Δικαιώνει η αποκεντρωμένη τους κτηνοτρόφους και ακυρώνει εν μέρει την απόφαση του Δ.Σ. Σουλίου για τα τέλη στους στάβλους

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016


Με ομόφωνη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας (δεύτερος βαθμός - ειδική επιτροπή), και μετά από προσφυγή δημότη, ακυρώνεται εν μέρει η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Σουλίου σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη στις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα η αποκεντρωμένη ακυρώνει την σχετική απόφαση του δήμου Σουλίου κατά το σκέλος που με αυτήν καθορίζονται τέλη καθαριότητας, αποκομιδής απορριμάτων και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2016 επί κείμενων εκτός σχεδίου και εκτός οικισμών σταβλικών εγκαταστάσεων

Στο σκεπτικό της απόφασης της αποκεντρωμένης, αναφέρεται πως ο σχετικός καθορισμός τελών ως προς τον ιδιώτη που κατήγγειλε την απόφαση του δήμου, δεν είναι νόμιμος επειδή δεν υφίσταται δημοτικός φωτισμός και δεν παρέχεται από τον δήμο η σχετική υπηρεσία.

Ο δήμος Σουλίου έχει δικαίωμα προσφυγής σε διοικητικό δικαστήριο σε διάστημα εντός 60 ημερών.

Υπενθυμίζουμε πως η σχετική απόφαση του δήμου Σουλίου είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων των κτηνοτρόφων και του συνδικαλιστικού οργάνου τους της Θεσπρωτίας που ζητούσε την ακύρωση.

Προσφυγή κατά της απόφασης του δήμου Σουλίου είχαν κάνει και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με διαφορετικό σκεπτικό από αυτό του ιδιώτη και με περισσότερα αιτήματα από τον ιδιώτη (αν και υπήρχε το ίδιο αίτημα με αυτό του ιδιώτη), με την προσφυγή αυτή να μην γίνεται δεκτή.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας που δημοσιεύει το paramythia-online.gr :

Read More »
Δικαιώνει η αποκεντρωμένη τους κτηνοτρόφους και ακυρώνει εν μέρει την απόφαση του Δ.Σ. Σουλίου για τα τέλη στους στάβλους Δικαιώνει η αποκεντρωμένη τους κτηνοτρόφους και ακυρώνει εν μέρει την απόφαση του Δ.Σ. Σουλίου για τα τέλη στους στάβλους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016


Συνελήφθη, χθες (01-06-2016) το πρωί στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 25χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να παραλάβει ένα δέμα από την αποθήκη. Αμέσως μετά την παραλαβή του δέματος, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους -1,6- γραμμαρίων.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ναρκωτικό χάπι.

Τα ναρκωτικά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα - Πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Την πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Πολιτισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα με θέμα την έγκριση πιστώσεων και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αιτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την έγκριση πρόσληψης το 2016 και για 4 μήνες 896 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στην οποία προβλέπεται να διατεθούν 7 άτομα: 4 θέσεις ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων, 1 θέση ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, 1 θέση ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας και 1 θέση ΥΕ Εργατών.

Σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έχει ζητήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για το 2016, αναφέρεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει υποβάλει για έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του τρέχοντος έτους και αφού εγκριθεί θα εξεταστούν από την αρχή όλα τα αιτήματα, επομένως και αυτό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ  
Read More »
Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα - Πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα - Πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Σε τουρνουά ΜΙΝΙ VOLLEY στα Γιάννενα ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Το κλειστό γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλας θα γεμίσει την Κυριακή 5/6/2016 και από ώρα 10:00 – 13:30 από τα χαμόγελα και το παιχνίδι 250 περίπου παιδιών Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού που συμμετέχουν στο 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ VOLLEY που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’ΓΙΑΝΝΕΝΑ’’.
 
Τα σωματεία που συμμετέχουν είναι:
 • ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΣ
 • ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 • ΑΟ ΦΙΛΙΑ ΑΡΤΑΣ
 • ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 • ΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΣ
Το παραπάνω τουρνουά δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ξέγνοιαστα για περίπου 3 ώρες παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα σε έναν τέλεια διαμορφωμένο χώρο που ο ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ. θα ετοιμάσει. 
 
Αναμένεται ότι το κλειστό της Λιμνοπούλας θα είναι κατάμεστο από γονείς και φίλους του αθλήματος ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για κάλυψη των σημαντικότερων στιγμών με σκοπό την προβολή της προσπάθειας των μικρών αθλητών αλλά και του αθλήματος γενικότερα.
 
Το τουρνουά θα καλυφθεί ιατρικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τη διάθεση Εθελοντών Σαμαρειτών ενώ στα παιδιά που συμμετέχουν στο τουρνουά θα μοιραστούν νερά προσφορά της VIKOS AE καθώς διπλώματα και γάλατα προσφορά της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ.
 
Σας περιμένουμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!!!
Read More »
Σε τουρνουά ΜΙΝΙ VOLLEY στα Γιάννενα ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας Σε τουρνουά ΜΙΝΙ VOLLEY στα Γιάννενα ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Φιλιάτες: Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κατηγορίας ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016


Το Δ.Σ. του Ηρακλής Φιλιατών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τo 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κατηγορίας ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2015 – 2016 « Η ΦΙΛΙΑ », που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. στο γήπεδο Φιλιατών.
 
Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: 
1) ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, 
2) ΠΑΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ,
3) ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, 
4) ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ & 
5) ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ.

Με τη λήξη του Τουρνουά Τζούνιορ θα γίνουν απονομές Αναμνηστικού σε όλες τις συμμετέχοντες ομάδες.
Read More »
Φιλιάτες: Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κατηγορίας ΤΖΟΥΝΙΟΡ Φιλιάτες: Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κατηγορίας ΤΖΟΥΝΙΟΡ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Σιδηροδρομική Εγνατία: Το επόμενο mega Σιδηροδρομικό έργο της Ευρώπης, θα είναι στην Ελλάδα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Το επόμενο mega σιδηροδρομικό έργο της Ευρώπης θα είναι στην Ελλάδα. Η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει την "Σιδηροδρομική Εγνατία" ένα νέο σιδηροδρομικό διάδρομο 565χλμ με μείγμα Ευρωπαϊκής, Παγκόσμιας και Τραπεζικής χρηματοδότησης. Θα ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη (κοντά στα σύνορα με Τουρκία) και θα καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (κοντά στην Ιταλία).

Το κόστος αυτού του φιλόδοξου έργου φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 10 δις ευρώ και εφόσον ευδοκιμήσει θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό project της Ευρώπης για την επόμενη δεκαετία. Περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα:

α)Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη: Ηλεκτροκινούμενη γραμμή, με εγκατάσταση προηγμένης σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης και νέα χάραξη σε επιλεγμένα τμήματα με κόστος 1,8 δις ευρώ (Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη 300εκ.ευρώ, Ξάνθη-Θεσσαλονίκη 1,5 δις ευρώ).

β)Θεσσαλονίκη-Κοζάνη: Ηλεκτροκινούμενη γραμμή με σηματοδότηση με κόστος 800εκ.ευρώ.

γ)Κοζάνη-Κρυσταλλοπηγή: Ηλεκτροκινούμενη γραμμή με σηματοδότηση, κατασκευή και του υποτμήματος Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή

δ)Κοζάνη-Ηγουμενίτσα: Κατασκευή νέας γραμμης που θα καταλήγει σε σύνδεση με το λιμάνι Ηγουμενίτσας με κοστος του γ` και του δ` τμήματος 7,4 δις ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει ενώσεις με το ΤΕΝ-Τ δίκτυο υποδομών (λιμάνια-αεροδρόμια) και αναμένεται να ενδυναμώσει την πολυνδεσιμότητα (δημιουργώντας κόμβους δηλαδή) αλλά και την τοπική κίνηση.

Η λεγόμενη "Σιδηροδρομική Εγνατία" θα καλύψει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και θα περνά από τα αστικά κέντρα και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολη, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας βελτιώνοντας την προσβασιμότητα προς τις γειτονικές χώρες και εντέλει την Κεντρική Ευρώπη.

Η κατασκευή της θα είναι ευεργετική για το περιβάλλον λόγω της ηλεκτροκίνησης, της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης και της διασυνδεσιμότητας της γραμμής. Θα επιφέρει σημαντική μείωση στο χρόνο μετακίνησης στη Βόρεια Ελλάδα, την υπόλοιπη χώρα και τις γειτονικές χώρες.

Η Σιδηροδρομική Εγνατία θα δημιουργήσει ένα συνεχόμενο δίκτυο για τις μεταφορές logistics καθώς θα περνά από 4 λιμάνια, 6 αεροδρόμια και 6 logistic centers και θα εκμεταλλεύεται πλήρως το σφόδρα αναπτυσσόμενο λιμάνι του Πειραιά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλος θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση της παράκαμψης του Βόσπορου μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (από Βουλγαρία και Ρουμανία) με ασφάλεια και ταχύτητα.

Το μοντέλο που προωθείται είναι μέσω ΣΔΙΤ και η κατασκευή και λειτουργία θα γίνεται μέσω ειδικού εταιρικού σχήματος. Πηγές εσόδων θα περιλαμβάνουν την εκμετάλλευση της γραμμής και υπηρεσίες logistics. Στη χρηματοδότηση της γραμμής είναι πιθανό στο μέλλον να εμπλακούν η ΕΤΕπ και η Ε.Ε (μέσω του ΕΣΠΑ).

Εφόσον το εγχείρημα προχωρήσει τότε ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εκκίνηση των έργων το 2019 με προτεραιότητα τα ανατολικά τμήματα της γραμμής που έχουν μεγαλύτερη μελετητική ωριμότητα. Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Read More »
Σιδηροδρομική Εγνατία: Το επόμενο mega Σιδηροδρομικό έργο της Ευρώπης, θα είναι στην Ελλάδα Σιδηροδρομική Εγνατία: Το επόμενο mega Σιδηροδρομικό έργο της Ευρώπης, θα είναι στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016


Μετά από σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, οι σύλλογοι μας εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις:

- Στα Νηπιαγωγεία αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός νηπίων για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14. Στη Θεσπρωτία αν εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση κλείνουν πάνω από 20 τμήματα.

- Αλλάζει τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, οδηγώντας τα ουσιαστικά σε κατάργηση, αδιαφορώντας για χιλιάδες μαθητές με μαθησιακά προβλήματα.

- Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!!

- Κόβουν την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο;

- Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες!!

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν όλους μας με προκλητικό τρόπο μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»!

Με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

- Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.

- Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΩΡΑ 11:00

Η λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι υπόθεση όλων μας!
Read More »
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί στις κινητοποιήσεις το Σάββατο και τη Τετάρτη

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

 
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, 
Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Άνεργοι , 
Νέοι και Νέες , Γονείς,

Δεν πρέπει να δεχτούμε:
Να μείνουν άνεργοι οι αναπληρωτές δάσκαλοι που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!
Να πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!
Να κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
Να κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
Την υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!
Να βγουν υπεράριθμοι και να μετακινηθούν συνάδελφοι που τόσα χρόνια είμαστε δίπλα – δίπλα, στο ίδιο σχολείο!

Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά!! Ψαλιδίζει το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο τους συναδέλφους των ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει νηπιαγωγεία. Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!

Το αντιλαϊκό βαρέλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο! Η ζωή μας συνθλίβεται την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία για 12 χρόνια! Δικές τους απαιτήσεις είναι το κόψιμο μισθών, συντάξεων, παροχών Υγείας, οι 280.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Για δικό τους χατίρι ψήφισαν το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση παίρνει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Όλα τα μέτρα πρώτα τα εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μετά τα ψηφίζουν στη Βουλή!!

Το 3ο Μνημόνιο και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) το ψήφισαν. Το «σχολείο Φίλη», δεν είναι τίποτα άλλο από την συνέχεια του σχολείου «Διαμαντοπούλου» και του σχολείου «Αρβανιτόπουλου»!! Είναι το σχολείο της «αγοράς», της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένο στους «δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς». Στο σχολείο αυτό δεν χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά!! Είναι το σχολείο που κάνει προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και όταν αυτό τελειώνει, αλλάξει το πρόγραμμά του και κάνει απολύσεις. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές τους, έκλεισαν πάνω από 2000 σχολεία, μείωσαν κατά 30.000 τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο την πολιτική των περικοπών και των μηδενικών διορισμών.

Πρέπει να τους εμποδίζουμε! Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας. Δεν είναι υπόθεση μόνο των Δασκάλων, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι υπόθεση της εργατικής τάξης, του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Η επιτυχία της απεργίας δεν είναι υπόθεση μόνο του κλάδου!! Τώρα είναι η ώρα του συλλογικού αγώνα! Μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, με το Εργατικό Κέντρο, με τη μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο και την Απεργία. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση!!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους γονείς του νομού, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Συλλαλητήριο στην Πλ. Δημαρχείου στις 11:00 π.μ, και στην απεργία στις 8 Ιουνίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ- Ε.Ε.
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί στις κινητοποιήσεις το Σάββατο και τη Τετάρτη Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί στις κινητοποιήσεις το Σάββατο και τη Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016


Σας προσκαλούμε στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου με τα υλικά της ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο:

“Η εμφάνιση της Εργατικής Τάξης, ο ρόλος της στους Κοινωνικούς και Πολιτικούς Αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ” που θα γίνει την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στις 8:30μμ στην αίθουσα του "ΠΑΝΘΕΟΝ” στην Ηγουμενίτσα.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον σ. ΛΑΕΡΤΗ ΡΕΓΚΑ, μέλος της επιτροπής περιοχής Ηπείρου του ΚΚΕ.

Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Δείτε πόσα χρήματα έδωσε η Μητρόπολη Παραμυθιάς σε ανθρωπιστική βοήθεια την τελευταία τριετία

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016


Περίπου 1.300.000 άνθρωποι ανα την Ελλάδα επωφελήθηκαν το 2015 από τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 2015 η Εκκλησία πρόσφερε γι' αυτό τον σκοπό περισσότερα από 126.000.000 ευρώ, το 2013 περισσότερα από 122.000.000 ευρώ, το 2014 είχε σχεδόν ισόποση προσφορά, ενώ το 2010 τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της ήταν λίγο περισσότερα από 96.000.000 ευρώ.

Δεν είναι λίγα και τα χρήματα, που διέθεσαν οι Μητροπόλεις της Ηπείρου για ανθρωπιστική βοήθεια. Οι τοπικές εκκλησίες, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, παρέχουν ουσιαστική συμπαράσταση στους ανθρώπους κατά τα έτη 2013, 2014 και 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Εκκλησία της Ελλάδας.


Σύμφωνα λοιπόν με τε επίσημα στοιχειά της Εκκλησίας της Ελλάδος, η μητρόπολη Παραμυθιάς, κατά την τριετία 2013-2015, έδωσε 372.446 ευρώ και πιο συγκεκριμένα:
2015: 104.234€
2014: 98.340€
2013: 169.872€


Όσον αφορά τις μητροπόλεις της Ηπείρου, τα ποσά αναλύονται στον παρακάτω πίνακα
Read More »
Δείτε πόσα χρήματα έδωσε η Μητρόπολη Παραμυθιάς σε ανθρωπιστική βοήθεια την τελευταία τριετία Δείτε πόσα χρήματα έδωσε η Μητρόπολη Παραμυθιάς σε ανθρωπιστική βοήθεια την τελευταία τριετία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016Read More »
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες