Ηγουμενίτσα: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια την Τετάρτη 25 Ιουλίου

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018Read More »
Ηγουμενίτσα: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια την Τετάρτη 25 Ιουλίου Ηγουμενίτσα: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια την Τετάρτη 25 Ιουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

ΦΟΠ: 20 Ιουλίου του Αη-Λιά, με το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Φωτικαίων Γαία" στο πρ. σχολείο Bvlgari

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018Read More »
ΦΟΠ: 20 Ιουλίου του Αη-Λιά, με το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Φωτικαίων Γαία" στο πρ. σχολείο Bvlgari  ΦΟΠ: 20 Ιουλίου του Αη-Λιά, με το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Φωτικαίων Γαία" στο πρ. σχολείο Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Τρία άτομα είχαν μαζέψει 60 κιλά τσάι του βουνού

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, εντοπίστηκε σε ορεινή και απόκρημνη περιοχή στο όρος Νεμέρτσικα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα αρωματικού φυτού, βάρους περίπου (60) κιλών.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο ημεδαπών (ενός 62χρονου άνδρα και μίας 56χρονης γυναίκας) και ενός 49χρονου αλλοδαπού, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, προχθές (15-07-2018) νωρίς το πρωί, στην παραπάνω περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παράπηγμα, που χρησιμοποιούσαν οι τρεις κατηγορούμενοι για κτηνοτροφικές εργασίες, ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι βουνού), βάρους περίπου (60) κιλών, που είχε συλλεχθεί και εκριζωθεί.

Η παραπάνω ποσότητα τσαγιού κατασχέθηκε και θα παραδοθεί στο Δασαρχείο Κόνιτσας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.


Read More »
Τρία άτομα είχαν μαζέψει 60 κιλά τσάι του βουνού Τρία άτομα είχαν μαζέψει 60 κιλά τσάι του βουνού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Σήμερα το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018
Read More »
Σήμερα το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Σήμερα το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Εβδομάδα Μουσικής από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνει εβδομάδα μουσικής από 16 ως 22 Ιουλίου 2018 

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής - κλασική, τζαζ, έντεχνη, ροκ, λαική, και παραδοσιακή - παίρνουν μέρος σε αυτή τη μουσική συνάντηση με μια διαχρονική και παγκόσμια γλώσσα που δεν είναι άλλη από τη μουσική, και γιορτάζουν μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Όραμα μας είναι η εβδομάδα να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Ηγουμενίτσας και να ενισχύσει την εξωστρέφειά της.

Η προσπάθεια μας αναπτύσσει την συμμετοχή, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την κριτική σκέψη. Επιπρόσθετα καλλιεργεί στον άνθρωπο την προοδευτική σκέψη και την αγωνιστικότητα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.


 
Read More »
Εβδομάδα Μουσικής από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Εβδομάδα Μουσικής από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018Read More »
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Γλυκή Θεσπρωτίας: Στη σκιά από τα τεράστια πλατάνια και τη δροσιά που χαρίζουν τα πεντακάθαρα νερά του Αχέροντα

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018


Η Γλυκή αποτελεί ιστορικό χωριό της περιοχής του Σουλίου, κοντά στα όρια των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. 
Η περιοχή, ειδικότερα το καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις δραστηριοτήτων όπως το rafting στον ποταμό Αχέροντα.
Η συνεχείς παγκόσμια τάση του περιηγητικού τουρισμού έχει καταστήσει την Γλυκή μοναδικό προορισμό για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής.
Στη σκιά από τα τεράστια πλατάνια και τη δροσιά που χαρίζουν τα πεντακάθαρα νερά του ποταμού Αχέροντα μπορεί κανείς να απολαύσει τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα της περιοχής.
Στο σημερινό χωριό έχουν διασωθεί λείψανα αξιόλογου οικισμού που παρουσιάζει συνεχή ζωή από την ελληνιστική ως τη βυζαντινή εποχή. 
Από τα σωζόμενα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής εικάζεται ότι στο σημείο βρισκόταν η αρχαία Εύροια, έδρα επισκόπου, που μνημονεύεται σε βυζαντινές πηγές του 4ου μ.Χ. αιώνα.
Άλλοι πάλι ερευνητές ταυτίζουν τα ερείπια με το αρχαίο Ομφάλιο ή την Κίχυρο. Η νεότερη πάντως ονομασία του χωριού εκτιμάται ότι σχετίζεται με τον κοντινό «Γλυκύ λιμένα».
Ο οικισμός όφειλε τη μεγάλη διάρκεια της ζωής του στη στρατηγική του θέση, καθώς έλεγχε την εδώ διάβαση του Αχέροντα ποταμού, από την οποία περνούσε το ανατολικό σκέλος του διεθνούς ρωμαϊκού δρόμου Απολλωνίας - Βουθρωτού - Νικόπολης.
Στους βυζαντινούς χρόνους αποτελούσε ιδιαίτερη επισκοπή, η οποία στη συνέχεια ενώθηκε με την επισκοπή Βουθρωτού και αποτέλεσε την «Επισκοπή Βουθρωτού και Γλυκέος».
Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο χωριό συνομολογήθηκε η Συνθήκη της Γλυκής μεταξύ των Σουλιωτών και των Τουρκαλβανών Μπέηδων το 1821.


 
Read More »
Γλυκή Θεσπρωτίας: Στη σκιά από τα τεράστια πλατάνια και τη δροσιά που χαρίζουν τα πεντακάθαρα νερά του Αχέροντα  Γλυκή Θεσπρωτίας: Στη σκιά από τα τεράστια πλατάνια και τη δροσιά που χαρίζουν τα πεντακάθαρα νερά του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΣΑΓΙΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018


Νεότερα για τη χρηματοδότηση των μελετών του έργου «Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα - Μαυρομάτι / Παράκαμψη Ηγουμενίτσας» ζητεί να πληροφορηθεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί να πληροφορηθεί αν και πότε θα ενταχθούν οι μελέτες του έργου στο πρόγραμμα INTERREG «Ελλάδα Αλβανία 2014 - 2020» καθώς και αν υπάρχει σχέδιο ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της δαπάνης υλοποίησης του έργου. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση μελετών και κατασκευής έργου “Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι / Παράκαμψη Ηγουμενίτσας”»

Με την υπ΄ αρ. πρωτ. Δ1/274/10-3-2014 απόφαση της Διεύθυνσης Οδικών Έργων (Δ1) του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. μεταβιβάσθηκαν στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» οι αρμοδιότητες διαχείρισης και διοίκησης μελετών, κατασκευών και λοιπών αναγκαίων υποστηρικτικών δράσεων για την υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι / Παράκαμψη Ηγουμενίτσας» εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο εν λόγω οδικός άξονας συνδέει την Ελλάδα με την Αλβανία και συγκεκριμένα την Εγνατία Οδό και την οδό προς τη Νότια Ελλάδα (Πράγα, Πρέβεζα, Ιόνια Οδό) με τον οδικό άξονα που οδηγεί στους Αγ. Σαράντα.

Στο πλαίσιο της ωρίμανσης του έργου ανατέθηκαν και υποβλήθηκαν αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας και αναγνωριστική γεωλογική μελέτη ώστε να δημιουργηθεί φάκελος του έργου για την προκήρυξη των επομένων σταδίων μελετών. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της μελετητικής ωρίμανσης του έργου είναι η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της δαπάνης εκπόνησης των μελετών, εκτιμώμενου ύψους € 10,3 εκ. (προ ΦΠΑ). Εφόσον ολοκληρωθεί το σύνολο των απαιτούμενων μελετών και υπό τον όρο ότι η δαπάνη υλοποίησης του έργου, εκτιμώμενου ύψους 180 εκ. € (προ ΦΠΑ), θα έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα είναι δυνατό να προκηρυχθεί ανοικτός διαγωνισμός για την κατασκευή του οδικού άξονα.

Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», αυτή την περίοδο γίνονται επαφές με τους αρμόδιους του χρηματοδοτικού προγράμματος INTERREG «Ελλάδα Αλβανία 2014 - 2020» για την ένταξη σε αυτό των μελετών του οδικού άξονα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν θα ενταχθούν ή όχι οι μελέτες του έργου «Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι / Παράκαμψη Ηγουμενίτσας» στο πρόγραμμα INTERREG «Ελλάδα Αλβανία 2014 - 2020» και, εάν ναι, πότε αναμένεται η σχετική απόφαση,
Αν και ποια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης των μελετών του έργου θα εξετασθεί σε περίπτωση μη ένταξής του στο παραπάνω πρόγραμμα,
Αν υπάρχει σχέδιο ένταξης της δαπάνης υλοποίησης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


 
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΣΑΓΙΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΣΑΓΙΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Σταθεροί και φέτος οι πελαργοί στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά- Αχέροντα- Κέρκυρας η απογραφή των πελαργών για το Ν. Θεσπρωτίας και για κάποιες περιοχές του Ν. Πρεβέζης. Συνολικά, καταμετρήθηκαν φωλιές πελαργών σε 42 περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας και 5 στο Ν. Πρεβέζης.
Η απογραφή έγινε με απευθείας παρατήρηση και καταγραφή των φωλιών και των ζευγαριών. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ο αριθμός και η θέση των φωλιών με ή χωρίς πελαργούς, ενώ όπου υπάρχουν νεοσσοί καταγράφεται ο ακριβής αριθμός αυτών. Στα δεδομένα που συλλέχθηκαν περιλαμβάνονται κι άλλα στοιχεία όπως το υψόμετρο και οι γεωγραφικές συντεταγμένες κάθε φωλιάς, τυχόν άδειες ή κατεστραμμένες φωλιές καθώς και το είδος κάθε φωλιάς αν είναι φυσική ή τεχνητή και αν βρίσκεται π.χ. πάνω σε εκκλησία ή στύλο της ΔΕΗ.


Στον πίνακα και στο γράφημα που ακολουθούν (Πίνακας 1, Γράφημα 1) φαίνεται συγκριτικά με την περσινή χρονιά το σύνολο των φωλιών των πελαργών, οι άδειες φωλιές, πόσα ζευγάρια πελαργών αναπαράχθηκαν και πόσοι νεοσσοί συνολικά παρατηρήθηκαν. Συμπερασματικά, παρατηρείται σταθερότητα στις ενεργές φωλιές πελαργών και στον γενικότερο πληθυσμό τους με αύξηση στους νεοσσούς. Μεμονωμένα άτομα και «συμμορίες» μη αναπαραγόμενων πελαργών (non-breeding) δεν παρατηρήθηκαν σε μεγάλο αριθμό. Τον Ιούλιο οι περισσότεροι πελαργοί ξεκινούν τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις, γυμνάζοντας τα φτερά τους και πηδώντας πάνω από τη φωλιά, πριν ξεκινήσουν το μεγάλο τους ταξίδι προς την Ν. Αφρική, αν και στη πραγματικότητα οι περισσότεροι θα πάνε στο Σουδάν, στο Νότιο Σουδάν, στο Τσαντ, στην Κένυα ή στην Αιθιοπία, όπου μετακινούνται διαρκώς.Παρόλο που πολλές από τις φωλιές φέτος χάλασαν είτε από τις καιρικές συνθήκες είτε από αλλαγές των στύλων της ΔΕΗ (Γράφημα 2), οι ενεργές φωλιές πελαργών παρέμειναν σταθερές με περισσότερες τις φυσικές φωλιές σε στύλο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα (Γράφημα 3). Πράγματι, σε πολλά χωριά οι πελαργοί επέστρεψαν στις φυσικές φωλιές τους τις οποίες δεν επισκέπτονταν παλαιότερα.Σταθερά «άδειες» παραμένουν οι φωλιές πάνω σε εκκλησία, εκτός από την Κορώνη Πρεβέζης, όπου τα δυο τελευταία χρόνια υπάρχει επιτυχής αναπαραγωγή.
Η κατανομή των νεοσσών ανά φωλιά για το 2018 φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.
Προκύπτει ότι οι φωλιές με 4 νεοσσούς ήταν περισσότερες, ενώ για άλλη μια φορά δεν παρατηρήθηκαν φωλιές με έναν και έξι νεοσσούς. Αναλυτικότερα, το 60% των φωλιών είχαν από 4 νεοσσούς, ποσοστό μεγαλύτερο από το 2017 (41%), το 30% από δύο νεοσσούς, λιγότερους από πέρσι (39%) και μόλις το 3% από πέντε νεοσσούς, λιγότερους από τις περσινές καταγραφές (9%). Σε πολλές φωλιές υπήρχαν και μικρότεροι σε ηλικία νεοσσοί, γεγονός που δηλώνει ότι τα ώριμα πουλιά έφτασαν λίγο αργότερα ή ότι στην αρχή της αναπαραγωγής έγινε αλλαγή συντρόφων και υπήρξε καθυστέρηση. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αύξηση των νεοσσών αποδεικνύει και την επιτυχή εύρεση τροφής από τους γονείς, αποτέλεσμα των πολλών βροχοπτώσεων στην περιοχή.


Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση τους οι πελαργοί συναθροίζονται σε λιβάδια, κοντά σε τέλματα ή λίμνες, και από κει, χρησιμοποιώντας τα θερμά ανοδικά ρεύματα ξεκινούν όλοι μαζί γυροπετώντας σε κυκλική πορεία. Τα νεαρά φεύγουν 1 με 2 εβδομάδες νωρίτερα από τους ενήλικες. Ο λευκοπελαργός (Ciconia ciconia) είναι προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή αλλά και την Εθνική νομοθεσία, αλλά και ένα είδος που συντρόφευε πάντα τους ανθρώπους στις αγροτικές δουλειές. Οι πελαργοί, ως ρυθμιστές του πληθυσμού διάφορων «βλαβερών» για τον άνθρωπο (τρωκτικών, εντόμων, κ.ά.) έχουν μια σημαντικότατη θέση στα αγροτικά οικοσυστήματα. Είναι δείκτες της ισορροπίας του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα αποτελούν σύμβολο της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση της υπαίθρου.

Η απογραφή πελαργών οργανώνεται κάθε χρόνο από το Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας από μια ομάδα πεδίου που αποτελείται από την βιολόγο Συντιχάκη Ε. και τους φύλακες Διαμάντη Χ., Κόντο Κ., Μάντο Α., Μαρτίνης Α. και Φιλίππου Ε. Στόχος της απογραφής των πελαργών είναι ο εντοπισμός τυχόν απειλών για τη ζωή του συγκεκριμένου είδους, όπως η χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία, μονοκαλλιέργειες κλπ., που οδηγούν σε υποβάθμιση ή/και εξαφάνιση των ενδιαιτημάτων του, ώστε να ληφθούν τα ανάλογα διαχειριστικά μέτρα αντιμετώπισής τους, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην προστασία του είδους. 


 
Read More »
Σταθεροί και φέτος οι πελαργοί στη Θεσπρωτία Σταθεροί και φέτος οι πελαργοί στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στις αντίστοιχες δράσεις.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2018.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2018.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, επί αιτήσεως Ελένης Μπίκα – Αθανασίου του Βάϊου, περί καθορισμού τιμής μονάδας αποζημιώσεως με εξώδικο συμβιβασμό για ιδιοκτησία του στα Σύβοτα Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Διάθεση πίστωσης για υλοποίηση της εκδήλωσης “Γιορτή λαδιού” στην T.K. Πέρδικας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά καταπάτηση δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Σπαθαραίων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση 6ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου (πρώην Δήμου Μαργαριτίου)».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Επί αιτήσεως Μαρίας Χαλιάσου του Ιωάννη για χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Επί αιτήσεως Ιωάννη Παππά του Βασιλείου για χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ενοικίασης ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων στην Τ.Κ. Συβότων.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Τ.Κ. Πέρδικας για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Μεταστέγαση του ειδικού Νηπιαγωγείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Εγγραφή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δίκτυο CIVINET CY-EL.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών/υπηρεσιών έτους 2018 Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δονάτος Μαρτίνης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.


Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018
 


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Σεισμική δόνηση τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Σεισμική δόνηση της τάξεως των 2,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23.50 το βράδυ της Δευτέρας, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λευκίμη Κέρκυρας και την Πλαταριά 17 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ηγουμενίτσας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή σε όλα τα παράλια της Θεσπρωτίας καθώς και στο Νότιο κομμάτι της Κέρκυρας και στους Παξούς.

Η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, χωρίς να ανυσηχεί τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.  Read More »
Σεισμική δόνηση τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα Σεισμική δόνηση τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018 Rating: 5

Σελίδες