Με πρωτοφανή συμμετοχή η εκδήλωση για το αφαλιστικό με τον Γ. Ρωμανιά, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση των μελών του, υλοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ», την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλο το Θεσπρωτικό κοινό που επιθυμούσε να ενημερωθεί για την υπάρχουσα κατάσταση στο ασφαλιστικό ζήτημα της χώρας και τις τροποποιήσεις που θα επιφέρει το υποβληθέν νομοσχέδιο, εάν τελικά υποβληθεί προς ψήφιση στην Βουλή και γίνει Νόμος του Κράτους.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κος Γεώργιος Ρωμανιάς, Νομικός – Οικονομολόγος, πρώην Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την εκδήλωσε τίμησε με τη παρουσία του και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κος Γεώργιος Καββαθάς. Επίσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι Συλλογικών φορέων του Νομού, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε σύντομη διάλεξη του ομιλητή κου Γ. Ρωμανιά στους φοιτητές του ΤΕΙ. Η προσέλευση του κοινού ήταν ικανοποιητικότατη, και η εκδήλωση κρίθηκε επιτυχής, καθώς έγινε ανάλυση του θέματός της, δόθηκαν παραδείγματα και ακολούθησε συζήτηση και ερωταπαντήσεις επί του θέματος.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ευχαριστεί τον κο Γ. Ρωμανιά για την συμμετοχή του στην προσπάθειά μας για την ενημέρωση του Θεσπρωτικού κοινού, και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κο Γ. Καββαθά για την τιμητική του συμμετοχή.

Επίσης ευχαριστούμε το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για την ευγενική παραχώρηση χρήσης της αίθουσας και τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας κο Θεμιστοκλή Γκόγκα.

Read More »
Με πρωτοφανή συμμετοχή η εκδήλωση για το αφαλιστικό με τον Γ. Ρωμανιά, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Με πρωτοφανή συμμετοχή η εκδήλωση για το αφαλιστικό με τον Γ. Ρωμανιά, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Λύση στα προβλήματα του Σουλίου απαιτεί η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

Η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», με το παρόν ψήφισμα, της Γενικής συνελεύσεως των μελών της στις 7ης Φεβρουαρίου 2016 καλεί τις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Ηπείρου, Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, να μεριμνήσουν, για την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων στο ιστορικό Σούλι, τα οποία θα συμβάλουν τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ελαχίστων εναπομεινάντων κατοίκων στα Σουλιωτοχώρια (Σούλι-Σαμωνίβα, Αυλότοπος, Τσαγγάρι, Κουκουλιοί, Φροσύνη) όσο και στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής:

1. Να λειτουργήσει επιτέλους ο ξενώνας που- αν και ανακαινίστηκε το 2003 με δαπάνες της (τότε) Κοινότητας Σουλίου- εξακολουθεί να παραμένει κλειστός. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Δήμος Σουλίου να εξοπλίσει κατάλληλα τον ξενώνα, προκειμένου να αδειοδοτηθεί από τον Ε.Ο.Τ. και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί μ’ ένα συμβολικό τίμημα. Μόνο έτσι θα αποκτήσει το Σούλι ένα χώρο όπου θα μπορούν οι επισκέπτες-τουρίστες να στεγάζονται και να σιτίζονται, δεδομένου ότι ο ξενώνας, είναι ο μοναδικός χώρος στο Σουλιωτοχώρια που διαθέτει κλίνες. Υπενθυμίζουμε πως η κ. Δημάρχος είχε υποσχεθεί- την πρώτη φορά που εκλέχτηκε Δήμαρχος και κράτησε τη θέση της Αντιδημάρχου Σουλιωτοχωρίων- ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε ήταν να λειτουργήσει ο ξενώνας. Δυστυχώς, όμως, ο ξενώνας παραμένει κλειστός μέχρι και σήμερα.

