Συνελήφθη 90χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας 18χρονου

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (09-03-2016) το μεσημέρι, Παλιοκάτουνο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουλγαρελίου, ένας 90χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο Παλιοκάτουνο Άρτας, ο 90χρονος πυροβόλησε, με κυνηγετικό όπλο, εναντίον 18χρονου ημεδαπού, τραυματίζοντάς τον στο δεξί ώμο.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και νοσηλεύεται.

Το κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 90χρονος κατείχε παράνομα, κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουλγαρελίου.

Read More »
Συνελήφθη 90χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας 18χρονου Συνελήφθη 90χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας 18χρονου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ "Η ΔΕΗ οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος της ζητώντας Δημόσια συγνώμη"

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016

Αξιότιμοι συμπολίτες

Με αφορμή την διακοπή ρεύματος που προέβη στις 08/03/2016, η ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ , από τις έξι τα ξημερώματα στο Δημαρχείο Φιλιατών, η Δημοτική Αρχή σας ενημερώνει ότι αυτό έγινε παράτυπα και ενώ την προηγούμενη ημέρα, στις 07/08/2016, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Λάζαρος Καραλάζος διαβεβαίωνε, τον Δήμαρχο Φιλιατών, ότι το ρεύμα δεν θα κοπεί και η υπηρεσία του θα αποδεχτεί την ρύθμιση της οφειλής που κληρονόμησε η σημερινή Δημοτική Αρχή από τις προηγούμενες.

Προς ενημέρωση των δημοτών μας αναφέρουμε ότι ο Δήμος φιλιατών, από την 01/09/2014, κατέβαλλε στην ΔΕΗ το ποσό των 233.000 χιλιάδων ευρώ. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατέβαλε, την περίοδο από 01/01/2013 έως τις 31/08/2013, το ποσό των 10.000 χιλιάδων ευρώ χωρίς, ποτέ στην θητεία της, να βρεθεί αντιμέτωπη με διακοπή ρεύματος για μη εξόφληση προηγούμενων οφειλών.

Κάνουμε επίσης γνωστό, στους δημότες μας, ότι η ΔΕΗ οφείλει να εισπράξει, αν δεν τα έχει ήδη εισπράξει και να καταθέσει στο Δήμο Φιλιατών το ποσό των 208.000 χιλιάδων ευρώ από δημοτικά τέλη που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνουν οι συμπολίτες μας.

Με τα χρήματα αυτά ο Δήμος μας μπορεί με άνεση να προβεί στην εξόφληση της ρύθμισης επί των προηγούμενων οφειλών. Η ΔΕΗ οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος της ζητώντας Δημόσια συγνώμη για το γεγονός ότι εξ αιτίας της διακοπής του ρεύματος στο Δημαρχείο Φιλιατών, οι δημότες μας στερήθηκαν στις 08/03/2016 , τις οφειλόμενες προς αυτούς δημοτικές υπηρεσίες.

Η Νέα Δημοτική Αρχή εάν δεν αποκατασταθεί δημόσια η αδικία που υπέστη με την προαναφερόμενη διακοπή του ρεύματος και την καθυστέρηση των δημοτικών τελών, που σημειωτέον η ΔΕΗ εισπράττει παχυλή αμοιβή για να την προσφέρει, επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

Ας γνωρίζει ο κάθε γκαιμπελίσκος, που μέχρι εχθές αμείβονταν με μισθό Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, ότι ο Δήμος δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον του οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα της ΔΕΗ που με τις ενέργειες του βλάπτει τα συμφέροντά του.

Οι δημότες μας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τους λόγους που γίνονται όλα αυτά και σε τι βλαπτικές ενέργειες κάποιοι είναι ικανοί να προβούν εναντίον του Δήμου πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη εις βάρος της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Διαβεβαιώνουμε όλους αυτούς τους χρυσοκάνθαρους ότι τίποτε δεν είναι δυνατόν να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο και στην διάθεση της σημερινής Δημοτικής Αρχής να τηρήσει πιστά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις..
Read More »
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ "Η ΔΕΗ οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος της ζητώντας Δημόσια συγνώμη" ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  "Η ΔΕΗ οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος της ζητώντας Δημόσια συγνώμη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

Η γκεμπελίστικη τακτική του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016


Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Το σημαντικότερο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, ήταν το 15ο και αφορούσε "Έγκριση σύναψης παροχής υπηρεσιών κατόπιν διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τον καθαρισμό οδών και κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας."

Τελικά το σώμα καταψήφισε το θέμα, μετά από ψηφοφορία, αφού θετική ψήφο έδωσαν 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ενώ χρειαζόντουσαν 14.

Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού.

Η "εξυπνάδα" και η κουτοπονηριά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, νομίζοντας πως θα κοροϊδέψουν το πόπολο, τους οδήγησε σε μία γκεμπελίστικη τακτική.

Όπως κάθε Δημοτικό Συμβούλιου, έτσι και αυτό, βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε, με ευθύνη του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο κανάλι του Δήμου στο Youtube. 

Από το βίντεο όμως, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί (14'') και είναι μέρος από το βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του Δήμου, λείπει η τοποθέτηση - κόλαφος του εκπροσώπου των εργαζομένων, καθώς και η διαδικασία της ψηφοφορίας. 

Αλήθεια κύριοι της Δημοτικής Αρχής.
Μήπως το ίδιο πράττετε και με τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δουλεύετε τη μονταζιέρα κατά το δοκούν;


Υ.Γ. Μετά το ρεπορτάζ μας και την επικοινωνία μας με υπεύθυνο του Δήμου, το επίμαχο βίντεο διαγράφτηκε από το youtube. 
Ελπίζουμε, τώρα που τους πιάσαμε με ... "τη γίδα στη πλάτη", για ακόμα μία φορά, το βίντεο να ανεβεί αυτούσιο και χωρίς λογοκρισία.    
Read More »
Η γκεμπελίστικη τακτική του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η γκεμπελίστικη τακτική του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

Άγνωστοι δράστες έκλεψαν χρήματα από οικία στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016


Το διάστημα 01-01-2016 έως 07-03-2016 στην Ηγουμενίτσα, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 39χρονου, χρηματικό ποσό. 

Οι δράστες αναζητούνται, από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας η οποία διενεργεί την προανάκριση.
Read More »
Άγνωστοι δράστες έκλεψαν χρήματα από οικία στην Ηγουμενίτσα Άγνωστοι δράστες έκλεψαν χρήματα από οικία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

Το 90% των λιμανιών της Ελλάδας είναι… προβληματικά

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016


Υποτίθεται ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, αλλά κάποια περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια θυμίζουν… αφρικανική χώρα.

Το 90% των λιμανιών της Ελλάδας είναι προβληματικά, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης, ο οποίος επέκρινε Οργανισμούς Λιμένων για την υποχρεωτική επιβολή μη ανταποδοτικών τελών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σακέλλης υπογράμμισε τα κάτωθι: «Σε ότι αφορά στις λιμενικές υπηρεσίες επισημαίνουμε την ανυπαρξία έργων και την αδυναμία των λιμενικών ταμείων στην εκτέλεση έργων συντήρησης και βελτιώσεων των λιμενικών μας υπηρεσιών.

Είναι απαραίτητος ο έλεγχος των λιμενικών τελών, ώστε να εξασφαλίζεται η διάθεση τους σε έργα που να αφορούν στη βελτίωση των λιμενικών υπηρεσιών, προς όφελος των πλοίων μας και των επιβατών.  

Σε διαφορετική περίπτωση προτείνουμε να μην εισπράττονται, γεγονός το οποίο θα έχει άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Άλλο σοβαρό θέμα είναι οι αιφνιδιαστικές, χωρίς κανένα διάλογο και διαβούλευση, αποφάσεις των Οργανισμών Λιμένων για την επιβολή μη ανταποδοτικών τελών ή τη χρέωση διπλών τελών για την ίδια υπηρεσία.

Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το κόστος παροχής διαφόρων λιμενικών υπηρεσιών και κυρίως της περισυλλογής υγρών και στερεών αποβλήτων.

Ο ΣΕΕΝ έχει ενημερώσει τον νέο Γενικό Γραμματέα Λιμένων και έχουμε ζητήσει την παρέμβασή του για την αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης των εταιρειών μας, αλλά και την κατάργηση τελών τα οποία κακώς επεβλήθησαν, όπως αυτό του ISPS στην Ηγουμενίτσα.

Σε ότι αφορά τον ΟΛΠ, επισημαίνουμε τη διατήρηση των ίδιων τελών για τρίτη συνεχή χρονιά.

Επίσης, το γεγονός ότι, με παρέμβαση του ΥΝΑ, μετά από διαμαρτυρίες μας αποφύγαμε, τουλάχιστον προς το παρόν, τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση για 25 χρόνια της αποκομιδής στερεών αποβλήτων σε έναν πάροχο.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και με τα υγρά απόβλητα, οι ποσότητες των οποίων όμως και το κόστος περισυλλογής είναι σημαντικά μικρότερο.

Το 90% των λιμανιών μας είναι προβληματικά και τα αναγκαία έργα χρονοβόρα και υψηλού κόστους. Για μία ακόμα φορά τονίζουμε την ανάγκη λήψης μέτρων.

Τα λιμάνια μας θα είναι ο κυριότερος ανασχετικός παράγοντας των μελλοντικών εξελίξεων στην εξυπηρέτηση των νησιών».
Read More »
Το 90% των λιμανιών της Ελλάδας είναι… προβληματικά Το 90% των λιμανιών της Ελλάδας είναι… προβληματικά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση και 38 βουλευτών για την προστασία της Ελληνικής Π.Ο.Π φέτας στην διεθνή αγορά

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016

 
Ερώτηση 39 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, κατατέθηκε προς τους κ.κ. Υπουργούς, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών. Θέμα της ερώτησης ήταν η προστασία της Ελληνικής Π.Ο.Π φέτας στην διεθνή αγορά.
Η Ερώτηση όπως κατατέθηκε:

Προς τους
• κύριο Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, 
• κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, 
• κύριο Υφυπουργό Εξωτερικών

Θέμα:
« Προστασία της Ελληνικής Π.Ο.Π φέτας στην διεθνή αγορά»

Ένα από τα βασικά εθνικά, παραδοσιακά και εξαγώγιμα προϊόντα είναι η φέτα, η οποία ως γνωστόν παράγεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα. 
 
Η δε φέτα ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) παράγεται από 70% πρόβειο και 30% κατσικίσιο γάλα και απαιτούνται τέσσερα κιλά γάλα για ένα κιλό τυρί. 
 
Μετά από πολύχρονους αγώνες στην ΕΕ κατοχυρώθηκε ως Ελληνικό (Π.Ο.Π) προϊόν τις 25-10-2005 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 
 
Η παγκόσμια ζήτηση για τη φέτα ανέρχεται σήμερα στους 500.000 τόνους τον χρόνο. 
 
Η Ελληνική παραγωγή πλησιάζει τους 96 χιλ. τόνους εκ των οποίων οι 44 χιλ. τόνοι εξάγονται. 
 
Το μεγαλύτερο ποσοστό της διεθνούς αγοράς καλύπτεται από παντός τύπου λευκά τυριά, Ευρωπαϊκών η τρίτων χωρών, που φέρουν παρανόμως την ένδειξη «φέτα» και παράγονται κυρίως από αγελαδινό γάλα. 
 
Η φέτα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των ελληνικών τυριών, τα οποία κατά 85% παράγονται από αιγοπρόβειο γάλα. 
 
Η κτηνοτροφία της χώρας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αιγο-προβατοτροφία από αρχαιοτάτων χρόνων. 
 
Τα παραδοσιακά μας τυριά (Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε) οφείλουν την υψηλή διατροφική τους αξία και ποιότητα στο αιγοπρόβειο γάλα και στην βιοποικιλότητα της ελληνικής υπαίθρου, με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβίωση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, κυρίως αυτής των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως είναι η Ήπειρος. 
 
Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής για τη φέτα, η απουσία διεπαγγελματικής του προϊόντος, οι συμφωνίες της Ε.Ε με τρίτες χώρες και η ανεξέλεγκτη χρήση λευκών τυριών, ως φέτα, στις τουριστικές μας περιοχές, έχουν αφήσει εντελώς απροστάτευτη την αυθεντική ελληνική φέτα (Π.Ο.Π) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εσωτερική και διεθνή αγορά. 
 
Ο κίνδυνος για τα παραδοσιακά μας τυροκομεία και τις Ελληνικές εταιρείες παραγωγής ΠΟΠ φέτας είναι υπαρκτός και υποθηκεύει το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας. 
 
Τα προβλήματα εντοπίζονται στην αυθαίρετη χρήση του ονόματος «ΦΕΤΑ» από εταιρίες παραγωγής λευκών τυριών, Ευρωπαϊκών η τρίτων χωρών, καθώς και στην παράνομη χρήση ελληνικών ονομάτων, τοπωνυμιών, εικόνων και συμβόλων που παραπλανούν τον καταναλωτή (βλέπε φωτογραφίες). 
 
Η δε χρήση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας μειώνει το κόστος παραγωγής και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στους πραγματικούς παραγωγούς φέτας. 
 
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
• Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν και τι μέτρα θα ληφθούν για την προστασία της Ελληνικής (ΠΟΠ) φέτας στην διεθνή αγορά, μέσω των Ελληνικών φορέων εξωστρέφειας, των εμπορικών ακολούθων στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα και των ελεγκτικών μηχανσμών στις μονάδες εστίασης τουριστικών περιοχών;
Read More »
Ερώτηση Κάτση και 38 βουλευτών για την προστασία της Ελληνικής Π.Ο.Π φέτας στην διεθνή αγορά Ερώτηση Κάτση και 38 βουλευτών για την προστασία της Ελληνικής Π.Ο.Π φέτας στην διεθνή αγορά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

2.874 τροχαίες παραβάσεις και τρεις νεκροί, το Φεβρουάριο 2016 στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Φεβρουάριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 4 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 • 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2015)
 • κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2015)
 • 2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2015)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 6 παθόντες (έναντι 17 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
 • 3 νεκροί (έναντι 2 το 2015)
 • κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2015)
 • 3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 13 το 2015)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 • οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα
 • έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
 • λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
 • καιρικές συνθήκες και ολισθηρότητα οδοστρώματος


β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (2.874) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 566 για υπερβολική ταχύτητα.
· 32 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 66 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 89 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 17 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 2 για παραβίαση προτεραιότητας.
· 21 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 40 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 31 για αντικανονικούς ελιγμούς.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (75) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (109) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Read More »
2.874 τροχαίες παραβάσεις και τρεις νεκροί, το Φεβρουάριο 2016 στην Ήπειρο 2.874 τροχαίες παραβάσεις και τρεις νεκροί, το Φεβρουάριο 2016 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016 Rating: 5

Σελίδες