Αρνητικά και τα 36 δείγματα από την Παραμυθιά

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Αρνητικά και τα 36 δείγματα από την Παραμυθιά


Αρνητικά είναι τελικά και τα 36 δείγματα που ελήφθησαν σήμερα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά, καθώς ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχός τους.

Τα 4 από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα χρειαστούν επανέλεγχο.

Αύριο το πρωί αναμένονται και τα αποτελέσματα των 20 δειγμάτων που εστάλησαν από την Παραμυθιά στην Πάτρα, καθώς και 13 δειγμάτων που ελήφθησαν από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Οι εξελίξεις είναι θετικές για την περιοχή μας, καθώς από τις πρώτες ενδείξεις δεν φαίνεται να υπάρχει διασπορά του ιού, αφού τα  επιβεβαιωμένα κρούσματα, περιορίζονται στις τάξεις δύο οικογενειών.
Read More »
Αρνητικά και τα 36 δείγματα από την Παραμυθιά Αρνητικά και τα 36 δείγματα από την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Εν αναμονή 36 δειγμάτων από την Παραμυθιά - Τί λένε οι πληροφορίες

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Εν αναμονή 36 δειγμάτων από την Παραμυθιά - Τί λένε οι πληροφορίες


Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 36 δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thespro.gr, τα πρώτα 25 που έχουν ελεγχθεί είναι αρνητικά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 11.

Επίσης, αύριο το πρωί αναμένονται και τα αποτελέσματα των 20 δειγμάτων που εστάλησαν από την Παραμυθιά στην Πάτρα, καθώς και 13 δειγμάτων που ελήφθησαν από το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Read More »
Εν αναμονή 36 δειγμάτων από την Παραμυθιά - Τί λένε οι πληροφορίες Εν αναμονή 36 δειγμάτων από την Παραμυθιά - Τί λένε οι πληροφορίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τα κρούσματα κορωνοϊού

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Ο Γιάννης Γόγολος για τα κρούσματα κορωνοϊού


Αγαπητοί συμπολίτες 

Η κρίση της δημόσιας υγείας εξ αιτίας του Covid 19 δεν έχει ξεπεραστεί. Μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο Δήμο Παραμυθιάς, σας καλώ όλους να μείνετε ψύχραιμοι, να τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών σε ότι αφορά τις αποστάσεις μεταξύ σας, την υγιεινή των χεριών και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, όπου απαιτείται. 

Η συμβολή όλων μας, θα κάνει και πάλι τη διαφορά. 

Όπως τόνισα και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, καλώ όλους όσους έχουν την ευθύνη των ελέγχων της τήρησης των μέτρων, την Πολιτική Προστασία, το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και τις ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, διότι το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας κυρίως τις βραδινές ώρες, παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων που αφορούν την τήρηση των αποστάσεων, όπως αυτές έχουν οριστεί από τις σχετικές οδηγίες. 

Η ευθύνη όλων έναντι της υγείας των συμπολιτών και των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, στην αρχή της τουριστικής περιόδου είναι μεγάλη, καθότι έχουμε δρόμο μπροστά μας και χρειαζόμαστε, κυρίως τώρα, υπεύθυνους πολίτες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Γιάννη Κ. Γόγολου, Δημοτικού Συμβούλου Ηγουμενίτσας 
επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Ηγουμενίτσα 23.06.2020 
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τα κρούσματα κορωνοϊού Ο Γιάννης Γόγολος για τα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, είναι 16, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.302.

Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος εξαιτίας του COVID-19 και έτσι το σύνολο των νεκρών παραμένει στους 190. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα σημερινά ανακοινωθέντα κρούσματα, τα 8 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το 1 στη Ροδόπη, 1 καταγράφηκε στην Έδεσσα, τα 2 βρέθηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (έχουν ανακοινωθεί εχτές το βράδυ), ακόμα 2 στην Αθήνα και ένα είναι εισαγόμενο από Προμαχώνα. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 16 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3302, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος Επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Αρνητικά 3 δείγματα που εστάλησαν εχτές - Άλλα 69 δείγματα λήφθηκαν σήμερα

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Αρνητικά 3 δείγματα που εστάλησαν εχτές - Άλλα 69 δείγματα λήφθηκαν σήμερα


Τα 3 που εκκρεμούσαν από εχτές και είχαν ληφθεί στο νοσοκομείο Φιλιατών, επέστρεψαν όλα αρνητικά.

Σήμερα ελήφθησαν 69  νέα δείγματα, από τα οποία τα 56 από τις μονάδες του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά και που θα ελεγχθούν τα 36 στα Γιάννενα και τα υπόλοιπα 20 στην Πάτρα, συν 13 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών που εστάλησαν και αυτά στα Γιάννενα.

Τα αποτελέσματα των δειγμάτων που στάλθηκαν στα Γιάννενα αναμένεται να βγουν σήμερα αργά το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα των 20 δειγμάτων που πήγαν στην Πάτρα θα βγουν το αργότερο αύριο το πρωί.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ θα γίνει προσπάθεια τα δείγματα που θα εξετάζονται να φτάνουν τα 80 την ημέρα.

Read More »
Αρνητικά 3 δείγματα που εστάλησαν εχτές - Άλλα 69 δείγματα λήφθηκαν σήμερα Αρνητικά 3 δείγματα που εστάλησαν εχτές - Άλλα 69 δείγματα λήφθηκαν σήμερα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

ΒΙΝΤΕΟ | Δηλώσεις αντιπροέδρου ΕΟΔΥ, Γιόγιακα, Πιτούλη και Καραγιάννη

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
ΒΙΝΤΕΟ | Δηλώσεις αντιπροέδρου ΕΟΔΥ, Γιόγιακα, Πιτούλη και ΚαραγιάννηΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιηθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, παρουσία μεταξύ άλλων του αντιπρόεδρου του ΕΟΔΥ Γεώργιου Παναγιωτακόπουλου, του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων του κέντρου υγείας Παραμυθιάς και του ΕΟΔΥ.


Στην σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται με τα κρούσματα της Παραμυθιάς ενώ άπαντες ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ την αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων.

Τα αποτελέσματα απο τα σημερινά δείγματα που λύφθησαν απο τον ΕΟΔΥ, αναμένονται αργά το απόγευμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δήλωσαν ο αντιπροέδρος ΕΟΔΥ, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Θωμάς Πιτούλης και ο Γιάννης Καραγιάννης:

Read More »
ΒΙΝΤΕΟ | Δηλώσεις αντιπροέδρου ΕΟΔΥ, Γιόγιακα, Πιτούλη και Καραγιάννη ΒΙΝΤΕΟ | Δηλώσεις αντιπροέδρου ΕΟΔΥ, Γιόγιακα, Πιτούλη και Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Στην Παραμυθιά σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Στην Παραμυθιά σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος


Στην Παραμυθιά αναμένεται σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα.

Ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος θα έχει σειρά επαφών με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ενώ μεγάλη βαρύτητα εκτός από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, δίνεται και στην ιχνηλάτηση των επαφών των 9 κρουσμάτων.

Η ιχνηλάτηση τις τελευταίες ώρες οδηγεί στον ασθενή «μηδέν» γεγονός εξαιρετικά σημαντικό ενώ η θετική έκβαση της ιχνηλάτησης είναι επίσης σημαντική για εντοπιστούν τα θετικά κρούσματα και να ανακοπεί η αλυσίδα της εξάπλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εντοπισμός των κρουσμάτων προέκυψε από την ιχνηλάτηση κάτι που δείχνει πως αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Παραμυθιά και σε κοινότητες, θα γίνουν γνωστά αργά το απόγευμα
Read More »
Στην Παραμυθιά σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος Στην Παραμυθιά σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Plataria Seaside Resort στην Πλαταριά Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Plataria Seaside Resort στην Πλαταριά Θεσπρωτίας 


Plataria Seaside Resort 
Πλαταριά Θεσπρωτίας 

HOTEL * SEAVIEW ROOMS * BEACH BAR RESTAURANT * KIDS AREA 

SUMMER LOADING ……OPENING FRIDAY 26/06/2020 

Σας προσκαλούμε στην Χρυσή αμμουδιά με αναπαυτικές ξαπλώστρες, στο Beach bar και στο Εστιατόριο πάνω στην θάλασσα. 

Reservations: 2665071080
Read More »
Plataria Seaside Resort στην Πλαταριά Θεσπρωτίας Plataria Seaside Resort στην Πλαταριά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παραμυθιά

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020
Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παραμυθιά


Θα συνεχιστούν και σήμερα, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παραμυθιά αλλά και σε χωριά του δήμου Σουλίου.

Υπενθυμίζουμε πως εχτές, ήταν αρνητικά τα 34 από τα 36 δείγματα που ελήφθησαν, με τα δύο θετικά κρούσματα να είναι συγγενείς των προηγούμενων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Έτσι συνολικά τα θετικά κρούσματα covid19 στη Θεσπρωτία, ανέρχονται πλέον σε 9.

Τα αποτελέσματα από τις σημερινές δειγματοληψίες, αναμένονται αργά το απόγευμα.
Read More »
Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παραμυθιά Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020 Rating: 5

Σελίδες