2. Να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των χωριών του Σουλίου ήταν και παραμένει οι δρόμοι που συνδέουν τα Σουλιωτοχώρια με τη Γλυκή αλλά και τα 5 χωριά (Φροσύνη, Κουκουλιοί, Τσαγγάρι, Αυλότοπος, Σαμωνίβα) μεταξύ τους. Το τοπικό οδικό δίκτυο- αυτό που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους, αφού το μοναδικό Σχολικό κέντρο που λειτουργεί (Δημοτικό Σχολείο) βρίσκεται στο Τσαγγάρι- είναι προβληματικό. Κρύβει πολλούς κινδύνους για τους μετακινούμενους μαθητές και γονείς, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί με πολλές στροφές, χωρίς ορατότητα και προστατευτικά κιγκλιδώματα και βέβαια ούτε λόγος για διαγράμμιση και κατάλληλη σήμανση. Στην ίδια, αν όχι χειρότερη κατάσταση, βρίσκεται ο κεντρικός δρόμος που συνδέει τα Σουλιωτοχώρια με τη Γλυκή, το Γαρδίκι και την Παραμυθιά. Πρόκειται για το δρόμο ο οποίος εξασφαλίζει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (Κέντρο υγείας, Φαρμακείο κλπ) και άλλες δημόσιες υπηρεσίες εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια), διοικητικές (εφορίες κλπ). Στο συγκεκριμένο δρόμο τα πιεστικότερα προβλήματα έχουν σχέση με τις νεροφαγιές, τις λακκούβες, την έλλειψη σήμανσης.

3. Σοβαρό είναι και το πρόβλημα στην διασταύρωση προς Σουλιωτοχώρια στην είσοδο της Γλυκής όπου απαιτείται η κατασκευή κόμβου το οποίο αν και είχε συζητηθεί στην Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας και είχε αποφασισθεί η πραγματοποίηση μελέτης προυπολογισμού 15.000 €, καθώς και κατασκευή του προυπολογισμού 50.000 € ωστόσο- απ’ όσα γνωρίζουμε- ουδεμία πρόοδος υπήρξε μέχρι σήμερα.

4. Να γίνει η σύνδεση των Σουλιωτοχωρίων με την Εγνατία Οδό από Κουκουλιούς προς Αγία Κυριακή (Πόποβο), για κίνηση προς Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, που παραμένει ημιτελής. Κι’ αυτό γιατί το τμήμα του δρόμου από τη θέση «Φούσια» προς τις «Κορυτιές», μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου, παραμένει χωματόδρομος. Το έργο αυτό είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα με την κατασκευή κάποιων τεχνικών έργων, τη συντήρηση του υπάρχοντος δρόμου και τον καθαρισμό του από πέτρες και χαλίκια που πέφτουν από τις «σβάρες».

5. Ο δρόμος από Κουκουλιούς προς Λιβάδι είναι χωρίς διαγράμμιση και προστατευτικά, ενώ λόγω της κυκλοφορίας ζώων (κτηνοτροφική περιοχή) είναι διαρκώς γεμάτος πέτρες από τις σβάρες που υπάρχουν. Σημειώνουμε ότι ο δρόμος αυτός συνδέει τα Σουλιωτοχώρια με την Εγνατία Οδό στη θέση Τύρια μέσω Ζωτικού και τον υπό κατασκευή δρόμο Τύρια- Συστρούνι καθώς και με τα Ιωάννινα και μάλιστα χωρίς διόδια.

6. Οι εσωτερικοί δρόμοι των χωριών και τα παραδοσιακά μονοπάτια, δύσκολα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους τους, διότι οι μεν δρόμοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο φωτισμό, τα δε μονοπάτια δεν καθαρίζονται.

7. Το κουδούνι του Σχολείου και η καμπάνα της Εκκλησίας είναι η ζωή κάθε χωριού. Σχολεία δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε χωριό αφού δεν υπάρχουν παιδιά. Έχουμε όμως εκκλησίες, αλλά δεν υπάρχουν ιερείς. Τα πέντε χωριά, που κατοικούνται κυρίως από ηλικιωμένους, εξυπηρετούνται μόνο από δύο ιερείς, οι οποίοι τις Κυριακές επαρκούν να καλύψουν μόνο τα μνημόσυνα. Τις ημέρες των εορτών του Πάσχα οι Επιτάφιοι ξεκινούν στις 5 για να τελειώσουν στις 10 ενώ η Ανάσταση ξεκινάει στις 6 μ.μ. για να τελειώσει στις 3 π.μ. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, εκτός και αν θεωρούμαστε «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

8. Να ανακληθεί η πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής αρχής, που προβλέπει τσουχτερές αυξήσεις στους δημοτικούς φόρους και τέλη, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων νοικοκυριών αγροτοκτηνοτρόφων, επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων δέχονται ανελέητη επίθεση. Ειδικότερα, ο Δήμος Σουλίου πρέπει να ανακαλέσει την αύξηση των Δημοτικών τελών για τα Σουλιωτοχώρια, εκτός και αν επιθυμεί τον ξεριζωμό και των υπόλοιπων κατοίκων τους, που συνεχώς λιγοστεύουν.

9. Να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, για την τοποθέτηση ενός μηχανήματος Α.Τ.Μ. για αυτόματες αναλήψεις χρημάτων. Η τοποθέτηση του Α.Τ.Μ. θα πρέπει να γίνει σε ένα κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εξυπηρετούνται, πρωτίστως, οι μόνιμοι κάτοικοι.

10. Να διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια από την κεντρική εξουσία (υπουργεία Πολιτισμού κλπ) αλλά και τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια- Δήμος Σουλίου) για την ανάδειξη της ιστορικής περιοχής του Σουλίου με τα εξής μέτρα: Πρώτον, την επισκευή του μύλου του Σουλίου, που κινδυνεύει να καταρεύσει, αν και αποτελεί ιστορικό μνημείο και τουριστικό αξιοθέατο. Δεύτερον, την βελτίωση και αξιοποίηση του ιστορικού μονοπατιού της Τζαβέλαινας καθώς και των άλλων μονοπατιών της ιστορικής περιοχής του Σουλίου (από Κιάφα προς Κάστρο και Αβαρίκο, από Μύλο Σουλιού προς Σαμωνίβα, κλπ).

11. Να φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας (Ε.Ο.Τ., υπουργείο Πολιτισμού) και της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμος Σουλίου), για την έκδοση τουριστικού οδηγού- αν είναι δυνατόν και την κατασκευή ιστοσελίδας- με την ιστορία και τα αξιοθέατα της ιστορικής περιοχής του Σουλίου.


Για την Γενική συνέλευση

Ο Προέδρος 
Τόκκας Κώσταντίνος 
Η Γραμματέας 
Παπαγρηγορίου Ανθούλα
Read More »
Λύση στα προβλήματα του Σουλίου απαιτεί η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» Λύση στα προβλήματα του Σουλίου απαιτεί η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Συνελήφθησαν, προχθές (28.02.2016) το απόγευμα, στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 30χρονος υπήκοος Ιράν και ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Γαλλίας, τις οποίες προμηθεύτηκαν έναντι του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ, προκείμενου ταξιδέψουν λάθρα στην Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθησαν στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόσφεραν και μετά θάνατο

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών ευχαριστεί την κ. Λεμονιά Μάντζιου για την δωρεά της στην μνήμη των παιδιών της Κωνσταντίνου και Νικόλαου Μάντζιου και του συζύγου της Χρήστου Μάντζιου, στο Πνευμονολογικό και Ουρολογικό τμήμα του νοσοκομείου .

Συγκεκριμένα , στο πνευμονολογικό τμήμα διατέθηκε εξοπλισμός για την καταγραφή πολυσωματογραφικής μελέτης ύπνου (sleep apnea) για την διάγνωση διαταραχών του ύπνου. Με το εν λόγω μηχάνημα γίνεται διάγνωση για την αποφρα-

κτική άπνοια του ύπνου καθώς και για ποιο σπάνιες άπνοιες κεντρικής αιτιολογίας . Στ ο ουρολογικό τμήμα διατέθηκε εύκαμπτο κυστεοσκόπιο με σκοπό στην διερεύνηση παθολογικών καταστάσεων στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα πιο αναίμακτα και ανώδυνα για τον ασθενή . Έτσι μαζί και με τον άλλο εξοπλισμό που έχει ήδη διατεθεί στο ουρολογικό τμήμα ( σύστημα Turis ) το τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση πλείστων ουρολογικών παθήσεων

Read More »
Θεσπρωτία: Πρόσφεραν και μετά θάνατο Θεσπρωτία: Πρόσφεραν και μετά θάνατο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας ακόμα λιμενικός για την υπόθεση λαθραίων τσιγάρων

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, στελέχη του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στη σύλληψη ενός ακόμα βαθμοφόρου που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ενός ιδιώτη κατοίκου Θεσσαλονίκης. 
 
Οι εν λόγω συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν πρωινές ώρες αύριο, ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. 
 
Επιπρόσθετα, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι η εταιρεία, της οποίας η επωνυμία «Fino fish» φαινόταν σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο από 26-02-2016 Δελτίο Τύπου, δε σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. 
 
Οι έρευνες συνεχίζονται και εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας ακόμα λιμενικός για την υπόθεση λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας ακόμα λιμενικός για την υπόθεση λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θεματικό LIVE με τους ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ στο ΣΟΥΣΑΜΙ

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016
Σάββατο στις 10 μ.μ.
 
Ντυθείτε ρεμπέτες και ρεμπέτισσες (προαιρετικά) κι ελάτε στο Σουσάμι να διασκεδάσουμε όπως παλιά!!!!
 
Μεζεδοπωλείο ΣΟΥΣΑΜΙ
Πλατάνια Ηγουμενίτσας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Θεματικό LIVE με τους ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ στο ΣΟΥΣΑΜΙ Ηγουμενίτσα: Θεματικό LIVE με τους ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ στο ΣΟΥΣΑΜΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Σύμφωνα με τον ΚΑΝ.(ΕΕ) 1308/2013 αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι :

· η ποιοτική αναβάθμιση του αμπελουργικού δυναμικού

· η εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον

· η εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλουν από την 1 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 2016 Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο πρόγραμμα για την περίοδο 2016-2017, στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Δείτε το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016Read More »
Δείτε το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα Δείτε το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

Την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται το οικογενειακό εισόδημα προκειμένου να δίνεται το επίδομα απροστάτευτου παιδιού ζητεί ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογραμμίζει, ότι επειδή για την χορήγηση του επιδόματος λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα, αποκλείονται οικογένειες με σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης. 
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Κριτήρια χορήγησης επιδόματος απροστάτευτων παιδιών»

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης απροστάτευτων παιδιών έως την ηλικία 16 ετών εφαρμόζεται βάσει των διατάξεων του ν.4051/1960 (ΦΕΚ 68Α΄) και του Π.Δ. 180/1983 (ΦΕΚ 49Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με την προϋπόθεση ότι το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας που διαμένει το παιδί δεν υπερβαίνει για τριμελή οικογένεια τα 234,77 ευρώ – προσαυξανόμενο κατά 20,54 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος πέραν του τρίτου. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 108/83, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 2 του Π.Δ. 286/1988 (ΦΕΚ 132Α'), ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το ποσό που προκύπτει από τον συνυπολογισμό των κάθε φύσεων εισοδημάτων τακτικών ή εκτάκτων, μηνιαίων ή ετησίων από εργασία ή άλλες πηγές όλων των μελών που αποτελούν την οικογένεια στην οποία διαβιούν τα απροστάτευτα παιδιά. Στην παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου αναφέρεται ότι η πραγματική οικογενειακή και κοινωνικοοικονομική κατάσταση του προς επιδότηση παιδιού πρέπει να προκύπτει από τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας ή από επίσημα επικυρωμένα έγγραφα.

Επομένως, επειδή για τον συνυπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος με σκοπό τη χορήγηση του επιδόματος απροστάτευτου παιδιού λαμβάνεται υπόψη και το τεκμαρτό εισόδημα, τίθενται εκτός των δικαιούχων παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης και των οποίων το πραγματικό εισόδημα είναι εντός ή στις «παρυφές» του προβλεπομένου εισοδηματικού ορίου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν προτίθεται να τροποποιήσει τα κριτήρια υπολογισμού του οικογενειακού εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος απροστάτευτου παιδιού, ώστε να μην αποκλείονται οικογένειες που έχουν πραγματικό εισόδημα εντός των προβλεπόμενων ορίων;

- Εάν και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα για τη χορήγηση του επιδόματος απροστάτευτου παιδιού στις περιπτώσεις στις οποίες στην έκθεση κοινωνικής έρευνας διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Ημερίδα με θέμα "Χειλειογναθοϋπερωσχιστία (Σχιστίες)" ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ & ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Χειλειογναθοϋπερωσχιστία (Σχιστίες)"

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19-03-2016
ΩΡΑ 17:30

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ <<Δ.ΧΑΤΖΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΣΦΑΓΕΙΑ)>>

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ.

Πληροφορίες στο www.kivotosexelixis.gr & στο τηλέφωνο
26650-21186

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πρόγραμμα
Συντονιστές :
1. Μώκας Αναστάσιος Εκπαιδευτικός, Λογοθεραπευτής s.i. επιστημονικός υπεύθυνος Κιβωτού Εξέλιξης
2. Σουπιός Γιάννης Διατροφολόγος- Διαιτολόγος Bsc. Επιστημονικός υπεύθυνος medidiatrofi
 
17:30 Χαιρετισμοί
 
Ομιλητές
 
A' ΜΕΡΟΣ
1. 17:40-17:50 < Σχιστίες, η πρώτη ιατρική προσέγγιση > Τσάγκας Ανδρέας, Γυναικολόγος
2. 17:50-18:00 < Παιδιατρική και Αναπτυξιολογική προσέγγιση του παιδιού με σχιστία.>
Βέρμπη - Αυδή Λούλα , ΜSC Παιδιατρος, Μετεκπ. στην Αναπτυξιολογια Παίδων Αντιπρ. Συλλ. ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννινων
3. 18:00-18:10 < Σχιστίες και η ΩΡΛ προσέγγιση>
Γκόλας Ευάγγελος, Ωτορινολαρυγγολόγος .
4. 18:10- 18:20 < Διαταραχές φωνής&ομιλίας σε παιδιά με σχιστίες>
Τσόγκα Αλεξάνδρα, Λογοθεραπεύτρια Msc

Διάλλειμα 18:20-18:40

Β' ΜΕΡΟΣ
5. 18:40-18:50< Χρονοδιάγραμμα χειρουργικής θεραπείας Α'Μέρος>
Kεχαγιάς Νίκος, ΣΓΠχος Υπ. τμήμ. <Άγιος Λουκάς>
6. 18:50-19:00 < Χρονοδιάγραμμα χειρουργικής θεραπείας Β'Μέρος>
Τσέκος Αντώνης ΣΓΠχος Διευθυντής Κλιν. 424 ΓΣΝΕ
7. 19:00-19:10 <Η συμβολή της παιδοδοντιατρικης στο παιδί με σχιστία>
Κολεβέντη Κατερίνα Στρατιωτικός οδοντίατρος
8. 19:10-19:20 < Συνοδεύοντας παιδιά&εφήβους με σχιστίες> Καρατζένης Δημήτρης, Παιδοψυχίατρος

19:20 Ερωτήσεις

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρόεδρος του τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Ηπείρου, Δρ. Γρηγόριος Νάσιος Νευρολόγος
Read More »
Ημερίδα με θέμα "Χειλειογναθοϋπερωσχιστία (Σχιστίες)" ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ημερίδα με θέμα "Χειλειογναθοϋπερωσχιστία (Σχιστίες)" ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28-02-2016, στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων, κατέκτησε το 3ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. 
 
Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, εκμεταλλευόμενοι το ελεύθερο λογισμικό του ΜΙΤ των Η.Π.Α., παρουσίασαν σε δύο ομάδες, δύο σχέδια εργασίας με αυτοματοποιημένες κινήσεις, το ένα με την κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και το άλλο με την κίνηση ενός τεχνητού δορυφόρου γύρω από τον πλανήτη Γη. 
 
