληλο – όλα θα γίνονται με υποβολή στοιχείων ηλεκτρονικά και αυτό είναι ένα πράγμα που ο ιός το έφερε πιο κοντά στην πραγματικότητα και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον. 

Θέλουμε το κράτος σωστό επόπτη με ισχυρούς νομούς ώστε να δουλεύουμε σωστά και οργανωμένα και όχι συνέταιρο στον τζίρο με το υπάρχον φορολογικό σύστημα. 

Αξιότιμε βουλευτή ελπίζω αυτή την επιστολή να την δημοσιεύσεις εκεί που πρέπει και να θυμάσαι ότι εμείς είμαστε οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει η προσοχή των κυβερνητικών στελεχών σε αυτή την δεδομένη και δύσκολη συγκύρια που ζούμε παγκοσμίως να συγκλίνει προς την ελάφρυνση της θηλείας που διέπει σχεδόν όλο το επιχειρηματικό κλάδο της χώρας και κατάπτωση του τουρισμού. 

Για το παρόν κείμενο είναι ενημερωμένοι σχετικά όλοι οι ξενοδόχοι του νομού και συμφωνούν με τα μέτρα στήριξης που σας έχω γράψει. 

Με εκτίμηση 
Ρέβης Κωνσταντίνος 
Μέλος ΝΟΔΕ Υπεύθυνος τουρισμού και πολιτισμού 
Πρόεδρος Εταιρείας ΑΦΟΙ Κ ΡΕΒΗ ΑΕ 
Angelika Pallas Hotel
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Νέος αιματολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Νέος αιματολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών


Ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο μας, επικουρικός ιατρός ειδικότητας Αιματολογίας ( με 3/ετή θητεία ) και από Τρίτη 9-6-2020 θα λειτουργεί Αιματολογικό Εξωτερικό Ιατρείο . 

To Αιματολογικό Ιατρείο θα λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 

9:00 π.μ. -13:00 μ.μ. 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να προγραμματίσουν επίσκεψη στο Νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο 2664360228 και 2664360284. 

Στόχος της Διοίκησης είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού.
Read More »
Νέος αιματολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών Νέος αιματολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Βρήκε στέγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Βρήκε στέγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση στον «Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηγουμενίτσας» της χρήσης μιας αίθουσας στον 1ο όροφο της κοινότητας Πλαταριάς (Γραφείο τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Συβότων) με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση του γραφείου (έδρα) του συλλόγου, με τους εξής όρους:
  • Η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ισχύει για πέντε (5) χρόνια. 
  • Οι χώροι που θα παραχωρηθούν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηγουμενίτσας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως έδρα και μόνο για τις συνεδριάσεις και το αρχείο του συλλόγου. 
  • Απαγορεύεται η επινοικίαση ή οποιαδήποτε χρήση σε τρίτους. 
  • Πιθανός υπάρχον εξοπλισμός του πρώην Δήμου Συβότων ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
  • Τα έξοδα συντήρησης και καθαριότητας βαρύνουν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηγουμενίτσας, ενώ, λόγω του ότι οι χώροι που παραχωρούνται αποτελούν μέρος του κτιριακού συγκροτήματος του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Συβότων και σήμερα της Κοινότητας Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, νερό) τα επιβαρύνεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 
  • Μετά τη λήξη της παρούσης παραχώρησης, ο παραχωρημένος χώρος επανέρχεται στην Τοπική κοινότητα Πλαταριάς και τον Δήμο Ηγουμενίτσας και θα παραδοθεί στην καλή κατάσταση την οποία παρελήφθη.
Read More »
Βρήκε στέγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηγουμενίτσας Βρήκε στέγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Με το πλοίο Venezia ενισχύει τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα ο όμιλος Grimaldi

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Με το πλοίο Venezia ενισχύει τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα ο όμιλος Grimaldi


Ο Όμιλος Grimaldi ανακοίνωσε την ενίσχυση των θαλάσσιων συνδέσεών του μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Από τις 11 Ιουνίου, το πλοίο ro / pax Venezia θα αναπτυχθεί στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, προσφέροντας αυξημένη μεταφορική ικανότητα, τόσο για τις εμπορευματικές μεταφορές, όσο και τις επιβατικές.

Το πλοίο Venezia, με ιταλική σημαία, έχει χωρητικότητα 2.250 γραμμικών μέτρων, που αντιστοιχεί σε περίπου 130 φορτηγά, καθώς και 1.000 επιβάτες και 200 αυτοκίνητα.

Διαθέτει 96 εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες, όλες με κλιματισμό και ιδιωτικές υπηρεσίες, 147 ανακλινόμενα καθίσματα, καθώς και ένα σελφ σέρβις εστιατόριο και δύο μπαρ.

Η υπηρεσία ro / pax της Βενετίας-Ηγουμενίτσας-Πάτρας θα έχει δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τη Βενετία, Δευτέρα και Πέμπτη από την Πάτρα και Τρίτη και Παρασκευή από την Ηγουμενίτσα.

Θα προστεθεί στις υπάρχουσες τρεις αναχωρήσεις, αφιερωμένες μόνο στα φορτία, για συνολικά πέντε εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από τη Βενετία προς την Ελλάδα.

Με την εισαγωγή του νέου πλοίου, θα υπάρχουν συνολικά 7 μονάδες ro / ro και ro / pax που αναπτύσσονται από τον Όμιλο Grimaldi μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

«Ο Όμιλος Grimaldi στοχεύει στην ενίσχυση της κίνησης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, καθώς και στη στήριξη ολόκληρου του τουριστικού τομέα που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία», δήλωσε ο Guido Grimaldi.

«Η στρατηγική θέση της Βενετίας αντιπροσωπεύει επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για τουριστικές ροές από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια ακριβή, αποτελεσματική και ανταγωνιστική υπηρεσία.

Η Ελλάδα θα είναι πιο κοντά, όχι μόνο για τους πολλούς τουρίστες που την επιλέγουν ως προορισμό, αλλά και για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά εμπορευμάτων.

Με την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ του λιμανιού της Βενετίας και της Ελλάδας, ο Όμιλος Grimaldi θα προσφέρει έως και 50 αναχωρήσεις σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας με τα σύγχρονα και αποτελεσματικά πλοία του», συμπλήρωσε ο Guido Grimaldi.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi προσφέρει συνδέσεις από τις πόλεις της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι, του Μπρίντιζι σε Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Πάτρα.
Read More »
Με το πλοίο Venezia ενισχύει τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα ο όμιλος Grimaldi Με το πλοίο Venezia ενισχύει τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα ο όμιλος Grimaldi Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Κυκλοφοριακή ρύθμιση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Κυκλοφοριακή ρύθμιση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς


Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας, του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς», στη θέση «Αεροδρόμιο» Παραμυθιάς, η τριτεύουσα Εθνική οδός με αριθμό 19 «Παραμυθιά - Γλυκή» θα παραμείνει κλειστή στο σημείο αυτό, για ένα τμήμα αυτής, μέχρι 15-07-2020.

Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου δημοτικής οδού, ασφαλτοστρωμένης και κατάλληλα σηματοδοτημένης (μέσω Παγκρατίου - Ραχουλίου), όπως φαίνεται στο συνημμένο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη.

Για την ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού θα υπάρξει κατάλληλη σήμανση.

Εννοείται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη εκτέλεση των έργων και απόδοση της οδού νωρίτερα σε κανονική κυκλοφορία.

Ζητάμε την κατανόησή σας. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ


Read More »
Κυκλοφοριακή ρύθμιση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς Κυκλοφοριακή ρύθμιση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για την Άννα Βούλγαρη

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για την Άννα Βούλγαρη


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σουλίου, που συνήλθε σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 19:30 σε τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην Παραμυθιά, εισήχθη ως θέμα η έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της ευεργέτιδας της Παραμυθιάς Άννας Βούλγαρη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του:
Το άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου της αείμνηστης ευεργέτιδας της Παραμυθιάς Άννας Βούλγαρη.
Το γεγονός ότι η εκλιπούσα, απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bulgari, υπήρξε σημαντική και πολύπλευρη προσωπικότητα, με προσφορά στο διεθνή πνευματικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και οικονομικό χώρο.
Το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία της πνοή αγαπούσε, ενδιαφερόταν αγωνιούσε και προσπαθούσε να βοηθήσει στην υλοποίηση και ανάδειξη του Σχολείου Βούλγαρη ως «Πολυχώρος Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης».
Το γεγονός ότι παρέμεινε ευεργέτιδα που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής της και άφησε σημαντική παρακαταθήκη, τιμώντας την παράδοση των ευεργετών της Ηπείρου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδας του τόπου μας.
Εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.
Το παρόν ψήφισμα, να επιδοθεί στην οικογένειά της και να δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ.
Read More »
Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για την Άννα Βούλγαρη Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για την Άννα Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου από το Σκάνδαλο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου από το Σκάνδαλο Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας κλοπή μοτοποδηλάτου και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή μοτοποδηλάτου, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 17 με 21/09/2017 στο Σκάνδαλο Θεσπρωτίας. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 
Read More »
Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου από το Σκάνδαλο Θεσπρωτίας Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου από το Σκάνδαλο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Παραμυθιά


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.54 το πρωί της Πέμπτης με επίκεντρο την πόλη της Παραμυθιάς.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος  χιλιομέτρων.

Ο σεισμός, αν και ασθενής, συνοδευόταν από έντονο θόρυβο και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Παραμυθιά Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Σελίδες