Με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη συνέφαγε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Γεύμα παρέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η συνάντηση διεξήχθη παρουσία και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Κων/νου Τσιάρα.

Παρευρέθησαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας, Άδωνις Γεωργιάδης (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής), Γιάννης Βρούτσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Σοφία Βούλτεψη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Μαρία Αντωνίου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βαγιωνάς.
Read More »
Με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη συνέφαγε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας Με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη συνέφαγε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ κ ΤΟ ΤΕΡΑΣ"

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ κ ΤΟ ΤΕΡΑΣ" από την θεατρική σκηνή "αρλεκίνος" στην Ηγουμενίτσα
 
Μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους!!!

Επόμενες παραστάσεις: 
 • Κυριακή 3/4 ώρα 18:00 
 • Σάββατο 9/4 ώρα 19:00 
 • Σάββατο 16/4 ώρα 19:00 
 • Σάββατο 23/4 ώρα 19:00
Read More »
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ κ ΤΟ ΤΕΡΑΣ" Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ κ ΤΟ ΤΕΡΑΣ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Προκόπης Ρέβης

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

https://2.bp.blogspot.com/-yQ56Q_XILGQ/Vt1KOmZEbgI/AAAAAAABRdo/0wWCmWmp_yY/w1200-h630-p-nu/10943036_1680822732151116_6531753756566783115_n.jpg

Φίλες και Φίλοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σε προηγούμενη δήλωσή μου είχα ανακοινώσει την πρόθεσή  μου να  κατέλθω υποψήφιος στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές για τη θέση του Πρόεδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θεσπρωτίας.

Οι λόγοι που το έκανα, ανταποκρινόμενος  στο κάλεσμα του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη,  ήταν για να συμμετέχω στην προσπάθεια για αλλαγή προσώπων, για άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και για περισσότερο «οξυγόνο» στην οργάνωσή μας στη Θεσπρωτία, με ενότητα χωρίς αποκλεισμούς και με διαφάνεια.

Από τη στιγμή  που ένα νέο πρόσωπο συμμετέχει πλέον στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και διασφαλίζεται έτσι η ανανέωση και η προοπτική, δεν χρειάζεται να συνεχίσω και να θέσω υποψηφιότητα.

Σας καλώ να συμμετάσχετε μαζικά και δυναμικά  στις  εκλογές της επόμενης Κυριακής  ώστε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας.

 Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλες και όλους εσάς που μου εκφράσατε το προηγούμενο διάστημα τη συμπαράστασή σας

Με εκτίμηση,
Προκόπης Ρέβης
Read More »
Απέσυρε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Προκόπης Ρέβης Απέσυρε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Προκόπης Ρέβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δεν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016
Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 19.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Διαβάζοντας την ημερήσια διάταξη, την προσοχή μας κέρδισε, μεταξύ και άλλων, το 13ο θέμα το οποίο αφορά την "έγκριση σύναψης παροχής υπηρεσιών κατόπιν διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τον καθαρισμό οδών και κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος."

Το ίδιο δηλαδή θέμα που καταψηφίστηκε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Μαρτίου.

Το ίδιο θέμα, που αν και η Δημοτική Αρχή γνώριζε πως δεν θα περνούσε (μετρημένα βλέπεις τα κουκιά) και παρά την προτροπή της αντιπολίτευσης για την αναβολή του, αποφάσισε να το θέσει σε ψηφοφορία.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει, από το Νόμο Καλλικράτη, είναι πως σύμφωνα με το άρθρο 67, περί σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου, είναι πως δεν επιτρέπετε η επανυποβολή ενός θέματος που έχει απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, πριν παρέλθουν δύο μήνες, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.
 

Μόνο που και οι δύο εισηγήσεις δεν έχουν την παραμικρή διαφοροποίηση άρα και κανένα νέο στοιχείο, ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 30 ημέρες απο το προηγούμενο ΔΣ.

Θέλουμε και πιστεύουμε πως αυτό έγινε από άγνοια της δημοτικής αρχής και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Απορρίπτουμε κάθετα τις κακιές γλώσσες που ακούσαμε σήμερα στην πόλη και οι οποίες λένε, ἄκουσον ἄκουσον, πως η καθυστέρηση είναι εσκεμμένη, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μια απ' ευθείας ανάθεση.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δεν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ ή κάτι άλλο συμβαίνει; Δήμος Ηγουμενίτσας: Δεν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ ή κάτι άλλο συμβαίνει; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για το ρεπορτάζ μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016
 
Απάντηση στο ρεπορτάζ μας για το υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι μαθητές της Β' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, μας έστειλε και δημοσιεύουμε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας.
Θα μας επιτρέψετε όμως κύριοι και κυρίες του ΔΣ του Συλλόγου μια δυο παρατηρήσεις.
Καταρχήν είστε εκπαιδευτικοί και όχι εκπρόσωποι κόμματος για να κάνετε στυγνή αντιπολίτευση.
Επίσης αναφέρεστε σε 2000 κενές θέσεις πανελλαδικά χωρίς όμως να γνωρίζετε (;) τα κενά στη Θεσπρωτία.
Πόσες και ποιες είναι; Θέλετε να μας τις γνωστοποιήσετε;
Ακόμα, πιστεύετε πως με μία απάντηση σε ένα μικρό site της Θεσπρωτίας, όπως το δικό μας, βγάλατε την υποχρέωση σας;
Έχετε ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιφέρειάς μας;
Και εάν ναι, κοινοποιήστε μας τα έγγραφά σας.
Τέλος δεν αναφέρεστε καθόλου στα παιδιά, που είναι και η ουσία, παρά μόνο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας.
Ποιος από τον σύλλογό σας επισκέφθηκε τους γονείς των μαθητών και πότε;
 
Υ.Γ. Δεν νομίζουμε πως σπιλώσαμε και αφήσαμε πουθενά αιχμή για τις αναρρωτικές άδειες του δασκάλου (και πρώην προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας) κ. Νάτση. 
Ίσα ίσα ευχηθήκαμε για τη ταχεία ανάρρωσή του.
 
Ευτυχώς ή δυστυχώς η Θεσπρωτία είναι πολύ μικρή και γνωριζόμαστε όλοι...
Δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και γιατροί. 
 
Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Με αφορμή αντιδράσεις γονέων αλλά και δημοσιεύματα για το κενό εκπαιδευτικού που δημιουργήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τονίζει τα εξής:

- Το πρόβλημα των κενών θέσεων ταλανίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία κατά την οποία ουσιαστικά δεν είχαμε κανέναν διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού. Σήμερα, λίγο πριν το Πάσχα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πανελλαδικά, υπάρχουν 2000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Στη Θεσπρωτία τα κενά είναι αρκετά κυρίως σε ειδικότητες (Γαλλικά, Πληροφορική, Ειδική Αγωγή και όχι μόνο). Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης ότι τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Νηπιαγωγεία με πολύ μεγάλη δυσκολία καλύπτονται ακόμη και οι αναρρωτικές άδειες.

- Θεωρούμε ότι γονείς και εκπαιδευτικοί από κοινού θα πρέπει να παλέψουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Σχολείου και κυρίως της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού που γεννά η κυβερνητική πολιτική των περικοπών, των μηδενικών διορισμών και της ανεργίας.

- Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη λογική αλλά και πρακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», μια κοινωνική ομάδα δηλαδή να στρέφεται εναντίον της άλλης. Ο κάθε εργαζόμενος άρα και οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα, της αναρρωτικής άδειας και κανείς δεν μπορεί να σπιλώνεται γι’ αυτό. Δε βοηθά, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας αλλά και της κατάστασης που περιγράψαμε παραπάνω η «στοχοποίηση» και η «ανθρωποφαγία» κανενός και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για τη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση της νέας γενιάς.

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, γι’ άλλη μια φορά, την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιφέρειάς μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Read More »
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για το ρεπορτάζ μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για το ρεπορτάζ μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Δελτίο τύπου για τις ενέργειες και προτάσεις του συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Ο σύλλογος Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας, συνεχίζοντας τις προσπάθεις για να δωθούν λύσεις στα προβλήματα των μελών του, είχε συνάντηση με τον βουλευτή Θεσπρωτίας κο Β. Γιόγιακα, στον οποίο παρέδωσε μια σειρά προτάσεων για το νέο ασφαλιστικό, με σκοπό να τις κάνει γνωστές από το βήμα της Βουλής στους αρμόδιους υπουργούς.

Συνοπτικά οι προτάσεις είναι :
 1. Μείωση του ποσοστού εισφορών, ώστε να κινούνται στον μέσο όρο των υπολοίπων χωρών της ΕΕ
 2. Πρόβλεψη ανεισφορολόγητου για πολύ μκρά εισοδήματα
 3. Προοδευτική μετάβαση στο τελικό ποσοστό
 4. Αύξηση ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων και τήρηση ανταποδοτικότητας εισφορών με παροχές
 5. Πάγωμα και εξατομικευμένη εξέταση/μείωση των οφειλών, κατά το πρότυπο του νόμου Κατσέλη.
 6. Δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας
 7. Έκδοση της απαιτούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για παροχές υγείας, σε όσους λόγω αντικειμενικών οικονομικών συνθηκών δεν κατέβαλαν εισφορές.

Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο σύνολο των ενεργειών και των παρεμβάσεων που έχουν προηγηθεί και θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα.

Νομικά με την οργάνωση και κατάθεση ομαδικής προσφυγής, Κοινωνικά με την ενημέρωση των πολιτών και συμμετοχή στον αγώνα μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες, για ένα δίκαιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και Πολιτικά με την ενημέρωση όλων των βουλευτών και των αρμοδίων φορέων.

Η Πρόεδρος  
Χριστίνα Τζιοβάρα 
 
Ο Αντιπρόεδρος 
Λάμπρος Κλεφτάκης
 
Η Γραμματέας
Κωνσταντίνα Κατσιδά
Read More »
Δελτίο τύπου για τις ενέργειες και προτάσεις του συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Δελτίο τύπου για τις ενέργειες και προτάσεις του συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας "υιοθέτησε" τον Δήμο Ηγουμενίτσας!!!

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Είναι γνωστή η αγάπη και η αδυναμία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μεγάλωσε και έζησε στη πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ διατέλεσε και για 8 χρόνια Δήμαρχός της.

Έτσι δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος, βλέποντας την απραξία ή την αδυναμία (;) της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Αν και από άλλο μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακόμα και παράτυπα, στηρίζει τη πόλη του.

Μετά από τις 295.152€ που διέθεσε πέρσι, από τις πιστώσεις της Περιφέρειας, για την ασφαλτόστρωση του δρόμου γήπεδο Ηγουμενίτσας – παραλία Δρέπανο, αυτή τη φορά διαθέτει 242.000,00€ για την ασφαλτόστρωση των δύο οδών που οδηγούν στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, αλλά και εσωτερικών δρόμων αυτής.

Και τα δύο έργα, ανήκουν στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού πρόκειται για δημοτικούς δρόμους, και όχι της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δίκαια μας δήλωσε παρέα συμπολιτών μας, πως … τελικά ο Πιτούλης υιοθέτησε τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Λέτε να τον ξαναδούμε Δήμαρχο;

Ο ίδιος το έχει αποκλείσει κατηγορηματικά.

Άλλωστε και τώρα λειτουργεί και φέρεται ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας "υιοθέτησε" τον Δήμο Ηγουμενίτσας!!! Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας "υιοθέτησε" τον Δήμο Ηγουμενίτσας!!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια ξενιτεμένων

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Τις τελευταίες μέρες έχει πάρει διαστάσεις το πρόβλημα των διαρρήξεων, σε σπίτια που συνήθως απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες για αρκετό χρονικό διάστημα. 
 
Προχθές μάθαμε ότι ανοίχτηκε σπίτι στο Σμέρτο και χθες πάλι άλλο- στο τελευταίο μάλιστα οι διαρρήκτες μαγείρεψαν και μακαρόνια.. 
 
Η μεταφορά μελών της Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε άλλες περιοχές έχει μειώσει τη δυναμική στη αντιμετώπισης του προβλήματος και παράλληλα έχει δυναμώσει το θράσος των διαρρηκτών
 
Read More »
ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια ξενιτεμένων ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια ξενιτεμένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 μμ , στο κατάστημα το 'Το στέκι "(2665028556) στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας δίπλα από το κατάστημα της Suzuki (Ντάσιος). 
Σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση την Κυριακή 03 Απριλίοπυ 2016 και ώρα 11:30 πμ. 
Ο Πρόεδρος 
Κωλέττας Γεώργιος 
Ο Γραμματέας  
Ντίτορας Ιωάννης
Read More »
ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 30 Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2016.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση μίσθωσης μετά από δημοπράτηση Δημοτικού Ακινήτου στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας (ΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ- ΤΣΙΠΟΥΡΙΚΙ).
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση μίσθωσης μετά από δημοπράτηση Δημοτικού Ακινήτου στην Τ.Κ. ΠΕΡΔΙΚΑΣ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ).
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τέλη ακαθάριστων εσόδων.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Ανάθεση της προμήθειας τροφίμων για την ομάδα ΣΤ΄- Είδη Αρτοποιείου και συνέχιση της διαδικασίας ύστερα από Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση και των υπόλοιπων ομάδων, για τις οποίες το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού απέβη άγονο.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Επανασύσταση ή μη Δημοτικής Αστυνομίας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Τροποποίηση Ο.Ε.Υ. Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας – Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και Ο.Λ.ΗΓ.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε (5) ημερομίσθια για τον μήνα Απρίλιο 2016, για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση σύναψης παροχής υπηρεσιών κατόπιν διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τον καθαρισμό οδών και κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Χορήγηση παράτασης στους δικαιούχους οικοπέδων της περιοχής Βουνίστρας στην πρώην Κοινότητα Πέρδικας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν.4368/2016.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση ανταλλαγής έκτασης εμβαδού 1174,00τ.μ. ιδιοκτησίας Ιωάννη Διαμάντη του Γεώργιου με ισάξια έκταση από το τεμάχιο 1643 της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Λήψη απόφασης επί του αιτήματος κ. Τσομπόλη Νικόλαου, κατοίκου Πλαταριάς, Δήμου Ηγουμενίτσας, για εκποίηση οικοπέδου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έκφραση γνώμης για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές μονάδες του Δήμου και κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της ΔΚ Πέρδικας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Διάνοιξη δρόμου πυροπροστασίας στην Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Κατασκευή – Αντιστήριξη δρόμου από τη βρύση του ΣΟΛΟΥ έως όρια Μαυρουδίου (οικία Παππά)” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Τσιμεντόστρωση δρόμου από οικία Αναστασίου σε Δεξαμενή” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου “Πλακόστρωση – Ηλεκτροφωτισμός ιστορικού κέντρου Καστρίου” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου Αποπεράτωση Αντιπλημμυρικών έργων εντός οικισμού Πέρδικας (περιοχή Βλάχας)”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας και λήψη απόφασης διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός παραλίας Καραβοστασίου» προϋπολογισμού 35.000,00 ευρώ.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Διάθεση πίστωσης για υλοποίηση των εκδηλώσεων «Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Έγκριση συμμετοχής δημοτικών συμβούλων στο Πανελλήνιο Συνέδριο αιρετών γυναικών της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Καβάλα 1-2 Απριλίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο
Έγκριση εξόδων κίνησης κ. Δημάρχου για μετακινήσεις του εκτός έδρας και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 28ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 2, Θεματικός Στόχος 2.2), με τίτλο “Fishing Waste Management in Adrionic Area” (Ακρωνύμιο: FIWAMA), ως επικεφαλής εταίρος (LP).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 29ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 3, Θεματικός Στόχος 3.1), με τίτλο “Intermodality Promotion and Rail Renaissance in Adriatic – Ionian Region” (Ακρωνύμιο: Inter - Connect), ως επικεφαλής εταίρος (LP).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 30ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 2, Θεματικός Στόχος 2.1), με τίτλο “Promote the sustainable valorization and preservation of natural and cultural heritages as growth assets in the Adriatic – Ionian area” (Ακρωνύμιο: URANUS), ως εταίρος (Επικεφαλής εταίρος (LP): Comune di Cesenatico, Italy).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 31ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 2, Θεματικός Στόχος 2.1), με τίτλο “EU TRAVEL”, ως εταίρος (Επικεφαλής εταίρος (LP): Regione Puglia – Assessorato alla Formazione e lavoro, Italy).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 32ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 1, Θεματικός Στόχος 1.1), με τίτλο ““Innovation Systems in Yachting Sector – INNOVACHTING”, ως εταίρος (Επικεφαλής εταίρος (LP): Universita di Udine, Italy).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 33ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 1, Θεματικός Στόχος 1.1), με τίτλο “Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm” (Ακρωνύμιο: PoWER), ως associate partner (Επικεφαλής εταίρος (LP): CONSIGLIO NAZIONALE DELLE RICERCHE ISTITUTO PER LE TECNOLOGIE DELLA COSTRUZIONE, Italy).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 34ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 2, Θεματικός Στόχος 2.1), με τίτλο “Linking Sustainable Adrion routes in Natural and Cultural heritage” (Ακρωνύμιο: AdrionLinks), ως associate partner (Επικεφαλής εταίρος (LP): Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, Ελλάδα).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 35ο
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020 (Call: H2020-SCC-2016-2017, SMART AND SUSTAINABLE CITIES), με τίτλο “Highly re-naturing methods for citiES in SusTaInAble development ” (Ακρωνύμιο: HESTIA).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Εκπαιδευτική ημερίδα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για τις εναλλακτικές τεχνικές κλαδέματος και μεθόδων λίπανσης της ελιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘O.Ε.Φ. AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ‘ σας προσκαλούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στις 12:30 μμ να συμμετέχετε σε εκπαιδευτική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Πέρδικας Θεσπρωτίας με θέμα:
 • Εφαρμογή εναλλακτικών τεχνικών κλαδέματος & επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων κλαδέματος μετά από επεξεργασία
 • Εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων λίπανσης - λήψη απαραίτητων μέτρων φυτοπροστασίας 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία AGRON AE - Γεωπονικές Υπηρεσίες, με εισηγήτρια από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες:
AGRON AE – Γεωπονικές υπηρεσίες
www.agron.gr


Ειρήνη Προδρομίδου
Εmail: i.prodromidou@agron.gr
Τηλ: 210 6123771

AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ
Κα. Φωτεινή Βαγγελή
Εmail: easthes@otenet.gr,
grammatia@easthes.ondsl.gr
Τηλ: 2665025482
Read More »
Εκπαιδευτική ημερίδα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για τις εναλλακτικές τεχνικές κλαδέματος και μεθόδων λίπανσης της ελιάς Εκπαιδευτική ημερίδα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για τις εναλλακτικές τεχνικές κλαδέματος και μεθόδων λίπανσης της ελιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως τις 15 Απριλίου

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016
https://2.bp.blogspot.com/-CX5uCttPh00/Vt8uk18hAfI/AAAAAAABRi8/x6kgVESjazU/s400/IMG_20160204_110905.jpg

Oι δικηγόροι αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής τους έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της, Βασίλη Αλεξανδρή για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Οι δικηγόροι, αφού ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, διαπίστωσαν πως δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους για την απόσυρσή του.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 14 Απριλίου για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου απέναντι στο ασφαλιστικό.
Read More »
Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως τις 15 Απριλίου Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως τις 15 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (5 χλμ) "Μάρκος Μπότσαρης"

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελιάς ανακοινώνει τον πρώτο λαϊκό αγώνα δρόμου "Μάρκος Μπότσαρης" που θα πραγματοποιηθει στις 10 Απριλίου και ώρα 11:00 με σημείο εκκίνησης στο χώρο της αίθουσας του Συλλόγου στην εκκλησία. 
 
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες. 
 
Σε όλους τους Αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλια. 
 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ!
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ: 1 ωρα
Read More »
1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (5 χλμ) "Μάρκος Μπότσαρης" 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (5 χλμ) "Μάρκος Μπότσαρης" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της Αγγλικής λογοτεχνίας

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016Λογοτεχνική βραδιά του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αντωνίου. 

Θα διαβαστούν ποιήματα και αποσπάσματα μυθιστορημάτων από μαθητές του κέντρου μας.

Κυριακή στις 6 μ.μ.
Πάνθεον - Ηγουμενίτσα
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της Αγγλικής λογοτεχνίας Ηγουμενίτσα: Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της Αγγλικής λογοτεχνίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας: «Ανοιχτού τύπου» προβλήματα!

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Οι ναυτεργάτες ζητούν από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες!

Η στροφή των εφοπλιστών σε μικρής χωρητικότητας πλοία ανοιχτού τύπου με λιγότερα έξοδα (εργατικά-πετρέλαια) και η αποχώρηση μεγάλων κλειστού τύπου πλοίων, σε συνδυασμό με τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για ακινησίες πλοίων 3,5 μηνών, έχουν δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το νησί της Κέρκυρας, το οποίο τη χειμερινή περίοδο και ειδικά όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες παραμένει αποκλεισμένο.

Αυτά καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες, μέλη του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων «Ο Αγιος Σπυρίδων», σε επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, την οποία κοινοποιούν στη ΠΝΟ και στα ναυτεργατικά σωματεία.

Οι ναυτεργάτες αναφέρουν ότι όταν υπάρχει «απαγορευτικό απόπλου» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα ή παραμένει κλειστή για πάρα πολλές ώρες ή εξυπηρετείται κατά αραιά χρονικά διαστήματα από το μοναδικό κλειστού αμφίδρομου τύπου πλοίο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νικόλαος».

Τα άλλα δύο τέτοιας κατηγορίας πλοία «Αγία Θεοδώρα» και «Αγιος Σπυρίδων» βρίσκονται σε ακινησία 2,5 και 1,5 μήνα, αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι φέρνουν ως παράδειγμα μια συγκεκριμένη ημέρα που υπήρχε «απαγορευτικό απόπλου», λέγοντας ότι την ημέρα εκείνη ήταν δεμένα όλα τα πλοία στο λιμάνι της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα το τελευταίο δρομολόγιο από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα να γίνει στις 12.30 το μεσημέρι από το ένα και μοναδικό κλειστού τύπου πλοίο και με το αμέσως επόμενο δρομολόγιο να είναι προγραμματισμένο για τις 9 το βράδυ εάν και εφόσον το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

Διαφορετικά, το αμέσως επόμενο δρομολόγιο θα γινόταν στις 7.30 το πρωί.

«Το νησί κατέληξε να είναι αποκλεισμένο. Ασθενείς, λεωφορεία, φορτηγά με ευπαθή προϊόντα παραμένουν για πολλές ώρες έως ημέρες στην Ηγουμενίτσα, φαινόμενο που παρατηρείται καθ΄όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου» τονίζουν οι ναυτεργάτες και ζητούν από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα οδηγήσουν και πάλι τη θαλάσσια συγκοινωνία να εκτελείται απρόσκοπτα με καλύτερες συνθήκες για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στις πορθμειακές γραμμές.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Read More »
Πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας: «Ανοιχτού τύπου» προβλήματα! Πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας: «Ανοιχτού τύπου» προβλήματα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016Με αφορμή τα νέα επενδυτικά προγράμματα έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου των Επαγγελματιών , μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση χθες που κατέληξε σε ... σεμινάριο για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. 

Σημαντική η συμβολή και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κι ακόμα πιο γόνιμος ο διάλογος. 

Είναι καιρός να το κατανοήσουμε όλοι πως με οδηγίες από μακριά, με αναπαραγωγή του αποστεωμένου παραγωγικού μοντέλου , με γραφειοκρατία που ζει και θεριεύει , τίποτα δε θα αλλάξει .

Καιρός να έρθουμε ειλικρινά κοντά στους πολίτες με ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο σχεδιασμό για την τοπική ανάπτυξη. 

Τα αποσπασματικά μέτρα είναι κομήτες στο γαλαξία των προβλημάτων των άνεργων κι όσων κινδυνεύουν καθημερινά να χάσουν τη δουλειά τους , την επιχείρησή τους, την ίδια την υπόστασή τους....

Φυσικά μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους ..κρατούντες . 

Όμως δεν δικαιολογείται και κανένας μας να ολιγωρεί..
Read More »
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016


Σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου οργανώνουν συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους Γυναικείων Συνεταιρισμών.
 
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την από κοινού έρευνα και ανάπτυξη θεμάτων που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων στον αγροτικό τομέα.
 
Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση, δικτύωση και ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικείων συνεταιρισμών στην αγροτική οικονομία και ανάπτυξη, μέσα από τον διάλογο που θα αναπτυχθεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ενδιαφερόμενους φορείς που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση.
Read More »
Συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Ηπείρου Συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Η Lidl ζητά Πωλητή/Ταμία

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

 
 
Η Lidl ζητά Πωλητή/Ταμία για να εργαστεί με μερική απασχόληση, ορισμένου χρόνου στο κατάστημα της Ηγουμενίτσας. 
 
Οι υποψήφιοι θα αναλαμβάνουν ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, ο ανεφοδιασμός των ραφιών, η τακτοποίηση της αποθήκης και η προετοιμασία των απογραφών. 
 
Θα φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα ασχολούνται με τη διάταξη και παρουσίαση των εμπορευμάτων, την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και την καθαριότητα. 
 
Θα εργάζονται με μερική απασχόληση, αναλαμβάνοντας βάρδιες. 
 
Θα πρέπει να έχουν ευχάριστη προσωπικότητα και αποτελείτε πρότυπο ευγένειας απέναντι στους πελάτες, να τους διακρίνει η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία, να τους αρέσει η ομαδική εργασία και οι κοινοί στόχοι και ιδανικά να διαθέτουν εμπειρία στο χώρο του εμπορίου. 
 
Η εταιρεία προσφέρει εργασία σε ένα σύγχρονο και οργανωμένο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας μία ποικιλόμορφη εργασία, αποδοχές περίπου 5,50€ μικτά/ώρα, επιπρόσθετες παροχές και ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. 
 
Μέσα από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 4 περίπου εβδομάδων, σας παρέχονται τα απαραίτητα εφόδια για τη θέση σας, ώστε να ενσωματωθείτε στη φιλοσοφία της εταιρίας, ακόμη και αν δεν διαθέτετε σχετική εμπειρία. 
 
Για να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, κάντε κλικ ΕΔΩ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Η Lidl ζητά Πωλητή/Ταμία ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Η Lidl ζητά Πωλητή/Ταμία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 1950


«Τα Ελληνικά Χρονικά» εξεδίδοντο στο Μεσολόγγι, κατά την διάρκεια του αγώνος, και
συντάκτης της εφημερίδος ήταν ο Ελβετός Φιλέλληνας Ιωάννης Ιάκωβος Μάγιερ (1798
11.4.1826).
Ο αναφερόμενος Στρ. Γεώργιος Κίτσος είναι ο πολέμαρχος του Μεσολογγίου, από την
Πλεσίβιτσα της Θεσπρωτίας, αδελφός της ευνοούμενης του Αλή Πασά των Ιωαννίνων,
Βασιλικής Κίτσου – Κονταξή.
Η εφημερίδα ΗΛΙΟΣ εξεδίδετο στην Ερμούπολη της Σύρου. Παρελαύνουν επίσης στις
δημοσιευόμενες «ειδήσεις» ελληνικές κοινότητες της διασποράς, Κέηπ – Τάουν και
Γιοχάνεσμπουργκ στη Ν. Αφρική, Σαν Φρανσίσκο στην Αμερική, ακόμα και στο
Ιρκούτσκ της Σιβηρίας βρίσκεται Έλληνας.
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Α’ δίνει συνέντευξη στην ελληνόφωνη εφημερίδα της Ν. Υόρκης,
«Ατλαντίδα». Παρελαύνουν ακόμη άγνωστοι Ηπειρώτες ευεργέτες, η καθέλκυσις του
θωρηκτού «Αβέρωφ», «ειδήσεις» από την τουρκοκρατούμενη Ήπειρο του 1911 στην
εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης.
Η πιο φημισμένη ηθοποιός του κόσμου, η Σάρα Μπερνάρ, δίνει παραστάσεις στην
Αθήνα και κατά τους υπολογισμούς Γαλλικής εφημερίδος οι Έλληνες αγγίζουν το 35%
των πληθυσμών της Μ. Ασίας, ένας διακεκριμένος Ηπειρώτης ζωγράφος στη Ρώμη,
παρασημοφορείται από τον Βασιλέα της Ιταλίας.

Οι ειδήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΡΙΘ. 9-10 – Μεσολόγγιον 3-2-1826. Τούρκοι τινες
ταξιδεύοντες τον παρελθόντα Ιούλιον από Θεσπρωτίδος εις π. Πάτρας ένθα έφερον και
επώλουν τροφάς, επιάσθησαν τότε από εν ημέτερον ένοπλοι πλοίον, και φερθέντες
ενταύθα, ήσαν υπό φύλαξιν. Ένας Χριστιανός συντοπίτης των τούρκων τούτων, Λέκας
Τζάμης λεγόμενος, παρακινηθείς από μέρους των αιχμαλώτων διά να προσπαθήση να
τους ελευθερώση και τα προς την πατρίδα χρέη του προδιδούς, τους ήνοιξε τον δρόμον, και οι αιχμάλωτοι έφυγον. Συλληφθείς δ’ επ’ αυτοφόρω ο Λέκας ούτος, και την φυσικήν του ύπαρξιν θέλων έπειτα να διασώση, ενοχοποίησεν εις το έγκλημα τον Στρ. Γεώργιον Κίτζου. Αλλ’ επομένως, αυστηράς εξετάσεως γενομένης, το επί τούτου παρά της τοπικής Διοικήσεως διορισθέν δικαστήριον ανεκάλυψε την πονηρίαν του διαληφθέντος Λέκα, ο δε Στρ. Γεώργιος Κίντζου ανεφάνη πάντη αθώος και αμέτοχος της προσαφθείσης κατηγορίας, […]

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΡΙΘ. 85 τη 20-10-1824. Ιωάννινα 6-10-1824. Τα κατά την
Γότσισταν συμβάντα, και η προσχώρησις της φατρίας του Καψομούνη έως των πέριξ των Ιωαννίνων, επροξένησαν πανικόν φόβον εις ταύτης της πόλεως τους κατοίκους. Τας 4 του παρόντος ο Ταϊραγάς με 200 Σκουταράδες εβγήκαν από την πόλιν εις απάντησιν της ρηθείσης φατρίας, αφ’ ού δε επροχώρησε μίαν ώραν περίπου μακράν της πόλεως, οι οπαδοί του τον εγκατέλειψαν, ώστε επιτρέψας με μόνους 3-4 εκλείσθη εις την Ακρόπολιν. Η πόλις έμεινεν σχεδόν έρημος, διότι αι πλειότεραι οικογένειαι ή
εκλείσθησαν εις την ακρόπολιν, ή κατέφυγον εις την υψηλήν Αλβανίαν.

ΗΛΙΟΣ, εν Ερμουπόλει 18-12-1903. Εις την πόλιν του ακρωτηρίου οι εκεί
παρεπιδημούντες Έλληνες διά συνεισφορών ανήγειρον σεμνόν ναόν εν ω συνερχόμενοι
να λατρεύωσι τον Θεόν των πατέρων των, κατά τους θείους και ιερούς κανόνας της
Ανατολικής του Χριστού εκκλησίας. Εις την συντέλεσιν του πατριωτικού τούτου έργου
συνετέλεσεν είπερ τις και άλλος ο εκεί λαμπρά εγκατεστημένος συμπολίτης μας κ. Γ.
Κωστάλας.
         
ΗΛΙΟΣ, 18-4-1904. Παρά των εν Αγίω Φραγκίσκω της Καλιφορνίας Ελλήνων, υπέρ του
άρτι εκεί αγορασθέντος Ιερού Ναού της Κοινότητος, εισεπράχθησαν περί τας εξ χιλιάδας
δολλαρίων, διά των οποίων ηγοράσθη η εκκλησία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, 30-4-1906. Ο κερδίσας τον πρώτον αριθμόν του λαχείου του Εθνικού
Στόλου εν Γιαχάννεσβουρ της Αφρικής εδώρησε 10.000 εις το ταμείον του Στόλου και
30.000 εις τον «Ελληνισμόν».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, 15-9-1906. Εις τον Hellenisme των Παρισίων δημοσιεύεται
ενδιαφέρουσα μελέτη περί την εν Μικρά Ασία Ελλήνων. Ο συγγραφεύς της μελέτης
αναβιβάζει τον ελληνικόν πληθυσμόν των οκτώ βιλαετίων 2.500.000 έως 2.800.000,
7.329.000 Μωαμεθανοί και 610.000 Αρμένιοι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, 30-9-1906. Εις την «Ατλαντίδα» της Νέας Υόρκης δημοσιεύεται
συνομιλία του βασιλέως εις εξέχον πολιτικόν πρόσωπον περί του ελληνικού τύπου […]
ο τύπος δυστυχώς, ο ελληνικός δεν παρακολουθεί με ψυχραιμίαν τα γινόμενα, ούτε
σταθμίζει τας περιστάσεις και δεν φέρεται συμφώνως προς αυτά, όχι δε μόνον τούτο,
αλλ’ είτε εκ κομματικού είτε εξ επαγγελματικού ανταγωνισμού επιλαμβάνεται των
παρουσιαζομένων ζητημάτων συμφώνως προς τας ανάγκας της στιγμής».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, 15-2-1907. Ο Ηπειρώτης κ. Άγγελος Στεργίου εδώρησεν εις τον
Εθνικόν Στόλον όλην την περιουσίαν του εξ 150.000 δραχμών, αρκεσθείς να λαμβάνη
ισόβιον μηνιαίον επίδομα επτακοσίων δρχ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, 15-11-1908. Επέρασεν η Σάρα Μπερνάρ και έδωσε εις το Βασιλικόν
Θέατρον τρεις παραστάσεις μεταξύ 7ης και 9ης Νοεμβρίου εις ηλικίαν 64 ετών… Η
Σάρα δεν έπαυσε να είναι η μεγαλοφυΐα της γαλακτικής χάριτος εις την σκηνήν […]
έπαιξε «Τόσκα» του Σαρδού, τους «Μπουφόν» του Ζαμακόις και τον «Αετιδέα» του
Ροστάν. […]

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, 15-3-1910. Φεβρουαρίου 27. Γίνεται η καθέλκυσις του νέου ελληνικού
θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» εις το Λιβόρνον, έχει μήκος 141 μέτρων, πλάτος 21,10, ύψος
12.25’ θα εξοπλισθή με 4 πυροβόλα των 22,4, οκτώ των 19 και δεκατέσσαρα των 7,6.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 10-12-1911 – διευθ. Κ. Βελλίδης. ΟΡΓΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ – Η
ΕΝ ΗΠΕΙΡΩ ΕΚΡΥΘΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ. Βιασμός κτηνώδης. Τέσσαρες γυναίκες εκ
Σιωπικής κατήρχοντο εις Αγίους Σαράντα προς προμήθειαν αραβοσίτου, έχουσα και έναν όνον εκάστη μετ’ αυτών. Παρά την Γκιάτσαν όμως συνελήφθησαν υπό το πρόσχημα αγγαρείας και αχθείσαι εις παράμερον τόπον εδοκίμασαν όλην την κτηνωδίαν των ορμών πληθύος εφέδρων. Το έγκλημα ως εκ της φύσεως αυτού δεν κατηγγέλθη, των δυστυχών γυναικών μετά δακρύων παρακαλουσών να κρυβή το πλήξαν αυτάς φοβερόν και αλησμόνητον αίσχος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 10-12-1911. Την 20ην μετέβαινον εκ Δελβίνου υλοτόμοι εκ Σωτείρας
έχοντες μεθ’ εαυτών 50 ημιόνους. Έφεδροι εσταμάτησαν αυτούς καθ’ οδόν και παρά των
ευρισκομένων υπό την προστασίαν αγά τινός ουδέν έλαβον, παρά δε των άλλων
εισέπραξαν διά της βίας ανά εν μετζίτιαν εξ εκάστου φορτηγού ζώου, ως δικαίωμα
ελευθέρας διόδου!..

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 10-12-1911. Εν Σωπική του Πωγωνίου κατά την νύκτα της 19,
Τουρκαλβανοί λησταί εφόνευσαν τον ποιμένα του ιατρού κ. Γκινοπούλου, Μ. Λιόντον εκ
Δίβρης, όστις και μόνος και έχων ως όπλον, παλαιόν τι πιστόλιον κατεδίωξε την
πολυάριθμον ληστρικήν συμμορίαν, ήτις βεβαίως απεκόμιζεν εκατοντάδας προβάτων, ων
ήτο φύλαξ. Οι λησταί όμως αντεπυροβόλησαν κατά του απεγνωσμένου ήρωος και
κατέβαλον αυτόν βαρέως τραυματισθέντα… Την επαύριον εξέπνευσεν ο ποιμήν.
      
ΗΛΙΟΣ, 1-2-1905. Ο εν Ιρκούση της Σιβηρίας άριστα αποκατεστημένος συμπολίτης μας
κ. Εμμ. Αντ. Μαρινάκης, απέστειλεν 200 φρ. εκ των οποίων 100 υπέρ του ταμείου
εθνικού στόλου, 75 υπέρ των Μακεδόνων και 25 υπέρ του μνημείου του εν Μακεδονία
πεσόντος ήρωος Π. Μελά.

ΗΛΙΟΣ, 13-3-1905. Αναγιγνώσκομεν εις τον «Αστέρα» του Σικάγου ότι εν Βοστώνη
εδόθη υπό των εκεί διαμενόντων Ελλήνων ο Αθανάσιος Διάκος και συνελέγησαν 500
περίπου δολλάρια, άτινα απεστάλησαν εις την εν Αθήναις επιτροπήν των Μακεδόνων,
υπέρ των Ελλήνων μαχητών, οίτινες καταδιώκουσι τους εν Μακεδονία Κομιτατζήδες.
ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, Μηνιαίον περιοδικόν – Ιανουάριος 1912. Η Α.Μ. ο Βασιλεύς της
Ιταλίας ηυδόκησε να προαγάγη εις Ταξιάρχην του Ιταλικού Στέμματος τον εν Ρώμη
διαπρεπή ζωγράφον κ. Αριστείδη Βαρούχαν, τετιμημένον και διά του Χρυσού Σταυρού
του Σωτήρος. Ο κ. Βαρούχας ανήκει εις την αρχαίαν και ευγενή Ηπειρωτικήν οικογένειαν προ πολλών ετών εγκατεστημένην εν Ρώμη και διακρινομένην διά το καλλιτεχνικόν αυτής τάλαντον.

Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδος
Read More »
ΗΠΕΙΡΟΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες