Ευχές από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018

Read More »
Ευχές από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Ευχές από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ευχές απο τον βουλευτή Μάριο Κάτση

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018

Read More »
Ευχές απο τον βουλευτή Μάριο Κάτση Ευχές απο τον βουλευτή Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018
Read More »
Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ευχές για τα Χριστούγεννα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018
Read More »
Ευχές για τα Χριστούγεννα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Ευχές για τα Χριστούγεννα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ευχές από τον Αντώνη Μπέζα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018
Read More »
Ευχές από τον Αντώνη Μπέζα Ευχές από τον Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ευχές απο το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018

Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο σύλλογος διδασκόντων, εύχονται καλές γιορτές, ευτυχισμένο το νέο έτος, υγεία ευτυχία και πρόοδο σε όλους τους μαθητές μας.

Ο Διευθυντής
Μητσιώνης Βασίλειος
ΠΕ86 ΠληροφορικήςRead More »
Ευχές απο το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Ευχές απο το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Η ιστορία των μαθητικών κατασκηνώσεων Παραμυθιάς

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018

Το 1957, ο τότε Δήμος Παραμυθιάς, παραχώρησε στο Υπουργείο Παιδείας την κυριότητα δημοτικής έκτασης επιφανείας 12 στρεμμάτων στη θέση «Αμυγδαλέα» της συνοικίας «Συνιάτες», για την ανέγερση και τη λειτουργία μαθητικών κατασκηνώσεων. 
Οι κατασκηνώσεις λειτούργησαν το 1960 για πρώτη φορά, ενώ το 1976 σταμάτησε η λειτουργία τους λόγω της μη προσέλευσης ικανού αριθμού κατασκηνωτών. 
Ο σημερινός Δήμος Σουλίου είχε ζητήσει την παραχώρηση της κυριότητας ή της χρήσης για είκοσι και πλέον έτη της συγκεκριμένης έκτασης και των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται σ’ αυτή, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή από το Δήμο πρότασης σε προγράμματα χρηματοδότησης για την καλύτερη αξιοποίησή της. 
Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τελεσφόρησαν και με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Αμυγδαλέας Παραμυθιάς παραχωρήθηκαν στο Δήμο Σουλίου για περίοδο είκοσι ετών. Δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, ενώ το υφιστάμενο κτιριακό δυναμικό των κατασκηνώσεων, αποτελείται από τα ακόλουθα κτίσματα: Διώροφο κτίσμα με αίθουσα αναμονής και διαμερίσματα. 
Το κτίριο 1 βρίσκεται στην είσοδο του κατασκηνωτικού χώρου και είναι το σημείο μπροστά από το οποίο σταματά ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Ισόγειο κτίσμα στο οποίο βρισκόταν οι κοιτώνες. 
Τουαλέτες /Μηχανοστάσιο Ισόγειο κτίσμα με υπόγειο σε τοποθεσία διακριτά ξέχωρη από τα κτίσματα των διαμερισμάτων. 
Η χρήση του ήταν η κατοικία του διευθυντή στο ισόγειο και αποθήκες στον υπόγειο χώρο. Ισόγειο διαμπερές κτίσμα αποτελούμενο μόνο από τα δομικά του στοιχεία χωρίς υλικά πλήρωσης. 
Το κτίριο 8 βρίσκεται στο μέσω του κατασκηνωτικού χώρου και αποτελεί την αίθουσα εστίασης. 
Όλα τα υφιστάμενα κτίρια έχουν σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλήρωση από εμφανή πέτρα. Οι στέγες τους είναι, επίσης, από οπλισμένο σκυρόδεμα και φέρουν καρφωτά κεραμίδια σε κόκκινη απόχρωση. Το αρχιτεκτονικό ύφος των κτισμάτων είναι ομοιογενές. Απουσιάζουν πλήρως οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα. Ακόμη, δεν υπάρχει περίφραξη σε κανένα τμήμα της κατασκηνωτικής περιοχής. 
Η κατάστασή των κτισμάτων είναι εμφανώς παραμελημένη. καθώς είχαν εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. 
Τα κεραμίδια έχουν αποκολληθεί, τα επιχρίσματα έχουν αλλοιωθεί, ενώ οι πόρτες και τα παράθυρα έχουν καταστραφεί. 
Σήμερα, μετά την παραχώρηση της περιοχής στη δικαιοδοσία του Δήμου Σουλίου, έχουν πραγματοποιηθεί σημειακές ενέργειες αποκατάστασης των κτιρίων, κυρίως όσον αφορά στο εξωτερικό κέλυφος για λόγους καλλωπισμού. Read More »
Η ιστορία των μαθητικών κατασκηνώσεων Παραμυθιάς Η ιστορία των μαθητικών κατασκηνώσεων Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 27η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου».
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 202/2018 απόφαση Δ.Σ. με θέμα: Χρησιμοποίηση ποσοστού 12%του συνολικού ποσού της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΣΑΤΑ) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος & Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Θεοδώρου Ευάγγελος

Διαγραφές οφειλών ύδρευσης.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

Παραχώρηση χρήσης κτιρίου Παιδικού Σταθμού Σαγιάδας στο Ν.Π. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.
Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποροδήμος Ιωάννης πρόεδρος Ν.Π. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή τοιχίων στην Τ.Κ. Σαγιάδας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου και Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018Στη Γιορτή της Αγάπης και της προσφοράς, ας δούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, ας μετατρέψουμε τον πόνο και την αδικία που υπάρχουν δίπλα μας σε χαρά, ανακούφιση και δημιουργία.

Χαρούμενα και Φωτεινά Χριστούγεννα
σε όλους τους Ηπειρώτες και τους απανταχού συμπατριώτες μας!
Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη και Αλληλεγγύη σε όλον τον κόσμο!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου


Read More »
Μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου και Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου Μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου και Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου Κώστα Ντάση

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε το θάνατο του εκλεκτού και αγαπημένου συναδέλφου μας Κώστα Ντάση , ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Δ/νση Διοικητικού του δήμου Ηγουμενίτσας , αρχικά από την θέση του προϊσταμένου και κατόπιν ως Δ/ντης. 
 
 
 
Η υπηρεσία αποτέλεσε την δεύτερη οικογένειά του και το έργο του καθώς και η προσφορά του αποτελούν παράδειγμα προς όλους εμάς που μένουμε πίσω να τον θυμόμαστε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρόωρα εκλιπόντος Συναδέλφου.

ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ 
 
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου Κώστα Ντάση ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου Κώστα Ντάση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Ο Ηλίας Κουτσής, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018


Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση υποψηφίου δημάρχου στον δήμο Σουλίου, για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου είναι γεγονός.

Αλλαγή σκυτάλης στο ΚΚΕ Παραμυθιάς, με τον επί 8 χρόνια εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο δημοτικό συμβούλιο Άρη Μαρέτα, να δίνει την θέση του στον οικονομολόγο / εκπαιδευτικό, Ηλία Κουτσή.

Η παρουσίαση του υποψηφίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φιλοπρόοδου Ομίλου, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις μάχες που έρχονται» και με κεντρικό ομιλιτή το στελεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενιτσας Δώρη Δήμα.
Ο Ηλίας Κούτσης είναι 39 χρονών, εργάζεται στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς ως οικονομολογος, ενώ έχει σπουδάσει Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και στο Παντειο.

Ειναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και ειναι γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ Παραμυθιάς


 
Read More »
Ο Ηλίας Κουτσής, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ο Ηλίας Κουτσής, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Γόγολος: Ο προϋπολογισμός του 2019 αποτελεί πλέον την τελευταία «άσκηση επί χάρτου».

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018


Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε 19 Δεκεμβριου 2018 είναι ο πέμπτος και ουσιαστικά ο τελευταίος της παρούσης Δημοτικής Αρχής. 
Δεν θα αναλύσω τους κωδικούς και τις αντίστοιχες εγγραφές. Δεν έχει πια κανένα νόημα. 
Οι δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας, από την Κορύτιανη έως τους Σπαθαραίους και από τη Δριμίτσα έως την πόλη της Ηγουμενίτσας, δεν τους ενδιαφέρουν πλέον οι εγγραφές, οι αποκλίσεις, οι τροποποιήσεις και τα ποσοστά υλοποίησης των κωδικών του αποχαιρετιστήριου Προϋπολογισμού. 
Έχουν καταλάβει από τον πρώτο χρόνο, χωρίς να αλλάξει τίποτε και στους επομένους, ότι απουσιάζει ο στόχος και η κατεύθυνση από μια Δημοτική Αρχή χωρίς όραμα. 
Αναφέρω μόνο, πως η απορροφητικότητα πόρων από προγράμματα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια αντιστοιχούν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των Εσόδων του Δήμου. 
Συνεχίζεται η διαχείρηση του τελευταίου χρόνου εξουσίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας από μια Δημοτική Αρχή χωρίς στρατηγικές ανασυγκρότησης και σχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες ενός σύγχρονου Δήμου. 
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, είχε την ανοχή των πολιτών, είχε τα εργαλεία, είχε και τον μεγαλύτερο χρόνο θητείας. 
Ο προϋπολογισμός του 2019 αποτελεί πλέον την τελευταία «άσκηση επί χάρτου». 
Μία μέθοδο επίλυσης των προβλημάτων που υιοθέτησε σε όλη της τη θητεία. Και απέτυχε.


 
Read More »
Γόγολος: Ο προϋπολογισμός του 2019 αποτελεί πλέον την τελευταία «άσκηση επί χάρτου». Γόγολος: Ο προϋπολογισμός του 2019 αποτελεί πλέον την τελευταία «άσκηση επί χάρτου». Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Δύο νέα προγράμματα από το ΕΣΠΑ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018Την προκήρυξη δύο νέων Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) προϋπολογισμού 460 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η πρώτη δράση είναι η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια για εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων, καθώς και για το σύνολο των δοκιμών και ελέγχων ποιότητας που απαιτούνται για την πιστοποίηση και συμμόρφωση των προϊόντων σύμφωνα με εθνικά, εναρμονισμένα καθώς και προαιρετικά πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών ή / και χωρών εκτός Ε.Ε. Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ και επιδοτούνται από 50% - 65% Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

Απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε επιχειρήσεις από τους κλάδους: αγροδιατροφή / βιομηχανία τροφίμων, εφοδιαστική αλυσίδα, ενέργεια, υγεία, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, υλικά - κατασκευές, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευση της.

Η δεύτερη δράση που προκηρύσσεται είναι η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση», με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται α) στο λιανικό εμπόριο, β) στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και γ) στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται επενδυτικά σχέδια για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, αναβάθμισης της υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και ενίσχυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 10.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ με επιδότηση μέχρι 50%. Συγκεκριμένα ενισχύονται επενδύσεις για εξοικόνομηση ενέργειας, αναβάθμιση της υγιεινής και ασφάλειας, διευκόλυνση προσβασιμότητας ΑμΕΑ, εξοπλισμό πληροφορικής και επικοινωνίας, ψηφιακή προβολή, Πιστοποίηση υπηρεσιών ή/και διαδικασιών, Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέο προσωπικό), Δαπάνες Μελετών/Κατάρτισης/Παρακολούθησης του επενδυτικού σχεδίου,κ.α.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 6 Φεβρουαρίου ως τις 19 Απριλίου 2019.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι δύο νέες δράσεις που προκηρύσσονται απευθύνονται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων υπηρετεί τις κατευθύνσεις του αναπτυξιακού μας πλάνου για την ουσιαστική και στοχευμένη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, ενεργοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία με ικανούς πόρους για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση».


 
Read More »
Δύο νέα προγράμματα από το ΕΣΠΑ Δύο νέα προγράμματα από το ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Εκτεταμένες παρεμβάσεις και έργα με προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018


Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει να υλοποιήσει- σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς, μέσω της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων- ένα νέο εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων που βελτιώνουν τις υποδομές, την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Η χρηματοδότηση των έργων και των παρεμβάσεων έχει εξασφαλιστεί κατά περίπτωση από ευρωπαϊκά προγράμματα, από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου κ.ά.

Μεταξύ των έργων που προωθούνται προς υλοποίηση, με τις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης η οποία συνεδρίασε με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του οδοφωτισμού των δήμων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, η βελτίωση- εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας, ο εκσυγχρονισμός των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, Αμαράντου και Καβάσιλων, η εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών βόσκησης.

Ειδικότερα:

Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα

Το έργο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα, θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου Πρέβεζας. Με τις εργασίες που θα εκτελεστούν επιδιώκεται η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών. Παράλληλα θα αρθούν τα προβλήματα της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 2.887.000 ευρώ και η εξασφάλισή του θα γίνει με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου, µέσω της ένταξης του Έργου/της Πράξης στο Χρηµατοδοτικό Πρόγραµµα EYROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ITALY 2014 – 2020”.

Ενεργειακή Αναβάθμιση οδικού και αστικού φωτισμού Άρτας, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού τους», προϋπολογισμού 3.060.827,81 ευρώ. Όπως εκτίμησε στην τοποθέτηση της η Τ. Καλογιάννη, μέχρι τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν δημοπρατηθεί τα ανωτέρω έργα.

Ανάδειξη ιαματικών λουτρών Πρέβεζας και Κόνιτσας

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προωθείται με τη συνεργασία Περιφέρειας και των Δήμων Πρέβεζας και Κόνιτσας. Πρόκειται για την ανάδειξη των ιαματικών τους λουτρών, για την οποία εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στους τρεις ΟΤΑ.

Το έργο περιλαμβάνει:
« Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών Αμαράντου Κόνιτσας»
« Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών Καβασίλων Κόνιτσας»
«Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης»

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου, ανέρχεται στο ποσό των 3.949.000 ευρώ , το οποίο θα εξασφαλιστεί με μέριμνα της Περιφέρειας µέσω της ένταξης του Έργου/της Πράξης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα EYROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ITALY 2014 – 2020”

Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ξεκινά τις διαδικασίες για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, καθώς σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία και για τα σχέδια των διακηρύξεων θα υπάρξει συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς,

Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και εκσυγχρονισμός εσωτερικών υποδομών στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών υποδομών στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, είναι το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα συνάψει η Περιφέρεια Ηπείρου με τα Αγαθοεργά Καταστήματα Ιωαννίνων και το Δήμο Ιωαννιτών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 545.000 ευρώ, το οποίο θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα INTERREG IPA II CBC "Greece-Albania 2014-2020".

Στ0 συγκεκριμένο οικοδόμημα στεγάζονται συνολικά 11 σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συνολικό αριθμό μαθητών 1.250 άτομα, ενώ στον προαύλιο προαύλιο – περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, προαυλίζονται οι μαθητές των εκεί σχολείων, συναθροίζονται –κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία- παιδιά, έφηβοι και γονείς για διάφορες δραστηριότητες καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και είναι εύκολα προσβάσιμο.

Προγραμματικές συμβάσεις για άλλα έργα

Εκτός των ανωτέρω από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Χωροταξίας εγκρίθηκε η σύναψη και άλλων προγραμματικών συμβάσεων. Οι συμβαλλόμενοι φορείς και οι τίτλοι των έργων είναι οι εξής:

Με Δήμο Πρέβεζας:
«Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων στο Δ.Δ Στεφάνης καθώς και στις θέσεις Ταράνα και Καλαμίτσι Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 160.000 €.
Διαμορφώσεις – Ασφαλτοστρώσεις αύλειων χώρων 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας προϋπολογισμού 70.000 €.

Με Δήμο Πάργας:
«Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ Λούτσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 37.200 €
Με Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων:
«Συντήρηση – βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Κούνιες με την 16η Επαρχιακή Οδό (Καλλονή – Ράμια)», προϋπολογισμού 250.000 €.
«Αποκατάσταση Επαρχιακής Οδού Ρετσιανά – Καστανιά – Στρογγυλόκαμπος ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 250.000 €.

Με Δήμο Μετσόβου

«Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ 80( Φ110,Φ90) και υδραυλικών υλικών για την άρδευση περιοχής "Ντάρα" Μεγάλης Γότιστας του Δήμου Μετσόβου» προϋπολογισμού 11.000 €.

Με Δήμο Πωγωνίου

«Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων (Τ.Κ Ορεινού- Ξηρόβαλτου, Βήσσανης, Βασιλικού, Δολιανών, Κεφαλόβρυσου) του Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 18.405 €

 Με Δήμο Ζαγορίου

· Δαπάνες δωδεκάμηνης λειτουργίας Λαογραφικού Μουσείου Αγάπιου Τόλη», προϋπολογισμού 15.000 €.

 Με Δήμο Ζίτσας:

· Προμήθεια σωλήνων αντλητικού και υδραυλικών εξαρτημάτων για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ζίτσας(Λίθινο-Μελίσσι), προϋπολογισμού 11.160,00 ευρώ.

Με Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:

· «Επιστημονική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) με στόχο την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και την ωρίμανση αναπτυξιακών προτάσεων για τις ορεινές περιοχές», προϋπολογισμού 117.800 €.

  • Με 6η ΥΠΕ:
«Συντήρηση- αποκατάσταση και στεγάνωση κτιρίου Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου», προϋπολογισμού 150.000 €
Για επισκευές συντήρηση των Κέντρων Υγείας Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού και Μετσόβου.
Με Γ.Ν. «»Χατζηκώστα»
Εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προϋπολογισμού 22.630 €.
«Κατασκευή νέου κυλικείου - Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα», προυπολογισμού 800.000 ευρώ που θα προέλθουν από πόρους του Νοσοκομείου
Με Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης:
Αποκατάσταση ζημιών- αντιστήριξη και προστασία πρανών στην Ι. Μ. Αγίου Νικάνορα Κόνιτσας, προυπολογισμού 125.000 ευρώ.
«Προμήθεια ανεμογεννήτριας 1,5 kw για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Στομίου», προϋπολογισμού 13.640,00 €

  • Με ΤΟΕΒ

· «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ 100Φ500 ΡΝ 12,5 Atm για την αντικατάσταση του Κεντρικού αρδευτικού δικτύου θέση ( Πριάλα Α3-Α4 ) του Τ.Ο.Ε.Β Μπόϊδα - Μαυρής», προϋπολογισμού 63.215 €.

· «Προμήθεια υδραυλικών υλικών για την επισκευή του δικτύου άρδευσης στη (Βαλανιδορράχη) και υλικών επισκευής ηλεκτροκινητήρα και Μ/Σ αντλιοστασίου Αμμουδιάς του ΤΟΕΒ Αχέροντα», προϋπολογισμού 23.560 €.

· «Προμήθεια και εγκατάσταση αναλογικών υδρομετρητών παροχής καταναλωτών στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς», προϋπολογισμού 19.604,40 ευρώ.

· Προμήθεια υδραυλικών εξαρτημάτων για την επισκευή και αντιπλημμυρική προστασία αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Βρυσέλλας Φιλιατών» προϋπολογισμού 11.780 ευρώ.

· « Προμήθεια υλικών επισκευής αντλητικού και ομαλού εκκινητή (soft starter 250 kw) αποστραγγιστικού αντλιοστασίου Στρογγυλής του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου» προϋπολογισμού 15.190 ευρώ.
  • Με Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.: «Λειτουργία – Διαχείριση – Ανάδειξη Γεωπάρκου Βίκου-Αώου για τα έτη 2019-2023», προϋπολογισμού 246.140,20 €.
  • Με Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας για την ανακαίνιση του Αστ. Μεγάρου, προϋπολογισμού 59.000 ευρώ.
  • Με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας για την προμήθεια θερμοκαμερών προς χρήση των αστυνομικών στην παραμεθόρια περιοχή, προϋπολογισμού 3.000 ευρώ
  • Με το Επιμελητήριο Άρτας για την ανακαίνιση των γραφείων του, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ


Επίσης η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Read More »
Εκτεταμένες παρεμβάσεις και έργα με προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου Εκτεταμένες παρεμβάσεις και έργα με προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018 Rating: 5

Σελίδες