Οι κατασκευές αυτές έγιναν με πενιχρά οικονομικά μέσα και στηρίχτηκαν περισσότερο στην ευρηματικότητα και τη φαντασία των παιδιών μας. 
 
Στο διαγωνισμό αυτόν έλαβαν συνολικά μέρος δώδεκα σχολεία από όλη την Ήπειρο, πολλά εκ των οποίων με πολύ ακριβά υλικά και μηχανισμούς, αλλά οι ομάδες του σχολείου μας μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να διακριθούν χάρη στην καλή προετοιμασία και την οργάνωση που διέθεταν. 
 
Είναι ιδιαίτερη όμως, τιμή και αναγνώριση για όλους μας, μαθητές, δασκάλους και γονείς, ότι οι μαθητές μας κατέκτησαν επίσης το Βραβείο καλύτερης συνεργασίας, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους, ότι μέσα από ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την όποια οικονομική στενότητα των υλικών και των οικονομικών πόρων και να διακριθούμε με βάση τη συνεργασία της ομάδας.

Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης, αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τον δάσκαλο της πληροφορικής κ. Γάτσιο Χρήστο για τη συμβολή του σε αυτό το Project. 
 
Τέτοιου είδους διακρίσεις, πέραν της προσωπικής ικανοποίησης που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές, δημιουργούν κυρίως ένα πλαίσιο καινοτομίας και ευρηματικότητας σε αυτούς, μέσα από μια διαδικασία καλλιέργειας της αποκλίνουσας σκέψης τους, που με τη σειρά του οδηγεί αυτούς σε υψηλότερα νοητικά και πνευματικά επίπεδα εσωτερικής αναζήτησης.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Βεζδρεβάνη Ελένη, Βένος Χρήστος, Γιόγιακα Λαμπρινή, Γκοντόρα Δήμητρα, Καλυβιώτη Αικατερίνη, Καρράς Ιωάννης, Κάτσιος Ορέστης, Κόντρα Ρεμπέκα, Λιόντου Μαρία – Ελένη, Μητσινάκη Αθηνά, Ναστούλης Δημήτριος, Νούσια Σπυριδούλα, Τσαρκοβίστας Δημήτριος.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιος
Read More »
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Donatello LIVE

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016
σε ένα όνειρο τρελό...
με τον μοναδικό Γιάννη Καραπάνο!
 

Σάββατο στις 9:30 μ.μ

More Info - Κρατήσεις :
Donatello Cafe
Γρηγορίου Λαμπράκη 12, Ηγουμενίτσα
Tel. 26650 25069
Read More »
Ηγουμενίτσα: Donatello LIVE Ηγουμενίτσα: Donatello LIVE Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (29.02.2016) το πρωί στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 26χρονος άνδρας και μία 25χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι δύο αλλοδαποί κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, εκκρεμούσαν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Συνελήφθη, χθες (29-02-2016) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (28,5) γραμμαρίων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Διασκεδάστε την Τσικνοπέμπτη, με ζωντανή μουσική, στο Σταυροδρόμι

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016Read More »
Διασκεδάστε την Τσικνοπέμπτη, με ζωντανή μουσική, στο Σταυροδρόμι Διασκεδάστε την Τσικνοπέμπτη, με ζωντανή μουσική, στο Σταυροδρόμι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητούνται μάγειρας, σερβιτόρες και κοπέλες για τη διαχείριση παραλίας

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Ζητούνται σερβιτόρες και κοπέλες για τη διαχείριση παραλίας (σέρβις, ομπρέλες-ξαπλώστρες) έως 32 ετών, με εμπειρία,  για το εστιατόριο ΜΕΓΑ ΑΜΜΟΣ στα ΣΥΒΟΤΑ για την καλοκαιρινη σεζόν (χαμογελαστές, με γνώση αγγλικών και με ικανότητα για εργασία σε περιβάλλον υπό πίεση με γρήγορους ρυθμούς) 

Επίσης ζητείται μάγειρας Β, έως 45ετών, 
Προσόντα: Απόφοιτος ανάλογης Σχολής --Τουλάχιστον 5ετής προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση.-Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας & ικανότητα διαχείρισης προβληματικών καταστάσεων- Ευελιξία & προσαρμοστικότητα σε απαιτητικές καταστάσεις.
- Διάθεση για προσφορά υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες

Αποστολή βιογραφικών με επισύναψη φωτογραφίας στό: megaammos@gmail.com 
ΤΗΛ. 69451872 21
Read More »
Σύβοτα: Ζητούνται μάγειρας, σερβιτόρες και κοπέλες για τη διαχείριση παραλίας Σύβοτα: Ζητούνται μάγειρας, σερβιτόρες και κοπέλες για τη διαχείριση παραλίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016Επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, ψάχνει για οδηγό με δίπλωμα Γ, για εποχιακή απασχόληση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2664300550 - 6932423770
Read More »
Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος ζητά προσωπικό για την σαιζόν 2016

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016


Το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος ζητά για την σαιζόν 2016:

1. Υπάλληλο υποδοχής πλήρους ωραρίου:
Απαραίτητα προσόντα:
- Άριστη γνώση Αγγλικών. Επιθυμητά Ιταλικά ή/και Γερμανικά.
- Άριστη γνώση χειρισμού Η/γ. Γνώση ξενοδοχειακών προγραμμάτων θα συνεκτιμηθεί.
- Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε υποδοχή/κρατήσεις ξενοδοχείων τουλάχιστον 4*.
- Πτυχίο σχολής τουριστικών επαγγελμάτων θα συνεκτιμηθεί*.

2. Μάγειρας/Μαγείρισσα πλήρους ωραρίου:
Απαραίτητα προσόντα:
- Προηγούμενη εμπειρία σε ξενοδοχείο τουλάχιστον 4*
- Σχετική εκπαίδευση
- Γνώση Αγγλικών
- Συστάσεις επιθυμητές

3. Υπάλληλος κουζίνας βραδινής βάρδιας πλήρους ωραρίου

4. Σερβιτόρος/Σερβιτόρα πλήρους ωραρίου:
Απαραίτητα προσόντα:
- Άριστη γνώση Αγγλικών. Επιθυμητά Ιταλικά ή/και Γερμανικά.
- Προηγούμενη εμπειρία σε σέρβις ξενοδοχείων τουλάχιστον 4*

5.Sports Animator μερικής απασχόλησης:
Απαραίτητα προσόντα:
- Άριστη γνώση Αγγλικών. Επιθυμητά Ιταλικά ή/και Γερμανικά.
- πτυχίο ΤΕΦΑΑ θα συνεκτιμηθεί.
- Διδασκαλία yoga, zumba, aerobics, aqua aerobics (το πρόγραμμα και τα είδη άσκησης μπορούν να συζητηθούν)
- Προηγούμενη εμπειρία σε ξενοδοχείο.

6.Υπάλληλος απασχόλησης παιδιών μερικής απασχόλησης
Απαραίτητα προσόντα:
- Άριστη γνώση Αγγλικών.
- Πτυχίο παιδαγωγικής κατεύθυνσης
- Προηγούμενη εμπειρία σε απασχόληση παιδιών 2-12 ετών θα συνεκτιμηθεί.
Υποβολή βιογραφικών:
θα δεχτούμε βιογραφικά μόνο μέσω email στο ma@hotel-megaammos.gr, υπόψη κας Καραγιαννίδου. 
Απαραίτητη η φωτογραφία.

Read More »
Το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος ζητά προσωπικό για την σαιζόν 2016 Το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος ζητά προσωπικό για την σαιζόν 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Μελισσοκομική επιχείρηση ζητάει 2 άτομα προσωπικό

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

Η μελισσοκομική επιχείρηση Παντελής Κίτσιος , ζητά δυο άτομα ανεξάρτητου φύλλου για πλήρη απασχόληση στην Μελισσοκομία, δεκτοί και νέοι που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις μελισσοκομικές. 
Τηλ για πληροφορίες 6976732713
Read More »
Μελισσοκομική επιχείρηση ζητάει 2 άτομα προσωπικό Μελισσοκομική επιχείρηση ζητάει 2 άτομα προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες