ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» αυτήν την εβδομάδα και είναι:
-Τρίτη 09-07-2019 το σύγχρονο θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδη θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση «Οι Μικροί ήρωες» στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με είσοδο 7€.
-Πέμπτη 11-07-2019 το θέατρο σκιών Αθανασίου παρουσιάζει την παράσταση «ο Καραγκιόζης master chef» στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με είσοδο 5€.
-Παρασκευή 12-07-2019 το θέατρο σκιών Αθανασίου παρουσιάζει την παράσταση «ο Καραγκιόζης κυνηγός φαντασμάτων» στο αμφιθέατρο Πέρδικας στις 21:00, με είσοδο 5€.
-Παρασκευή 12-07-2019 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας διοργανώνει το 10ο Αντάμωμα μουσικοχορευτικής βραδιάς στη Σαρακατσάνικη Στάνη στο Τσιπουρίκι στις 21:00 με είσοδο 1€
-Σάββατο 13-07-2019 η παιδική σκηνή Φώτη Σπύρου παρουσιάζει το έργο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με είσοδο 10€ γενική και 8€ προπώληση.

Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και από την εφαρμογή Novoville.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης

Read More »
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.

Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
powered by Rubicon Project

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
- Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
- Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
- Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»).
- Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
- Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με αφορμή την έναρξη της θερινής εκπτωτικής περιόδου, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης δήλωσε:
«Από την ευημερία των δεικτών είναι απαραίτητο να περάσουμε στην ευημερία των ανθρώπων. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας αποτέλεσε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών για το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων. Μακάρι οι μεγάλες εκπτώσεις, σε συνδυασμό με την ποικιλία και την ποιότητα των ειδών που θα παρουσιάσουν οι έμποροι, να αποτελέσουν κίνητρο για την έστω και συγκρατημένη άνοδο της αγοράς που έχουμε όλοι ανάγκη».


 
Read More »
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση του καύσωνα


Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει, ότι θέτει στη διάθεση των ευπαθών ομάδων και των πολιτών δροσερούς και κλιματιζόμενους χώρους από Τετάρτη 3/7/2019 έως και Παρασκευή 5/7/2019.

Συγκεκριμένα, για την προστασία από τον καύσωνα, οι χώροι που θα είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι, είναι οι ακόλουθοι:
· Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», 9:00-16:00
· Αίθουσα ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας, 8:00-14:00

Για την καλύτερη προστασία και προφύλαξη από τον επερχόμενο καύσωνα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε:
· Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη.
· Να ντύνεστε ελαφρά, με ανοιχτόχρωμα και άνετα ρούχα.
· Να φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο.
· Να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία και άσκηση.
· Να τρέφεστε με μικρά και ελαφρά γεύματα, προτιμώντας λαχανικά και φρούτα και αποφεύγοντας τις λιπαρές ουσίες.
· Να καταναλώνετε άφθονα υγρά και πολλούς χυμούς, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη ποτά.
· Να αποφεύγετε τις, χωρίς σοβαρό λόγο, μετακινήσεις κατά τις θερμές ώρες (12.00-16.00).


Να μη ξεχνάτε, πως οι παραλίες της περιοχής μας σας περιμένουν να τις απολαύσετε και να σας ανακουφίσουν από την αποπνικτική αίσθηση του καύσωνα.

Σε περίπτωση θερμοπληξίας καλούμε άμεσα το 166.

Καλό καλοκαίριRead More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση του καύσωνα Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση του καύσωνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

Πως χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της “Αριστεράς” του Τσίπρα και γιατί θα χάσει τις εκλογές - Του Αλ. Πάσχου

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
Πως χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της “Αριστεράς” του Τσίπρα και γιατί θα χάσει τις εκλογές - Του Αλ. Πάσχου

Σήμερα συμπληρώνονται 1629 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος που ήρθε στην εξουσία, με σημαία το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”, ένα σύνθημα που δεν προέκυψε αβίαστα από την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα γεννήθηκε σε κάποιο επικοινωνιακό γραφείο με στόχο να σιγουρέψει την διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Και όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις της επικοινωνίας χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα, το σύνθημα αυτό αποδείχτηκε φούσκα και γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αλήθειας
Το πλεονέκτημα αυτό χάθηκε νωρίς. Οι μεγάλες προσδοκίες της αντίστασης του λαού και του σκισίματος του μνημονίου με ένα άρθρο, αμέσως κατέρρευσε με τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει ένα νέο μνημόνιο, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την βούληση του Ελληνικού λαού, όπως αυτή προέκυψε μέσα από το δημοψήφισμα. Είναι η βούληση των ανθρώπων, για τους οποίους σήμερα ο Τσίπρας μέσα από το προεκλογικό του βίντεο, αναφέρει πως βρίσκονται στο επίκεντρο της σκέψης του.
Στο παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και τα δεκάδες ψέματα που κατάφωρα πούλησαν στον Ελληνα, από τον κατώτερο μισθό και την σεισάχθεια μέχρι τις γερμανικές αποζημιώσεις και την 13η σύνταξη.
Σε αυτά, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται:
- To περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
- Η πώληση της δημοσίας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα φιλέτα κλπ)
- Η σύνταξη σε όλους
- Το μη κόψιμο του ΕΚΑΣ
- Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- Το “Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”
- Η αύξηση αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ
- Η κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
- Και άλλα δεκάδες ψέματα που έστειλαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αλήθειας, στον κάδο των απορριμάτων.

Το ηθικό πλεονέκτημα της στήριξης της μεσαίας τάξης.
Οι μεγάλες κουβέντες άφησαν και μεγάλες προσδοκίες για την στήριξης μεσαίας τάξης και των αδυνάτων. Στην πραγματικότητα όμως η Κυβέρνηση απέτυχε να βρει τους εναλλακτικούς πόρους που διατυμπάνιζε και τίναξε στον αέρα την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση

Το ηθικό πλεονέκτημα της προοδευτικότητας
Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ έδειξαν το συντηρητικό πρόσωπο του Τσίπρα. Τα συνθήματα έμειναν συνθήματα και ο Καμένος έγινε το alter ego του Τσίπρα. Έτσι η Κυβέρνηση δεν επεδίωξε συμμαχίες με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις για την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προβάλλοντας το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», κάτι που ήρθε σε ευθεία αντίθεση με όσα έλεγαν πριν τις εκλογές.

Το ηθικό πλεονέκτημα της αντικειμενική ενημέρωσης
Από την μια η υποκειμενική ΕΡΤ της Κατερίνας Ακριβοπούλου και από την άλλη η μόδα των τρολς στα οποία αποδείχτηκε “μάστορας” ο ΣΥΡΙΖΑ, φανέρωσε την πραγματική εικόνα που ευαγγελίζεται η πρώτη φορά Αριστερά.

Το ηθικό πλεονέκτημα της μηδενική ανοχής στην ανομία.
Κατάφεραν να συσχετιστούν με τους Ρουβικονες και τις συνεχόμενες επιθέσεις τους, εδραιώνοντας έτσι την άποψη της καταπολέμησης της αριστείας

Το ηθικό πλεονέκτημα της κάθαρσης
Μια συνεχιζόμενη σκανδαλολογία με διορισμούς ημετέρων, με απολαβές συντάξεων συγγενών και φίλων που δεν έπρεπε να εισπράττουν και πολές άλλες περιπτώσεις όπως πχ η νόμιμη και άρα ηθική Ξεπαπαδέα με τα νόμιμα και ηθικά δημόσια έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία του πατέρα της, η θέση του διευθυντή του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, η ΔΕΠΑ (δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου), τα 600.000.000 ευρώ του διεθνούς αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος", τα 10.000.000 ευρώ για το Θριάσιο πεδίο, η υπόθεση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία με την εισαγγελική έρευνα να διαβιβάζεται αμελλητί στη Βουλή επειδή σκόνταψε στο όνομα του κ. Καμμένου, το ζεύγους των ομογενών πρώην υπουργών, Ράνιας Αντωνοπούλου – Δημήτρη Παπαδημητρίου, για την επιδότηση ενοικίου σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι

Ας μην αναφερθούμε στον Πολακη και την σιγή ιχθύος για τα διπλά βιβλία στον Δήμου του που δημοσιά εχει παραδεχτεί.
Ας μην αναφερθούμε στις επιθέσεις του Πολακη κατά πάντων με αισχρό υβρεολόγιο και απειλές.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την επαφή του με την κοινωνία, πήγε αντίθετα με την βούληση του λαού όχι μόνο στο δημοψήφισμα άλλα και στο Μακεδονικό, έβγαλε ένα αντιπαθέστατο πρόσωπο σε περιπτώσεις όπως η σύσκεψη για το ΜΑΤΙ και η κοροϊδία του Ελληνικού λαού και ετσι ήρθε η ήττα στις ευρωεκλογές και έρχεται η μεγαλύτερη ήττα στις εκλογές της Κυριακής.

* O Αλέκος Πάσχος ειναι υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής κα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


 
Read More »
Πως χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της “Αριστεράς” του Τσίπρα και γιατί θα χάσει τις εκλογές - Του Αλ. Πάσχου Πως χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της “Αριστεράς” του Τσίπρα και γιατί θα χάσει τις εκλογές - Του Αλ. Πάσχου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "7 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ"

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "7 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ"

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και ήδη όλα σχεδόν τα δεδομένα είναι ανοικτά, αφού τα κόμματα ολοκληρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Από τη μια πλευρά έχουμε την απερχόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αυτοπροβάλλεται ως ο μοναδικός αντίπαλος πόλος της Δεξιάς. Αυτοί που με τις συντηρητικές πολιτικές τους και τις στρατηγικές επιλογές συμπόρευσης με ακροδεξιά μορφώματα και στελέχη, καθώς και με την «αδήλωτη» αλλά υπαρκτή συνεργασία με την … «καραμανλική συνιστώσα», μετατράπηκαν στο μεγαλύτερο χορηγό της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ΝΔ, η οποία προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τη φθορά της αποτυχημένης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα για τη χώρα, το οποίο βασίζεται ουσιαστικά μόνο σε τρεις κατευθύνσεις: την μείωση της φορολογίας , την αύξηση των επενδύσεων και την βελτίωση της ασφάλειας, λες και από μόνα τους αυτά τα τρία μπορούν να αλλάξουν με ένα μαγικό τρόπο, την δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων.

Για την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, την μεταρρύθμιση του κράτους, την περιφερειακή ανάπτυξη, την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, μόνο ασάφειες και αοριστίες βρίσκει κανείς στο πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αφού στο DNA της συντηρητικής παράταξης δεν είναι καταγεγραμμένες αυτές οι έννοιες.

Είναι όμως πολιτικές, που αναδείχθηκαν τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα. Πολιτικές που εκπονήθηκαν και ασκήθηκαν με τέτοιο τρόπο που άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή των Ελλήνων, συνέβαλλαν στην αειφόρο ανάπτυξη, στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

Οι προοδευτικές αυτές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να συνεχίσει, αφού στην πραγματικότητα είναι ένας βαθιά συντηρητικός και πελατειακός μηχανισμός, κινδυνεύουν από την ΝΔ. Ο μόνος τρόπος για να διασωθεί ότι σημαντικό έχει επιτευχθεί είναι η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

Είμαστε ο πολιτικός φορέας που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του τόπου. Είμαστε η παράταξη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μεγάλες τομές στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία. Είμαστε το κόμμα που όταν η εθνική ανάγκη το επέβαλλε, στήριξε μόνο του την προσπάθεια διάσωσης της χώρας από την χρεοκοπία, ενώ οι άλλοι ήταν απέναντι, εύκολοι στα λόγια, αλλά όταν ήρθε η σειρά τους, ακολούθησαν τις ίδιες επιλογές, με αναποτελεσματικό και ανορθολογικό όμως τρόπο. Είμαστε η φωνή της σύνεσης, της σοβαρότητας και της λογικής, σε μια κοινωνία που αυτά τα στοιχεία δεν είναι αυτονόητα, αλλά είναι απαραίτητα.

Φίλες και φίλοι,

Η «νύκτα μας ήταν μεγάλη» και οι καταστάσεις που περάσαμε δύσκολες. Είμαστε όμως εδώ και δηλώνουμε δυναμικά το παρόν. Σας καλούμε όλους την Κυριακή, να συναντηθούμε για μια ακόμη φορά στις κάλπες των εκλογών. Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής για να αποφευχθούν περιπέτειες και κίνδυνοι για τη χώρα.

Ν. Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "7 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ" ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "7 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή κ Σπύρου Μπότου για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή κ Σπύρου Μπότου για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσπρωτία


Δήλωση για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσπρωτία έκανε ο υποψήφιος , με το Κίνημα Αλλαγής, Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Σπύρος Μπότος. Ο κ. Μπότος αναφέρετε στο ρόλο του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας , τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες ενώ αναφορά κάνει και στα απαραίτητα έργα υποδομής στην περιοχή μας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπότου έχει ως εξής:

Στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουμε τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία, του αγροτικού τομέα. Γνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο του, για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εκτιμούμε τη συμβολή του στην απασχόληση και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ειδικά σε μέρη όπως η Θεσπρωτία.

Έχουμε επεξεργασθεί και καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο.

Έχουμε δεσμευτεί με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης, να προωθήσουμε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές.

Όσον αφορά τη Θεσπρωτία επιγραμματικά οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

1. Η Θεσπρωτία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής και των εξαγωγών ιχθυοκαλλιέργειας, συνεπώς οι ιχθυοκαλλιέργειες πρέπει να αποτελέσουν το «βαρύ πυροβολικό» μας στον πρωτογενή τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει ενισχύεται υπέρμετρα έναντι παραδοσιακής αλιείας, αλλά και των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης.

Στόχος μας είναι η υποστήριξης της λειτουργίας σύγχρονων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στις περιοχές όπου η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν συγκρούεται µε την τουριστική χρήση και µε την παραδοσιακή αλιεία.

2. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει σύνδεση δραστηριοτήτων του πρωτογενή τοµέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) με τον τουριστικό κλάδο. Μέσω αυτής της σύνδεσης, θα επιδιωχθεί η τόνωση της φθίνουσας γεωργοκτηνοτροφικής και αλιευτικής δραστηριότητας, ώστε να αποτελέσει οικονομική δραστηριότητα συμπληρωματική του τουρισμού για την τοπική κοινωνία και να βελτιώσει την εµπειρία του επισκέπτη με γεύσεις, εικόνες και παραστάσεις από τον παραδοσιακό αγροτικό βίο της περιοχής (οικοτουρισμός - αγροτουρισμός).

3. Για την ανάπτυξη κάθε τομέα της οικονομίας είναι απαραίτητο να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται να σύγχρονα και λειτουργικά έργα υποδομής . Η αγροτική οδοποιία, τα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδινή και ημιορεινή ενδοχώρα όπως είναι οι περιοχές Μαργαριτίου, Παραποτάµου, κάμπου Παραμυθιάς, κάμπου Ασπροκκλησίου - Σαγιάδας, Σκάλας Φιλιατών κ.τ.λ.. πρέπει να ενισχυθούν με νέα σύγχρονα έργα υποδομής.

Μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχτούν εκεί με επιτυχία δραστηριότητες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα αλλά και ορισμένες ειδικές μορφές τουρισμού (οικοτουρισµός - αγροτουρισμός).

4. Όσον αφορά τη γεωργική παραγωγή απαιτείται η υποστήριξη του εκσυγχρονισμού και η ενίσχυση των ανταγωνιστικών προϊόντων ποιότητας, για δε τις μικρομεσαίες κυρίως μονάδες μεταποίησης, η υποστήριξη της λειτουργίας τους μέσω οικονομιών κλίμακας και η υποβοήθηση της προβολής - προώθησης των προϊόντων τους στη τοπική, περιφερειακή, εθνική και διεθνή αγορά.


Read More »
Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή κ Σπύρου Μπότου για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσπρωτία Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή κ Σπύρου Μπότου για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 21χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019
Σύλληψη 21χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 21χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 21χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2019 Rating: 5

Σελίδες