https://picasion.com/

Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)Εκφράσεις θυμού
της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας ήταν το θέμα της Χαρούλας Κόντη στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Κωνσταντίνος Κόντης, ο Γιώργος Πικουλης, η Αρετή Πινιώρη και η Λίτσα Παπαθανασίου προσφέρθηκαν να αναπαραστήσουν με τη γνήσια έκφραση και ντοπιολαλιά τις κατάρες της περιοχής. 

Μια εργασία που εντυπωσίασε και ελπίζουμε σε κάτι ανάλογο και με ευχές.
 

Read More »
Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Δρεπάνου

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Δρεπάνου


Ξεκινάνε μέσα στον Μάρτιο οι εργασίες του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ηγουμενίτσα - Δρέπανο - Αγιονάζι.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου με προϋπολογισμένο κόστος 295.152,00 €

Εργολάβος του έργου είναι ο Ρεντζέλος Πέτρος Ε.Δ.Ε., Πολ. Μηχ., ενεργώντας ως εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Οι εργασίες, που αφορούν την αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, έχουν καταλυτική ημερομηνία την 05-05-2015, πέρα από την οποία ο εργολάβος θα υπόκειται σε ποινική ρήτρα βάσει των όρων της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων της μελέτης.
Read More »
Ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Δρεπάνου Ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η διάρρηξη σε σπίτι που έλαβε χώρα στις (01-03-2015) το πρωί, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 28, 24 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες στις (01-03-2015) το πρωί παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας 81χρονης ημεδαπής στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και αφού έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Πέντε χρόνια από το θάνατο του πανελληνίως καταξιωμένου Θεσπρωτού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Σάρρα

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Πέντε χρόνια από το θάνατο του πανελληνίως καταξιωμένου Θεσπρωτού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Σάρρα

 
Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του πανελληνίως καταξιωμένου Θεσπρωτού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Σάρρα. Και, όμως, ο μπαρμπα-Γιάννης είναι εδώ, μέσα από το έργο του! 
 
Γεννήθηκε στο Καστρί Ηγουμενίτσας το 1918 και απεβίωσε στην Αθήνα, στις 2 Ιανουαρίου του 2010. 
 
Δεν είχε πτυχία, ωστόσο «σπούδασε» κατ΄ ιδίαν, ήταν αυτοδίδακτος, όπως με καμάρι έλεγε ο ίδιος, διαβάζοντας και ερευνώντας όλους τους μεγάλους συγγραφείς, από τους αρχαιότερους έως τους σύγχρονους. 
 
Και τους μελέτησε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα βιώματά τους έγιναν και δικά του βιώματα. 
 
Έγραψε βιβλία ιστορικά, λαογραφικά και σατιρικής ποίησης. 
 
Τα πρώτα του ποιήματα τα έγραψε στα αιματοβαμμένα βουνά της Ηπείρου, στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940. 
 
Από τότε, και παράλληλα με την κύρια εργασία του, άσκησε το συγγραφικό έργο του δημοσιογραφώντας συγχρόνως σε εφημερίδες της Θεσπρωτίας, της Ηπείρου και των Αθηνών. 
 
Χρημάτισε ανταποκριτής των ραδιοφωνικών σταθμών Ιωαννίνων και Κερκύρας, της τότε ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ-2. 
 
Στη λογοτεχνία καθιερώθηκε το 1976 με τη σατιρική ποιητική συλλογή «Το χρονικό του Αιγαίου», έργο που αναγνωρίστηκε ως εθνική προσφορά και αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. 
 
Το πιο σημαντικό έργο του όμως υπήρξε το τρίτομο «Η Θεσπρωτία δια μέσω των αιώνων, 40.000 χρόνια π.Χ. μέχρι σήμερα», το οποίο θεωρήθηκε προσφορά στα ελληνικά γράμματα και το υπουργείο Παιδείας το συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εγκεκριμένων βιβλίων για τις σχολικές βιβλιοθήκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
 
Άνθρωποι με την πνευματική προσφορά του αείμνηστου Γιάννη Σάρρα είναι στολίδια για τη Θεσπρωτία. 
 
Γι' αυτό έχουν πάντα θέση στη μνήμη και στην καρδιά των Θεσπρωτών. 
 
Read More »
Πέντε χρόνια από το θάνατο του πανελληνίως καταξιωμένου Θεσπρωτού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Σάρρα  Πέντε χρόνια από το θάνατο του πανελληνίως καταξιωμένου Θεσπρωτού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Σάρρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Γ. Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Μοναδικοί επισκέπτες οι βανδαλιστές (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Γ. Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Μοναδικοί επισκέπτες οι βανδαλιστές (+ΦΩΤΟ)ΤΕΠ Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Γ. Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ στη Νέα Σελεύκεια του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ένα έργο χρόνια αποπερατωμένο αλλά παράλληλα παρατημένο.

Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 6.430.000 ευρώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ηπείρου το 2003, οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις ολοκληρώθηκαν μετά το 2004, η δημοπράτηση του έργου έγινε το δεύτερο εξάμηνο του 2006 και μετά από μία διαδικασία ενστάσεων, ο εργολάβος υπέγραψε τη σύμβαση και ξεκίνησε εργασίες το δεύτερο εξάμηνο του 2008.


Το ΤΕΠ Περιλαμβάνει εξεταστήρια, μονάδες βραχείας νοσηλείας, χειρουργεία. Το έργο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί αλλά ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Και πως να τεθεί, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα είναι ΤΡΑΓΙΚΗ.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο κ. Τσαμπούκογλου Σπυρίδων μπορείτε να παρατηρήσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκετε αυτή τη στιγμή. Σπασμένα τζάμια, η υγρασία έχει καταστρέψει γυψοσανίδες και πατώματα, πυροσβεστικές φωλιές άδειες...


Όπως μας είπε ο κ. Σπύρος το κτήριο σήμερα χρησιμοποιείται και ως μαντρί για πρόβατα, ενώ έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλες οι εξωτερικές θύρες. Μοναδικοί επισκέπτες δεν είναι νοσηλευόμενοι, άλλα βανδαλιστές και κακόβουλα άτομα που κλέβουν δημόσια περιουσία (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις-σίδερα).

Έχουν παραβιαστεί όλες οι υποδομές που διέπουν το κτήριο - ακτινολογικό-χειρουργείο-παιδιατρικό βραχείας νοσηλείας κτλ.

Το νοσηλευτήριο αυτό έχει τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης κλινικής σε μια πόλη (πρωτεύουσα το νομού Θεσπρωτίας) με ένα κέντρο υγείας σε παρακμή.

"Ειλικρινά θα θέλαμε να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φορείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το καταπληκτικό έργο. Περιφέρεια, Κράτος, πρώην βουλευτές και υπουργούς, Δημάρχους και πολλούς ακόμα."

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ

Read More »
ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Γ. Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Μοναδικοί επισκέπτες οι βανδαλιστές (+ΦΩΤΟ) ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Γ. Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Μοναδικοί επισκέπτες οι βανδαλιστές (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Τσίπρας, Καμμένος, Παυλόπουλος: « Η ώρα της Αριστεράς;»

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Τσίπρας, Καμμένος, Παυλόπουλος: « Η ώρα της Αριστεράς;»

Γράφει ο Παύλος Αλεξίου 
Μέσα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ισορροπίες και γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ με τα αστικά επιτελεία και τα ξένα κέντρα εξουσίας

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της προέβη σε μια σειρά ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού (πολιτικός όρκος, Καισαριανή, εμφάνιση κλπ), τελικά το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας το αντιμετώπισε «πιο σοβαρά» και δεν θέλησε να προτείνει Πρόεδρο Δημοκρατίας από τον χώρο του, να προβεί έτσι σε μια συμβολική κίνηση ηθικής ικανοποίησης του κόσμου που τον στήριξε, μια κίνηση που δεν θα είχε σε τελευταία ανάλυση και κανένα οικονομικό κόστος και θα αντιρροπούσε κάπως τις αρνητικές εντυπώσεις από τους «Βαρουφάκειους» νεομνημονιακούς συμβιβασμούς της με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Απεναντίας, εφαρμόζοντας το αστικό δόγμα, «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και του ρεαλισμού», ακολούθησε την «πεπατημένη», εκλέγοντας Πρόεδρο από τον «αντίπαλο» χώρο της Δεξιάς, παρά τις αντιδράσεις πολλών στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του, σε μια εξίσου συμβολική κίνηση - μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Πρώτα- πρώτα αποτελεί ένα μήνυμα συναίνεσης με τα ντόπια επιτελεία της μεγαλοαστικής τάξης στα στρατηγικά της προτάγματα, ενώ η επιλογή ενός ευρωπαιόφιλου στελέχους της ΝΔ ικανοποίησε και τα επιτελεία των Βρυξελλών και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιουνγκέρ, αφού η αρχικά αναγγελθείσα επιλογή Αβραμόπουλου, θα τον έβαζε σε πονοκεφάλους, γιατί η αποχώρηση Αβραμόπουλου, θα διατάρασσε τις ισορροπίες στο «Κολλέγιο των Επιτρόπων» και θα αλλοίωνε τους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Μ΄ ένα σμπάρο λοιπόν δυο τρυγόνια».

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται σαν απάντηση στις αλλεπάλληλες προεκλογικές εκκλήσεις από ΜΜΕ και όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος για «συναίνεση» και συμβάλλει στις διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης της χώρας μας, στα πλαίσια αναζήτησης εφεδρειών και απρόσκοπτης άσκησης της αστικής διαχείρισης.
Η αρχική επιλογή Αβραμόπουλου, ευρωπαίου επιτρόπου και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, θα ερχόταν να τονίσει πολύ περισσότερο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να συμβάλλει στις σχέσεις με την ΕΕ.

Η εκλογή Παυλόπουλου εκτιμάται ότι σηματοδοτεί και μια προσπάθεια διεμβολισμού της ηγεσίας Σαμαρά στην ΝΔ και το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο λεγόμενο «καραμανλικό» ρεύμα της ΝΔ. Γι αυτό ίσως και Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να προσέλθει και να ψηφίσει τον Π. Παυλόπουλο.

Ο Τσίπρας μάλιστα προέβη σε ένα εξωραϊσμό του νέου Προέδρου:

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο πρόεδρος που με το κύρος, τη δημοκρατική του συνείδηση και το υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης θα βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το λαό και τη χώρα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα με το κύρος αλλά και με το ειδικό βάρος του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγής…. χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης»)

Το ίδιο έκανε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου :

«Όταν ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας,,ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα και με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια».

Βέβαια ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος και υπουργός της ΝΔ, που στήριξε τη μνημονιακή βαρβαρότητα, που ψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2012, που κλήθηκε από το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που με τις αθρόες ρουσφετολογικές προσλήψεις, διόγκωσε το πελατειακό κράτος την περίοδο της Καραμανλικής διακυβέρνησης. Είναι φυσιολογικό μετά από όλα αυτά να καλείται σήμερα να αποτελέσει το τοποτηρητή και θεματοφύλακα των αστικών θεσμών και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας. Άξιος ο μισθός του! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ασκήθηκαν πιέσεις σε βουλευτές προκειμένου να παραβρεθούν στην αίθουσα της Βουλής και να μην ψηφίσουν «παρών». Τελικά μία μόνον βουλευτής, η Ιωάννα Γαϊτάνη - Α΄ Θεσσαλονίκης απείχε από την ψηφοφορία, εκδίδοντας ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έκανε λόγο για «συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από το χώρο της Δεξιάς». Η υποτιθέμενη «Αριστερή Πλατφόρμα», που με την στάση της συμβάλλει στη καλλιέργεια αυταπατών και λειτουργεί σαν ανάχωμα για έναν αριστερό κόσμο, περιορίστηκε σε ορισμένες φραστικές διαφοροποιήσεις, αφού η υποψηφιότητα Παυλόπουλου - σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες - «έκλεισε» σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο Π. Λαφαζάνης.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία οφείλουν μέσα και από αυτήν την εξέλιξη να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την «κυβερνώσα αριστερά» των Τσίπρα - Καμμένου - Παυλόπουλου, γι΄ αυτούς, που τους εξαπάτησαν με τις αντιμνημονιακές κορώνες και που σήμερα, χωρίς καμιά ιδεολογική ή ηθική αναστολή, συναγελάζονται και συγκυβερνούν με αυτούς που συμμετείχαν στην εφαρμογή των μνημονίων και διατηρούν το βασικό αντιλαϊκό πυρήνα των μνημονίων, με Πρόεδρο τον Προκόπη και σε υπουργικούς θώκους ή σε ρόλο συμβούλων, τα «παιδιά του Γιωργάκη», τον Βαρουφάκη, τον Κοτζιά, την Κατσέλη, την Παναρίτη, την Τζάκρη και τόσους άλλους.
Read More »
Τσίπρας, Καμμένος, Παυλόπουλος: « Η ώρα της Αριστεράς;» Τσίπρας, Καμμένος, Παυλόπουλος: « Η ώρα της Αριστεράς;» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Πατέρας και κόρη βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι τους Νεκρή η 43χρονη - Μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 77χρονος πατέρας της

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Πατέρας και κόρη βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι τους
Νεκρή η 43χρονη - Μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 77χρονος πατέρας της


Σε κωματώδη κατάσταση,βρήκαν μέσα στο διαμέρισμά τους στην Ανατολή Ιωαννίνων, πριν από λίγη ώρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα, έναν ηλικιωμένο άνδρα γύρω στα 76 και την 44χρονη κόρη του.
 
Δυστυχώς,παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή την 44χρονη...
 
Ο ηλικιωμένος πατέρας της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
 
Στο διαμέρισμα αυτή την ώρα,βρίσκεται κλιμάκιο της αστυνομίας και αναμένεται σε λίγα λεπτά,να φτάσει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
 
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία,οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο,ο θάνατος της 43χρονης,να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
Read More »
Πατέρας και κόρη βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι τους Νεκρή η 43χρονη - Μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 77χρονος πατέρας της Πατέρας και κόρη βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι τους Νεκρή η 43χρονη - Μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 77χρονος πατέρας της Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Η Δήμαρχος Σουλίου για την ανάκληση της ένταξης του Σχολείου Βούλγαρη από το πρόγραμμα Εξοικονόµησης Ενέργειας

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Η Δήμαρχος Σουλίου για την ανάκληση της ένταξης του Σχολείου Βούλγαρη από το πρόγραμμα Εξοικονόµησης Ενέργειας
 

Είθισται ο τρόπος επικοινωνίας της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση, να γίνεται μέσω της απευθείας κατάθεσης σχετικών ερωτήσεων πρωτίστως προς τις δημοτικές υπηρεσίες και το Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι μέσω του διαδικτύου, και αντίστοιχα να δίδονται οι απαντήσεις, παρόλ’ αυτά θεωρούμε αναγκαίο, προς αποφυγή της πλάνης και προς αποκατάσταση της αλήθειας, να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το γεγονός της ανάκλησης της ένταξης του έργου «Παρεµβάσεις Εξοικονόµησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δηµοτικά κτίρια και υποδοµές στο ∆ήµο Σουλίου (Σχολείο Βούλγαρη)», κοινοποιήθηκε επισήμως με αλληλογραφία στις υπηρεσίες του Δήμου μόλις την 18/2/2015 με αριθμό πρωτόκολλου 1723 (συν/νη φωτογραφία εγγράφου) . Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αφορά πλήθος έργων δήμων από όλη την Ελλάδα, η ανάκληση έγινε στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», χωρίς όμως να προσδιορίζονται συγκεκριμένοι λόγοι και ξεκάθαρα κριτήρια. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την μήνιν των Δημάρχων και της ΚΕΔΕ με έντονες αντιδράσεις (επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ). Σαφέστατα και η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση της απόφασης αυτής, καθόσον πρόκειται για ένα έργο ώριμο, που θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί εντός του 2015. Αναμφίβολα θα συνεχιστεί η αδιάκοπη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης.

Αυτή όμως θα έπρεπε να είναι και η θέση της αντιπολίτευσης. Να δώσει το δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή, να συμβάλλει στην ουσιαστική επιχειρηματολογία υπέρ της ακυρότητας της απόφασης αυτής. Και όχι απλώς να εξαπολύει αβάσιμες, αόριστες και ανακριβείς επιθέσεις για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Τούτος είναι ο εύκολος δρόμος.

Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, θέλει αρετή και τόλμη η αντιπολίτευση.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σουλίου Επισυνάπτεται το έγγραφο της απένταξης όπως πρωτοκολλήθηκε από το πρωτόκολλο του Δήμου
Read More »
Η Δήμαρχος Σουλίου για την ανάκληση της ένταξης του Σχολείου Βούλγαρη από το πρόγραμμα Εξοικονόµησης Ενέργειας Η Δήμαρχος Σουλίου για την ανάκληση της ένταξης του Σχολείου Βούλγαρη από το πρόγραμμα Εξοικονόµησης Ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα προγράμματα άθλησης για όλους

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα προγράμματα άθλησης για όλους

 
Ξεκίνησε και για το 2015 το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» που διαχειρίζεται από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Σουλίου.  

Φέτος το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 7 σημεία του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς, στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς, στο Νηπιαγωγείο Ζερβοχωρίου, στο Νηπιαγωγείο Καρβουναρίου, στο Κοινοτικό Γραφείο Προδρομίου στο Δημοτικό σχολείο Γαρδικίου καθώς και στο γήπεδο Γαρδικίου.  

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:


Read More »
Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα προγράμματα άθλησης για όλους Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα προγράμματα άθλησης για όλους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα
Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο ο ανωτέρω εντοπίστηκε να προσπαθεί να κρυφτεί σε φορτηγό όχημα το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν υπόδειξης του οδηγού Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, ο ανωτέρω εντοπίστηκε κρυμμένος εντός του επικαθημένου, το οποίο θα φορτωνόταν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Μία (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπή συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο Αλβανίας άνευ σφραγίδας εισόδου σε χώρα Schengen, ενώ επιπροσθέτως διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένη ως αλλοδαπή, ανεπιθύμητη σε έδαφος Schengen, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5

Για όλους ... έχει ο Μπαρμπαντώνης Ειδικός σύμβουλος του Δήμου Πάργας ο Αντώνης Μπέζας με μισθό 3126,47€ το μήνα

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Για όλους ... έχει ο Μπαρμπαντώνης
Ειδικός σύμβουλος του Δήμου Πάργας ο Αντώνης Μπέζας με μισθό 3126,47€ το μήνα


Στην πρόσληψη του πρώην Βουλευτή Θεσπρωτίας και πρώην Υφυπουργού Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Αντώνη Μπέζα, ως ειδικό σύμβουλο για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, προχώρησε με απόφαση του Δημάρχου κ. Αντώνη Νάστα, ο Δήμος Πάργας.

Ο κ. Μπέζας καλείτε να "σώσει" τον Δήμο Πάργας με τις συμβουλές του, μετά τις "επιτυχίες" που έχει καταγράψει στο ενεργητικό του, στα τρία Υπουργεία που διετέλεσε Υφυπουργός.

Απέδειξε τουλάχιστον στο τελευταίο πως είναι ικανός να βρει δουλεία, τουλάχιστον σε συγγενείς του αλλά και στον ίδιο.

Για αυτό άλλωστε και ο μισθός του για το έτος 2015, άξια, θα φτάνει τα 37.517,64€ δηλαδή 3126,47€ το μήνα.Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Δημάρχου Πάργας:


Read More »
Για όλους ... έχει ο Μπαρμπαντώνης Ειδικός σύμβουλος του Δήμου Πάργας ο Αντώνης Μπέζας με μισθό 3126,47€ το μήνα Για όλους ... έχει ο Μπαρμπαντώνης  Ειδικός σύμβουλος του Δήμου Πάργας ο Αντώνης Μπέζας με μισθό 3126,47€ το μήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015 Rating: 5