https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρεις συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Τρεις συλλήψεις για διάφορα αδικήματα


Συνελήφθησαν χθες (13-03-2015) στην Άρτα και στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα:
  • Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,94) γραμμαρίων.
  • Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, συνελήφθη χθες το βράδυ στην Άρτα, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Read More »
Τρεις συλλήψεις για διάφορα αδικήματα Τρεις συλλήψεις για διάφορα αδικήματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Πλαίσιο Θεσπρωτίας: Παραδοσιακό και διατηρητέο καλντερίμι. Τέλειος τόπος για εκτροφή μοσχαριών

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Πλαίσιο Θεσπρωτίας: Παραδοσιακό και διατηρητέο καλντερίμι
Τέλειος τόπος για εκτροφή μοσχαριών


Το Πλαίσιο είναι ένα παραδοσιακό καλοδιατηρημένο χωριό της επαρχίας Φιλιατων στο Ν.Θεσπρωτίας. Βρίσκεται 8χλμ βόρεια των Φιλιατών σε υψόμετρο 400 μέτρων στις απολήξεις του βουνού Αϊ Λιάς. Παλιό κεφαλοχώρι της περιοχής, με εργαστήρια βυρσοδεψίας, τσαρουχάδικα, ραφτάδικα και ζωηρή εμπορική κίνηση. 
 Στην Τουρκοκρατία ήταν μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου λειτουργούσε ακόμη και Νομισματοκοπείο.
Όλα χάθηκαν με το κλείσιμο των συνόρων. 
Το 1899 είχε Ελληνικό σχολείο, Παρθεναγωγείο και Νηπιαγωγείο με 200 μαθητές. 

 
Πατρίδα του ήρωα Γιώρη Κίτσου, της Κυρά Βασιλικής, του Πατριάρχη 'Ανθιμου Τσάτσου του αρχαιολόγου Δημήτριου Ευαγγελίδη.


Σήμερα δυστυχώς, το ιστορικό αυτό χωριό, με την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών , έχει καταδικαστεί σε συνεχόμενη παρακμάζουσα πορεία.

Σταθερή συγκοινωνία με το ΚΤΕΛ δεν υπάρχει, οι δρόμοι που οδηγούν στο χωριό, μετά και την επιβάρυνση από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι αδιάβατοι, ενώ μόνο μιας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας το σήμα φτάνει στο χωριό, και αυτό όταν δεν βρέχει οπότε και το χωριό συνήθως μένει και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Παρόλα όμως τα εμπόδια που ανακύπτουν καθημερινά μπροστά τους, 88 μόνιμοι κάτοικοι  (σύμφωνα με τον απογραφή του 2011.  Το 1928 αριθμούσε 672 κατοίκους και το 2001 αριθμούσε 137 κατοίκους), ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, προσπαθούν να αναδείξουν τον τόπο τους, με ένα από τα πιο καλοδιατηρεμένο παραδοσιακό και διατηρητέο καλντερίμι, ως τουριστικό προορισμό μέσω οργανωμένων εκδρομών.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών για να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές από κοντά τον τόπο τους και την ιστορία του.

Η εικόνα όμως που θα αντικρίσουν, κάθε άλλο παρά περήφανους θα τους κάνει να νιώσουν.


Όλα τα στενά, τα καλντερίμια, οι πλατείες και γενικά ολόκληρο το χωριό, είναι γεμάτο από τις κοπριές αδέσποτων (?) αγελάδων, όπου οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν να βόσκουν και να αφοδεύουν ελεύθερα.

 

Καλό θα είναι ιδιοκτήτες αυτών των ζώων, από μόνοι τους να καταλάβουν πως το κέντρο ενός παραδοσιακού χωριού δεν είναι βοσκότοπος.

Και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, ο Δήμος Φιλιατών μπορεί να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή της ισχύουσας νομοθεσίας. 


Τέλος ο Δήμος οφείλει να στείλει άμεσα συνεργείο για να καθαρίσουν τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού.
Read More »
Πλαίσιο Θεσπρωτίας: Παραδοσιακό και διατηρητέο καλντερίμι. Τέλειος τόπος για εκτροφή μοσχαριών Πλαίσιο Θεσπρωτίας: Παραδοσιακό και διατηρητέο καλντερίμι.  Τέλειος τόπος για εκτροφή μοσχαριών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Ακόμα πέντε συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Ακόμα πέντε συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Τρεις (03) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να επιχειρούν να κρυφτούν σε Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Επίσης, ένας 26χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να επιχειρεί να κρυφτεί σε Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Τέλος, ένας 19χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε κάτω από επικαθήμενο το οποίο έλκονταν από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ακόμα πέντε συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Ακόμα πέντε συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Νέα χωματερή έχει δημιουργηθεί στο Λιμένα Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Νέα χωματερή έχει δημιουργηθεί στο Λιμένα ΗγουμενίτσαςΜια νέα χωματερή έχει δημιουργηθεί όχι πολύ μακριά από την πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Η νέα χωματερή βρίσκεται στον χώρο δίπλα από την είσοδο του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας στο σημείο όπου τα τελευταία χρόνια ήταν εργοτάξιο διαφόρων εταιρειών που ασχολήθηκαν με τα έργα του λιμένα.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του e-igoumenitsa, ο χώρος έχει γεμίσει με σκουπίδια, μπάζα, οικοδομικά υλικά, σκουριασμένους σωλήνες, πλαστικά, άγκυρες και πολλά ακόμη..Μπορεί στην συγκεκριμένη περιοχή να ξεκινήσει ( υποτίθεται) η Γ φάση λιμένα Ηγουμενίτσας, αυτό δεν σημαίνει όμως πως μέχρι να ξεκινήσει το έργο να μπορεί να λειτουργεί σαν χωματερή.

Τόσες απευθείας αναθέσεις μοιράζει η Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε .... θα μπορούσε να δώσει ακόμα μια για τον καθαρισμό της περιοχής εκεί.

Δείτε φωτογραφίες εδώ: e-igoumenitsa.gr
Read More »
Νέα χωματερή έχει δημιουργηθεί στο Λιμένα Ηγουμενίτσας  Νέα χωματερή έχει δημιουργηθεί στο Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης»

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης»

Γράφει ο Παύλος Αλεξίου

Φτηνή φιλανθρωπία για εκτόνωση και ενσωμάτωση της οργής και του πόνου χιλιάδων λαϊκών οικογενειών
 
Το μόνο μέτρο για το οποίο φαίνεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατά κάποιο τρόπο υλοποιεί, μια προεκλογική της εξαγγελία, μετά την ουσιαστική ακύρωση από το «Γιουρογκρουπ» όλων των άλλων μέτρων του περιβόητου «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης», είναι η αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», αν και ο Σόιμπλε χαρακτήρισε κι αυτό «μονομερή ενέργεια». Γι αυτό και ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε προς τους «Ευρωπαίους εταίρους του» ότι: «Η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Μόνον που όπως φαίνεται από το διατιθέμενο ποσό και από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αυτό αποτελεί «αδειανό πουκάμισο» και όπως άλλωστε το ίδιο ορίζει, συνιστούν «μέτρα μόνο για όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας».

Πρώτον γιατί τα μέτρα αυτά κοστολογούνται μόλις 230 εκατ. και αποτελούν ψίχουλα σε σχέση με το 1,3 δις που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», αλλά ακόμη και με τα 510 εκ. που είχε διανείμει πέρυσι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από το «πρωτογενές πλεόνασμα».

Δεύτερον γιατί τα μέτρα αυτά, όπως και πολλές άλλες από τις προτεινόμενες «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης περιβάλλονται σκόπιμα από μια «δημιουργική ασάφεια», αφού η υλοποίηση, τα συγκεκριμένα κριτήρια και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους, παραπέμπονται στην έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων. Όλα τα μέτρα θα εφαρμόζονται με «εισοδηματικά και περιουσιακά» κριτήρια, που θα οριστούν σε ύστερο και απροσδιόριστο χρόνο. Δηλαδή, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που χρειάζονται διευκρινίσεις, για το ποιοί είναι οι δικαιούχοι και σε ποιό χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Τρίτον γιατί τα μέτρα αυτά ανανεώνουν ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και αποτελούν αντίγραφα άλλων προηγούμενων κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων (μέσω ΕΣΠΑ κλπ), που «τρέχουν» στους Δήμους και στις Περιφέρειες, με τη συμμετοχή ΜΚΟ, της Εκκλησίας, «φιλανθρωπικών» - όπως λέμε «φιλοζωϊκών» - οργανώσεων και συνιστούν «ασπιρίνες» για τους δικαιούχους.

Έτσι κι αλλιώς η «προκλητική οροφή» των 800-900 ευρώ το μήνα ανά νοικοκυριό, που έλεγε προεκλογικά ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης, μειώθηκε στο μισό, με το νομοσχέδιο να θέτει ως εισοδηματικό όριο για ένταξη στις ρυθμίσεις τα 400 ευρώ το μήνα, οικογενειακό δηλαδή εισόδημα... 4.800 ευρώ, ανά 4μελή οικογένεια!!!

Συνοπτικά, προβλέπεται «δωρεάν επανασύνδεση» του ηλεκτρικού ρεύματος σε δικαιούχους που η παροχή τους είχε διακοπεί ως και τις 31/1/2015 και «δωρεάν παροχή ρεύματος» ως 300 kwh μηνιαίως (3.600 το χρόνο) για το 2015, ποσότητα που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενέργειας και θέρμανσης μιας οικογένειας. Επίδομα ενοικίου «σε έως 30.000 νοικοκυριά», που ανέρχεται σε έως 70 ευρώ ανά άτομο το μήνα και δεν θα ξεπερνούν για τις πολυμελείς οικογένειες τα 220 ευρώ (με ΦΠΑ!), καθώς και «επίδομα σίτισης». Tα δύο τελευταία μέτρα είναι αντίστοιχα με αυτά που ήδη «τρέχουν», με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω.

Ένα πιάτο φαΐ δηλαδή και επιδότηση μέρους του ενοικίου σε οικογένειες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, για πολύ ελάχιστους αναξιοπαθούντες, αφού είναι άγνωστος ο αριθμός αυτών που διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης και δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά. Αν υποτεθεί ότι η μηνιαία ενίσχυση των οικογενειών αυτών ανέλθει στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) και διαιρέσουμε το ποσό των 230εκ. με αυτό, οι ωφελούμενες οικογένειες δεν ξεπερνούν τις 50.000! Στα μέτρα αυτά φυσικά δεν χωρούν το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων και τα 500.000 παιδιά που υποσιτίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η «ανθρωπιστική κρίση» μέσα από την προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ εμφανίζεται σαν ένα φυσικό φαινόμενο, όπως λιμός, σεισμός, πλημμύρες κλπ., που απαιτεί την … αλληλεγγύη μας. Μόνον που η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής που έχει ταξική προέλευση και σφραγίδα, που πλήττει τα πιο πληβειακά στοιχεία της εργατικής τάξης και της κοινωνίας μας, την ίδια ώρα που η μπουρζουαζία αυξάνει τα πλούτη της και διάγει προκλητικά τρυφηλό και εξοργιστικά πολυδάπανο βίο.

Ο θολός όρος «ανθρωπιστική κρίση», που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση - και όχι μόνον - συσκοτίζει συνειδητά το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα αποτελέσματά της στα λαϊκά στρώματα, αποκρύπτει τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή που είναι η ξένη και ντόπια ακρίδα με τις κυβερνήσεις τους και τις πολιτικές τους. Δίνουν ψίχουλα στο λαό για να μη θιχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, παίζουν με τον πόνο χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, αλλά δεν λένε ποιος φταίει για τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ποιος φταίει για τα παιδιά που δεν μπορούν να σιτιστούν, δεν λένε ακόμη ότι τα ποσά που θα διατεθούν αποτελούν ένα μικρό μέρος των «ματωμένων πλεονασμάτων» από τα λαϊκά στρώματα, μέσω των περικοπών μισθών και συντάξεων που συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ισχύ.
Read More »
Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε πριν από τρεις ημέρες στην Καμπή Άρτας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής. Αναλυτικότερα, ο 36χρονος το απόγευμα της 10-03-2015, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού 59χρονου ημεδαπού, στο χωριό Καμπή Άρτας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ


Συνέχεια καινών δαιμονίων και από τους νέους βουλευτές της Θεσπρωτίας;

Στο παρελθόν τα Επαρχιακά ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι εφημερίδες, διατηρούσαν με τους εκάστοτε τοπικούς βουλευτές μια σχέση, που την είχαν αναγάγει σε ιερή και που την τηρούσαν σαν Ευαγγέλιο.

Οι τοπικές εφημερίδες, είτε ασκώντας έλεγχο και κριτική στους τοπικούς βουλευτές, είτε επικροτώντας ενέργειές τους, πρώτο τους μέλημα είχαν την προβολή των προβλημάτων του τόπου και μέσω αυτής, την πίεση, προς κάθε κατεύθυνση, για επίλυσή τους.

Αυτά τα δημοσιεύματα, οι τοπικού βουλευτές τα εκλάμβαναν σαν «όπλα» διαπραγμάτευσης με τους κυβερνητικούς.

Οι της συμπολίτευσης, έπαιρναν τις εφημερίδες «παραμάσχαλα» όπως είχε επικρατήσει ο όρος, και παρουσιάζονταν στους υπουργούς τους, με το επιχείρημα πως απαιτούνταν, από μέρους της κυβέρνησης, να δοθεί λύση, στο αναδεικνυόμενο θέμα, ώστε να είναι αυτοί σε θέση να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στους συμπατριώτες και ψηφοφόρους τους.


Αντίθετα οι της αντιπολίτευσης, συνέτασσαν τις ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους υπουργούς και τις κατέθεταν στη Βουλή, μαζί με τις εφημερίδες, ως αποδεικτικό μέσο αφενός, και αφετέρου, ως απόδειξη της απαίτησης της κοινωνίας τους.

Με αυτόν τον τρόπο, η μνημόνευση των τοπικών εφημερίδων, από τούς τοπικούς τότε βουλευτές, ήταν μια, κατά κάποιον τρόπο, ηθική αναγνώριση, του έργου τους, της αξιοπιστίας τους και της δύναμή τους.

Δυστυχώς στη Θεσπρωτία αυτή η σχέση διακόπηκε, μάλλον βίαια, από τον τελευταίο τοπικό βουλευτή Αντώνη Μπέζα, ο οποίος, κατόρθωσε να κατατάξει τον τοπικό (θεσπρωτικό) Τύπο, στους «εχθρούς», τόσο του ιδίου, όσο και της παράταξής του.

Φαίνεται όμως πως οι δυο νέοι τοπικοί βουλευτές, πιθανότατα αγνοώντας αυτή την σχέση, μάλλον συνεχίζουν τη συμπεριφορά του προκατόχου τους, αν κρίνουμε από τις πρώτες κοινοβουλευτικές τους κινήσεις.

Ας ελπίσουμε ότι, σύντομα θα αντιληφθούν το λάθος τους και θα επανορθώσουν.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Η εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου στον προσυνεδριακό διάλογο

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Η εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου στον προσυνεδριακό διάλογο


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Κ.Ε.Δ.Ε. – Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ – Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 11 Μαρτίου 2015
ΕΙΣΗΓΗΣΗ Προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου,
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ, Δημάρχου Ηγουμενίτσας

• κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου, που εκπροσωπείτε τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι σημαντική η παρουσία σας εδώ, όπως είναι σημαντική και η συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.
• Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, και φίλε Γιώργο Πατούλη. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ήπειρο η διοργάνωση του προσυνεδριακού διαλόγου της ΚΕΔΕ εδώ, στον τόπο μας.
• κ. Δήμαρχε, της πόλης των Ιωαννίνων, στην οποία και φιλοξενείται η Προσυνεδριακή συνάντηση.
• Κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες
• Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Αντιπρόεδροι και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών της ΚΕΔΕ
• κ. κ. Πρόεδροι των Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας
• αγαπητοί συνάδελφοι, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών,
• Κυρίες και κύριοι

Η διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου εδώ στα Γιάννενα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για μας τους Αιρετούς της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, να θέσουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπων μας.
Ακούγοντας τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, για τις θεματικές ενότητες της Αγροτικής Ανάπτυξης, των Ορεινών Περιοχών, της Παιδείας Θρησκευμάτων και Νεολαίας, και μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, που πιστεύω ότι θα αναπτυχθεί στην συνέχεια, θα συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας, για τα μεγάλα αυτά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.
Μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο, θα βρούμε τα κοινά πεδία, ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουμε, αλλά και να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα του τόπου μας, όπως και κάναμε στις πρόσφατες καταστροφές, όπου η αγαστή συνεργασία των Δήμων, με την Περιφέρεια Ηπείρου βοήθησε, στο να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Τα ανοιχτά θέματα, όπως το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και το Επισιτιστικό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας, είναι πολλά και μέσα από τους προσυνεδριακούς διαλόγους της ΚΕΔΕ, οφείλουμε να βρούμε κοινή φωνή, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Αγαπητοί συνάδελφοι
“Η αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά” – θέμα του Τακτικού μας Συνεδρίου τον Μάιο στη Χαλκιδική – σηματοδοτεί ακριβώς τον διαχρονικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, στους πολίτες.
Ως Δήμοι, οφείλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να λειτουργούμε αποτελεσματικά, ιδιαίτερα σήμερα, που εξαιτίας της πολυεπίπεδης κρίσης, η ζήτηση για υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι ανάγκες για παραπέρα αύξηση των δαπανών μας.
Μετά την μείωση του κοινωνικού ρόλου του κεντρικού κράτους, οι πολίτες στρέφονται σε μας.
Έχουν ως αποκλειστικό στήριγμά τους την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πως θα μπορέσουμε όμως να ανταποκριθούμε, όταν η δραματική μείωση των εσόδων μας, από την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων σε ποσοστό έως 65%, αλλά και από την μείωση των εσόδων μας, λόγω του περιορισμού της ικανότητας των συμπολιτών μας να πληρώνουν, μας έχουν οδηγήσει σε οικονομική “ασφυξία” , και ουσιαστικά σε αδιέξοδο;
Σήμερα έχουμε πλήρη ανατροπή των έως τώρα κεκτημένων των Δήμων, με συνέπεια να υπάρχουν τεράστια προβλήματα.
Και ορισμένοι μέσα από διαδικτυακές συμφωνίες προκρίνουν την πλήρη αποκοπή της χρηματοδότησης των Δήμων από το κράτος.
Να βάλουμε δηλαδή επιπλέον φόρους για να ανταπεξέλθουμε στους ήδη υπερφορολογημένους δημότες μας.
Η Αυτοδιοίκηση, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Δεν υπάρχουν περιθώρια και γι άλλες περικοπές.
Και ενώ το νέο ΕΣΠΑ προβάλλει ως η μόνη βασική χρηματοδοτική πηγή, αυτό σχεδιαστικέ, χωρίς να γίνει αποδεκτή καμία πρόταση της ΚΕΔΕ.
Για το σύνολο των Δήμων, θα υπάρξουν ανάγκες προσαρμογής, κυρίως όμως για τους μικρούς, ορεινούς Δήμους, που δεν διαθέτουν και το κατάλληλο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ουσιαστικού αποκλεισμού τους από το ΕΣΠΑ.
Πιστεύω, ότι οι συνάδελφοι θα αναφερθούν,
γιατί είναι γεγονός οι πρόσφατες απεντάξεις έργων, ακόμη και δημοπρατημένων, λόγω μείωσης των υπερδεσμεύσεων του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο των προτάσεων της Επιτροπής ΕΣΠΑ (2014-2020) της ΚΕΔΕ, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου συμφωνεί και επιπλέον προτείνει για την Ήπειρο:
Θέσπιση Ειδικού Προγράμματος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την αποκατάσταση των ζημιών σε έργα υποδομής, και την υλοποίηση νέων αντιπλημμυρικών έργων που θα λειτουργήσουν προληπτικά.
Θεωρούμε δε σημαντικό, να υπάρξει πρόταση παράτασης στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και αποπληρωμής των έργων, που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ, ώστε αφενός να μην χαθούν πόροι και θέσεις εργασίας και αφετέρου να μην υπάρξει κίνδυνος, να αναγκαστούν οι Δήμοι να επιστρέψουν χρήματα που εισέπραξαν, για την εκτέλεση των έργων αυτών.
Υπερθεματίζουμε για την πρόταση της ΚΕΔΕ – που είναι σε διάλογο – για δημιουργία Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο εκτός των άλλων, εμπεριέχει Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων, λόγω της αναγκαιότητας χάραξης συγκεκριμένης πολιτικής, για τη διαχείριση διαφορετικών προβλημάτων των ορεινών Δήμων.
Θεωρούμε επίσης σημαντικό βήμα, την δημιουργία – για πρώτη φορά – της Θεματικής Επιτροπής Ορεινών Περιοχών στην ΚΕΔΕ.
Καταθέτουμε στο διάλογο, προβλήματα των ορεινών μας περιοχών που έχουν να κάνουν με την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό και την οδοποιία – ιδιαίτερα μετά και τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο-, ελλείψεις σε βασικές υποδομές, έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών, περίθαλψης κα ιατροφαρμακευτικού υλικού, θέσπιση ειδικών κινήτρων (αυξημένες ενισχύσεις της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, ειδικά φορολογικά κίνητρα κ.λπ.) σε παραμεθόριες περιοχές με διασυνοριακές διαβάσεις.

Διασφάλιση ίσων παροχών, προς όλους τους πολίτες της Ελληνικής Περιφέρειας, ιδιαίτερα της παραμεθορίου και των ορεινών μας Δήμων, σε σχέση με αυτούς των μεγάλων αστικών κέντρων, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών ( π.χ. ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη) και διαδικτύου, για τις ανάγκες λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων και Υπηρεσιών συνταγογράφησης, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, κυρίως τρίτης ηλικίας.
Υλοποίηση δράσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ – όπως η βελτίωση προσβασιμότητας των ΑμεΑ.
Τροποποίηση της Υ.Α 1450/550/82 που καθορίζει την κατανάλωση καυσίμων και πετρελαιολιπαντικών των αυτοκινήτων των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες σήμερα ανάγκες των Δήμων σε καύσιμα.
Όλα αυτά συνεπικουρούνται από τις προτάσεις της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, τις οποίες υιοθετούμε στο σύνολό τους.
Για τα ζητήματα της Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλουμε να τονίσουμε ότι μας βρίσκουν σύμφωνους, τα κύρια σημαία της εισήγησης της Επιτροπής.
Θα ήταν παράλειψή μας, να μην τονίσουμε το ιδιαίτερο πρόβλημα των κτηνοτρόφων της περιοχής μας, σχετικά με τους βοσκοτόπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις.
Πρέπει να καταβάλλονται έγκαιρα, στο σύνολο των δικαιούχων κτηνοτρόφων μας, γιατί είναι αναγκαίες για τον μόχθο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που δεν ευθύνονται για το πρόβλημα.
Και αναφέρομαι, στον τρόπο που από το 2012 είχε γίνει ο καθορισμός των βοσκοτόπων, όταν επικράτησαν γνώμες ανθρώπων, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι στο αλπικό και σε όλα τα ορεινά βοσκοτόπια, υπάρχει ζωή και δραστηριότητα, από την πλευρά της κτηνοτροφίας.
Οι Δήμοι της Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, ζητήσαμε να γίνουν άμεσα οι διαχειριστικοί χάρτες των βοσκοτόπων, να ολοκληρωθούν τα σχέδια διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, για την επιβίωση της κτηνοτροφίας μας.
Εμβόλιμα θα ήθελα να προσθέσω και ένα ακόμα θέμα, που αφορά τις κατεχόμενες αυθαίρετα Δημοτικές εκτάσεις. Στα πλαίσια του άρθρου 28 του Ν1080/1980 παρείχετο η δυνατότητα ( για ορισμένο χρονικό διάστημα) στους Δήμους, για την απευθείας εκποίηση αυτών στους κατέχοντες, εφόσον πληρούνταν τα συγκεκριμένα κριτήρια που έθετε αυτό. Θεωρώ ότι ο Ν. 4061/2012 που δίδει το δικαίωμα της παραχώρησης, στους αυθαίρετα κατέχοντες Δημόσιες εκτάσεις, πρέπει να επεκταθεί και για της Δημοτικές, ώστε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους περιφερειακούς κυρίως Δήμους, να αντιμετωπίσουν παρόμοιες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Συνεχίζοντας, να αναφερθώ στον ουσιαστικό ρόλο, που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση στα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας και της Νεολαίας.
Οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ευελπιστώ ότι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στο διάλογο, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής.
Ας τεθεί επιτέλους ένα πλαίσιο συνεργασίας των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ώστε να λειτουργήσουν αναπτυξιακά, μέσα από την έρευνα και σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.
Από την πλευρά μας, να επισημάνουμε την ανάγκη συνέχισης των Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και να πούμε ότι είναι εξαιρετικά θετική, η εξέλιξη της εισαγωγής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο φετινό μηχανογραφικό, ύστερα από μακρόχρονη προσπάθεια των τοπικών Ακαδημαϊκών, Αυτοδιοίκητων και κοινωνικών φορέων.

κ. Πρόεδρε της ΚΕΔΕ,
αγαπητοί συνάδελφοι ,
δεν αναφέρομαι σήμερα, στα μεγάλα ζητήματα και στην διεκδίκηση έργων πνοής, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, η Ιόνια Οδός, ο Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας, ο Αερολιμένας Ιωαννίνων, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και ασφαλούς οδικού δικτύου, η ενίσχυση του Πρωτογενούς τομέα ή η ανάπτυξη του τουρισμού.
Αναφέρομαι στα Αυτοδιοίκητά ζητήματα, και καταθέτω τις προτάσεις μας, για τα πρακτικά – και για την οικονομία του χρόνου – όπως αυτά συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, στις 6 Μαρτίου 2015.
Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι, στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα καταθέσουν εδώ σήμερα και πολλά ακόμη.
Φυσικά και θα έχουμε το περιθώριο, σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο, να συζητήσουμε αναλυτικότερα μέχρι το Συνέδριό μας, τον Μάιο και να οριστικοποιήσουμε τις προτάσεις μας.
Κλείνοντας, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι πράγματι η Ήπειρος και ειδικότερα η Άρτα και η Θεσπρωτία, περισσότερο από τις άλλες περιοχές, επλήγησαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα.
• Απαιτείται άμεσα οριοθέτηση και κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε πλημμυροπαθείς.
• Να υπάρξει έκτακτη και άμεση χρηματοδότηση, όλων των πληγέντων Δήμων, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες και για άμεση αποκατάσταση και συντήρηση των βασικών υποδομών τους.
• Να ενισχυθούν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, που επλήγησαν με σκοπό να ανασυστήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και να παραμείνουν στις αγροτικές περιοχές, ζώντας αξιοπρεπώς και συνεχίζοντας, την οικονομική τους δραστηριότητα.
• Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις, σε όλους τους πληγέντες, σε πολίτες που είχανε ζημιές σε οικίες, καθώς και σε επιχειρήσεις και βιοτεχνίες όλων των μεγεθών.
• Και επαναλαμβάνω τη θέσπιση Ειδικού Προγράμματος για την Ήπειρο.

Έχουμε προωθήσει τις προτάσεις μας, ως Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αρμοδίως.
Θεωρώ, τέλος, υποχρέωσή μου να αναφερθώ σε ένα θέμα που ξεπερνάει τα όρια της Ηπείρου.
Το «Γεφύρι της Πλάκας» στα Τζουμέρκα, ήταν, και δυστυχώς χρησιμοποιώ παρελθόντα χρόνο, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, χτισμένο τον 18ο αιώνα.
Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος θα αναφερθεί αναλυτικότερα στο θέμα.
Η τέχνη, η ιστορία, η παράδοση, και η πολιτιστική μας κληρονομιά ορίζουν και προσδιορίζουν το παρόν και συνθέτουν την φυσιογνωμία μας.
Πρέπει να αποκατασταθεί το ιστορικό μνημείο «Γεφύρι της Πλάκας» και να χρηματοδοτηθούν μελέτες, για την στατική επάρκεια όλων των παραδοσιακών – ιστορικών πέτρινων γεφυριών και λοιπών μνημείων της Ηπείρου.
Αυτή η πρόταση αφορά όλη την Αυτοδιοίκηση, αφορά όλους μας.
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και εύχομαι τα πρακτικά τόσο του σημερινού όσο και των ανά την Ελλάδα προσυνεδριακών διαλόγων, να υιοθετηθούν έμπρακτα από το κεντρικό κράτος.
Read More »
Η εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου στον προσυνεδριακό διάλογο Η εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου στον προσυνεδριακό διάλογο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Σήμερα η Ελευθερία Αρβανιτάκη "επί σκηνής…"

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Σήμερα η Ελευθερία Αρβανιτάκη "επί σκηνής…" 

Κάθε παράσταση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Είναι αυτό που όταν το ζεις νομίζεις πως σου συμβαίνει μόνο για μια φορά, για τότε που το ζεις. Το μόνο σίγουρο είναι όμως πως θέλεις να το ξαναζήσεις.

Δε χρειάζονται συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Εδώ και χρόνια μας ταξιδεύει, όπως πολύ καλά γνωρίζει, στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στα λόγια κορυφαίων στιχουργών και ποιητών, σε τραγούδια με ρυθμό και κέφι. Εδώ και χρόνια ξέρει πώς να κάνει την παράδοση σημερινή και μας προτείνει νέους ήχους. Μας θυμίζει ρεμπέτικα από τη μια και από την άλλη «τζαζάρει» με την ίδια πίστη, πότε σε ανοιχτά θέατρα και πότε σε κλειστούς χώρους, πάντα με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών. Μαζί της επί σκηνής οι Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα κι ενορχηστρώσεις), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μαντολίνο, μπουζούκι, λαούτο), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πλήκτρα), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο και κλασσική κιθάρα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο). Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στο ΕΠΤΑ, με ένα υψηλής αισθητικής, συγκίνησης και δυναμικής πρόγραμμα. Να θυμίσουμε τους πιο πρόσφατους σταθμούς της Ελευθερίας Αρβανιτάκη: α) η σπουδαία της sold out εμφάνιση στο ιστορικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τον περασμένο Φεβρουάριο, β) η κορυφαία της συνεργασία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 στην μουσική σκηνή Διογένης Studio στην Αθήνα και ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη αλλά και την Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία, γ) η πολύ συγκινητική της εμφάνιση στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβρη του 2013 σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου συνοδευόμενη από την Ορχήστρα των Κυκλάδων σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού και δ) το αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, που παρουσίασε την 1η Οκτώβρη στο Ηρώδειο με τη φιλική συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Οπισθοδρομικής Κομπανίας.

Επιμέλεια παραγωγής: Λήδα Ρουμάνη
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη

Επιμέλεια παραγωγής: "ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος",

"Φίλοι του ΕΠΤΑ"

Ώρα Έναρξης: 22.00
Γενική είσοδος 15€
Τηλέφωνο κρατήσεων 6974354460
«ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος»,
Βιρός Κέρκυρας
Προπώληση: Κατάστημα «Κορνίζα», Σπύρου Αρβανιτάκη 4, έναντι Πλατείας Γιωργάκη
Corfuland Shop, Αλμπέρ Κοέν 2
έναντι Hondos, Κέρκυρα.
Read More »
Σήμερα η Ελευθερία Αρβανιτάκη "επί σκηνής…" Σήμερα η Ελευθερία Αρβανιτάκη "επί σκηνής…" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Αγώνες Επιχειρηματολογίας σήμερα στην Ηγουμενίτσα από το 2ο ΓΕ.Λ.

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Αγώνες Επιχειρηματολογίας σήμερα στην Ηγουμενίτσα από το 2ο ΓΕ.Λ.

 

Αξιότιμες κυρίες & κύριοι,

Σας προσκαλούμε στη σχολική εορτή που θα παρουσιάσει το 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00, και θα αφορά στη συζήτηση της θέσης:

«Γλυπτά του Παρθενώνα: μια εξαϋλωμένη σταθερά, ένα παλίμψηστο επιθυμιών; προβολών, προσδοκίας, συλλογικής και ατομικής.»

Η σχολική εορτή θα έχει το χαρακτήρα δημόσιας αντιπαράθεσης, από δύο ισοδύναμες ομάδες μαθητών. 

Το χρόνο, 50' θα συντονίζει μαθητής της ομάδας εργασίας, ενώ επιτροπή κριτών - μαθητών, θα αποφανθεί για την αξιολογική κατάταξη των ρητόρων, μετά το πέρας της παρουσίασης των επιχειρημάτων των αντίπαλων ομάδων.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην κατηγορία των σχολικών εκδηλώσεων «Αγώνες Επιχειρηματολογίας 2014 - 2015 του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με την ευγενική συνδρομή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, 


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
Read More »
Αγώνες Επιχειρηματολογίας σήμερα στην Ηγουμενίτσα από το 2ο ΓΕ.Λ. Αγώνες Επιχειρηματολογίας σήμερα στην Ηγουμενίτσα από το 2ο ΓΕ.Λ. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015
Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα
 
 
Τέσσερις (04) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρωινές ώρες εχτές, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να επιχειρούν να κρυφτούν σε φορτηγό όχημα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5