Νέα προγράμματα επιμόρφωσης στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018Νέα προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας) θα υλοποιηθούν στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας το σχολικό έτος 2017-2018.

Το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας (ως πιστοποιημένο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης – ΚΣΕ), θα υλοποιήσει νέα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε, για Καθηγητές, Δασκάλους και Νηπιαγωγούς .

Συγκεκριμένα:

· Ένα (1) πρόγραμμα στη συστάδα Β1.1 ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί Φιλόλογοι, Θεολόγοι, Ξένων Γλωσσών, Μουσικής, Καλλιτεχνικών.

· Ένα (1) πρόγραμμα στη συστάδα Β1.2 ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογικών κλάδων, Φυσικής Αγωγής, Κλάδοι Υγείας, κλπ.

· Ένα (1) προγράμματα στη συστάδα Β1.4 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

Η υποβολή αιτήσεων στα παραπάνω προγράμματα έχει ήδη ξεκινήσει (2/3/2018) και λήγει την Παρασκευή 9/3/2018 και ώρα 16:00. Έναρξη προγραμμάτων από 17/4/2018.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα προγράμματα αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου.

Όλα τα προγράμματα που διατίθενται είναι μικτού μοντέλου (εξ αποστάσεως) ελαχιστοποιώντας της φυσική παρουσία στο εργαστήριο πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα μπορείτε να επισκέπτεσθε τον ιστότοπο: http://e-pimorfosi.cti.gr

Για διευκρινήσεις σχετικά με τα προγράμματα του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2665022670 fax:2665021325 και στο email: mail@3gym-igoum.thesp.sch.gr

Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
και Συντονιστής της Επιμόρφωσης
Μητσιώνης Βασίλειος 


 
Read More »
Νέα προγράμματα επιμόρφωσης στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Νέα προγράμματα επιμόρφωσης στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Νεκρός 63χρονος από ανατροπή αυτοκινήτου (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

 
Ακόμη μια ακόμα ανθρώπινη τραγωδία συνέβη στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο δρόμο προς Κοσμηρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη πριν από λίγο,στην είσοδο της Κοσμηράς,όταν ύστερα από την ανατροπή του τζιπ που βλεπετε στην φωτογραφία, ένας άνδρας 63 ετών έχασε την ζωή του.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό που διαπίστωσε τον θάνατο του ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο άτυχος 63χρονος φορούσε την ζώνη ασφαλείας, ο τραυματισός του δεν θα ήταν θανάσιμος.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου,διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Ιωαννίνων.


 
Read More »
Νεκρός 63χρονος από ανατροπή αυτοκινήτου (+ΦΩΤΟ) Νεκρός 63χρονος από ανατροπή αυτοκινήτου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση - Συλλήψεις στην Θεσπρωτία - Πάνω από 245.000 ευρώ τα κέρδη

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Συνελήφθησαν, χθες (04-03-2018) και σήμερα (05-03-2018), με εντάλματα σύλληψης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Θεσπρωτίας και της Αττικής, πέντε άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 31, 27, 34 και 27 ετών και μία 41χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εκβίασης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναζητείται.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων και στοχευμένων αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατά τις οποίες αξιοποιήθηκαν και διασταυρώθηκαν πλήθος στοιχείων και δεδομένων που αφορούσαν στις παράνομες δραστηριότητες των μελών της, ενώ σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αρχηγός της οργάνωσης είναι ο 31χρονος ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος είχε τον πλήρη έλεγχο και την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού, απολαμβάνοντας και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το έτος 2013, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι αρχικά εντόπιζαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλούν την γερμανική γλώσσα, με εμφανή οικονομική επιφάνεια τόσο των ιδίων όσο και των διαδικτυακών τους φίλων.Στη συνέχεια προέβαιναν:
· στη δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) καθώς και λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, με παρεμφερή στοιχεία (παράλληλο προφίλ) από αυτά του ατόμου που είχαν εντοπίσει είτε στην παραβίαση των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης των χρηστών
· στην αποστολή αιτημάτων φιλίας στους διαδικτυακούς του φίλους και έτερες επαφές, με σκοπό την εξακρίβωση και υφαρπαγή των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους
· στη μετέπειτα μαζική αποστολή ψευδών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς, αναφέροντας υποτιθέμενη άμεση οικονομική ανάγκη και υπόδειξη λογαριασμού για κατάθεση χρημάτων

Ακολούθως εφάρμοζαν δύο τρόπους δράσης και συγκεκριμένα:

Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιούσαν παράλληλα παραγγελίες σε διαδικτυακές επιχειρήσεις που αφορούσαν την αγορά κυρίως συσκευών κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας αλλά και ράβδων χρυσού και υποδείκνυαν στα θύματα να καταθέσουν χρηματικό ποσό με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης στο λογαριασμό του διαδικτυακού καταστήματος.

Στη συνέχεια, αυτοί παραλάμβαναν, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς, τα δέματα με τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει και προέβαιναν στην πώλησή τους σε τιμή χαμηλότερη της αγοραστικής τους αξίας, ρευστοποιώντας έτσι άμεσα τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Σχετικά με τη δεύτερη μέθοδο, οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν τραπεζικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών που αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς παρένθετων αλλοδαπών και υποδείκνυαν στα θύματα να καταθέσουν χρηματικά ποσά στους παραπάνω λογαριασμούς, με σκοπό τον άμεσο προσπορισμό εισοδήματος.

Στο φάσμα των ενεργειών για την υλοποίηση των επιδιώξεων της οργάνωσης, περιλαμβάνεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αττικής, με σκοπό την παραλαβή των δεμάτων και την αποφυγή γνωστοποίησης των πραγματικών στοιχείων των μελών της οργάνωσης καθώς και η χρήση πολλών τηλεφωνικών συνδέσεων, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων»).

Αναλυτικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε (24) τελεσμένες περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 245.000 ευρώ, σε (8) απόπειρες απάτης και (2) περιπτώσεις εκβίασης.Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών σε περιοχές της Θεσπρωτίας, της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκε και κατασχέθηκε:
· ένα πολεμικό τυφέκιο και δέκα φυσίγγια διαμετρήματος 8x57 JS,
· πλήθος εγγράφων και αντικειμένων που σχετίζονται με τη λειτουργία της οργάνωσης,
· μεγάλος αριθμός συσκευών αποθήκευσης δεδομένων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και
· δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αγοράστηκε με χρήματα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης της και των εντοπισμό λοιπών ατόμων που τυχόν σχετίζονται με την υπόθεση.

Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση - Συλλήψεις στην Θεσπρωτία - Πάνω από 245.000 ευρώ τα κέρδη ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση - Συλλήψεις στην Θεσπρωτία - Πάνω από 245.000 ευρώ τα κέρδη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διανομή δωρεάν γιαούρτι από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων και την ΔΩΔΩΝΗ

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Ο Σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 11, έξω από το δημαρχείο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την εταιρεία Δωδώνη, θα διανέμουν δωρεάν 8.000 ατομικές συσκευασίες γιαούρτι για όλο τον κόσμο.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Διανομή δωρεάν γιαούρτι από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων και την ΔΩΔΩΝΗ Ηγουμενίτσα: Διανομή δωρεάν γιαούρτι από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων και την ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Καλό ταξίδι φίλε Ζήκο...

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018
 
Όταν χάνονται άνθρωποι, που αβίαστα έχουν εισχωρήσει στην καρδιά σου και έχουν θρονιαστεί σ' αυτή, η θλίψη έρχεται μόνη της. 
Έτσι συμβαίνει και με τον Ζήκο Μπούγια, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, χτυπημένος από την ανίατη ασθένεια. Μπορεί να ηττήθηκε από το θάνατο ο αξέχαστος Ζήκος, αλλά όσο έζησε πέτυχε πολλές νίκες. 
Νίκη ήταν το ελεύθερο πνεύμα του.
Ήταν ο πρώτος στη Θεσπρωτία, που λειτούργησε ραδιοφωνικό σταθμό και επί πολλές δεκαετίες έκανε ζωντανή εκπομπή για το παραδοσιακό τραγούδι στο "Ράδιο Ηγουμενίτσα" του αλησμόνητου Αλέξη Αναστασίου, δημιουργώντας έναν σταθερό και μεγάλο κύκλο ακροατών και γιατί όχι και θαυμαστών. 
Ήταν αυτός που μέσα σε ένα βράδυ το 1989 έστησε τον πρώτο πομπό του Ράδιο Ηγουμενίτσα.
Νίκη του ήταν η επαγγελματική του ακεραιότητα. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι παρείχε τεχνική υποστήριξη σ' όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσπρωτίας και υπήρξε πρωτεργάτης στην ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού "Ορθόδοξος Λόγος" της Μητροπόλεως Παραμυθίας διευθετώντας από τη λειτουργία του του μέχρι σήμερα τεχνικής φύσεως ζητήματα. 
Νίκη ήταν ότι έπαιρνε δυναμική στάση απέναντι στη ζωή, εργαζόμενος σκληρά και μην αφήνοντας τον εαυτό του έρμαιο της μοίρας. Την έπιασε στα χέρια του και την έστυψε, γιατί την είδε ως ένα ωραίο ταξίδι. 
Νίκη ήταν το ότι ήξερε να είναι φίλος πραγματικός και αληθινός. 
Νίκη ήταν το ότι σαν άρωμα γιασεμιών σκορπούσε την καλοσύνη του και ας τον πίκραιναν οι άλλο. 
 
Αλλά και μετά την κοίμησή του είναι νικητής. 
Νίκη είναι το ότι όσοι τον γνώριζαν ή συνεργάστηκαν μαζί του, δεν θα ξεχάσουν την ευωδιά της καρδιάς του, η οποία κρατάει συντροφιά την ώρα που θα τον σκέφτονται. 
Καλό ταξίδι φίλε Ζήκο και εκεί που πηγαίνεις είμαι σίγουρος πως θα συναντήσεις φίλους και πως θα στήσετε και πάλι τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί το πρωί της Τρίτης στις 11.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.Read More »
Καλό ταξίδι φίλε Ζήκο... Καλό ταξίδι φίλε Ζήκο... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

2ο βραβείο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα για δύο μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Και φέτος όπως και πέρυσι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας με το δεύτερο βραβείο, οι Αλέξανδρος Θεολόγου του Δαμιανού και Κάντας Φώτιος του Δημητρίου, μαθητές της Β' Γυμνασίου του 1ο Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

Η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο Αρχιμήδης" έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ώρα 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών.Read More »
2ο βραβείο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα για δύο μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας 2ο βραβείο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα για δύο μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018
 
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο 4ο διαγωνισμό ρομποτικής, με θέμα «Αποικισμός στον Άρη» που διοργάνωσε η WRO HELLAS με τη χορηγία της COSMOTE και ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Mαρτίου 2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, κατέκτησε την 9η θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 85 σχολεία. 
Οι μαθητές του σχολείου μας εκπροσωπώντας την περιφέρεια Ηπείρου μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν με αισιοδοξία για το μέλλον. 
«Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. 
Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Σκοπός είναι τα παιδιά μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες.» 


 
Η COSMOTE, εδώ και 4 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων, με σκοπό τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology-Engineering–Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. 
Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M, καθώς συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να αναπτυχθεί η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους. 
Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Σπυράτου Ευαγγελία για τη συμβολή του σε αυτό το Project. 
Οι μαθητές που διακρίθηκαν, ομάδα (Μικροί Επιστήμονες): Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος και Παλπάνη Δέσποινα. 
Ο Διευθυντής του 
Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Κύλλας Γεώργιος


 
Read More »
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για αποκατάσταση ζημιών και βελτιώσεις του οδικού δικτύου

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018


Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που ξεπερνούν το 1,3 εκ. ευρώ, για το ΣΜΑ Μετσόβου και την ενίσχυση της λειτουργίας δομών υγείας έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά κατά Περιφερειακή Ενότητα:
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

· Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Λεπτοκαρυά – Τσαμαντάς – Μηλέα – Κυπάρισσος - Μεσοβούνι» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 213.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
· Βελτίωση εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας» της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 345.000 ευρώ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση 

Στην Π.Ε. Πρέβεζας:
· «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει την εθνική οδό με τα Δ.Δ. Βαλανιδοράχης, Ποταμιάς, Τζάρας, Κυψέλης και Καναλίου», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ
· «Αποκατάσταση οδού και κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στα όρια των Δ.Δ. Ριζών, Βράχου και Λούτσας», προϋπολογισμού 170.000 ευρώ
· «Αποκατάσταση φθορών από τα πλημμυρικά φαινόμενα στα Δ.Δ. Παπαδάτων, Παναγιάς και Ελευθεροχωρίου του δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
· «Άμεση σήμανση και επούλωση επικινδύνων φθορών-λάκκων του οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Μπουκουβάλας – Β. Κακαριάδης Ο.Ε.  
· «Αποκατάσταση βατότητας στην Κρυοπηγή Πρέβεζας», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΔΟΜΗ Ηπείρου Α.Ε.

Στην Π.Ε. Άρτας

Στην Π.Ε. Άρτας θα υλοποιηθούν τα εξής έργα:

· «Επείγουσες αποκαταστάσεις οδοποιίας στα όρια των δήμων Άρτας και Νικολάου Σκουφά για την πρόσβαση σε κατοικίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
· Διαπλάτυνση οχετού σε τάφρο απορροής παράλληλο της ΕΟ Άρτας – Αντιρρίου στον οικισμό Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 13.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Κιτσοπάνος.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων αναδείχθηκε ο ανάδοχος (Δ. Τσομπίκος) του έργου για την άμεση αποκατάστασης κατολισθέντων τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Γέφυρας Πλάκας-Ραφταναίων», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Γ. Τσομπίκος


Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για αποκατάσταση ζημιών και βελτιώσεις του οδικού δικτύου Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για αποκατάσταση ζημιών και βελτιώσεις του οδικού δικτύου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Αναβλήθηκε και πάλι το δικαστήριο για το έλλειμμα στον Δήμο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Για τις 3 Δεκεμβρίου του 2018, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που σχετίζεται με το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Δήμαρχο κ. Μηνά Ντουμάζιο. 

Το δικαστήριο, που συνεδρίασε σήμερα 5 Μαρτίου ανέβαλε την εκδίκαση, καθώς απουσίαζε ένας εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, λόγω ασθενείας.Read More »
Αναβλήθηκε και πάλι το δικαστήριο για το έλλειμμα στον Δήμο Φιλιατών Αναβλήθηκε και πάλι το δικαστήριο για το έλλειμμα στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 5η του μηνός Μάρτη  του έτους 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1.Έγκριση οικονομικών καταστάσεων Ισολογισμού χρήσης 2014 ( 01/01/2014 – 31/12/2014) του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

2.Έγκριση οικονομικών καταστάσεων Ισολογισμού χρήσης 2015 ( 01/01/2015 – 31/12/2015) του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

3. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων Ισολογισμού χρήσης 2016 ( 01/01/2016 – 31/12/2016) του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

4. Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων Ισολογισμού χρήσης 2017 ( 01/01/2017 – 31/12/2017) του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

5.Έγκριση οικονομικών καταστάσεων Ισολογισμού (Απογραφής)έναρξης της 1//1/2014 του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

6.Έγκριση της Α΄αναμόρφωσης του Προυπολογισμού εσόδων και δαπανών έτους 2018 του Νομικού Προσώπου του Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

7.Ψήφισμα υποστήριξης για το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

8.Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας .
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

9.Αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο. Πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και παρατηρήσεις, επ’ αυτής, του Υπουργού.
Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

10.Κατανομή χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Α΄τριμήνου 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

11.Προγραμματισμός Προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2018.
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

12.Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών στην υπηρεσία καθαριότητας για το έτος 2018.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

13.Απόφαση ένταξης Τοπικών Κοινότήτων Δήμου φιλιατών στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολοματικούς ψεκασμούς.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

14.Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαικής αγοράς στον Παύλο Παππά του Ιωάννη, κάτοικο Τ.Κ. Σαγιάδας .
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

15.Εκμίσθωση , μέσω δημοπρασίας , δύο καταστημάτων στο ισόγειο του τέως Δημαρχείου του Δήμου Φιλιατών , για τη λειτουργία Καταστημάτων Κοινού Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( Κ.Υ.Ε.).
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

16.Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

17.Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών – Υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Βελτίωση - εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών (Περιοχή Λιάτσιλα)".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

19.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών του έργου «Κατασκευή συνδέσεων δικτύου αποχέτευσης Φιλιατών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

20.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

21.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην τ.κ. Ασπροκκλησίου".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

22.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην τ.κ. Σίδερης".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

23.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή διαβάσεων στην περιοχή κάμπου Ραγίου".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

24.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή τεχνικού στον κάμπο Βρυσέλλας, ρέμα Χωνί".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

25.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Διευθέτηση όμβριων υδάτων πόλης Φιλιατών".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

26.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Διευθέτηση όμβριων υδάτων στην τ.κ. Ασπροκκλησίου".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

27.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Διευθέτηση όμβριων υδάτων στην δ.κ. Φιλιατών".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

28.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην δ.κ. Φιλιατών".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

29.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων κάμπου Σαγιάδας".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος 

30.Σύσταση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή πεζοδρομίων στην τ.κ. Ασπροκκλησίου".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος 

31.Σύσταση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Αξιοποίηση γεώτρησης στην τ.κ. Σμέρτου".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

32.Σύσταση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Φιλιατών".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

33. Σύσταση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Διαμόρφωση πηγής Ραβοστίβας".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Συντήρηση – βελτίωση οδικού δικτύου του Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας".
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

35. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε Τ.Κ. της κεντρικής και ανατολικής Μουργκάνας.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος 


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας προσκαλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τους Φορείς και τους Δημότες, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00’ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας - Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, οδός Σουλίου - αρ. 3 , με μοναδικό Θέμα :

«Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής»

(σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 342/2017 και 6/2018 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.Κ.Κ. όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δονάτος Ν. Μαρτίνης


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσα: Σήμερα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναβιώνουν το πείραμα του Ερατοσθένη

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018


Η νέα δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την ακτίνα και την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας έτσι το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

Η δράση, η οποία θα κορυφωθεί στην εαρινή ισημερία την Τρίτη 20 Μαρτίου, διοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ). Μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν ομάδες μαθητών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.Το προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με την τεχνογνωσία και τις υποδομές που διαθέτει, υποστηρίζει -με συντονιστή τον Δημήτρη Τσιμπίδα- τη δράση και θα καθοδηγήσει μαθητές, οι οποίοι θα βρίσκονται με τα σχολεία τους στους χώρους του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και στην Πεντέλη, ώστε να εκτελέσουν το πείραμα.

Ο Ερατοσθένης (3ος αιώνας π.Χ.) ήταν διευθυντής της μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος άνθρωπος που μέτρησε τις διαστάσεις τού πλανήτη Γη, γι' αυτό θεωρείται δημιουργός της μαθηματικής γεωγραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩRead More »
Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναβιώνουν το πείραμα του Ερατοσθένη Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναβιώνουν το πείραμα του Ερατοσθένη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών απόκτησης δεδομένων για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ηπείρου, από την εταιρεία “Repsol”,στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο και η ανάγκη για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών τόσο για την συγκεκριμένη έρευνα όσο και συνολικά για το έργο της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Στην εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και επιστημονικών φορέων, θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τους δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέσω εισηγήσεων αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα που θα τεθούν, για το σχεδιασμό, τα τεχνικά ζητήματα, την οικονομική διάσταση του έργου της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ώρα 18:00 στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Ημερίδα στα Γιάννενα με θέμα: "Δυσκολίες Μάθησης. Μια ολιστική προσέγγιση"

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018


Ημερίδα, Κυριακή 11/03/18, Ιωάννινα
"Δυσκολίες Μάθησης. Μια ολιστική προσέγγιση".
Ώρα έναρξης: 10:00
Η εγγραφή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να εξασφαλίσετε μια θέση.

Κάνετε την εγγραφή σας παρακάτω:
https://goo.gl/forms/huNVE5trwBhJcoFN2

Για τις θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η είσοδος είναι Δωρεάν (απαραίτητο είναι όμως να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής).
H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4), Ιωάννινα

Ομιλητές :
1. Αλεξάνδρου Στράτος, Εργοθεραπευτής SI.T.
2. Μώκας Αναστάσιος, Λογοθεραπευτής SI, Εκπαιδευτικός, Eπιστ. υπεύθυνoς Κιβωτού Εξέλιξης.
3. Αναγνωστοπούλου Ροδόκλεια ,Βρεφοπαιδαγωγός, Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
4. Στράτη Παναγιώτα, Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
5. Βορδώνη Παναγιώτα, Ειδική Παιδαγωγός Msc.

Συντονίζουν:
1.Παπαευσταθίου Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2.Στράτη Παναγιώτα, Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διοργάνωση:
ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ &
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Π.Τ. ΗΠΕΙΡΟΥ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr


 
Read More »
Ημερίδα στα Γιάννενα με θέμα: "Δυσκολίες Μάθησης. Μια ολιστική προσέγγιση" Ημερίδα στα Γιάννενα με θέμα: "Δυσκολίες Μάθησης. Μια ολιστική προσέγγιση" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 11 Μαρτίου

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018Ἡ Αἰμοδοσία εἶναι μιά πράξη ἀγάπης. Εἶναι ἡ δική μας ἔμπρακτη ἐφαρμογή τῆς ἀγάπης πρός τό συνάνθρωπο. Καί ἐμεῖς οἱ Χριστιανοί ὀφείλουμε νά ὁμοιάσουμε μέ τόν «Αἰμοδότη» Χριστό μας, χαρίζοντας ἐλπίδα καί ζωή σέ συνανθρώπους μας.

Ἡ ἐνορία Κεστρίνης ἵδρυσε τήν Τράπεζα Αἴματος, μἐ σκοπό τήν ἐνίσχυση τῆς αἰμοληψίας τῆς τοπικῆς μας κοινωνίας. Οἱ ἀνάγκες γιά αἶμα σήμερα καλύπτονται ὁριακά.

Στήν προσπάθεια μας καλοῦμε ὅλους τούς αἰμοδότες, ἀλλά καί ὅσους γιά πρώτη φορά θέλουν νά βοηθήσουν στήν πρωτοβουλία αὐτή τῆς ἐνορίας, νά προσέλθουν τήν Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ καί νά προσφέρουν αἶμα. Κινητή μονάδα τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἰωαννίνων θα βρίσκεται ἐκεῖ ἀπό τίς 10.00 τό πρωί ἕως τό μεσημέρι. (Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424).

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Read More »
Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 11 Μαρτίου Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 11 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;» - Ημερίδα στις 7 Μαρτίου στο Φιλιάτι

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018
Read More »
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;» - Ημερίδα στις 7 Μαρτίου στο Φιλιάτι Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;» - Ημερίδα στις 7 Μαρτίου στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Η πικρή ιστορία του ταμειακού ελλείμματος των 4.7 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών και η αμεριμνησία της Δημοτικής Αρχής - Του Πέτρου Μίντζα

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018


Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο μείζον θέμα του ταμειακού ελλείμματος των

4,7 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών, το οποίο σημάδεψε την περιοχή μας, την πόλη μας, αλλά και της ψυχές των κατοίκων γενικότερα.

Υπενθυμίζω λοιπόν σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ή μνήμη χρυσόψαρου, ότι σύμφωνα με τα πορίσματα των Ορκωτών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι διενήργησαν το 2011 οικονομικό έλεγχο στο Δήμο Φιλιατών, υπάρχει ταμειακό έλλειμμα που πλησιάζει τα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι λίγοι οι Δημότες που υποψιάζονται ότι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Δήμου είναι πολύ μεγαλύτερη, διότι εκκρεμεί ακόμη ο διαχειριστικός έλεγχος (νομιμότητα των δαπανών).

Το ποσό των 4, 7 εκατομμυρίων ευρώ που λείπει από το ταμείο χωρίς μέχρι σήμερα να βρεθούν οι τελικοί αποδέκτες, είναι αστρονομικό για τα οικονομικά δεδομένα του μικρού και φτωχού Δήμου Φιλιατών.

Η υπόθεση έφτασε πριν έξι (6) χρόνια στον Εισαγγελέα και με απόφασή του επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, στον Δήμαρχο εκείνης της περιόδου (2002-2009) και σε δύο Αντιδημάρχους, καθώς και στην υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Η ανάκριση κράτησε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και με την περαίωσή της, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον του πρώην Δημάρχου, δύο Αντιδημάρχων

(οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή) και της ταμία, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η εκδίκασης της υπόθεσης του ελλείμματος στο Δήμο Φιλιατών, θυμίζει, σήριαλ δίχως τέλος, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος πρ. Δήμαρχος και η συγκατηγορούμενή του, έχουν ζητήσει και έχουν πάρει μέχρι τώρα τρεις αναβολές.

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος-εξοργισμένος και απαιτεί από τη δικαιοσύνη, να αποφανθεί τάχιστα, αν τα χρήματα (4. 700.000 €) που λείπουν από το ταμείο του Δήμου Φιλιατών και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς με τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη που μας επέβαλλε η Δημοτική Αρχή, τα καταχράστηκαν οι παραπεφθέντες κατηγορούμενοι ή έβγαλαν φτερά και πέταξαν μέσα από τα χρηματοκιβώτια.
Δημοσιογραφικοί κύκλοι στη Θεσπρωτία, αφήνουν να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται οι διαδοχικές αναβολές της δίκης, να είναι μέρος σχεδίου προκειμένου η υπόθεση να παραγραφεί, συνδέοντας μάλιστα αυτή τους την εκτίμηση με το γεγονός πως η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλιατών, δείχνει πλήρη αδιαφορία και δεν ασκεί καμία πίεση για να λάβει τέλος η πολύκροτη υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο ταμείο του Δήμου.

Οι Δημότες διερωτούνται, γιατί άραγε η σημερινή Δημοτική Αρχή σιωπά εκκωφαντικά και προσπαθεί να πνίξει την υπόθεση;

Γιατί άραγε όταν κάποιος ευαισθητοποιημένος Δημότης επισημαίνει δημόσια στη Δημοτική Αρχή ότι έχει ιερή υποχρέωση απέναντι στους Δημότες να προασπίζεται τα συμφέροντά τους, οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής χάνουν την ψυχραιμία τους, τον στοχοποιούν και του κάνουν και ένα περιποιημένο λασπόλουτρο;

Είναι προφανές γιατί η Δημοτική Αρχή ενοχλείται και αντιδρά με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, όταν εγκαλείται δημόσια για την πλήρη αδιαφορία και την αμεριμνησία της, για ένα τόσο σοβαρό θέμα διαφθοράς που μας αφορά όλους και το οποίο συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο. Αφενός γιατί ο νυν Δήμαρχος Φιλιατών την περίοδο 2002-2004 ήταν το δεξί χέρι (Αντιδήμαρχος-Αναπληρωτής Δήμαρχος) του Δημάρχου εκείνης της περιόδου και αφετέρου διότι η πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, ήταν την αμαρτωλή οχταετία (2002-2009 ) στενοί συνεργάτες του ομοϊδεάτη τους πρ. Δημάρχου, ο οποίος διώκεται για δύο κακουργηματικές πράξεις.

Η Δημοτική Αρχή, δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι οι περισσότεροι Δημότες έχουν φτάσει στα όριά τους και διερωτούνται, πότε επιτέλους θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου και να λογοδοτήσουν οι φερόμενοι ως κύριοι υπαίτιοι, για το μεγάλο «πάρτι» που είχε στηθεί στο Δήμο Φιλιατών την αμαρτωλή περίοδο 2002-2009.

Αν η Δημοτική Αρχή, δεν έχει ορίσει δικηγόρο που να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής (και όχι ουδέτερος παρατηρητής), προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου στη δίκη που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στην Κέρκυρα, δικαίως οι Δημότες θα της καταλογίσουν βαρύτατες ευθύνες για συγκάλυψη-κουκούλωμα οικονομικών ατασθαλιών.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω με έμφαση, πως, αυτοί που παρείχαν κάθε δυνατή στήριξη και είχαν αγαστή συνεργασία με αυτούς που κατακρεούργησαν και ασέλγησαν στο Δήμο Φιλιατών, δεν δικαιούνται να ομιλούν και να κουνάν το δάχτυλο στους Δημότες.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


Read More »
Η πικρή ιστορία του ταμειακού ελλείμματος των 4.7 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών και η αμεριμνησία της Δημοτικής Αρχής - Του Πέτρου Μίντζα Η πικρή ιστορία του ταμειακού ελλείμματος των 4.7 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών και η αμεριμνησία της Δημοτικής Αρχής - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018 Rating: 5

Σελίδες