Ι&Α Σπανομάρκου: Διεθνής απήχηση με χριστουγεννιάτικο άλμπουμ

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022
Ι&Α Σπανομάρκου: Διεθνής απήχηση με χριστουγεννιάτικο άλμπουμ


Αγαπημένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, μας βάζουν στο κλίμα των Χριστουγέννων, με φρέσκες ερμηνείες σε γνωστά Κάλαντα στο μουσικό άλμπουμ “Christmas Magic” με τη μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση των Θεσπρωτών αδερφών Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, που είναι προτεινόμενο για πιθανή υποψηφιότητα Grammy!

Πιθανή υποψηφιότητα για το πολυπόθητο βραβείο Grammy διεκδικεί το χριστουγεννιάτικο album “Christmas Magic”, καθώς βρίσκεται στα προτεινόμενα για υποψηφιότητα στην κατηγορία Best Contemporary Christian Music Album. Λίγες μόνο μέρες μένουν, μέχρι την ανάρτηση των τελικών υποψηφίων στα μέσα Νοεμβρίου, όπου θα ανακοινωθεί αν τελικά πέρασε στην επόμενη φάση, μετά από την προκαταρκτική ψηφοφορία που διενεργήθηκε από την Ακαδημία Ηχογραφήσεων στις ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες. Στην προκαταρκτική αυτή φάση, αξιολογήθηκαν περισσότερα από 50 album στη συγκεκριμένη κατηγορία, μεταξύ των οποίων και το «Christmas Magic». 

Είναι μια μεγάλη παραγωγή της A PRIORI και της STROFINX με την καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση των διεθνώς διακεκριμένων μουσικοσυνθετριών Αρετής και Ιωάννας Σπανομάρκου, με υπέροχες εκτελέσεις αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, αλλά και των πανελληνίων καλάντων, της Πρωτοχρονιάς, των Χριστουγέννων και των Φώτων. Οι αδελφές Σπανομάρκου με το μοναδικό τους ιδιαίτερο κράμα ενορχήστρωσης με όργανα συμφωνικής ορχήστρας, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της παράδοσης, ετοίμασαν αυτό το άλμπουμ με ερμηνείες και εκτελέσεις που σίγουρα θα μας συντροφεύουν για καιρό.
Αυτό το project είναι η εκπλήρωση του οράματος της σκηνοθέτριας Κωνσταντίνας Νικολαΐδη για μία φρέσκια επανεκτέλεση των αγαπημένων χριστουγεννιάτικων και εορταστικών τραγουδιών.

Οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και χάρισαν τις υπέροχες ερμηνείες τους, είναι οι: Γρηγόρης Βαλτινός, Ελένη Καρακάση, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Βασίλης Λέκκας, Μπέσυ Μάλφα, Κώστας Μαρτάκης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Σωτήρης Ψυλλάκης.
Πρόσφατα οι αδελφές Σπανομάρκου ανέβασαν στα social media και βίντεο με απόσπασμα από τα backstage των ηχογραφήσεων με τον Κώστα Μαρτάκη.
Ανάμεσα στα τραγούδια, υπάρχει και μια πολυσυμμετοχική ερμηνεία ολόκληρης της υμνωδίας των Χριστουγεννιάτικων καλάντων, σε μία πολύ σπάνια και συλλεκτική δισκογραφική καταγραφή, διάρκειας εννέα λεπτών.

Τα μουσικά κομμάτια του άλμπουμ είναι:
1. Καλήν εσπέραν – Κώστας Μαρτάκης
2. Τρίγωνα κάλαντα – Ρένος Χαραλαμπίδης
3. Άγια νύχτα – Ελένη Καρακάση
4. Χιόνια στο καμπαναριό – Σωτήρης Ψυλλάκης
5. Ο μικρός τυμπανιστής – Βασίλης Λέκκας
6. Ω έλατο – Κώστας Μαρτάκης
7. Πάει ο παλιός ο χρόνος – Μπέσυ Μάλφα
8. Κάλαντα Πρωτοχρονιάς – Γρηγόρης Βαλτινός
9. Κάλαντα Θεοφανίων – Βαγγέλης Κονιτόπουλος
10. Κάλαντα Χριστουγέννων (ολόκληρη η υμνωδία) – Πολυσυμμετοχικό

Τα τραγούδια μπορείτε να τ’ ακούσετε δωρεάν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες streaming: Spotify, Deezer, YouTube, Shazam, κ.α., ενώ είναι διαθέσιμα και στο Tik Tok.
Το άλμπουμ «Christmas Magic» κυκλοφορεί από την δισκογραφική Strofinx.

---GOOGLE DRIVE link με τα τραγούδια, για τις εκπομπές
Read More »
Ι&Α Σπανομάρκου: Διεθνής απήχηση με χριστουγεννιάτικο άλμπουμ Ι&Α Σπανομάρκου: Διεθνής απήχηση με χριστουγεννιάτικο άλμπουμ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022 Rating: 5

Εόρτασε πανηγυρικά ο Άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022
Εόρτασε πανηγυρικά ο Άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου 2022 εόρτασε πανηγυρικά ο άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και προσκυνητών από την Κέρκυρα.

Την παραμονή της εορτής λιτανεύτηκε η εικόνα στους δρόμους του χωριού, προς το τέλος του Εσπερινού μετ' αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα ηκε θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας.

Μιλώντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι η ζωή του αγίου Μηνά αποκαλύπτει τη θέληση και την πίστη του και την αγάπη του. Με αυτές ενεργοποίησε τις δυνάμεις της ψυχής του, καλώντας κι εμάς να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις της ψυχής μας. Βάζουμε εμείς τη θέληση και ο Θεός στέλνει τη χάρη του. Όταν βλέπει καλή διάθεση, ανοίγει τα μάτια του ανθρώπου. Χρειάζεται και πίστη. Πίστη για να εμπιστευθούμε το λόγο του Θεού και να τον αφήσουμε να καρποφορήσει στις καρδιές μας. Πίστη για να μη λυγίζουμε στις επιθέσεις της ζωής. Απαιτείται, όμως, και αγάπη. Αγάπη με την οποία ανανεώνουμε την επιθυμία μας για κοινωνία με τον Θεό. Αυτή η αγάπη προς το Θεό θα είναι η κινητήρια δύναμή μας. Ας είμαστε σε εγρήγορση και ας κρατάμε ανοιχτά τα πνευματικά μας αυτιά, της ψυχής μας την ακοή.

Read More »
Εόρτασε πανηγυρικά ο Άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας Εόρτασε πανηγυρικά ο Άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022 Rating: 5

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ


Φίλτατοι συμπατριώτες.
Το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στην Παραμυθιά, ξεκινάει ακόμα μια φορά, το μεγαλύτερο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΓΕΓΟΝΌΣ για όλο το νομό Θεσπρωτίας, τα τελευταία 12 χρόνια.
Πρόκειται φυσικά για τον φετινό 12ο στη σειρά ΘΕΑΤΡΙΚΌ ΝΟΈΜΒΡΗ. Ο ΘΕΑΤΡΙΚΌΣ ΝΟΈΜΒΡΗΣ, είναι πλέον ΘΕΣΜΌΣ, ο μεγαλύτερος ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΘΕΣΜΌΣ ( ίσως ο μοναδικός αν δεν με απατά η μνήμη μου...) δημιούργημα, ιδέα, έμπνευση και οργάνωση της επί 26 ολόκληρα χρόνια, συνεχούς δημιουργίας και παρουσίας της θεατρικής ομάδας της Παραμυθιάς, γνωστής ως ΘΕΑΤΌ, η οποία δημιουργεί ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΆ ΕΠΙΤΕΎΓΜΑΤΑ, στηριζόμενα στην αγάπη, στο μεράκι, στην ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς αλλά κυρίως στηριζόμενα ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ, δηλ. στην αδόλευτη ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΉ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ..
Η καθιέρωση αυτού του γεγονότος ως ΘΕΣΜΟΎ, αποτελεί επίπονη πνευματική και πολιτιστική διαδικασία των ανθρώπων της ΘΕΑΤΌ και ιδιαίτερα των στυλοβατών και δημιουργών αυτού, ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΆΚΑ και ΜΑΡΊΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΎΛΟΥ, φανατικά και συνειδητά απέναντι στο δήθεν και το ευτελές, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιλογή της θεματολογίας των μονοπράκτων, που παρουσιάζουν στον φετινό Θεατρικό Νοέμβρη. Η ΘΕΑΤΌ προσφέρει αναμφισβήτητα τόσα πολλά, όχι μόνο στην πόλη της Παραμυθιάς αλλά και σε όλον τον Νομό Θεσπρωτίας. Ταυτόχρονα αποτελεί έναν σπουδαίο πολιτιστικό πρεσβευτή του Θεσπρωτικού πολιτισμού και ειδικότερα στον θεατρικό τομέα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπου η ΘΕΑΤΌ καλείται να παρουσιάσει τις θεατρικές δημιουργίες της αφενός, και αφετέρου με την παρουσία κάθε χρόνο, κάθε Νοέμβρη τόσων ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων στην Παραμυθιά, στα πλαίσια πάντοτε του ΘΕΑΤΡΙΚΟΎ ΝΟΈΜΒΡΗ.
Έτσι λοιπόν ο φετινός ΘΕΑΤΡΙΚΌΣ ΝΟΈΜΒΡΗΣ, που διαρκεί από 12/11 - 3/12 περιλαμβάνει: 1ον) Θεατρικές παραστάσεις 2ον) Σεμινάρια θεάτρου από ειδικούς του είδους 3ον) Θεατρικά εργαστήρια, επίσης από ειδικούς του είδους και 4ον) για πρώτη φορά εφέτος περιλαμβάνει και το 1ο Ηπειρωτικό Συμπόσιο Θεάτρου, με πρόθεση καθιέρωσης αυτού σε μόνιμη βάση και σε επίπεδο Ηπείρου και όχι μόνο..
Επειδή πάντα πίστευα και πιστεύω, ότι ο Πολιτισμός σε κάθε έκφρασή του, και συνεπώς οι ΘΕΑΤΡΙΚΈΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΕΣ, πηγαίνουν τον άνθρωπο, λίγο παραπέρα, τον κάνουν καλύτερο, και μάλιστα όχι ΜΟΝΟΣΉΜΑΝΤΑ αλλά ποικιλότροπα και σε όλα τα επίπεδα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΆ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΣΑΣ ΚΑΛΏ
Να τιμήσουμε τους δημιουργούς και οργανωτές με την παρουσία μας αλλά - κυρίως - έτσι να τιμήσουμε και να δώσουμε αξία τους ίδιους τους εαυτούς μας... αν πραγματικά πιστεύουμε, όσοι τουλάχιστον πιστεύουμε, σε τι ΦΩΤΕΙΝΟΎΣ ΛΕΩΦΌΡΟΥΣ, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους, την ΚΟΙΝΩΝΊΑ, ο πολιτισμός, ο πραγματικός πολιτισμός ( που είναι αυτός που αφορά και αναφέρεται στους ΠΟΛΛΟΎΣ ), ο Πολιτισμός σε κάθε έκφρασή του.

ΑΛΚΗΣ ΦΆΤΣΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ
Read More »
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022 Rating: 5

"Ποιεί τη νήσσαν" ο Γιόγιακας

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022
"Ποιεί τη νήσσαν" ο Γιόγιακας


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thespro.gr για την υπόθεση απ’ ευθείας ανάθεσης του ΟΛΗΓ στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου:
«Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι ποτέ δεν είχα ούτε θα έχω σχέση με όσα υπονοούνται στο δημοσίευμα τοπικού Μέσου. Οι σχέσεις μου ήταν και είναι καθαρές.
Επειδή δεν θέλω να μείνει στον αέρα ακόμα και η πιο ασήμαντη, και η πιο κακόβουλη καταγγελία, επιχείρησα αμέσως να διερευνήσω τη σχέση του συνεργάτη μου με τα όσα γράφονται, ο οποίος είχε την ευθιξία να θέσει στη διάθεσή μου την παραίτησή του, εξηγώντας μου τις ενέργειές του για τις οποίες ωστόσο δεν ήμουν ενήμερος.
Πέραν αυτού δεν νομίζω ότι αξίζει να πούμε κάτι άλλο».

Με την απάντησή του αυτή ο κ. Γιόγιακας αφ’ ενός επιβεβαιώνει την εμπλοκή του συνεργάτη του, αφ’ ετέρου επιβεβαιώνει και την παραίτηση του.
Δεν εξηγεί όμως ποιές ήταν οι ενέργειες του συνεργάτη του για τις οποίες δεν ήταν ενήμερος και οι οποίες τον οδήγησαν να κάνει δεκτή την παραίτηση του. 
Χαρακτηρίζει ασήμαντη και κακόβουλη την καταγγελία, την ίδια στιγμή όμως κάνει δεκτή την παραίτηση του συνεργάτη του…

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον παραιτηθέντα συνεργάτη του βουλευτή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τη συμμετοχή του στο ΔΣ της εταιρείας και ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία του βρέθηκαν στη διάθεση της – η οποία τα χρησιμοποίησε για να τον βάλει στο Διοικητικό της Συμβούλιο, επειδή παλαιότερα διατηρούσε συμβατική σχέση μαζί της. 
Τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά και επανέλαβε ότι ο κ. Γιόγιακας δεν είχε καμία γνώση του γεγονότος ότι ο ίδιος στα πλαίσια μιας “φιλικής εξυπηρέτησης”, συνέστησε στον διευθύνοντα σύμβουλό της ΟΛΗΓ ΑΕ τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Πάντως, το μεσημέρι της Παρασκευής (11/11/2022 και ώρα 14:36:32), αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ πρόσκληση της PUBLICIS CONSULTANTS ATHENS, Α.Ε, η οποία με φερόμενη ημερομηνία την 05/09/2022 καλεί σε ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της στις 02/12/2022, με θέμα μεταξύ άλλων την ανάκληση του διοικητικού της συμβουλίου και την εκλογή νέων μελών αυτού…

Υ.Γ. Καλό θα ήταν να μας απαντήσει ο κυβερνητικός βουλευτής, εάν έστω και τώρα, έλεγξε το τί γίνεται στα γραφεία του ή υπάρχει το ενδεχόμενο και άλλος συνεργάτης του να κινείται πίσω από την πλάτη του....
Επίσης θα μας απαντήσει για την "ταμπακιέρα"; 
Θεωρεί λογικό το ποσό των 2.976€ για τη δημιουργία μίας απλή παρουσίασης;
Τί κοινό έχει ο προστατευόμενός του (πολιτικά) διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ, με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, εάν όχι μόνο τον ίδιο το βουλευτή;
Νιώθουν όμορφα, βουλευτής και διευθύνων, που οδήγησαν έναν οικογενειάρχη στην παραίτηση, ενώ οι ίδιοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους;
"Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει" Αγάθων.
Read More »
"Ποιεί τη νήσσαν" ο Γιόγιακας "Ποιεί τη νήσσαν" ο Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022
Σύλληψη 20χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στην σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχεται κρυφά εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 20χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022 Rating: 5

Σελίδες