ΕΛΤΑ Φιλιατών και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016

 

Είδα πρόσφατα δημοσιευμένα σε ηλεκτρονικά μέσα μια ¨Ανακοίνωση¨, του Σύριζα Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας των ΕΛΤΑ Φιλιατών και μου ήρθε το ¨δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις¨- αφού θύμιζε σε πολλά πράξεις του παλαιού πολιτικού κατεστημένου ¨κατόπιν ενεργειών μου…¨!

Ταυτόχρονα μου ήρθε και η επιθυμία να το ψάξω περισσότερο το θέμα και να δημοσιοποιήσω κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζει και ο κόσμος και να αποδίδει «τα του Καίσαρος…».
  • Γιατί φίλοι μου, είναι γνωστό ότι στις δημοκρατίες οι κρατικές υπηρεσίες δουλεύουν χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, για να δουλεύουν σωστά.
  • Είναι γνωστό ότι στα ΕΛΤΑ Φιλιατών αυτό δεν συμβαίνει- αφού είχε παρθεί απόφαση να κλείσει- γι’ αυτό και έχει απορφανισθεί από προσωπικό.
  • Είναι ακόμη γνωστή η αντίδραση των Φιλιαταίων, που έβλεπαν με τα μάτια τους τον αγώνα των ελάχιστων εργαζόμενων των ΕΛΤΑ Φιλιατών να εξυπηρετήσουν τον κόσμο των 46 χωριών- αλλά και τα προβλήματα που θα επέφερε το κλείσιμο, με την αναγκαστική μετακίνηση στην Ηγουμενίτσα.
  • Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι στα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας υπάρχει προσωπικό και από ότι ακούγεται, πλεονάζον!
  • Ίσως δεν είναι γνωστό ότι ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ Φιλιατών- χρόνια τώρα- είναι… αποσπασμένος σε άλλο γραφείο της Θεσπρωτίας.
  • Ίσως δεν είναι γνωστό ότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής του Σύριζα που υπογράφει την Ανακοίνωση είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ (πληρώνεται δηλαδή από τα ΕΛΤΑ) και είναι αποσπασμένος για τις ανάγκες του κόμματος!
  • Υπήρχε λοιπόν απόφαση να κλείσει το γραφείο των Φιλιατών- το αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν είχαν προκηρύξει θέση γι’αυτό, ενώ είχαν προκηρύξει για το γραφείο Ηγουμενίτσας (με το πλεονάζον) και Παραμυθιάς.
  • Όσο για την πρόσφατη στελέχωση του γραφείου Φιλιατών με έναν υπάλληλο, είναι κατόπι αιτήματός του, η οποία εκκρεμούσε από την Άνοιξη!
Το γεγονός λοιπόν που ομολογεί η ατυχής ¨Ανακοίνωση¨ του Σύριζα είναι πως οι κομματικές παρεμβάσεις στις κρατικές υπηρεσίες , συνεχίζονται όπως παλιά! Εκτός βέβαια κι αν αυτό ήθελαν να δείξουν, προκειμένου να μαζεύουν τον κόσμο που ψάχνει δουλειά να επιβιώσει, στα κομματικά γραφεία.

Να προσθέσω ακόμη ότι θεωρώ κατευθυνόμενο το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δήμου, μετά από τόσους μήνες διαμαρτυρίας των πολιτών. Πιστεύω ότι αποτελεί μια ένδειξη της αγαστής συνεργασίας, μεταξύ της ¨αριστερής¨ κυβέρνησης και της ¨δεξιάς¨ του Δήμου… αφού γράφουν: «Συγχαρητήρια για την αμεσότητα υλοποίησης αιτημάτων- πιέσεων (…μια μέρα μετά το ψήφισμα διαμαρτυρίας)!
Φιλιατιώτης Δημοκράτης - neafiliaton.com 
Read More »
ΕΛΤΑ Φιλιατών και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»  ΕΛΤΑ Φιλιατών και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ο μικρός Κωνσταντίνος σώζει ζωές, 4 μήνες μετά τον άδικο θάνατο του. Μαθήματα ζωής από τους γονείς του

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 20164 μήνες μετά τον άδικο θάνατο του μικρού Κωνσταντίνου Κοτσώνη απο την Παραμυθιά και η πανστρατιά αλληλεγγύης που συγκίνησε το πανελλήνιο, δίνει ελπίδες ζωής σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου υγείας, άνοιξε ο ερανικός λογαριασμός στον οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr είχαν συγκεντρωθεί 523.000 ευρώ και οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν ανάληψη όλο το πόσο και να το διαθέσουν σε άλλους ερανικούς λογαριασμούς συνανθρώπων μας, με αποκλειστικό σκοπό την νοσηλεία και θεραπεία.

Ήδη έχουν δοθεί οι πρώτες 100.000 ευρώ σε παιδιά που έχουν ανάγκη, με τον πατέρα του μικρού Κωνσταντίνου, Ακη Κοτσώνη, να δηλώνει στην paramythia-online.gr, πως προτεραιότητα είναι η βοήθεια μικρών παιδιών, δίνοντας για άλλη μια φορά μαθήματα ζωής.

Η διαδικασία σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου υγείας, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες.

Ο Κωνσταντίνος ειχε διαγνωστεί με νευροβλάστωμα 4ου σταδίου και εκτός από την ασθένεια του είχε να αντιμετωπίσει και την Ελληνική γραφειοκρατεία και επί μήνες προσπαθούσε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση για την συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου στο ταξίδι ζωής στην Αμερική, αλλα κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου κινητοποίησε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, σε μια πρωτοφανή κίνηση αλληλεγγύης για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την μεταφορά του στην Αμερική. 
Φορείς, σύλλογοι και απλός κόσμος συμμετείχε στην συγκινητική κινητοποίηση, φτάνοντας στο επιθυμητό πόσο ωστόσο η γραφειοκρατία και οι λάθος εκτιμήσεις των υπηρεσιών υγείας, δεν μπόρεσα να νικηθούν.Read More »
Θεσπρωτία: Ο μικρός Κωνσταντίνος σώζει ζωές, 4 μήνες μετά τον άδικο θάνατο του. Μαθήματα ζωής από τους γονείς του Θεσπρωτία: Ο μικρός Κωνσταντίνος σώζει ζωές, 4 μήνες μετά τον άδικο θάνατο του. Μαθήματα ζωής από τους γονείς του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον εμπορικό σύλλογο Παραμυθιάς

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, η εκλογική διαδικασία και η καταμέτρηση των ψήφων για το νέο ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, με την νυν πρόεδρο να καταλαμβάνει άνετα και φέτος την πρώτη θέση Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν:
- Δαρούσου Ελενη 35
- Βασιλειου Ευθαλία 29
- Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος 25
- Πατσουρα Αλεξάνδρα 20
- Κώτσης Θεοδωρος 18
- Κρικωνη Λαμπρινη 11
- Πατσούρας Ιωάννης 10

Το νεο ΔΣ θα συσταθει σε σώμα στην πρώτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες 
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον εμπορικό σύλλογο Παραμυθιάς Τα αποτελέσματα των εκλογών στον εμπορικό σύλλογο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Κινούμενος κίνδυνος στην Εγνατία Οδό

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016


Χιλιάδες είναι τα φορτηγά που διασχίζουν καθημερινά την Εγνατία Οδό, αξιοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο για να κερδίσουν χρόνο και χρήμα.
Κάποιοι όμως επαγγελματίες οδηγοί, κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς να έχουν ασφαλίσει και καλύψει κατάλληλα το φορτίο που μεταφέρουν.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, από την Εγνατία Οδό λίγο πριν την έξοδο της Παραμυθιάς, στο συγκεκριμένο φορτηγό υπάρχει μόνο ένα σκοινί που πιάνει κατά πλάτος της καρότσας το φορτίο, η οποία είναι ανοιχτή!
Δυστυχώς τα εντεταλμένα όργανα για την τήρηση της τάξης δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα ώστε αυτοί οι “επαγγελματίες” να έχουν κυρώσεις ανάλογες των πράξεών τους. 
Read More »
Κινούμενος κίνδυνος στην Εγνατία Οδό Κινούμενος κίνδυνος στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Κυρ. Μητσοτάκης από την Άρτα: "Στην κοινωνία υπάρχει μεγάλο κύμα αλλαγής" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
"Στην κοινωνία υπάρχει μεγάλο κύμα αλλαγής", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα, πρώτο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ήπειρο. "Οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει, οι πολίτες θέλουν μία κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί την οικονομία, αλλά και τα εθνικά θέματα", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: "Σήμερα η χώρα χρειάζεται ελπίδα και αυτήν θα τη δώσει η ΝΔ λέγοντας την αλήθεια".

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ της ΝΔ στην Άρτα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι ¨η κοινωνία επιβραβεύει το κόμμα του επειδή μιλά την γλώσσα της υπευθυνότητας" και επέκρινε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό για το πισωγύρισμα που υπήρξε στη χώρα κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

"Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αφιέρωσε την ομιλία του σε προσωπική επίθεση σε μένα. Το καταλαβαίνω γιατί στην κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο κύμα αλλαγής. Είναι λογικό. Ο κ. Τσίπρας και Καμμένος εξαπάτησαν τους πολίτες", τόνισε και ζήτησε από τους πάντες να συγκρίνουν "πως είναι τα πράγματα σήμερα και πως ήταν πριν 2 χρόνια".
"Στην καλύτερη περίπτωση να πάμε εκεί που ήμασταν τότε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ συνεχίζεται στα Ιωάννινα όπου στις 19.30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση. Read More »
Κυρ. Μητσοτάκης από την Άρτα: "Στην κοινωνία υπάρχει μεγάλο κύμα αλλαγής" (+ΒΙΝΤΕΟ) Κυρ. Μητσοτάκης από την Άρτα: "Στην κοινωνία υπάρχει μεγάλο κύμα αλλαγής" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (28-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (29-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.  
Τετάρτη (30-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (01-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (02-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (03-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 42χρονος με 45,68 γραμμάρια ηρωίνης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
Συνελήφθη, χθες (24.11.2016) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή - μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο και σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, απέρριψε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (40,7) γραμμαρίων.

Το ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, όπου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος.

Στην κατοχή του 42χρονου και μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τα παρακάτω:

· μία συσκευασία που περιέχει ηρωίνη, βάρους (4,98) γραμμαρίων

· αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης

· το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ

· ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη 42χρονος με 45,68 γραμμάρια ηρωίνης Συνελήφθη 42χρονος με 45,68 γραμμάρια ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Αλβανός προσπάθησε να βγάλει από τη χώρα 15.000€ σε μετρητά

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
Κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει από ελληνικό έδαφος προς την Αλβανία μέσω του τελωνείου Κακαβιάς, μεταφέροντας 15.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. 
Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, ήτοι το 25% του ανωτέρω ποσού, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα δεσμεύτηκαν για περαιτέρω έρευνα.
Read More »
Αλβανός προσπάθησε να βγάλει από τη χώρα 15.000€ σε μετρητά Αλβανός προσπάθησε να βγάλει από τη χώρα 15.000€ σε μετρητά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο "βιασμός" της αθωότητας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016


Όπως κάθε πατέρας, εκμεταλλεύτηκα το όμορφο πρωινό του Σαββάτου για να κάνουμε μία "όμορφη" βόλτα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας μαζί με τα τρία παιδιά μου. Ήξερα από πριν τι θα αντίκριζαν καθώς η κατάσταση αυτή χρονίζει πλέον εδώ και δύο βδομάδες, άλλα ήλπιζα ότι δεν θα πρόσεχαν τα κακώς κείμενα του ποδηλατόδρομου. 
Όμως "πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα" λένε οι στοίχοι γνωστού τραγουδιού, και πράγματι τις χαρούμενες παιδικές φωνούλες και τα χαμόγελα διαδέχτηκαν η απογοήτευση και οι εκφράσεις αηδίας την ώρα που φτάναμε στην "παιδική χαρά" του ποδηλατόδρομου. 
Σπασμένα παιχνίδια, σκουριασμένο μονόζυγο, βρόμικη και καμένη τσουλήθρα και σκουπίδια παντού δημιουργούσαν ένα σχεδόν σουρεαλιστικό τοπίο. 
Ένα "έργο τέχνης"! 
Ένα "τέρας πολιτισμού" που θρέφαμε από μικρό όλοι μας μέχρι που αυτό πλέον μεγάλωσε και κοντεύει να μας κατασπαράξει! Μία "εστία μόλυνσης" για τις αθώες ψυχούλες οι οποίες αναγκάζονται να μεγαλώσουν πρόωρα αντικρίζοντας το μπάχαλό μας σε κάθε γωνιά αυτής της πόλης! 
Αλλά αν σε έχουν συνηθίσει να ζεις σε αυτές τις συνθήκες με "επικλήσεις κυρίου" των μη διαθέσιμων πόρων για να καθαριστεί ο περίγυρος σου, σίγουρα δεν μπορείς με τίποτα να χωνέψεις αυτό το "γιατί" στο πρόσωπο του παιδιού σου. 
Μπορεί να μην είναι σε θέση να στο εκφράσει με λόγια, άλλα τα μάτια του αντανακλούν αυτό που σε φοβίζει περισσότερο: "την ανικανότητά σου να του προσφέρεις ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που παρέλαβες". 
Και κάθε βράδυ όταν κοιτιέσαι αυτάρεσκα στον καθρέπτη με έντονες διαθέσεις ναρκισσισμού και μαρτυράς την πρότερη "επιτυχία" σου (διαμέρισμα με θέα θάλασσα, καλές απολαβές, δύο ή τρία αυτοκίνητα, γυναίκα νοικοκυρά, παιδιά πρώτα στο σχολείο που θα γίνουν όλα γιατροί) ξέρεις κατά βάθος ότι έχεις τελικά αποτύχει παταγωδώς (ή μήπως δεν το ξέρεις ακόμα???) γιατί το σαράκι και η σαπίλα έχει κατασπαράξει πλέον τα εσώτερα ενός "καλού οργανισμού" που ονόμαζαν πολιτεία οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. 
Ποια "μυστήρια" εξωπλανητική δύναμη δημιουργεί τα σκουπίδια? 
Γιατί τα ρίχνουμε μόνο στους άλλους? Εμείς οι ίδιοι δεν ευθυνόμαστε? 
Γιατί προσπαθείς να τα χώσεις όλα κάτω από το χαλί? 
Θα είμαι εδώ καθημερινά για να σου θυμίζω ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει μία παιδική χαρά η οποία αντί να είναι γεμάτη από παιδικές φωνούλες είναι γεμάτη από σκουπίδια!
Μ.Γ. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο "βιασμός" της αθωότητας Ηγουμενίτσα: Ο "βιασμός" της αθωότητας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 28η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Διάθεση ποσού από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σ.Α.Τ.Α. για την εξυπηρέτηση Δανείων. Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

2. Χρησιμοποίηση ποσοστού έως 12% του συνολικού ποσού της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( Σ.Α.Τ.Α.) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

3. Λήψη απόφασης για την υποβολή εισήγησης προς το Δ.Σ. αναφορικά με την επιβολή τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και τον καθορισμό του ύψους συντελεστή αυτών για το έτος 2017.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

4. Λήψη απόφασης για την υποβολή εισήγησης προς το Δ.Σ. για την επιβολή Ανταποδοτικού Τέλους καθαριότητας και Φωτισμού και τον καθορισμό του ύψους συντελεστή αυτού για το έτος 2017. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

5. Έγκριση Αναμόρφωσης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.οικ. έτους 2016. 
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μποροδήμος Ιωάννης και Παππά Ουρανία 

6. Κατανομή Χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Δ΄ κατανομή έτους 2016. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

7. Συμμετοχή στην υποβολή πρότασης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020 με διακριτικό τίτλο “Treatment and reuse of biomass from Beached Posidonia” και ακρωνύμιο BEAPOS 
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

8. Συμμετοχή στην υποβολή πρότασης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020 με τίτλο “Συντονισμένες δράσεις για τη μείωση των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων για την προστασία των οικοσυστημάτων και την υποστήριξη μιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης περιφερειακής. 
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

9. Λήψη απόφασης για την υποβολή εισήγησης προς το Δ.Σ αναφορικά με την επιβολή τελών και δικαιωμάτων κοιμητηρίου και τον καθορισμό του ύψους του συντελεστή αυτών για το έτος 2017.
 Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

10. ΄Εγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών – καυσίμων έτους 2017. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

11. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου ο οποίος ορίστηκε με την υπ΄ αριθμ.225/2016 απόφαση της οικονομικής Επιτροπής για τον χειρισμό εκάστης υπόθεσης και Μελέτης – Σύνταξης Ενδικοφανούς Προσφυγής στην Επιτροπή Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων ως προς την υπεράσπιση πρώην και νυν αιρετών ( Προέδρων & Αντιπροέδρων) στη Νέα Κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Φιλιατών για τα έτη 1999 έως και σήμερα. 
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

12. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου ο οποίος ορίστηκε με την υπ΄ αριθμ.229/2016 απόφαση της οικονομικής Επιτροπής για τον χειρισμό εκάστης υπόθεσης και Μελέτης – Σύνταξης της αιτήσεως αναστολής επί της ειδικής έκθεσης ελέγχου διασφάλισης συμφερόντων του δημοσίου ως προς την υπεράσπιση πρώην και νυν αιρετών ( Προέδρων & Αντιπροέδρων)στη Νέα Κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Φιλιατών για τα έτη 1999 έως και σήμερα. 
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

13. Συνέχιση παραχώρησης έκτασης στον κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών για δημιουργία πυρήνα προσαρμογής πτερωτών θηραμάτων και εκπαιδευτηρίου σκύλων. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

14. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 12/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλιατών ( ΝΕΚΕΔΗΦ)περί : Χρηματοδότηση ΕΕΤΑΑ Β΄δόση για το Πρόγραμμα << ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>> 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

15. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 51/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ περί : Αποδοχή χρηματοδότησης Δόσης του Προγράμματος << Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ >> από την ΕΕΤΑΑ. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία 

16. Διαγραφή οφειλών από μισθώματα 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης 

17. Διαγραφή και επαναβεβαίωση μισθώματος Ιχθυοκαλλιέργειας οικ. έτους 2016 . 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης 

18. Αποδοχή παραίτησης Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ , Ορισμός Αντιπροέδρου και μελών σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 208/2016 απόφαση Δ.Σ. 
Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

19. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του συνεχιζόμενου έργου "Διαμόρφωση πηγής Ραβοστίβας ” 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

20. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου "Ενίσχυση ύδρευσης Ν. Θεσπρωτίας, Β υποέργο: Άγιος Νικόλαος έως γέφυρα Νεράιδας ” 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

21. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου "Αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Φιλιατών" 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

22. Έγκριση τεχνικού προγράμματος 2017. 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΙωάννηςRead More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Απευθείας ανάθεση της Δημάρχου Σουλίου στην Άρτα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016Τη "δόξα" του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος συνηθίζει να αναθέτει προμήθειες και εργασίες εκτός Δήμου, φαίνεται πως ζήλεψε και η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη.

Συγκεκριμένα, με σημερινή απόφασή της (25/11/2016, ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 15734) , αναθέτει απευθείας την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια υλικών επισκευής  ασύρματου δικτύου», στον Γκανιάτσα Χρήστο με έδρα την Άρτα, έναντι συνολικής  αμοιβής 4.885,60 € με ΦΠΑ 24%.

Τα ερωτήματα προς τη Δήμαρχο είναι συγκεκριμένα:
Που δικαιολογείται το κατεπείγον της απευθείας ανάθεσης και εάν ζήτησε και έλαβε τουλάχιστον τρεις προσφορές από καταστήματα του Δήμου Σουλίου ή όμορων Δήμων της Θεσπρωτίας, ώστε να καταλήξει τελικά στην Άρτα;
Επίσης, έχουν ξαναγίνει στο πρόσφατο παρελθόν αναθέσεις στον συγκεκριμένο επιχειρηματία για το ίδιο αντικείμενο και εάν ναι με ποιά διαδικασία και με ποιό ποσό;

Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αποτελεί εξαιρετική διαδικασία. Προκειμένου να διενεργηθεί προμήθεια με απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο επιλέγει και τον προμηθευτή, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου.

Η απόφαση πρέπει να αιτιολογείται δεόντως, πέραν των στοιχείων της αναθέτουσας αρχής, η αξία, η ποσότητα και η φύση των αγοραζομένων εμπορευμάτων, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής (σε περίπτωση αποτυχόντος διαγωνισμού), ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν προσφορά, ενδεχομένως δε, ο αριθμός των υποψηφίων που δεν προκρίθηκαν και οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητάς τους.


Υ.Γ. Δεν καταφέραμε να βρούμε πουθενά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ή στο site του Δήμου Σουλίου, την τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήμου.
Read More »
Απευθείας ανάθεση της Δημάρχου Σουλίου στην Άρτα Απευθείας ανάθεση της Δημάρχου Σουλίου στην Άρτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Τρείς προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016Τρεις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», με απόφαση της 2ης Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στην Ηγουμενίτσα.

Στις εργασίες της Επιτροπής, η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία ήταν και η υπεύθυνη για τη συγκρότηση των φακέλων των υπό χρηματοδότηση προτάσεων και έργων. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης αυτής ήταν η έγκριση χρηματοδότησης των προτάσεων «στρατηγικού χαρακτήρα», που υποβλήθηκαν με καταληκτική ημερομηνία την 16-05-2016, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος.

Συνολικά από όλους επιλέξιμους φορείς που είχαν δικαίωμα υποβολής προτάσεων, υπεβλήθησαν 6 προτάσεις, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε σε 3 από αυτές.

Οι υποβληθείσες προτάσεις ταξινομήθηκαν και προκρίθηκαν για ένταξη προς χρηματοδότηση, με αποκλειστικό κριτήριο την αξιολόγηση και βαθμολόγηση τους, όπως ακριβώς ορίζεται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος.

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση είναι 4. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι 3 προτάσεις που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου και οι οποίες συνοπτικά αναφέρονται παρακάτω:

1ο ΕΡΓΟ:

Τίτλος: WASTE RREACT: Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross-border activities
Αντικείμενο που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου: Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία μονάδας κομποστοποίησης στην Π.Ε Άρτας.
Προϋπολογισμός έργου: 1.700.000 €.
Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου: Δεκέμβριος 2018

2ο ΕΡΓΟ:
Τίτλος: TACTICAL TOURISM: Targeted ACTIons for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, Cultural and naturAL assets encouraging TOURISM, in the entire GR-AL cross-border area
Αντικείμενο που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου: Εκπόνηση σε στάδιο πλήρους μελέτης εφαρμογής και λήψη όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για τη λειτουργία δύο καταδυτικών πάρκων στις περιοχές Πάργας (Π.Ε. Πρέβεζας) και Συβότων (Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Προϋπολογισμός έργου: 150.000 €.
Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου: Ιούνιος 2019

3ο ΕΡΓΟ:
Τίτλος: SAVE_WATER: Improving water management and supply infrastructure via smart technologies, policies and tools
Αντικείμενο που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου: Μελέτη υφαλμύρινσης για την παράκτια περιοχή της Πρέβεζας, Συστηματικοί και οργανωμένοι έλεγχοι ποιότητας και χαρακτηριστικών επιφανειακών υδάτων από πιστοποιημένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων και προμήθεια και θέση σε λειτουργία κατάλληλων αισθητηρίων για την αξιολόγηση της κατάστασης των επιφανειακών υδάτων.
Προϋπολογισμός έργου: 100.000 €.
Καταληκτική Ημερομηνία παράδοσης έργου: Ιούνιος 2018Read More »
Τρείς προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» Τρείς προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έφτιαξαν τον δρόμο και ...ξέχασαν την κολόνα μέσα σε αυτόν

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016

Συνεχίζουν καθημερινά να μας εκπλήσσουν, δυστυχώς δυσάρεστα, οι τοπικές αρχές του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στα πλαίσια της ανακατασκευής της οδού 49 Μαρτύρων, διαμορφώθηκαν και οι κάθετοι δρόμοι σε αυτή.

Όμως, στην οδό Πινδάρου, δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας, ο εργολάβος που κατασκεύασε τον δρόμο, ξέχασε να απομακρύνει την κολόνα ηλεκτροφωτισμού, η οποία βρίσκεται πάνω στο οδόστρωμα.

Άραγε, από τη πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας, η επιτροπή παραλαβής του έργου, πρόσεξε την συγκεκριμένη κολόνα ή παρέλαβε το έργο, πλήρωσε τον εργολάβο και για να απομακρυνθεί η κολόνα θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό ή καλύτερα σε ανάθεση;

Ηγουμενίτσα ... το μεγαλείο σου!!!Read More »
Ηγουμενίτσα: Έφτιαξαν τον δρόμο και ...ξέχασαν την κολόνα μέσα σε αυτόν Ηγουμενίτσα: Έφτιαξαν τον δρόμο και ...ξέχασαν την κολόνα μέσα σε αυτόν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών στο περιοδικό "Ήπειρος Άπειρος Χώρα"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
Read More »
Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών στο περιοδικό "Ήπειρος Άπειρος Χώρα" Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών στο περιοδικό "Ήπειρος Άπειρος Χώρα" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνεδρίασης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
Καλείστε όπως στις τριάντα (30) του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2016 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 13:00, προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στο δημοτικό κατάστημα Σουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ. Σ.) στη Δ. Κ. Παραμυθιάς, με το εξής θέμα ημερησίας διατάξεως :

Θέμα 1ο : «Έγκριση εκτέλεσης προμήθειας : τροφίμων, ειδών καθαριότητας, φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, για το έτος 2017»

Θέμα 2ο : «Ορισµός τριµελούς επιτροπής για την καταστροφή υλικού σχολείων»Read More »
Συνεδρίασης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σουλίου Συνεδρίασης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσής Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, που μετέχει στην επιτροπή ως Εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) υποδεχόμενος τα μέλη της επιτροπής έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό:Κυρίες και Κύριοι

Σας καλωσορίζω στην Ηγουμενίτσα.

Με χαρά σας υποδεχόμαστε στον Δήμο μας, στα πλαίσια της συνεδρίασης της 2ης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία»

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω την σημασία και τον ρόλο του διασυνοριακού αυτού προγράμματος για την πολύπλευρη ανάπτυξη των περιοχών μας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ευελπιστούμε λοιπόν οι νέες δράσεις να αφήσουν απτά αποτελέσματα στις περιοχές μας, αξιοποιήσιμα από τους πολίτες αλλά και από τους Δήμους, Περιφέρειες και λοιπούς φορείς, για την εφαρμογή των αναπτυξιακών τους πολιτικών.

Είναι γεγονός ότι χάρη στις δράσεις αυτού του προγράμματος, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα που συνέβαλαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των δύο χωρών.

Ως εκπρόσωπος του πρώτου βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρότι δεν άπτετε της δικής μας αρμοδιότητας, θα επιθυμούσα να επισημάνω ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του πρώτου βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία σύλληψης, εκπόνησης και υλοποίηση στρατηγικών προτάσεων, δεδομένου ότι οι Δήμοι είναι οι πιο κοντινές στους πολίτες αρχές, με βάση την αρχή της επικουρικότητας.

Εύχομαι η σημερινή συνεδρίαση να έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα για την καλύτερη υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, με γνώμονα πάντα, τα οφέλη που θα προκύψουν, να αξιοποιηθούν από τους πολίτες και των δύο χωρών.

Σας εύχομαι καλή παραμονή στην Ηγουμενίτσα.Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία» Ηγουμενίτσα: Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Καιρός φέρνει τα λάχανα …

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
Μετέχοντας σε κλιμάκιο της Ν.Δ. για θέματα Υγείας ο Βουλευτής κ. Βασίλης Γιόγιακας βρέθηκε στην Φθιώτιδα.

Σε μια από τις φωτογραφίες – που καταχωρούμε – διακρίνεται πίσω από τον κ. Γιόγιακα ο Δικηγόρος και τ. Βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος. 
Πρόκειται για τον δικηγόρο του κ. Θ. Δήμα, που ήλθε στην Ηγουμενίτσα και κεραυνοβολούσε τον κ. Γιόγιακα στο τότε Δικαστήριο.

Οι καιροί όμως αλλάζουν. 
Ο κ. Γιόγιακας, με τελεσίδικη απόφαση αθωώθηκε και παρεδόθη λευκός στην κοινωνία, η οποία τον έστειλε τελικά ως εκπρόσωπο της στην Βουλή.

Τώρα ο κ. Μαντούβαλος τρέχει πίσω από τον Γιόγιακα για λίγη δημοσιότητα, καθ’ όσον, όπως πληροφορηθήκαμε, προσπαθεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Φθιώτιδα. 
Ναι στην Φθιώτιδα – τόπο καταγωγής της συζύγου του – και όχι στον Πειραιά, που φιλοδοξούσε να τον Κυβερνήσει ως Δήμαρχος.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια...
Read More »
Καιρός φέρνει τα λάχανα … Καιρός φέρνει τα λάχανα … Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Νεαρός Γύπας εντοπίστηκε δηλητηριασμένος

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016


Ένα νεαρό Γύπα παρέλαβα χθες που εντοπίστηκε στην περιοχή της Καστροσυκιάς στην Πρέβεζα.
Είναι εμφανώς εξαντλημένος και έχει συμπτώματα άτυπης δηλητηρίασης.
Το αντιμετωπίζω με άμεση φαρμακευτική αγωγή και ενυδάτωση. 
Ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε εμφανή σημάδια βελτίωσης. 

Θα θελα να είμαι αισιόδοξη πως το ζώο θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στη θεραπεία και με την ειδική φροντίδα, να δυναμώσει ώστε να μεταφερθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα όπου σταδιακά θα ενταχθεί στην εκεί «αποικία» Γυπών μέχρι οι συνεργάτες μου να κρίνουν πως είναι σε θέση να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια ο Γύπας είχε εξαφανιστεί. 
Σήμερα υπάρχει σίγουρα ένα ζευγάρι ίσως κι ένας ελάχιστα μεγαλύτερος αριθμός.

Κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός νεαρών Γυπών κινδυνεύει σοβαρά είτε από πνιγμό στην θάλασσα (λόγω απειρίας μπορεί ένα δυνατό ρεύμα να τα ρίξει στην θάλασσα), είτε απομακρύνονται και χάνονται από το κοπάδι τους και λόγω απειρίας δεν βρίσκουν φαγητό και τέλος καταλήγουν, είτε δηλητηριάζονται από φόλες ή από δευτερογενή αίτια (τρώνε κάποιο ζώο που έχει δηλητηριαστεί, είτε από κάποιο ατύχημα

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βάσση για την άμεση ενημέρωση εντοπισμού του ζώου. 
Από κει και πέρα στήθηκε μια γέφυρα επικοινωνίας με αρκετούς συμπολίτες μας μέχρι να δεχτώ το τηλεφώνημα από την Δέσποινα Ζέκα και αμέσως να μεταβώ στο σημείο που είχε εντοπιστεί το ζώο και να το περισυλλέξω.
Πέλλα Καλογήρου
 Read More »
Νεαρός Γύπας εντοπίστηκε δηλητηριασμένος Νεαρός Γύπας εντοπίστηκε δηλητηριασμένος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016
Εξιχνιάστηκε, από Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Πρέβεζα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο 18χρονος, την 31-03-2016 στην Πρέβεζα, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου υπηκόου Αλβανίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες